Helvetes jävla fan!

Tja, tja Bloggen och alla som svär!

Svordomar

Svordomar

Ny forskning visar att svordomar är bra och nyttigt. Ni vet hur det känns när man sparkar i en tå i en stol, sängben eller en moster som står i vägen. Det gör så in i helvete ont att man ser stjärnor och skriker rätt ut. Tydligen är det bra. När vi svär i sådana lägen kommer svordomarna automatiskt och man uttrycker ärligt vad man känner, något som inte är så vanligt bland oss sönderciviliserade människor annars. Däremot är det kanske mindre passande att använda svordomar när de inte behövs men det är upp till var och en tänker jag. Så fagra vänner, gå ut i världen och svär er lyckliga.

/Gretchen

Du kan göra skillnad

Tja, tja Bloggen och alla vattenälskare!

Varje år köper vi svenskar över 200 miljoner liter flaskvatten, trots att vi har obegränsat med rent vatten i våra kranar. I världens fattigaste länder dör 1 000 barn varje dag för att de saknar tillgång till rent vatten. Avstå från ditt flaskvatten och välj istället att lägga pengarna på att rädda barns liv. 100 kronor renar mer än 10 000 liter vatten. Jag har tagit Vattenlöftet och utmanar er att göra samma sak! Ta löftet du med:unicef.se/vattenlöftet

#vattenlöftet

#vattenlöftet

/Gretchen

Gretchen – klar för fashionweek

Tja, tja bloggen och alla fashionistas!

Wedding dress made from hair by Åke Bjurström & Maria Oldenstedt

Wedding dress made from hair by Åke Bjurström & Maria Oldenstedt

På torsdag är det dags igen. Jag återvänder till Kungälv för att än en gång leda Kungälv Fashionweek. (#KFW) Det blir som vanligt i lokalerna på Västra Gatan hos Goopy by Spot samt The Body Shop och det kommer att bli helt magiskt. Jag har inte bestämt vad jag ska ha på mig ännu men det kommer att bli något helt fantastiskt för det brukar det alltid bli. Dessutom ska det bli kul att träffa alla modebloggare och fashionistas.

/Gretchen

Peg Parnevik – en stjärna är född

Tja, tja bloggen och alla TV-tittare!

Parneviks

Parneviks

Som ni borde veta vid det här läget hat jag under några år följt Svenska Hollywoodfruar på TV men redan förra säsongen började jag tröttna. Det är samma sak som upprepas och nyhetens behag är för länge sedan över. Vad händer då? Jo Parneviks dyker upp i rutan och även om det är Jesper, Mia och deras gäster som står i fokus så är det Peg Parnevik som är vår nya TV-stjärna. Med en personlighet som går rakt genom rutan, skön attityd och ett självförtroende som nästan bara kan liknas vid mitt eget, är hon en förebild för att tjejer i hela världen.

Har du inte sett programmet ännu, bör du göra det och håll då ett extra öga på Peg för hon är framtiden inom svensk TV.

/Gretchen

Gretchen - supermodell

Lazy Monday – Bokad för stor plåtning

Tja, tja Bloggen och alla slappisar!

Gretchen - supermodell

Gretchen – supermodell

Måndagar är ju min lediga dag och jag försöker att inte göra mer än att se på Game of Thrones på HBO Nordic samt en massa olika YouTube-klipp och bara koppla av. Idag var inget undantag utan jag sov länge och vaknade sent och livet var härligt. Sedan blev jag uppringd av en reklambyrå och nu ska jag tydligen plåtas för en lokal kampanj som ska tapetseras i Göteborg. Hur kul är inte det? Jag blev så nöjd att jag firade med en tupplur.

/Gretchen

 

Schlager – inkörsport till droger

Tja, tja bloggen och alla heroinister!

En helt vanlig Schlagertjej

En helt vanlig Schlagertjej

Vad är det med melodifestivalen och drogskandaler? Man tycker att detta familjeevenemang inte riktigt går att jämföra med Wodstock till exempel men tydligen är detta värre. När hysterin lagt sig, lamporna slocknat och kamerorna stängts av så träffas Anton Ewald och Linus Svenning och röker jazztobak och frågan är vilka mer som är med? Jag tvivlar starkt på att Sanna Nielsen tar droger för hon är ju härlig som hon är.

