Provred och tackade JA!

I går var jag i Skurup och provred i ett mindre stall.Red ut först och sen en stund på banan  på två olika hästar , en knappt riden och en utb.

Så sjukt dålig kondis och lite ringrostig MEN kändes bra ändå och tjejen med stallet ville att jag skulle börja rida hennes hästar ;-)

Hästarna på gården är allt från medelsvår utb dressyrhäst, utb hopphästat , ponnyer , outbildade   och tillridnings hästar . Mkt olika hästar vilket är jättekul och givande .

Nästa vecka tänkte jag köra igång om allt går enligt planerna och satsa på att vara där 2-3 ggr i veckan. Kunde säkert ta mig tiden att bara där ännu mera men måste oxå tänka på avståndet att köra , ca 8,5 mil T&R .

 

//image

Dax för ny outfit!

Nu är det dax att uppdatera ridgarderoben ( ca 3 år sen) och främst behöver jag nya byxor och chaps . Hela min ridgarderob ser ny ut fast vissa saker är 20 år gamla , jag är väldigt rädd om mina saker och allt är alltid helt och rent .

Jag har bestämt mig för Dyon, vad tycker ni om dessa? Har inte bestämt exakt vilken modell än men någon av dessa blir det ;-))

image

image

image

image

 

Imorgon ska det provridas!

Hallå där i solskenet!

I går kväll skrev jag en ” annons” på fb om att jag söker hästar att rida och utvecklas på och i morse hade jag redan flera mail ;-))

Både mail om jobb som groom och ridhjälp i mindre och större tävlingsstall ;-) Imorhpn styr jsg mor Skurup och provrider i ett stall , ska bli så sjukt kul !

Här är två av hästarna som står i stallet , ser mkt lovande ut ;-) Stallet erbjuder tillridning av både ponny och häst vilket är riktigt kul, jag älskar att rida ponny oxå ;-) Om jag fungerar med hästarna och ridningen går bra har jag även möjligheten att tävla hästarna.

Håll tummarna !

image

image

image

 

 

Nationell tävling i Eksjö

Kl 08 söndag morgon satt jag och Mia i bilen till Eksjö, nationell hopptävling och fyra av Mias hästar tävlade under helgen . Så härligt och då mkt nerver väl på tävlingsplatsen och jäklar vad man saknar att tävla själv !

Efter några frusna timmar och sjukt många starter drog vi oss hemåt för en ridtur , jag tog  ut Mias pärla ” Vidde” på en tur i skogen ;-)

Så underbar dag hos Mia med så mkt hästar , jag känner verkligen hur tomt mitt liv är utan dessa djur och jag måste verkligen ta tag i detta NU , hitta ett bra stall med duktiga hästar och ta mig ut på tävlingar igen ;-))

thats my mission !!!

 

image

Clintan gjorde bra ifrån sig under helgen ;-)

image

Världens godaste Vidde

image

Mys hos Mia ;-)

Bilresan från helvetet ! Jag trodde aldrig vi skulle komma fram

Äntligen framme!

I morse packade jag bilen för att köra till mina föräldrar i Småland , ville åka riktigt tidigt men såklart kom vi sent i säng så jag kom först iväg kl 09.00.

Bilresan brukar ta ca 4 tim beroende på väder och stopp på vägen men idag tog den 6!!  Jag fick stanna hela tio ggr på vägen för att ta luft och gå runt bilen , helt galet!

Vad jag än gjorde så höll jag på att somna , helt okontrollerat och sjukt obehagligt ;-( Så trött på min narkolepsi att jag blir tokig. Jag ska kontakta läkare när jag kommer hem för utredning och medicinering , så här kan jag inte ha det!

Ska tillägga att jag aldrig kommer att köra upp hit själv igen , ALDRIG! Nä i fortsättningen kör nån annan och jag sitter sovande bredvid , Hahahaha.

Jag tog en bild på Vega varje gång vi stannade , snacka om söt och uttråkad!

image

Familjen ~ före allt !

imageHej finisar

I onsdags hade jag planerat att besöka ett Restylane event i centrala Malmö. Fick inbjudan genom Finest och har länge sett fram emot eventet . Några timmar innan det skulle börja skriver en nära väninna till mig att hon är deppig och ledsen och vill inte följa med . Jag överväger inte ens att gå på eventet utan byter om och möter upp min väninna för en lång promenad . Vi pratar och pratar och går längs havet innan hon sen lämnar av mig hemma och jag fixar till mig för att åka till jobbet.

Senare på kvällen  får jag ett fint sms om hur mycket vårt samtal betydde och hur mkt hon värdesätter vår vänskap , det värmde verkligen !

Finns inget som skulle få mig att välja saker framför min familj och närmsta vänner , kan jag finnas där om det så bara är för att lyssna så ÄR JAG DÄR :-)

 

Äntligen klar och dax för semester!

Hej finisar

Sorry att jag inte bloggat men jobbar natt mån- ons och går nu av kl 07.10, varit så galet trött på dagarna att jag knappt gjort nånting mera än kärt cardio med Vega .Nu kommer jag vara ledig en vecka och har bestämt mig för att köra till Småland med Vega på fredag morgon och hälsa på mina föräldrar ;-))

Längtar till landet, skogen och till tystnaden !

image

Man kan äta gott OCH nyttigt!

Många skriver och frågar vad jag äter ;-)

Som dom flesta vet så äter jag varken kött eller kyckling utan bara mat från havet vilket oftast är vit fisk, lax och räkor .

Jag älskar att äta enkel och ren mat utan krusiduller. I min kyl och frys finns alltid vissa produkter som basvaror , tex lax, frysta hallon och blåbär, mjölk, ägg, keldas Thai och karibisksoppa , kokt ris, potatis, isbergssallad , tomater, äpplen , apelsiner, lök, keso, kalles kaviar, kvarg i flera smaker.

