Vad skulle kunna hända i ditt liv tror du….

Hej härliga måndag! Lite vinglig på benen efter att ha legat deckad hela helgen i förmodligen ngn inflensa av något slag. Är väl inte helt återställd, vilket gör att jag har ett klart lägre tempo än det jag oftast har. Fördelen med det är att det finns plats för reflektion. Livet har ett smart sätt att bromsa oss när vi forsar fram för fort för att kunna tänka efter… Så, efter några dagars reflektion vill jag ställa några frågor till dig.

Hur skulle ditt liv sett ut tror du, om du redan från början fått veta att du faktiskt kunde påverka det som hände dig mer än du någonsin trott? Hur skulle ditt liv sett ut om vi alla redan som barn fick lära oss om attraktionslagen, hur den fungerade, hur VI skulle använda den som ett perfekt skapar verktyg att mejsla ut vårt eget liv med. Hur skulle ditt liv sett ut om du fått veta att du kunde fokusera in de situationer, människor och saker du ville ha i ditt liv? Om du fått veta redan från början när du var liten, att du var en kraftfull skapare och inte bara en människa med begränsningar, skulle ditt liv sett annorlunda ut än det gör idag tror du? Vad tror du skulle bli annorlunda om du lärde dig allt det som finns att lära om detta idag istället? Vad skulle du vilja skapa annorlunda? Vad vill du ta bort, vad vill du bjuda in mer av? Hur vill du att ditt liv ska se ut?

Att gå från att hantera det liv som ges till att skapa det vi vill ha, är ett medvetet val vi behöver göra. GÖRA! Dvs AGERA på! Många gånger stannar vi dessvärre i att vilja och att önska, men glömmer att vi även behöver agera och fokusera. Oavsett vad det gäller. För någon kan det handla om att bli rik och berömd, för en annan kan det vara att bli frisk, för den tredje kan det vara att leva ett liv i harmoni med sig själv. Oavsett din strävan, så är det samma väg dit. Och den vägen börjar med ett medvetet val, som du sedan behöver bena ut och skapa en plan för, som du till sist agerar på. Låt inte dagarna och livet bara löpa på, utan GÖR något om du inte är där du vill vara!  Jag vet att du kan. Tro på det Du med! Lycka till <3

With Love/Lili

ERBJUDANDE: Vill DU ha hjälp att hitta ditt fokus och ditt varför, så har jag halva priset under juni och juli på telefon eller walk&talkcoachningar där vi kombinerar mental inspiration med att powerwalka, om du bokar före den 30/5. Maila mig om du vill veta mer lili@liliost.se

Vikten av att hålla fokus i sitt varande, tänkande och görande

En ny härlig dag. En ny dag där jag försöker få tillbaka mina gamla rutiner. De rutiner som gör att jag mår bra. De rutiner som jag lyckades hålla i drygt ett år men sen tappade för att livet ”kom emellan”. Brukar ditt liv också komma emellan dig och det du egentligen VET att du mår bra av och VILL prioritera i ditt liv? Det är lätt hänt. För alla. Även för mig!

En av de saker som är nödvändigt att förstå att det är avgörande för att hela tiden kunna skapa önskade resultat som håller i sig månad efter månad, år efter år – det är FOKUS. Att orka hålla fokus är en konst. Det är en utmaning att bibehålla fokus i längden om man inte konsekvent påminner sig om ATT man behöver fokusera och VARFÖR man fokuserar. Ha sitt varför gör jag det här – vad vill jag ha för resultat, top of mind! När man glömmer att prioritera det, är det lättare än man tror att låta saker börja komma ivägen för målet.

Plötsligt orkar man inte göra det man egentligen får energi av och väljer bort, börjar prioritera att släcka bränder i jobb och familj istället för det man behöver för att själv må bra. Självklart kan man inte strunta i brandsläckning när det krävs, men behöver man ta tiden man avsatt för sig själv till det, då kanske något annat får stryka på foten för att få in det som man så väl behöver. Man kanske kan delegera för att få loss tid, eller omprioritera. Man kanske kan kapa något i sitt ”duktighetsområde” för att få in en stund av det som bygger en som människa. Som gör att man håller. Att man mår bra. Är man inte fokuserad på sitt varför är det så lätt att man börjar stjäla tiden man satt av för sig själv – och börjar peta in jobb eller familjelogistik där istället. Ja det är inte lätt att skapa exklusiv tid för sig själv om man är mitt i jobb, förhållande, barn, aktiviteter etc. Men det GÅR! Det handlar om p-r-i-o-r-i-t-e-r-i-n-g. Vi kan faktiskt skapa allt vi vill, men vi behöver vara beredda att ta konsekvenserna av det! Och vara beredda att GÖRA det som krävs för att få det vi vill ha.

