Apelsinjuice

God morgon på er !

Så här tidigt på morgonen är det perfekt att starta dagen med hemmagjord apelsinjuice och när det endast krävs två ingredienser så finns det ingen undanflykt att inte göra egen juice. Får jag bara i mig det där glaset med apelsinjuice så är jag redo för dagen. 🙂

IMG_0132

Du behöver:

*Ca 2 kg apelsiner
*3-4 dl vatten (beroende på hur stark och söt du vill ha juicen)

Gör så här:

Pressa ut saften ur apelsinerna och tillsätt därefter vattnet och rör om.

IMG_0138

IMG_0148

Grön ärtpasta med nötbratwurst

Hej på er mina läsare !

Idag blir det äntligen en smarrig maträtt som jag ska bjuda på och det är inget mindre än grön ärtpasta med nötbratwurst. Maträtten slängs ihop på mindre än 30 minuter och det är verkligen perfekt så här i veckan när man har lite tidsbrist. 🙂

IMG_0492

Du behöver:

*1 pkt babyplommontomater
*1/2 pkt philadelphiaost
*400 g gröna ärtor (frysta)
*1 gul lök
*500 g nötbratwurst
*400 g pasta
*2 vitlöksklyftor
*1 tärning kycklingbuljong
*1 dl vatten
*1 msk vitvinsvinäger
*Olja
*Salt
*Svartpeppar

 
Gör så här:

1.Koka upp pastan enligt anvisning på förpackningen.

2.Ärtröra: Finhacka löken och vitlöken, fräs i olja i en kastrull. Tillsätt de frysta ärtorna, kycklingbuljong, vitvinsvinäger, färskost och vatten. Låt puttra i ca 5 minuter.

3.Mixa ärtröran med en stavmixer och smaka av med lite salt och svartpeppar. Stek upp nötbratwurst i lite olja i en stekpanna. Blanda ärtröran med den nykokta pastan. Servera pastan med korven och babyplommontomater.

IMG_0497

Inzpire.me

Så var måndagen här och jag välkomnar en ny vecka, för visst är det skönt när man har en hel vecka framför sig ? Jag är lite olik många och tycker faktiskt att måndagen är en av de bästa dagarna på veckan. 🙂

Idag mina fina läsare tänkte jag tipsa er om en superbra sida om ni som mig är bloggare, Instagramare eller bara en influenser på annat vis. Jag har blivit medlem på Inzpire.me där man som influenser (eller om du driver ett företag) skapar dig ett nätverk och hittar samarbeten med olika företag som passar just din profil. Jag älskar sidan, känns som någon annan gör grovjobbet åt en och endast de passande samarbeten ploppar upp. Så är ni som mig en influenser eller driver ett företag in och registrerar er HÄR !

 

********************************************

Brunch time

Idag har varit en riktig härlig dag, vi började söndagen med en riktigt härlig brunch med min familj, min brors familj och mamma och pappa. Har ju lovat mig själv att ha minst en brunch i månaden, viktigt att bruncha mer tycker jag då det är så otroligt trevlig. Vi åt alltifrån pannkakor (som min man för övrigt är bäst på att grädda) med grädden sylt och nutella. Frallor och dounuts och även en ordentligt fruktsallad. Till det hade vi flera olika sorters juicer och massa olika pålägg till frallorna.. Så ja ni kan ju första att vi blev mätta och glada. 🙂

Sedan har dagen varit lugnt, strukturerat upp kommande vecka då det som vanligt är full rulle här hos mig. Men jag gillar det, fart och fläkt beskriver mig som bäst. Imorgon påbörjas även den fjärde terminen i skolan och jag är halvvägs till min examen som beteendevetare/sociolog. Känns härligt med en ny termin så man får lite ny härlig motivation..

Hoppas även ni haft en bra söndag ! <3

Här kommer en bild på halva brunchbordet, gick inte att få med allt på bild. 😛

brunch 3

Drömmen om ett eget företag

Hej på er där ute i stormiga Sverige! Hoppas allt är bra med er även om vädret inte riktigt är på topp. Själv är det riktigt bra, det är mycket som är på gång i livet nu och det är spännande…men men mer om det lite längre fram. 🙂

För nu ska jag berätta om något som jag är helt lyrisk över! Som ni vet sedan tidigare älskar jag matlagning och att baka (ganska så självklart då jag driver en bak och matblogg) och en dröm jag har är att någon gång i livet starta ett café, bageri eller restaurang, så när jag fick höra om företagsförmedling.se som jag även skriver denna text tillsammans med där man kan köpa företag kändes det verkligen som ett företag som jag ska ha i minnet. Inte bara att man kan köpa företag utan företagsförmedlingen erbjuder även hjälp med att utveckla ens idéer. Man får vägledning och möjlighet att diskutera och utveckla sina tankar om köp av företag. Är ni som mig någon gång sugna på att köpa ett företag hjälper företagsförmedlingen dig med att söka och lista de bolag som stämmer med ens sökprofil. När man väljer det bolaget som är mest intressant så tar företagsförmedling kontakt med ägarna till företaget som är intressant för en och därefter om intresset finns att göra affären. Även att man får hjälp med allt från analys och värdering av aktuellt företag till förhandling, kontrakt och slutligen tillträde är verkligen perfekt, då jag själv inte är så insatt i hur processen går till.

