Lördagen – den ultimata hemmakvällen

**Samarbete med Rabble.se**

Hej på er den här lördagseftermiddagen ! Jag älskar verkligen lördagen då man får fokusera på att bara vara med familjen och fokusera på att bara njuta. Den här helgen är dock inte så njutbar för mig då jag har en megasuperduper stor tenta nästa vecka, stor ångest på det liksom. Men om jag hade fått drömma mig bort och tänka att det här är nästa helg då hade jag njutit fullt ut. Och hur gör jag det då på bästa sätt ? Jo jag drar på mig något mysigt plagg som jag kan ha när jag röjer runt här hemma. Den här jumpsuiten från Cubus är verkligen ett sådant perfekt plagg.

7050220778107_f_7184959_l_cara_jumpsuit

Sedan avnjuter vi alltid en god middag det är liksom ett måste på helgen, jag kör mycket hellre lördagsmys än fredagsmys för på fredagen är vi så trött så vi slocknar i soffan klockan 21.00, men blir väl så när man går upp innan 06.00. Förstår inte vad man gjorde av tiden när man inte hade barn, så mycket tid, tänk på det ni som inte skaffat barn ännu njut av tiden ni har NU ! 🙂

Sedan avslutar vi varje underbar myskväll med en riktigt bra film, jag älskar filmer och just nu på C more finns det så otrolig många bra filmer eller serie man kan kika på.

51tvyAcC4SL._SX200_QL80_

Äpplekaka med Dumle

Hej på er denna underbara fredagsmorgon ! Jag vill börja med att be om ursäkt att jag inte bloggat på några dagar men nästa fredag har jag den största tentan någonsin och jag försöker bara hinna med att läsa alla (!!) böcker vi har och få in så mycket information som möjligt, så mitt fokus ligger tyvärr där nu även om jag skulle vilja blogg varje dag.

Men som kompensation  för mitt dåliga bloggande ska jag idag bjuda er på en underbart god äpplekaka med Dumle, yes ni hörde rätt…DUMLE! Den här äpplekakan är verkligen något utöver det vanliga, magiskt god om ni frågar mig. 🙂

IMG_0404

IMG_0419

Du behöver:

Pajskal:

*4 dl vetemjöl
*2 tsk bakpulver
*1 msk vaniljsocker
*150 g smör
*1 ägg

Fyllning:

*6 st äpplen
*3 msk socker
*1 msk kanel
*Ca 20 st Dumle kolor

Pensling:

*Mjölk

Gör så här:

1.Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Smula ner smöret i blandningen och tillsätt ägget. Foga ihop till en deg.

2.Dela degen i två delar, en större och en mindre. Lägg degbitarna i kylskåpet ca 30 minuter.

3.Tärna äpplena och lägg dem i en bunke, strö över socker och kanel och blanda väl. Hacka Dumle kolan och blanda i med äpplena.

4.Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut den större degbiten och lägg den i en smord springform ca 24 cm i diameter. Täck hela kanten. Häll i äppleröran i formen. Kavla ut den andra degbiten och lägg på den som ett lock.

5.Foga ihop kanterna och pensla ytan med mjölk. Grädda mitt i ugnen ca 25-30 minuter.

Serveras med vaniljsås..Mumma ! <3

IMG_0416

IMG_0411

IMG_0422

IMG_0406

IMG_0417

IMG_0408

IMG_0409

IMG_0420

IMG_0407

Snickers och Mars bars

Alltså jag är totalt såld på dessa underbara bars, skulle aldrig kunna tro att man skulle kunna göra bars som smakar exakt som Snickers och Mars men de har verkligen lyckats. Och jag vet att de här inte är nyttiga men de är perfekta att ha med sig när jag håller i mina danspass och dansar konstant i 5 timmar, då måste jag fylla på med protein under passen och en sån här slinker ner lätt.

Har någon av er provat dessa bars ? Och i sådant fall vad tycker ni ?

image

Butterkaka med äppel och kanelfyllning

Hej på er ! Idag ska jag bjuda er på världens bästa fikabröd nämligen Butterkaka med äppel och kanelfyllning, alltså finns det något bättre ? Tror verkligen inte det och speciellt inte nu när vi har våra svenska smakrika äpplen, magiskt gott blir det då.

