Blondie coolast i världen?

blondie:gorgeous

Om jag hade varit en frukt hade jag varit en honungsmelon; ganska blek på utsidan, men saftig och mosig på insidan och hade jag varit en popgrupp hade jag velat vara Blondie, åtminstone för en dag.

Har någon rock/popgrupp haft en coolare stil egentligen?

Har någon sångerska haft en så klockren stil fast hon egentligen inte hade stil?

När jag var liten och Blondie var som störst tyckte jag att musiken totalsög fram tills att jag hörde Call me som var filmmusik till en film som jag inte var ett dugg intresserad av; American Gigolo med Richard Gere.

Jag såg aldrig filmen, men jag lyssnade så mycket på singeln att skivspelaren nästan började brinna i pojkrummet.

Idag tycker jag att det mesta av Blondies musik är extremt bra och vissa av låtarna är fortfarande favoriter och även material från senare år spelas ofta i lurarna på väg till och från kontoret.

På senare tid har jag av någon anledning finkammat Youtube efter intervjuer med sångerskan Debbie Harry och har hittat massor, både från då och från nu.

En väldigt speciell dam…

En stilikon då och en något bedagad stilikon idag, men fortfarande med en utstrålning som väldigt få rock/popartister har.

Många har försökt imitera henne, men de flesta har totalt misslyckats och jag tror vi aldrig kommer att få se någon som hon igen.

blondie blondie2

Trött…

Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Zzzzz zzzz z zzzzzzzzz zzzzzzz zzzzzzzzz zz zzz zzzzzz z z zzzzzzzzzzz zzzzz zzz z Zzzzz zzzz z zzzzzzzzz zzzzzzz zzzzzzzzz zz zzz zzzzzz z z zzzzzzzzzzz zzzzz zzz z Zzzzz zzzz z zzzzzzzzz zzzzzzz zzzzzzzzz zz zzz zzzzzz z z zzzzzzzzzzz zzzzz zzz z Zzzzz zzzz z zzzzzzzzz zzzzzzz zzzzzzzzz zz zzz zzzzzz z z zzzzzzzzzzz zzzzz zzz z…

Zzzzz zzzz z zzzzzzzzz zzzzzzz zzzzzzzzz zz zzz zzzzzz z z zzzzzzzzzzz zzzzz zzz z Zzzzz zzzz z zzzzzzzzz zzzzzzz zzzzzzzzz zz zzz zzzzzz z z zzzzzzzzzzz zzzzz zzz z Zzzzz zzzz z zzzzzzzzz zzzzzzz zzzzzzzzz zz zzz zzzzzz z z zzzzzzzzzzz zzzzz zzz z!!!

Zzzzz zzzz z zzzzzzzzz zzzzzzz zzzzzzzzz zz zzz zzzzzz z z zzzzzzzzzzz zzzzz zzz z Zzzzz zzzz z zzzzzzzzz zzzzzzz zzzzzzzzz zz zzz zzzzzz z z zzzzzzzzzzz zzzzz zzz z?

Zzzzz zzzz z zzzzzzzzz zzzzzzz zzzzzzzzz zz zzz zzzzzz z z zzzzzzzzzzz zzzzz zzz z Zzzzz zzzz z zzzzzzzzz zzzzzzz zzzzzzzzz zz zzz zzzzzz z z zzzzzzzzzzz zzzzz zzz z Zzzzz zzzz z zzzzzzzzz zzzzzzz zzzzzzzzz zz zzz zzzzzz z z zzzzzzzzzzz zzzzz zzz z Zzzzz zzzz z zzzzzzzzz zzzzzzz zzzzzzzzz zz zzz zzzzzz z z zzzzzzzzzzz zzzzz zzz z Zzzzz zzzz z zzzzzzzzz zzzzzzz zzzzzzzzz zz zzz zzzzzz z z zzzzzzzzzzz zzzzz zzz z Zzzzz zzzz z zzzzzzzzz zzzzzzz zzzzzzzzz zz zzz zzzzzz z z zzzzzzzzzzz zzzzz zzz z Zzzzz zzzz z zzzzzzzzz zzzzzzz zzzzzzzzz zz zzz zzzzzz z z zzzzzzzzzzz zzzzz zzz z Zzzzz zzzz z zzzzzzzzz zzzzzzz zzzzzzzzz zz zzz zzzzzz z z zzzzzzzzzzz zzzzz zzz z Zzzzz zzzz z zzzzzzzzz zzzzzzz zzzzzzzzz zz zzz zzzzzz z z zzzzzzzzzzz zzzzz zzz z!!!

