VET du eller GÖR du?

Många gånger så agerar vi som om det skulle räcka med att veta hur vi ska göra för att få önskat resultat, istället för att GÖRA det vi vet att vi borde göra som leder till det resultat vi vill ha. Jag är själv där och nosar emellanåt. Oerhört korkat, vågar jag säga, eftersom jag räknar in mig själv i gänget och därmed inte anklagar någon annan. Handen på hjärtat. – Allt det du vet, om kost, sömn, träning, framgång etc. VET du vad du behöver göra för att få de resultat du vill ha, eller GÖR du det du vet (som krävs) för att få de resutat du vill ha? Om du oftare VET än GÖR, och är missnöjd med resultatet vill jag ställa en oerhört irriterande fråga:

Varför GÖR du inte det som krävs för att få de resultat du VILL ha? Väntar du på att det ska hända av sig själv? Eller att ngn annan ska göra jobbet åt dig? Är det bättre att ständigt vara frustrerad över det faktum att du är en bit ifrån/långt ifrån det du egentligen vill ha, – än att ta dig själv i kragen och GÖRA det som krävs?

Om du behöver göra en förändring för att ditt liv ska börja gå åt rätt håll, och kanske det är en stor förändring som krävs och det känns alldeles för jobbigt för att kavla upp ärmarna och sätta igång ett omfattande förändringsarbete, när du är helt dränerad av att leva i frustration över ditt nuläge. – Börja då med att välja EN sak. Tänk igenom hur den funkar nu, hur du skull vilja att den funkade och tänk ut ETT steg i rätt riktning, så har du redan satt igång energierna i den riktning du vill att de ska gå. Tänk om du skulle göra EN genomtänkt aktiv sak om dagen som leder dig i rätt riktning, tar det inte lång stund innan du är en bra bit på väg mot ditt mål.

Ofta tycker folk att det är så mycket som behövs tas tag i och att det måste bli så stort och svårt, att de inte ens börjar. Utan fortsätter leva i sina oönskade resultat. Känner du igen dig? Känns det bra i magen när du läser detta och känner igen dig? Förmodligen inte gissar jag!

Men det som känns bra i magen, är när man gör aktiva steg, även små myrsteg i rätt riktning. När man tar sina drömmar på allvar. När man förändrar tanken från att ha en dröm, – till att ha ett mål, då händer det en massa saker, både I oss själva, men också RUNT oss själva, - sett ur ett energiperspektiv.

Om du känner igen dig, – Vad väntar du på? Ge mig EN bra anledning varför du inte ska göra det som krävs för att ditt liv ska lyfta till en ny nivå! Säg att du står vid ett smörgåsbord, med massa underbara rätter. Tar du för dig av det som du tycker är det godaste du vet, fast du behöver sträcka dig för att nå det – eller tar du det som står närmast dig för att du inte orkar anstränga dig? Hoppas du förstår parallellen jag just gjorde! Go 4 it!

With love/Lili

Läs mer om mig på www.liliost.se

Följ mig på instagram @inspirationskonsulten

Prenumerera på mitt månatliga nyhetsbrevAnmäl dig här

Jag som skriver heter Lili Öst - jobbar som föreläsare, inspirationskonsult och mental - PT. Jag leder förändrings- och insiktsprocesser både för företag och privatpersoner ur ett – för många outforskat perspektiv. Gör på ett helt nytt sätt folk medvetna – ur ett energiperspektiv – om vikten av att ha sina tanke- och känslomönster under kontroll. Genom min egen unika metodik AHA-metoden, kombinerar jag klassisk beteendevetenskap med den viktiga och avgörande kunskapen om attraktionslagen, vilket ger en helt ny omfattande förståelse för hur vi alla kan skapa framgång i våra liv, relationer och företagLäs mer på www.liliost.se 

2015´s bästa present! Till dig själv och till någon som du vill ge nyckeln till ett bättre liv.

bokomslag med text

Boken JAG BLIR VAD JAG TÄNKER ger dig verktygen till att på riktigt kunna förändra det du vill förändra i ditt liv. Den ger dig kraft och inspiration att bli en riktig framgångsletare! Och får dig framförallt att upptäcka dina regerande tanke- och känslomönster och skapar förståelse om både varför det som fungerar och inte fungerar i ditt liv – gör det … Ovärderlig kunskap för att kunna ta kommando över ditt eget liv … och ta dig från ogillat till gillat läge!

Beställ den genom Soderpalm 

Digitalt smakprov

Vi får den verklighet vi regisserar
. Att jag blir vad jag tänker, är en sanning alla tillämpar men få inser. Vi får den verklighet vi regisserar, vi når de gränser av vår förmåga vi själva sätter. Lili tar med oss i en spännande resa i insiktens värld, där vi på ett enkelt sätt får möjligheten att göra uppföljningen av vår livs film till en publiksuccé, kassako och framgångssaga.
 Marko Latva-Nevala, cert. Mental trainer master

Den här boken kommer jag alltid att ha nytta och glädje av!! Efter att ha läst Lilis blogg ett tag så förstod jag ungefär vad boken skulle ge mig. Men den gav ändå mer.
 Jag har fått en massa nya verktyg så nu är det bara att göra jobbet. Och med ett nytt sätt att tänka så vet jag att jag kommer att nå mina drömmar och mål.
 Tack Lili! Nu jädrar! Anette Svanelind

 

Hur har du det med medmänskligheten?