IMG_0367

Du behöver:

*50 g jäst för söta degar
*150 g smör
*5 dl mjölk
*1 dl strösocker
*2 tsk stött kardemumma
*1/2 tsk salt
*14 dl vetemjöl

Kanelfyllning

Du behöver:

*400 g mandelmassa
*250 g smör, rumsvarmt
*5 msk marsánpulver för kokning
*2 msk mald kanel

Äppelfyllning

Du behöver:

*4 äpplen
*3 msk strösocker

Övrigt

Du behöver:

*1 ägg
*Pärlsocker

Gör så här:

1.Smula jästen i en bunke, smält smöret och tillsätt mjölken, värm till fingervarmt ( 37 grader ). Häll lite av mjölkblandningen över jästen och rör tills den lösts upp. Tillsätt resten av mjölken, socker, kardemumma, salt och mjöl. ( Spara lite mjöl till utbakningen ). Arbeta ihop till en smidig deg och låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter.

2.Kanelfyllning: Riv mandelmassan och blanda den med smör, marsánpulver och kanel till en jämn smet.

3.Äppelfyllning: Skala, kärna ur och skär äpplena i små tärningar. Vänd dem i socker,

4.Dela degen i två delar. Kavla ut en del i taget. Bred över hälften av kanelfyllningen. Strö över hälften av äppelbitarna och rulla ihop degen till en rulle. Gör likadant med den andra degbiten.

5.Skär varje rulle i ca 22 bitar och lägg 15-16 bitar i en smord form med löstagbar kant (  två ca 24 cm i diametern och en ca 20 cm i diametern ) och gör likadant med de andra bullarna, blir det någon bulle över lägg i muffinsformar.

6.Låt jäsa under bakduk 30 minuter, sätt ugnen på 200 grader. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen ca 25-30 minuter.

IMG_0377

IMG_0383

IMG_0372

IMG_0384

IMG_0380

 

Anastasia Beverly Hills

Alltså jag är helt såld i dessa contour kit! <3 Jag har länge hört att Anastasia Beverly Hills har de bästa makeup produkterna och har länge velat införskaffa dem till min sminksamling, så när det var dags att köpa nytt smink visste jag att det var dem här jag skulle ha. Jag kan ju säga att jag inte ångrar mig en sekund, så otroligt bra är dem. Jag valde att köpa både puder och krämkonsistens och älskar att ha puderversionen som ögonskugga.

IMG_0271

IMG_0272

IMG_0270

 

Helgmeny

Hej på er ! Idag är det dags för en ny helgmeny och jag hoppas att ni ska få lika mycket inspiration av den här menyn som ni har fått av mina tidigare menyer. Det blir en härlig blandning av kycklingpasta, räksallad och vegetarisk bolognese. Sötsakerna är en ljuvlig Tobleronekladdkaka som är choklad deluxe och magiskt goda kokoschokladbitar.

Fredag: Krämig kycklingpasta

1471247493-11920

Lördag: Räksallad med vitlöks och chilimarinerade räkor

img_3127_54bce77addf2b36750058bdf

Söndag: Vegetarisk spaghetti bolognese

1464956027-11920

Helgens efterrätt: Tobleronekladdkaka

1466423329-11920

Helgens godsak: Kokoschoklad

1453485431-11920

Nyttig morotskaka

Jag bakar mer och mer nyttigt och älskar att för varje gång man slänger ihop något så är det precis lika gott som en sockrig efterrätt eller fikabröd. Man behöver inte alltid baka nyttigt men någon gång är det bra att byta ut det ordinarie fikabrödet. 🙂 Ännu ett toppenrecept från Vélochef boken och jag känner att snart är jag redo för att börja testa fram olika bakverk som är sådär perfekt goda men även supernyttiga. <3

IMG_0304

IMG_0307

Morotskaka

Du behöver:

*3 ägg
*2 medelstora bananer
*10 dadlar, urkärnade
*6 msk solrosolja
*120 g rågmjöl
*1 1/2 tsk bakpulver
* 2 tsk kanel
*1 tsk ingefära
*1 tsk kardemumma
*3 morötter
*50 g hasselnötter (färdighackade)
*50 g kokosflingor

Gör så här:

1.Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en springform ca 24 cm i diameter.

2.Mixa bananer, dadlar och solrosolja med en stavmixer till en tjock puré. Vispa äggen luftiga för hand i en bunke.

3.Blanda ihop äggen och bananröran. Sikta i rågmjölet blandat med bakpulver och kryddorna. Vänd runt med en slickepott.

4.Riv morötterna. Blanda grundligt in morötter, hasselnötter och kokosflingor i smeten. Häll kaksmeten i formen och grädda ca 40 minuter i mitten av ugnen.

5.Låt sedan kakan svalna av ordentligt så den inte är varm när du lägger på toppingen.

Topping

Du behöver:

*200 g philadelphiaost
* 3 msk dadelsirap (recept längst ner)
*1/2 apelsin, saften

Gör så här:

Blanda ihop alla ingredienserna. Bred glasyren över den kalla kakan.

