Nu kan jag fira på riktigt!

Lite ego! 🙂 Jag har fått fast tjänst och avtalet är nu påskrivet! Så efter sommaren går jag upp på 75% och hoppas att Meja kan få må bättre någon gång! 

Det känns så skönt (enorm trygghet) att få arbeta med det man är utbildad till, att få vara i en yrkesroll och inte bara mamma/vårdare och att veta att man klarar att försörja sig! 

Så det fick bli en bättre begagnad Sharan för att fira! 😉 min skruttbil jag köpte tillfälligt och billigt för ett par år sedan börjar sjunga på sista versen och vi behöver ju en sjusitsig bil. Så skönt att bilen startar varje morgon utan strul och inte skakar hela vägen till jobbet. Hahaha jag gillade chevan med men som sagt den känns som den kan dö närsomhelst. 

Grattis till mig! Jag är grym! 😉

Tonårstiden

Fan va tuff den kan vara! 🙁 Lider med er som nu en efter en kommer dit… 

Försöka finnas och försöka förstå. Minnas min egen tid. Förklara att det kommer ett lättare liv sen. Förhoppningsvis. Omge er med kärlek och hopp. 

Försvara och (bort)förklara vissas beteende pga olika omständigheter men innerst inne svära högt åt dessa skitungar som med sina ord och handlingar bryter ner självkänslan hos mitt eget kött och blod.

Det gör ont. Men det är en tid, en skärseld, var och en måste genomgå. Och förhoppningsvis komma helskinnade och kanske starkare ut på andra sidan.

Mina älskade barn! Ännu drabbas ni av spåren från en barndom med barncancer. Det kommer följa er hela livet. Och jag önskar så att ni slapp.

/mamma

Vernissage!

Då börjar strax vernissagen för Vårsalongen 2017 i Södertälje stadshus! 🙂

Själv gömmer jag mig hemma, men kul att fått ställa ut tre tavlor.

Vernissage mellan 17 och 18.30 idag och sedan hänger de till början av juni. 🙂

Glöm inte att fler av mina grejer finns på Facebook under Art Ina och lite även på en hemsida artina.se (även på insta under #artinase)

Puss!

Insomnia

Energi

Meja & Milou 

Farligt avfall och Konst på hög

Min första hela heldag med jobbet var (är) super! 🙂

Kl. 07-18 med tågresor och en massa intryck däremellan och sen fotbollsmatch på det och jag lär sussa sött på kudden!

Vi började med studiebesök på Fortums anläggning (gamla SAKAB) där de tar hand om vårt farliga avfall. Spännande och lärorikt!

Sen åkte vi till Kvarntorpshögen och tittade på Konst på hög. Trätrappa med 427 steg och dagens träning anses avklarad! (Mina vader darrar än ;)) 

Fantastiskt fina skulpturer och fin utsikt! Positivt överrraskad! Bl.a. Lars Vilks hade två konstverk där. Solen sken och lärkorna sjöng så fint för oss däruppe!

Högen som består av gammal aska sedan de under andra världskriget utvann olja ur alunskiffer är ff 600 grader varm i mitten. De avvecklade verksamheten 1966 men den röda högen läcker fortfarande miljöfarliga ämnen ut i vattenreningsdammar och pyser ut ånga och svavel. Nästan som en vulkan! 😉

Såklart fikade vi endel som kommunanställda bör! 😉

En väldigt bra arbetsdag helt enkelt! 

På tåget

Igår lämnade jag mitt stora hjärta på stationen för en veckas syskonläger på Ågrenska, Göteborgs skärgård med barncancerfonden. Själv messar jag som en tok och saknar honom redan men det verkar inte gå någon nöd på honom. 😉Själv sitter jag på tidiga tåget mot Hallsberg för att gå på studiebesök med jobbet på Ekokem, anläggning som förbränner farligt avfall. En heldagsutflykt! 


Sen stress för att hinna till Melvins första hemmamatch och invigning av den nya, snygga korvvagnen som Nicke (Mullis rostfria) tillverkat! 🙂

Så välkomna att komma och heja på våra pojkar 05/06 på Hölö ip kl.18.30 och köp en korv eller två! 😉

Hon blev bättre… och sämre igen.

I helgen var Meja piggare och orkade med både Hölöskolans dag och Gröna Lund! ❤️ Hon blev hängig på sön eftermiddag men var pigg och glad imorse igen. 

Hon åkte till skolan men orkade bara till lunch och blev sen hemringd. Hängig och febrig igen. 🙁

Eftersom ASIH kom idag för att sätta nål och dropp passade vi på att ta blodprover. Men de visade ingenting konstigt. Skönt det! Samtidigt jobbigt. Hur länge ska det vara så här?

