Midsommartårtan

Hej på er !

Hur har er midsommar varit?  Vår var helt underbar, lugn och skön med dans runt midsommarstången, god mat med vänner och familj, precis så man vill att en midsommarhelg ska vara nu när man är småbarnsförälder.

I och med att jag jobbar heltid nu när det är uppehåll i skolan så var det knappt med tid då allt skulle förberedas och vi skulle ha firandet hemma hos oss så jag fuskade faktiskt med tårtan i år, köpte allt färdigt och monterade bara ihop tårtan. Men måste säga att den här jordgubbstårtan var ljuvlig ändå, ibland får man släppa alla tankar om perfektionism och göra det bästa av situationen och tiden. Det viktiga är ju ändå att man får umgås med nära och kära. <3

midsommartårta4

midsommartårta2

midsommartårta4

midsommartårta3

Nutella chokladbollar

Hej på er ! Idag ska ni äntligen få ett smarrigt recept på de här underbart goda Nutella chokladbollarna. Och att det är fredag idag med gör det bara ännu bättre, sätta sig ner i soffan med ett gäng sådana här chokladbollar de är inte helt fel det…

IMG_0377

IMG_0387

Du behöver:

*200 g rumsvarmt smör
*6 dl havregryn
*4 msk kakao
*4 msk kallt kaffe
*2 tsk vaniljsocker
*2 dl strösocker
*2 dl nutella
*Kokos

Gör så här:

1.Börja med att klicka ut 25 stycken klickar av Nutella (ta en tesked och klicka ut Nutellan) på ett bakplåtspapper och låt stå i frysen i ca 1-2 timmar.

2.Blanda alla övriga ingredienser förutom kokosen till en jämn smet och låt stå i kylen i ca 30 minuter.

3.Ta ut Nutellan täck varje bit med chokladbollssmet och rulla till bollar så att all Nutella täcks helt.

4.Rulla sedan bollarna i kokos och ställ in dem i kylskåpet,

Godare än så här blir det inte! 🙂

IMG_0376

IMG_0390

Helgmys

Äntligen fredag hur härligt är inte det? Jag är äntligen ledig både idag och hela helgen och det är något som jag verkligen behöver. Känns som jag har haft (och har) hundra projekt igång samtidigt och då är det viktigt att stanna upp och andas några dagar då och då, så den här helgen ska det njutas massor.

Imorgon blir det middagsmys med några av mina äldsta och finaste vänner, det är lika behövligt , man fyller ju på sina energidepåer genom att umgås med människor som betyder massor för en. Men redan ikväll blir det mys då vi får lite middagsbesök och att bara få sitta ner, njuta och koppla av med min underbara familj är något som jag verkligen saknat. <3

Det här fruktfatet hade btw inte suttit helt fel nu, under sommaren vill jag bara kränga massa olika frukter och bär, magiskt gott.

unnamed 3

Livet flyter på

Hej på er!

Alltså oj vad det var länge sedan jag bloggade, över en hel månad sedan. Men jag har verkligen känt att jag har behövt en bloggpaus och egentligen en bakpaus, tiden finns helt enkelt inte längre för att stå i köket på den nivån jag har gjort innan. Nu riktar jag in mig på andra mål i livet och måste lägga all fokus och energi på det. Hoppas att ni har överseende med det. 🙂

Självklart kommer jag att dela med mig av recept då och då när jag bara känner att det här kan jag inte hålla för mig själv, men det kommer inte alls vara i den utsträckningen som det har varit tidigare. Möjligtvis blir det så i framtiden det får vi helt enkelt se…

Men för er som gillar matbilder kan jag med glädje meddela att jag både äter mat och godsaker och jag älskar att ta kort så ni kommer mer och mer få se underbara matbilder, inte alltid lagat och bakat av mig men ändå något som är värt att visa upp. Som den här köttbullsmackan som jag åt igår på Äppelgården i Slöinge, godare mackor får man leta efter och deras äppelpaj mumma!!

Med det sagt vill jag önska er en underbar nationaldag och om ni vill följa mig dagligen är mitt tips att ni följer mig på Instagram där heter jag Baakochmaat.

IMG_2799

Plättar

God morgon på er mina fina fina läsare!

Idag tänkte jag dela med mig av den bästa frukosten som finns. Plättar med extra allt, det ska vara fruktsallad, nutella, uppvärmda hallon, jordgubbssylt och grädde. Det är ju så gott att man blir helt tokig!

Jag är egentligen ingen frukostmänniska, helst så skippar jag frukosten helt om det inte är brunch då och den intas runt 11-tiden, men plättar och pannkakor det slinker alltid ner.

