Kritik från dom man älskar

Jag har hela mitt liv fått kritik för mitt utseende ,mina starka åsikter, mina beslut , vad jag gjort, vad jag inte gjort , vad jag borde gjort osv . Kritiken kom oftast från folk runt omkring och inte från den ”närmsta cirkeln” .
Det är aldrig kul att kritiseras men på nåt sätt vänjer man sig när folk ständigt har åsikter och man stärkts av motgångar och man får tankeställare dom får en att ändra på saker .

Får man däremot kritik från nån i den ” närmsta cirkeln” som tex nån i familjen eller din bästa vän , så känns det annorlunda .
Jag är en person som är framåt, spontan med skinn på näsan som alltid säger rakt ut vad jag tycker . Tyvärr är inte alltid det det bästa sättet att vara på men personligen har det gynnat mig på många plan.
Jag älskar människor och socialt umgänge lika mkt som jag älskar att vara själv, egentid är sjukt viktigt för mig tex.
Jag är inget proffs på relationer , varken vänner eller kärlek men jag försöker .
Personligen säger jag till när något är fel och löser situationen , är inge bra på att ”spara saker” utan tar det direkt och rensar luften.
Jag gillar det bäst men tyvärr gör inte alls så, och uppskattar inte mitt sätt att ” lösa” situationer.
Vissa människor stör sig på hur jag uttalar mig, gör saker, agerar, resonerar osv men säger ingenting till mig utan ” sparar” på irritationerna och efter en lång tid rinner bägaren över och dom flippar ur på mig.
Där står jag som ett frågetecken och undrar vad som hänt och fattar ingenting …?
Sen får man ett utlägg ( tjock som gamla telefonkatalogen ) vilka fel och brister man har , som en käftsmäll !
Man blir arg, ledsen och chockad samtidigt och går direkt i försvarsläge vilket inte löser nånting ( snarare tvärtom ).
Jag har svårt att ta kritik och jag vet varför , jag har tidigare varit i en extremt destruktiv relation där jag under lång tid fick berättat för mig hur värdelös jag var på alla sätt.
Jag vet såklart idag att det inte stämde men det har satt sina spår :-/
När jag får kritik i dagsläget från folk som står mig nära får jag oftast mkt kritik på en gång vilket jag inte kan hantera .
Jag önskar att ALLA sa DIREKT vad jag gör som irriterar dom så man kan förändra och förbättra !
Folk i mitt liv vet att jag inte kan ta mkt kritik på en gång men ändå ”hjälper” dom mig inte , istället för att säga nåt direkt när nåt ör fel ” sparas” saker under nåt år och sen får man allt på en gång :-/
Jag är lååångt ifrån perfekt och har många saker att jobba på som så många andra , jag försöker förbättra mig på många plan men vissa saker sitter i ens personlighet och går inte att förändra medans andra saker tar långt tid stt förändra men jag försöker .
Vissa saker som att jag tex älskar att ha egentid och fixa hemma istället för att svara i mob eller umgås precis just då , är en del av mig ;-).
Vissa saker behöver jag förändra lika mkt som att låta vissa saker vara <3

Jag kan inte ändra allt men jag kan absolut ändra något ;-)

Är det slut nu?

Hej på er!

Ni ligger såklart och sover nu medans jag är på jobbet och kör sista ( 4e) passet detta skift. Skönt att vara ledig en vecka nu men ev kan det vara min sista natt idag ;-/

På tisdag får jag besked hon hon jag vikarierar för ska komma tillbaka 4e maj ( nästa skift) eller fortsätta vara sjukskriven . Kommer hon tillbaka måste jag börja jobba kvällar igen( finns inte mkt pass extra på natten) , vilket jag inte vill . Mitt nästa vikariat på natten börjar först i juli så tills dess blir det att jobba timmar extra , inge kul men har inget val. Mission nu är att hitta nattjobb eller OP tjänst till hösten ! CHECK!

image

natti natti

imageO

Provred och tackade JA!

I går var jag i Skurup och provred i ett mindre stall.Red ut först och sen en stund på banan  på två olika hästar , en knappt riden och en utb.

Så sjukt dålig kondis och lite ringrostig MEN kändes bra ändå och tjejen med stallet ville att jag skulle börja rida hennes hästar ;-)

Hästarna på gården är allt från medelsvår utb dressyrhäst, utb hopphästat , ponnyer , outbildade   och tillridnings hästar . Mkt olika hästar vilket är jättekul och givande .

Nästa vecka tänkte jag köra igång om allt går enligt planerna och satsa på att vara där 2-3 ggr i veckan. Kunde säkert ta mig tiden att bara där ännu mera men måste oxå tänka på avståndet att köra , ca 8,5 mil T&R .

