Påsktårta
Glad påsk på er ! Idag ska jag bjuda er på en riktigt påskig tårta. Inspirationen kommer från Fridas bakblogg men gjorde tårtan helt i min smak. Valde att göra ett mittenparti med nougatfluff och oj så gott det blev. Det här är verkligen en påsktårta som går hem under påskfirandet. Tänk er en monsterstor chokladboll med nougatfluff och massa godis, alltså verkligen sååå gott och mäktigt. 😉
Du behöver:
Chokadbollssmeten:
* 500 gram smör
* 18 dl havregryn
* 2 dl kallt kaffe
* 5 msk vaniljsocker
* 6 dl strösocker
* 10,5 msk kakao
Gör så här:
1. Dela smöret och häll i sockret i en skål. Använd elvispen och vänd ner havregryn, vaniljsocker, kakao och till sist kaffet.
2. Vispa allt tills det har blandats ordentligt.
Nougatfluff:
*1 burk marshmallows fluff
*200 g nougatGör så här:
1.Smält nougaten över vattenbad, blanda ihop med marshmallowfluffen.
2.Micra i några sekunder så att fluffen blir mjuk.
Dekoration:
*Ca 150 g kokos
*Gul geléfärg
*Färgat strössel
*En chokladpåskhare
*Massa påskägg och påskhönor + lite Nutella att fästa godiset med
Ihopsättning av tårtan:
1.Använd en springform ca 20 cm i diametern, men använd inte bottnen. Börja med att trycka i chokladbollssmeten i ca halva formen. Tryck ner den ordentligt
så att smeten blir fast.
2.Fyll sedan på med nougatfluffen och gör ett hål i mitten. Lägg sedan på det andra av chokladbollsmeten, var noga med att fylla på med smeten ända upp till
kanten på formen och fyll inte i hålet. Tryck till ordentligt så allt är fast.
3.Färga där efter kokosen och blanda runt så all kokos blir gul. Blanda i strössel och rör runt. Ta bort springformen från tårtan och fina till tårtkanterna. Täck hela
tårtan med kokos och strössel och dekorera kanterna med kokos och strössel. Strö över lite strössel högst uppe på toppen.
4.Därefter trycker du ner chokladkaninen i hålet och fyller på med ägg, sen kan du dekorera hur du vill. men för att allt ska sitta är det bra att dutta på lite Nutella under godiset och sätta fast.
5.Ställ in i kylskåpet och låt tårtan stelna innan servering.
När rätt hjälp behövs
Hej på er! Så var en ny vecka igång och den här veckan är det fullt upp innan det är dags för att fira lite påsk och njuta av några dagars ledighet. Inte ofta man
får ledig nuförtiden men vad gör det jag älskat att arbeta och stå i, vila det kan man göra senare i livet.
Och på tal om att arbeta, jag har ju alltid haft en dröm av att någon dag starta upp ett företag och när jag fick höra om AA-VIDEO som jag även skriver den här texten tillsammans med blev jag glad över att det finns sådana här företag som hjälper oss som inte är så tekniskt lagda att kunna få sin dröm att gå i uppfyllelse. I dagens samhälle måste man se till att ha toppkvalité
då det kommer till det tekniska om man ska klara sig inom företagsvärlden. Skulle jag öppna en restaurang/café som jag drömmer om är det viktigt att ha rätt
övervakningssystem så att en trygghet infinner sig. Genom samråd med proffsen på AA-VIDEO tas den bästa helhetslösningen fram för att möta de behov som finns i dagens samhälle. Om jag kommer med en idé till dem så jobbar de fram den bästa lösningen för företaget, vilket jag tycker är en perfekt service. Att få
alltifrån konsultation, installation (https://web.archive.org/web/20170425084718/http://www.aa-video.se/vara-tjanster/installation) till service och support är något jag vet att jag skulle efterfråga om jag blev egen företagare, för jag anser att man lär sig av proffsen.
Så jag vet verkligen vilka jag skulle vända mig till om jag behövde hjälp med det tekniska och hoppas att du vet det med ! 🙂
(Bild lånad från aa-video.se)
Ett land i sorg
Det är en tung dag att vakna upp till…Vi visste alla att det skulle hända någon gång, att terrorn skulle nå oss här i vårt lilla land men ändå går det aldrig att förbereda sig på hur man reagerar när det händer… Mina tankar går till de drabbade som förlorade en familjemedlem genom rent galenskap och hat, men även till
alla som såg skräcken på nära håll…
Terror är vidrigt, terror är galenskap och terror är ett tillstånd av förvirring, människor som uppenbarligen är manipulerade av hat…
Så låt oss i Sverige och i hela världen stå upp mot det här, terror ska aldrig vinna över oss och vår kärlek till livet! ❤️
Jordgubbs och apelsinbollar
Hej på er ! Onsdagskvällen är här och vad är då bättre än att mumsa på nyttiga jordgubbs och apelsinbollar? Jag tror inte att det finns något bättre.. För vem vill
inte ha en godbit tills kvällsfikat och de här kan man äta med gott samvete (även om jag tycker att man kan göra det med fikabröd också) hur ofta som helst.
