Sandwich med omelett

Hej på er ! Måndag och ny vecka… Dagen har spenderats på stranden och en sväng till Sia butiken i Slöinge så nu har vi glass i mängder, perfekt i den här sommarvärmen. Jag tänkte även bjuda er på ännu en rätt från Vélochef boken, jag menar vad passar bättre när självaste Chris Froome som ingår i Sky teamet vann Tour de France igår och deras kock Henrik Orre har skrivit den här magiska kokbok. Jag tror aldrig i hela mitt liv att jag haft en bättre kokbok hemma och jag har blivit som besatt av att testa recepten. Dock ändrar jag ju om och lägger till lite, men det här receptet är ganska så likt, mest ökat upp ingredienserna och bytt ut det vita brödet mot surdegsbröd och sedan serverat den här magiska sandwichen med pommes..noom noom…

IMG_2410

IMG_2414

Du behöver:

* 4 ägg
* 8 skivor kokt skinka
* 8 skivor surdegsbröd
* 2 avokado
* 1 tomat
* Philadelphiaost

Gör så här:

1.Vispa ihop äggen och gör en snabb omelett. Skär bort kanterna på brödet. Bred philadelphiaost på båda brödskivorna, skiva avokado och tomat.

2. Lägg sedan på avokado, tomat, omelett och skinkan och avsluta med en brödskiva.

Servera med pommes eller ät bara som den är, vilket som så är det gott. 🙂

IMG_2402

IMG_2408

IMG_2412

IMG_2411

Street style

Hej på er ! Lördag idag och det underbara vädret fortsätter, kan inte bli bättre. 🙂

Idag tänkte jag visa er lite street style bilder som togs på mig i veckan av min kära man, så idag blir det ingen bildbomb på bakverk utan en bildbomb på mig istället. 🙂

imageimageimageimageimageimageimageimage image imageimageimageimageimageimageimage

Marshmallows kladdkaka med jordgubbsgrädde

Hej på er ! Redan onsdag och idag tänkte jag bjuda er på en kladdkaka som jag bara visste skulle bli så där perfekt, ett recept jag gott och lurat på länge men inte riktigt tagit tag i att baka, men nu så står den här Marshmallows kladdkakan med jordgubbsgrädde på bordet och oj så god den var, väldigt mäktig dock men det är ju bara positivt då kladdkakan räcker till många..

Tänk er en perfekt kladdig kladdkaka med magiskt hemmagjord marshmallow och toppat med chokladganache till det och en klick jordgubbsgrädde till servering, alltså på riktigt så otroligt gott ! 🙂

IMG_2430

Du behöver:

* 100 g smält smör
* 2 ägg
* 3 dl socker
* 2,5 tsk vaniljsocker
* 4 msk kakao
* 0,5 tsk salt
* 1,5 dl mjöl
* ströbröd till formen

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och låt svalna.

2. Smöra en form med avtagbara kanter och strö ströbröd i den.  Rör ihop ägg och socker i en skål. Blanda ner resten av ingredienserna. Avsluta med att röra ner det smälta smöret.

3. Häll smeten i formen och grädda i ca 20 minuter. Låt kakan kallna i kylskåpet.

Marshmallowstäcke:

Du behöver:

* 1 dl + 3 msk vatten
* 2 msk gelatinpulver
* 4 dl strösocker
* 1 dl vit sirap
* 1/2 dl glukossirap
* 1 msk vaniljsocker
* Rapsolja

Gör så här:

1. Blanda gelatinpulvret och 3 msk vatten i en skål, låt stå i ca 10 minuter.

2. Blanda socker, sirap, glukossirap, vaniljsocker och 1 dl vatten i en kastrull. Koka upp och låt koka 1 1/2 minut, rör om några gånger under tiden. Häll gelatinet och den heta sockervätskan i en stor bunke och vispa på låg fart tills gelatinet löst sig.

3. Öka därefter farten och vispa på högsta effekten i ca 10 – 15 minuter. Pensla en slickepott och  ta lite olja på händerna med, arbeta sedan ut marshmallowsen ovanpå kladdkakan, och dra runt tills det blir ett jämt lager. Märker du att marshmallowsen fastnar så är det bara att dutta på mer olja.

