Sexbunker? Är ni galna?

Nu måste jag få kverulera lite.

På Nyhetsmorgon i TV4 i morse, kallades den fängelsecell som ”läkaren” byggt, för att frihetsberöva en kvinna i, för ”sexbunkern”.  Är det inte skillnad på våldtäkt och sex? Frihetsberövande och sex? Att bli neddrogad och inspärrad – det är INTE SEX!

Nu har jag kverulerat klart. Det här är en illustration som ni kanske tycker är sexig. Den har inget med bunkrar, droger och allmän galenskap att göra.

  

Obstinat

När jag blir tillsagd hur och vad jag ska göra av någon som är mindre erfaren än jag själv, kan jag ibland bli obstinat och göra precis tvärtom.

Det är grymt barnsligt och dumt, kanske kommer jag med åren att bli mer förnuftig. Jag tror att yoga hjälper. Att träna på distansering – detachement. 

Livet handlar inte om att få RÄTT utan om att bli lycklig. På riktigt. Utan att det sker på någon annan varelses bekostnad.

  
Flower from Uranus

Tillverkas på beställning. Maila ylva@ylva.com för mer information.

Vänta bara. Snart börjar männen berätta.

För femton år sedan, ungefär, diskuterade jag och några vänner vilka oönskade sexuella handlingar vi utsatts för. Alla hade varit med om något. Jag minns att min slutsats var – vänta bara tills alla börjar berätta!
Jag ogillar starkt när kvinnor får en offerroll i debatten. Det är en svår balansgång. Jag vet att jag tidigare har skrivit om händelser jag minns från när jag var tonåring, situationer där jag kände mig osäker, skamsen och inte vågade säga något till någon efteråt.
Nu ska jag berätta något som kommer att göra dig förvånad: DET HÄNDER INTE ENBART KVINNOR.
Vänta bara. Inom fem år (för det går fort nu) kommer män att börja berätta. Då blir det plötsligt en allmänt mänsklig fråga, det där med att respektlöst överskrida varandras gränser, hur markeringen emot det beteendet bör uttryckas respektive tas emot.
Det handlar inte om sex. Det handlar om makt och brist på respekt.q-kar_bokomslag_fram

I min bok Q-kar beskriver jag en situation där en kvinna överskrider en ung mans gräns.

 

Jag döpte novellen (rätt missvisande, men ändå inte) till Gigolons kuk
Jag hoppades att mina noveller skulle kunna vara underlag för debatt och diskussion. Nu känner jag att just den här novellen (och ja, den bygger på en verklig händelse) kan fördjupa diskussionen som pågår.

Gigolons kuk

Hon stod med handen innanför hans kalsonger precis vid ytterdörren, hennes fingrar smekte mjukt mot pungen, kuken trycktes mot handflata och handled, den fick henne att minnas en gång då hon kelat med en liten hankatt, kliat honom på magen och blivit lite våt och rödflammig på handleden efter den lilla röda, teleskopiska kattpitten som krupit fram ur sitt hudveck och gnidits därmot.
Hon viskade en fantasi i hans öra och brydde sig inte alls om att hans kamrat uppfattade lösryckta ord, hon blundade och njöt av att veta att detta skulle komma att prägla honom för resten av livet, en sextonåring utan mycket erfarenhet påverkas garanterat starkt av ett sexuellt möte med en mer än dubbelt så gammal kvinna.

–    Jag kan lära upp dig, du blir min elev, jag lär dig franska och mycket annat och sedan reser vi till Rivieran. Där hyr jag ut dig till rika kvinnor som vet att uppskatta din ungdom och charm, du får spela tennis på deras privata tennisbanor, bada i deras pooler, dricka champagne och gå på flotta restauranger. Jag bokar kunderna åt dig och du får trettio procent av pengarna.
–    Jag vill ha hälften…
–    Nej, det går inte, det förstår du väl? Jag räknar med minst ett års läroperiod och sen kommer jag att ha stora omkostnader. Dessutom förutsätter hela överenskommelsen att du förbinder dig att arbeta för mig i minst ett år, annars får jag aldrig igen min investering. Vad gör du idag? Pluggar?
–    Ja
–    Då börjar du med att komma hem till mig två kvällar i veckan. Kommer du oftare kanske jag till och med kan hjälpa dig med läxorna. Du måste lära dig spela hyfsat bra tennis, kanske golf också, och så måste du lära dig att få kvinnor att må bra i ditt sällskap förutom att ge dem sexuell njutning förstås. Vi kommer att resa tillsammans så att du blir van, du måste nog lära dig segla eller åtminstone att manövrera en större motorbåt.

Han slutade säga emot och lät sig glida med och i det rätta ögonblicket släppte hon taget, drog upp handen och tog fram sitt visitkort som hon gav honom innan hon gick.

Var är Lill-Babs nu? Jag är i Järvsö!

  
Äter runnbrödsklämma hos Chinokas eftertanke mitt i backen.

Det är hyfsat bra snö, går riktigt fint att åka.

  
Det här är utsikten från rummet på Kramsta gästgiveri. Kramsta är jättetrevligt, i synnerhet när vännerna bokat hela gästgiveriet för oss. Det blev fullbokat på ett par dagar efter att inbjudan gått ut.

Sänk din ambitionsnivå – bli lycklig!

En stor anledning till att de flesta människor i dagens samhälle inte känner sig lyckliga, är den höga ambitionsnivån.
Allt ska vara perfekt.
JULEN framför allt.
Allt ska liksom gnistra och tindra och vara perfekt.
Kombinera detta med en portion världssamvete så får du en stresscocktail av oanade mått.
Människor går omkring och är färdiga att brisera i vilket ögonblick som helst!
Den enda lösningen, som jag ser det, är att sänka ambitionsnivån.

Föreställ dig en jul där du helt enkelt njuter av sällskapet och allt inte behöver vara så perfekt. Köp hem lite godsaker, sånt du gillar. Det behöver inte vara julrelaterat. Bjud hem de du vill umgås med. Lyssna på musik du gillar – det måste inte vara Helga natt.

Njut av att existera och glöm allt annat för en stund.
En lagom hög ambitionsnivå är en av nycklarna till lyckan.
Är målen för högt satta kommer du aldrig att nå fram och därmed blir du ständigt besviken på dig själv. En alltför låg nivå, däremot, kan orsaka otrivsel, helt enkelt för att det allra nödvändigaste saknas. Det är ju inte så kul att gå omkring hungrig och törstig för att man glömt köpa mat… En lagom lågambitionsnivå däremot, som du lätt kan överträffa, gör att du lätt kan känna dig förträfflig.
För då hinner du kanske något EXTRA som du inte planerat att hinna med!
Som att slå in klapparna i fina papper alldeles själv. Eller lägga in sill. Eller dammsuga…

Lagom är alltid bäst.

teckning_04

Keep calm and drink Champagne

Tusen och en natt champagne är en Grand Cru (bästa druvorna från bästa byarna i côte des blancs i Champagne) 100% Chardonnay, mumsigt mjuka sköna bubblor, smak av brioche, nougat, citrus, en gräddig fin ton och balanserad syra. Säljs enbart i sexpack (!)

Finns på Systembolagets beställningssortiment, artikelnummer 76279 pris per styck 329:-