Jeanette köpte bil.

Jag är känd för att vara snabb och slarvig i det mesta. Speciellt när det gäller köp, min hjärna orkar inte läsa och förbereda så mycket, utan tanken från att jag vill köpa något till att det är köpt, brukar gå väldigt fort. Därför har jag lärt mig att ta hjälp.

Den här gången av familjemedlemmen Daniel. Vi lusläste (mest han) annonser, köpte carfax rapporter och även tackade nej till en bra bil pga magkänsla. Men så hittar jag en grön (älskar grönt) bil av rätt modell för ok pris. Jag åker dit och tänker att wow, det här är min bil. Så när Daniel kommer så är jag redan säker på att det kommer bli den. Vi är såååå nogranna. Han (bilbyte firma – i deras garage) får ringa transportstyrelsen så vi hör att bilen inte har skulder. Vi kollar servicepapper, kvitton och däck. Testkör och skriver köpkontrakt, får en veckas försäkring och tre månaders garanti. Jag swishar betalningen för att jag har läst att det är tryggt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag kör hem den och är så jäkla jäkla glad! Det var min alla hjärtans dag present till mig själv. 6 dagar av lyckligt körande så ska jag skriva över bilen på min mamma för försäkringskostnad. (Vi ska dela på bilen) och ser på transportstyrelsens sida att jag inte äger några fordon.

Jag går ner och hämtar papperna till bilen och ser att jag har inget registreringsbevis och ett kopia av kontrakten som inte är underskrivet. Jag ringer transportstyrelsen som efter några minuter ger mig ont i magen.

Mest trött blir jag på mig själv. Hur kan jag ännu en gång vara så slarvig, att jag inte kollar att ägarbytet görs innan jag kör iväg med bilen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Då har jag ”köpt” bilen den 14/2. 17/2 har säljaren skrivit över bilen från tidigare ägare till sig själv och ställt av bilen. Transportstyrelsen säger att han gjort detta för att få tillbaka fordonsskatten som få betalats ut till honom (samt att han slipper skatta på köpepengarna? Och äger bilen) .

Jag har då kört runt med en oförsäkrad avställd bil som jag inte äger i ca en vecka. Jag är bara glad att jag inte 1. Krockade 2. Blev stoppad av polisen. (Jag som precis fått mitt körkort).

Transportstyrelsen råder mig att jaga firman samt ringa polisen. Jag ringer säljaren och får inget svar. Deras hemsida är nere och mejladressen funkar inte. Jag ser att de tidigare år har haft 0 i inkomst och 0 anställda.  Jag hinner skriva ut hans namn (från swish – vet dock inte om det verkligen är han) och lite av händelsen på Facebook. Polisen säger att det är ovanligt att göra så här, för jag kan sätta bilen och honom i skulder, om han nu inte har en till nyckel och hämtar hem bilen. Då har jag ju inget. Till slut svarar säljaren att han skulle återkomma, han berättar sedan att han vart på akuten med sitt barn och att det ibland blir strul med ägaröverlåtelsen, men att det är på gång- att jag sitter med en bil jag inte får köra, verkade inte stressa dom.

 

 

 

 

 

Men med lite is i magen och en mängd tålamod så höll han det han sa och bilen skrevs över och blev påställd. Men med facit i handen så gjorde han ju oavsett helt fel, om det krånglade med ägarbyte så skulle han inte ställt av bilen sen ringt mig. Att han gjorde det för att få tillbaka lite på fordonsskatten känns orimligt med tanke på vilka risker han utsatte mig för.

Men livet är för kort för att vara sur, nu är jag glad att pärlan är min, påställd och försäkrad 🙂

Synergi!

I lördags var jag på ännu ett trevligt event anordnat av Em event.

Dom har som alltid alltid väldigt fint ordnat med extra god champagne, kanske en av mina favoriter (den hittar ni HÄR!)! Därför lämnade jag min nya kärlek bilen aka pärlan hemma och passade på att ta ett glas för mycket av bubblet.

Jag hade även lyckan att få va testkanin och fick en behandling på plats. Det var precis vad min trötta hud behövde och blev sådan omedelbar skillnad. wow.

SYNERGI PLUS behandlingar

Synergi Plus är en maskin med tre olika behandlingstekniker.

  1. Den rengör huden med hjälp av vakuumsug samt olika milda syror, ger syre och ökarblodcirkulationen. Maskinen använder sig av radiofrekvens får vi direkt uppstramning av huden och med ultraljudet och hyaluronsyran reduceras fina linjer och rynkor.

