Greenpacho

Hej på er!

Söndag idag och vad passar då bättre att laga än en smarrig soppa, den här är tagen direkt ifrån Beautyfood boken (yees fortsätter med de magiska recepten) och endast toppingen är lite ändrad enligt vad jag tycker är gott.

Det är en kall soppa som får smaklökarna att slå volter av lycka. Känns som en riktigt fräsch soppa att äta både för det inre och yttre. Avokadon gör att soppa håller dig mätt precis lika länge som en tyngre middag vilket är viktigt för mig.

Du behöver:
( 4 portioner )

*4 avokado
*4 stora tomater
*2 gurkor
*130 g babyspenat
*2 citron (saften)
*2 klyftor vitlök
*2 msk olivolja
*2 msk ekologisk lantbuljong (pulver)
*2 msk lökpulver
*2 krm chilipulver
*Salt och peppar

Topping:

*Cashenötter
*Gurkskivor
*Delade tomater
*Koriander

 

Gör så här:

1.Grovhacka avokado, tomat och gurka. Mixa det skurna med spenat, citronsaft och vitlök till en slät soppa.

2.Späd med vatten om det behövs.

3. Mixa ner olivoljan, buljong, lökpulver och chilipulver. Smaka av med salt och peppar.

4. Toppa varje skål med toppingen.

 

Freedom

Hej på er!!

Alltså läs min rubrik en gång till om ni inte gjorde det ordentligt, för den här helgen är jag helt ledig ifrån vad allt heter när det kommer till plugg, så otroligt skönt! Alltså det är svårt att tagga till nu sista året för en salstenta och förhoppningsvis var det den sista på vårt program (om jag inte får U då, vilket är stor chans för första gången) så man firar ju ordentligt.

Nu kommer jag äntligen ha lite tid för bloggen och kunna ge er magiskt goda recept igen och mig själv för jag känner att jag behöver uppdatera med både bakrecept och matrecept här hemma. Idag ska jag  och Nova försöka hinna att baka raw snickersbars *noom noom*, så det receptet lär ju dyka upp här i veckan.

Men nu först blir det mys framför Nyhetsmorgon och hade jag haft ingredienserna hemma hade det lätt blivit en god grön boll här hemma..

Ha nu en härlig lördag och se till att njuta ordentligt!

Lyxen med hemstädning

Hej på er! Så är en ny vecka här och den är lika fullspäckad som vanligt, hinner inte riktigt med allt jag borde göra. Jag upplever det som stressigt att inte riktigt hinna med alla måsten i vardagen men jag vet att så fort studierna är över lär det bli bättre, då slipper jag att bolla studier med två jobb och familjeliv. Att känna att man inte har tid för något är väldigt frustrerande överlag..

Så om man hade haft möjlighet att ha städhjälp hemma hade jag absolut inte tacka nej, tänk att få de där extra timmarna i veckan över till familj och vänner och komma hem till ett rent hem…Just nu finns inte ekonomin till det då jag studerar och med CSN får man verkligen sålla vad man lägger pengarna på men den dagen jag är färdigutbildad, då blir det ett helt annat tänk med den saken. HemMiljö som jag skriver den här texten ihop med erbjuder just det jag efterfrågar (dock finns de än så länge bara i Stockholm med omnejd) helt enkelt ett tryggt företag med hög kvalité. De har kollektivavtal och är ett auktoriserat städföretag och även ett av ytterst få Svanenmärkta städföretag, det är verkligen något som jag som kunder värdesätter enormt.

De är bland annat noga med att använda en hög andel miljömärkta rengöringsmedel, minimerar förbrukningen av icke nödvändiga kemikalier och har medarbetare med rätt utbildning inom såväl miljöfrågor som städmetoder.

Så alla ni som bor i Stockholmsområdet tycker jag definitivt ska anlita HemMiljö så att ni kan lägga er tid på något som gör er glada i själen istället för att springa runt med dammvipan och dammsugaren i högsta hugg var och varannan dag.