Zzzzz zzzz z zzzzzzzzz zzzzzzz zzzzzzzzz zz zzz zzzzzz z z zzzzzzzzzzz zzzzz zzz z…

Zzzzzz…

Åre Holiday Club Poolparty

Skärmavbild 2015-04-19 kl. 19.19.39

Jag som aldrig har varit i Åre åkte dit utan att ha några egentliga förväntningar.

Det var vilket Diamond Dogs-gig som helst och eftersom de oftast är väldigt trevliga och vi oftast blir väldigt väl mottagna så tänkte jag inte så mycket på det förrän vi kom fram och märkte vilket fantastiskt ställe vi hade hamnat på.

Den här gången blev vi EXTREMT väl mottagna av det fantastiska gänget på hotellet Holiday Club och jag skulle så här i efterhand säga att vi blev behandlade som kungar, eller kanske drottningar om man ska vara petig.

Flygresan var en mardröm för mig som vanligt och jag var övertygad om att vi skulle dö varje gång planet skakade till.

Vi överlevde dock och kom fram till Åre, även om det tog några timmar innan jag slutade skaka i händerna.

Planet var dessutom två timmar försenat från Bromma så vi hade BRÅTTOM när vi kom fram!

Kolla scenen, packa upp kläder och peruker backstage, springa upp till rummet och börja sminka, käka skitgod mat på O´learys som fanns på hotellet och sedan ner till pool/vatten/äventyrslandet där Åre Winter Pride hade byggt en jättefin scen mellan bassänger och vattenrutschkanor gick på bara några timmar.

Det var första gången för Diamond Dogs att uppträda bland badande människor och det var en OTROLIGT rolig grej att få vara med om!

Ljud, ljus, teknik och allt runt omkring var suveränt ordnat och jag trivdes som fisken i vattnet… Obs. ordvits!

Efter showen blev jag lite firad i efterskott med anledning av min födelsedag och efter det tog vi en taxi till Bygget som tydligen är the place to be on a saturday night i Åre.

VI var kvar tills de fick bända loss oss från baren och träffade massor av trevliga människor och eftersom de flesta var pigga på att bjuda på något gott så var vi ganska ”trötta” när vi väl var hemma på hotellet igen…

Dagen efter rasslade vi iväg till flygplatsen i Östersund igen och den här gången var flygresan exceptionellt skakig och obehaglig och till och med de i gänget som inte är flygrädda tyckte att det var obehagligt…

Jag var helt slut när vi hämtade väskorna på terminalen och jag tror att jag skakar än.

I bilen hem svor jag att jag i fortsättningen alltid ska ta tåget om jobbet är inom Sveriges gränser, men insåg snabbt att det var kört eftersom vi redan har flygbiljetter bokade till Hemavan på fredag…

Jag ser verkligen fram emot resan…

 

Jag avstår från flaskvatten under en vecka och räddar istället barns liv.

vattenlöftet

Ibland måste man engagera sig och det här är verkligen något som alla med lätthet kan engagera sig i!

Om man kan rädda liv genom att avstå från att köpa vatten på flaska så är det löjligt lätt!

Någon frågade mig häromdagen ”vem röker egentligen nu för tiden…? Jag känner ingen…”

Jag känner definitivt folk som röker och även om jag inte förstår varför de frivilligt suger i sig en massa skit så ifrågasätter jag det inte av hänsyn till alla människors rätt att göra egna val.

Samma gäller så klart för människors rätt att välja om de vill dricka vatten på flaska eller inte, men till skillnad från rökning så är det ju ändå inte beroendeframkallande och det borde vara en enkel grej att bara göra ett annat val när man är törstig.