2. De applicerar en gel som de blandar med en kolsyratablett, det ljusar upp eller gör att man ser yngre ut. Det ger ökad blodcirkulation och syra samt sänker PH värde.

3. Radiofrekvensbehandling där radiofrekvens värmer upp huden och stimulerar ny kollagen bildning. Man får direkt uppstramande effekt.
Ultraljud gör att hyaluronsyra kommer djupare in i huden som återfuktar.
Vill du veta mer? Klicka Här!
Alla vi fick ett presentkort på en behandling och jag ska boka in min så fort jag kan. Återkommer med resultat 🙂

Hårkontroll bjöd in till pastellfest!

Förra veckan var jag på ännu ett trevligt event med hårkontroll. Klädkoden var pastell och vilken härlig syn det var i det gråa februarivädret. Jag är stort fan båda av deras hårvitaminer (som även ger fina naglar) och en spray dom har (som ger glans och reparerar)

Det var Erwik communication som stod för inbjudan och allt var sagolikt som vanligt. Gott bubbel och snittar, färgstark visning och alltid lika gästvänligt.

Bloggaen har vart på paus och så även minglandet. Men var riktigt härligt att träffa alla trevliga bloggare igen. Om ni undrar varför bloggen pausat, så är största anledningen att Finest inte fungerar längre. Går inte rent tekniskt att blogga och jag har vart för lat för att flytta. Men kanske är dags nu.  Därav den stora bristen på bilder. Sorry.

Den här kvällen så lanserade hårkontroll en ny hårmask som ska reparera håret från grunden, vi alla fick med den hem och ska testa den i helgen.

Stort tack och mitt hår jublar!

Att få leva kvar.

Som många av er såg så använde de bilder av oss (mig, Leya och Carlos) till ett uppträdande på cancergalan i år. De använde sig av sex av oss tidigare medverkande. Hälften finns inte kvar idag. Tanken går runt i mitt huvud, att jag fick vara kvar. Av ren tur och slump (det har inte alls så mycket med kämparanda att göra). Och vad fan ska jag göra med livet, för att förtjäna det.

Sedan tänker en annan sida också att jag ska va så nöjd att jag lever och har ett friskt härligt barn, så att det är dumt att vilja ha mer av livet. Typ en kärlek som knockar mig, mer pengar, roligare helger osv. För att jag ska vara tacksam att jag får leva. När jag var sjuk, så var det de enda jag ville ha. Men nu vill jag (kanske helt naturligt) ha mer.

Måste jag rädda kattungar från träd, ge pengar till välgörenhet och sopsortera tills jag storknar. Jag sprang på Anna som filmade mig till cancergalan 2013 och hon sa, men Jeanette, så går ju inte vi andra runt och tänker, och vi lever ju också.

OCH det är ju sant. Jag fattar det. Men jag KÄNNER det inte. Jag tänker att jag måste göra så jäkla mycket gott. För livet är så hemskt att dom dog. Av ren matematisk procent, så hamnade jag på rätt sida av statistiken och fick leva. För jag hade inte en mildare eller snällare tumör, jag hade inte mer livsgnista en dom. Jag hade ren tur. Jag vill inte glömma bort det.  Men jag vill ha också ha mer.

 

PS: Jag vill också ha sommar. Det vore härligt.

 

Entouch Clinic

Entouch är en klink vid Östermalm för fillers och hudbehandlingar. Vill man gå till trygga och rutinerade utförare, så kan jag varmt rekommendera dom. Du hittar dom på entouch.se och där kan du läsa mer om deras olika behandlingar. Dom använder restylane, som jag tidigare testat och är sugen på igen!

 

 

 

 

 

 

 

Vi fick med oss en generös goodibag med hos hem med bland annat ett presentkort hos dom, så jag återkommer med vad det blir och hur resultat blev!

Jag fick mingla med fina Emma Jennie och ni hittar hennes blogg HÄR!


 

Att börja om.

Efter att ha levt i gränsland så många år av cancer så tog jag mina beslut, som var anpassade efter min livssituation, jag gjorde allt för att slippa extra smärta den tiden och försökte få varje dag att vara bra eller helst av magisk.

