vad är det man saknar när man måste döda någon för att må bra?!?!

 

 

imageEn ung amerikanska poserar med exotiska djur hon dödat och en tandläkare betalar 400 000 kronor för att skjuta lejonet Cecil. Troféjakten är på många sätt det yttersta beviset för vår skamliga syn på djur, skriver Camilla Björkbom, förbundsordförande för Djurens rätt.
Lejonet Cecil var zimbabwiska Hwange National Parks stolthet – men inte längre. Han dog efter att ha skjutits av en nöjesjagande amerikansk tandläkare som ska betalat 50 000 dollar – 400 000 kronor – för att få skjuta Cecil. Enligt uppgift saknas fortfarande Cecils huvud, troligen för att bli till en trofé på en vägg någonstans.
Och vi har kvar i färskt minne hur en 19-åring från Texas förra året fick stor uppmärksamhet, och berättigad kritik, för att ha gjort det till sin grej att skjuta exotiska och många gånger utrotningshotade djur i Afrika, för att sedan skryta om det genom att posera med dem på sin Facebooksida.
Detta rör sig inte enbart om tjuvjakt, som är ren olaglig verksamhet och som myndigheter och beslutsfattare måste göra sitt yttersta för att stoppa. Det handlar om trofé- och nöjesjakt och det är storleken på din plånbok som bestämmer om du får skjuta en buffel, zebra, elefant eller lejonet Cecil.
Människans självpåtagna makt över djuren blir sällan så tydlig som här, en behöver inte ens vara djurvän för att känna att det är något som är mycket fel. Att det här får så mycket uppmärksamhet beror på att det handlar om en ren nöjesjakt och ett nedvärderande av djur i sin allra mest oförtäckta form. Mångas drömmar är att se dessa djur i det vilda, inte se dem reducerade till troféer.
Ett argument från jägarkretsar är att troféjakten är ett sätt att hindra tjuvjakt – ges djuren ett värde så att en amerikan är beredd att betala 400 000 kronor för att skjuta ett lejon så kommer ortsbefolkningen göra allt de kan för att stävja tjuvskytte. Att tillåta troféjakt är en garant för att arter bevaras lyder argumentet.
Men för att bevara arter måste vi skapa en respekt för djuren. Denna nöjesjakt förmedlar istället en bild av att djuren är något vi kan utnyttja och vi måste kunna hitta andra sätt att samexistera med de vilda djuren än att sätta en prislapp på deras huvud.
I en undersökning från Sveriges lantbruksuniversitet konstateras att två tredjedelar av Sveriges befolkning är negativa till ”jakt på älg, hjort och rådjur, om anledningen är att få spänning och avkoppling”. Nästan lika många anser att ”alla former av jakt för spänning och avkopplings skull är grymt mot djuren”.
Nöjesjakt sker för övrigt inte bara i långt borta. Även här i Sverige är godsjakten en hårt kritiserad jaktform där fåglar föds upp bara för att släppas ut och skjutas till döds av betalande jägare. Också i Sverige har vi jaktturism och ca 30 000 jägare kommer från andra länder, främst Danmark. De behöver inte ens ha jägarexamen, en examen som det för övrigt tar två dagar att skaffa.
Det är sunt att känna ett obehag inför dödande. Djur existerar för sin egen skull. Det gjorde även Cecil och vi sörjer hans minne liksom alla de djur som förblir namnlösa.

Camilla Björkbom Förbundsordförande Djurens Rätt.

# beach2015 ?

Vad hände egentligen ?

Är sommaren redan slut eller börjar den i aug?

Själv har jag inte tänkt så mkt på sommaren och semester eftersom jag jobbat ( massor) på två jobb och det har ändå varit skitväder. Jag kollade mina timmar idag och när juli är slut har jag jobbat 200 timmar denna månad ..hahaha. Snacka om att jag längtar till semestern om 24 dagar 😉

Jag kan åka på semester och skita i den dåliga sommaren här hemma  , tyvärr kan inte alla det och jag tänker extra på dom famimage imageJag kan åka på semester och skita i den dåliga sommaren här hemma , tyvärr kan inte alla det och jag tänker extra på dom familjer som hela året har längtat efter sol och semester i Sverige :-(

#dummaskitsommar

Min älskade familj!

I söndags kom mina föräldrar förbi på väg hem från Tyskland , vi åkte på utflykt till torup och fikade i solen 😉

På eftermiddagen bjöd jag in mina svärföräldrar ( Mattias pappa och fru)och vi alla käkade middag hemna hos oss , så sjukt kul och det var första gången våra föräldrar träffades 😉

Nu är vi i full gång att planera en trip till mina föräldrar i Småland , det kommer bli galet!

 

Är så lycklig att ha så fin familj <3

image image

 

Shit ! Snart lämnar vi detta landet!

hej på er

Härliga nyheter i den trista sommaren , jag ska till Kroatien på semester!!!

