Före & Efter-bilder

Några av mina nya läsare har frågat om det verkligen är jag på min headerbild. Jag kan förstå att det är lite förvirrande när tjejen på bilden är blondin och jag ju är brunett. Men för att räta ut alla frågetecken så har jag här en liten bildserie som visar hur det gick till när jag för några veckor sedan bestämde mig för att dölja min ointelligens.
Så vad tycker ni, ser jag smartare ut?

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade på november 23, 2010 13:40 tienne.

Res utomlands, Gratis!

Nu kan alla ta sig bort från iskalla sverige, vare sig man har pengar eller inte. Allt du behöver är en internetuppkoppling, vilket jag gissar att du har om du nu läser min blogg! Dominic Plaza lämnar sitt kära Barcelona för att joina Parham bakom spelarna på Berns nu på fredag, tillsammans kallas de the Quantum Mechanics. Blev lite sugen att knalla ner på La Rambla när jag började tänka på Barca, så då knappade jag in mig på google maps street view och knäppte lite ”turistbilder”.

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade på november 22, 2010 14:59 tienne.

Goodiebag, goodiebag, goodiebag

Nu har jag kikat igenom goodiebagen jag fick på Spotlifes bloggmingel i fredags. Hittade massvis av fina prylar 🙂
SB12 boost sockerfria tuggummin
50% rabatt på Linda Vista styling Stockholm
10 dagars fri träning på Balance, värde 2000 kr
Några Kellogs Special K chocolate chip bars, 83 kalorier (fick skynda att fota dem, supergoda ju!)
2 koppar kaffe, mozzarella hearts, 1 glass och 1 pommes frites på McDonalds (men bytte min pommes mot Paow’s glass, hatar friterad mat! alldeles för mycket fett för lite njutning!!)
Houman Sebghatis nya CD, Alkemisten, och ett litet gulligt meddelande från honom
Mádara ecohands Deep Moisture Hand Cream
Aussie Take the Heat 3 minute miracle deep treatment
Aussie Dual Personality Curl Definition + Soft Feel Serum
En supermjuk handduk i bambu-fibrer från greensmile
Gloss Booster från Oriflame
Clarins Moisture-Rich Body Lotion för torr hud
VeryMe Lipmania lypsyl i Sweet Plum
VeryMe Eye Envy ögonskugga i Pretty Green
VeryMe Lip Gloss Raspberry
VeryMe Peach Me Perfect Skin Glow

Tusen tack till Spotlife och alla sponsorer! 🙂

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade på november 22, 2010 06:32 tienne.

Hitta Lägenhet Utomlands

Sitter och kikar runt efter en lägenhet i något annat land. Sverige är så deprimerande under vintern, speciellt Stockholm. Varje vinter undrar jag vart alla glada, snygga, trevliga (?!) tjejer och killar tog vägen? Även fast Sverige är jättevackert under ett täcke av snö så verkar övriga världen och Europa, trots regn och rusk, vara mycket lyckligare. Varför är det så? Jag orkar inte fundera på det längre.
Ett land som jag verkligen kan rekommendera är Irland. Alla svenskar borde ha bott där i minst ett år, för att lära sig att kunna bjuda på sig själv och kunna vara lycklig trots grå himmel. Irländarna är ett lyckligt folkslag 🙂 En varning dock, det kan ta 1-2 månader innan man förstår sig på dem – men om ni står ut tills dess kommer ni aldrig vilja åka ”hem” igen, det var där jag äntligen hittade mitt hem. (Heart) Kika in på www.daft.ie efter lediga lägenheter. Låt er inte skrämmas av prislappen, ni kommer tjäna ca 3 gånger så mycket pengar där borta.
Har hittat tre lägenheter som ligger bra till och ser mysiga ut.

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade på november 21, 2010 22:33 tienne.

Mingel och fika med Hugo och Paow

Efter mycket spring fram och tillbaka lyckades jag äntligen ta mig till bloggminglet på Collage. Taxisnubben reste först runt halva Stockholm för att ta sig dit, vilket resulterade i att jag fick betala mer än dubbelt så mycket som det vanligtvis kostar nattetid. Kommer härmed dissa Taxi Stockholm trots mitt rabattkort, Taxi Card är mycket billigare och tio tusen gånger trevligare!!
Efter min sommar i Turkiet verkar alla på inbjudningslistorna ha blivit utbytta mot nya ansikten, så kände först inte igen en kotte när jag kom in på Spotlifes fest. Som tur är hade Per-Robin introducerat mig till Janne Siponen som jag snart såg vid baren. Räddad, puhh! Inte långt därefter kom också Hugo Rosas och Paulina dit.
Massa kellogs-bars och drinkar senare bestämde sig jag, Hugo och Paow att gå på bio. Tyvärr fanns inga biljetter kvar till filmen vi ville se, så det blev en fika istället innan jag stack vidare för att möta upp några andra vänner.
Gjorde ett snabbt besök på nya klubben Nu! på St Eriksgatan där bl.a Abdulla Rashim, Sam Linderoth, David Winkler och Axel Hallqvist spelade. Sen kom det ett gäng vänner hem till mig och chillade fram till morgontimmarna.