AKTUELLT: SKAPA ETT FANTASTISKT 2015! Den 11/2 har jag en musikalisk föreläsning/workshop i Stockholm mellan 17.30 – 20.15 för dig som vill lära dig mer om attraktionslagen, få koll på dina egna tanke- och känslomönster och förstå hur de hänger tätt ihop med dina resultat du hitills fått. Önskade såväl som oönskade! Ett fåtal platser kvar. Läs mer/anmäl dig via länken. 

http://simplesignup.se/event/55670-aha-nu-fattar-jag-varfoer-jag-drar-till-mig-samma-sak-om-och-om-igen

Kära läsare. Idag tänkte jag beröra ämnet empati och medmänsklighet. Härom dagen delade jag ett inlägg på fb, där en vän till mig, engelsmannen David, var förtvivlad över en händelse som han inte kunde smälta riktigt, utan skrev av sig på fb, för att väcka reflektion. Det gjorde han verkligen rätt i! Det han skrev var följande:

”After I left my kids at school I went shopping at the local ”Köpcentrum” here in Ekerö. As I came into the parking lot I saw a man laying on his side away from me in the road in obvious distress. I stopped the car and rushed over to him to see if I could help. It turns out that he had just suffered spasms and cramps to his spine and had suddenly collapsed where he stood. A young man in his 30′s who had just dropped his kids off at ”Dagis”. A well dressed young man, a normal human being going about his normal routine. While we waited for the ambulance I suddenly realised that there had been two cars ahead of me that had driven around him to find parking where he lay and one person who had walked by before I got to him. WHERE DO WE LIVE!? We do not live in a 3rd world country where it is common place to see bodies at the side of the road that are the result of starvation and disease. THIS IS SWEDEN! One of the most developed countries in the world. Have we lost our humanity? Are we too busy for each other? Do you carry the attitude of ”It’s not my problem” with you? This could have been you or me, maybe we have suffered a heart attack or a seizure, wouldn’t you like to have someone try and help you? I want to be human, to have compassion, to be able to consider myself a useful member of the human race that cares about my fellow man. What about you!?”

Det är verkligen skrämmande! Vi har blivit avtrubbade på något sätt. Rädda att ta ansvar både för oss själva och för vår nästa. Det är precis som David skriver, – Tänk om det var DU som låg där! Skulle du vilja ligga där och dö för att folk inte ville ”blanda sig i?” Eller vill du vara en person som låter ngn ligga och dö, för att du inte villl ”blanda dig i”? Jag vet att JAG inte vill vara en sån person i alla fall. Men den tanken kräver att man även agerar på sin intention, inte bara känner så… BIG difference!

I helgen var det en kvinna som la upp på vår lokala köp&säljsite på fb och frågade om det fanns ngn som kunde skänka ett par vinterstövlar som hon kunde ge till en kvinna som satt och tiggde på hennes väg till jobbet. Hon mötte henne varje morgon och hade vid ett flertal gånger köpt mat till henne. I fredags hade kvinnan visat att hon inte hade några vinterskor. Initiativtagerskan slängde ut en förfrågan på fb och fick svar bl a från mig som skänkte två jackor och ett par stövlar. Det kändes så bra att veta att kläderna skulle komma väl till pass, direkt levererade till en som verkligen behövde.

Inspirerad av fb-kvinnans initiativ reagerade jag annorlunda idag när jag var på väg hem efter ett morgonmöte. Jag stannade till vid vår lokala matbutik för att handla lite lunch när jag såg en man sitta utanför affären, i snögloppet. En tiggare. Ja, fruktansvärt irriterande med alla tiggare kanske ngn tycker.. Men ännu mer fruktansvärt är det ATT det finns folk som kommit dithän i livet att de ser det som en enda lösning tänker jag. Ngt vaknade i mig. Jag gick inte ur, utan startade bilen igen, åkte hem, bryggde kaffe, bredde mackor och hämtade två ordentliga filtar, sen åkte jag tillbaka till affären för att handla lunch. Hans ögon glittrade när jag leende kom fram med mina saker. Jag gav honom inte pengar, men jag gav honom värme, ngt att äta, omtanke och jag visade att jag SÅG honom. Det kändes oerhört bra i magen. När jag kom tillbaka ut från affären satt han och mumsade på en av mackorna och drack varmt kaffe, med filtarna tätt omkring sig. Han vinkade till mig och ropade tack.

Det var inte kostsamt, inte jobbigt eller svårt, men jag var tvungen att ta ett aktivt beslut att GÖRA det jag gjorde, för en helt okänd person. Det hade lätt kunnat stanna som en vänlig tanke. En empatisk tanke. Men jag beslutade mig från att gå från tanke till handling. Det är ofta där det spricker för många. ATT jag gjorde det, det gagnade både honom och mig. Han fick se en strimma av medmänsklighet. Och jag, jag fick se samma strimma i mig själv. Och det gör mig glad!

Den här veckan vill jag utmana dig. Jag vill utmana dig att fundera över DIN aktiva medmänsklighet. Ställ dig frågan -  är jag en vänlig, empatisk person som TÄNKER snälla saker om andra, eller är jag en som dessutom GÖR de sakerna jag tänker att jag skulle vilja/eller borde. Ditt val där, gör en ENORM skillnad på resultatet.

With love/Lili

 

Hej januari – vart tog du vägen??

Hej alla glada:-)

Jag har lyst med min frånvaro ett par veckor för min agenda har varit mer än proppfull, och dessvärre var det bloggandet som fick stryka på foten:-( Hoppas dock att ni klarat er någorlunda utan mina glada tilrop. Förmodligen tippar jag:-)

Det nya året drog igång med buller och bång och mycket är i uppstartsfas parallellt. Ett personligt utvecklingsprogram för kvinnliga chefer ser snart dagens ljus. Woman in motion. Det kommer bli ett otroligt spännande projekt som kommer pågå i 6 månader, innehålla föreläsningar, workshops, eget utvecklingsarbete, grupparbeten och slutligen kommer det hela landa i 6 dagars workshop, föreläsningar, reflektion, rekreation och diverse andra skojjigheter på en vingård i La Madonna i Italien. Dessvärre är vingården under totalrenovering, så första resan kommer vi förmodligen förlägga nära vingården på ett fantastiskt pensionat. Vill du veta mer om detta, – maila mig på lili@liliost.se

Den 11/2 har jag en öppen föreläsning/workshop i Stockholm för dig som vill lära dig mer ingående om attraktionslagen och förstå hur våra tankar och känslor interagerar med denna universella naturlag varje vaken sekund, för att kunna styra upp ditt liv och sätta fart mot dina önskade resultat. Klicka på länken och läs mer: http://simplesignup.se/event/55670

Nåväl, nu har jag tagit de saker som är på uppstart. Nu är jag nyfiken på, – hur har du planerat att DITT 2015 ska bli? Har du satt några konkreta mål? Reflekterat över vad som hände förra året. Önskat såväl som oönskat. Hur VILL du ha det, och HUR har du planerat att komma dit? HAR DU planerat?

