Neutrino

En mycket liten partikel gav nobelpriset i fysik. Neutrino är italienska och betyder ”den lilla neutrala”. Nu har man bevisat att den har en massa eftersom den kan byta skepnad.

Och det gav nobelpriset.

Peace!

R.I.P

Henning Mankell i all ära, han var en stor författare som många älskade. R.I.P även till honom. Det här inlägget går ut till den stackars supporter som tragiskt nog dog på Friends Arena i samband med matchen mot gröthals FF.

Bara en sådan sak att man dör precis efter slutsignalen. Om han var gnagare dog han i alla fall lycklig efter att ha sett AIK ta tre poäng.

Peace!

MFF, ni är för jävla pinsamma…

Första förlusten för Maaaallmööu-iffiff mot stolta AIK på tre år och det dröjer fan inte länge innan de börjar klaga. Maken till hybrisgäng får man leta efter här i Sverige. Nu är det andra säsongen på raken som de spelar i Champions League, då är det bannemig helt plötsligt korpennivå på Allsvenskan.

”Senast jag spelade sådan här fotboll var när jag mötte Ljungskile med David Leinar och Markus Senften” säger Rasmus Bengtsson. Tänk att spansk press sa ungefär samma sak om MFF. Sämre än råttor. Skillnaden är att man har fog för att säga sådana saker när Real Madrid jämförs med MFF. Men MFF jämfört med AIK, allvarligt talat Rasmus Bengtsson, tror du på allvar att bara för att du spelar i Champions League, så har du möjligheten se ner på konkurrenterna i ligan ditt lag spelar i? Ta och kliv ner från dina höga hästar och inse att ditt lag är på exakt samma jävla nivå som AIK. Ni är definitivt inga Superstars Créme de la Créme. Jävligt låg klass också att gnälla på domarn, särskilt när man representerar ett lag som fått flertalet matcher avgjorda på grund av tveksamma domslut. Det är fan på tiden att någon tar ner era håriga arslen på jorden.

”Vi kontrollerar hela matchen egentligen, men ändå förlorar vi” säger Markus Rosenberg. Samma Markus Rosenberg försöker få det till att AIK sparkade bort bollen nere i Malmö i våras, när det faktiskt var DE som med nöd och näppe fixade 1 poäng i den matchen.

”Med skärpa och vilja hade vi joggat hem denna hossiserie” säger Malmoistas1910, ett twitterkonto. Vad är en ”hossiserie”? Det vilar i alla fall en extrem hybris över skåningarna efter turerna i Champions League. Ändå tycks det alltid vara AIK-hybrisen som är oförskämd, ofin, den mest hatade, och så vidare. Här ser vi ju prov på att det är MFF som är dryga. Både fansen och spelarna är dryga jävlar som borde rannsaka sig själva ordentligt. Med den här jävla attityden unnar man inte er ett jävla skit.

Nej, kom ner på jorden nu grabbar. Ni är i Allsvenskan och ni har inte chans på något europaspel nästa år. Punkt. Vi avslutar med Här är vi från Norra Stå!

Direkt från kvällens match.

Peace!

Händelsernas datum

Just idag, den 3 oktober är ett datum för många händelser, det vill säga ett ganska speciellt datum. Idag är det bland annat:

– 35 år sedan våran #27 föddes, hade Kung Ivan levt idag skulle han vart 35 år och firat med sin fru och sina barn.

– 34 år sedan Zlatan Ibrahimovic föddes.

– 10 år sedan AIK klev upp i Allsvenskan igen, mycket tack vare snubben som själv är gnagare, Rikard Norling.

Peace!

Skitsnabbt

Vi har inga tåg i Sverige som går över 200 km/h skulle jag gissa på… kanske kan X2000 accelerera över, men järnvägarna i Sverige klarar inte högre hastigheter. Men i Finland finns Pendolino och sträckan mellan Tikkurila och Lahti.