(Bild lånad från hemmiljö.se)

Raw Dumle kaka

Hej ! <3

Äntligen är lördagen här och det är ju perfekt för lördagsbak, jag och min dotter har verkligen börjat få en ny tradition här hemma och det är givetvis att baka på lördagar, det är så mysigt att stå i köket och slänga ihop lite bakverk, nyttiga som onyttiga. 😉

Men idag blev det ett nyttigt bakverk som stod på schemat, en Raw Dumle kaka som innehåller massa fräscha ingredienser. Receptet är även det från den underbara boken Beautyfood (btw min bibel typ), kan verkligen inte leva utan den boken! Jag har gjort lite småjusteringar som ökade mått och lite kokosolja i den smälta chokladen så att chokladen inte spricker när man skär i kakan, men annars är den ganska så lik originalet, det vill säga helt perfekt…

Så har ni inget för er in och baka i köket och om ni måste införskaffa ingredienserna först kan ni ju kika på min bildbomb av den här magiska skapelsen…

IMG_4175

Du behöver:
(ca 9 bitar)

Kakbotten:

*1 msk kokosolja
*2 dl havregryn
*1,5 dl cashewnötter
*4 msk raw kako
*1 tsk vaniljpulver
*0,5 dl kallt, starkt kaffe
*3/4 dl yakonsirap

Gör så här:

1.Klä en form ca 15×20 cm i plastfolie. Smält kokosoljan tills den blir precis flytande.

2.Mixa havregryn och cashewnötter till ett fint mjöl i en matberedare. Lägg över i en bunke. Blanda ner kakao, vaniljpulver, kaffe, sirapen och kokosolja. Rör ihop till en jämn smet.

3.Bred ut smeten i formen, sätt in i frysen, ca 20 minuter.

Receptet fortsätter under nästa bild…

IMG_4181

Saltad Kolakaramell:

*1 dl kokosolja
*3/4 dl yakonsirap
*1,5 msk mesquitemjöl
*1 tsk vaniljpulver
*0,5 tsk flingsalt

Gör så här:

1.Smält kokosoljan till karamellen försiktigt i en kastrull och låt den svalna helt. Den ska vara flytande men inte varm.

2.Rör kokosoljan, sirap, mesquitemjöl, vaniljpulver och salt till en slät smet. Ta ut kakbotten ur frysen och bred på karamellen till ett jämnt lager.

3.Sätt in i frysen ca 30 minuter.

Sista delen av receptet är under nästa bild…

IMG_4174

Chokladlager:

*75 g mörk vegansk choklad,minst 85% kakao av bra kvalité
*1 tsk kokosolja

Gör så här:

1.Bryt chokladen i mindre bitar, klicka i kokosoljan och rör runt.

2.Smält chokladen över vattenbad eller i micron. Rör om då och då (speciellt om du värmen i micron).

3.Häll chokladen över kakan och fördela jämnt. Sätt tillbaka in i frysen och låt kakan stå i frysen minst en timme.

Jag förvara dem även i frysen efter jag skivat upp dem om jag inte ska servera alla på en gång. 

IMG_4176

IMG_4180

IMG_4177

IMG_4182

IMG_4179

Fredag och supertips!

Hej finisar! Hoppas ni mår lika bra som jag den här fredagen?

Alltså det är ju något speciellt med fredagar, man får ju alltid lyckorus även om det inte hänt något speciellt, ungefär samma känsla jag brukar ha på måndagar då man känner hur en ny och orörd vecka ligger framför en med nya utmaningar, älskar det! 🙂

Men idag är det inte bara fredagskänslan som får mig att vara sådär lycklig i hela själen utan det är även att jag har ett så otroligt bra erbjudande till er mina fina underbara läsare. Det är inget mindre än Posterstore.se som jag har ett samarbete med, de har magiskt fina posters med olika motiv och ramar som osar lyx. När jag besökte deras sida blev jag helt trollbunden, satt och grämde mig över att vi inte bor i ett stort palats för jag ville nästintill ha varenda poster, och det funkar ju inte riktigt i ett radhus. Men en dag kanske jag kan få plats med lite mer tavlor än vad vi har nu i vårt hem…

IMG_4127

Jag älskar att de har så otroligt trendiga tavlor som gör att man kan uppdatera sitt hem utan att måla om eller uppdatera varenda möbel, en liten enkel uppfräschning helt enkelt. Som jag nämnde ovan blev jag helt trollbunden av deras vackra posters jag ville verkligen ha varenda posters, men fick hejda mig då platsen inte riktigt finns här hemma, så då är det viktiga att verkligen välja något som man känner 110 % för och det gjorde jag verkligen. Det blev en underbar textposter och magnoliaposter som fick flytta in hos mig med ett par stilrena ramar, givetvis guldiga då jag tycker det känns extra lyxigt med lite guld.