Många gånger pratar vi bara om det, men vi GÖR inte det förhandjobb som faktiskt krävs för att ”sätta” det på riktigt!

Jag vill dra ett exempel för dig idag. Visserligen handlar det om pengar för det är en amerikansk studie – men den säger rätt mycket ändå, – värt att ta till sig!

1979 genomförde Harvard Business School en studie i målsättning. Man frågade samtliga studenter i avgångsklassen på MBA-programmet en enkel fråga: ”Har du satt tydliga, nedskrivna mål för din framtid, och har du planerat hur du ska uppnå dem?”
Studien visade på ett resultat som håller i sig än idag. Endast 3% av alla studenter svarade att de hade tydliga, nedskrivna mål och planer. 13% sade att de hade mål, men att de inte var nedskrivna. Hela 84% saknade helt och hållet uttalade mål för sin framtid.

Tio år senare, 1989 gjordes en uppföljning på samma avgångsklass för att se hur det hade gått för dem. Resultatet var häpnadsväckande och talar sitt tydliga språk. De 13% som hade mål, men som inte hade dem nedskrivna tjänade i snitt dubbelt så mycket som de 84% som helt saknade mål. Hur hade det då gått för de 3% som hade tydliga, nedskrivna mål? Jo, de tjänade i snitt tio gånger mer än de resterande 97% tillsammans!

En liten studie att ha åtanke om du vill ”vässa” ditt år!

With love/Lili

 

Hej alla nya möjligheter:-)

ÄNTLIGEN! Ett nytt år. Nya möjligheter. Startskottet har gått för ett helt nytt och fräscht lopp. Har du tänkt att medverka i loppet, eller tänker du stå som publik? OM du tänker medverka, – med vilken energi och beslutsamhet går du in? Hur mycket tänker du anstränga dig för att lyckas bättre än något annat lopp du medverkat i tidigare. Än alla de nya åren som föregått detta nya år?

Många tänker i slutet av det föregående året och en bit in i det nya, att NU ska det bli ändring av! NU ska jag ta tag i ditten och datten. NU ska det och det bli bättre än någonsin…. och så fortsätter man ändå att göra precis som man gjort innan, eller nästan precis som man gjort innan. Och innan man vet ordet av, så har man glömt alla de vilda planer på förädling av sitt liv som man hade runt årsskiftet och så går man ett år till i det ogillade… Känner du igen dig? Ska 2015 hamna i samma resultat - eller - ska det verkligen BLI året, då du på allvar tar tag i de saker som inte funkat hittills i ditt liv?

Jag själv har några saker som jag definitivt ska skruva på 2015. HANDLA på ett helt nytt sätt än jag handlat innan gällande dessa saker, för att byta oönskade resultat – mot önskade. Våga gå rejält utanför komfortzonen i handling och tanke – inte bara skruva lite, för att på riktigt nå de resultat jag vill nå. Kanske jag kan inspirera dig att göra samma sak?

Förra blogginlägget gav jag dig verktyg för att summera det gångna året och för att ta ut en ny riktning 2015. Har du inte gjort övningen än, kan det vara god tid nu för att ta ut den riktning du VILL att livet ska röra sig. Låt inte livet bara ”hända dig” 2015. SKAPA det liv du VILL ha istället! Ge dig själv chansen att uppleva det bästa året i ditt liv hittills. Make it happen!

With Love/Lili

Läs mer om mig på www.liliost.se

Följ mig på instagram @inspirationskonsulten

Prenumerera på mitt månatliga nyhetsbrevAnmäl dig här

Jag som skriver heter Lili Öst - jobbar som föreläsare, inspirationskonsult och mental - PT. Jag leder förändrings- och insiktsprocesser både för företag och privatpersoner ur ett – för många outforskat perspektiv. Gör på ett helt nytt sätt folk medvetna – ur ett energiperspektiv – om vikten av att ha sina tanke- och känslomönster under kontroll. Genom min egen unika metodik AHA-metoden, kombinerar jag klassisk beteendevetenskap med den viktiga och avgörande kunskapen om attraktionslagen, vilket ger en helt ny omfattande förståelse för hur vi alla kan skapa framgång i våra liv, relationer och företagLäs mer på www.liliost.se 

2015´s bästa present! Till dig själv och till någon som du vill ge nyckeln till ett bättre liv.

bokomslag med text

Boken JAG BLIR VAD JAG TÄNKER ger dig verktygen till att på riktigt kunna förändra det du vill förändra i ditt liv. Den ger dig kraft och inspiration att bli en riktig framgångsletare! Och får dig framförallt att upptäcka dina regerande tanke- och känslomönster och skapar förståelse om både varför det som fungerar och inte fungerar i ditt liv – gör det … Ovärderlig kunskap för att kunna ta kommando över ditt eget liv … och ta dig från ogillat till gillat läge!

Beställ den genom Soderpalm 

Digitalt smakprov

Vi får den verklighet vi regisserar
. Att jag blir vad jag tänker, är en sanning alla tillämpar men få inser. Vi får den verklighet vi regisserar, vi når de gränser av vår förmåga vi själva sätter. Lili tar med oss i en spännande resa i insiktens värld, där vi på ett enkelt sätt får möjligheten att göra uppföljningen av vår livs film till en publiksuccé, kassako och framgångssaga.
 Marko Latva-Nevala, cert. Mental trainer master

Den här boken kommer jag alltid att ha nytta och glädje av!! Efter att ha läst Lilis blogg ett tag så förstod jag ungefär vad boken skulle ge mig. Men den gav ändå mer.
 Jag har fått en massa nya verktyg så nu är det bara att göra jobbet. Och med ett nytt sätt att tänka så vet jag att jag kommer att nå mina drömmar och mål.
 Tack Lili! Nu jädrar! Anette Svanelind

 

Vad vill du skapa för 2015?