Så om ni får reda på att jag någon gång i framtiden köpt ett litet café vet ni vilka som har hjälpt mig.

bagare-6589

Honungsmelon juice

Så här i januari månad är man ganska så trött på allt sött som man ätit hela december månad och då älskar jag att dricka olika juicer när sötsuget sätt in. Den här honungsmelon jucien är helt underbar och jag tillsatte lite färsk apelsinsaft för att förhöja smakerna ännu mer. En sådan här om dagen gör gott för ditt immunförsvar. 🙂

IMG_0106

Du behöver:

*500 g honungsmelon
*1 apelsin (saften)

Gör så här:

Skiva melonen i mindre bitar och häll i en mixer. Tryck ut saften från en apelsin i mixern och mixa honungen och apelsinsaften tills det har bildats en slät blandning.

IMG_0107

IMG_0104

Toffifee kladdkaka

Så var fredagen har och jag tänkte bjuda er på en otroligt god kladdkaka som jag slängde ihop igår..Det cirkulerar väldigt många kladdkakor som är förstorade chokladbitar och då kom jag på att jag måste göra en Toffifee kladdkaka, helt enkelt en enda stor Toffifee. Ett perfekt innehåll med en smarrig kladdkaka, kolasås, hasselnötter, nougat och mörk choklad. Mäktig men verkligen otroligt god, jag tycker det är perfekt att servera den med vaniljglass så chokladen bryts av lite.

IMG_0110

IMG_0117

Kladdkaka

Du behöver:

* 1 dl rapsolja
* 2 ägg
* 2,5 dl strösocker
* 1,5 dl vetemjöl
* 5 msk kakao
* 1 msk vaniljsocker
* 1 krm salt
* 1 krm bakpulver

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa samman olja, socker och ägg.

2. Rör ner de övriga ingredienserna försiktigt i äggblandningen.

3. Knid in en springform med rapsolja och häll smeten i formen.

4. Grädda mitt i ugnen ca ca 15-20 minuter.

Toffifee 

Du behöver:

*100 g hasselnötter
*2 dl ljus sirap
*2 dl strösocker
*2 dl grädde
2 tsk vaniljsocker
*250 g nougat
*100 g mörk choklad
*11 Toffiffee att dekorera med

Gör så här:

1.Rosta nötterna tills de börjar knäppa. Lägg över dem i en handduk och skrubba av så mycket av skalet som möjligt.

2.Koka upp strösocker, ljus sirap, grädde och vaniljsocker. Så fort det börjat koka sänk värmen och rör inte om medan det kokar. Koka till 120 grader eller gör kulprovet. Tänk att det ska bli kola och inte knäck.

3. När kola än klar häll det över kladdkakan , tryck sedan ner hasselnötter. Ställ in i kylskåpet medan du smälter nougaten över vattenbad. Häll den smälta nougaten över kladdkakan, dekorera sedan med Toffifees runt hela kakan. Ställ tillbaka in i kylskåpet,

4.När nougaten har stelnat så smält den mörka chokladen över vattenbad. Ta sedan något runt med hål i jag använde en springform som är ca 10 cm. Häll över den mörka chokladen i hålet och ställ in i kylskåpet så att chokladen stelnar.

5.När chokladen har stelnat så ta bort den lilla formen, formen kan sitta lite fast i den mörka chokladen så ta en kniv och skär försiktigt längs med kanten.

IMG_0113

IMG_0123

IMG_0128

IMG_0127

 

Mjuk pepparkaka med lingonfrosting

Hej på er ! Årets sista dag är här och jag är så otroligt taggad över att 2017 snart är här, det här ska bli mitt år och jag ska verkligen gasa fullt ut när det gäller mina mål. Viktigt att våga tro på sig själv och att våga misslyckas på vägen, hade jag inte gjort det så hade jag aldrig kommit så här långt redan och 2017 kommer innehålla många roliga saker.

Med det sagt så är det dags att bjuda på den sista julkakan är i bloggen och då blir det en härlig mjuk pepparkaka med lingonfrosting, vill man inte mumsa på en sådan här kaka på självaste nyårsafton är det perfekt att ta en bit imorgon.

