Shanga Forsberg – 8 frågor & svar

Personligt | Emil Forsberg & Skilsmässan | Instagram

Shanga Forsberg är en tidigare professionell fotbollsspelare och har varit gift med fotbollsstjärnan Emil Forsberg. Nyligen gick paret viralt efter ett uppseendeväckande avbrott i relationen.  Nedan har vi listat alla de vanligaste frågorna om ex-paret och Shanga.

shanga forsberg instagram
Foto: Instagram/shangaforsberg

Hur gammal är Shanga Forsberg & vad jobbar hon med?

Shanga Forsberg är född den 16 augusti 1992 och fyller 32 år under sommaren 2024.

Hon har varit en professionell fotbollsspelare och spelat för Red Bull Leipzig, likt ex-maken Emil Forsberg. Shanga har dock lagt ner karriären och håller idag på med andra projekt.

– Jag är inte motiverad längre. Då är det bara rättvist mot mina lagkamrater att jag slutar. Men jag har många nya projekt nu efter fotbollen, berättade hon för Expressen under 2017. 

Vad hette Shanga Forsberg tidigare?

Shanga Forsberg hette tidigare Shanga Hussain, men bytte till Forsberg när hon gifte sig. Det är oklart om hon kommer ta tillbaka sitt gamla efternamn eller ej, med tanke på omständigheterna.

Sammanfattning

Shanga Forsberg har tidigare varit fotbollsproffs men nu lagt skorna på hyllan. Hon är även känd för att vara ihop med landslagsspelaren Emil Forsberg.

Hur träffades Shanga Forsberg och Emil Forsberg?

Duon träffades redan under tidiga tonåren. Emil har tidigare berättat hur det gick till i en intervju för tyska Die Welt:

– Vi gick på samma skola. Jag såg henne där. Sen gick jag in på Lunarstorm och skrev till henne. Jag frågade om jag kunde få hennes nummer. Och hon gav det till mig.

När gifte sig Shanga Forsberg och Emil Forsberg?

Det var i juli 2016 som paret bjöd nära och kära till sitt storskaliga bröllop. Vigseln hölls i stadshuset i Sundsvall, som även är staden där de båda växte upp.

Har Shanga & Emil Forsberg några barn ihop?

Ja, ex-makarna har två barn tillsammans. Två döttrar vid namn Siena och Florence, födda 2018 och 2023.

Varför gjorde Shanga & Emil Forsberg slut?

Shanga laddade upp ett inlägg på Instagram i mars 2024 där hon berättade att hon och Emil Forsberg skulle skilja sig. Paret var ihop i 19 år och skilsmässan blev mycket omtalad då Emil blev anklagad för att ha lämnat familjen bakom sig i samband med klubbytet och flytten till USA.

Emil Forsberg har valt att inte prata om sitt privatliv och därför inte kommenterat skilsmässan överhuvudtaget.

Sammanfattning

Shanga & Emil träffades redan som tonåringar. Därefter gifte de sig och skaffade två barn. 2024 skiljde sig paret i samband med en flytt till USA.

Var bor Shanga Forsberg nu?

När det blev officiellt att Emil skulle byta klubb från Red Bull Leipzig till New York Red Bulls i december 2023, publicerade Shanga ett inlägg på Instagram. Där beskrev hon sorgen över att behöva lämna Leipzig där de bott i nio år.

“Blandade känslor. Ledsen över att lämna Leipzig som har blivit vårt andra hem. Ledsen över att lämna vänner som blivit till familj. Under vår tid i Leipzig har vi förlovat oss och senare gift oss. Vi har fått två vackra döttrar”, skrev hon då.

Men det blev ingen flytt för Shanga, som efter skilsmässan valde att bo kvar i Leipzig där hon bott under en lång tid.

Kort därefter lade Shanga upp ett kryptiskt meddelande på Insta där hon mer eller mindre gav Emil en rejäl känga för att “ha lämnat familjen bakom sig”.

Shanga bor nu i Sundsvall.

Vad heter Shanga Forsberg på Instagram?

På Instagram hittar man Shanga under namnet @shangaforsberg. Där har hon över 26 000 följare och lägger upp bilder på familj och vardagsbetraktelser.

Starta en blogg och tjäna pengar på Finest!

Registrera dig idag på Finest – Sveriges största bloggnätverk. Skapa och skräddarsy din egen blogg som du tjänar pengar på, att bli medlem och blogga på Finest är gratis!
Jul 2024
Mo
Tu
We
Th
Fr
Sa
Su
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Rulla till toppen