Ska man skratta eller gråta ?!?

HO HO HO
TOMTEN KOM TIDIGT I ÅR!
Alltså vad är detta?
I dag gick jag Telia för att bli kund ( sagt upp mitt tre) och skaffa ny Iphone. Jag hade tänkt att ta 5an men Sudden ( som har 6an) insisterande på att jag skulle ta 6an, vilket jag gjorde !
Vit och guld , skitsnygg!
Kommer hem och laddar mob , sätter i simkort och vad händer …..
INGENTING mer än att den blinkar som ett flipperspel och det går inte trycka på nånting ?!
Tar ur simkortet och bilden fortsätter blinka och hoppa..
Försöker slå av den vilket är helt omöjligt ?!
SÅ IMORGON FÅR JAG GÅ TILLBAKA TILL TELIA , KUL!!!!
Såååå trött på skit som inte ens funkar när man precis har köpt det :-(

IMG_0542.JPG

Julfirande vid havet

Hej sötnosar
Förlåt att jag inte bloggat men tiden springer iväg och jag har bara inte hunnit :-(

I går efter min lunch på stan var vi iväg till Beddingestrand och firade lite jul med Mattias mamma och man , god mat och mys på landet :-)
Vi fick så fina klappar och lyktan är sååå mkt jag , hästtjej som jag är!

När vi väl kom hem blev det soffan , pirates of the Caribbean och kaffe innan ögonen gick i kors ..hahaha

IMG_0541.JPG

IMG_0539.JPG

IMG_0540.JPG

Vad vill din katt? vad vill den säga ?

Det här betyder det när katten…

1 …spinner
Den vanligaste orsaken till att katten spinner är att den är nöjd och tillfreds med tillvaron. Spinnandet kan också vara en del av kommunikationen mellan en hona och hennes ungar. Men även en rädd katt kan spinna. Om den till exempel håller på att föda eller är döende kan spinnandet göra att den blir lugnare.

2 …jamar
Det vanligaste sättet för katter att kommunicera med människor är genom att jama. Hur mycket en katt jamar varierar och varje katt har sitt register. Genom att jama på olika sätt kan katten förmedla vad den vill, till exempel ha mat eller gå ut, på ett sätt som oftast är begripligt åtminstone för dess ägare. Äldre katter kan börja jama mer än de gjort tidigare, speciellt nattetid, vilket då ofta beror på att de känner sig ensamma och oroliga.

3 …trampar med tassarna
Som kattunge trampade den med tassarna när den låg vid sin mamma och skulle dia. När den nu hoppar upp i ditt knä och gör samma rörelse återvänder den till sitt barndomsbeteende. För katten är det här en mysig stund av tillgivenhet så för att behålla er goda relation är det viktigt att inte köra bort den även om det kan göra lite ont när de vassa klorna trycks mot huden.

4 …klöser på möblerna
Katten har flera goda skäl till sitt klösande. Dels vill den vässa framklorna, dels behöver den få loss utslitna gamla klodelar och träna på att dra in och ut klorna. Samtidigt doftmarkerar katten med hjälp av de doftkörtlar som finns på undersidan av framtassarna. Det är alltså ingen slump om det är din favoritfåtölj som blir hårdast åtgången, du har ju lämnat din doft där och katten svarar med sin egen doftmarkering.

5 …skjuter rygg
Katten skjuter rygg för att den är rädd. Genom att kröka ryggen och stå med stela ben ser den så stor ut som möjligt, vilket förstås är positivt i mötet med exempelvis en hotfull hund. Denna hållning kompletteras ofta av ett högt fräsande. Om katten i stället kryper ihop med indragen svans är den förmodligen orolig. Då är morrhåren också ofta bakåtstrukna.

6 …viftar på svansen
När katten svänger på svansen är det ett tecken på rädsla eller oro, att den är i någon form av konflikt. Vickar den på svansspetsen signalerar det upphetsning under till exempel en jakt, medan en piskande svans visar att katten är arg. När svansen pekar rakt upp kan du däremot vara säker på att din katt är nöjd och belåten.

7 …fäller öronen bakåt
När öronen fälls ner mot huvudet betyder det att katten är obekväm på något sätt, antingen rädd eller aggressiv. Spärrar den dessutom upp ögonen och viftar på svansen är det läge att se upp så du inte blir biten. Står öronen däremot rakt upp är katten antingen avslappnad och nöjd eller aktivt intresserad.

IMG_0291.JPG

Julfix & jullunch med mitt hjärta!

God morgon!
Nu är det promenad med min BFF Vega och frukost med min man innan stan kallar ;-)
Länge sen jag var där ( ca 1 mån) och idag ska jag fixa lite ärenden ( inga klappar) innan jag ska käka lunch med Matea på vårt favvoställe !
Längtar redan , både efter hennes sällskap och maten ;-)
Redan klockan två går turen mot Beddingestrand och julfirande …

Hoppas ni får en underbar lördag och att solen lyser på er.

Jag firade min examen med att hjälpa hemlösa!

