Har du saknat mig…? Säg JAAAAA!

Omstruktureringar på Finest.se ledde till att en tekniks idiot som jag varken förstod eller hann försöka förstå det nya som gällde.

Därav frånvaron ett tag!

just nu lever och ands jag World Aids Day galan 2014 på Rival som jag arrangerar tillsammans med en massa andra eldsjälar så tiden finns ändå inte riktigt för några djuplodande blogginlägg, men jag vill iallafall tala om att jag finns, att jag mår bra och att jag ser fram emot att lära mig detta nya bloggverktyg som heter WordPress!

Missa inte World Aids Day Galan 2014 på Rival på måndag 1/12!

Köp din biljetts på Ticnet och bidra till att årets förmånstagare Noaks ark kan fortsätta sitt arbete så länge det behövs!

cawamedia

 

 

Vinn biljetter till World Aids Day Galan genom Hänt.se !

För sju år sedan satt Peter och en vän och pratade om hiv och undrade om de kunde göra något för att dra in pengar till organisationer som arbetar preventivt mot sjukdomen. Resultatet blev World Aids Day-galan. 
 

Årets officiella låt för World Aids Day-galan är ”Din Vinge”, framförd av Shirley Clamp, 41.

Hänt tog ett snack med World Aids Day-galans grundare och ”Din Vinge”-låtskrivaren Peter Englund, 49, som berättar att sången egentligen handlar om hans mormor.

– Det har inget med hiv att göra, men det är ett universellt ämne att förlora någon som betyder mycket och som man tycker om. Sången utspelar sig i Älvkarleby, vid älven. Det är en dröm jag har haft om mormor att hon hämtar mig på natten och sedan flög vi runt där och tittade ner på stugorna, där jag lekte när jag var liten. Det var en jättestark dröm. Den behövdes berättas om och då blev det den där texten, säger han till Hänt.

Peter Englund

Peter Englund i sitt hus i Älvkarleby. Foto: Malin Bondeson

För Peter var det självklart att Shirley Clamp skulle framföra låten.

– Det känns som att texten skrevs för hennes röst. Jag har gillat henne i så många år. Hon är en av Sveriges bästa tolkningssångerskor. Vissa sjunger och andra människor tolkar, jag tycker att hon gör det.

Den 1 december står Shirley på scen på Rival i Stockholm under den sjätte World Aids Day-galan.  Stiftelsen, som Peter startade 2007, samlar bland annat ihop pengar för att ge stöd till personer eller organisationer som arbetar preventivt mot hiv och aids i Sverige.

I år går pengarna till organisationen Noaks Ark.

Och förutom Shirley medverkar även Peter Jöback, 43, Timoteij, samt Peter Englund egen dragshow-grupp Diamond Dogs med. Bland andra.

DSC_4064

Shirley Clamp och Peter hos årets förmånstagare Noaks Ark. Foto: Jonas Hessman

– Jag startade galan 2007, det var så tyst om ämnet överallt. Om det skrevs om det på löpsedlarna handlade det bara om skandaler, du vet hiv-mannen och så. Jag satt med en kompis, som är hiv-smittad, och pratade, ”ska vi inte göra någonting?”. Då kom vi på att vi skulle göra någon form av underhållning med artistkompisarna för att dra in lite pengar, berättar Peter.

Det första året samlade Peter och hans vänner in 9900 kronor till välgörenhet och förra året fick man in hela 200 000 kronor.

– Och då ska man tänka på att eventet är mycket, mycket större och kostar mer än första gången, säger han.

För att läsa mer om World Aids Day Galan, besök Worldaidsdaygalan.se.

Läs mer om ”Din Vinge” här och lyssna på låten:

Vinn biljetter till World Aids Day-galan!

Hänt lottar ut biljetter till World Aids Day-galan på Rival i Stockholm den 1 december. För att delta i utlottningen, fyll i dina uppgifter här nedan så drar vi fem vinnare. Senast den 21 november vill vi höra ifrån dig! Lycka till!

1:a-pris: Två guldbiljetter till ett värde av 1990 kr. Ni får en delikat middagsbuffé, exklusiv goodiebag, showbiljett, dryckesbiljett och välkomstdrink.

2:a-5:e-pris: Två silverbiljetter till ett värde av 590 kr. Silverbiljetten ger dig tillträde till den underhållande showen.

Regnbågsmässan för World Aids Day Galan 2014

Regnbågsmässan i Johannes kyrka är återkommande varje månad, den i november har World Aids Day Galan som tema sedan 2007 och kollekten går till stiftelsen World Aids Day Galan och senare till vår förmånstagare.

Det var en ganska liten skara människor i kyrkan och jag undrar varför folk är så rädda att ge sig ut en söndag i november för att tända ett ljus för någon som inte finns längre och som de saknar och att dessutom få göra det i ett så vackert rum som i en kyrka borde vara extra lockande.

Dessutom fanns det pepparkakor och DET är inte dåligt innan det ens är första advent!

Det var som alltid supermysigt i kyrkan och jag som alltid har trivts i kyrkorummet, även om jag inte är ”praktiserande” kristen, passade på att njuta av stämningen och lugnet.