Dadelsirap

Du behöver:

*200g dadlar
*3 1/2 dl vatten
*1/2 citron, saften
*En nypa havssalt

Gör så här:

1.Kärna ur dadlarna och dela dem i mindre bitar.

2.Kör alla ingredienser i en blender till en tjock sirap. Förvara i kylskåpet.
(Håller i ca 2 veckor i en burk med lock)

Innan morotskakan ska serveras riv morötter, apelsinskal och citronskal och strö över hela kakan.

IMG_0299

IMG_0302

IMG_0308

IMG_0302

IMG_0311

IMG_0309

Äppelsäsong

Nu när det är äppelsäsong och mina föräldrar har fullt med äpple i hela trädgården, då är det dags att ställa sig i köket och baka så mycket godsaker. I helgen blev det flera äppelpajer, och en med Dumle i ( men jag dööör så gott ), nyttiga äpplemuffins och äpplemos. Det är verkligen något speciellt av att ställa sig i köket och använda äpplen direkt från trädgården, jag älskar det. <3

IMG_0388

IMG_0389

IMG_0390

Enchilada

Hej på er ! Så var ännu en måndag här och veckorna svischar förbi som vanligt. Men jag gillar det, det betyder att man har fullt upp och det är så jag trivs bäst att leva mitt liv, alltid massa saker på agendan.

Idag ska ni få en smarrig rätt som jag har fått inspiration av Smaxbox.se och det är Enchilada. I månadens Smakbox låg det kryddmix Enchilada och tro det eller ej vi har aldrig provat den här mixen, då jag förespråkar att göra egen kryddmix. Men så gott det blev och måste även säga att innehållet i ingredienserna inte är fy skam de heller. Verkligen tummen upp. 🙂

IMG_0328

Du behöver:

*500 g kycklingfilé
*1 påse Santa Maria Enchilada Spice Mix
*500 g passerade tomater
*1 dl vatten
*3 dl riven ost
*8 stycken tortilla

Gör så här:

1.Bryn kycklingen i matfett. Blanda passerade tomater med vatten och och kryddblandningen samt hälften av osten.

2.Häll halva mängden tomatsås över kycklingen i stekpannan och låt småkoka i ca 3 minuter.

3.Fördela kycklingblandningen på tortillabröden, rulla ihop och lägg med skarven neråt i en smord ugnsfast form.

4.Häll den resterande såsen över rullarna och toppa med resten av osten. Gratinera rätten på 200 grader i ca 20 minuter.

Serveras med en blandsallad.

IMG_0329

 

En lite nyttigare pizza

Pizza, pizza, pizza kan man någonsin få nog ? Om man älskar pizza lika mycket som jag är det ibland bra att tänka på att göra den lite nyttigare och den här versionen från Vélochef boken är verkligen helt perfekt. En pizza som du håller dig mätt på länge och som gör att du orkar träningen på bästa möjliga sätt. Han där Henrik Orre är Team Sky´s personliga kock av en anledning, han vet helt enkelt vilken mat som är bra att inta när man tränar stor del av sin vakna tid. 🙂

Mjölet är utbytt mot rågsikt och jag tycker faktiskt det här är den bästa pizzabotten jag någonsin gjort. Jag la till lite tomatpure i crème fraichen och det blev magiskt gott. Enligt Henriks recept så är det Pavé De Roubaix ost han använder men vi hade inte det hemma så det blev vanlig riven ost, men du bestämmer givetvis hur du vill göra. 🙂

IMG_0278

IMG_0282

Du behöver:

*180 g mjölk
*10 g jäst
*320 g rågsikt
*1/2 tsk salt
*2 dl creme fraiche
*2 msk tomatpure
*Riven ost
*2 gula lökar
*Timjan (färsk)

Gör så här:

1.Sätt ugnen på 230 grader. Värm mjölken till ca. 40 grader i en kastrull på spisen. Använd gärna en termometer. Rör ut jästen i mjölken.

2.Blanda ihop mjöl och salt i en hushållsmaskin. Häll mjölken över mjölblandningen. Kör i ca. 5 minuter.

3.Låt degen jäsa till dubbel storlek under en handdunk, ca. 20 minuter.

4.Dela degen i två lika stora bitar. Kavla ut till två tunna pizzor. Blanda crème fraîche och tomtpure och bred på över pizzorna. Lägg på osten.

5.Hacka löken i tunna skivor och lägg på pizzan avsluta med att toppa med timjan.

6. Grädda mitt i ugnen ca. 10 minuter.

IMG_0276

IMG_0280

IMG_0275