Dagens läkarbesök.

Idag trodde jag efter samtal med sköterska att UL på njurarna skulle göras, men så blev det inte. Mejas rygg blev bättre igår kväll redan och imorse hade hon inte ont.

Onkologen tror att det var muskel- eller skelettskada efter tex skolgympan?! Hon är ju rätt svag så hon lätt skada både muskler och skelett. Remiss är skriven till sjukgymnast så hon för börja bygga upp sin grundstryka igen. ❤️

Får hoppas att det inte kommer tillbaka igen helt enkelt och att hon klarar av att gå i skolan igen! Hon har missat drygt halva skoltiden hittills. 

Idag passade hon dessutom på att säga hej då till hela ALB eftersom de flyttar till Nya KS om en månad! Hon ville att jag skulle fota varenda vägg nästan! 🙂 Extra känslor på Q84 såklart…


Svar om trollmor!

Florerar några frågor på Facebook man ska ställa sina barn, sagt och gjort!

Här kommer svaren från mina trollungar! ????

Kopiera, fråga dina barn och skriv exakt så som de svarar.

1. Meja, 8 år, seriösa svar utom kycklingsoppan! ????

2. Emmi, 10 år, seriösa svar.

3. Melvin, 11 och 4. Mio, 13 total garvnoja och svarade tillsammans! ????
1. Vad brukar mamma alltid säga till dig?

Meja: Att man inte ska bry sig om vad andra säger. 

Emmi: Jag inte ska bry mig om vad Melvin säger.

Melvin: Fixa tvätten.

Mio: Fixa tvätten, städa rummet, gå ut med Milou.
2. Vad gör mamma lycklig?

Måla.

Alla vi barn.

När man gör saker hemma.

När man städar.
3. Vad gör mamma ledsen?

När pappa är sur.

När vi bråkar.

När man bråkar.

När man skrattar på kvällen.
4. Hur får mamma dig att skratta?

Kittlas.

När du börjar skratta.

Ställer konstiga frågor.

Hon gör inte det.
5. Hurdan var mamma som barn?

Hon sedde ut som jag.

Jag vet väl inte.

Tönt.

Tönt/plugghäst.
6. Hur gammal är mamma?

40 snart.

39.

39-40

39
7. Hur lång är mamma? (Rätt 1,58)

1 meter.

1 och eh 70.

1 och 55

1 och 65
8. Vad är mammas favoritsysselsättning?

Måla.

Yoga och måla.

Städa och rita.

Rita måla pyssla.
9. Vad är mamma jättebra på?

Måla.

Vara snäll.

Inget.

Skylla på sina barn.
10. Vad är mamma inte så bra på?

Du är typ bra på allt.

Att laga mat när pappa är borta.

Allt.

Att spela fotboll.
11. Vad jobbar mamma med?

Inget.

Men, du jobbar inte med nåt!

Inget.

Inget.
12. Vad är mammas favoritmat?

Kycklingsoppa (tokgarv).

Du gillar ju sushi.

Ärtsoppa.

Linssoppa.
13. Varför är du stolt över din mamma?

För hon är snäll och bra på mycket.

Därför hon lyssnar när jag pratar.

Fråga han först…

Fråga melvin först.
14. Om mamma var en seriefigur så vem skulle hon vara?

Eh, Kajsa.

Kossan i Musse pigg.

Mumintrollet.

Barbamamma.
15. Vad gör du och mamma tillsammans?

Är på sjukhuset.

Myser och pratar.

Pratar.

Pratar.
16. Vad är likt mellan dig och mamma?

Vi var lika när vi var små.

Båda är glada med sina kompisar.

Inget.

Ingenting.
17. Vad är olika mellan dig och mamma?

Att du gillar städa och jag inte.

Du gillar andra kläder som jag inte gillar.

Allt såklart om förra var inget!

Du är kort, kvinna, vuxen, allt!
18. Hur vet du att mamma älskar dig?

För hon pussar mig varje dag.

