Roadtrip på Österlen!

I går blev det spontant en roadtrip och resan gick mot brösarp på Österlen ;-) Jag har varit här flertalet ggr och både ätit och sovit över, riktig pärla! Mina föräldrar älskar oxå  detta ställe så vi brukar besöka det tillsammans minst en gång om året ;-)

 

image

Vi åt den välkända ” äggakakan” ( för min del utan fläsk) och den är bara för god ;-)))) smakar som ungspannkaka gånger hundra!

Vilken fantastisk vän !

Denna veckan har jag och min väninna setts så mkt och jag stormtrivs i hennes sällskap! Vi har känt varann sen flera år tillbaka men aldrig umgåtts som nu senaste månaderna . Vi är så lika och har så sjukt kul ihop , hon är en sån vän som säger till direkt när nåt är fel och som alltid finns där . Hon har ett hjärta av guld verkligen , så lycklig att ha så fina människor i mitt liv som jag faktiskt har. Jag har inte många nära vänner men jag har dock dom BÄSTA och ni vet vilka ni är ;-))

Vi har powerwalkat , fikat, slappat, fixat hennes hår och haft så kul varje gång vi setts, hon gör mig alltid så glad! Det är precis så det ska kännas när man umgås med sina vänner tycker jag ;-)

image

image

image

Dubbelt upp på hästryggen !

Hej finisar!

Som ni kanske vet har jag nu hittat ett stall som jag rider i och det känns kanon! Kommer ju ta ett tag innan man får tillbaka konditionen men kunskapen finns där ;-)

Varit där tre gånger och hunnit rida flertalet hästar , har redan några favoriter <3 Jag var där i torsdags senast och vi åkte iväg och hoppade ponny , så sjukt kul och det gick galet fort. Sen blev det en sväng på banan för mig på fina Mente ( frieser 3 år)  han är nyligen inriden och världens snällaste ;-)

Längtar till stallet , vill bara dit!

 

image

 

image

Tillbaka äntligen!

hej finisar

Haft problem ned sidan men nu fungerar allt igen !

Har så sjukt mkt att skriva om ;-)))

Gör ett inlägg efter detta och sen fortsätter jag imrg, kommer bli många inlägg under morgondagen !

puss

image

Kritik från dom man älskar

Jag har hela mitt liv fått kritik för mitt utseende ,mina starka åsikter, mina beslut , vad jag gjort, vad jag inte gjort , vad jag borde gjort osv . Kritiken kom oftast från folk runt omkring och inte från den ”närmsta cirkeln” .
Det är aldrig kul att kritiseras men på nåt sätt vänjer man sig när folk ständigt har åsikter och man stärkts av motgångar och man får tankeställare dom får en att ändra på saker .

Får man däremot kritik från nån i den ” närmsta cirkeln” som tex nån i familjen eller din bästa vän , så känns det annorlunda .
Jag är en person som är framåt, spontan med skinn på näsan som alltid säger rakt ut vad jag tycker . Tyvärr är inte alltid det det bästa sättet att vara på men personligen har det gynnat mig på många plan.
Jag älskar människor och socialt umgänge lika mkt som jag älskar att vara själv, egentid är sjukt viktigt för mig tex.
Jag är inget proffs på relationer , varken vänner eller kärlek men jag försöker .
Personligen säger jag till när något är fel och löser situationen , är inge bra på att ”spara saker” utan tar det direkt och rensar luften.
Jag gillar det bäst men tyvärr gör inte alls så, och uppskattar inte mitt sätt att ” lösa” situationer.
Vissa människor stör sig på hur jag uttalar mig, gör saker, agerar, resonerar osv men säger ingenting till mig utan ” sparar” på irritationerna och efter en lång tid rinner bägaren över och dom flippar ur på mig.
Där står jag som ett frågetecken och undrar vad som hänt och fattar ingenting …?
Sen får man ett utlägg ( tjock som gamla telefonkatalogen ) vilka fel och brister man har , som en käftsmäll !
Man blir arg, ledsen och chockad samtidigt och går direkt i försvarsläge vilket inte löser nånting ( snarare tvärtom ).
Jag har svårt att ta kritik och jag vet varför , jag har tidigare varit i en extremt destruktiv relation där jag under lång tid fick berättat för mig hur värdelös jag var på alla sätt.
Jag vet såklart idag att det inte stämde men det har satt sina spår :-/
När jag får kritik i dagsläget från folk som står mig nära får jag oftast mkt kritik på en gång vilket jag inte kan hantera .
Jag önskar att ALLA sa DIREKT vad jag gör som irriterar dom så man kan förändra och förbättra !
Folk i mitt liv vet att jag inte kan ta mkt kritik på en gång men ändå ”hjälper” dom mig inte , istället för att säga nåt direkt när nåt ör fel ” sparas” saker under nåt år och sen får man allt på en gång :-/
Jag är lååångt ifrån perfekt och har många saker att jobba på som så många andra , jag försöker förbättra mig på många plan men vissa saker sitter i ens personlighet och går inte att förändra medans andra saker tar långt tid stt förändra men jag försöker .
Vissa saker som att jag tex älskar att ha egentid och fixa hemma istället för att svara i mob eller umgås precis just då , är en del av mig ;-).
Vissa saker behöver jag förändra lika mkt som att låta vissa saker vara <3

