Nötcreme cupcakes

Hej på er! Så var fredagen här och jag tänkte bjuda er på ett riktigt chokladigt recept. Vad säger ni om de här nötcreme cupcaksen med Nutella?! Alltså så så goda, verkligen en dröm i munnen om man älskar choklad då givetvis. 😉

De här cupcakesen är även perfekta att bjuda på som en efterrätt, helst med lite citrongrädde som väger upp den tunga chokladsmaken.

IMG_0131

IMG_0136

Du behöver:

* 2 dl strösocker
* 1 tsk vaniljsocker
* 2 ägg
* 50 g smör
* 0.5 dl matolja
* 1 dl ljus sirap
* 1 dl kakao
* 1 tsk bakpulver
* 2 dl vetemjöl
* 1 krm salt
* 100 g mjölkchoklad
* 12 stycken nötcremeskulor

Dekoration:

*Nutella
*Nötcremeskulor
*Kokos

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa vaniljsocker, strösocker och ägg vitt och riktigt pösigt.

2. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten. Blanda kakao, bakpulver, vetemjöl och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

3. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad och blanda den med smeten. Fyll formarna till 2/3 med smet. Tryck ner en nötcremeskula i varje muffinsform

4. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Låt de svalna.

Dekoration:

När muffinsen har svalnat helt spritsar du ut Nutella i mitten. Därefter strör du på lite kokos och dekorera med en nötcremeskula. Ställ in i kylskåpet och låt Nutellan stelna.

 

IMG_0138

IMG_0137

IMG_0139

IMG_0142

IMG_0130

Bo på hotell och äta mitt i hjärtat av Stockholm

Hej på er ! Nu är snart juli månad över och det är inte många soliga dagar vi fått, väldigt tråkigt tycker jag då man hade sett fram emot en varm och härlig sommar. Men men man får helt enkelt hitta på andra saker under regniga sommardagar…

Jag välkomnar augusti månad med öppnar armar då det är mycket roligt som händer just i augusti månad,  det kan vara den bästa månaden på länge som jag har att se fram emot. Bland annat blir det en tripp till Stockholm och det var ett tag sedan sist hela tio år sedan!

Det finns så otroligt många hotell i Stockholm att det är svårt att hålla koll på vilka hotell som har bra standard och bra restauranger att erbjuda, man vill ju gärna bo och äta i hjärtat av Stockholm. World Trade Center Stockholm som jag även skriver den här texten ihop med är ett hotell som enligt ryktena ska ha allt. Det finns kontor i toppklass, modernt designade konferenslokaler och personlig service som är utomordentlig. Är det så att man ska åka till Arlanda så ligger det endast 20 minuter därifrån vilket är otroligt positivt så att man slipper stressa till flygplatsen. Men det jag tycker är viktigast är maten på ett hotell och att det är en hög nivå på både servicen och maten. Jag skulle verkligen vilja testa restaurangen på WTC då det både finns klassiska favoriter och rätter som är nytänkande och med spännande smaker. Så när vi är uppe i Stockholm hade det varit otroligt mysigt att ta en lunch eller middag på just deras restaurang.

wtcr_209

(Bild lånad från wtc.se)

 

 

Potatiscurry med bönor och spenat

När jag gick igenom mina bilder på datorn såg jag att jag helt missat att lägga upp receptet på den här magiska potatisgrytan, en helt perfekt vegetarisk gryta när man inte vill lägga ner hela kvällen på att få en god måltid. Jag älskar ju bönor i alla dess former och tycker alltid att det är ett måste i grytor, så att slänga i ett paket med blandade bönor var verkligen så rätt.

IMG_0652

Du behöver:

*1 kg potatis
*1 gul lök
*1 paprika
*2 tsk curry
*1 vitlöksklyfta
*1 pkt blandade bönor
*2,5 dl matlagningsgrädde
*1 burk krossade tomter
*En påse babyspenat
*Salt och svartpeppar

Gör så här:

1.Dela potatisen i mindre bitar och koka tills de är al dente, potatisen ska vara en aning hårda i mitten.

2.Skala och hacka löken, tärna paprikan. Fräs i en stor kastrull tillsammans med curry och pressad vitlök. Rör därefter i den kokta potatisen och avrunna bönor.

3.Häll på matlagningsgrädden och de krossade tomaten. Låt allt värmas upp.

4.Vänd i spenaten precis innan servering och smaka av med salt och peppar.

IMG_0647

Quality Åhaga outlet

För någon vecka sedan var vi i Borås i två dagar och givetvis glömde vi inte att ta oss en titt på Quality Åhaga outlets utbud. Det fanns så otroligt mycket fint och jag shoppade en del men det blev ändå inte så dyrt då det mesta låg under 100-lappen. Dock blev det två dyrgripar från Dry Lake och Hunkydory som fick följa med mig hem och tur hade jag att de var nedsatta med 80%.

IMG_3549

Kinder maxi cookies

Åh nu ni ska ni få ett sådant gott recept på cookies, tänk stora subways cookies med Kinder maxi i ! Ja ni hörde rätt Kinder maxi!!! Alltså det blev helt perfekt att blanda i den här chokladen,  man vill inte sluta att äta de här kakorna, vilket kan vara lite livsfarligt.

Älskar det här receptet på cookies och gillar ni inte just Kinder maxi så kan ni bara slänga i någon annan choklad, men jag menar vem tycker inte om Kinder maxi? 🙂

IMG_0119

IMG_0129

Du behöver:

* 150 g smält smör
* 2 msk sirap
* 1 äggula
* 1 ägg
* 3.5 dl strösocker
* 2 tsk vaniljsocker
* 4.5 dl vetemjöl
* 0,5 tsk salt
* 0,5 tsk bikarbonat
* 12 st Kinder maxi

Gör så här:

1. Börja med att hacka chokladen. Smält smöret och låt det svalna. Blanda i socker, sirap och vaniljsocker. Tillsätt ägget och äggulan och vispa ihop smeten.