Hon brukar pussa mig och säga att jag är jättefin.

För att jag är bäst.

Hon köper grejer till mig hela tiden.
19. Vad är mammas favoritställe dit hon gillar att gå/åka till? 

Tror faktiskt det är Turkiet.

Thailand och till Sandra & Tony.

Sjukhuset.

Toaletten.

Njurkoll

Vi fick en läkartid på onsdag för att kolla så det inte är nåt knas med njurarna.

Hon har varit lite bättre i helgen men hade ont i ryggen och mådde dåligt imorse igen. Dessutom skrikont i magen i går kväll. 🙁 Så det är nog bäst att kolla upp… kanske kan vara grus (har hon haft förut) som små njurstenar som passerar… men eftersom hon inte klagat på detta sätt förut och hennes njurar redan är vajko så bör det kollas.


Annars har vi tjuvstartar med halloween-pyntet och myser numer bland spöken, fladdermöss och pumpor! 😉


Har nu missat två sjukgymnastbesök men är glad att jag iaf lyckats komma igång med mina powerwalks och yogan igen! Älskar att gå i skogen! Och nu när man är gräsänka är man värd ett par nya pjuck! 😉 

Så kan man hoppas att man håller ångan oppe! 🙂


Det gör ont

När lördagskvällens funderingar handlar om att föda barn. Och insikten att aldrig kunna få ”egna, riktiga, barn”. 🙁 

Hennes funderingar kring adoption och hur svårt det är och att det inte finns där hon bor. Skruttans stora livsfrågor. ❤️

Och tårarna som rinner över den orättvisan och insikten. 

Mitt hjärta brister!

Gos!

Tänk att ha ynnesten att få gosa med denna lilla varelse varje dag! Bästa Milou! Cavalierer måste ju bara va den gosigaste rasen! ❤️

Kärlek! 

Va svårt det är!

Det är så svårt att bedöma hur Meja mår! Även om jag är hennes mamma och oftast har en intuition, så är det så svårt. Speciellt som sist, när hon mådde dåligt, vi åkte in och proverna var bra. Då känner man sig lite hönsig. 

Nu har hon haft ont i ryggen sedan igår morse. Hon gick ändå till skolan och det gick bra. Men hon klagade om ont på höger sida av ryggen (den skrumpnande njuren?). Idag är hon hemma, mår illa och har ont i benen oxå. Trött? Virus? Njurarna?

Jag vet ju att det är bättre att åka in en gång för mycket, men hon har ingen feber och hon vill inte. (Sist kände hon själv att hon nog behövde åka in). Jag litar helt och fullt på henne! Men idag är planen taco-kväll med bästisarna (som även de är gräsisar ;)) och det lockar ju bra mycket mer än sjukan för oss alla! 

Extra svårt när jag inte kan diskutera med Nicke. Åh som jag saknar honom! En vecka känns som en evighet! ;(

Fan va svårt det är! 

Tankar om arbetslösheten

Nu när inte min man är hemma och kan deala med mina knäppa tankar får ni stå ut som mitt bollplank! 😉

Jag är ju arbetslös. När jag inte vårdar Meja. Jag har akademikernas a-kassa (aea) och rapporterar till arbetsförmedlingen vilka jobb jag söker. Jag måste söka 100%-iga tjänster fast det inte är genomförbart i praktiken med ett sjukt barn och med mig själv som inte arbetat på över 5 år….

Jag söker i första hand alla miljö- och hälsoskyddsinspektörs-tjänster, eftersom det är vad jag utbildat mig till. 160 p MHS på Umeå Universitet. Studieskulder.

Jag har varit på två intervjuer (Gnesta & Södertälje kommun) där jag ärligt berättar om Meja, vad annars kan jag göra?! Såklart jag inte kan få jobben. De söker ju 100% för att de behöver 100%, inte 50!

Jag är bra! Jag kan jobba. Men inte på 100%, kanske 75 men mest troligt 50% pga VAB:ande. Ett vab:ande som till största del är konstant.

