Nya spännande och STORA projekt på gång…

Jag har satt klorna i ett nytt och enormt projekt. Klicka HÄR för att ta reda på exakt vad… Om jag får min vilja igenom så kommer det här att gå till pinup historien…  😉

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade på februari 16, 2014 08:54 genom miranna..

Förändringar…

Jag har börjat finna mej tillrätta på min nya blogg även om det är en del att pilla och fixa med. Att flytta en blogg tar precis lika mycket tid och ork i anspråk som en flytt IRL. Om inte fysiskt, så i alla fall mentalt. Allt innehåll ska, precis som ett bohag, försiktigt packas ner i märkta ”kartonger” för att det inte ska komma bort eller gå sönder på vägen.

Min flytt innebär dessutom inte bara merarbete för mej. Det betyder också att du som har följt min blogg hos Bloglovin’ måste ändra din prenumeration om du vill fortsätta hålla dej uppdaterad och det gör du enklast genom att klicka på den här bilden.

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade på januari 10, 2014 12:19 genom miranna..

Nu slutar jag blogga…

…fast inte helt och hållet. Jag kommer bara att göra det under andra former och inte lika frekvent som tidigare.

I drygt tre år har jag varit en av Finest toppbloggare. En allt igenom trevlig erfarenhet som jag inte ångrar för en sekund, men på grund av alla förändringar som skett i mitt liv det senaste året så har jag bestämt mej för att slå av på takten lite. Därför känner jag inte att jag kan uppfylla dom kriterier som det krävs för att blogga på kontrakt och det är av den anledningen som jag tagit beslutet att ”säga upp mej”. Det är dags för mej att gå vidare och du som lojalt har följt mej under alla år kan fortsätta göra det HÄR.

Tack Finest för den här tiden! Det är dags för mej att ge mej ut på nya äventyr, men jag kommer att fortsätta hälsa på här då och då även om jag inte längre är en del av Sveriges största nöjessajt.

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade på januari 07, 2014 14:35 genom miranna..

Sentimental Sunday Brunch

Jag kastade ihop en improviserad Sunday brunch baserad på ett sentimentalt ”back when I lived in the Keys” som föll den övriga familjen i smaken.

Bacon, äggröra, rostat bröd, tiger- och blåbärsmuffins och en obligatorisk Virgin Mimosa. Eftersom ICA hade stängt när jag kom dit (<— Det är ju trettondags afton… Det visste inte jag, men nu gör jag det…) så blev det inga doughnuts. Jag får helt enkelt planera lite bättre nästa gång.

När jag ringde till Giovanni på korttids för att kolla om han var redo att komma hem i morgon så frågade han hur dags och när jag svarade att jag hämtar honom klockan 10 så suckade han högljutt och sa: ”Uff! Så jädra tidigt…” Ett gott tecken på att han har det bra och trivs. Dessutom hade han och en av personalen upptäckt att hon bor i huset precis jämte oss. Visst… Piteå är inte stort, men vilka är oddsen för det, liksom?

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade på januari 05, 2014 16:52 genom miranna..

Största möjliga tystnad…

Här är det tystare än tystast… Giovanni kommer hem först i morgon bitti och jag tänker passa på att njuta av att inte behöva ta något ansvar tills dess.

Later dudes & dudettes!

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade på januari 05, 2014 14:29 genom miranna..

Pain & Gain

Gott Nytt 2014 på Er!

Vi har tagit det väldigt ”piano” i några dagar och det har blivit mycket filmtittande. Vi har bland annat hunnit avverka 2 Guns med Mark Wahlberg och Denzel Washington i huvudrollen och Pain & Gain. Även den med Mark Wahlberg, men i stället för Denzel så har han i den sistnämnda sällskap av Dwayne Johnson (aka ”The Rock”).

Filmen är baserad på en sann och fullkomligt makaber historia som utspelade sej i Miami i mitten av 90-talet. Jag bodde i södra Florida på den där tiden (inte särskilt långt från Miami) och eftersom storyn är så bizarr och dessutom fick mycket medial uppmärksamhet när det begav sej, så kunde jag inte för mitt liv begripa hur händelsen totalt undgått mej.

Därför var jag bara tvungen att googla Daniel Lugo som var ”the mastermind” bakom the Sun Gym Gang och jag upptäckte till min förvåning att det filmen skildrar faktiskt är galet sant (<— det är så absurt att dom till och med vid ett tillfälle i filmen lägger in en textremsa som påminner om att det faktiskt har hänt på riktigt…) och har du inte redan sett filmen så tycker jag du ska göra det. Genast!

I morgon har Giovanni korttidshelg och vet ni vad jag ska göra då? Sova! Hela helgen. Eller… Jag tänker i alla fall försöka… Går det inte får jag väl titta på lite mer film. Det verkar vara Mark Wahlbergs år, för han har medverkat i ännu en film under 2013 (tillsammans med Russell Crowe och Catherine Zeta-Jones) som jag skulle vilja se. Broken City.

Någon av er som sett den? Och vad tyckte ni i så fall?

