Chokladhjärtan fyllda med hallon och blåbärssorbet

Glad alla hjärtans dag på er ! <3

Idag tänkt jag ge er ett tips på en superenkelt men så otroligt vacker efterrätt att bjuda er käresta på ikväll. Chokladhjärtan med hallon och blåbärssorbet, visst låter det så där perfekt kärleksfullt ? <3

7

Du behöver:
(6 st portioner)

*6 st hjärtformade silikonformar
*200 g vit choklad
*200 g mörk choklad
*250 g frysta hallon
*250 g frysta blåbär
*2 msk nutella
*1 apelsin
*1 banan

Gör så här:

1.Smält den vita choklad i en bunke och den mörka chokladen i en bunke över vattenbad. Varva med att pensla den mörka och vita chokladen i formarna. Täck formen ordentligt och låt stå i kylskåpet ca 10 minuter, upprepa sedan 3-4 gånger. Efter sista penslingen låt formarna stå i kylskåpet ca 30 minuter.

2.Ta sedan ut formarna från kylskåpet och ta försiktigt bort silikonformen, ställ in chokladhjärtanen i kylskåpet medan du gör sorbeten.

3.När jag gör min sorbet använder jag en sorbetmaskin, jag varvar med hallon och blåbär och trycker ut sorbeten. Har ni ingen sorbetmaskin går det bra att tina bären lite och mixa med en stavmixer och ställa in i kylskåpet ca en timme.

4.Blanda i Nutella i sorbeten. Skiva upp apelsinen och bananen. Ta ut chokladformarna och fyll upp med sorbet och dekorera med apelsin och banan.

4

3

1 2

8

En stor Snickers

Hej på er ! Var så länge sedan jag skrev men mycket här i livet som tar tid och måste just nu lägga all min fokus på det, vilket jag givetvis tycker är roligt. 🙂 Men då och då kommer det dyka upp inlägg här med smarriga recept och idag är en sådan dag. Jag har äntligen testat den populära Snickerskladdkakan som ser ut och smakar som en riktigt stor Snickers. Givetvis gjorde jag om litegrann som vanligt i receptet och nu passar receptet mig perfekt.

Alltså på riktigt den här slår ALLA kladdkakor som jag någonsin har bakat, magiskt god var den. Tänk er perfekt kladdkaka med en jordnötsnougat och nötkola och sedan är hela härligheten täckt i choklad ! <3

IMG_1204

Jag menar titta bara på de här lagerna, den är verkligen så god som den ser ut OCH mäktig men vad gör det. 😉

IMG_1210

Du behöver:

Kladdkakan:

*100 g smör
*2,5 dl strösocker
*2 ägg
*1 dl vetemjöl
*4 msk kakao
*2 tsk vaniljsocker

Nougatlager:

*1 burk marshmallow fluff (normalstor)
*1 dl jordnötssmör

Nötkolalager:

*1 burk karamelliserad mjölk
*200 g salta jordnötter

Choklad:

*200 g Marabou mjölkchoklad
*100 g mörk choklad

Gör så här:

1.Kladdkakan:Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och rör ner socker och ägg, blanda ordentligt.

2.Rör ner övriga ingredienser och blanda ordentligt. Häll smeten i en smord avlång form (30×11)  och täck formen med bakplåtspapper som täcker formen.

3.Grädda mitt i ugnen mellan 15-20 minuter, den ska bli kladdig så ta ut den innan den är helt fast. Låt svalna av.

4.Nougatlager: Rör ihop marshmallow fluff och jordnötssmör, micra några sekunder så nougaten mjuknar. Häll nougaten över kladdkakan och in i kylskåpet tills nougaten stelnar.

5.Nötkola: Blanda ihop den karamelliserade mjölken och jordntterna, häll kolan över nougaten och ställ in kakan i frysen ca 30 minuter.

6.Choklad: Smält chokladen över vattenbad. Ta bort kakan från formen men klipp endast bort bakplåtspappret runt kanterna och låt pappret sitta kvar under kakan. Lägg kakan på ett galler med bakplåtspapper under och bred ut den smälta chokladen. Stryk ett jämt lager över kakan och runt kanterna. Ställ in i kylskåpet så att chokladen stelnar.