IMG_0342

Du behöver:
( 4 portioner)

*2 ägg
*6 dl mjölk
*2 1/2 dl vetemjöl
*1/2 tsk salt
*0,5 tsk vaniljpulver
* 1 msk smör eller margarin

Gör så här:

1.Vispa äggen i en skål tillsammans med hälften av mjölken. Tillsätt mjölet och vispa till en klumpfri smet. Vispa ner resten av mjölken, vaniljpulvret och saltet.

2.Smält matfettet och blanda ner det i smeten. Låt smeten stå till sig ca 20 minuter.

3.Hetta upp en plättlagg på full värme och bred på lite smör, sänk sedan värmen till medelvärme och häll tunna lager av smeten i plättlaggen. Tänk på att vispa upp smeten under varje gång så inte mjölet hamnar i botten.

4.När ytan stelnat och undersidan fått fin färg är det dags att vända plättarna.

Serveras med vilka tillbehör du vill, själv har jag fruktsallad, nutella, grädde, jordgubbssylt och uppvärmda hallon, verkligen en riktigt pangfrukost.
IMG_0345

IMG_0346

Påsktårta

Glad påsk på er ! Idag ska jag bjuda er på en riktigt påskig tårta. Inspirationen kommer från Fridas bakblogg men gjorde tårtan helt i min smak. Valde att göra ett mittenparti med nougatfluff och oj så gott det blev. Det här är verkligen en påsktårta som går hem under påskfirandet. Tänk er en monsterstor chokladboll med nougatfluff och massa godis, alltså verkligen sååå gott och mäktigt. 😉

IMG_0299

IMG_0327

Du behöver:

Chokadbollssmeten:

* 500 gram smör
* 18 dl havregryn
* 2 dl kallt kaffe
* 5 msk vaniljsocker
* 6 dl strösocker
* 10,5 msk kakao

Gör så här:

1. Dela smöret och häll i sockret i en skål. Använd elvispen och vänd ner havregryn, vaniljsocker, kakao och till sist kaffet.

2. Vispa allt tills det har blandats ordentligt.

Nougatfluff:

*1 burk marshmallows fluff
*200 g nougat

Gör så här:

1.Smält nougaten över vattenbad, blanda ihop med marshmallowfluffen.

2.Micra i några sekunder så att fluffen blir mjuk.

Dekoration:

*Ca 150 g kokos
*Gul geléfärg
*Färgat strössel
*En chokladpåskhare
*Massa påskägg och påskhönor + lite Nutella att fästa godiset med

Ihopsättning av tårtan:

1.Använd en springform ca 20 cm i diametern, men använd inte bottnen. Börja med att trycka i chokladbollssmeten i ca halva formen. Tryck ner den ordentligt så att smeten blir fast.

2.Fyll sedan på med nougatfluffen och gör ett hål i mitten. Lägg sedan på det andra av chokladbollsmeten, var noga med att fylla på med smeten ända upp till kanten på formen och fyll inte i hålet. Tryck till ordentligt så allt är fast.

3.Färga där efter kokosen och blanda runt så all kokos blir gul. Blanda i strössel och rör runt. Ta bort springformen från tårtan och fina till tårtkanterna. Täck hela tårtan med kokos och strössel och dekorera kanterna med kokos och strössel. Strö över lite strössel högst uppe på toppen.

4.Därefter trycker du ner chokladkaninen i hålet och fyller på med ägg, sen kan du dekorera hur du vill. men för att allt ska sitta är det bra att dutta på lite Nutella under godiset och sätta fast.

5.Ställ in i kylskåpet och låt tårtan stelna innan servering.

IMG_0305

IMG_0308

IMG_0319

IMG_0300

IMG_0328

 

IMG_0297

IMG_0333

IMG_0331

 

När rätt hjälp behövs

Hej på er! Så var en ny vecka igång och den här veckan är det fullt upp innan det är dags för att fira lite påsk och njuta av några dagars ledighet. Inte ofta man får ledig nuförtiden men vad gör det jag älskat att arbeta och stå i, vila det kan man göra senare i livet.

Och på tal om att arbeta, jag har ju alltid haft en dröm av att någon dag starta upp ett företag och när jag fick höra om AA-VIDEO som jag även skriver den här texten tillsammans med blev jag glad över att det finns sådana här företag som hjälper oss som inte är så tekniskt lagda att kunna få sin dröm att gå i uppfyllelse. I dagens samhälle måste man se till att ha toppkvalité då det kommer till det tekniska om man ska klara sig inom företagsvärlden. Skulle jag öppna en restaurang/café som jag drömmer om är det viktigt att ha rätt övervakningssystem så att en trygghet infinner sig. Genom samråd med proffsen på AA-VIDEO tas den bästa helhetslösningen fram för att möta de behov som finns i dagens samhälle. Om jag kommer med en idé till dem så jobbar de fram den bästa lösningen för företaget, vilket jag tycker är en perfekt service. Att få alltifrån konsultation, installation till service och support är något jag vet att jag skulle efterfråga om jag blev egen företagare, för jag anser att man lär sig av proffsen.