Jag kan inte ändra allt men jag kan absolut ändra något ;-)

Är det slut nu?

Hej på er!

Ni ligger såklart och sover nu medans jag är på jobbet och kör sista ( 4e) passet detta skift. Skönt att vara ledig en vecka nu men ev kan det vara min sista natt idag ;-/

På tisdag får jag besked hon hon jag vikarierar för ska komma tillbaka 4e maj ( nästa skift) eller fortsätta vara sjukskriven . Kommer hon tillbaka måste jag börja jobba kvällar igen( finns inte mkt pass extra på natten) , vilket jag inte vill . Mitt nästa vikariat på natten börjar först i juli så tills dess blir det att jobba timmar extra , inge kul men har inget val. Mission nu är att hitta nattjobb eller OP tjänst till hösten ! CHECK!

image

natti natti

imageO

Provred och tackade JA!

I går var jag i Skurup och provred i ett mindre stall.Red ut först och sen en stund på banan  på två olika hästar , en knappt riden och en utb.

Så sjukt dålig kondis och lite ringrostig MEN kändes bra ändå och tjejen med stallet ville att jag skulle börja rida hennes hästar ;-)

Hästarna på gården är allt från medelsvår utb dressyrhäst, utb hopphästat , ponnyer , outbildade   och tillridnings hästar . Mkt olika hästar vilket är jättekul och givande .

Nästa vecka tänkte jag köra igång om allt går enligt planerna och satsa på att vara där 2-3 ggr i veckan. Kunde säkert ta mig tiden att bara där ännu mera men måste oxå tänka på avståndet att köra , ca 8,5 mil T&R .

 

//image

Dax för ny outfit!

Nu är det dax att uppdatera ridgarderoben ( ca 3 år sen) och främst behöver jag nya byxor och chaps . Hela min ridgarderob ser ny ut fast vissa saker är 20 år gamla , jag är väldigt rädd om mina saker och allt är alltid helt och rent .

Jag har bestämt mig för Dyon, vad tycker ni om dessa? Har inte bestämt exakt vilken modell än men någon av dessa blir det ;-))

image

image

image

image

 

Imorgon ska det provridas!

Hallå där i solskenet!

I går kväll skrev jag en ” annons” på fb om att jag söker hästar att rida och utvecklas på och i morse hade jag redan flera mail ;-))

Både mail om jobb som groom och ridhjälp i mindre och större tävlingsstall ;-) Imorhpn styr jsg mor Skurup och provrider i ett stall , ska bli så sjukt kul !

Här är två av hästarna som står i stallet , ser mkt lovande ut ;-) Stallet erbjuder tillridning av både ponny och häst vilket är riktigt kul, jag älskar att rida ponny oxå ;-) Om jag fungerar med hästarna och ridningen går bra har jag även möjligheten att tävla hästarna.

Håll tummarna !

image

image

image