Går att servera med citrongrädde om man vill ha lite syrligt till den maffiga chokladiga smaken. <3

IMG_1205

Underbar kladdkaka som räcker till minst 10 personer, perfekt att ha på middagsbjudningen…

IMG_1206

IMG_1209

IMG_1207

IMG_1208

 

Nutella lyxshake

Så vart lördagen här och solen lyser, och så fort solen visar sig tänker jag direkt på våren och sommaren, det är nära nu mina vänner. Och vad är då bättre än en Nutella lyxshake när våren snart är påväg. Den är godbiten slänger ni ihop på max 5 minuter så perfekt enligt min mening, snabbt och gott, det ni. 😉

IMG_0150

IMG_0155

Du behöver:
(2 portioner)

*2 dl mjölk
*2 dl vaniljglass
*0,5 dl nutella
*Vispad grädde till toppen
*Plus lite extra Nutella att spritsa ut med grädde

Gör så här:

1.Blanda mjölk, vaniljglass och Nutella i en mixer, mixa till en slät smet. Fyll upp i ett högt glas.

2.Vispa grädden och bred sedan ut lite Nutella i en spritspåse, fyll på med grädden och spritsa ut över milkshaken.

Redo att serveras och jag lovar er den här milkshaken är så god att det inte ens går att beskriva.

IMG_0153

IMG_0156

IMG_0149

IMG_0151

 

Sjuk och VG på B-uppsatsen

Hej på er !

Tyvärr ligger jag hemma och är ordentligt sjuk, verkligen ingen bra tajming då jag har ett viktigt möte imorgon som jag absolut inte kan missa. Har i princip legat i sängen hela tiden sedan igår eftermiddag så hoppas att det ger med sig snabbt och att jag vaknar upp frisk imorgon..

Men mitt i sjukstugan är jag ändå sååå glad då vi fick reda på att vi fick VG på B-uppsatsen, alltså jag spricker av glädje när jag tänker på det. Hårt slit lönar sig verkligen, för som jag och min uppsatskamrat har legat i och nu i efterhand var det verkligen värt det. 🙂

Här ser ni vad jag trycker i mig för att bli frisk, endast massa nyttigheter och mina helt sockerfria jordgubbs och apelsinbollar kommer snart upp på bloggen.

IMG_1068

Skönhetstips

Nu när det är vinter och man känner sig sådär allmänt grå och tråkig kan det vara underbart att fräscha upp sig med brun utan sol och få en lagom solkysst hud, är det något jag är beroende av så är det just brun utan sol då jag är allergisk mot att vara vit och glåmig men på senaste tiden har jag inte riktigt orkat stå och smörja in mig varje kväll, men nu har jag hittat den ultimata brun utan solen som går så snabbt att smörja in och resultatet blir magiskt. Jag pratar givetvis om Cocoa Brown av Marissa Carter, det är en snabbtorkande mousse som sjunker in i huden direkt och inte kladdar. Det är något som är viktigt för mig att man inte känner sig kladdig, då det tar ner känslan av smöra sig med brun utan sol. Även att Cocoa Brown luktar blommor och inte den äckliga doften som de flesta BUS brukar ha är ju inte fy skam det heller. Då den just nu kostar under 100 kr på Nordic feel skulle man ju kunna tro att den tummar på färgen och hållbarheten men den slår St.Tropez hållbarhet med hästlängder och då är St.Tropez brun utan solens Rolls Royce. Jag har verkligen testat det mesta inom BUS världen och på vägen har jag funnit riktiga älsklingar som jag aldrig kommer överge och Cocoa Brown är verkligen en av dem.

Så vill ni shoppa loss på Nordic feel och få grymma rabatter, kika in HÄR!

P-25895

Apelsinjuice

God morgon på er !

Så här tidigt på morgonen är det perfekt att starta dagen med hemmagjord apelsinjuice och när det endast krävs två ingredienser så finns det ingen undanflykt att inte göra egen juice. Får jag bara i mig det där glaset med apelsinjuice så är jag redo för dagen. 🙂

IMG_0132

Du behöver:

*Ca 2 kg apelsiner
*3-4 dl vatten (beroende på hur stark och söt du vill ha juicen)

Gör så här:

Pressa ut saften ur apelsinerna och tillsätt därefter vattnet och rör om.

IMG_0138

IMG_0148

Grön ärtpasta med nötbratwurst

Hej på er mina läsare !