Min morgon började med en kopp varmt vatten, sen en halvtimmes meditation och som grädden på moset en powerwalk i solskenet. En investering i mig själv under två timmar. Jag hade en massa ifs and buts att jag skulle börja att jobba alldeles för sent om jag la så lång tid på detta utan att gå upp klockan fem.. Men detta är ju en av de saker JAG behöver för att hålla. För att hålla mig i en hög energi. Som gör att jag orkar ge energi till andra, utan att ge bort min egen. Så detta är en nödvändighet för mig för att kunna vara mitt bästa jag, precis som det är för en elitidrottare att öva på sin sport, en musiker att öva på sitt instrument. Det är en morgon som gör MIG väl, som jag dessvärre prioriterat bort alltför länge nu. Varför? För att jag tappade fokus på mitt varför! Men det som är så bra är, – att så länge man lever kan man alltid göra om och göra rätt!

Det är sannerligen en konst att leva. Och man kan, om man vill och orkar göra det till ett konstart att varje dag skapa ett så underbart liv som det bara är möjligt. Och du, – ALLT ÄR MÖJLIGT! Så vänta inte en sekund till – Go 4 it!

With Love/Lili

ERBJUDANDE: Vill DU ha hjälp att hitta ditt fokus och ditt varför, så har jag halva priset under juni och juli på telefon eller walk&talkcoachningar där vi kombinerar mental inspiration med att powerwalka, om du bokar före den 30/5. Maila mig om du vill veta mer lili@liliost.se

Livet rusar förbi! – Hinner du njuta?

Nu är det måndag igen. Tyckte det just var förra måndagen. Tyckte jag just satt och skrev den måndagsbloggen. Upplever du som jag, – att livet går fort? Jag tycker att det fullkomligt rusar fram! Som ett skenande x2000. Farten som livet brakar fram i,  är en viktig anledning till att se till att man är på väg i rätt riktning – och framförallt njuter av vägen. För plötsligt har det gått ett år av ditt liv. Blinkar du, – ja då kan tio till ha rasslat förbi utan vidare. Ett tu tre så har hela livet gått och då är det för sent att tänka på att börja leva det liv man vill leva, uppleva det man vill och njuta av sina dagar… Det finns ett talesätt: Den bästa tiden att plantera ett träd var för tjugo år sedan. Den näst bästa tiden är NU. Vi lever i direktsändning, men vi är många som hela tiden glömmer det, och hanterar livet – istället för att leva det! Tillhör du den skaran? Om ja, – Hur ofta?

Igår kväll satt jag och njöt på min nya och helt nyinredda pyttelilla balkong, som jag bytt från en stor villa med flera gigantiska altaner. Mina gigantiska altaner satt jag nästan aldrig på. Hann inte. För det var för många måsten och borden som hängde ihop med allt det som fanns runt dem… Men på min lilla mysiga balkong gläds jag åt att jag kommer ha tid att sitta och njuta, läsa, reflektera, kontemplera och bara titta ut över nejden. Något jag verkligen välkomnar. Tid för att bara vara. Den tiden behövs för att reflektera. Över vart man är, vart man är på väg och över vem man är och vill vara. Vi behöver den här typen av reflektion för att kunna vara vårt bästa jag. Det jaget som vi mår bäst av att vara. Ibland rusar jag på för fort och då hinner jag inte landa. Inte tänka, – bara göra. Det ÄR inte det bästa sättet att leva. I alla fall inte för mig. Kanske inte heller för dig?!

