Varför inte äta langos Till helgen? Så idag vill jag tipsa er om en god rätt och som är även lättlagad. Många goda tillbehör kan man ha till den. Langos är väldigt gott och enkel att göra.
Här kommer ett recept till 18 st langos:
Ingredienser
50 gram jäst
6 dl vatten
2 tsk salt
2 kokta potatis
14 dl vetemjöl special
rapsolja till fritering
Tillbehör :
Gräddfilsås ( 2 dl gräddfil + 1 dl creme fraiche),
pressa i lite vitlök och salt i gräddfilssåsen
röd lök finhackad
1 kg oskalade räkor
1 burk Röd eller svart rom
3 dl ost helst lagrad
Gör så här:
Lös upp jästen i ljummet vatten, och rör ner salt, mosad potatis och mjöl. Arbeta till en slät deg, som är ganska lös. Låt den jäsa i cirka 40 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord, det kan gå åt en dl mjöl för att kavla ut degen. Dela och kavla i cirka ut degen i cirka 15 mindre langos bitar.
Låt dem jäsa igen , på ett mjölat bakplåtspapper i ca 15- 20 minuter. Häll upp oljan i en tjockbottnad djup kastrull och hetta upp oljan. Fritera sedan bröden så att de blir gyllengula.
Tips: lägg langosen på hushållspapper så är det inte lika mycke olja på dom