Idag blir det äntligen en smarrig maträtt som jag ska bjuda på och det är inget mindre än grön ärtpasta med nötbratwurst. Maträtten slängs ihop på mindre än 30 minuter och det är verkligen perfekt så här i veckan när man har lite tidsbrist. 🙂

IMG_0492

Du behöver:

*1 pkt babyplommontomater
*1/2 pkt philadelphiaost
*400 g gröna ärtor (frysta)
*1 gul lök
*500 g nötbratwurst
*400 g pasta
*2 vitlöksklyftor
*1 tärning kycklingbuljong
*1 dl vatten
*1 msk vitvinsvinäger
*Olja
*Salt
*Svartpeppar

 
Gör så här:

1.Koka upp pastan enligt anvisning på förpackningen.

2.Ärtröra: Finhacka löken och vitlöken, fräs i olja i en kastrull. Tillsätt de frysta ärtorna, kycklingbuljong, vitvinsvinäger, färskost och vatten. Låt puttra i ca 5 minuter.

3.Mixa ärtröran med en stavmixer och smaka av med lite salt och svartpeppar. Stek upp nötbratwurst i lite olja i en stekpanna. Blanda ärtröran med den nykokta pastan. Servera pastan med korven och babyplommontomater.

IMG_0497

Inzpire.me

Så var måndagen här och jag välkomnar en ny vecka, för visst är det skönt när man har en hel vecka framför sig ? Jag är lite olik många och tycker faktiskt att måndagen är en av de bästa dagarna på veckan. 🙂

Idag mina fina läsare tänkte jag tipsa er om en superbra sida om ni som mig är bloggare, Instagramare eller bara en influenser på annat vis. Jag har blivit medlem på Inzpire.me där man som influenser (eller om du driver ett företag) skapar dig ett nätverk och hittar samarbeten med olika företag som passar just din profil. Jag älskar sidan, känns som någon annan gör grovjobbet åt en och endast de passande samarbeten ploppar upp. Så är ni som mig en influenser eller driver ett företag in och registrerar er HÄR !

 

********************************************

Brunch time

Idag har varit en riktig härlig dag, vi började söndagen med en riktigt härlig brunch med min familj, min brors familj och mamma och pappa. Har ju lovat mig själv att ha minst en brunch i månaden, viktigt att bruncha mer tycker jag då det är så otroligt trevlig. Vi åt alltifrån pannkakor (som min man för övrigt är bäst på att grädda) med grädden sylt och nutella. Frallor och dounuts och även en ordentligt fruktsallad. Till det hade vi flera olika sorters juicer och massa olika pålägg till frallorna.. Så ja ni kan ju första att vi blev mätta och glada. 🙂

Sedan har dagen varit lugnt, strukturerat upp kommande vecka då det som vanligt är full rulle här hos mig. Men jag gillar det, fart och fläkt beskriver mig som bäst. Imorgon påbörjas även den fjärde terminen i skolan och jag är halvvägs till min examen som beteendevetare/sociolog. Känns härligt med en ny termin så man får lite ny härlig motivation..

Hoppas även ni haft en bra söndag ! <3

Här kommer en bild på halva brunchbordet, gick inte att få med allt på bild. 😛

brunch 3

Drömmen om ett eget företag

Hej på er där ute i stormiga Sverige! Hoppas allt är bra med er även om vädret inte riktigt är på topp. Själv är det riktigt bra, det är mycket som är på gång i livet nu och det är spännande…men men mer om det lite längre fram. 🙂

För nu ska jag berätta om något som jag är helt lyrisk över! Som ni vet sedan tidigare älskar jag matlagning och att baka (ganska så självklart då jag driver en bak och matblogg) och en dröm jag har är att någon gång i livet starta ett café, bageri eller restaurang, så när jag fick höra om företagsförmedling.se som jag även skriver denna text tillsammans med där man kan köpa företag kändes det verkligen som ett företag som jag ska ha i minnet. Inte bara att man kan köpa företag utan företagsförmedlingen erbjuder även hjälp med att utveckla ens idéer. Man får vägledning och möjlighet att diskutera och utveckla sina tankar om köp av företag. Är ni som mig någon gång sugna på att köpa ett företag hjälper företagsförmedlingen dig med att söka och lista de bolag som stämmer med ens sökprofil. När man väljer det bolaget som är mest intressant så tar företagsförmedling kontakt med ägarna till företaget som är intressant för en och därefter om intresset finns att göra affären. Även att man får hjälp med allt från analys och värdering av aktuellt företag till förhandling, kontrakt och slutligen tillträde är verkligen perfekt, då jag själv inte är så insatt i hur processen går till.

Så om ni får reda på att jag någon gång i framtiden köpt ett litet café vet ni vilka som har hjälpt mig.

bagare-6589