När vi jagar fram i samma tempo som x2000 livet, missar vi alltför många stationer. För även om livet rusar fram, VÄLJER vi fortfarande om och när det ska stanna till, så vi hinner lukta på blommorna som vi ser genom fönstret. Det skulle väl vara för sorgligt om man plötsligt inser att man bara tittat på livet genom ett tågfönster, från ett tåg som flyger fram utan pardon. Oavsett hur det sett ut historiskt, kan det se ut på ett nytt sätt fr o m idag. DU väljer!

Gör ett medvetet val denna vecka och lev lite långsammare, var uppmärksam på de små detaljerna, njut lite mer av varje minut, och se till att det finns utrymme att reflektera över dina val, så att de blir rätt, – för dig. LEV varenda minut av ditt liv. Låt inte minutrarna bara passera…

With love/Lili

 

Hur håller man ett positivt fokus när livet vobblar?

Äntligen tillbaka!

De e mycke nu…. Mitt bloggande har vobblat lite. Livet har vobblat lite… Har helt enkelt inte hunnit med. Det är mycket jag inte hunnit med, som jag egentligen skulle vilja fokusera på. Men nu har det varit mycket att hantera. Mycket att utföra. Saker som ska lösas parallellt med varandra rent praktiskt, hanteras känslomässigt och falla på plats. Livet kan bli så ibland. Som en limflaska som geggat ihop sig i flaskhalsen och fast man vet att det är fullt med lim i flaskan, får man ändå inte ut ngt annat än tjock, trögflytande och aningens torkat lim. Man kommer liksom inte åt det lättflytande limmet. Vad göra? Jo, man behöver ta ngt för att pilla bort det som sitter och blockerar i flaskhalsen, och är man bara stadig på handen, har tålamod och har full tillit till att ”hanterar jag bara det som sitter ivägen så kommer jag komma åt det flytande limmet igen”.

Om man nu översätter limmet till livet, kan det vara ett förhållande som är det som torkat i flaskhalsen, det kan vara jobbet, det kan vara att livet är för fullt så det kleggiga är stressen över att inte hinna. En del kan känna att det är alltihop… För så kan det bli ibland och känslan av, –  likt de gamla videobanden när man satte på paus, att man bara står och flimrar, är en riktig energitagare. HUR ska man – trots klegg i limflaskehalsen då hitta energi, motivation, tilllit, gott mod, positivt fokus? Ja, det jag har kommit fram till under de senaste månaderna, det är att det är AVGÖRANDE viktigt att INTE sortera bort de saker som hjälper dig att hålla kursen stadig på de uppräknade parametrarna som jag markerat med fetstil.

Nu är jag en grundpositiv person, som älskar att inspirera, som har höga ambitioner att göra gott i världen. Som har en grundmurad positiv livsåskådning, ett starkt positivt driv framåt, en enormt stark vilja och en okuvlig brinnande låga och förmåga att hitta nya vägar. Men jag har gjort det svårt för mig själv att vara mitt bästa jag, för de senaste månaderna har jag, – av olika anledningar, sorterat bort det som ger MIG energi. Först – av tidsbrist. Sen – av energibrist.

För det är det som blir resultatet. Tar du bort det som ger dig energin att vara ditt bästa jag, då blir du så energifattig, att du börjar ta genvägar till att få energi att hantera/leva i situationen som gör att du hamnat i ditt befintliga läge. T ex, istället för att ta en powerwalk som ger energi – äter du godis istället. Istället för att kontemplera, meditera eller bara vara i stillhet – tar du ett glas vin, mera snabbt socker, eller kanske både och. Känner du igen dig? Du är inte ensam! Detta är så vanligt förekommande. JUST FÖR att de flesta av oss inte är medvetna om

1) VAD det är som ger oss kraften att vara vårt bästa jag

och/eller

2) Inte håller det som ger oss energi som heligt och ”untouchable” oavsett hur livet ser ut