I slutet av augusti åker jag och Matea till hennes lägenhet utf Split och njuter image imageav stekande sol , hav , stränder och utflykter ;-))

I dag har vi planerat lite äventyr hemma hos mig och jag är såååå taggad för vår resa ! Nu är det fokus på kosten och träningen ( måste börja träna kontinuerligt ) och komma i form tills bikinin ska på 😉

 

 

Vad säger ditt fett om din livsstil?

image

 

1. Övervikt på grund av mat
Det här är den vanligaste typen av övervikt i världen. Den uppkommer av överätning och högt sockerintag. För att bli av med det överflödiga fettet behöver du göra förändringar i din diet, reducera matintaget, välja bort socker och träna minst 30 minuter per dag.

2. Övervikt på grund av orolig mage
Den här typen av övervikt orsakas av stress, ångest och depression. De som har den här typen äter ofta mycket sötsaker. Det bästa du kan göra är att få kontroll över dina stressnivåer och att aktivera dig fysiskt.

3. Gluten-övervikt
Den här typen av övervikt är vanligast bland kvinnor som går igenom klimakteriet. Det viktigaste att tänka på här är att undvika att sitta ned för länge, rökning och alkohol. Träna med vikter.

4. Metabolisk övervikt
Människor med svullna och uppblåsta magar samlar också på sig fett i samma kroppsdel. De som dricker alkohol, har psykiska problem eller andningssvårigheter är de som är mest påverkade.

5. Övervikt på grund av blodcirkulation
Det här är den mest genetiskt betingade övervikten. Den uppkommer under graviditet och bland människor som lider av svullna ben. Lösningen stavas konditionsträning, som till exempel löpning eller trappträning.

6. Övervikt på grund av inaktivitet
Den här typen av övervikt påverkar de delar av kroppen som tidigare har varit tränade/aktiva. För att komma till bukt med problemen rekommenderas träning – och att inte gå utan mat under längre perioder. Kroppen kan nämligen öka ämnesomsättningen och förbränna maten snabbt.

 

Vi måste flytta!!!!

Det är ju ingen nyhet att vi vill/ska flytta från Malmö 😉

Vi är trötta på staden i allmänhet, fast vi bor i ett av dom både bättre och dyrare områdena i Malmö så börjar den bli smittad med negativitet.

Jag känner mig långt ifrån trygg i Malmö och vill bara ut på landet och viktigast är att kunna ge ens barn en stabil och söker uppväxt vilket Malmö inte kan erbjuda enligt mig .

Vi tittar på hus nästan dagligen ( åker på visningar) och idag har jag stora förväntningar , hoppas dagens visning uppfyller våra önskemål :-)image

From fit 2 fat!

I går kom mitt efterlängtade paket från stronger.se och efter semestern börjar allvaret! Ska bli skönt att komma i form igen , saknar min hårda fasta form , trött på min nuvarande geléhallon mysform hahaha!!!!

imageVad tycks?

 

Fixar inför lite semester

I morgon tänkte jag gå på semester och planen var att åka iväg men alla resor är så hutlöst dyra och jag vill inte bet 10.000 för en vecka ospecificerat:-/

Vi trodde aldrig det skulle vara såhär men det kan vi tacka vädret 😉

Nånting ska vi hitta på men inget bestämt än …

I kväll hoppas jag vi har en plan !

Nyfixade naglar och fransar – check!

image

 

Sthlm hela helgen!

I fredags gick tåget mot Stockholm och kl 20 skulle vi vara framme för att käka på Strandbryggan med Mattias mamma mfl.

Kl 23.30 kom vi fram !!

Väl framme 3,5 tim för sent går vi av på centralen och möts av att brandalarnet har gått och alla måste utrymma hela stället och folk sprang över varann! Välkommen till Stockholm !

Vi käkar , checkar in och hoppar i säng ( fint hotell på Vasagatan ), vaknar 09 och det spöregnar :-(image image image image image

Vi käkar frukost och beger oss till smak för att fika och efter två timmar möts vi av strålande sol och värme :)) Vi glider tillbaka tull hotellet och byter om för att kort därefter röra oss mot Östermalm för middag hos Mattias Mamma , man mfl .

Vi käkar och skålar och några timmar senare och lite rundare under fötterna går vi till Strandbryggan , så mysigt!

Vi skålar och skrattar och lite senare kikar även Elna förbi , så sjukt kul ! Vi är dom sista kvar och till slut går även vi då personalen vill gå hem … Hahaha. Vi sa hejdå till Mattias mamma och man och tog taxi till Sture :-))

läs mer om vår utekväll i nästa inlägg!

 

 

Jakten är igång!

Jakten är igång!
Förra veckan startade vi jakten på vårt drömhem och är nu i full gång med att åka på visningar runt om på landet.
Vi vill ha en gård ibland fält och hästhagar, inga grannar, gärna stall , stor härlig trädgård :-) Vi kommer leta och titta tills vi hittar det perfekta huset och nån gång kommer drömmen slå in!

Här kommer lite inspo bilder…

image image image image