4. Täck över med plastfolie och låt stå i ca 2 h.

Chokladganachen:

Du behöver:

* 200 g Marabou mjölkchoklad
* 0,5 dl grädde

Gör så här:

Smält ihop grädden och chokladen över vattenbad, rör till en jämn smet. Bred sedan ut det över marshmallowsen och ställ in i kylskåpet ca 2 h.

Jordgubbsgrädde:

Du behöver:

* 225 g frysta jordgubbar
* 4 dl grädde

Gör så här:

Tina upp jordgubbarna och mixa dem till en slät smet. Vispa upp grädden och blanda sedan i jordgubbsmixen.

Tror inte att det kan bli godare än så här och väljer ni att bjuda på den här kladdkakan kan det inte bli annat än succé ! 🙂

IMG_2426

IMG_2428

IMG_2444

IMG_2431

 

10K på Instagram

Åh jag är faktiskt lycklig ( även om det kanske är lite löjligt ) över att för 2 veckor sedan nått
10 000 följare på Instagram. Känns helt galet att lilla jag från Halmstad har uppnått det och det ska bli spännande att se vad som händer den närmsta framtiden, massa roliga samarbeten som dyker upp då och då och jag är glad för alla möjligheter jag får både genom bloggen och Instagram. Jag uppdaterar mer på Instagram än här på bloggen och det är inte bara mat och bak utan lite allt möjligt, även lite dansvideos så in och följ mig på Baakochmaat. 🙂

10k

Somatox Coco Bianco – Coconut Oil Pulling

Hej på er ! Så var det söndag igen, vart tar dagarna egentligen vägen ? Ibland vill jag bara stanna tiden och leva samma dag om och om igen, det skulle kanske bli lite långtråkig i längden men hade ändå varit skönt att dagarna liksom inte försvinner..

Nog om det för idag ska jag ge er ett toppen tips på tandblekning, jag är verkligen besatt av vita tänder och har nog testat det mesta inom tandblekning men Somatox Coco Bianco – Coconut Oil Pulling spelar verkligen i en annan liga. Efter endast 3 dagar fick jag kommentarer om att mina tänder var så vita och folk undrade vad jag gjort..Det jag gillar är att det är en skonsam blekning och det känns väldigt fräscht att det är kokosolja. Den här kuren är på 14 dagar och man trycker ut innehållet i förpackningen och gurglar runt, sedan har man kvar det i 20 minuter i munnen innan man spottar ut det och sköljer munnen. Ett tips är att göra det direkt på morgonen då man gör sig i ordning. Själva kokosoljan bidrar till en friskare andedräkt och minskar risken för inflammerat tandkött och på köpet får man ett vitt leende, kan ju inte bli bättre..

Är ni sugna på att bleka tänderna på ett skonsamt sätt tycker jag ni ska kika in på @weightworld.se och @whitecoconutsplash.

coconut 1

me 1

coconut 2

 

Smulpaj med blandade bär

Och så var det lördag och regnet öser ner men vad gör det när man kan baka världens godaste smulpaj med blandade bär ?! Ännu ett supergott recept från Vélochef boken och i det här receptet har jag inte ens varit inne och kladdat för det var bara ett sådant där perfekt recept (vilket typ alla recept i den här boken är) som man bara vet kommer att smaka helt ljuvligt. Och att den är lite nyttigare än alla andra pajer är ju bara ett plus. På bilden ser ni när pajen är halvfärdig, pajdegen saknas, men boken bredvid visar det färdiga resultatet..

Du behöver:

Pajdeg:

* 150 g rågsikt
* 150 g havregryn
* 150 g rårörsocker
* 50 g hackad mörk choklad
* 1 tsk kanel
* 1 tsk salt
* 2 tsk bakpulver
* 200 g kokosolja

Bärblandning:

* 1 kg blandade frysta bär (jordgubbar, hallon och blåbär)
* 2 bananer
* 2 röda äpplen
* 1 dl flytande honung
* 3 msk rårörsocker

Gör så här:

1. Tina bären och häll av vätskan, mosa bananerna med en gaffel och blanda dem med bären. Skär äpplena i tärningar .

2. Blanda bär, banan och äpple, vänd in honung och socker. Häll över smeten i en ugnsäker form.

3. Sätt ugnen på 150 grader, blanda ihop alla torra ingredienser för pajdegen. Knåda in den tempererade kokosoljan.

4. Täck bärblandningen med pajdegen. Lättast är att smula degen över bärblandningen då degen är ganska så lös. Grädda i 45 minuter i mitten av ugnen.

smulpaj velochef

Helgmeny

Hej på er ! Hoppas allt är bra med er den här torsdagseftermiddagen ?