Ett riktigt Gott Nytt år till er mina underbara läsare ! <3

IMG_0090

Mjuk pepparkaka

Du behöver:

*2 ägg
*2 dl strösocker
*1 1/2 dl gräddfil
*50 g smör
*2 1/2 dl vetemjöl
*1 tsk bakpulver
*1 tsk kanel
*1,5 msk pepparkakskrydda

Gör så här:

1.Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg pösigt med strösocker. Smält smöret.

2.Rör ner gräddfil och smält smör. Blanda vetemjöl med bakpulver, kanel och pepparkakskrydda. Rör ner blandningen i smeten.

3.Grädda i cirka 45 minuter i nedersta delen av ugnen. Ta ut, vänd upp kakan på ett fat och låt svalna.

Lingonfrosting

Du behöver:

*200 g philadelphiaost
*50 g rumsvarmt smör
*3/4 dl florsocker
*1 dl frysta lingon

Gör så här:

1.Vispa samman philadelphiaosten, smör och florsocker till en slät smet. Rör ner de frysta lingonen.

2.Bred lingonfrostingen över kakan oh spritsa fina detaljer runt och på. Garnera sedan kakan med lingon.

IMG_0094

IMG_0098

IMG_0093

IMG_0091

Sötpotatissoppa med persilja och focaccia

Hej på er ! Så var det ett tag sedan jag skrev, jag tog helt enkelt välbehövligt ledigt nu under julen. Hoppas ni allihopa haft en underbar jul med era nära och kära?  Min jul har varit så lugn och skön och med massa gött häng, men nu är det åter tillbaka till verkligheten och då tycker jag det passar perfekt att bjuda på en helt perfekt mustig soppa, nu är man ju så trött på allt sött. Den här sötpotatissoppan med persilja och focaccia är en helt underbar vegetarisk soppa som egentligen är en Linas matkasse rätt, men som jag ändrade om en del vid tillagning. Ni vet ju att jag har svårt att hålla mig till recept och vill alltid ändra om rätterna så att rätten passar mig bättre. 🙂

IMG_0486

Du behöver:

*1/2 pkt philadelphia ost
*1 gul lök
*1 limé
*1 pkt stora vita bönor
*2 st sötpotatis
*2 vitlöksklyfta
*2 kycklingbuljong
*1 tsk malen ingefära
*0,5 tsk malen kanel
*9 dl vatten
*Olivolja
*Salt
*Svartpeppar
*0,5 msk vitvinsvinäger
*1 kruka persilja
*Torkad oregano
*1 förp pizzasurdeg

Gör så här:

1.Sätt ugnen på 250 grader. Platta ut pizzasurdeg i en smord ugnsform och tryck gropar i degen med fingrarna. Ringla över lite olivolja. Strö torkad oregano och lite salt över degen. Baka högt upp i ugnen ca 20 minuter eller tills brödet är genomgräddat.

2.Skala och tärna sötpotatisen, grovhacka löken. Fräs lök och sötpotatis i lite olivolja i en stor gryta eller kastrull. Tillsätt pressad vitlök, malen ingefära och kanel.

3.Tillsätt vatten, buljontärningar och vitvinsvinäger. Låt sjuda under lock ca 15 minuter eller tills potatisen är mjuk.

4.Tillsätt stora vita bönor och philadelphiaosten till soppan, mixa soppan slät med stavmixer. Smaka av med salt, svartpeppar och saften från limén. Strö över färsk persilja.

Servera sedan soppan med focaccian.

IMG_0487

IMG_0491

IMG_0490

 

Pepparkakssnittar

Hej på er ! Nu är det bara 2 dagar kvar till julafton och nu börjar julstämningen bli på topp, det enda man hade velat ha är lite snö så hade julstämningen varit ännu mer på topp. 🙂

Idag ska jag bjuda er på snittkakor och inte vilka snittkakor som helst utan pepparkakssnittar, vad passar bättre än det så här två dagar kvar till jul ?

IMG_0880

Du behöver:

*100 g mjukt smör
*1 dl socker
*2 msk sirap
*2,25 dl mjöl
*1/2 tsk bikarbonat
*1 tsk vaniljsocker
*1,5 tsk pepparkakskrydda

Gör så här:

1.Vispa smör, socker och sirap krämigt. Blanda mjöl, bikarbonat, vaniljsocker, pepparkakskrydda och vänd ner i smeten. Sätt ugnen på 175 grader.

2.Dela degen i två bitar. Rulla till två längder och platta till på bakplåtspapper. Strö över lite extra pepparkakskrydda. Grädda mitt i ugnen ca 10-15 minuter. Skär kakorna medan de är lite varma.

IMG_0887

IMG_0886

IMG_0889