 

//image

Dax för ny outfit!

Nu är det dax att uppdatera ridgarderoben ( ca 3 år sen) och främst behöver jag nya byxor och chaps . Hela min ridgarderob ser ny ut fast vissa saker är 20 år gamla , jag är väldigt rädd om mina saker och allt är alltid helt och rent .

Jag har bestämt mig för Dyon, vad tycker ni om dessa? Har inte bestämt exakt vilken modell än men någon av dessa blir det ;-))

image

image

image

image

 

Imorgon ska det provridas!

Hallå där i solskenet!

I går kväll skrev jag en ” annons” på fb om att jag söker hästar att rida och utvecklas på och i morse hade jag redan flera mail ;-))

Både mail om jobb som groom och ridhjälp i mindre och större tävlingsstall ;-) Imorhpn styr jsg mor Skurup och provrider i ett stall , ska bli så sjukt kul !

Här är två av hästarna som står i stallet , ser mkt lovande ut ;-) Stallet erbjuder tillridning av både ponny och häst vilket är riktigt kul, jag älskar att rida ponny oxå ;-) Om jag fungerar med hästarna och ridningen går bra har jag även möjligheten att tävla hästarna.

Håll tummarna !

image

image

image

 

 

Nationell tävling i Eksjö

Kl 08 söndag morgon satt jag och Mia i bilen till Eksjö, nationell hopptävling och fyra av Mias hästar tävlade under helgen . Så härligt och då mkt nerver väl på tävlingsplatsen och jäklar vad man saknar att tävla själv !

Efter några frusna timmar och sjukt många starter drog vi oss hemåt för en ridtur , jag tog  ut Mias pärla ” Vidde” på en tur i skogen ;-)

Så underbar dag hos Mia med så mkt hästar , jag känner verkligen hur tomt mitt liv är utan dessa djur och jag måste verkligen ta tag i detta NU , hitta ett bra stall med duktiga hästar och ta mig ut på tävlingar igen ;-))

thats my mission !!!

 

image

Clintan gjorde bra ifrån sig under helgen ;-)

image

Världens godaste Vidde

image

Mys hos Mia ;-)

Bilresan från helvetet ! Jag trodde aldrig vi skulle komma fram

Äntligen framme!

I morse packade jag bilen för att köra till mina föräldrar i Småland , ville åka riktigt tidigt men såklart kom vi sent i säng så jag kom först iväg kl 09.00.

Bilresan brukar ta ca 4 tim beroende på väder och stopp på vägen men idag tog den 6!!  Jag fick stanna hela tio ggr på vägen för att ta luft och gå runt bilen , helt galet!

Vad jag än gjorde så höll jag på att somna , helt okontrollerat och sjukt obehagligt ;-( Så trött på min narkolepsi att jag blir tokig. Jag ska kontakta läkare när jag kommer hem för utredning och medicinering , så här kan jag inte ha det!

Ska tillägga att jag aldrig kommer att köra upp hit själv igen , ALDRIG! Nä i fortsättningen kör nån annan och jag sitter sovande bredvid , Hahahaha.

Jag tog en bild på Vega varje gång vi stannade , snacka om söt och uttråkad!

image

Familjen ~ före allt !

imageHej finisar

I onsdags hade jag planerat att besöka ett Restylane event i centrala Malmö. Fick inbjudan genom Finest och har länge sett fram emot eventet . Några timmar innan det skulle börja skriver en nära väninna till mig att hon är deppig och ledsen och vill inte följa med . Jag överväger inte ens att gå på eventet utan byter om och möter upp min väninna för en lång promenad . Vi pratar och pratar och går längs havet innan hon sen lämnar av mig hemma och jag fixar till mig för att åka till jobbet.

Senare på kvällen  får jag ett fint sms om hur mycket vårt samtal betydde och hur mkt hon värdesätter vår vänskap , det värmde verkligen !

Finns inget som skulle få mig att välja saker framför min familj och närmsta vänner , kan jag finnas där om det så bara är för att lyssna så ÄR JAG DÄR :-)

 

Äntligen klar och dax för semester!

Hej finisar

Sorry att jag inte bloggat men jobbar natt mån- ons och går nu av kl 07.10, varit så galet trött på dagarna att jag knappt gjort nånting mera än kärt cardio med Vega .Nu kommer jag vara ledig en vecka och har bestämt mig för att köra till Småland med Vega på fredag morgon och hälsa på mina föräldrar ;-))

Längtar till landet, skogen och till tystnaden !

image