Om det innebär att man räddar liv så borde det inte finnas några ursäkter för att fortsätta…

Kolla in Unicefs hemsida och blogga, twitra, fejsbooka eller instagramma gärna och använd hashtaggen #vattenlöftet

”Varje år köper vi svenskar över 200 miljoner liter flaskvatten, trots att vi har obegränsat med rent vatten i våra kranar. I världens fattigaste länder dör 1 000 barn varje dag för att de saknar tillgång till rent vatten. Avstå från ditt flaskvatten och välj istället att lägga pengarna på att rädda barns liv. 100 kronor renar mer än 10 000 liter vatten. Jag har tagit Vattenlöftet och utmanar er att göra samma sak! Ta löftet du med via denna länk:

https://unicef.se/ad/2CC7F3?target=/vattenloftet

Att sitta på kontoret i lugn och ro efter en hel dag med ljud… ljud…ljud…

Peter PR-642kanskePeter PR-624kanskeDDPR2

…är som himmelriket…

Inte för att jag inte har haft en jävligt rolig dag och har träffat människor jag verkligen gillar att jobba och umgås med, men ljud kan bli jobbiga när de låter för mycket och hela tiden.

Jag erkänner villigt att jag har koncentrationsproblem och faktiskt inte klarar av vissa miljöer när jag ska prata om saker som är viktiga.

Med för många ljud på ett café så hör jag mer av ljuden omkring än det som sägs vid mitt bord och jag kan komma på mig själv med att höra en konversation två bord bort bättre än konversationen vid mitt eget.

Oftast brukar jag föreslå att vi har möten på House of Dogs eller någonstans där det är lugnt i största allmänhet, men vissa människor gillar verkligen att bli stimulerade av ljudet av andra människor när de ska vara kreativa.

Själv älskar jag tystnaden i det läget…

Så nu sitter jag här i total tystnad och bad precis fläktsystemet att hålla käften eftersom jag blir distraherad när jag skriver det här blogginlägget.

Hörlurarna hjälper faktiskt ibland eftersom de lägger som ett filter över öronen och även om jag inte har musik i dem så har de en lugnande inverkan på koncentrationen

Jag får ofta frågan av kompisar hur jag klarar av att jobba med barn när jag spelar in barnprogram på SVT, och jag ställer mig ofta frågan själv eftersom barn har en tänds att låta mycket, som vi alla vet..

Jag tror svaret är att jag helt enkelt endast koncentrerar mig på ungarna i det läget och stänger ute allt annat och därför blir så pass fokuserad att jag fungerar utan problem i den situationen.

Win-win-situation iksom!

Snart drar vi igång inspelningarna av Supershowen som ska sändas på SVT Barnkanalen i höst och  det ska ju bli galet kul så klart och tv är otroligt kul att jobba med och fick jag som jag ville skulle jag förmodligen jobba med det på heltid.

I framtiden kanske! Vem vet!

 

Äntligen är nya singeln med Diamond Dogz släppt!

Petermedhund

Om du kände ett kraftigt vinddrag så var det när jag drog efter andan och andades ut efter att ha haft release av Sommarkärlek, den nya sommarsingeln med Diamond Dogz.

Den finns nu på Spotify och Itunes och tanken är att musikvideon nu ska produceras och ges ut inom några veckor.

En cd-singel kommer också att finnas i mitten på maj eftersom jag inte kan motstå frestelsen att  se till att den där lilla plastbiten med papper runt finns tillgänglig för alla som är lika gammalmodiga som jag.

Just nu skiver jag klart de sista bitarna text till de övriga låtarna på albumet som ges ut i mitten på maj och sedan är det dags att bosätta sig i studion, sjunga, spela in och med hjälp av fantastiska killar och tjejer som körar se till att resultatet blir precis så somrigt och härligt som jag tänker mig att det kommer att bli.

När albumet kommer ut är det full vår och sommaren är runt hörnet och jag ser mycket fram emot vad den här sommaren kan ge med hjälp av alla de här låtarna.

Att skriva text är min passion och eftersom det finns tolv nya låtar på albumet så har jag haft fullt upp med att vara passionerad, natt som dag, i flera veckors tid.

Ibland finns ingen kreativitet och fantasi kvar, men då lyssnar jag på favoritlåtar för att övertyga mig själv om att de här låtarna någon gång kommer att anses lika legendariska som de som JAG tycker är legendariska.

Framtiden får utvisa och nu ska jag sätta mig vid Word-dokumentet och knacka ner de sista raderna på den näst sista låten på albumet.