Kära läsare. Jag vill börja med att tacka dig för att du läser min blogg. Jag hoppas att den hjälper dig att skapa klarhet och under året hjälpt dig att få inspiration till att skapa DITT bästa liv! Detta är den sista bloggen 2014 och jag vill ge dig bra reflektionsverktyg att ta med dig in i 2015, för att bli inspirerad att verkligen göra ditt 2015 till ditt hittills bästa år!

Så, idag tänkte jag prata lite om vikten att aktivt reflektera över ditt nuläge, över ditt önskade läge, om de skiljer sig markant och vad som kan vara ETT första steg i rätt riktning. Många gånger har vi mer fokus på det vi vill komma ifrån, på det oönskade läget än på det vi vill bjuda in mer av och det önskade läget. Detta ställer duktigt till det för oss – rent energimässigt! Eftersom lagen om attraktion fungerar så att lika – attraherar – lika, KAN det inte gagna dig – någonsin – att ha fokus på det du inte vill ha, för det handlar enkom om energi. VAD du lägger ditt fokus på och vad då också växer. Vill du ha mer av något, kan du inte ha ditt tanke- och känslofokus inställt på att hela tiden bekräfta bristen på detsamma. Vill du ha bort något, kan du inte ha hela din uppmärksamhet på att avsky/reta dig på/fasa över det du vill ha bort. För precis som i det första exemplet fungerar det så att det du lägger ditt fokus på – växer.

Ditt arbete med start – varför inte redan i julhelgen bör vara om du vill skapa en positiv förändring; Scanna av ditt nuläge.

Vad är du nöjd och glad över att du har i ditt liv. Vad funkar väl. Vad har varit riktigt bra 2014. Vilka fantastiska, positiva saker har hänt 2014. Vad har du redan som du gärna vill bjuda in mer av? Numrera varje sak.

Vad har inte funkat 2014? Vad har varit mindre bra – dåligt – katastrof? Har det hänt ngt riktigt negativt? Vad vill du absolut inte ha med dig som upprepning 2015? Numrera varje sak.

Nu har du två listor.

Börja med neggolistan. Ta en sak i taget. Börja med punkt 1. Titta på vad du skrivit. Det står uppenbarligen för ngt oönskat. Dela nu in nästa fas i två spalter.

Till vänster: Vad du VILL ha istället. Vad är ditt önskade läge? Tänk efter ordentligt, skriv ned. (Många har alltför stort fokus på det de inte vill ha, vilket gör att lika många fastnar där och glömmer att tänka igenom vad de VILL ha, vilket gör att de bara bekräftar det ogillade läget) Därför är denna punk AVGÖRANDE viktig i procesen!

Till höger: Vad kan vara ett första steg i rätt riktning. Kanske du kommer på flera steg när du väl tänker på detta ur ett möjlighets perspektiv. Skriv då ned allt du kommer på.

Beta av hela neggolistan på samma sätt. Nu har du istället för ett ogillat läge som du kräks på, plötsligt en visionslista med konkreta förslag till åtgärder som kommer leda dig in i en ny energi och nya resultat.

Titta nu på din positiva lista. Kan du komma på ännu fler saker du gillar i ditt liv? Små såväl som stora. Ta nu sak för sak igen. Vad behöver du göra för att få ÄNNU mer av det som du faktiskt gillar, av det som redan är bra, som redan fungerar? Hur kan du boosta detta ytterligare. Många gånger kan man komma långt med att bara bekräfta detta bra – ännu mer. Att istället för att ta det för givet, njuta av det, förstora det i sin positiva känsla, tugga tugummit två gånger som jag brukar säga. Njut av det – och bekräfta tankemässigt/verbalt/känslomässigt att du njuter av det.

Vad vill du bjuda in mer av? Bejaka detta. Men gör det ur ett positivt perspektiv. Känslan av att detta älskar jag så det vill jag gärna ha mer av i mitt liv. ABSOLUT inte känslan av – ooooh, detta vill jag så otroooligt gärna ha och jag saknar det sååå/ men jag haaaar inte det…. Jag hoppas du förstår skillnaden på känsla i magen gällande dessa två tankesätten. Den är nämligen avgörande för ditt resultat!

Behöver du stöd i ditt positiva förädlingsarbete av ditt liv 2015 kan jag, som vanligt:-) rekommendera dig att köpa min bok, – Jag blir vad jag tänker. Full av insiktsgörare, verktyg och övningar. Beställ den på www.soderpalm.se

Eller anlita mig som mental pt IRL/eller via telefon.

Hur du än väljer, GÖR det! Gör ett aktivt val. Låt inte bara 2015 bli vad det blir. Ta tag i det och skapa vad du VILL ha istället! Du är SÅ värd det!

Gott nytt år!

With love/Lili


JAG BLIR VAD JAG TÄNKER, boken som kan förändra, förbättra och förädla ditt liv. Beställ den på Soderpalm publishing Digitalt smakprov

Läs mer om mig på www.liliost.se

Följ mig på instagram @inspirationskonsulten

Prenumerera på mitt månatliga nyhetsbrevAnmäl dig här

Jag som skriver den här bloggen heter Lili Öst - jobbar som inspirationsföreläsare, inspirationskonsult och som MENTAL – PT. Jag inspirerar till självmedvetenhet, insikt och förändring ur ett – för många nytt perspektiv. Jag jobbar utifrån min egen metodik som jag kallar för AHA-metoden, genom vilken jag hjälper företag och privatpersoner att förstå – ur denna unika insikts- och perspektivkombination, varför vissa saker fungerar med lätthet och andra ofta, eller till och med alltid krånglar. Gör folk medvetna om vikten av att ha sina tanke- och känslomönster under kontroll, bli medvetna om vad de mest fokuserar på och förstå vikten av att välja den energi man sänder ut. Ger parallellt med coachning enligt de mer vanliga beteendevetenskapliga diciplinerna som KBT och NLP, den viktiga och avgörande kunskapen om Attraktionslagen. AHA-metoden ger mina klienter avgörande insikter om hur de hittills antingen jobbat spontant rätt med denna universella naturlag, eller på grund av okunnigheten om den, - mot den, (och då också mot sig själv) genom att titta på resultaten de hittills fått. Får du/ni inte önskade resultat inom ett eller flera områden, – Läs mer på www.liliost.se Där kan du också komma i kontakt med mig om du vill boka mig för uppdrag.

