Analys och Syntes

Det finns två ord som hänger på min hjärna hela tiden nu för tiden:

Analys och Syntes!

Två väldigt intressanta ord som är varandras raka motsatser. När man analyserar så plockar man isär något i små beståndsdelar, och när man syntetiserar bygger man något från olika beståndsdelar. Fotosyntesen är ett exempel på syntes, man behöver koldioxid, vatten och solljus för att bilda glukos och syrgas. Envariabelanalysen i sin tur är ett exempel på analys där ett matematiskt problem ställs upp för att man ska lösa ut ett x genom att kolla på lutningar och andra beroenden.

Peace!

Så jävla stort!

AIK fullständigt ägde matchen idag, Brajen hade inte en chans. Det närmsta de över huvud taget kom, det var en stolpträff när det redan stod 2-0.

All ära till Goitom som trots ryggproblem orkade leverera, och till Sonko som utvecklas mer och mer hela tiden. Väisänen, Nisse och Carlgren, ni storspelade allesammans. Hela fucking laget storspelade och gav Brajen stryk!

Revansch för cupderbyt!

Och så var det Senka och barnen…

http://aikplay.com/video/en-hyllning-till-familjen-turina

För trots allt var det ju också en hyllning till Ivan Turina, tvåårsdagen efter hans död.

Peace!

Grand Theft Auto V, helt enkelt A.M.A.Z.I.NG

Jag har sagt det förr och jag säger det igen, GTA V är Amazing. Förra gången jag sa det hade jag inte spelat det, men nu äger jag ett exemplar och jag lirar det för fullt. Grand Theft Auto V är något av det bästa jag lirat.

Det är utan tvekan det bästa spelet i GTA-serien.

Handlingen utspelar sig i och runt Los Santos, en stad i den fiktiva delstaten San Andreas. Sedan tidigare vet vi att San Andreas och följaktligen Los Santos ligger på den amerikanska västkusten. Med andra ord är det hela baserat på California och Los Angeles. San Andreas är dock enligt rapporter en blandning mellan California och Nevada.

Hur som helst, i Los Santos-stadsdelen Chamberlain Hills bor Franklin Clinton, en Families-medlem som lagt det kriminella livet bakom sig. Hans bästa polare Lamar Davies är däremot fortfarande medlem och langar knark. Franklin och Lamar jobbar båda åt Simeon Yeterian, en armenisk biluthyrare, genom att ”återta” bilar från kunder. Det är i ett sådant uppdrag som Franklin träffar på Michael De Santa. Michael är en deprimerad pensionerad bankrånare som spenderar sina dagar vid poolen på bakgården till hans lyxvilla i Rockford Hills, smuttandes på en whiskey. Samtidigt ignorerar han fullständigt sin familj, vilket har fuckat upp hans son och dotter fullständigt. Hans fru Amanda vänstrar med andra män och hans psykolog bryr sig egentligen bara om pengar. Michael levde dock en gång ett kriminellt liv som han började med i tonåren. Och det var det livet som bekantade honom med Trevor Philips. Trevor är knarkare och småskalig langare, född i Canada, i gränsområdet till USA. Men som det problembarn han alltid var växte han upp i fem delstater, två länder, tre familjehem och två ungdomsanstalter, med åtta farsor och en otroligt vacker morsa. En skjutglad och våldsam jävel som mestadels begick småbrott fram till att han träffade Michael som då hette Townley. Ett av hans brott gick ut på att galga sin hockeytränare med hockeyklubban.

Michael och Trevor inledde ett brottsligt samarbete som kumpaner, men blev också goda vänner. Så goda att Michaels barn såg Trevor som sin farbror. Men någonstans gick det åt helvete. Ett bankrån i Ludendorff, North Yankton, nära gränsen mellan Canada och USA, resulterade i Michaels och Trevors tro om varandras död. Michael hamnade genom vittnesskydd (tack vare FIB-agenten Dave Norton) i Los Santos. Vittnesskyddet handlade om att ange Trevor och deras kumpan Brad. Trevor lyckades dock hålla sig undan polisen, lagen och allt vad det heter, och bosatte sig sedermera i Sandy Shores, en liten byhåla i Blaine County, San Andreas. Där började han bedriva knarkhandel (metamfetamin), både tillverkning och försäljning. Men eftersom flera andra i samma område höll på med samma sak bidrog det till en kartell, som sedermera gick åt helvete när andra saker började komma emellan. Exempelvis en sexuell relation med MC-ledarens flickvän.