Så jag vet verkligen vilka jag skulle vända mig till om jag behövde hjälp med det tekniska och hoppas att du vet det med ! 🙂

kunder
(Bild lånad från aa-video.se)

 

 

Ett land i sorg

Det är en tung dag att vakna upp till…Vi visste alla att det skulle hända någon gång, att terrorn skulle nå oss här i vårt lilla land men ändå går det aldrig att förbereda sig på hur man reagerar när det händer… Mina tankar går till de drabbade som förlorade en familjemedlem genom rent galenskap och hat, men även till alla som såg skräcken på nära håll…

Terror är vidrigt, terror är galenskap och terror är ett tillstånd av förvirring, människor som uppenbarligen är manipulerade av hat…

Så låt oss i Sverige och i hela världen stå upp mot det här, terror ska aldrig vinna över oss och vår kärlek till livet! ❤️

IMG_1671

 

 

Jordgubbs och apelsinbollar

Hej på er ! Onsdagskvällen är här och vad är då bättre än att mumsa på nyttiga jordgubbs och apelsinbollar? Jag tror inte att det finns något bättre.. För vem vill inte ha en godbit tills kvällsfikat och de här kan man äta med gott samvete  (även om jag tycker att man kan göra det med fikabröd också) hur ofta som helst. Dessa jordgubbs och apelsinbollar ger dig full med energi så att man orkar dagarnas alla utmaningar, så släng ihop dem du med..Helst nu direkt! 🙂

unnamed5

unnamed1

Du behöver:

*5 dl frysta jordgubbar
*3 avokado
*200 g dadlar
*1 apelsin (saften)
*5 msk kakao
*2 tsk vaniljpulver
*11 dl havregryn (glutenfria)
*1 dl kaffe
*2 dl vatten
*1 msk agavesirap
*200 g kokos

Gör så här:

1.Börja med att skala och kärna ur avokadorna, hacka dem sedan i mindre bitar. Kärna ut dadlarna och skiva dem i små bitar.

2.Kör i matberedare till en slät kräm. Blanda ihop alla ingredienserna  förutom jordgubbarna och kokosen.

3.Värm upp jordgubbarna och mixa dem i en mixer. Blanda ner det i smeten och rör om. Låt stå svalt tills smeten stelnar litegrann. Rulla i kokos.

Sedan är det bara att avnjuta dessa underbara bollar till frukost, middag, fika, kvällsmat och kvällsfika..bra va ? 🙂

unnamed

unnamed6

unnamed7

unnamed2

 

 

Mc Donalds chokladmuffins

Hej på er ! Så länge sedan det var sen jag la upp ett recept men idag händer det, ställde mig i köket och bakade dessa underbara Mc Donalds chokladmuffins och så otroligt goda de blev. Grundreceptet fann jag hos bästa Frida, men ändrade om lite så det passade mitt tycke och smak bättre. Älskar verkligen Fridas bakblogg hon ger en sååå otroligt mycket inspiration.

Men tillbaka till de här muffinsen nu, alltså kan det bli bättre än massa choklad ?? Dessa är sådana här muffins som man riktigt längtar till att få sätta tänderna i, så ikväll lär det bli en eller två sådan här till kaffet.

IMG_1611

IMG_1609

Du behöver:
(10 stora muffins)

*5 dl vetemjöl
*2 tsk bakpulver
*1 tsk bikarbonat
*2 tsk vaniljpulver
*1,5 dl kakao
*1 krm Salt
*130 g smält smör
*2 dl naturell yoghurt
*2 dl strösocker
*2 ägg
*150 g mörk choklad
*100 g mjölkchoklad

Gör så här:

1.Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Hacka därefter chokladen, blanda med både stora och små bitar choklad.

2.Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljpulver, kakao och salt i en skål.

3.Vispa sedan ihop det smälta smöret med yoghurten, strösocker och ägg i en skål.
Tillsätt de torra ingredienserna och rör ihop till en slät smet.

4.Rör ner 3/4 av den hackade chokladen och fördela sedan smeten i muffinsformarna.
Varje muffinsform ska vara fylld upp till kanten.

5.Strö sedan över resterande choklad på toppen av varje muffins.

6.Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

Verkligen helt perfekta muffins och extremt mäktiga, men med en sådan här muffins till kaffet kan det inte bli mer än rätt.

IMG_1606

IMG_1614

IMG_1610