IMG_4122

Och givetvis ska ni få ta del av att få shoppa deras stilrena posters & affischer med 15 % rabatt, kan det bli en bättre start på den här helgen?! Så in och kika på POSTERSTORE.SE hemsida och uppge koden baakochmaat i kassan (gäller fram till den 17 september).

Så hoppas jag att ni ska tycka om den här hemsidan och deras produkter lika mycket som jag.

 

 

IMG_4126

IMG_4128

IMG_4129

**Detta inlägget är ett samarbete med posterstore.se**

 

 

Delicatobollar

Hej ! 🙂

Så var onsdagen här och regnet öser ner! Regnar det lika mycket hos er? Tur att man har fullt upp, så man inte behöver bli irriterad på det här vädret..

I helgen bakade jag och Nova Delicatobollar och oj så otroligt goda de blev, varför har jag inte gjort dessa tidigare? Så har ni inte testat Delicatobollar är det på tiden att ni också gör det helst nu på direkten. 🙂

IMG_0145

Du behöver:
(ca 25 stycken)

*200 gram rumsvarmt smör
*8 dl havregryn
*3 dl florsocker
*1 krm salt
*1 tsk vaniljpulver
*2 msk kallt kaffe
*3 msk kakao
*1/2 dl oboy
*75 gram smält mjölkchoklad

Garnering:

*Kokos

Gör så här:

1.Mixa havregrynen i en matberedare. Vispa smör med florsocker till en jämn smet.

2.Rör ner salt, vaniljpulver, kaffe, kakao & oboy. Vänd ner havregrynen och den smälta chokladen och ställ in i kylskåpet ca 30 minuter.

3.Rulla sedan till mellanstora bollar och rulla dem i kokos.

Förvara bollarna i kylskåpet.
IMG_0149

IMG_0150

IMG_0157

IMG_0154

Kikärtsbiffar med risonisallad och jordnötter

Hej på er mina fina läsare!

Idag är jag inte kaxig alltså, har gått med en extrem huvudvärk nu i flera dagar känns som en ilning från tinningen och nu börjar det faktiskt bli lite jobbigt, plus att jag är extrem förkyld. Vill liksom bara vara pigg och kry nu när man har mycket i skolan och arbete att sköta. Men men så länge febern håller sig borta är jag i alla fall nöjd…*peppar peppar*

Hoppas i alla fall att det är bättre med er?

Matrecepten har ju ekat lite tomt här i bloggen och det är mestadels för att jag inte testat så mycket nya maträtter, tiden har varit en bristvara och då slänger man ihop det man är van vid att tillaga. Men nu ser ni, nu ska ni få ett helt underbart vegetariskt recept. Kikärtsbiffar med risonisallad och jordnötter, hör ni hur otroligt lyxigt och smaskigt det låter?
Så har ni någon lucka för någon maträtt den här veckan rekommenderar jag er att testa dessa magiska kikärtsbiffar.

IMG_0658

Du behöver:
(4 portioner)

Biffar:

*100 g morötter
*1 vitlöksklyfta
*0,5 knippe salladslök (det gröna)
*1 pkt kikärtor
*3 msk maizena
*1 ägg
*1,5 tsk curry
*3 krm salt
*2 krm svartpeppar
* msk rapsolja

*4 portioner risoni

Sallad:

*1 st isbergssallad
*2 tomater
*0,5 knippe salladslök, löken
*0,5 påse ruccola
*0,5 röd chili
*0,5 citron
*1 tsk honung
*1 msk olivolja
*2 krm flingsalt

*Creme fraiche

Gör så här:

1.Koka risoni enligt instruktionerna på paketet. Gör kikärtsfärsen, skala och grovriv morötterna. Skala vitlöken och hacka det gröna på salladslöken.

