Frågor

Vore roligt att veta vilka andra namn ni tyckte om förutom Eira? Både flick- och pojknamn.

Vill du gifta dig? I så fall, skulle du kunna tänka dig att fria eller kommer du ”vänta” på att din sambo gör det? Hur skulle du vilja att ditt bröllop skulle vara?

Reflekterar du något över hur dina föräldrar uppfostrade dig och tänker att du ska ta efter/inte ta efter? T.ex. om de hade någon speciell regel som du inte kommer ha mot din dotter eller något sånt.

SVAR: Eira var helt självklart för oss direkt när vi visste att vi var gravida. Blev det en tjej så blir det en Eira. Vi har ett pojknamn och flicknamn nu, men det håller vi lite på till eventuella syskon… 😉 

JA jag vill gifta mig..Jag är ju förlovad med Jakob. Han friade i Venedig men sen har det varit tyst på den fronten hehe… PIIIIIK. Mitt bröllop vill jag ska vara på en herrgård där alla gäster kan sova över, dagen efter ska vi ha en stor brunch alla ute, så ett sommarbröllop 🙂 

Ja jag reflekterar massor. Att få barn är som att återuppleva sin egna barndom. Jag kommer på mig själv göra saker precis så som min mamma gjorde med mig.. 🙂 Mina föräldrar har skött uppfostran ypperligt, och kan jag ge Eira hälften av allt som mina föräldrar har gett mig så är jag mer än nöjd. Men något som jag vill pusha extra till Eira är hennes självkänsla, och ge henne mod att göra allt hon vill och inte känna NÅGRA begränsningar 🙂 

Jättemysig och bra blogg! Undrar lite hur du ser på otrohet. Om du har förlåtit det någon gång eller skulle kunna göra det? Om du ändrat åsikt och ser på det annorlunda efter att ha fått barn tillsammans?

Det har helt klart förändrats sen man fått man. Hade du frågat mig för tre år sedan innan Eira så hade jag sagt ADLRIG. Men nu, när man vet hur mycket man kan förändras och må under en förändring..Man säger saker man inte menar, man kanske tänker annorlunda. Så länge det finns kärlek kvar så skulle jag förlåta. Inte för barnens skull, för tror inte barn mår bättre av två föräldrar som bor ihop bara för att- men om kärleken finns kvar. 

17619607_10154934929231006_382442944_n

Nu när jag mår lite bättre får jag passa på att jobba lite.. Många deadlines på praktiken!

Fortsätt läsa

Ser ljuset i tunneln

Vaknade upp inatt också kallsvettig och illamående, men inget mer än så..phuu. Vet inte vad för bakterie jag fått i mig! Hur som, andra dygnet jag inte kan äta, inget matsug ALLS…MEN första koppen kaffe på några dagar som jag kan dricka, det borde vara ett gott tecken på att jag har blivit frisk!

17619252_10154934904051006_393124116_n

.. En positiv sak med ”magsjukan”.. Gått ner ytterligare och nu är jag några ynka kilon från vad jag satt upp som mål för mig själv. Jag har gått ner 13 kg.. Lätt att glömma bort hur grym jag är, faktiskt. Jag har ändå unnat mig och ätit gott, men inte varje dag. Och detta är ENBART med kost, alltså ingen träning.. Min plan är att gå ner i vikt för att sedan börja träna och bygga muskler och ”forma” kroppen 🙂

..Det tog sin lilla tid, och av naturliga skäl hade jag noll tid eller tanke åt mig själv första året..Men nu, nu är jag tillbaka till mig själv, och det känns så himla bra!

Fortsätt läsa

Skojar någon med mig

vaknade upp inatt och mådde SÅ illa. Hela huvudet gungade.. låg och väntade på att magsjukan skulle ta över men det blev inget mer än ett fruktansvärt illamående som höll på hela natten. Vågade inte riskera en eventuell magsjuka utbrott på kontoret, så igen… sjuk! Jag som försökte vara positiv och pepp på praktik och livet allmänt… well!

.. får hoppas det var något jag ätit bara och illamåendet snart går över. Jag går hemma och vilar i soffan och tycker lite synd om mig själv. Aldrig aldrig sjuk på tre fyra år- nu allt på en gång.

Hoppas ni har en bättre start på veckan än mig 🙂

blir lätt uttråkad, om det inte blir värre, ställ frågor här i kommentarsfältet så svarar jag i ett inlägg. SÅ KUL JU! Kom igen, skriv med mig. Pretty plis!

