Tusenochennattchampagne endast i sexpack

Från 1:a December kan Tusen & en natt Champagne beställas på Systembolagets beställningssortiment.

Artikelnummer 76279. Säljs endast i sexpack. Levereras till den butik du väljer själv. 

Pris 1 974:- för 6 flaskor.

  
Lite fakta: Tusen & en natt Champagne produceras av Gimonnet-Gonet i Le Mesnil sur Oger,  byn där även Rickard Juhlins favoritchampagne SALON framställs. Le Mesnil blev berömt för sina Champagner när Krug lanserade sin enastående ”Clos du Mesnil”.

Tusen & en natt Champagne är gjord på 100% Chardonnaydruvor och kallas därför ”Blanc de Blancs”.

Druvorna kommer från fem av de finaste byarna, Grand Crus, i ”côte des blancs”. Le Mesnil sur Oger, Oger, Oiry, Cramant och Chouilly.

Givandets glädje

Ibland är det extra trevligt att dela med sig. Under hösten, när äpplena mognar, sätter jag en skylt nere vid vägen. Under den ställer jag påsar med äpplen. På skylten står det: VARSÅGODA, TA ÄPPLEN

Äppelträdet ger mycket mer frukt än vi kan äta. Det vore omoraliskt att låta allt överflödet ruttna. Den fläckiga fallfrukten och de små gröna kastar jag i komposten. Resten samlar jag i påsar och bär ner till vägen ett par gånger i veckan. Påsarna försvinner i jämn takt. En dag satt en lapp tejpad vid min skylt.

Hur du motiverar medarbetare

Kreativitet på arbetsplatsen bygger på tre regler:

Tid

Humor

Fritt tänkande

Tiden måste ligga som ett öppet landskap framför dig. Det är i stort sett omöjligt att vara kreativ under tidspress.

Humor: att ha roligt är ett sätt att vara intelligent. Humor uppstår ofta när två världar möts och kolliderar. Precis som bra idéer. I ett slags överbryggande mellan olika vetenskapliga discipliner, eller i språket, när det blir mångtydigt. Det kan också ske i ett möte mellan ord och bild.

Fritt tänkande är den viktigaste biten. Censurera inte fantasin. Att spinna vidare på olika galna tankar leder ofta fram till en kreativ lösning, även om den ursprungliga tanken kan förefalla befängd.

  
 
Dansar.

Liten bulle

En mage som bär på ett nytt liv.


En liten bulle med bulle i ugnen?
Det är otroligt skönt att kunna jobba utomhus i bara T-shirt i slutet på Oktober.

Den här lilla magen med tillhörande hand har precis kommit ur formen. Det återstår några timmars jobb innan den blir klar. Det kommer fler bilder under arbetets gång.

Allt du behöver är kärlek

Att jobba ensam i sin verkstad i källaren är inte alla människors högsta dröm, men jag trivs med det, och ibland undrar jag vad jag egentligen är för en kuf.
Jag njuter av mitt eget sällskap, tankarna vandrar som de vill och ibland sätter jag på lite musik. Gärna något gammalt, från sextio- eller sjuttiotalet.
Efter att ha sett ”Wild thing about love” på Metropol häromkvällen, blev jag lite inspirerad att lyssna på The Beatles. Närmare bestämt ”All you need is love”. För det är den låttexten Tony Irving (Mr Red i showen) citerar på slutet av föreställningen.

Jag lyssnade och jobbade.

J(Den här skulpturen blev klar.)

Det var som en tidsresa. När jag lyssnade mindes jag en plats och en tid, en känsla som är en del av mig, en del av mitt liv. Förflutet, men ändå närvarande. Inte som Marcel Prousts madeleinekakor i jakten på den tid som flytt. Min tid har inte flytt. Den finns därinne i mig, som en skön känsla av att höra hemma någonstans.

Första lagret blev klart och jag gick upp till vardagsrummet för att vila en stund och låta känslan göra mig lugn och nöjd. Då kom solen in och smekte min värld.

solensmeker

Att få arbeta ensam om dagarna är en gåva. Att få skapa och sträva efter att ständigt förbättra och fördjupa det en gör, det är så oerhört fantastiskt.

Vällustigt syndande i konstens värld, eller bara psykotiska fantasier?

Nu är de första tre antologierna i serien om de sju dödssynderna släppta.
Högmod, girighet och min egen favorit- vällust.

Jag blev ombedd att skriva förordet till VÄLLUST för ett halvår sedan, ungefär. Det känns som om det var igår, tankarna om vällusten har inte lämnat mig någon ro.
När vällust beskrivs i bildkonstens värld blir den ofta lite skruvad, snudd på psykotisk, eller utflippat perveterad. JAG ÄLSKAR DET!

hieronymus.63a

Detalj ur målning av Hieronymus Bosch