2. Rör ihop alla torra ingredienser och tillsätt i smeten. Blanda ihop allt snabbt tills degen blir jämn. Blanda till sist i Kinder maxin.

5. Sätt ugnen på 175 grader och rullar ca 20 stycken bollar, lägg på en plåt med bakplåtspapper och tryck till. Tänk på att ha avstånd mellan kakorna då de flyter ut. Grädda i nedre delen av ugnen ca 10 minuter.

IMG_0118

IMG_0122

IMG_0128

IMG_0120

IMG_0116

IMG_0127

Jordgubbar från trädgården

Hej! Hoppas att dagen börjat bra och att ni är taggade på en ny dag? Man vet ju aldrig vad dagen har att erbjuda, ellerhur? 🙂

Ser ni hur otroligt goda de här jordgubbarna ser ut!!? Alltså älskar att ha egna jordgubbar i trädgården för de är ju alltid lite lite bättre än de man köper och att ha lyxen att kunna gå och plocka jordgubbar i sin trädgård är ju verkligen helt underbart. 🙂

Kika in på bloggen i eftermiddag för då kommer det upp ett smarrigt recept på cookies med kinder maxi i, mums mums…

IMG_3408

Min mamma hon kan hon

Ser ni hur underbar tårtan ser ut nedan!? Den här godbiten bakade min mamma till midsommar och jag kan ju säga att vi åt och åt och åt, älskar pavlova och mammas maräng den är helt utom den här världen. Jag vet att jag är duktig på att baka och många frågar mig alltid om råd och tips, men en marängbotten som är så god som min mammas det har jag aldrig fått till.. <3

midsommar

Krabat & Co

Hej hur mår ni idag? Jag mår toppen, har börjat jobba lite igen så nu är det inte endast semester utan lite jobb som gäller också. Men det är bara skönt tycker jag, jag gillar att ha mina rutiner dagligen och under semestern blir det så otroligt mycket stress av att hinna med att träffa alla vänner.

Men nu över till något helt annat, när man själv blir förälder så börjar man fundera otroligt mycket på ens konsumtion och hur bra konsumtionen är för miljön. Jag försöker alltid tänka på vad jag handlar till Nova om hon verkligen behöver det vi ska köpa men även att se till att det vi köper har bra kvalité. Så ni kan ju tänka er att jag blev otroligt glad när jag fann en hemsida som erbjuder ekologiska barnkläder och leksaker som har miljön i åtanke. Krabat & Co som jag skriver den här texten ihop med är en hemsida som är full av produkter och barnkläder till ditt barn och man kan även ha ett gott samvete när man handlar från deras butik, för att även om man inte kan göra allt för miljön kan man se till att ens barns produkter och kläder är ekologiska och genom det bidra till en bättre miljö.

Nova älskar allt som har med bakning att göra och hon gillar att bjuda på kakor så är det något jag skulle välja att köpa är det verkligen de här urgulliga kakorna, då skulle ju Nova kunna öppna upp sitt egna fik och bjuda in mamma och pappa där, vi hade nog älskat varenda kaka hon hade bjudit på.

24561465-origpic-055cfd 20910588-origpic-2aa5b1

(Bilder lånade från Krabat.se)

 

 

Böntacos

Hej på er !

Nu var det ett tag sedan ni fick ett matigt recept så jag tycker det är dags att leverera ett av de godaste receptet när det kommer till tacos. Den här böntacosen slår allt med hästlängder! Skulle jag bara få välja en rätt att äta resten av mitt liv så är det den här böntacosen, älskar syran som man får av limén. Verkligen en nyfunnen maträtt som jag kommer bjuda på till alla nära och kära som dyker upp på ett middagsstopp hemma hos mig.

IMG_0349

Du behöver:

*1 burk med blandade bönor
*1 burk passerade tomater
*1 dl matlagningsgrädde
*2 msk tomatpuré
*1 gul lök
*1 vitlöksklyfta (pressad)
*Svartpeppar och salt
*En påse bladspenat
*En påse blandsallad
*Creme fraiche
*2 tomater
*2 lime
*Tortillas

Gör så här:

1.Börja med att finhacka löken, häll därefter ut bönorna i en sil och låt de rinna av.

2.Stek löken i lite smör tills löken fått fin färg, häll sedan på bönorna, passerade tomater, matlagningsgrädde, tomatpuré och låt det koka ihop.

3.Pressa ner vitlöken och tryck ut några droppar limesaft. Koka i cirka 5 minuter och smaka av med salt och peppar.

4.Servera med tortillas, bladspenat, blandsallad, tomater, creme fraiche och tunt skivad lime.

IMG_0348

IMG_0352

Brunch is the way to go

Alltså finns det något bättre än brunch?! Nej nej nej och åter nej det finns ju verkligen inte det, älskar brunch så otroligt mycket, som jag tror ni vet vid det här laget.. Jag är egentligen ingen frukostmänniska och hoppar helst över frukosten men när jag blir sugen på frukost då ska det vara brunch och min brunch får gärna innehålla fruktsallad, frallor med massa olika pålägg, pannkakor med alla tillbehör man kan tänka sig, juicer i alla dess former och gärna någon sötsak som donuts eller någon annan bulle, mums mums på det ! <3

 

unnamed