9 år efter det misslyckade bankrånet i North Yankton lever Trevor fortfarande ett sketet liv i Sandy Shores, fortfarande utan sina tillgångar. Men det är när han en vacker dag knullar MC-ledarens flickvän mot köksbänken som han ser ett nyhetsinslag på TV och inser att hans gamle kumpan fortfarande lever.

Grand Theft Auto V binder ihop dessa tre huvudkaraktärers handlingar, och på ett eller annat sätt kommer de alltid att ha med varandra att göra. Det är första gången som något sådant förekommer, och att man kan byta karaktär när som helst utanför ett uppdrag. Och när man styr en karaktär så kommer de andra två att leva sina vanliga liv. Det är helt unikt för spelet, åtminstone i Grand Theft Auto-serien. Det finns fler fordon än någonsin, kartan är större än någonsin, det är lättare än någonsin att byta vapen, skjutmekaniken är bättre än någonsin och aktiviteterna är också fler än någonsin.
Det går att ändra utseendet på alla huvudkaraktärerna, men i Grand Theft Auto V har detta en mindre omfattning än i Grand Theft Auto: San Andreas där hela kroppshållningen kunde ändras genom träning och kost.

PC-versionen, precis som Playstation 4 och Xbox One-versionerna kan dessutom spelas i förstapersonsperspektiv, vilket är helt nytt. Man kan alltså spela hela Grand Theft Auto V som ett FPS (Shoot’em Up) om man så önskar.

Grand Theft Auto V är helt enkelt ett jävligt awesome spel.

Peace!

Två år

Jag minns fortfarande den där dagen för två år sedan då jag vaknade och kollade i mobilen. Då möttes jag av de allra hemskaste nyheterna någonsin.

Ivan Turina hade dött… bara 32 år gammal.

Och nu har det gått två år sedan det hände och ända sedan har Ivan Turinas namn ropats från läktaren i 27:e matchminuten, i varje match som AIK spelar. Just idag, och i nästa hemmamatch går alla tankar till änkan Senka och barnen Tia, Tara och Bruno.

Gone but never forgotten.

R.I.P Brate!

Peace!

 

Fan vad sjukt…

Ingen kan väl ha missat det som hände på medis igår, att en civilsnutbil körde på ett gäng ungdomar under mösspåtagningen. Ungdomar vart påkörda, överkörda rentav. men ingen har dött än så länge.

Det man kan undra över är vad fuck som gjorde att man inte bromsade? Att biljäveln körde på kidsen är inget skämt, det hände. Men vad var orsaken?

Det är jävligt sjukt om någonting.

Peace!

Kompilera snabbt för Windows 10

Build 2015 är igång och en av de stora nyheterna för Windows 10 som kommer i mitten av året är att det snabbt går att kompilera iOS och Android-appar till systemet.

Det är med andra ord lättare än någonsin att göra en Windows Phone-app. För det går att kompilera färdig iOS eller Android-kod.

Hur kommer detta att fungera? Bra uppenbarligen, för vad ingen visste om är att Candy Crush Saga för Windows Phone i själva verket är en kompilering av iOS-appen.

Det handlar alltså inte om att köra iOS eller Android-appar på Windows 10, utan att kompilera kod, det vill säga att göra det enkelt för utvecklare på andra plattformar att köra sina grejer på Windows 10.

Kanske blir detta den där boosten som Windows Phone från början behövde ha?

Peace!

Perkele

Nu är det riktigt varmt helt plötsligt, vårvärmen är här. Och då är det naturligtvis pollen i luften.

Bara att käka loratadin så går det över snart. ;)

Peace!

Heeelt jävla underbart

Vi kan enkelt konstatera att det som utspelade sig på Vän-Bley var en ren våldtäkt. AIK kontrollerade matchen fullkomligt, hade överlägset störst bollinnehav och gjorde flest mål.

Örebro SK vart överkörda. ;)

1-0 Bahoui
2-0 Goitom
3-0 Brustad

Rött kort till Örebro dessutom. så det var definitivt inte deras dag idag.

Peace!