Såklart man vill vara mig!

Hej finisar!

I söndags kväll fick jag ett meddelande från min danska väninna att nån gjort ett instagram konto med mina bilder men utgav sig för att vara någon annan ?!

Jo visst var det sant , jag hittade kontot och anmälde det ! Många av mina fb och instagram vänner anmälde oxå kontot men än idag tisdag finns kontot kvar !! SÅ besviken att dom inte tar bort kontot när jag anmält och tom skickat bild på mitt körkort för att bevisa att det är mina bilder men inte mitt konto . Ja som man säger , ” sista idioten är inte född” .

Ni som har instagram , snälla anmäl kontot!

puss

 

image

Jag kommer gå vidare, jag är stolt men besviken!

Under 2014 gjorde klarade jag flera saker som jag är så stolt över !
En av dom sakerna var att utbilda mig och avsluta utbildningen och ta examen .
Jag blev validerade mellan jan och juni och blev klar undersköterska , sen bestämde jag mig för att läsa akutsjukvård och läste från sep till dec.
(Nu efteråt ångrar jag mitt val lite, ingen framtid med detta yrke :-( Det finns och kommer alltid finnas jobb inom vården men ohållbart ekonomiskt för en usk som det ser ut idag .)
Jag blev klar innan jul och fick en anställning direkt på arbetsplatsen där jag jobbade timmar .
Jag blev såklart jätteglad eftersom ett jobb är alltid ett jobb ;-)
Men nu bara en månad senare har glädjen slocknat och jag inser på riktigt hur lågt klassat mitt arbete är och hur dåligt jag ” belönas” för det jag gör .
Jag jobbar och tar hand om svårt sjuka människor som inte har långt kvar att leva och det tar hårt både psykiskt och fysiskt på oss som jobbar .
Vi jobbar dagar, kvällar och helger och vi har ständig press från företaget och anhöriga …för vadå?
En själslig lön? Om det ändå vore så, tyvärr är det tvärtom och vi är lågavlönade och vår titel underskattad :-/
Så sorgligt och orättvist med tanke på vad vi gör när vi jobbar, utan usk stannar vården!!

Jag har under veckan bestämt mig för att gå vidare ( vilket såklart alltid varit planen efter min examen ) redan nu och så fort som möjligt. Jag vet vad jag vill jobba med och kanske kommer det ta lite tid att komna dit men tills dess ska jag jobba med något som jag tjänar pengar på !
Trött på att gå plus minus noll och känna mig utnyttjad, precis som på sitt första sommarjobb i högstadiet .. Hahaha. Detta gäller inte bara min nuvarande arbetssituation utan hela vårdsektorn :-(

image image
Nu jäklar ska jag fixa färdigt mitt cv idag och nästa vecka ska det mailas ansökningar !

Wish Me luck!

Ibland måste man !

hallå där soliga söndag !

Jag tog några dagar ledigt från bloggen som ni märkt för ibland måste man bara det ;-) inte direkten speciell anledning , behövde bara en paus från ” dagboken” ;-)

Lite av det dom hänt under veckan :

Tränat, jobbat, haft hårkund, middag hos Mattias farmor&farfar, fikat hos Mattias pappa & sambo, jobbat under lördagen på ett event hos Mattias , beautyfix på salong debellezza , intett i sovrummet,ärenden på stan , filat på mitt cv mm. Härlig vecka med mycket att göra. Varit lite deppig under veckan men är nu gladare eftersom jag tagit nya beslut i livet! Mer om det i nästa inlägg .

 

puss

 

 

människans bästa vän !

Hunden avled 20 år gammal

Det här är äkta kärlek mellan en man och hans hund.

John Unger och hans hund Schoep hade hållit ihop i 19 år. Men när Schoep blev äldre fick han mycket ont i sina leder och svårt att gå.

John ville att hans hund skulle ha så lite ont som möjligt den sista tiden i sitt liv. Så han tog ner honom till sjön varje dag. När Schoep låg i vattnet minskade smärtan, och han kunde bli så avslappnad så att han till slut somnade i husses famn. John och Schoep brukade ligga och flyta i timmar tillsammans.

Schoepp avled i juli 2013. Hon var då 20 år gammal.

Flera besök inbokade!

imageSå underbart !

På fredag är jag ledig och ska till de Bellezza för lite beautyfix ( bilder kommer på fredag) och om två veckor ska håret ut, isättning av nya hos Euro Socap och besök hos Omar för färg och klippning ;-) Nu ska håret förändras igen men hur får ni se när det är dags!

snacka om att längta ! Hihihi

Fab weekend!

imageHej

Nu har jag försökt blogga flera ggr och mina inlägg bara raderas :-(

Jag orkar inte skriva om allt återigen tyvärr så jag lägger upp bilder från helgen ist .