Hon missade hela förra veckan i skolan och nu blir hon hemma igen. 

Känns som det blivit högre frånvaro men om det beror på omorganisation i skolan (alla 2:or blandas=fler barn runt meja=fler smittor) eller att vi bara har TPN varannan vecka (mindre energi) eller om det är slumpen, det vet jag inte. Tål dock att funderas på!

Så svårt…

Det är så svårt att veta när det är dags att åka in med Meja och när man kan avvakta.

Speciellt nu när det gäller njurfunktionsnedsättningen. Hon ska ju egentligen in för kontroll efter 24 timmar med feber. Hon hade strax över 38 grader igår, men ”bara 37,7” idag… det är ju visserligen feber för henne även om sjukvården bara räknar över 38 som feber. Hon känner sig sjuk men dricker ändå lite. Igår tänkte jag att vi skulle in idag och idag tänker jag att vi kanske åker imorrn. För se lite hur det utvecklas. Går på magkänslan. Vet inte om det är dumt dock, man kanske inte märker på allmäntillståndet när njurarna har det svårt?! 

Vårsalong 

På jobbet (stadshuset, Södertälje kommun) ska de ha en konstutställning nu i maj och jag måste bestämma mig i veckan om jag ska ställa ut eller inte… svårt att välja ut 2-3 st…speciellt när jag inte har nåt direkt nytt… 

funderar lite, kan ju vara lite kul att visa upp sin konstnärliga ådra på jobbet, samtidigt lite jobbigt… 

kanske nåt jag har hängande hemma får åka med så jag blir tvungen att förnya hemmet lite! 😉

Dagens fundering i solen i hängmattan… 

Kick-off för fotbollsgrabbarna

Veckan har varit fullt med fix inför Melles kick-off med laget! Det blev superlyckat och grabbarna nöjda & glada! Nu kan vi starta upp säsongen med första matchen på tisdag! 🙂

Det känns kul att vara lite lagledare (om än lite i bakgrunden ;)) och få hjälpa till att få ihop laget igen. Det har varit lite rörigt, med två lag och några avhopp, men nu ser vi ljuset. De har fått göra lite samarbetsövningar och svetsats samman lite mer som lag. Avslutades med lite spons-grejer och goodiebags! 🙂

Nu ska vi snart grilla lite korv och äntligen ha lite soft häng en Valborg som denna! 

Önskar er en trevlig Valborg och välkomnar våren med varm hand! ❤️

Förresten fixade Nicke en schysst café/grill-vagn till hemmamatcherna så vi får in lite pengar till lagkassan som för tillfället är obefintlig! 

Någon som vill sponsra med korv? 😉

Vobbat hela veckan.

Meja har varit hemma hängig och lite febrig sedan påsk. Förhoppningsvis orkar hon gå till skolan imorrn. 

Ständigt dåligt samvete. Att jobba eller vabba eller vobba? Alltid blir någon eller något lidande. Jag vet ju att Meja är viktigast men ändå sätter jag jobbet före många gånger. Varför? Önskar jag kunde ha energi till allt! Orka lite mer än jag gör. Helst klona mig! 😉

Det är som sagt lite mycket just nu. Meja hängig, mycket på jobbet, involverad i grabbarnas fotboll lyckades jag bli oxå vilket nu vid seriestart innebär endel möten och roddande. Jobbigt men samtidigt kul! Frågan är om det ger mer eller tar mer energi. Den får jag fundera på den här säsongen! 

Min energi är ju lite naggad i kanterna redan och jag har väldigt nära till psykbryt och låg stresstoleransnivå. Samtidigt finns viljan där! Så svår balansgång!

Det känns inte som om jag hinner någonting! Jag ha fint inne, fint ute, träna, laga god och nyttig mat, gå ner ett par kilo, må bra, umgås med familj och vänner, orka engagera mig i skola och läxor, känna glädje med barnens aktiviteter, resa och helst jobba 75%. Sen alla inbokade läkar-, tandläkar-, kuratorsbesök till alla på det. Hur ska man hinna allt? Hur hinner ni? 

Och mitt i allt en Meja jag tycker bör vara frisk men som inte är där än. Hon har gått ner lite i vikt nu när vi minskat tpn, så vi får se hur hållbart det är i längden. Hon får näringsdropp 2ggr varannan vecka och det är så skönt med paus i nålsättning och sjuksköterskebesök. Lite mer normalt liv…

Allt som är gör att jag inte riktigt hinner/orkar med bloggen. Men jag försöker, för samtidigt är det så skönt att få ventilera här! ❤️