Men så går tiden, jag försöker våga tänka lite längre och jag hittar mig själv i livet, där inget är ”rätt” (utom Leya så klart). Där allt är halvdant och ibland helt ohållbart. I natt låg jag vaken hela natten och vet att det inte är så här jag vill ha det.

Men jag hatar avslut. Jag är världenssämsta på separationer. Men idag tänker jag att det kanske är oundvikligt? Att jag egentligen borde rensa bort allt och börja om.

Men något roligt är att jag har kastat mig in i att ta körkort. Jag började skriva försöka ta körkort, men nej, jag tänker fullfölja det här. Jag lägger en miljard och all min tid på det och känns härligt att ett projekt i livet, som är en investering i mig. För jag ska leva vidare.

 

 

 

 

.. vem hade trott?

Om någon hade sagt till mig att Carlos skulle bo på min soffa varannan vecka, så hade jag nog skrattat åt dom. Ni som har följt mig vet att det var långt ifrån ett stillsamt uppbrott.

Men då hade jag inte i åtanke den absolut bottenlösa kärleken jag känner till Cataleya. Den övermäktiga totalt förblindade förälskelse  som en förälder kan känna för sitt barn. En sådan kärlek som går över allt hat och all ilska.

Den gör att jag kan se den Carlos som jag var kompis med, länge innan vi blev tillsammans. Jag kan se den Carlos som får Cataleya att skratta tills hon gråter. Som Cataleya springer fram och omfamnar, Den gör att jag och han kan umgås. Att vi kan se på film och prata, när hon har gått och lagt sig. i vissa av de stunderna är jag glad att jag fått en vän tillbaka, även om allt det andra också finns kvar.

Att han nu i en ny fas i livet och ingen fast rot, kan vara hemma hos mig, utan laddning eller bråk. Som blir glad över Cataleyas lycka över att vi alla är under samma tak, även om det förhoppningsvis blir en väldigt kort period.

Men livet blir verkligen inte som man hade tänkt. Det blir så otrolig knasigt och andras knas kan bli min vardag. Då får man välja det bästa och försöka hänga med i svängarna.

För i bland så är det bästa man kan göra är att dansa i regnet.

Obs. Bilden är nästan 100 år sedan..

att lära sig att stå ut.

Här är jag. Snart 33 år gammal. Jag har jobbat med mig själv nästan hela livet. Jag har valt till stor del vem jag vill vara och hur jag vill leva. Men ändå, så lär jag mig i snigelfart att härbärgera mina känslor.

I de flesta sammanhang så ser mitt mönster ganska likt ut, i relationer och kring jobb. Jag tar på mig mer och mer. Jag har lätt att vara snabb och har oändlig ork, och kan utan problem göra flera personers jobb med dålig förståelse att andra inte håller samma tempo. Jag tänker att jag kan göra allt, allt är så lätt- Det är bara att göra. Jag kan styra och driva.

Men.

Sen börjar det knaka lite. Ett litet klagomål, en suck eller en dålig blick. Något en annans persons känslor smittar av på mig. Jag som nyss kunde springa förbi allt, med ett tempo som gjort att jag missat det mesta. Men när det börjar öka, så börjar gränsen snuddas. Då faller jag. Jag vet att det är mitt fel. Att jag gör för mycket. Att jag lägger ner min själ och så kanske inte mottagaren ser, hur stor del jag har lagt – eller ens bett om det.

Av en blick, som blir i mitt huvud allt. Dem maler, tills jag ser något mer. Sedan börjar jag tänka att det är mycket som är fel. Ångesten kommer och malare i bakgrunden. Sen blir den lilla saker ofta flera stora. Då vill jag fly. Det blir från att ge hundra till noll.

 

Jag vill inte ge något alls då. Jag vill avsluta alla jobb och alla relationer. Jag orkar inget. Alltid så vill jag agera på känslan, direkt. För att få ett avslut på ångesten. Jag kan inte tänka långsiktigt eller vad som är det bästa beslutet. Det blir grått och det enda som tar över är känslan.

 

Men så vet jag att det ofta inte blir så bra. Att alla har upp och ned perioder, men att mina kan bli många då jag ofta har så mycket för mig. Så många saker som kan krascha.

 

Jag ser ångest som en garnnysta som jag måste hålla upptrasslad. Jag måste stoppa det minsta trassel för att det inte ska bli övermäktigt. För att göra det så använder jag mig av de metoder jag har lärt mig. Typ ta upp saker direkt. Berätta hur jag känner, reda ut. Men det krävs två för tango. Så ibland går det inte. Eller så går det men hamnar tillbaka till samma mönster snabbt.

