Blogg.se

Nu är det dags för min blogg att flytta tillbaka till blogg.se, känns härligt att få komma tillbaka till blogg.se och inspirera bland alla andra matkreatörer; ni kommer till min blogg genom att klicka HÄR!

Tack finest för den här tiden och tack för att jag fick vara en del av ert gäng! 🙂

Jul i vårt hus

Hej på er! 🙂

Nu är granen uppe och då känns det verkligen som man är redo för julen, alla julklappar ligger inslagna under granen så verkligen ingen stress hemma hos oss den här julen. Och det är ju skönt för jag ska ju stressa så lite som möjligt..

I år klädde vi granen i rött och guld och även julklapparna är inslaget i rött och guldigt papper, älskar när det är stilrent. Hela vår julinredning är ganska så stilren i år, hellre lite minimalistiskt än för mycket är det som gäller för mig i år.

Hur går det för er i julruschen? Har ni hunnit inhandla alla klappar och baka ert julgodis?

Centerfudge

Välkommen fredag!

Nu när det snart bara är en vecka kvar tills det är jul tänkte jag att jag skulle bjuda er på Centerfudge. Ett superenkelt recept som inte kräver många minuter i köket, kylskåpet gör liksom det mesta av jobbet.

Och om ni inte älskar Center är det bara att byta ut det mot någon annan god choklad. 🙂

Du behöver:

*1 burk kondenserad mjölk (Sötad)
*200 g 55% choklad
*150 g 70% choklad
*3 krm vaniljpulver
*2 pkt Center (rullar)

Gör så här:

1.Smält chokladen över vattenbad och rör ner den kondenserade mjölken. Tillsätt vaniljpulver och rör om.

2.Klä in en avlång form ca 20X10 i bakplåtspapper och häll ut fudgen, tryck ner Centerbitarna.

3.Ställ in i kylskåpet i minst 6 timmar och skär sedan fudgen i bitar.

Julbak

Hej på er!

Hoppas att ni har en mysig torsdagskväll? Idag har jag och Nova bakar julgodis, både rocky roads, wienernougat och centerfudge. Alltså så gott och skönt att vara klart med allt julbak veckan innan jul.

Idag är dock inte min energi på topp, så får se till att vila nu, vill ju inte falla tillbaka.. Det är viktigt det där att ta hand om sig, vi har ju bara en kropp.

På tal om det se vilken fin mini julgrupp vi köpte på Wapnös julmässa, älskar den och den fina snögloben som står bredvid!

Nutella croissanter

Hej på er den här mysiga söndagen!

Jag vaknade upp till ett snötäckt Halmstad och blev så glad, trodde knappt att man skulle få se snö mer. Nu hoppas ja bara det får ligga kvar också…

Så idag när snön öser ner ska jag bjuda er på snabba Nutella croissanter. Ibland behöver man inte krångla till det så mycket utan ta den snabba vägen till gott fikabröd. 🙂

Du behöver:

*1 pkt smördeg
*4 msk Nutella
*1 ägg

Gör så här:

1.Börja med att sätta igång ugnen på 200 grader. Ta sedan fram en bakplåt och lägg på bakplåtspapper. Placera smördegen på plåten och skär ut 8 stycken trianglar.

2.Klicka ut en klick Nutella på den stora delen av triangeln och rulla sedan ihop degen och vik in sidorna,

4.Vispa upp ett ägg och pensla varje croissant. Sätt in i mitten av ugnen och grädda dem ca 15-20 minuter. Tiden beror lite på din ugn så håll koll att de får fin färg men inte blir brända.

Decembermys och ny frisyr

Hej på er!

Nu har snart halva december gått och snart är julafton här. Längtar något otroligt efter julen, behöver pusta ut och hämta ny energi. Den här hösten har varit otroligt tuff för mig, vågar nog säga att det är den tuffaste perioden i hela mitt liv som jag upplevt. Så att finna energi är ett måste för mig så jag orkar ta mig igenom en hel vårtermin med examensplugg och jobbsök så att man förhoppningsvis har något jobb när man står där med sin kandidatexamen i juni.

Men åter till december, vi försöker att mysa så mycket som det går här hemma och nästa vecka är det dags att börja med julbaket och i år kör jag på säkra kort. Men ett nytt julgodisrecept kommer upp här på bloggen på torsdag kväll eller fredag.