2.Låt kikärtorna rinna av och mixa dem sen med en stavmixer. Rör i morötter, pressad vitlök, salladslök, maizena, ägg, curry, salt och peppar.

3.Strimla salladen, tärna tomaterna, hacka salladslöken. Blanda i en skål tillsammans med ruccola. Vispa ihop finhackad röd chili, citronsaft, honung, olja och salt. Häll över salladen. När risonin är klar, rör ned den i salladen.

4.Forma kikärtsbiffarna, se till att vara lätt fuktig om händerna och stek dem gyllene i olja.

Servera med jordnötter och crème fraîche.

IMG_0662

Underbara lördag

Hej på er!

Även om jag idag vaknade upp så otroligt förkyld och med en tung huvudvärk så är det ändå en härlig känsla som infinner sig när man vet att det är lördag och att man har hela helgen framför sig. Solen strålar och man känner att än finns det lite sommarkänsla kvar. 🙂

Idag kommer det inte bli många knåp gjorda, en promenad står på vårt schema då vi hittat en helt perfekt lekplats vid oss med linbana, jag kan ju inte säga annat än att Nova är helt lyrisk så fort vi är där. Sen blir det nog lite bakning idag med, tänkte slänga ihop Delicato bollar som alla redan testat men men ska bli roligt att få jämföra traditionella chokladbollar med de välkända Delicato bollarna. 🙂

Och för er som är sugna på att baka något smarrigt idag kan jag rekommendera er mina Nutella cookies med nougat, så så goda! <3

1477990215-11920

1477990201-11920

Snickers milkshake

Hej på er!

Hoppas allt är bra med er den här torsdagskvällen? Snart helg så det kan ju inte bli bättre, ellerhur?

För några veckor sedan damp den underbara boken Beautyfood skriven av Maria Ahlgren ner i brevlådan och sedan dess har jag testat så otroligt många recept och jag är helt fast. Tänk att det kan vara så otroligt gott att äta nyttigt och visst mår kroppen bättre när man får i sig bra vitaminer och mineraler? 🙂

Så ikväll ska ni få ett extremt smarrigt recept på Snickers milkshake som finns i boken. Det enda jag justerade var att minska mängden havredryck för att få en lite mer fyllighet på drinken, magiskt gott!

IMG_3968

Du behöver:
(4 portioner)

*4 bananer, skivade och fryst
*4 msk raw kakao
*4 msk ekologisk jordnötssmör
*4 tsk vaniljpulver
*10 dl havredryck

Topping:

*Raw kakaonibs
*Jordnötter (osaltade)

Gör så här:

Mixa allt i en matberedare till en slät dryck. Toppa med kakaonibs och jordnötter.

IMG_3966

IMG_3967

Nötcreme cupcakes

Hej på er! Så var fredagen här och jag tänkte bjuda er på ett riktigt chokladigt recept. Vad säger ni om de här nötcreme cupcaksen med Nutella?! Alltså så så goda, verkligen en dröm i munnen om man älskar choklad då givetvis. 😉

De här cupcakesen är även perfekta att bjuda på som en efterrätt, helst med lite citrongrädde som väger upp den tunga chokladsmaken.

IMG_0131

IMG_0136

Du behöver:

* 2 dl strösocker
* 1 tsk vaniljsocker
* 2 ägg
* 50 g smör
* 0.5 dl matolja
* 1 dl ljus sirap
* 1 dl kakao
* 1 tsk bakpulver
* 2 dl vetemjöl
* 1 krm salt
* 100 g mjölkchoklad
* 12 stycken nötcremeskulor

Dekoration:

*Nutella
*Nötcremeskulor
*Kokos

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa vaniljsocker, strösocker och ägg vitt och riktigt pösigt.

2. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten. Blanda kakao, bakpulver, vetemjöl och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

3. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad och blanda den med smeten. Fyll formarna till 2/3 med smet. Tryck ner en nötcremeskula i varje muffinsform

4. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Låt de svalna.

Dekoration:

När muffinsen har svalnat helt spritsar du ut Nutella i mitten. Därefter strör du på lite kokos och dekorera med en nötcremeskula. Ställ in i kylskåpet och låt Nutellan stelna.

 

IMG_0138

IMG_0137

IMG_0139

IMG_0142

IMG_0130