IMG_0847

Hejhej illamående!

Fortsätt läsa

Vår

och så kom våren..

satt ute och läste en tidning. Funderade lite, och tror inte tidning i pappersform kommer försvinna.. tvärtom, det är en skön avlastning för ögonen från skärmen. Jag föredrar tidning i pappersform alla dagar i veckan!

IMG_0838

Vi sitter i bilen och lyssnar på pod, Eira sover.. det blir hem packa upp lite och sen gå ner på stan för middag ute. Ha en fin söndag, i morgon tänkte jag visa vad jag shoppat.. skulle ju hålla mig till Mallis men behöver ett par skor med klack jag kan ha till vardags och fest så… hade inget val!

IMG_0822 IMG_0827

Fortsätt läsa

En fin morgon

Sovit som en stock (förutom när Jakob mitt i natten kom in och yrade om att det luktade bajs och skulle byta blöja). Det var inte bajs. Men han väckte alla. Om jag berättade hur tacksam jag var för honom då? Om jag sa hur mycket jag älskade honom? N e j

..vi tänkte gå till Halmstads småbarnsföräldrars mecka- Pippi parken! Men det ska bli typ 14+ helt plötsligt och Eira har bara regnkläder och overall att leka i. Har beställt skalkläder och hela köret meeeeen det kommer ju i slutet av veckan. Tänkte att det var god tid eftersom det snöade förra veckan typ. Aja…

IMG_0815 IMG_0818

Blekast i staden också.

Fortsätt läsa

Yesterdays

Igår var en riktig pangfredag!

Vi satt på kontoret och jobbade (så kul!) och sen vid lunch gick vi bort mot en hemlig loppis. Det är en Art Director här i jönköping som hade skapat en loppis i ett förråd. Men inte vilken loppis som helst, det var så fint! Som att stiga in i en liten butik i Paris med skumpa och maccarones.. Tinna (min praktikledare aka svärmor) fyndade ett par Gucci!!! Så avis. Sen bjöd hon på lunch på El Gordo.

IMG_0768 IMG_0784

Vi åt magiskt lamm (om jag skulle bli vegetarian hur hade jag klarat mig utan detta?).. och sen kom Eira och Jakob förbi efter han hämtat henne på föris. Ni hör ju, mycket bra fredag.

IMG_0794 IMG_0793

Fortsätt läsa

Rise and shine

morning!

Vi landade i Halmstad runt 18 och lagade mat direkt. Efter typ ett glas vin och lite Amy Schumer(älskar henne).. så var vi så trötta. 21.00 la vi oss i sängen och somnade alla tre.. när hände det? Jag har typ aldrig somnat före 23.00 oavsett nyförlöst, varit vaken om nätter osv. Jag vaknade av mig själv 7.00 med en liten gris sovandes jämte..

IMG_0798 IMG_0804

Jag tassade ner själv och satte på kaffe.. så mysigt. Nu vaknar de två andra och vi ska äta frukost. Hörs sen:)

IMG_0808

Fortsätt läsa

Positiva saker just nu

– Det är FREDAG

– Det är SOL

– Jag köpte med en surdegsfralla till morgonfikat

-Mitt hår börjar bli tjockare och LÄNGRE. Har ju bestämt mig för att spara ut håret

-Jag har gått ner mer i vikt, på ett hälsosamt sätt. För en gångskull har jag hittat vad som funkar för mig. Så fort jag är helt frisk ska jag lägga in en växel och börja träna med. Långa promenader med podd i lurarna. När det regnar får det bli gymmet 🙂

17506268_10154923563601006_1783162818_n

-Vi ska åka till Halmstad i helgen. Alltid mysigt att komma iväg, byta miljö och jag ÄLSKAR huset i Halmstad.

-Idag är första dagen jag känner mig kry och frisk! YES.

-Vi ska snart gå på en ”hemligt” loppis här i Jönköping hos en fotograf och sen slutar vi tidigt, Woho (har jag nämnt att jag har en sjuktbra praktikplats?)

Det finns massa positiva saker, ska bara försöka tänka på dom istället för det negativa.

17506574_10154923563666006_1272657408_n

Okej mitt hår är ofixat och lite smutsigt (hann inte duscha håret, fick prioritera kroppen)… Dags att sluta ta selfies och blogga på praktiken kanske och sätta igång med arbetet igen.

