Blod , svett och tårar! Nu är jag igång!

image
imageSom ni vet har min höst och start på nya året varit ett skämt :-(
Men nu har jag bestämt att jag ska må bättre och framförallt komma i form igen .
From i måndags har jag börjat med morgonvikt, kostschema , matlådor och mkt cardio. Nästa vecka ska jag ta tag i gymet oxå och börja med 1-2 pass / v och sen öka när jag känner att jag orkar .
Just nu lockar inte gymet alls men jag vet att när vågen visar mindre kommer jag känna mig mera bekväm med den biten.
Redan nu efter 4 dagar har vikten rasat och jag ser verkligen fram emot ännu bättre resultat nästa vecka :-)
Baksidan med detta är huvudvärken jag har varje dag , så sjukt påfrestande MEN jag måste genomlida det eftersom det är en del av processen. Tar man bort allt socker och drar ner på kolhydrater får man migrän liknande huvudvärk , GALET JOBBIGT!
Men om två veckor kommer jag känna mig som en ny människa , har gjort detta tidigare så jag vet att DET ÄR VÄRT DET alla dagar!
Nu jäklar ska sommarformen fram! Så taggad!

Letat i tre år och nu har jag funnit den !

Hallå där!

I går fick jag ett efterlängtat paket på posten ;-) Jag har väldigt länge ( flera år)  letat efter en ny skinnjacka men inte funnit den ” rätta”.

så hittade jag denna på instagram på flera olika bloggande tjejer och jag blev KÄR! Den har allt jag vill ha, snygga detaljer , dragkedjor och såklart FUSKPÄLS ;-) image

Ser fram emot att inviga den inom kort med ett par solbrillor och en takeaway kaffe!

(bilderna är lånade )

 

 

 

Imorgon kommer det!

imageHej finisar!

Imorgon är jag tillbaka på bloggen efter ngr dagars uppehåll ;-)

Då kommer det inlägg om min kost och träning inför sommaren , uppdat på jobbfronten , shopping m.m

ses imorgon!

Nu är det dags att krypa ner efter 4 tim av migrän :-( så länge sen att jag knappt minns när jag hade det senast . Men imorgon är jag nog människa igen !!

 

Mys vid havet med mitt hjärta!

 

image

Fredag

Jag kom fram till Frida runt 16 på fredagen efter en tågresa med fruktansvärd smärta :-( Men på perrongen stod mitt hjärta med Ipren och välkomnade mig ! Hahaha

Vi tog en kaffe på stan och handlade sen med oss mat hem för att mysa i soffan ;-) Så härlig kväll i mysbyxor med massa skvaller och godis!

Otroligt nog gick jag sova under natten med endast ett avbrott vid 04 då jag tog nya tabletter och somnade om . Vi sov ut på lördagen och åt frukost kl 10 framför tvn,så mysigt!

Lördag

Vi bestämde oss för att promenera längs havet och bara njuta av vädret och när vi sen kom hem ( vrålhungriga) insåg vi att promenaden tagit nästan tre tim ;-) Det blev sushi och Budapest till efterrätt !! Lycklig tjej!

Tyvärr tog värken över igen och jag la mig för att vila , senare på kvällen tog jag beslutet att åka hem :-( Jag ville bara hem till min säng , ni vet hur man känner när man är sjuk :-/

 

Tyvärr blev vår date kortare än planerat men vi ses snart igen ;-))

Fick finaste presenten av mitt hjärta , en Gucci notebook ;-)

 

Helg i Halmstad !

imageHej finisar!

Bloggandet hamnade lite på sidan av nu under helgen pga min hälsa återigen ;-( Jag har inte varit så pigg så bloggandet har fått vänta . Min helg har varit sådär, kunde absolut varit bättre ;-)

Bortsett från min hälsa så har den varit kanon eftersom jag hälsat på min bästis Frida ;-) I fredags tog jag tåget till Halmstad för att äntligen få lite tid med min underbara väninna i två dagar. Tyvärr kunde jag bara stanna fre-lör eftersom smärtan tog över och gjorde mig så trött och sliten och ville bara hem till min säng :-/ Så efter en härlig visit hos Frida jag igår kväll tåget hem .

Mera om mitt besök i Halmstad i nästa inlägg ;-)

Min första laserbehandling !

I går gjorde jag min första behandling på salong kräm . Först gjordes en hudkonsultation för att se min hudtyp och vi diskuterade målet med behandlingarna . Sen efter konsultationen fick jag min första behandling ,som var en upplevelse minst sagt ! Tusen nålar och en brännande känsla i ansiktet samtidigt som det smattrar och luktar brända popcorn , hahaha så upplevde jag laserbehandlingen ;-) Men ska man vara fin får man lida pin!

När behandlingen var klar kände man direkt en uppstramande stel känsla i ansiktet kombinerat med en hettande känsla , härligt! Rodnaden försvann efter ca 4-6 tim och idag känner jag mig riktigt fräsch i hyn.