Vissa firar med alkohol , andra med mat eller godis medan jag firar med att hjälpa andra ;-)

Idag körde jag och Tove till Kastrup gör att hämta en vinthundskorsning och en staffe som kom med flyget från Dublin på em.
Regnet öste ner och efter långt letande och körande fram och tillbaka på Kastrup så hittade vi äntligen rätt ställe. Hundarna rullades ut på en vagn och satt helt trötta och tysta i sina burar.
Vi hade en liten bil idag så vinthunden fick sitta i sin bur i det fällda baksätet medan staffen satt i mitt knä ;-))
Hela vägen hem hade vi myskalas, så underbar liten kille.
Väl hemma hos mig fick han ärva Vegas valpsele i leopard eftersom halsbandet skavde på han stackars hud. Han har haft skabb över hela kroppen och behandlats för det men det tar lååång tid innan all päls växer ut igen . Han kommer flytta till Mjölby till ett par med hästar och en staffetik , han kommer få det underbart! Vinthunden blev kvar här i Malmö bara några gator ifrån mig :-)

Vill du ge bort världens finaste julklapp till någon eller till dig själv, gå då in på http://www.hundarutanhem.se

e
Och skänk en gåva , bli jourhem , adoptera, bli fadder etc.

DONT SHOP – ADOPT!

IMG_0507.PNG

Äntligen kom dagen jag längtat efter!!!

I morse var jag så trött så jag knappt kom upp, pluggade hela dagen igår och hela kvällen.
Men det var det värt när man skrev alla rätt på tentan och jag tog idag min examen !
ÄNTLIGEN !!!!
Nu är jag klar med skolan och pluggande och nu ska jag ha ledigt och njuta av julen med familjen , med start redan imorgon med Mattias familj .

HURRA HURRA HURRA
JAG ÄR SÅ JÄVLA BRA!!!!!

Så mkt fint som kom på posten !

Idag hämtade jag ut lite paket dom kommit och tyvärr kan jag inte visa innehållet i två eftersom det är julklappar ;-) Men jag fick även paket från Euro socap och massor med fina julkort :-))
Nu är det städning/tvätt på schemat och snart kommer Monica med sushi till vårat lunch möte !
Tända ljus och julmusik är ett måste hemma hos oss i detta rusket ..hihi
Pussen

IMG_0489.JPG

IMG_0488.JPG

IMG_0484.JPG

Allt tjat om julklappar!

Jag tycker hysterin kring julen eskalerar för varje år och folk ska handla och handla eller känner jag bara så eftersom jag blir äldre?!
När jag var 10 år önskade man sig en Barbie , ridbyxor eller nåt litet fint till hästen ;-) Idag önskar man sig Iphone 6 , märkeskläder och senaste tv-spelen , TRAGISKT!

Såklart förändras allt med tiden men allt är idag så materialistiskt och folk är mera inne än ute :-/
Ingen bygger koja idag när man kan spela på sin iPad i soffan ….

Nu när det är jul kan jag gå med på att ge klappar till alla barn men såklart med MÅTTA vilket folk inte kan och resultatet blir att barnen knappt uppskattar det dom får pga mängden :-(
Sen är det det här med att vuxna ska köpa klappar till andra vuxna till höger och vänster ?!?! Man byter ju bara pengar!
Vi slutade för många år sen och det är det bästa ever, nu slipper man shoppingen och kan lägga den energin på roligare saker !

Såklart ger man en present till den som håller i middagen eller festen men sen är det väl bra? Varför ska vi vuxna (som kan köpa det vi vill ha ) byta pengar med varann och bära hem grejer vi kanske inte ens vill ha :-/

NÄ!
Ge varann kärlek och umgås istället!
Spela spel, sjung, kör charader osv

Och vill man så gärna ge så GE till organisationer som hjälper andra människor eller DJUR ;-)))

IMG_0401.JPG

IMG_0403.JPG

IMG_0474.JPG

IMG_0400.JPG

Varför fikar man på cafe’?

God kväll!
Inte helt oväntat så sitter jag här och pluggar :-(
Jag skulle varit klar idag men tiden har inte täckt till så fredag blir min sista dag.
Så många arbeten som ska in och pga alla tråkiga omständigheter som varit så har skolan hamnat på sidan om under vissa perioder, så nu är det minst sagt STRESSIGT!

Så idag hade jag min sista lektion i skolan med mina klasskamrater och på imrg mailar jag i än det sista och på fredag skriver jag min sista komplettering <3

Idag firade jag med varm choklad här hemma i soffan , oboy, grädde, mini marshmallows , chokladsås !!!
Varför fika ute när man kan göra det godaste hemma :-)))))

IMG_0457.JPG

IMG_0473.JPG

Kaffe, glögg och botox!

I går hade jag ett gäng underbara tjejer hos mig som tog del av olika botox & fillers behandlingar ;-)
Oerhört billiga priser och min väninna Monica utförde behandlingarna till allas belåtenhet .
I början av 2015 kommer jag återigen ha en härlig tjejkväll med behandlingar och fler platser , så håll utkik här på bloggen !

Så kul med massa härligt tjejsnack !
Puss

IMG_0295.JPG

IMG_0469.JPG