Blinda män

Jag har inget bättre fär mig just nu än att skämta om blinda män, men här är ett par klassiker.

Varför hoppar inte blinda män fallskärm?

- För att det skrämmer skiten ur hunden.

När vet en blind man som hoppar fallskärm att han ska veckla ut fallskärmen?

- När hundkopplet hänger löst.

Peace!

150 ohm eller vad?

Lite kul med 150-ohmsresistorer, eller vad de nu ska kallas. De är i alla fall 150 ohm i mina ögon. ;)

Om pålagd spänning är 5 V, vad är då strömmen ifall alla resistorer har resistansen 150 ohm?

Lösningsgång:

Från höger till vänster har vi först 150 ohm parallellt med 300 ohm, vilket ger 100 ohm.
Sedan har vi 150 ohm i serie med 100 ohm, vilket ger 250 ohm.
Sedan har vi 150 ohm parallellt med 250 ohm, vilket ger 93.74 ohm.
Slutligen har vi 150 ohm i serie med 93.75 ohm, vilket ger 243.75 ohm.

Strömmen blir 5/243.75 = 20.5 mA.

Peace!

Yeaaah right…

TV4 verkar inte ha allt för bra koll på läget när de fått för sig att Kill Arman är en brittisk serie.

Visst att den distribuerats ut i världen av BBC, men serien är finsk! Den svenska titeln såg rätt lustig ut däremot… Från Soffpotatis Till Kampsportsmästare… Nej, Kill Arman ska det vara.

Kill Arman finns tydligen för premiummedlemmar på TV4-play.

Peace!

Vittusaatanaperkele

Det finns tre svordomar som enligt den här sidan utan några problem kan kombineras till en superdupersvordom, dessa är:

Vittu – Betyder ordagrant ”fitta”, men sättet det används på är mer i stil med ”helvete” och ”skit”. ”Voi vittu” kan översättas till ”fan också”. Vittu är också ett ord som kan självkombineras till ganska användbara uttryck: ”Vittu, mua vituttaa niin vitusti” exempelvis kan översättas till ”nu räcker det, jag blir så jävla lack”. Och vill man be någon att dra åt helvete fungerar det med ”suksi vittuun”.
Saatana – Precis som det låter betyder det ”satan”. Allt snack om djävulen är extremt fult i Finland.
Perkele - Det alternativa namnet på åskguden i Kalevala blev sedermera namnet på den bibliska djävulen. Perkele är med största sannolikhet det starkaste och värsta ordet som någonsin kan komma ur en finnes mun, och vill man översätta det är det omöjligt att hitta en direkt ekvivalent någonstans. Även om det nu kan översättas till ”fan”, ”helvete”, ”satan”, ”skit” och allt annat. För att få till det korrekta uttalet är följande saker viktiga att tänka på. För det första ska all tyngd läggas på ett starkt rullande R. Ingen tyngd över huvud taget på K, det vill säga ”perrrrkele” och inte ”perkkele”. Alla vokaler är korta, E:et uttalas som Ä i ”ägg”. Sist men inte minst är det viktigt att man morrar med tänderna ihopbitna. ;)

Så… alla dessa tre svordomar kombinerae blir en superdupersvordom, nämligen vittusaatanaperkele, eller saatanavittuperkele, eller perkelesaatanavittu, eller ja.. ni hajar nog alla. Ordningen är oviktig. Kombinationen har styrka så in i helvete.

Peace!

AIK fortsätter obesegrat i kvalserien

AIK har återigen dragit det längsta strået i kvalserien, vilket är jävligt bra med tanke på hur säsongen har sett ut. Säsongen gick åt helvete, men nu när det är kvalserie och en plats i allsvenskan på spel.

Fortsätt så för fan så är säsongen räddad! :D

Peace!

Kill Arman

I samband med norooz upptäckte jag Arman Alizad, en iransk snubbe som bott i Finland i många många år. Han flyttade dit med sina föräldrar, växte upp, blev skräddare och levde la vida loca, vilket gjorde honom till en hösäck.

I Kill Arman får han utbildning i diverse kampsporter världen över.


Och det är riktigt jävla coolt.

Peace!

Eid Mobarak

Eid Mobarak era jävlar! ;) Det är nyårsafton på persiskt vis och Dr Zamani är i Bergshamra och firar med släkten.

Fast korkat nog gick jag och köpte ett helt paket baklavakakor som jag satte i mig på nolltid. Det fuckade upp hela matappetiten. Meeen fuck that liksom. Det är norooz, då får man vara hur jävla corrupt man bara vill.

Norooz har även AIK firat… Med att våldta Sundsvall med 5-2, medan Södertälje är ännu närmare Brajen i division 1. En skön nyårspresent från den svartgula armén på is.

Peace!

Här är vi

Här är vi från Norra Stå, följer alltid AIK! Vi ska krossa alla lag, ta hem Johanssons Pokal! Vinna cupen än en gång, å sen sjunga denna sång!

Tjalalalalalalala! Tjalalalalalalala!

Peace!

Ingen tur med ljuset idag

Det var väl igår som det gick att få en skymt av det gröna ljus som utgör norrskenet. Ikväll råkade det helt enkelt vara omöjligt… I alla fall på skribentens breddgrader. Nåväl.

Det var helt sjukt hur internet tycktes slås ut under en tid, då fungerade över huvud taget ingen WiFi i huset, och jag hade svårt att få mitt shit gjort.

Nu är jag i alla fall på väg hem. På fredag ska vi tydligen ha solförmörkelse. Det ska bli intressant att försöka plåta. Det är viktigt att skydda linsen och att minimera ISOn.

Peace!

Norrsken är ju vackra

Norrsken är ju jävligt vackra fenomen, just ikväll när man fått se ett på himlen är det ju lite speciellt. Norrsken har jag ju så att säga ”forskat” om. Eller ja… forskat och forskat.

Jag gick en projektkurs i ettan, den grupp jag hamnade i handlade om ingenting annat än att avbilda norrskenets strömkrets.

Norrskenets strömkrets? Ja, norrskenet har en strömkrets. För annars skulle det inte kunna uppstå. Själva ljuset är magnetiskt laddade partiklar som kolliderar med varandra inom de magnetiska polarområdena, och beror alltså helt på den magnetiska aktiviteten i jordens magnetfält.

Jordens magnetfält? Ja, Jorden har ett magnetfält, som den stora dipol som den faktiskt är. Men det är först när magnetismen blir starkare som det kan uppstå norrsken på våra breddgrader. Och hur blir den starkare? Det har med solen att göra och dess aktivitet. Solen producerar energi som strålar ut åt alla håll. Energin är i form av en plasmavind kallad för solvind och den interagerar med Jordens magnetfält, det ger upphov till att partiklar i atmosfären blir laddade och således till att när laddade partiklar kolliderar med varandra så frigörs energi i form av ljus.

Peace!