 

 

Dax att reflektera över din aktiva medmänsklighet?

Igår var jag för tredje året med som volontär i YES groups arrangerade Basket Brigade. Ett initiativ som från början kom från NLP gurun Tony Robbins. Jag och min man var ute och levererade mat till 40 familjer som har tuffa utmaningar i livet och totalt lyckades Yesgroup leverera mat till 200 familjer runt om i Stockholm. Helt fantastiskt! Vill du vara med som volontär nästa jul, eller vara sponsor för dessa julkassar vi delar ut, kontakta Ingela Janlert på Yes group. Kassarna kostar 450:-/st och man kan bidra både som privatperson och som företag. Även om det är tufft känslomässigt att åka runt och träffa många människor som är i ett utmanat ställe i livet med allt vad det kan innebära, så är det en helt fantastisk varm känsla man får att på riktigt känna att även om jag inte kan göra allt – så kan jag göra något. Och sen faktiskt GÖRA detta något. Att ta sig an volontär arbete är något ALLA kan göra. Och även om man har ont om tid, så nog kan man skapa en lucka för att hjälpa till.

Ibland är det faktiskt bra att ta sig en funderare över, vad gör jag AKTIVT för att hjälpa mina medmänniskor varje år? Självklart finns vi ofta där för familj och vänner, vilket man absolut inte ska räkna bort, för det är en otroligt viktig sak. Men hur engagerad är du i okända människor som inte kanske har varken vänner eller familj. Vad tror du att DU skulle kunna skapa för skillnad i världen om du bestämde dig för att göra en volontär handling om året. Eller kanske en var sjätte månad. Och alla började tänka som du. Tänk vad mycket hjälp det plötsigt skulle finnas för de som kanske inte har den mentala och känslomässiga styrka som krävs för att hålla sig på lyckans – framgångens – och harmonins väg i livet.

Blir du nyfiken på vad det finns du skulle kunna hjälpa till med, gå in på www.volontarbyran.org där du kan få en massa uppslag. Att vara volontär behöver inte handla om att man behöver åka till krigshärjade länder, utan det kan t ex vara att agera tolk för någon hemlös som inte kan tala svenska, vara värdfamilj för att bjuda hem ensamma pensionärer på fika/vara chafför till detsamma (läs mer om det på www.aldrekontakt.se) och mycket mer. Tänk efter. Vad kan DU bidra med 2015 som kan göra en skillnad. Kanske inte så märkbart i världen, men kanske avgörande i en enskild människas liv. Och alla dessa små viktiga initiativ,  de blir tillsammans något som märks. Både humanitärt såväl som kollektivt energimässigt.

With love/Lili


JAG BLIR VAD JAG TÄNKER, boken som kan förändra, förbättra och förädla ditt liv. Beställ den på Soderpalm publishing Digitalt smakprov

Läs mer om mig på www.liliost.se

Följ mig på instagram @inspirationskonsulten

Prenumerera på mitt månatliga nyhetsbrevAnmäl dig här

Jag som skriver den här bloggen heter Lili Öst - jobbar som inspirationsföreläsare, inspirationskonsult och som MENTAL – PT. Jag inspirerar till självmedvetenhet, insikt och förändring ur ett – för många nytt perspektiv. Jag jobbar utifrån min egen metodik som jag kallar för AHA-metoden, genom vilken jag hjälper företag och privatpersoner att förstå – ur denna unika insikts- och perspektivkombination, varför vissa saker fungerar med lätthet och andra ofta, eller till och med alltid krånglar. Gör folk medvetna om vikten av att ha sina tanke- och känslomönster under kontroll, bli medvetna om vad de mest fokuserar på och förstå vikten av att välja den energi man sänder ut. Ger parallellt med coachning enligt de mer vanliga beteendevetenskapliga diciplinerna som KBT och NLP, den viktiga och avgörande kunskapen om Attraktionslagen. AHA-metoden ger mina klienter avgörande insikter om hur de hittills antingen jobbat spontant rätt med denna universella naturlag, eller på grund av okunnigheten om den, - mot den, (och då också mot sig själv) genom att titta på resultaten de hittills fått. Får du/ni inte önskade resultat inom ett eller flera områden, – Läs mer på www.liliost.se Där kan du också komma i kontakt med mig om du vill boka mig för uppdrag.

 

The grid

The grid?? Jag pratade med en av mina klienter förra veckan och lovade att jag skulle skriva om the grid i bloggen denna veckan, för hon tyckte det blev lättare att förstå/jobba med LOA när man såg det ur detta perspektivet. Detta är ett sätt att försöka förklara hur LOA och vår energi fungerar på ett väldigt basic sätt.

Så, The grid. Vad är det?? När man lyssnar på Ester Hicks som är en av mina många inspiratörer, så förklarar hon på ett väldigt enkelt och lättfattligt sätt, hur lagen om attraktion fungerar. Ur ett energiperspektiv. Du som läst min blogg ett tag vet att jag skriver om personlig utveckling genom LOA perspektivet vilket ger en fantastisk insikt om vårt bästa verktyg för att skapa vårt bästa liv.