Idag åt jag thaisoppa till med isbergssallad , apelsin och handskalade räkor ;-) Jag brukar lägga i det jag är sugen på och har hemma , man kan mixa som man vill !Soppan är galet god och kan även användas som sås :-)

image

prova!

Här är dom tio bästa som du måste ha hemna!

Stress, PMS, och fel kost kan få magen att säga ifrån med put och uppblåsthet. När din mage mår bra, mår däremot hela du bättre. Dessa 10 livsmedel är mumma för maghälsan och på köpet får de ditt mittparti i topptrim.
En välmående mage är en glad mage!

1 Yoghurt – för stressmagar
Yoghurt är som lugnande medel för stressmagar eftersom dess goda probiotika-bakterier skapar rätt balans och sopar bort andra bakterier. I en studie såg man att personer som åt yoghurt dagligen förlorade 81 procent mer fett kring magen än de som inte inkluderade yoghurt i sin kost. Kalciumet i yoghurten minskar nämligen fettabsorbationen från andra livsmedel. Flest nyttigheter hittar du i den osötade yoghurten eller en grekisk eller turkisk variant.
yoghurt

2 Ägg – nästan alla vitaminer
Ägg är en av de bästa och allra billigaste proteinkällorna med hela 6–9 gram protein per ägg. Ägg kan också räknas som ett riktigt superfood eftersom det innehåller nästan alla vitaminer förutom vitamin C. Är du orolig för att ägg ökar kolesterolvärdet kan du slappna av, menar kändistränaren David Kirsch.
– Det finns nämligen två olika typer av kolesterol, det bra HDL och det dåliga LDL, och ägg innehåller framför allt mycket av den bra sorten som sänker andelen dåligt kolesterol i kroppen.
agg

3 Grönt te – reducerar fett
Denna mirakeldryck skyddar inte bara mot cancer, höjer immunförsvaret och har föryngrande egenskaper. Det gröna guldets höga dos av antioxidanter, så kallade katechiner, har också visat sig vara extra bra för att reducera fett kring magen. Idrottare som drack motsvarande fyra koppar grönt te om dagen under 12 veckor förlorade över åtta gånger mer fett kring magen än de som drack kaffe, visar en studie publicerad i Journal of Nutrition.
te

4 Äpplen – håller oss mätta
På kändistränaren Jackie Warners lista av kom i form-mat hamnar äpplen på första plats. Varför? De är fulla med vattenlösliga pektinfibrer som håller oss mätta och minskar insulinnivåerna i kroppen. För mycket insulin är varken bra för hälsan eller förbränningen och säger till kroppen att lagra energi. Enligt Jackie finns det lika mycket fibrer i ett äpple som i en skål med branflakes.
apple

5 Kalkon – bra när du tränar
Nästan 9 av 10 kvinnor lider av PMS och symtomen blir ofta värre efter 30. För att undvika och lindra effekterna är det bra att äta mat som innehåller tryptofan, vilket hjälper kroppen att producera mer av må bra-hormonet serotonin. Ladda upp med kalkon, kyckling, bananer, som alla innehåller höga halter av ämnet. Kalkon är med sitt höga proteininnehåll, cirka 25 gram per 100, också ett utmärkt val för återhämtning när du tränar.
kalkon

6 Havregryn – ger effektiv matsmältning
Vill du ge magen en bra start på dagen, börja med en skål havregrynsgröt. Fibrerna stimulerar tarmrörelserna vilket gör matsmältningen mer effektiv. Samtid­igt ger de en ökad mättnad och dödar sötsug. Havregryn är också en fantastisk källa till magnesium, järn och B-vitamin.
havregryn

7 Bär – boostar fettförbränningen
Bär är riktiga antioxidant-granater sprängfyllda med näringsämnen som ökar blodflödet i kroppen och med det syresättningen till våra muskler. Dess höga halter av c-vitamin ger också fettförbränningen en extra boost eftersom c-vitamin behövs för att lever och njurar ska producera aminosyran karnitin som ombildar kroppsfett till energi.
bar

8 Rött vin – i små mängder, kan bryta ner fett
För kvinnor som njuter av ett glas vin per dag är sannolikheten att gå upp i vikt kring magen 21 procent lägre, visar en studie i Nutrition Reviews. Alkohol i små mängder är avstressande och sänker kortisolnivåerna. Dessutom innehåller vin antioxidanten resveratrol som hjälper till att bryta ner fett. Men håll dig till ett glas. Alkohol i större mängder har nämligen en motsatt inverkan.
vin

9 Vatten – ökar orken på gymmet
Så fort kroppen saknar vätska går det ut över vår mentala energinivå. Man har också sett att personer som är tillräckligt återfuktade innan de tränar orkar göra 17 procent fler repetitioner i gymmet. Så drick ett glas vatten innan ditt corepass och kom ihåg att kroppen tillgodoser sig vattnet bäst om du sippar på det regelbundet i stället för att dricka allt på en gång.
vatten

10 Nötter – godis för magen
”Magmuskler görs i köket” det hävdar David Zinczenko som skrivit boken ”The abs diet”. Enligt David hamnar mandlar och nötter högt upp på listan av de livsmedel som är extra välgörande för magen. Mandlar är rika på vitamin och magnesium som reglerar stresshormonet kortisol. Om vi har förhöjda nivåer av stresshormon i våra kroppar under en längre tid börjar kroppen att lagra mer fett kring magen där det vicerala fettet, som är extra skadligt för vår hjärt- och kärlhälsa, tyvärr samlas.