Kom och hälsa på mig under Konstrondan!

Här ser ni en karta över kommunen där jag bor och arbetar: SOLLENTUNA.

Varje år i April har vi Konstronda här. Det innebär att kommunens konstnärer öppnar sina hem och ateljéer, eller ställer ut i samlingslokaler och på gallerier, under en helg.

I år är det 18 – 19 APRIL

Lördag och Söndag.

Alla tar emot besökare mellan 11:00 och 17:00.
Det är öppet för alla som vill komma och titta. Några bjuder på fika, andra bjuder på salta pinnar. Nästa alla säljer sin konst till ateljépriser.

Vi har också en samlingsutställning på Bergendals.
Det är en smart idé att först besöka samlingsutställningen för att få ett smakprov av vad de olika konstnärerna gör. Där kan man förresten också äta en utmärkt brunch, har jag hört.

Jag är nummer 8 på kartan i år.

För att se lite bilder på min konst kan ni besöka min hemsida, ylva-art.com

 

map-2015

Sollentuna Konstronda 2015

Nygifta

Det är ju otroligt romantiskt att föreviga sig själv och sitt livs kärlek som en bröllopsgåva. nygifta_01

De här händerna ska bronspatineras, så jag har mer jobb kvar att göra innan de kan levereras. Men jag är redan nöjd. Lovar att visa det slutgiltiga resultatet på bättre foton, med mindre mängd skräp i bakgrunden… nygifta_02För att boka tid för avgjutning, mejla ylva@ylva.com

Min första älskarinna

Under mitt paraply

Under mitt paraply

Vissa målningar tar tid innan de faller på plats. Denna är långtifrån färdig, men börjar kännas rätt. Jag kommer att göra varianter på temat, tills hon blir perfekt.
Det är inte ett porträtt, det är ingen nu levande person. Bara en känsla. Ett minne, en lycklig stund. Det finns en text som hör ihop med bilden, en kort novell jag skrev på en skrivarkurs för flera år sedan.

Sigrid Bárány – alltid lika inspirerande

Hon dyker oväntat upp överallt och gör mig lika glad varje gång.

Ibland på foto, i någon reklamkampanj, ibland när jag står och letar recept i min kokbokshylla och nu, då jag känner mig oinspirerad och bara ville ha lite nya idéer – vad är det första jag hittar när jag googlar på inspiration till lunchmat – jo Sigrid!
Hon är perfekt fotogenisk, i synnerhet  när hon har röd klänning med djup urringning.
De glada ögonen, den bleka hyn med spisrosor, allt är perfekt.
Jag kan inte längre tänka mig en verklighet utan henne. Vare sig på nätet, i mataffären, i kokboken eller i reklamkampanjer.

sigridskok

JAG VILL SE MER SIGRID ÖVERALLT!