Så, följ med mig nu: Allt skapas två gånger. Först i en vibrationell verklighet. Sen, efter tillräckligt mycket bejakande fokus – i vår fysiska verklighet. Allt du någonsin drömt om, tänkt på, önskat dig, fasat över, varit rädd för etc skapas – så fort du tänkt tanken V-I-B-R-A-T-I-O-N-E-L-L-T och hamnar i The grid – ”gridden”. Om du tänker dig själv och din fysiska verklighet i en ring i mitten och så ritar du en ring utanför den. Den yttre ringen är gridden. I den hamnar alltså alla dina tanke-raketer. Men för att få dem att manifesteras – alltså BLI något som du ser bevis för i din fysiska verklighet, så måste du ha tillräckligt mycket ”rätt” fokus, tillräckligt länge sammanhängande för att kunna dra över det till din inre ring, dvs Din verklighet. Om du tänker dig att när det ligger i ”Gridden” så sitter det förankrat där med en kraftig gummisnodd. Om du fokuserar tillräckligt på det för att få det att komma över kanten in i din fysiska verklighet, men inte tillräckligt mycket kraft, då- så fort du tappar fokus, så smackar den tillbaka in i ”Gridden” för gummibandet fortfarande inte ”smält” tillräckligt för att bli slappt och släppa motståndet.

Det kan t ex vara ngt du hett efterlängtat och jobbat på att manifestera som ÄNTLIGEN tar sig över kanten. Du njuter av att det kommit in i din fysiska verklighet. Njuter av att ha det i ditt liv. Tilliten och de positiva känslorna, övertygelsen, den positiva förvissningen att det ÄR DITT gör att gummisnodden tunnas ut och blir slapp och verkningslös. Så det stannar hos dig och du njuter och det blir en positiv rundgång som håller det kvar i den inre ringen. Men så plötsligt börjar du tvivla. Du kanske börjar bli rädd för att detta fantastiska ska tas ifrån dig. Du börjar förvänta dig fel saker. Oroa dig. Bete dig som om det kommer tas ifrån dig. Med tvivlet och oron växer kraften tillbaka i gummisnodden och till slut har den vitaliserat all sin kraft och drar det tillbaka över kanten in i ”gridden” och ut ur din fysiska verklighet.

Känner du igen det?

Så, även om allt skapas först vibrationellt,  så är det inte allt som blir manifesterat i din fysiska verklighet för du kan bara dra in det över linjen om du är tillräckligt fokuserad på det du vill dra in – eller absolut INTE vill dra in! För om du har kraftigt fokus på det du INTE vill ha, det du är rädd för etc så blir du en kraftfull magnet för att dra in DET över kanten. Varken universum, ditt undermedvetna eller ”Gridden” vet vad du EGENTLIGEN VILL, de registrerar bara vad du fokuserar på som hetast!

Kodorden är TVIVEL – och – ÖVERTYGELSE. Det du fokuserar på med övertygelse – drar du in och håller kvar. Det du fokuserar på med tvivel, dras tillbaka in i gridden. Det du inte fokuserar på alls, stannar kvar i gridden – så länge du inte fokuserar på det. De är rätt enkelt om man ser det på detta sättet. Tycker i alla fall jag:-)

Så hur kan du nu använda detta för att dra till dig dina önskade resultat? Jo, tänk igenom vad du VILL ha, fundera på HUR DU FOKUSERAT, TÄNKT OCH KÄNT gällande  detta hittills. Har du haft ett positivt, tillitsfullt, övertygat fokus på att det redan FINNS där i din vibrationella verklighet och därför MÅSTE även bli synligt i din fysiska verklighet om/när du har rätt fokus. Eftersom attraktionslagen inte har några undantag, utan alltid fungerar på samma sätt. Eller har du önskat det hett – men ur ett brist, tvivel och saknadsperspektiv vilket inte är det perspektiv som ”smälter” gummibandet – utan vitaliserar det åt fel håll. Detta är avgörande för oss alla att bli medvetna om. När man tänker på livet och våra resultat ur det här perspektivet, blir det oftast flera saker som direkt blir solklara varför de är som de är. Hoppas det kan hjälpa DIG till att komma till kalreh och till bukt med ngt som jagat dig alltför länge.

Lycka till! With Love/Lili

the grid

 

JAG BLIR VAD JAG TÄNKER, boken som kan förändra, förbättra och förädla ditt liv. Beställ den på Soderpalm publishing Digitalt smakprov

Läs mer om mig på www.liliost.se

Följ mig på instagram @inspirationskonsulten

Prenumerera på mitt månatliga nyhetsbrevAnmäl dig här

Jag som skriver den här bloggen heter Lili Öst - jobbar som inspirationsföreläsare, inspirationskonsult och som MENTAL – PT. Jag inspirerar till självmedvetenhet, insikt och förändring ur ett – för många nytt perspektiv. Jag jobbar utifrån min egen metodik som jag kallar för AHA-metoden, genom vilken jag hjälper företag och privatpersoner att förstå – ur denna unika insikts- och perspektivkombination, varför vissa saker fungerar med lätthet och andra ofta, eller till och med alltid krånglar. Gör folk medvetna om vikten av att ha sina tanke- och känslomönster under kontroll, bli medvetna om vad de mest fokuserar på och förstå vikten av att välja den energi man sänder ut. Ger parallellt med coachning enligt de mer vanliga beteendevetenskapliga diciplinerna som KBT och NLP, den viktiga och avgörande kunskapen om Attraktionslagen. AHA-metoden ger mina klienter avgörande insikter om hur de hittills antingen jobbat spontant rätt med denna universella naturlag, eller på grund av okunnigheten om den, - mot den, (och då också mot sig själv) genom att titta på resultaten de hittills fått. Får du/ni inte önskade resultat inom ett eller flera områden, – Läs mer på www.liliost.se Där kan du också komma i kontakt med mig om du vill boka mig för uppdrag.

 

 

Jag är lite nyfiken på…

En ny vecka med nya möjligheter. En ny vecka där allt kan hända och där DU antingen aktivt och medvetet skapar det som behövs för att du ska komma närmare/till mål med det du vill se/ha/uppleva, eller nöjer dig med att hantera det som ”bara blir”.

Vad jag är lite nyfiken på, är dig som läser min blogg antingen då och då, men framförallt dig som läser den varje vecka. Tar du verkligen till dig av det jag skriver och aktivt använder det som verktyg för att förändra det i ditt eget agerande/dina tankar/dina känslor som hittills inte gett dig önskade resultat? Eller läser du det bara? Varför jag frågar dig, är för att skillnaden på resultatet du får, – är milsvid!