I fredags var vi hos maddis och Michel och spelade yatzy och kollade film och i lördags var vi i västra hamnen på middag ;-)

Puss

hoppas på bättre lycka imrg ;-)

Ett tragiskt samarbete !

Hej!

Som ni vet har jag )och har haft under många år) , flera samarbetspartners som jag bloggar om och gör reklam för.Dom största företagen ( mest kända) har jag samarbetat med i flera år och dom är mkt nöjda.

Ibland inleder jag nya samarbeten med företag jag inte vet något om utan bara sett produkten , inte alltid lika klokt :-)

Här kommer ett exempel …

I aug 2014 inleder jag ett samarbete med intense.se som säljer bikinis.Jag hoppas på att gå bikinis innan min USA resa för att kunna ta bra bilder där men leveransen  dröjer en hel månad och sommaren tar slut .

 

Jag blir kontaktat av intense.se ang en plåtning med andra modeller i okt men måste tacka nej pga en stor tenta i skolan i samband med detta går jag det glada beskedet att jag var gravid och kände mig inte i form att plåta i bikini( kroppen förändrades fort).Jag blev mailad ang om jag hade några bilder att lägga ut men var inte i form att plåta.Min plan var Att plåta i sep-okt men kroppen Ville annat .

JAg mailade intense och berättade och fick svar :

 

Nyligen kontaktade jag intense.se igen för att berätta vad som hänt och att situationen är förändrad och fick detta svar ….ehhhh?image

Vet inte om man ska skratta eller gråta ?!

Jag är nu anklagad för att ha hittat på min graviditet ,mitt missfall och ” stulit” deras produkter ?!??

varför gratulera till någons graviditet när man inte menar det? Så tragiskt :-/ sen anklaga mig för att ha ljugit om att vara gravid ? :-((

 

vissa människors beteende gör mig så ledsen och mörkrädd ….

socker detox it is!

imageimageimage

Nu kör vi!

socker detoxen är igång och det kommer bli grymt , häng på du oxå ;-)))

1) BESTÄM DIG!

Har du diabetes, är överviktig eller ett stort sug efter kolhydrater och socker?
Har du svårt att gå ned i vikt med hjälp av fettsnåla dieter?
Hamnar du i matkoma efter att du ätit?
Blir du lätt irriterad om du inte får äta vissa saker?
Har du FLC-syndrom (Feel Like Crap)?

2) SÄTT STOPP

Det finns inget bättre sätt att bli kvitt ett beroende än att go cold turkey. Genom att sluta helt kommer du att kunna återställa din kropp till normalt läge. Uteslut därför all mat som är färdigförpackad och håll dig till färsk mat som kommer utan en innehållsförteckning i tio dagar.

3) FLYTANDE KALORIER

All form av flytande kalorier är faktiskt värre än fast föda med mycket socker i. Undvik därför läsk, sportdrycker, juicer (förutom färskpressade grönsaksjuicer), kaffe och sötat te.

4) PROTEIN POWER

Se till att protein blir en del i alla dina måltider, speciellt till frukost. Protein balanserar vårt blodsocker och stoppar våra cravings. Smarta proteinkällor är nötter, frön, fisk och kyckling.

5) ÄT KOLHYDRATER

Ja, faktiskt. Grönsaker är också kolhydrater. Se bara till att hålla dig till stärkelsefria kolhydrater såsom broccoli, blomkål, sparris, gröna bönor, grönkål, fänkål och aubergine. Men undvik potatis, squash och sockerbetor under dessa tio dagar.

6) MOTA SOCKERSUGET MED FETT

Fett gör oss inte överviktiga men det gör socker. Rätt fett gör oss mätta, balanserar blodsockret och är livsnödvändigt för våra celler. Ät nötter, frön, kokossmör, avokado, olivolja och omega 3 som vi bland annat hittar i fet fisk.

7) EMERGENCY KIT

Vart du än befinner dig bör du alltid se till att ha med dig smarta snacks, såsom nötter och torkad frukt. Så när blodsockerfallet gör sig påmint är det bara ta fram dessa snacks så slipper du göra dåliga val.

8) BREATH IN, BREATH OUT …

Stresshormonet kortisol gör dig både hungrig och kan i värsta fall leda till diabetes och bukfetma. Ta ett djupt andetag räkna till fem och andas ut på fem. Gör detta innan varje måltid för att kunna njuta mer av din mat.

9) INFLAMMATORISK MAT

Det finns faktiskt något som heter så. Det är främst socker, laktos och gluten som kan skapa inflammationer i kroppen. Tyvärr blir vi ofta sugna på mat som vi är överkänsliga mot. Så testa att utesluta gluten och laktos i tio dagar. Redan efter några dagar kommer du att känna dig mer energisk med ett minskat sug efter mat som innehåller just gluten och laktos.

10) SOV GOTT!

Att sova för lite påverkar definitivt vårt sug efter kolhydrater och socker. En bra nattsömn hjälper även till att motverka småätandet.