Vad gör ni i helgen?

Vi hörs sen, happy friday!

Fortsätt läsa

När livet bara går emot en

Jamen LITE SÅ. Jag är i en jäkla uppförsbacke just nu, jag vet att det vänder så småningom. Men sjukdomarna, ITS KILLING ME. Jag vill ju till morfar i helgen, han har börjat prata och äta igen. Han tror att jag ska komma till honom med hans gitarr (gammal trubadur). Känns sådär kul att behöva ställa in och låta honom ligga på sjukhuset ensam.

Förra helgen var vi sjuka, likaså denna.

Annars? Jag var på kontoret och gjorde en mediestrategi för ett företag, mycket kul! Sen åkte vi på lite ärenden. Tinnas jobb är superkul och varierande, men jisses vad hon får jobba. Deadlines som ska in, kunder som ändrar saker i sista sekund. Det gäller att kunna ha många olika bollar i luften samtidigt. Men älskar kontoret, blandat med olika företag. Vågar påstå att jag sitter på Jönköpings finaste kontor, och med en ljuvlig utsikt!

17439677_10154921866581006_554817645_n 17495749_10154921866591006_1893143471_n

Dagens + är att vi kunde äta lunch ute, i solen. Det var riktigt varmt och kunde till och med ta av mig jackan!

Dagens – (förutom sjukdomar och mensen som kom på besök) så är det mina kläder jag beställde som är SJUKT KORTA. Inte alls som på bild…Varför ska allt vara magkort nu? WHY?

17495982_10154921866571006_418028350_n

Efter praktik skyndade jag mig bort för att hämta Eira. Sen var det dags för podinspelning… När vi var klara efter typ 2 timmars slit kände vi båda att nej, detta är inget vi kan stå för. Detta blev inte bra, känns lama och inte alls på hugget. Tråkigt innehåll. Ja det smittar av sig, och vi tänker inte publicera avsnittet. Vi väntar till nästa vecka med NY energi.

Säg att det vänder snart? Kan vara dramatisk också pga av mens och PMS men NEJ DET HÄR ÄR INTE KUL!!!

Fortsätt läsa

Vem har barnen minst på förskolan tävlingen?

Jag har observerat en sak sen Eira börjat på föris. Eller många saker egentligen men nu vill jag ta upp detta först. Så fort jag nämnde att Eira skulle sättas på förskola när hon var lite över ett år fick jag kommentarer som ” nämen redan, hon som är så liten?” och nu när någon frågar hur mycket hon går på föris säger jag: mån-tors 9-15.30 och fredagar 9-14 och då säger folk ofta ”oj ja det är långa dagar”. Jag personligen blir lite ledsen så egentligen hade Eira behövt gå tidigare och senare om dagarna, jag praktiserar ju och har skola på heltid, men JAG har valt att göra så och kanske jobba lite på helger/kvällar.. För att Eira ska slippa långa dagar. Men det är nästan som en tävling: hur länge har ni ert barn på förskolan? jaha jaa…ja men vi hämtar ju tidigare osv.

Just nu går det en stor diskussion  kring detta på Isabella Löwengrips blogg. Hon berättar att hennes barn får gå 7-17 (ish) men att hon måste det för karriären, och samtidigt lyfter fördelarna med att hon har semester där de umgås i veckor och att hon är en förebild som visar att man kan båda.

Jag personligen lägger ingen som helst värdering om hur länge man har sitt barn på föris, men tycker det är SJUKT tråkigt att man ska döma andra, vi KAN ha Eira på ”bra” tider nu. Men efter sommaren när jag ska börja jobba och satsa på min karriär kanske Eira får gå längre… Är jag en sämre mamma för det? Och ingen som skulle säga till en pappa, jaha du jobbar 7-17 MEN HUR GÅR DET FÖR DITT BARN DÅ?

sjuktsjukt svårt att lyckas vara en bra mamma i andras ögon. Jag vill också resa ensam, satsa på min karriär och dricka vin. Utan att bli dömd som en sämre mamma för att jag inte vill vara med mitt barn 247/.. Men vet ni? Jag har slutat bry mig om hur andra ser mig, huvudsaken är att Eira ser mig som den bästa mamman 🙂

2015-11-01 14.51.23_sv

Fortsätt läsa