Nygifta

Det är ju otroligt romantiskt att föreviga sig själv och sitt livs kärlek som en bröllopsgåva. nygifta_01

De här händerna ska bronspatineras, så jag har mer jobb kvar att göra innan de kan levereras. Men jag är redan nöjd. Lovar att visa det slutgiltiga resultatet på bättre foton, med mindre mängd skräp i bakgrunden… nygifta_02För att boka tid för avgjutning, mejla ylva@ylva.com

Min första älskarinna

Under mitt paraply

Under mitt paraply

Vissa målningar tar tid innan de faller på plats. Denna är långtifrån färdig, men börjar kännas rätt. Jag kommer att göra varianter på temat, tills hon blir perfekt.
Det är inte ett porträtt, det är ingen nu levande person. Bara en känsla. Ett minne, en lycklig stund. Det finns en text som hör ihop med bilden, en kort novell jag skrev på en skrivarkurs för flera år sedan.

Sigrid Bárány – alltid lika inspirerande

Hon dyker oväntat upp överallt och gör mig lika glad varje gång.

Ibland på foto, i någon reklamkampanj, ibland när jag står och letar recept i min kokbokshylla och nu, då jag känner mig oinspirerad och bara ville ha lite nya idéer – vad är det första jag hittar när jag googlar på inspiration till lunchmat – jo Sigrid!
Hon är perfekt fotogenisk, i synnerhet  när hon har röd klänning med djup urringning.
De glada ögonen, den bleka hyn med spisrosor, allt är perfekt.
Jag kan inte längre tänka mig en verklighet utan henne. Vare sig på nätet, i mataffären, i kokboken eller i reklamkampanjer.

sigridskok

JAG VILL SE MER SIGRID ÖVERALLT!

Vad är Ratafia?

Ratafia de Champagne görs av druvmust, samma som används till framställning av Champagne. Många producenter gör den på de sista 10% vid pressningen, dvs den must som har sämst kvalitet och inte duger till att göra champagne. Man jäser inte musten, utan tillsätter istället sprit för att komma upp i 18% så att jästen dör. Det är grundprincipen.Den vi säljer, från champagneproducenten Didier Herbert, består av ren Pinot-Meunier-must från Rilly-la-Montagne.
Han använder de första 10%-en från pressningen och tillsätter Fine de champagne. Sedan lägger han alltsammans på fat i 3 år. Därför blir hans Ratafia en riktigt god produkt och inte bara ”någonting skojigt man gör av resterna som annars skulle ha spolats ned i avloppet”. Det finns fler producenter som satsar på att göra Ratafia med kvalitet och det finns även en italiensk likör med samma namn, så det råder en viss begreppsförvirring. Egentligen ska man ju säga ”Ratafia de Champagne” för att det ska vara helt korrekt.
image