Låten handlar om styckmord och på vilket sätt får du se när albumet kommer ut…Petermedhund Petermedhund Petermedhund Petermedhund Petermedhund Petermedhund Petermedhund Petermedhund

 

moulin noir

Moulin Noir på Metropol Palais

Var på fantastisk premiär av nycirkus/burlesk/varieté-föreställningen Moulin NoirMetropol Palais ikväll och det var så bra att jag faktiskt var tårögd vid applådtacket.

Moulin Noir har funnits i ganska många år och var till exempel med på den första World Aids Day Galan jag satte ihop år 2007 ute på Subtopia i Norsborg.

Några av killarna i Moulin Noir är också medlemmar i Burnt out punks som har synts på tv och även varit med i Labero show på Börsen och på Rondo så de är inga dunungar direkt.

Blandningen av burleska inslag, nycirkus och humor gör att det här blir helt oemotståndligt och jag tycker verkligen att man ska se det här både en och två gånger om man gillar att bli ordentligt underhållen!

Jag brukar inte rekommendera underhållning på det sättet eftersom jag själv kan bli irriterad när någon säger ”du MÅSTE se det och det!”

Jag blir obstinat då och vägrar… Superbarnsligt, jag erkänner.

Christopher Bergström, en av Sveriges bästa koreografer, dansare och kreatörer har gjort ett fantastiskt jobb och han och de andra två dansarna Sandro Skagerberg och Fernando Molin gör en grym insats showen igenom tillsammans med två kvinnliga dansare som jag dessvärre inte vet namnen på.

De var dock LIKA fantastiska som killarna!

Jag har lånat ut en del kläder till föreställningen, bland annat stora plymhattar till finalen, men Moulin Noirs egna kläder är så snygga att de verkligen inte behövde mycket hjälp! Jag är nästan besviken eftersom deras tema är så OTROLIGT roligt att göra kläder till!

Moulin Noir kör fredagar och lördagar från och med denna helg och jag kommerog att dingla runt på barstolarna åtskilliga av dom fredagarna och lördagarna så vi kanske ses där! 

 

 

 

Gala!

Ibland kan man ha GALA (gayspråk för jävligt kul) för sig själv och det har jag faktiskt haft på landet i helgen.

Jag var visserligen inte ensam HELA tiden med tanke på påskmiddag med familjen i Gävle och även fika med två kompisar vid ett par tillfällen, men ÄNDÅ gala för mig själv!

Skärmavbild 2015-04-05 kl. 00.24.28 våriälkaby

Jag har skrivit fyra texter till nya Diamond Dogz-plattan som snart ska spelas in i sin helhet efter att första singeln Sommarkärlek släpps på onsdag och jag har även pysslat med det jag tycker är krångligast och tråkigast av allt; logistik.

Ibland tror jag att det är fel på mitt huvud eftersom jag har så svårt att få ihop praktiska saker runt spelningar och annan organisation, men men tiden har jag insett att alla människor är bra på olika saker och logistik är INTE mitt område.

Jag får absolut ihop det, men jag drar mig in i det sista så därför kan det uppstå stress-situationer ibland.

Snart ska Diamond Dogs både till Åre och Hemavan och spela, men den organisationen har faktiskt varit klar sedan länge och det är både förvånande och kul, men framför allt avstressande!

Nu tillbaka in i slutklämmen på en av låtarna som ska vara klara snart och jag ska nu rimma på ”apa”…

”Rapa”… ”lapa”… ”kapa”… ”tapa…s”… 

Det gick dåligt så jag byter nog ord…

Ett slit och ett släp…

_DSC0579 _DSC0579

Det är en lite ironisk rubrik eftersom jag har så kul i alla mina projekt att det faktiskt aldrig känns som att det är tungt arbete.

Bilden i det här inlägget är från när vi fotograferade till singelomslaget till Diamond Dogz nya singel Sommarkärlek som släpps på onsdag 8/4 på Itunes och Spotify.

Det kunde helt klart vara värre och jag ska inte klaga med tanke på att många kompisar inte alls är nöjda med vad de gör under arbetsdagen…

Glamour förlänger livet brukar jag säga och i det här fallet tror jag att mitt liv förlängdes med några minuter för jag hade så jäkla kul!