Nästa behandling blir om en mån och jag kommer göra totalt 6 behandlingar som det ser ut nu , bilder före och efter kommer framöver så ni kommer kunna se förändringarna på min hy och framförallt mina problemområden förändras till det bättre ;-)

image
Fraxium 1550 Fusion är en fraktionerad icke ablativ erbiumlaser, så hur fungerar den och vad är det?

En fraktionerad laser fungerar på så sätt att laserljuset gör små mikroskopiska sår i huden. Detta sker med en exakt precision och i ett jämt fördelat mönster så att det blir en kontrollerad skada i huden. Runt dessa sår är huden helt frisk och opåverkad. Detta triggar igång kroppens naturliga läkningsprocess och medför en nybildning av kollagenfibrer som ersätter den gamla huden och på sikt ger en föryngrad och jämnare hud med fin lyster.

En icke ablativ laser innebär att den inte är lika aggressiv mot huden som en ablativ laser. Skillnaden är att en ablativ laser bränner bort huden och små mikroskopiska hål skapas i huden medan en icke ablativ laser lämnar översta hudlagret helt intakt, därav kortare återhämtningstid och minskad risk för komplikationer.

Skillnaden mellan erbium och koldioxid

Laserljuset absorberas av vätska i eller mellan cellerna och värmer upp vävnaden så mycket att det orsakar en värmeskada och vävnadsvätskan förångas. Med koldioxidlasrar förångas ca. 80 % av vävnadsvätskan vilket medför stora värmeskador i huden. Med Fraxium 1550 Fusion, förångas endast 5-7 % av vätskan vilket innebär lindriga värmeskador. I jämförelse med koldioxidlaser blir behandlingen därmed skonsammare och återhämtningstiden minimeras, medan resultatet bibehålls.

Med Fraxium 1550 Fusion kan man således behandla med mycket mindre smärta och kortare konvalescens.

Vad är fusion?

Med Fraxium 1550 Fusion kan man dels behandla hudens ytligaste lager på låg styrka för snabba resultat, men också arbeta djupare i huden på högre styrka för att få en mer djupgående och långvarig effekt. Nyheten med Fraxium 1550 Fusion är själva fusiontekniken, med vilken man kan behandla med dessa två inställningar samtidigt. Man får alltså både ett snabbt synbart reslutat och ett djupare långvarigt resultat, vid en och samma behandling.

Fördelar med Fraxium Erbiumlaser (Fraktionerad laser)

* Optimala resultat med kort behandlingstid

* Minimal smärta under behandling

* Snabb återhämtningstid, börja arbeta direkt efter behandling

* Kirurgiska ärr i anslutning till implantat kan behandlas utan att implantatet tar skada.

Behandlingsområden med Fraxium 1550 Fusion

* Kirurgiska ärr

* Acneärr

* Solskadad hud

* Slapp hud

* Struktur och linjer

* Hudföryngring

* Ojämn hudton

* Stora porer

* Bristningar

 

Tillbaka till sjukhuset!

imageHej!

Gårdagen var mestadels jobbig, försökte duscha 05.30 innan jobb eftersom jag svettats under natten pga min magvärk. Väl i duschen fick jag blodtrycksfall och blev livrädd !! Bestämde mig för att vara hemma ifrån jobb och åka till sjukan . Nånting är fel i kroppen men jag vet inte vad, men nåt måste göras !

Försökte vila några tim på soffan men det var nästan omöjligt eftersom jag hela tiden väcktes av värken , gick upp och klädde på mig för att sedan cykla till KK på sjukan.Det togs nya prover och jag informerades att vila och ta värktabletter för att invänta provsvar . Hoppas dom ringer på måndag !

Efter mitt långa besök hade tabletterna kickar in och värken avtagit så cyklade till salong kräm för ett möte :-) Läs mera om mötet i nästa inlägg!

Eftermidadagen och kvällen spenderade jag i soffan med alla djur, vilken skitdag!! Vilken smärta!

snippan och snoppen!

image

Ni som är födda på 80 talet minns väl hur biologilektionerna i skolangick till ;) stänk om vi hade hatten video som denhär , så sjukt rolig och så enkel att förstå ! Nä istället hade vi Lena som försökte förklara med diabilder hur ett barn kom till och samtidigt ställde alla killar obekväma frågor som Lena pedagogisk försökte svara på ;-)))

ni måste se denna film! Klicka på länken !

Världens bästa informations video !

Är det dags nu igen?!

 

image

God morgon

Knappt sovit i natt pga värk och när jag duschade imorse ( duschar alltid kvällen innan anrs ) pga min spraytan igår så fick jag kraftigt blodtrycksfall :-(

ska ringa skuten på KK kl 08.00 och höra om jag ska komma dit eller vad jag ska göra :-/ magen står rakt ut och den sjuka värken vägrar att avta, så tråkigt att få problem igen när jag mått bra i lite över en vecka .

vi får se vad dom säger …