Kommer ni ihåg att jag brukade ha helgmeny varje torsdag tidigare här i bloggen, det är knappt så att jag kommer ihåg det själv då det var så otroligt länge sedan jag gjorde en helgmeny. Men jag har inte haft inspirationen att sätta ihop en perfekt helgmeny och då har jag tänkt att jag hellre skippar det, vill ju endast ge er det allra bästa. Men nu mina damer och herrar så har inspirationen kommit tillbaka och tadaaa här för ni en färsk helgmeny, så nu kan ni sluta fundera på vad ni ska äta till helgen ! 🙂

Det blir en perfekt fiskrätt till fredagsmyset, lite asiatiska vibbar på lördagen och avslutar söndagen på topp med en vegetarisk rätt. Däremellan kan ni gå och mumsa på smarriga kolaklubbor och lite efterrätt sitter ju aldrig fel…

Fredag: Tacofisk med majssallad

1460228896-11920

Lördag: Asiatisk riswok 

img_0400_560fec68ddf2b31c23143fc0

Söndag: Grönsakspizza

1460221285-11920

Helgens efterrätt: Jordgubbscheesecake 

1458562369-11920

Helgens godsak: Kolaklubbor med ett täcke av choklad och kokos

1456230448-11920

Forever Unique

Jag har alltid älskat Forever Unique när det kommer till lyxiga klänningar men jag har aldrig känt att det varit rätt läge att slå till på en dyrgrip.. Dock har jag hela tiden sagt att den dagen jag blir bjuden på ett bröllop då är det dags att låta en älskling komma in i min garderob. Och så blev det, en bröllopsinbjudan damp ner och jag var inte sen på att klicka hem den här underbara skapelsen. Den är som en prinsessklänning och älskar att hela överdelen är som ett smycke, verkligen helt i min smak. En kvinna kan ju aldrig få för mycket bling, ellerhur ? 🙂

forever unique

Vegetarisk wok

Ni som har läst min blogg ett tag vet att jag äter vegetarisk mat oftast och finns det vegetariskt på menyn är det alltid det jag väljer, så idag tänkte jag ge er en vegetariskt rätt som är så där galet enkel att slänga ihop. Givetvis pratar jag om vegetarisk wok, egentligen så ska det vara nudlar till wok, men jag använde fullkornsspaghetti och om det blev gott, kan vara det bästa jag gjort i wokväg.. 🙂

IMG_2396

Du behöver:

* 4 portioner kokt spaghetti gärna fullkorn
* 500 g frysta wokade grönsaker
* 0,5 dl sweet chili sås
* 0,5 dl olja ( raps eller matolja )
* 4 msk soja

Gör så här:

1.Börja med att koka spaghettin woka sedan grönsakerna. Häll över spaghettin i ett durkslag och låt vattnet rinna av, blanda sedan i de wokade grönsakerna.

2. Blanda sweet chili, olja och soja, rör sedan i det i woken.

Sedan är det klart att servera ! Kan inte bli lättare än så här…

IMG_2399

IMG_2400

 

Detox Tea

Hej på er ! Så snabbt den här helgen flög förbi, men när det går snabbt då har man allt roligt.. 🙂 Idag tänkte jag tipsa er om ett helt magiskt Detox Tea, det är ett te som man dricker både morgon och kväll och på förpackningarna står det morgon och kväll så man lätt håller reda på vilken tepåse man ska ta. Morgonteet ska drickas varje dag och kvällsteet dricks varannan kväll. Jag älskar att det här teet har gett mig mer energi och att jag inte alls känner mig lika sugen på sötsaker och då har jag inte hunnit dricka det mer än 3 dagar, det sägs även att just det här teet ska ge en finare hud men även minska uppblåsthet vilket man aldrig säger nej till.

Jag älskar att blanda i lite ingefära och citron då jag tycker det ger ännu mer friskhet till det här örtteet, men är man till exempel mer för kanelsmak går det att blanda i eller bara dricka teet precis som det är.

Blir ni sugna på det här teet lika mycket som mig tycker jag ni ska kika in på deras Instagram sidor @weightworld.se eller @ortte_scandinavian .

unnamed

unnamed 2

unnamed 3