Therese Andersson-Lewis uppträdde med sin låt från Melodifestivalen och hennes man Trevor Lewis, som är cirkusartist, visade sina jonglerings och balanskonster under tiden.

Trion Three D sjöng två låtar och bland annat julklassikern Tänd ett ljus under ceremonin när vi tände ljus för personer som inte finns med oss längre.

Översteprästinnan Malin Strindberg-Svensk höll i mässan med hjälp av diakonen Steve Sjöqvist som också är engagerad i World Aids Day Galan som ambassadör.

Efter mässan gick vi till Tapas och umgicks några timmar och pratade planer om galan och allt möjligt mellan himmel och jord.

En after work helt enkelt!

Mässan blev en fantastisk avslutning på en fantastisk vecka med Julgalan på turné och nu är det två veckor kvar tills World Aids Day Galan går av stapeln på Rival!

Du kommer väl dit? Måndag 1/12! Biljetter finns på Ticnet.se!

Premiär! Julgalan i Umeå!

Vilka fullblodsproffs! Vilka dansare! Vilken koreografi! Vilka artister! Vilka musiker! Vilken scenografi! Vilken publik!

Jag hatar att använda ordet ”magiskt” för det är så utnött, men det var verkligen just magiskt!

Otroligt kul att få uppleva den här premiären tillsammans med alla dessa människor!

Alcazar, Linda Bengtzing, Elena Paparizou, EMD och även E-type som avslutade kvällen med sina, numera, allsångslåtar!

Nu ska vi sova några timmar och sedan åker jag, Sidi från H.O.P.E, Jenny Velvet Pettersson som är prdoducent och koreografen Jennie Widegren med den lilla Julgale-bilen till Skellefteå och jobbar vidare med den Julgala som har premiär på lördagenl.

Skellefteå, here we come!
Jag och Jenny Pettersson skålar efter premiären
Hela gänget premiärskålar med en konstig människa i förgrunden
Mitt favoritnummer i showen; Jingle bells som är ett klassiskt Hollywood-nummer, glamourösare än det emsta jag ahr sett i Sverige på många år,
Fickornas hattar från Jingle-Bells-numret kan användas till mycket!
Elena Paparizou visar vilket proffs hon är och dansarna likaså!
Kostymprov med alla e fantastiska dansarna från Julgalan 2014!

Julgalan i Umeå dagen innan premiär

Så var vi då i Umeå efter en ångestfylld flygfärd!

Jag gör ingen hemlighet av att jag är flygrädd och heller inte av att flygrädslan blir värre för varje år som går.
Förmodligen för att jag börjar inse min egen dödlighet sedan jag passerade 20… 30… 35… och så…

Umeå är lika underbart som vanligt och det är något särskilt med luften här uppe i Norrland!

Det måste vara så att det är lättare att andas här uppe och det kan inte vara inbillning!

Artisterna och dansarna har repat hela dagen och jag är grymt imponerad av deras uthållighet! Helt otroligt egentligen!

Linda Bengtzing, Alcazar, EMD, Elena Paparizou och tio dansare på scenen är bland det bästa jag har sett även om jag bara har sett en julgala förut och det var så sent som förra året i Stockholm.

Alla människor runt produktionen som har hand om ljud, ljus, mat, logistik och allt annat som göra tt hjulen drivs famåt i denna jätteproduktion; FANTASTISKA!!!

Min roll i det hela är kostymerna och en hel del är designat och sepcialuppsytt för just denna show och en del är inköpt eftersom budgeten hade gått i taket annars.

Tillsammans med Jenny Velvet Pettersson har jag satt ihop hela det projektet de senaste månaderna och det har varit otroligt kul de också.

Imorgon fredag är det premiär och jag vet att det kommer att bli fantastiskt.

På lördag bär det av till Skellefteå med Jenny där vi ska kolla att alla kostymer sitter som de ska på den Julgalan också.

Jag älskar kläder, jag älskar att resa, jag älskar showmänniskor och jag älskar bra energi så jag klagar inte just nu.

Jag är itne rädd, jag älskar att flyga, jag är inte rädd, jag älskar att flyga… Landning på Umeå flygplats.
Nu är det jul igen! Jag och mina kompisar julgranarna på Exel arena i Umeå!
En av artisterna repar, men jag får inte avslöja vem förrän imorgon… Men hon är ofta number one…

Ballongsläpp på Hötorget

Idag bestämdes att World Aids Day Galan fortsätter med den tradition vi påbörjade förra året på Hötorget strax innan galadagen; vi släpper upp hjärtformade ballonger för att hedra de som har gått bort i aids.

Det är en hyllning smatidigt som det är en påminnelse om att hiv fortfarande sprids även i Sverige även omd et så klart iten pratas så mycket om det.

Hiv och aids är ju fortfarande ”Den tysta sjukdomen”.

Lördag 29/11 kan dukomma till Hötorget klockan 14.45 och tillsammans med oss hedra de som försvann och även hjälpa oss att föra ut budskapet om säkrare sex, framför allt bland ungdomar.

Det kommer att bli en fantastisk stämningsfylld stund och du kommer att få några tänkvärda ord och lite underhållning serverat på lördagens eftermiddag i Stockholms city.

Vi ses där hoppas jag!

Foto: Linda Rehlin