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade på november 20, 2010 22:56 tienne.

Skänk Kläder till Hemlösa + Bloggtävling

Tusen tack till Maria för ditt tips om det ökade behovet av varma kläder till hemlösa!
Stockholms Stadsmission är i extra stort behov av kläder och skor nu när det börjar bli kallt ute!
Exempelvis:
– Varma tröjor
– Höst/vinterjackor
– Mössor/Vantar
– Skor
– Strumpor och underkläder
Passa på att rensa ur garderoben nu lagom till jul och gör samtidigt en god gärning! De lovar att dina kläder kommer till användning redan samma dag!!
(Jag har redan fyllt en sopsäck och ska hämta upp en till hos grannen imorgon!)
När jag rensade ur här hemma upptäckte jag att jag har massvis av oöppnade produkter från goodiebags och diverse sponsorer. Tänkte passa på att lotta ut dessa till de bloggare som vill hjälpa mig att få folk att öppna ögonen för de som inte har någon som bryr sig under julen. Jag ska fortsätta leta runt innan jag kan publicera någon tävling, men det går att tävla redan nu! Publicera ett inlägg på din blogg tillsammans med bilden ovan ”Vem tänker du hjälpa i jul?”, skicka sedan ett mail till mig med blogglänk, ålder och adress, blog (at) tiennejonback.com
Du kan bl.a vinna en rosa Play & Freeze Ice Cream Maker, sponsrad av CoolStuff.se !
Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade på november 19, 2010 04:58 tienne.

Vem Tänker Du Hjälpa i Jul?

JUL I GEMENSKAP 2010
Under tre dagar – julafton, juldagen och annandagen – firas ”Jul i gemenskap” i Immanuelskyrkan för hemlösa, ensamma och de som söker ett alternativt julfirande i Stockholm. Det bjuds på julmat, underhållning, lek och klappar.
Vill du vara med som volontär? Skicka anmälan till [email protected] innan 1 dec, eller ring och fråga efter Kicki Freimuth på Stockholms Stadsmission 08-78 78 600.
HOPPETS STJÄRNAS JULPAKET 2010
Nu är årets insamling av Julpaket i full gång, både hemma i stugor och på Hoppets Stjärna. För 18:e året i rad har Hoppets Stjärna tillsammans med dig privilegiet att sprida sann julglädje till tiotusentals fattiga barnfamiljer och pensionärer.

Du väljer själv om ditt paket ska gå till:

1. barnfamilj eller pensionär
2. ett barnhem
3. eller hellre vill att Hoppets Stjärna packar ett paket åt dig
Årets paket kommer att gå till Rumänien, Moldavien, Lettland, Argentina, Haiti och Filippinerna.
1. Barnfamilj eller Pensionär
Förslag på innehåll: tandkräm, tandborstar, havregryn, tvål, mannagryn, schampo, pasta , Julpynt, vetemjöl, ljus, kaffe (kok, brygg, pulver), julservetter, te, kakao, juldekorationer, kex, pepparkakor, Skolmaterial, Cornflakes, pennor, tuschpennor, kritor, russin, skriv- och målarböcker, konserverad frukt, suddgummin, penn- vässare, fisk- eller köttkonserv, Leksaker/sportartiklar, socker, brädspel och pussel, godis (ej lakrits), choklad

Du får mer än gärna bifoga en personlig hälsning i paketet, tänk på att skriva på engelska.
Om du får plats över i ditt paket – lägg gärna i mer mat.
Även varma kläder behövs, se till att de är hela och rena, ser bra ut och inte känns omoderna.
2. Ett Barnhem

Att få en julklapp är alltid lika roligt, oavsett om du är liten eller lite äldre. Julklapparna delas ut till barn mellan 0 och 18 år som lever i fattiga familjer eller på institutioner i Lettland och Rumänien.
Förslag på julklappar: kex, russin, godis (ej lakrits), choklad, mjukisdjur, sportartiklar, rit-/skolmaterial, skolväska/ryggsäck, tåliga leksaker, julpynt, hygienartiklar, brädspel och pussel

Skicka inte bräckliga eller batteridrivna leksaker. Barnen blir bara besvikna när de får något som inte fungerar.
Det går bra att lägga i gåvorna oinslagna direkt i en banankartong. Vill du hellre slå in dem i julpapper, märk då varje litet paket med girl (flicka) och boy (pojke) samt vilken ålder julklappen är lämplig för. Du får gärna bifoga en personlig hälsning från dig i paketet. Om du vill skicka kläder, se till att kläderna är hela, rena, ser bra ut och inte känns alltför gamla och omoderna.