Dessa jordgubbs och apelsinbollar ger dig full med energi så att man orkar dagarnas alla utmaningar, så släng ihop dem du med..Helst nu direkt! : )
Du behöver:
*5 dl frysta jordgubbar
*3 avokado
*200 g dadlar
*1 apelsin (saften)
*5 msk kakao
*2 tsk vaniljpulver
*11 dl havregryn (glutenfria)
*1 dl kaffe
*2 dl vatten
*1 msk agavesirap
*200 g kokos
Gör så här:
1.Börja med att skala och kärna ur avokadorna, hacka dem sedan i mindre bitar. Kärna ut dadlarna och skiva dem i små bitar.
2.Kör i matberedare till en slät kräm. Blanda ihop alla ingredienserna förutom jordgubbarna och kokosen.
3.Värm upp jordgubbarna och mixa dem i en mixer. Blanda ner det i smeten och rör om. Låt stå svalt tills smeten stelnar litegrann. Rulla i kokos.
Sedan är det bara att avnjuta dessa underbara bollar till frukost, middag, fika, kvällsmat och kvällsfika..bra va ? : )
Mc Donalds chokladmuffins
Hej på er ! Så länge sedan det var sen jag la upp ett recept men idag händer det, ställde mig i köket och bakade dessa underbara Mc Donalds chokladmuffins och så otroligt goda de blev. Grundreceptet fann jag hos bästa Frida, men ändrade om lite så det passade mitt tycke och smak bättre. Älskar verkligen Fridas bakblogg hon ger en sååå otroligt mycket inspiration.
Men tillbaka till de här muffinsen nu, alltså kan det bli bättre än massa choklad ?? Dessa är sådana här muffins som man riktigt längtar till att få sätta tänderna i, så ikväll lär det bli en eller två sådan här till kaffet.
Du behöver:
(10 stora muffins)
*5 dl vetemjöl
*2 tsk bakpulver
*1 tsk bikarbonat
*2 tsk vaniljpulver
*1,5 dl kakao
*1 krm Salt
*130 g smält smör
*2 dl naturell yoghurt
*2 dl strösocker
*2 ägg
*150 g mörk choklad
*100 g mjölkchoklad
Gör så här:
1.Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Hacka därefter chokladen, blanda med både stora och små bitar choklad.
2.Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljpulver, kakao och salt i en skål.
3.Vispa sedan ihop det smälta smöret med yoghurten, strösocker och ägg i en skål.
Tillsätt de torra ingredienserna och rör ihop till en slät smet.
4.Rör ner 3/4 av den hackade chokladen och fördela sedan smeten i muffinsformarna.
Varje muffinsform ska vara fylld upp till kanten.
5.Strö sedan över resterande choklad på toppen av varje muffins.
6.Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Verkligen helt perfekta muffins och extremt mäktiga, men med en sådan här muffins till kaffet kan det inte bli mer än rätt.
Måndag och fruktdags
Så var måndagskvällen här och jag är verkligen helt slut, känns nästan som om det är fredag för såhär trött ska man inte vara på en måndag..
Det bästa som finns är i alla fall att krypa upp i soffan med massa frukt och bara slappna av kvällar som dessa, svårare än så behöver det inte vara. ❤️
Freeeeedag och väldigt tyst här på bloggen
Hej på er mina fina läsare som fortfarande kikar in här trots att jag inte har uppdaterat på en månad ! Skärpning på det, men känner på mig att det kommer att
bli bättre nu framöver, för idag på eftermiddagen skriver jag salstentan och sen kan jag äntligen pusta ut och inte plugga konstant, jag har verkligen lagt all min
vakna tid på att plugga och jobba med alla mina jobb. Har börjat jobba som studentmedarbetare på barn och utbildningsförvaltningen i Falkenberg och jag trivs
så otroligt bra, känns inte ens som man är på jobb när man är på plats för det är så roligt så att det mer känns som en hobby. <3
Det är iallafall därför det har ekat tomt här på bloggen, men lovar er en bättre april månad. 🙂
Och så härligt vädret är nu riktigt, vårväder så vad passar då bättre än att slänga ihop en smarrig milkshake, denna Nutella lyxshakeär ljuvlig och vill ni hellre ha en sötare smak är den här Jordgubbs lyxshaken perfekt.
Svamprisotto med grönkål
Hej på er !
Lite tyngre inlägg igår då det var ett år sedan en vän gick bort och kände att jag behövde skriva av mig lite, men känslorna är ljusare än de var för ett år sedan.
<3
Idag tänkte jag bjuda er på en vegetarisk svamprisotto med grönkål, alltså jag fullkomligt älskar risotto och speciellt på en fredagskväll då jag tycker att det är lite
extra lyx. Den här risotton har en ganska så tung vitlökssmak och det är något jag älskar men om ni endast vill ha en vitlöksklyfta i går det bra också.