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade på januari 02, 2014 13:01 genom miranna..

A Happy Ending!

Bloggen har varit obstinat i några dagar… Den vill inte riktigt släppa in mej så att jag kan blogga som jag ska. Därför har det varit lite tyst här, men det kanske inte gör så mycket nu under helgerna när ni med största sannolikhet är upptagna med annat.

Här hos oss är förberedelserna i full gång och vi har påbörjat nedräkningen av 2013. Det blir knytkalas ikväll med god mat och gott sällskap och jag har ställt mej vid spisen. Eftersom jag inte är någon mästerkock som bara hystar ihop en delikat middag utan att vara totalt fokuserad på ett recept så kör jag på ett beprövat kort för att vara på den säkra sidan. Vår huvudrätt blir en Boeuf Bourguignon. Förrätten faller också på min lott och då får det bli en klassisk räkcocktail.

Självklart blir det bubbel också, men först ska jag ta mej en kort promenad i snöfallet innan det blir mörkt. Släpper bloggen in mej igen så återkommer jag, men om i fall att den inte gör det så önskar vi er alla ett riktigt gott slut på det gamla året och en helt fantastisk början på ett nytt fräscht 2014.

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade på december 31, 2013 12:26 genom miranna..

Sprit för medvetna mammor…

Strax innan jul fick jag hem ett sött litet paket med parfymerad handdesinfektion från lika söta Gia-Angelina som är kvinnan bakom det svenska företaget La Dore. 

Gia-Angelina fick idén att själv framställa handspriten när hon inte kunde hitta en sort hon personligen var nöjd med i butikerna. För att uppnå bästa resultat så började hon till och med läsa kemivetenskap och nu, så här två år senare, finns det fem dofter i sortimentet att välja mellan. Med andra ord, en väldigt handlingskraftig och målmedveten tjej (<— som du kan läsa mer om HÄR) och det gillar jag. 

Jag gillar också produkterna som Gia-Angelina skapat med kärlek och omtanke och jag har tillsammans med Jenny och Julia testat och betygsatt tre av dom. Vanilla Paradise, Sweet Kisses och Secret Seducer.

Alla tre gör att man känner sej ren och bacillfri om händerna så där får dom alla fem av fem möjliga. Doftmässigt så luktar alla väldigt gott, så där blir det också full pott, men på grund av detta var det inte helt enkelt att välja ut en som var bättre än den andra… Men min favorit blev i alla fall till slut Secret Seducer (den lila). Tjejerna tyckte båda bäst om Vanilla Paradise (den gula). Deras andrahandsval blev den jag hade som första och den jag gillade näst bäst var Sweet Kisses (den rosa).

Jag kan alltså inte rekommendera bara en. Däremot kan jag lova att oavsett vilken doft du än väljer så kommer du inte att bli besviken. Vill du testa så hittar du hela La Dore’s sortiment HÄR. Vem vet… Din favorit kanske blir en av dom två jag inte provat (<— Star Dust/blå och Pure Love/röd). Ännu… 

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade på december 28, 2013 13:46 genom miranna..

Mina fina julklappar…

Vill ni veta vad jag fick i julklapp? Bara bra saker och det jag önskat mej, så klart.

Julia hade med mycket möda och stort besvär valt ut ett par mysiga benvärmare. Av Jenny fick jag ett  klippkort med 10 vackert utförda diskmaskinsurplockningar + 5 gratis hugs som jag kan kräva at anytime (<— fast bara fem eftersom hon är för cool för fler för att hon har för mycket swag…) och av Matthias fick jag ett vackert armband i sameslöjd från Shop in Lappland (<— Kika gärna in på länken, för där finns jättemycket fint).

Snart är 2013 till ända och det är dags att avrunda med en obligatorisk återblick av det gångna året. Same procedure as every year, liksom… Det tänkte jag sysselsätta mej med under morgondagen. Nu blir det film och pizza.

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade på december 26, 2013 15:42 genom miranna..

Julmiddag med ös… ‘In maj as…’

Det blev en delikat julmiddag med kalkon, sweet potatoe mash, brysselkål och gravy. Pecannötterna fanns ingenstans att finna i hela Piteå, så det fick bli pumpkinpie till efterrätt i stället och det gick precis lika bra det.

(Notera hur Matthias går in i rollen som kalkonkock med ett moderiktigt förkläde från El Bastardo…)

Kalkonen var av fabrikatet ”Majas”. Detta gav upphov till en del torra vitsar. Som till exempel att vi stoppad stuffing ”in maj as…” Fattar ni? Majas… Maj as… My ass… Hahaha! Jättekul, ju! :))

Nu fortsätter vi julfirandet!

FS Santa Claus is coming to town by Philip91

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade på december 25, 2013 13:24 genom miranna..

Starta en blogg och tjäna pengar på Finest!

Registrera dig idag på Finest – Sveriges största bloggnätverk. Skapa och skräddarsy din egen blogg som du tjänar pengar på, att bli medlem och blogga på Finest är gratis!
Jul 2024
Mo
Tu
We
Th
Fr
Sa
Su
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Rulla till toppen