Om vi bara lär oss nya saker, som kan ge nya resultat men inte applicerar dem i vårt liv och agerar på de nya insikterna, – då är det bara värdelöst vetande som inte gagnar oss eller skapar den förändring och förädling som den skulle kunna skapa. Vi behöver aktivera kunskapen och sätta den ‘in action’ för att den ska kunna göra någon nytta.

Har du någon plan? Vet du vad du vill ha, hur du vill känna, vad du vill göra. Är du på rätt plats nu? Var är du om tre månader, sex månader, ett år från nu? Vad har fallit på plats? Vad är bättre än nu? Vad vill du ska vara bättre än nu? Vad är fantastiskt nu och vad behöver du göra för att det ska fortsätta vara så fantastiskt??

Börja med dessa frågor och se vart de leder dig. Leta bakåt i mina bloggar efter alla verktyg, övningar och nycklar jag gett dig tidigare. Behöver du ytterligare hjälp att komma framåt, finns ju även möjligheten att köpa min bok och/eller boka tid för konsultation. Huvudsaken är att du inte låter tiden bara rinna iväg, utan GÖR något som för dig framåt mot dina önskade resultat. Och att du på vägen dit, även gör dig själv uppmärksam om allt det fantastiska som du har i ditt NU. Stort som smått. Och använd dig av det som en positiv magnet som drar till sig mer att glädjas åt. Bli M-E-D-V-E-T-E-N! Det har du ALLT att vinna på!

Låt inte bara livets dagar rinna iväg utan styrning. SKAPA det fantastiska liv som du är ämnad att lära dig skapa. Och har du redan lyckats, – GRATTIS! Skapa då medvetenhet om vad du behöver göra/tänka/känna för att fortsätta vara i det positiva flow du befinner dig. Livet är hela tiden i direktsändning och det går inte i repris, så se till att skapa det du VILL se – NU! Simply because you´re worth it! Lycka till!

With Love/Lili

 

JAG BLIR VAD JAG TÄNKER, boken som kan förändra, förbättra och förädla ditt liv. Beställ den på Soderpalm publishing Digitalt smakprov

Läs mer om mig på www.liliost.se

Följ mig på instagram @inspirationskonsulten

Prenumerera på mitt månatliga nyhetsbrevAnmäl dig här

Jag som skriver den här bloggen heter Lili Öst - jobbar som inspirationsföreläsare, inspirationskonsult och som MENTAL – PT. Jag inspirerar till självmedvetenhet, insikt och förändring ur ett – för många nytt perspektiv. Jag jobbar utifrån min egen metodik som jag kallar för AHA-metoden, genom vilken jag hjälper företag och privatpersoner att förstå – ur denna unika insikts- och perspektivkombination, varför vissa saker fungerar med lätthet och andra ofta, eller till och med alltid krånglar. Gör folk medvetna om vikten av att ha sina tanke- och känslomönster under kontroll, bli medvetna om vad de mest fokuserar på och förstå vikten av att välja den energi man sänder ut. Ger parallellt med coachning enligt de mer vanliga beteendevetenskapliga diciplinerna som KBT och NLP, den viktiga och avgörande kunskapen om Attraktionslagen. AHA-metoden ger mina klienter avgörande insikter om hur de hittills antingen jobbat spontant rätt med denna universella naturlag, eller på grund av okunnigheten om den, - mot den, (och då också mot sig själv) genom att titta på resultaten de hittills fått. Får du/ni inte önskade resultat inom ett eller flera områden, – Läs mer på www.liliost.se Där kan du också komma i kontakt med mig om du vill boka mig för uppdrag.

 

 

Att våga hålla fast vid ditt val

Det är inte alltid det är lätt att hålla fast vid ett val man gjort som gäller förändring, även om man egentligen känner att det ÄR rätt val! Varför, – jo för att det är så otroligt många faktorer som påverkar oss i vår omgivning. Tryggheten till det vi känner till, enkelheten att stanna kvar i det som är, oron för vad som komma skall, – om det verkligen kommer att bli bättre, eller att vi, i vår strävan om att skapa något bättre än nu – i själva verket kanske är på väg att skapa något klart sämre… Det motstånd som blir från andra som av egna anledningar kanske inte vill att vi ska göra förändringen. Är man dessutom en positivt styrd person som alltid väljer att se och bena ut det som finns som är positivt att fokusera på, då är det inte en helt enkel process att vidhålla sitt – då förmodligen svårt framläkta beslut om att skapa den förändring som man känner behövs.

Känner du igen dig? Är detta DU, då behöver du igen och igen påminna dig om anledningen till varför du ville skapa förändringen från början och vad det var som fick dig att öppet deklarera att du även tänker genomföra den – ev motarbetning till trots. Det ÄR svårt att hålla kraften kvar i beslutet att skapa förändring om omgivningen inte är enig, men om DU kände från början i prosessen att en förändring är nödvändig för att du ska kunna leva i sanning, i harmoni och på det sätt som DU vill leva ditt liv – VÅGA hålla fast vid ditt beslut och genomför det. Fantastiska saker händer när vi vågar leva i sanning med oss själva. Fantastiska saker kan hända även de som är motsträviga till förändring. Om inte annat så visar vi vägen till att våga bryta präglingar som inte gagnar oss till fördel för att våga göra det som krävs – för oss – för att skapa livsharmoni.