Och nu har ag äntligen klippt mig kort och blivit blond igen, så otroligt skönt och efterlängtat. Känns som om jag kommer att glida runt i den här frisyren ett tag nu alltså. 🙂

Äpple croissanter

Hej på er!

Idag så fanns energin där att stå och baka lite i köket (efter i princip en heldag i skolan), även om de här äpple croissanter var väldigt lätta att baka så blev jag så glad över att jag hade energi till det. Jag försöker baka så lätta saker som möjligt nu då Nova älskar att hjälpa till i köket och så otroligt duktig hon är, varenda croissant penslade hon ägg på. 🙂

Och de här äpple croissanter är helt magiska, så perfekta nu i novemberrusket. För ellerhur behöver man unna sig något extra gott i dessa mörka tider?

Du behöver:

*1 pkt smördeg
*2 medelstora äpplen
*1 ägg
*2 matskedar strösocker
*3 tsk kanel
*1 tsk vaniljpulver

Gör så här:

1.Börja med att sätta igång ugnen på 200 grader och skölj äpplena och dela dem i små tärningsbitar.

2.Lägg äpplena i en liten bunke. Ta sedan fram en bakplåt och lägg på bakplåtspapper. Placera smördegen på plåten och skär ut 6 stycken trianglar.

3.Rör i strösocker, kanel och vaniljpulver i bunken med äpplen och blanda ordentligt. Placera några äppelbitar på varje smördegsbit. Lägg äpplena på den breda biten och rulla ihop den och vik in sidorna.

4.Vispa upp ett ägg och pensla varje croissant. Sätt in i mitten av ugnen och grädda dem ca 15-20 minuter. Tiden beror lite på din ugn så håll koll att de får fin färg men inte blir brända.

 

 

 

Lång paus

Hej på er!

Här har det blivit en lång paus och jag vet att jag lovade er receptet på mina nyttiga snickersbars men tyvärr är det så att jag inte mått så bra på senaste tiden. Jag har verkligen känt att jag behövt en paus från allt och bara leva i nuet. Jag känner fortfarande det då jag är väldig ostadig och behöver fokusera på skolan och min lilla familj.

Men jag lovar er att receptet kommer komma upp vet inte exakt när men det kommer att komma. 🙂

 

 

 

Greenpacho

Hej på er!

Söndag idag och vad passar då bättre att laga än en smarrig soppa, den här är tagen direkt ifrån Beautyfood boken (yees fortsätter med de magiska recepten) och endast toppingen är lite ändrad enligt vad jag tycker är gott.

Det är en kall soppa som får smaklökarna att slå volter av lycka. Känns som en riktigt fräsch soppa att äta både för det inre och yttre. Avokadon gör att soppa håller dig mätt precis lika länge som en tyngre middag vilket är viktigt för mig.

Du behöver:
( 4 portioner )

*4 avokado
*4 stora tomater
*2 gurkor
*130 g babyspenat
*2 citron (saften)
*2 klyftor vitlök
*2 msk olivolja
*2 msk ekologisk lantbuljong (pulver)
*2 msk lökpulver
*2 krm chilipulver
*Salt och peppar

Topping:

*Cashenötter
*Gurkskivor
*Delade tomater
*Koriander

 

Gör så här:

1.Grovhacka avokado, tomat och gurka. Mixa det skurna med spenat, citronsaft och vitlök till en slät soppa.

2.Späd med vatten om det behövs.

3. Mixa ner olivoljan, buljong, lökpulver och chilipulver. Smaka av med salt och peppar.

4. Toppa varje skål med toppingen.

 

Freedom

Hej på er!!

Alltså läs min rubrik en gång till om ni inte gjorde det ordentligt, för den här helgen är jag helt ledig ifrån vad allt heter när det kommer till plugg, så otroligt skönt! Alltså det är svårt att tagga till nu sista året för en salstenta och förhoppningsvis var det den sista på vårt program (om jag inte får U då, vilket är stor chans för första gången) så man firar ju ordentligt.

Nu kommer jag äntligen ha lite tid för bloggen och kunna ge er magiskt goda recept igen och mig själv för jag känner att jag behöver uppdatera med både bakrecept och matrecept här hemma. Idag ska jag  och Nova försöka hinna att baka raw snickersbars *noom noom*, så det receptet lär ju dyka upp här i veckan.

Men nu först blir det mys framför Nyhetsmorgon och hade jag haft ingredienserna hemma hade det lätt blivit en god grön boll här hemma..

Ha nu en härlig lördag och se till att njuta ordentligt!