Det farliga med schlager är ju att den även når väldigt unga människor och om våra barn slussas in i drogträsket så är vi rökta (bokstavligt talat) för all framtid. Jag tror att vi måste städa upp i mellodifestivalen och införa mer Elektronisk dansmusik, mer rock och mer punk för att bota det här problemet. Vad tror du?

/Gretchen

I kväll kommer min fanklubb

Tja, tja bloggen och alla fina fans!

Gretchen som pärlplatta - en gåva av min fanklubb

Gretchen som pärlplatta – en gåva av min fanklubb

Idag kommer jag att få besök ombord av min fanklubb och det ska bli hur trevligt som helst. Jag älskar alla mina fans för att de älskar mig och tillsammans ska vi ta över världen en vacker dag. När de kommer ombord brukar jag ordna en särskild meet-and-greet så att vi får tid att prata och plåtas. Vill du också träffa mig så är det bara att säga till innan så löser vi det.

/Gretchen

Det var bättre förr

Tja, tja bloggen och alla helgfirare!

Igår var episk fest och jag måste erkänna att jag är tröttare nu än när jag gick och lade mig men det var ju bara så värt det. Vilken stämning, vilken publik, vilka musiker, vilka sångare och framför allt, Vilken kändisbranschperson som spelade musik som om det inte fanns en morgondag.

Gretchen med fans #groupie

Gretchen med fans #groupie

Jag har sällan haft så kul på ett jobb som jag har ombord på Viking Cinderella med alla sköna människor. Det slår allt och jag är tacksam varje minut som jag får koppla av på scenen med allt ljus och allas blickar riktade mot mig. Det finns inget mer avkopplande än att stå i totalt fokus.

/Gretchen

Äntligen partyhelg

Tja, tja bloggen och alla partysugna!

Sällan har en känd människa längtat så mycket till helg och fest som jag gjort denna veckan. Det ska bli magiskt kul att inta stora scenen på Cinderella ikväll och spela lite sköna beats så att ingen står still. Jag tycker nästan alltid att det är kul att jobba men idag är det extra kul. Jag ska få träffa lillebrors och mellanbraur och en helt vanlig norsk äldre man och Sveriges svar på Dorian Grey, Erik Frisberg. Om inte annat så ses vi klockan 21.00 i Étage, där jag spelar varje fredag, lördag fram till midsommar.

Mellanbraur Åsa Lundman, Storebraur Gretchen & Lillebraur Sara Carlsson

Mellanbraur Åsa Lundman, Storebraur Gretchen & Lillebraur Sara Carlsson

/Gretchen

Jag har fått nog av tiggarna

Tja, tja bloggen och alla underbara!

Jag vet att detta inlägg kommer att uppröra många av er och det får väl vara så tänker jag. Har ni sett på alla tiggare som kommit till vårt land de senaste åren? Dum fråga kanske för har ni inte sett dom har ni antingen Josef Fritzl som pappa eller så borde ni uppsöka Specsavers illa kvickt.

Helt vanliga tiggare

Helt vanliga tiggare

Jag brukar verkligen älska de flesta människor. Åtminstone försöker jag älska de flesta människor jag möter men har ni sett vad de har på sig?? Det är verkligen ingen rolig syn. Jag förstår mycket väl att alla inte har råd med Channel, Dior eller ens Diesel men vad är det för fel på H&M? Alla kan se bra ut nuförtiden. Och skulle man inte ha råd med H&M så kan man hitta mycket kul på second hand. Det mesta handlar om styling och jag vill veta vem som stylar tiggarna. Alla är ju nämligen stylade på samma dåliga sätt i ett försök till retro-grunge men jag är ledsen för den looken kommer inte igen. Dessutom tror jag att de hade kunnat tjäna mer pengar om de sett lite mer stylish och glada ut. Vad tror du?

/Gretchen