Till harmoni finns inga genvägar – det finns bara medvetna val och handling

With Love/Lili

JAG BLIR VAD JAG TÄNKER, boken som kan förändra, förbättra och förädla ditt liv. Beställ den på Soderpalm publishing

Läs mer om mig på www.liliost.se

Följ mig på instagram inspirationskonsulten

Prenumerera på mitt månatliga nyhetsbrevAnmäl dig här

Jag som skriver den här bloggen heter Lili Öst - jobbar som inspirationsföreläsare, inspirationskonsult och som MENTAL – PT. Jag inspirerar till självmedvetenhet, insikt och förändring ur ett – för många nytt perspektiv. Jag jobbar utifrån min egen metodik som jag kallar för AHA-metoden, genom vilken jag hjälper företag och privatpersoner att förstå – ur denna unika insikts- och perspektivkombination, varför vissa saker fungerar med lätthet och andra ofta, eller till och med alltid krånglar. Gör folk medvetna om vikten av att ha sina tanke- och känslomönster under kontroll, bli medvetna om vad de mest fokuserar på och förstå vikten av att välja den energi man sänder ut. Ger parallellt med coachning enligt de mer vanliga beteendevetenskapliga diciplinerna som KBT och NLP, den viktiga och avgörande kunskapen om attraktionslagen. AHA-metoden ger mina klienter avgörande insikter om hur de hittills antingen jobbat spontant rätt med denna universella naturlag, eller på grund av okunnigheten om den, - mot den, (och då också mot sig själv) genom att titta på resultaten de hittills fått. Får du/ni inte önskade resultat inom ett eller flera områden, – Läs mer på www.liliost.se Där kan du också komma i kontakt med mig om du vill boka mig för uppdrag.

 

 

Vad händer när man blir medveten?

Ja, vad händer när man blir medveten? Blir medveten om sitt mesta fokus. Om vilken typ av känslor som upptar oss oftast och som vi landar i mer eller mindre frekvent. Ja, det är när man blir medveten som man kan korrigera ev ”felfokus” och kan gå från att få oönskade resultat – till att medvetet SKAPA de resultat man VILL ha!

Du kan inte förändra något på djupet – på allvar utan att först öka din självmedvetenhet. Inte bara genom att bli medveten om vad du gillar – inte gillar. Vad du vill – inte vill osv. utan även att bli medveten om just ditt tanke- och känslofokus, vad det är inställt på den största delen av din vakna tid och förstå HUR det hänger ihop både med dina önskade och oönskade resultat.

Gör morgondagen – eller varför inte hela veckan till ett experiment för att starta upp din självmedvetenhet på en – för många,  ny nivå:

Gör så här: Försök vara så uppmärksam som du bara kan i varje given stund, varje möte, varje uppgift som ska göras, och känn efter – Hur känns det? Tänk efter – hur ser du på det/hur uppfattar du det/med vilken attityd möter du det? Med vilken känsla?

Gör dig uppmärksam på vad det är du tänker på när du t ex tar dig från A till B eller gör ngt som inte behöver så stort fokus där du satt på autopiloten. Krishanterar du, målar fn på väggen i förskott, tänker på det du lider brist på, det du är rädd för eller ngt annat negativt – eller tänker du på allt du har som du är glad och tacksam för, allt som funkar i ditt liv, alla underbara människor du har i ditt liv eller ngt annat positivt. HÄR upptäcker M-Å-N-G-A att de fokuserar åt fanders alldeles för ofta

Gör dig uppmärksam på hur många ggr om dagen du tänker/känner/säger att det inte går, att du inte kan eller att det kommer bli svårt.

Dessa övningar kanske verkar simpla – men gör dig medveten om dem i en vecka – eller en dag, så ska du får se vad mycket information du plötsligt upptäcker.

Om du dessutom lägger till denna fråga på kvällen/varje kväll: Om jag vore en magnet (vilket du ÄR) och lagen om attraktion fungerar så att lika – attraherar – lika, har jag dragit till mig saker som gagnar mig idag, som för mig närmre dit jag vill komma/håller mig kvar i det önskade läget jag befinner mig. Eller har mitt största fokus varit på allt det jag INTE vill ha mer av i mitt liv. Det är bra att inse vilken typ av magnet man oftast gör sig till. Inser/konstaterar du att du är en negativ magnet, behöver du se över VAD du känner, VARFÖR du känner det och VAD du kan göra annorlunda tanke- och känslomässigt. Sätt ingen värdering på dig själv gällande ditt fokus, skaffa bara insikt och tänk på om det gagnar dig – eller inte. Gör det inte det – börja jobba med det som ligger dig i fatet. Nämligen dina tankar, – känslor, – valda sanningar och gamla präglingar. Att börja där ger dig insikt och styrka att påbörja en omvälvande resa i dig själv. Missa inte den resan för den är den mest fantastiska resa du någonsin kommer att få uppleva. Go 4 it!

With Love/Lili

JAG BLIR VAD JAG TÄNKER, boken som kan förändra, förbättra och förädla ditt liv. Beställ den på Soderpalm publishing

Läs mer om mig på www.liliost.se

Följ mig på instagram inspirationskonsulten

Prenumerera på mitt månatliga nyhetsbrevAnmäl dig här

Jag som skriver den här bloggen heter Lili Öst - jobbar som inspirationsföreläsare, inspirationskonsult och som MENTAL – PT. Jag inspirerar till självmedvetenhet, insikt och förändring ur ett – för många nytt perspektiv. Jag jobbar utifrån min egen metodik som jag kallar för AHA-metoden, genom vilken jag hjälper företag och privatpersoner att förstå – ur denna unika insikts- och perspektivkombination, varför vissa saker fungerar med lätthet och andra ofta, eller till och med alltid krånglar. Gör folk medvetna om vikten av att ha sina tanke- och känslomönster under kontroll, bli medvetna om vad de mest fokuserar på och förstå vikten av att välja den energi man sänder ut. Ger parallellt med coachning enligt de mer vanliga beteendevetenskapliga diciplinerna som KBT och NLP, den viktiga och avgörande kunskapen om attraktionslagen. AHA-metoden ger mina klienter avgörande insikter om hur de hittills antingen jobbat spontant rätt med denna universella naturlag, eller på grund av okunnigheten om den, - mot den, (och då också mot sig själv) genom att titta på resultaten de hittills fått. Får du/ni inte önskade resultat inom ett eller flera områden, – Läs mer på www.liliost.se Där kan du också komma i kontakt med mig om du vill boka mig för uppdrag.