Vårkänslor!

Hoppas ni alla har en lika fantastisk fredag som jag! ❤

Den började med att alla barn kände sig friska, inkl Meja och gick till skolan. (Tredje skoldagen för Meja sedan jullovet :()

Himlen var sedan så vacker att jag blev alldeles varm inombords, regnbågens alla färger med soluppgången! Det var en ren fröjd att köra till jobbet och leendet spred sig!

Vårkänslor bubblade fram! 🙂

Fick dessutom iväg mitt första beslut och kunde avsluta mitt första (och hittills enda ;)) ärende. Så härligt, att bli klar innan helgen! (För på måndag är det vab och läkarbesök)

Nu ikväll är vi bjudna på middag och bubbel hos finfina vänner, dessutom får vi skjuts, lyxigt värre! 

Puss på er och fånga dagen ni med! 

Egentid! Så viktigt!

Med en Meja som återigen skriker av magsmärta och feber som fortsätter komma och gå och ett jobb jag helst inte vill vaba från behövde jag en liten paus och låta bli att tänka!

I badet! Med en ljudbok från BookBeat! Perfekt egentid! ❤

Även fast just denna bok är en av de jobbigaste och ärligaste jag lyssnat på! Så otroligt viktig och hemsk. Alla borde lyssna på Elaine Eksvärds självbiografi om att blivit sexuellt utnyttjad som barn om vad vi borde tänka på och förändra i samhället och tom hos oss själva! 

Andra starka tjejers självbiografier jag gillat skarpt är Jackie Ferms Rövardotter och Sanna Brådings För mycket av allt! Alla ger tankeställare på sitt sätt och öppnar upp ögonen för Sverige och vårt samhälle! Hur vill vi ha det? Det är ju uppenbarligen inte så bra som vi tror… 🙁

Älskar ljudböcker!

Ni vet väl vid det här laget att jag älskar att lyssna på ljudböcker!

Jag lyssnar för att koppla av, när jag fixar disk eller tvätt, när jag promenerar med Milou och nu i bilen när jag åker till jobbet! Så himla nice!

Nu har jag valt att byta leverantör till BookBeat för att slippa alla egna serier som fyller topplistorna. Jag vill inte lyssna på egenproducerade såpor utan rena böcker och då vill jag kunna se vilka andra tycker är bra helt enkelt! 

Om ni oxå vill prova BookBeat har jag ett erbjudande med en gratis-månad istället för de normala två veckornas provperiod! 🙂

Gå in här och registrera er och testa;

http://www.bookbeat.se/blogteam
Själv är jag supernöjd och tänker vara kvar! 

Ni har väl inte missat Lars Keplers alla spännande böcker?!

Ungarnas bästa köp! Singtrix!

Så lyckliga kids när de äntligen fick köpa Singtrix för sina sparpengar! ❤ och vilket bra köp! Alla (utom möjligtvis den äldste) älskar det!!! 

De är torsk i musik, lyssnar, sjunger och spelar på nåt så fort de får chansen! 🙂 De här är en karaoke- maskin där de kan ändra sina röster på olika sätt och allt känns väldigt proffsigt! (Rea på Clas Ohlsson nu ;)). Man kan sänka ursprungssången och höja sin egen röst och mixtra med lite allt möjligt. Har inte hunnit sätta mig in så mycket, men barnen kan knappt slita sig! 

Nu vill Meja bygga en scen i sitt rum oxå! 🙂 (nån som kan få hit fixa rummet? :D)

Framförallt Meja älskar musikens värld, mycket sedan sjuktiden… att fly undan i Linus Svennings magiska röst för några minuter! Vilken räddning det var! Och vilka fantastiska spår det satt! ❤

Är hon orolig?

Eller bearbetar hon? Eller börjar hon förstå vad MR egentligen betyder, varför vi röntgar flera gånger per år?

Många tankar verkar fara runt i hennes lilla huvud och hon är lättirriterad och blir lätt otroligt ledsen. Igår ville hon ha sin nalle hon fick av sin morbror och moster första dagen på barnonkologen för snart fyra år sedan. Den stackarn har legat ensam och frusit i nåt hörn, men nu på kvällen hittar jag de så här: 


Imorrn är det åter igen dags för magnetröntgen. 🙁

Bearbetning men härlig helg ändå!

Fotbollscup för Mio och skridskoåkning i solskenet! Somna in framför kvällsfilm i soffan och äta mys som Melvin fixat! 🙂 Glada barn. Fortsatt pendlande feber för Mejsing. Bearbetning av cancertiden. Meja tecknade sig själv med sårig mun och kalt huvud bara helt apropå. ❤

Fick googla fram några foton från efter högdosbehandlingen när hon inte ens kunde svälja på flera veckor pga skadad slemhinna. 🙁 

Hoppas att hon orkar gå till skolan imorrn! Please!!! 

Ny kökslampa!

Älskar vår julklapp till oss själva! En ny rustik kökslampa som låter som en kyrkklocka när man slår på den! ❤

Nu måste vi få in lite färg på annat sätt istället! (Vår förra var ju väldigt färgglad och spred ljus och färg i köket). Den här är mer punktbelysning på köksbordet men oxå ett mys och mörker runt om! Så lite färgglada dukar kanske?! 🙂

Konstdag denna vab-onsdag.

Idag har vi båda målat, Meja och jag. Meja i akryl och jag med oljefärg.

Har haft grymt sug på att måla några dagar nu, måste ha fått inspiration av nya jobbet! 🙂

Meja målade ett självporträtt och jag visade henne lite med skuggor. Hon vilade emellanåt men har verkligen ro till att sitta och måla. Min lilla konstnärinna! ❤

Själv ville jag måla nåt med hästar och som skulle matcha en fondvägg hos en vän som är en ”hästtjej”. 🙂

Min fina bästa Linda fyller snart 40 och jag ville ge henne en tavla. (Hon bad mig måla en för säkert 5 år sen! ;)). Bättre sent än aldrig kom i alla fall inspon till mig och jag kunde inte hålla mig från att se om den passade! 

Haha, så ville jag inte att hon ska känna sig tvungen att ta den som det skulle bli om det var en ren present på födelsedagen. 

Den passade i alla fall och de blev jätteglada, eller så spelar de bra teater! Hahaha 

Nöjd och glad känner jag mig i alla fall! 

Jag mår bra av att måla, men jag måste känna inspiration och den kommer och går som den vill.

Hästar fick jag kolla bilder på nätet på eftersom jag knappt vet hur de ser ut, men fick bästa betyget idag!

Milou tittade på tavlan, började skälla och vifta på svansen som om han såg ett djur! Så nåt rätt blev det i alla fall! 🙂

Jullovets slut – början på VAB

Har haft lyxen med vab:ande storasyskon under sista veckan på jullovet. ❤ De har turats om att pyssla om en febrig Meja de timmar jag varit på jobbet. 

Men idag är det skolstart och jag börjar direkt med VAB. Min andra arbetsvecka… 🙁 

Meja är oxå inne i undersökningsperiod så massa blodprover är tagna, vilket inte direkt gör henne piggare. Igår tror jag de tog 6 rör för nefro och idag hade onkologen lagt in 4 rör… men otroligt skönt att ASIH tar de! Så slipper vi iaf de sjukhusbesöken.

Nästa vecka är det dags för magnetröntgen och leta avvikelser som kan tyda på återfall av neuroblastom. Men den här gången känns det i alla fall lite lugnare. Hon har inte haft några skumma smärtor, så det känns rätt bra. Även om oron alltid kommer när undersökningarna drar igång….