Maxhastighet på den sträckan är 220 km/h.

Peace!

The Minish Cap

Smedssonen Link och prinsessan Zelda är bästa vänner. En dag får Link följa med Zelda till slottet och bevittna det mäktiga mästarsvärdet i en speciell ceremoni. Men ceremonin blir kaos när magikern Vaati är ute efter en speciell kraft som kungen av Hyrule innehar, men inte besitter. Det slutar med att svärdet pajar, Zelda förstenas och Vaati går därifrån tomhänt… Kraften finns ju inte där. Link måste leta upp de fyra elementen för att reparera svärdet, och beger sig därför till minisharnas rike.

Som vanligt har jag en teori om att Ganondorf någonstans ligger och lurar, och uppenbarar sig som slutboss.

Peace!

Full fart framåt

Full fart framåt med de där jävla dubbeldäckarna till tåg som kör runt i Finland

Stationen Tikkurila (Dickursby) är väl att jämföra med Flempan eller något här i Stockholm. Och Pasila (Böle) är väl som en blandning mellan Södra Station, Älvsjö och ingenting.

Peace!

Pinsamt

Just denna dag skäms jag som fan över att vara gnagare. Jag älskar klubben över allt annat, men jag skäms. Jag kan inte göra någonting annat efter det som hände på Tele2 Arena igår.

”Låt han dö!”

Really? Låt han dö? Israelsson fick en smäll och låg medvetslös, filmningar i all ära, det har fotbollen länge dragits med. Men en spelare drabbades av hjärnskakning och fick hämtas ut ur arenan med ambulans, det är allt annat än en filmning! Det var så jävla lågt. Men brajarna var själva inte bättre. Hur i helvete kan man ha mage till att skandera ”Turinas barn har ingen pappa”? Jävla idioter!

Matchen i övrigt… Eriksson verkar vara lika jävla inkompetent som Lerjéus när det kommer till domare. Varför fick Kenny Pavey rött kort, men inte Solheim? Båda var solklara, varför kom Solheim så lindrigt undan med ett gult kort? Uselt! Men så är det väl med domare av den gamla skolan. Partiska fitthuvuden som inte kan göra sitt jobb ordentligt.

Helt ärligt var detta något av en skamfläck till stockholmsderby med skandal efter skandal. Men det är så det kan gå i fotboll med antar jag. Livet går vidare, AIK fortsätter kriga om guld, och Bajen… ja.. ni fortsätter att vara Söderfamily med Djurgårn.

Peace!

Finska ordvitsar

Dags för lite finska ordvitsar:

Onkiva rovasti on kiva rovasti joka onki varovasti – Metande prost är en kul prost som metade försiktigt.

Etsivät etsivät etsivät etsivät etsivät – Sökande sökare söker efter sökande sökare.

Kokko, kokoo kokoon koko kokko! Koko kokkoko? Koko kokko! – Kokko, samla samman hela brasan! Hela brasan? Hela brasan!

Kas vain sanoi kasvain ja kasvoi silla vain kasvain voi kasvaa noin vain – Så pass sa tumören och växte för endast en tumör kan växa så där bara.

Älä rääkkää kääkkää! En rääkkääkään! – Tortera inte den gamle mannen! Det gör jag inte heller!

Keksijä Keksi keksi keksin, keksittyään keksin keksijä Keksi keski keksi keksityksi – Uppfinnarn Kex uppfann ett kex, när han uppann kexet uppfann uppfinnarn Kex kexet för att uppfinnas.

Hilja sanoi Hiljalle hiljaa niin hiljaa ettei Hilja itsekkään kuulut kun Hilja sanoi Hiljalle hiljaa – Hilja sa till Hilja att hålla tyst så tyst att inte Hilja själv hörde när Hilja sa till Hilja att hålla tyst.

Kun pää määrää määränpään on määränpäänä pään määrämä määränpää – När huvudet bestämmer målet är målet huvudets bestämda mål.

Peace!