Här hittar du adress att skicka paketet till samt talong att sätta på paketet
Med tanke på den finansiella kris som framför allt drabbat Lettland mycket hårt, hälsar Hoppets Stjärnas medarbetare i Lettland att även institutionerna behöver mat. Packa gärna en hel banankartong med enbart pasta, ris, mjöl eller andra torrvaror, att få äta spegetti blir rena julaftonen för många av barnen Kryssa ändå för alternativ 2 på talongen, men skriv också tydligt på kartongen vad den innehåller.

3. Hoppets Stjärna packar paketet åt dig

Om du inte själv har möjlighet att packa gör Hoppets Stjärna det gärna åt dig. Sätt in 250 kronor per julpaket du vill ge, antingen på PG 90 02 53-6 (märk betalningen Julpaket 2010)
Du kan också ge din gåva direkt via Hoppets Stjärnas säkra betallösning.
OBS! I summan ingår även frakt av alla paket.

Din gåva behöver komma in senast den 30:e november. Julpaketen delas ut till fattiga familjer och pensionärer i Rumänien, Moldavien, Lettland, Argentina, Haiti och Filippinerna.
Om du vill du ge en personlig hälsning tillsammans med ditt paket, skicka ett julkort till Hoppets Stjärna så förmedlar de det.
Hoppets Stjärna
Kärrsjö 136
890 54 Trehörningsjö

På följande platser kan du lämna ditt julpaket senast den 21a November (28e Nov för Stockholm):

STOCKHOLM/HÄGERSTEN
Boktryckarvägen 24
Kontaktperson: Åsa Lindholm
tel: 070-449 54 45, 08–562 45 445
lör – sön 27-28/11, 10.00 – 12.00

GÖTEBORG
Kungstens industriområde
Knipplagatan 8
Kontaktperson: Marie Edelton
070-946 71 71, 031- 29 54 75
OBS! Ring innan

ARLANDA/KNIVSTA
Genvägen-Rosengård
Kontaktperson: Per Dahlenius
tel: 018-380465, 070-5510819

BORLÄNGE
Arons Eriks Väg 63
Kontaktperson: Maria Johansson
mobil: 070-668 77 08

SVÅRT ATT KOMMA PÅ EN BRA JULKLAPP TILL NÅGON?

På www.presentermotfattigdom.se kan du välja mellan 14 olika julklappar att ge bort i någon annans namn. Tack vare dina julklappspengar får fattiga kvinnor och flickor tillgång till näringsrik mat, rent vatten, hälsovård, utbildning och mycket annat.

1. Välj bland 14 olika julklappar mot fattigdom, bl.a en get, skolböcker eller en vattenpump.
2. Du får ett roligt gåvokort att ge bort på julafton.
3. En fattig familj på södra halvklotet får större möjligheter att ta sig ur fattigdom.

Förra året gav jag bort en get till en ensamstående mamma, i min mammas namn. I år tänker jag göra mycket mer än så.

Vem tänker du hjälpa i jul?
Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade på november 18, 2010 09:54 tienne.

Bilder från Dustin Zahn & Underground

Här kommer några bilder från helgens bravader. Först åkte jag på Hyper Melon’s fest med bl.a Dustin Zahn och Joel Mull bakom spelarna, tusen tack till arrangörerna för schyssta bokningar och en grym stämning! När det stängde drog jag vidare till en privat fest där bl.a Isaiah Pellarp spelade ända fram mot morgontimmarna – träffade några riktigt underbara människor där, längtar till nästa fest!!
Me, me, me
Jag och underbara Emma
Delade tunnelbana med Nima Khak som också DJade på Hyper Melons fest
Inne på underground-festen lite utanför Stockholm
Detta blev den bästa av 20 bilder på oss tre, någon eller några hade tagit ett glas för mycket haha
Lovade att Mathias skulle få vara med i bloggen också, lol
Festandet avslutades till slut tillsammans med några vänner hemma hos mig, här är Jonte i min morfars glasögon 🙂
Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade på november 18, 2010 00:49 tienne.

Starta en blogg och tjäna pengar på Finest!

Registrera dig idag på Finest – Sveriges största bloggnätverk. Skapa och skräddarsy din egen blogg som du tjänar pengar på, att bli medlem och blogga på Finest är gratis!
Jul 2024
Mo
Tu
We
Th
Fr
Sa
Su
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Rulla till toppen