 

Sån period är jag i nu. Inget känns riktigt bra. Allt känns struligt och lite ångestfullt. Och jag vill bara sluta. Att tiden ska ha gått förbi så att jag inte behöver använda all min kraft till att härbärgera mig själv.

Det är många områden i livet som jag inbillar är så struliga för mig, som inte verkar vara det för andra. Det lyckas inte lösa sig till harmoni.

Men i tajming med detta så läste jag boken ”Drukna inte i dina känslor”. Då skriver dom om höginkännade personer som är för känsliga. Många skulle nog inte tro att jag är känslig, och jag glömmer lätt bort att jag är det. Men jag är nog det. Sådär innerst inne. Men inte som hyper sensetiv. Men ändå mycket jag kunde ta till mig. som begreppet Starkskör.

En starkskör, som ena dagen kan flytta berg och andra inte orkar ta sig ur sängen. Som orkar allt, men i snabba svängar så är det svårt att klara dagen. Då skriver dom att man ska slå på autopiloten. Att göra det man ska på dagarna och låta det vara okej. Inget extra, men inte ta bort allt. Att jobba på en 70% kapacitet istället för 150%.

Det fanns ju massa matnyttiga tips på att se på film, distrahera. Låta känslorna komma, men inte agera på dom. MEN det motsäger sig helt min efter-cancer-fånga-dagen-stress.

 

Ska jag vila bort den här perioden?? och tänk om den inte går över? Tänk på alla dagar jag slösar med att bara vara fungerande, inte fångande alls. Dom här dagarna får jag inte tillbaka. OCH alla dagar ska levas, för en dag ska man dö.

Men psst, min räddning är leya. Gå på halvfart och bara hänga med henne. här och nu. Hur gör ni när livet svajar?

och vinnarna är…..

På festen så fanns det en tävling… (Snodd från Emmas 40års kalas.)

Alla gäster fick en bit av ett fotografi. Utifrån det så skulle personerna hitta varandra och bilda ett lag (ett helt foto). När laget bildats så fick laget ett frågesportpapper att fylla i.

 

Jag har idag gått igenom alla svar och valt ut det vinnande laget.

Trots allvarliga hot från Zina (som är livsfarlig) så är det vinnande laget:

TEAM ERIC.

Matilda, Maryam, Renato och David.

 

Stort Gratis och ni kan hämta era goodibags av mig på klubben.

 

De rätta svaren:

Masters Gym bildades 2016.

Thamer stavar sitt namn på alla möjliga sätt, så gav rätt till alla svar, (Allt från Tamer till Thamer till Thamir, Tramir) men vi kan väl kort kalla honom MR NO MEARCY.

Skillnaden på kick och Thai är :

Det vinnande svaret: begränsad clinch i kick/K1. i Thai: armbågar, fånga och greppa ben samt (obs skillnad i) svepningar.

Det är 12 trappsteg i trappan, men 13 ner till receptionen om man räknar golvet. SÅ båda svaren är korrekta.

 

KM och klubbfest på Masters Gym.

I lördags hade vi en superlyckad dag på klubben. Vi startade dagen med klubbmästerskap. Spännande matcher och mycket respekt och kärlek. Både för varandra och för sporten. Precis så som det ska vara.

För att se vad som finns í påsarna? Scrolla ner, så hittar du alla sponsorer 🙂

Doktor Jeanette ihop med Maryam och Clara som skötte allt från tid till plingande.

Efter matcherna så var det dags för thaimat på klubben picknikstyle. Gratis bar, dans och fantastisk chokladtårta ingick!

Fredrik körde sin första, men däremot inte sista tävling.

Kahlil glad efter vinst.

Efter fight så kramas man hjärtligt.

 

När vi var mätta och nyduschade efter dagen så gick vi till baren lokal, som ligger ett stenkast ifrån vår klubb och där väntade bubbel, tävling och dans till tidig morgon. Superduper TACK till alla inblandade!

Två otroligt duktiga och svettiga (!!) killar.

Sofia och Maria möttes i en fin match!

 

Vi fick äran att dela ut en generös goodibag till alla som var funktionärer under dagen samt alla fighters.

Stort tack till:

Barebells

Betteryou

Depend

Budo&Fitness

Jabb

Nocco

Helhetshälsa

Brilliantsmile