Saker jag måste ta upp på mötet med Arbetsförmedlingen om en vecka:

  • Det finns kanske öppningar i form av särskilt anställningsstöd till arbetsgivaren (för att jag ska bli billigare att anställa i tex nåt projekt). Det hoppas jag på! Då får jag i alla fall en lön.
  • Eller någon sorts praktik då man får aktivitetsstöd (samma som a-kassan fast från försäkringskassan?). Men jag vet att jag KAN på 50 %, ska jag då få a-kasseersättning istället för lön? Alltså drygt hälften… 🙁 Snacka om billig arbetskraft. Hade man vetat att det lett till fast anställning hade det kanske varit annorlunda…

Jag har även pratat med rektorn om att vara timvikarie i skolan, de dagar Meja är frisk kan jag ju lika gärna jobba och då är jag ju ändå nära om hon behöver gå hem. Det hade ju varit ganska ultimat, om inte lönen var utformad för 20-åringar utan utgifter. Förlåt. Men jag är snart 40, har flera barn att försörja, har fortfarande mina studieskulder och har läst 4 år på universitet. Kanske man borde vara mer värd än halva min ”egentliga” lön. Jag vet inte.

Kanske man bara får ta vad som bjuds. Jag har över 400 a-kassedagar kvar men vill ju inte bara gå hemma ändå. Även fast jag verkar få ut mer på att göra just det, sjukt!

OK, det blir inte vik på skolan, för tydligen drar de in a-kassan då, även om jag bara jobbar 1h/v! :/ Fan va stört! I sådana fall får jag 75 d istf 450! Vill de inte att folk ska tillbaka till arbetslivet eller???? Gah!

Du som är arbetslös kan få a-kassa i upp till 300 ersättningsdagar. Har du barn som är under 18 år när de 300 dagarna tar slut får du 150 dagar till, alltså totalt 450 dagar. Men arbetar du deltid, med månadslön eller som timanställd, kan du bara få ut 75 ersättningsdagar även om du har dagar kvar dagar upp till 300/450.

Nä, det är inte lätt att vara arbetslös. Eller jo, det kanske är just det är, lätt att vara arbetslös, men inte att komma tillbaka ut till arbetslivet?

 

Då bidde man gräsänka då.

Stackars lilla mig. 😉 Ingen att ringa och terra på dagarna, ingen att be panikköpa mat i sista sekund, ingen som tar sista kvällsrundan med Milou, ingen axel att vila mot, ingen som klappar en på pannan och säger att allt löser sig… I en hel vecka ska jag stå upp stark, fixa allt själv och inte bryta ihop. Som vilken ensamstående som helst. Starka människor!

Meja har i alla fall lovat att sova i min säng så jag slipper sova ensam! <3 Och när husse är borta dansar Milou i sängen. Gos!

Hoppas nu barnen håller sig snälla och att Meja inte blir sjuk så ska det nog gå bra! 🙂

Men han är så värd den avkoppling som resan innebär och jag hoppas att den blir sjukt nice! <3

Puss!

Bild 2011-06-17 kl. 10.29 #2

Måttlig njursvikt

Som så får förbli (men förhoppningsvis inte förvärras). Nefrologen ringde idag och meddelade att de backar på stent-frågan.

De har konferrerat med Mejas kirurg/urolog Jakob Stenman och granskat alla röntgenbilder ytterligare en vända. Högra njuren är helt körd. Den kommer inte mirakulöst återuppstå med hjälp av att operera in en stent. Så nu är det struket i planeringen. 

Mejas njursvikt kommer därmed inte bli bättre utan nu kommer man 2ggr/år följa så det inte försämras. 

Väntat och vad jag misstänkte men klart man alltid hoppas på mirakel! 

Nu sitter jag bredvid en tjej som mått lite bättre idag men under kvällen nu skriker av smärta i vänster ben. Lilla vän! Så mycket olika delar av kroppen som inte vill funka som det ska! Svårt att få rätsida på allt…