Jag såg en bild på Instagram där en ”matsida” hade snittat en aubergine och fyllt med olika grönsaker och ost och gräddat i ugnen, jag tyckte det såg ut som en rolig idé att testa.. men det gick inte so jag hade tänkt mig, så jag fick improvisera mig fram till en annan måltid istället. Och ja den blev riktigt lyckad! 🙂
RECEPT TVÅ MATIGA PORTIONER:
100 g rökt skinka
2 ägg
125 g mozzarella
1 tsk rapsolja
350 g aubergine
Baby spenat
Krydda: Italian Basilico ( oväntat haha )
Värm ugnen till 175 grader. Smörj formen med 1 tsk rapsolja och lägg första lagret med ca 1 cm tjocka skivor med aubergine och krydda. Därefter lägger du på skinka, tomat och mozzarellan. Toppa med spenat, kryddor och två ”vispade” ägg, det räcker med att röra om med en gaffel så äggvitan och gulan blandar sig. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter.
Protein: 32 g Fett: 25 g Kolhydrat: 13 g