Så sitter ni där och funderar på vad ni ska slänga ihop ikväll är det här rätten för er, och ni som ska ha vänner över på middag kan ju imponera med den här
enkla risotton. 🙂
Du behöver:
*4 port. arborioris
*1 liter vatten
*3 msk grönsaksfond
*1 gul lök
*1 msk smör
*2 msk vitvinsvinäger + 1 dl vatten
*150 g grönkål
*250 g champinjoner
*2 vitlöksklyftor
*2 krm vitpeppar
*2 krm flingsalt
*1 citron
*100 g parmesanost
*Salt och peppar
Gör så här:
1.Koka upp vatten och fond, håll sedan varmt. Hacka löken fint, stek den i smör till den är genomskinlig, rör i riset och låt det steka med i ett par minuter utan
att det tar färg.
2.Häll i vitvinsvinäger blandat med vatten och låt det ånga av. Skopa i ett par skopor av buljongen och låt det koka in, fortsätt hälla på buljongen tills risotton är
klar. Rör om då och då.
3.Koka upp vatten och förväll strimlad grönkål snabbt, använd bara fina gröna blad och det yttersta av grönkålen. Skölj i kallt vatten.
4.Ansa och hacka svampen. Stek den i en torr stekpanna. Rör i en klick smör när svampen har vätskat av sig. Krydda med pressad vitlök, peppar och salt.
5.Rör i svampblandningen och grönkålen i den färdiga risotton. Smaka av med salt, peppar och pressad citron. Riv i osten och rör om.
Servera med skivade parmesanost .
Det här är hjärtat
I vågornas brus jag känner din närvaro, i solens spegelblänk på havet din själ drar förbi.
Ett år har passerat förbi och varje dag det sticker till, ett hjärta som brustit och inte plockats ihop. I all hast en tror att livet fortsätter i glädjens tecken men så en dag en tanke som för en till den tiden då vi alla var fria och levde livet, det där skrattet och skämtet som fick en att le, även de dagarna en inte ville le så blev det omöjliga förverkligat. Den förmågan så stark och underbar, men den dagen för ett år sedan de enda tankarna som var kvar lämnade i ett indränkt blad som föll till marken i ett långsamt fördärv, likt tomma och övergivna hus en stad som står där på sin ruin det enda som skildrades var tomhet och panik…
Tårar faller och hjärtat skriker men ingen ser och ingen hör för hur ska någon förstå den saknaden som består och äter upp en inifrån, lycka är något vi alla söker och jag försöker förstå att det nu är i solens strålar du myser med din charm och underbara själ.
Det är tomt och det gör ont men tack för att jag ändå fick vara en del av ditt liv…
Chokladhjärtan fyllda med hallon och blåbärssorbet
Glad alla hjärtans dag på er ! <3
Idag tänkt jag ge er ett tips på en superenkelt men så otroligt vacker efterrätt att bjuda er käresta på ikväll. Chokladhjärtan med hallon och blåbärssorbet, visst
låter det så där perfekt kärleksfullt ? <3
Du behöver:
(6 st portioner)
*6 st hjärtformade silikonformar
*200 g vit choklad
*200 g mörk choklad
*250 g frysta hallon
*250 g frysta blåbär
*2 msk nutella
*1 apelsin
*1 banan
Gör så här:
1.Smält den vita choklad i en bunke och den mörka chokladen i en bunke över vattenbad. Varva med att pensla den mörka och vita chokladen i formarna. Täck
formen ordentligt och låt stå i kylskåpet ca 10 minuter, upprepa sedan 3-4 gånger. Efter sista penslingen låt formarna stå i kylskåpet ca 30 minuter.
2.Ta sedan ut formarna från kylskåpet och ta försiktigt bort silikonformen, ställ in chokladhjärtanen i kylskåpet medan du gör sorbeten.
3.När jag gör min sorbet använder jag en sorbetmaskin, jag varvar med hallon och blåbär och trycker ut sorbeten. Har ni ingen sorbetmaskin går det bra att tina
bären lite och mixa med en stavmixer och ställa in i kylskåpet ca en timme.
4.Blanda i Nutella i sorbeten. Skiva upp apelsinen och bananen. Ta ut chokladformarna och fyll upp med sorbet och dekorera med apelsin och banan.
- Hälsa & Skönhet
- Artiklar
- Populäraste
Starta en blogg och tjäna pengar på Finest!
Topplista
-
Anna Köhler (Del 1)
-
Angelicas - av Angelica (Del 1)
-
Einars familj & närmsta krets: "Vi försökte"
-
Jonna Henningsson: Livet bakom galler
-
Perla Malmberg: Kändisdotter på TikTok
-
Tärningsspel: En guide till olika spel
-
Anden i Glaset: En komplett guide till det mystiska spelet
-
Kortspel för Tre: Regler, Strategier och Tips
-
Ring of Fire Regler: En komplett guide
-
Lån utan UC 2024 - Så blir du beviljad