FransFin by Kungakronan

Har haft lite bråkiga fransar det sista som hållt sämre ett tag och behövt fyllas med kortare mellanrum, men nu verkar de äntligen lugna ner sig igen och återgå till sin vanliga hållbarhet :)

Idag var jag på Salong Kungakronan igen och duktiga Sandra var min franstekniker för dagen. Vi körde Volymfransar förstås som ger oslagbar maxad effekt.

  
Blev Supernöjd som Vanligt! 😀

  


Varför jag Hatar iPhone 6

Som jag hade sett fram emot att uppdatera min iphone från 5s. Fram tills nu har de i mitt tycke nämligen förbättras för varje ny lur. Men tyvärr visade sig 6:an vara undantaget som bekräftar Regeln att inet någonsin är helt perfekt. Inte ens Apple . Well ska jag nu vara riktig ärlig så finns det väl ett par andra saker jag inte är helt nöjd med.. som till exempel det svårmanövrerade skitprogrammet iTunes.. Och det faktum satt Apple-prudukter ej går att synka med något annat än apple-produkter.. För att inte tala om att de byter kontakter hej-vilt! 

Nåja – nu kom jag visst av mig lite 😉 Meningen var ju att påvisa vad jag ogillar med 6:an , inte att snacka skit om mitt All Time High favorit-teknik märke.

Tänkte att jag skulle vänja mig vid ändringarna, men några månader senare så kan jag bara konstatera att min första uppfattning (som vanligt) var helt rätt.

  
För det första är den för stor. De extra millimetrarna som skiljer den från 5:an gör att den ligger betydligt sämre i handen. Iallafall för oss som inte har gigantiska neandertalar-händer.

För det andra har de flyttat ”Lock button”! – Aka sleep/wake button så den numera sitter på högersidan istället för ovanpå luren. Ett idiotiskt misstag som gör telefonen betydligt mindre  användarvänlig då det är rakt mittemot volymknappen (så när man ska trycka på lockbutton trycker man förstås automatiskt in även volymknappen) Dumt, MYCKET dumt!

För det tredje har de gjort volymknapparna avsevärt större. Vilket leder till att när jag går och bara håller i telefonen med vänster hand vilket de flesta högerhänta människor gör, så hamnar tyngden på vilymknapparna och lyckas alltsomoftast helt sänka ljudet till noll – vilket i sin tur för jämnan orsakar att jag inte hör inkommande samtal , eller försover mig eftersom larmet blir silent.

Summa summarum så har dessa små men väldigt betydelsefulla detaljändringar förvandlat en näst intill fulländad optimerad tekniskt apparatur till En Jävla Skitlur helt enkelt.

Blir det ingen ordning så får det nog fan bli en android framöver..,

Skenande FHästligheter

Skulle egentligen ha åkt till Köpenhamn i lördags, men katastrofartad sömn och det faktum att alla VIP-biljetter var slutsålda gjorde att vi tillslut bestämde oss för att skippa jättefesten Elements denna gång. Lite synd då jag ändå sett fram emot den , men det fick istället bli Hildedal som favorit-gbg-crewet Connected körde fest i kvällen till ära. 

 Söta brunetten Ronja kom till mig i Högkvarteret där vi gjorde oss iordning efter att ha käkat Tacos och druckit ett fantastiskt gott Ripasso vin till. 

  
Till vår lilla förfest kom senare även Perry och Tommy samt vapendragaren Tvilling innan vi i samlad trupp begav oss till lokalen på ”Den Förlorade Ön”-Hisingen där Connected höll hov till tidigt morgonen efter. Men fHästlighterna tog naturligtvis inte slut där utan pågick fortfarande när jag efter lite efterhäng hos vännen Perry begav mig hem till HQ och min goa säng för att krypa till kojs med mina älskade flufftussar. 

 

Heligheter

Ooooch DÄR Var det dax igen.👊🏻Veckans näst bästa dag – Välbehövlig efter helgens fHästligheter (tack alla inblandade föresten)Vila, Rekreation, god mat och Film står på dagens To-Do list, givetvis iförd den enda rätta klädseln för dylika Heligheter – Onepiece… 

Yes – det är förstås Den Heliga Vilodagen Måndag. 😌🙏⭐️✨👍

  

Six degrees of separation 

Har kollat på programmet ”Jorden runt på 6 steg ” där kanal 5’s parad-duo Filip och Fredrik testar teorin ”six degrees of separation” i praktiken- och den verkar faktiskt fungera. Minst sagt Fascinerande! 

 (Från wikipedia) – Six degrees of separation är en teori om att alla personer i världen känner varandra via relationer mellan personer, sex eller färre. Exempelvis Kan A ha en kompis vars far har en kollega som känner B, och då är de sammankopplade med fyra steg. På samma sätt ska varje människa kunna kopplas ihop med vilken annan person som helst på detta sätt.
Idéns upphovsman är Frigyes Karinthy i en bok från 1929.
Teorin har prövats av till exempel Columbia University med mejlkedjor år 2003.

Smärta

Jag har under ett par veckor nu haft riktigt ont i höger axel. Den smärtar hela tiden men extra mycket när jag lyfter eller vrider  armen, kan inte sova på högersidan och det börjar kännas riktigt besvärligt och tyvärr väldigt likt mina handledssmärtor så det är antagligen någon form av inflammation/överbelastning.

Käkat pronaxen och försökt vila den så gott det gått i hopp om att den ska bli bättre, men får helt enkelt ta och förpassa mig till läkaren och försöka få en remiss till en ortoped som får göra en bedömning.. Är INTE peppad. Spenderat otaliga timmar med att utreda handlederna och opererat och hållt på med sjukgymnastik o krånglat… Vad är det för FEL på mina leder som ska hålla på och jävlas såhär?

Irriterande och tröttsamt :/ 

 

Festrekord, Ombre och Tacos&Tequila

Helgen var rolig med stort Genesis-event i feta likalen Bergrum 211 här i gamlestan. Tyvärr lät ljudet inte så bra där. Efterfesten fortsatte på Hildedal (där Sami föresten ska försöka slå guinness-rekordet i längdt fest, nuvarande rekordet är tydligen på ynka 55 timmar så det borde inte bli svårt. Han pratade om att köra 3 veckor och Bogge Slirowich snackade ol att ev köra ett 24-timmars set i dj-båset. Kan bli kul :) 

   
 Efter att ha efterfestat en vända med vänner på den förlorade ön så blev det ett besök på biltema (😂)med världens bästa Tvilling som klurat ut ett sätt jag kanske kan få upp terrariet som blockerar hela köket . Sedan hämtade vi upp en festlig katt som behövde undsättas innan vi åkte hem till T där vi avrundade kvällen innan jag blev upplockad av två andra polare och fortsatte hem till mig där det givetvis hann gå ytterligare några timmar innan man tillslut tog sitt sista kvarvarande förnuft till fånga och satte stopp.

Missade dessvärre den omtalade blodmånen men fick mig tillslut lite välbehövlig vila och varit redigt bakis denna Heliga Vilodag..  

 Hade hårdejt med Malin på kvällen så nu har jag återigen en hallonrosa Ombre. Efter vi var klara på Bonbon fortsatte vi till Tacos&Tequila Där vi åt och drack gott innan våra vägar skildes åt och jag åkte hem till Högkvarteret där jag planterat mig i soffan med en mysig Atrox på bröstet och slökollar lite tv innan det är dax för bingen ännu en gång så man får catcha upp ytterligare på sömnfronten. Fick en fin present från Sephora av Malin med :) en chokladdoftande contour-palett som verkar riktigt najs. Blir att testa den imorgon!