R.I.P Simo

Den här snubben känner inte så många till i Sverige om man inte har lite anknytning till Finland och finsk film. Simo Salminen var en komiker och skådis, men även bagare i unga dagar. Tillika var han konstnär och musiker. Mest känd var han som Sörsselssön i filmerna och serierna om Uuno Turhapuro.

Och igår dog han.


Gone but never forgotten.

R.I.P

Peace!

Lite assimilationshistoria

Till och med 50-talet skulle ju finnar uppe i Tornedalen assimileras. Då hade de levt så isolerat från övriga samhället ansåg man att de skulle läras svenska. Och då var det strängt förbjudet för ungarna att snacka finska. De skulle snacka svenska i skolan.

I Skåne var det samma sak. Där skulle man frångå danskan och börja snacka svenska.

Nu för tiden främjas hemspråk och föräldrars modersmål i skolan, därför att man vet att hemspråk gör otroligt mycket för inlärningen.

Tänk… det visste man inte på den tiden.

Peace!

Dagens ros

Dagens ros går till den unge göteborgare från Kortedala som försvarade en kvinna med tre döttrar mot en rasist på spårvagnen. Det är sådana män vi kallar för vardagshjältar. Det är hans handling vi kallar för civilkurage.

Om det fanns fler av hans sort skulle inte allting gå så jävla käpprätt åt helvete.

Peace!

Green Street Hooligans

En journalistikstudent blir utsparkad från Harvard på grund av knarkinnehav, vilket egentligen var en målvaktsgrej för rumskompisen. Pengarna för jobbet vill han först inte ha, men tar dem och drar till London för att hälsa på sin syrra.

Men i London dras han in i Green Street Elites verksamhet. GSE är en huliganfirma, precis som Firman Boys, DFG, Wisemen och Kompisgänget. Han lär sig allt om fotboll, huliganism och lojalitet.

Och vad händer sedan?

När saker och ting börjar gå överstyr?

Det finns en hederskodex som firmorna måste följa, så länge man gör det är det helt okej att puckla på varandra, banka skiten ur varandra. Annars är det fult spel.

Peace!

Vilken jävla grupp XD

Gröthals fick en mycket intressant grupp i Champions League. Den gruppen innebär nämligen att Zlatan Ibrahimovic får möta sin gamla klubb.

Vi har…..

Malmö FF
Shakhtar Donetsk
Real Madrid
Paris Saint Germain

Gröthalsarna kommer att få sååå jäääävla mycket stryk. Det bästa är att de får möta Real Madrid några dagar innan oss.

Peace!

Det är du som är patetisk, Sutton

Jag gillar inte alls Gröthals FF, det vet alla om vid det här laget. Men finns det någonting jag gillar ännu mindre så är det dåliga förlorare.

Några citat:

Sutton om Tinnerholm som föll ihop efter att ha blivit knäad i pungen av Leigh Griffiths:
Det är inget fel på honom. Det där är patetiskt.

Sutton om den bortdömda kvitteringen:
Det är domaren bakom mål som ger Malmö frisparken. Jag vet inte vad de göra bakom målet, jag tycker att de är ett gäng idioter. De tar aldrig rätt beslut.

Sutton om Åge Hareides försvar av Wilands uttalande om grisar:
Allt det här snacket om brist i översättningen… det är inte sant. Deras tränare Åge Hareide har uppträtt med en stor brist på klass.

Sutton, du är den sämsta jävla förloraren. Visst, det var ett regelrätt mål, men likajävlaförbannat var Griffiths knä ett solklart rött kort. Rosenberg skulle kanske också ha ett och annat kort för sitt spel? Så när du snackar om tveksamma domslut, försök att vara mindre opartisk. Nöffnöff var bättre än Celtic igår, ta det som en man och gå vidare.

Jävla åsna.

Peace!