Först sorterade jag bort mina powerwalks – av tidsbrist. Sen sorterade jag bort min träning – av tidsbrist. Sen sorterade jag bort både träning och powerwalks – av energibrist. I en period när jag som allra bäst skulle behövt att hjälpa mig själv att hålla mig i en hög energi… Nu ÄR jag fortfarande en positiv person som har alla mina styrkor, mitt driv, mina drömmar, mina mål, min okuvliga lust att göra gott i världen och göra gott för människor, men jag har under en period gjort det väldigt mycket tyngre än det behöver vara, tack vare de val jag gjort under den här perioden. Jag tänker dock, – vilken TUR att jag tillåtit detta och utsatt mig för det så jag, – när jag tar ett steg tillbaka och reflekterar, SER vad det är som är så viktigt som jag nu lärt mig, behöver ta till mig och omsätta i praktiken och dessutom kan förmedla vidare. För det är genom att uppleva saker som vi lär oss vad vi mår bra av – och vad vi inte mår bra av. Vad som funkar – och inte funkar. Vad vi vill ha – och inte vill ha. Vad vi behöver göra för att kunna leva vårt BÄSTA liv – och vad vi absolut inte ska göra OM vi vill leva vårt bästa liv…skapa vårt bästa liv!

Så, – oavsett hur ditt liv ser ut just nu. Om du har ett förhållande som gnisslar, håller på att jobba ihjäl dig, inte trivs på jobbet, med din tillvaro, med dig själv eller vad det nu är i ditt liv som kanske gnisslar. – Vad är det som DU behöver för att kunna vara ditt absolut bästa jag. Kunna må bra i både kropp och själ? Har du ingen aning, är det hög tid att börja reflektera över detta, så du kan börja boosta dig med rätt saker. GÖRA rätt saker! Vet du vad du egentligen behöver, men – precis som jag, prioriterat bort det till förmån för ngt annat, då är det dax att återinföra det i ditt liv och göra det HELIGT!!

Även jag som har ett så medvetet positivt fokus halkar av till slut om jag inte frekvent gör det som krävs för att hålla mig på vägen, men den intensitet som krävs för att det ska få fäste. Det har varit en nyttig läxa och ögonöppnare. Attraktionslagen ÄR frekvent. Den är ALLTID en spegel på var DU befinner dig tanke- och känslomässigt. Den har inga genvägar. Den svarar dig på det DU ger den att jobba med. Vi har ALLT att vinna på att GÖRA DET SOM KRÄVS för att ständigt ha en god känsla i magen, gällande ALLT som har med oss själva att göra. Gör det så ENKELT som möjligt för dig själv att säkerställa detta. Jobbet är ditt, – ingen annans. Ingen annan KAN göra jobbet åt dig. Och du behöver göra det för att få de resultat du vill ha, – igen och igen och igen…

Med stor kärlek/Lili

Skriver på min nya bok

Att skriva är fantastiskt! Det tar tid, det kräver fokus, och det är helt fantastiskt!

Har suttit hela helgen på okänd ort (kände att jag var tvungen att rymma ifrån måsten, borden och logistik) och skrivit på min nya bok som kommer om några månader. En bok som handlar om att förändra det man inte gillar, förädla det man gillar och leda sig själv till framgång.

Jag ä-l-s-k-a-r- ju att skriva om att kvailitetshöja sitt liv och hjälpa mäniskor till insikt som du redan säkert har förstått, och att göra det i bokform är så roligt, för där kan man ju ta ut svängarna på ett helt annat sätt än i bloggen. Jag tycker om att göra mina förändringsprocesser noggrannt. Borra mig ned bland valda sanningar och belysa ofördelaktigt fokus. Oftast försöker vi förändra något genom att skumma lite på ytan, och så blir vi modställda när det inte blir en varken lyckad eller varaktig förändring. Handen på hjärtat, – hur intresserad är du av att SJÄLV utföra förändringarna du behöver göra om du har något som inte är som du vill i ditt liv??

Det här är en så intressant för att inte tala om A-V-G-Ö-R-A-N-D-E fråga att ställa sig själv, gällande allt faktiskt! Otroligt ofta, FÖR ofta faktiskt, stöter jag på personer som har en miljon anledningar varför de inte kan ta tag i det som suger i deras liv. Den vanligaste orsaken brukar vara att de inte orkar, eller inte har tid. – Jag mår så dåligt och har så mycket just nu att jag inte orkar ta tag i att förändra saker…. Vilket i själva verket betyder att de orkar och har tid att göra de saker som är en avgörande anledning till att de sitter där de sitter, men de har inte tid och ork, att göra ngt annat, som kommer ta lika lång tid, men ger ett annat resultat. Och framförallt som KOMMER TA DEM UR DET SKITLÄGE SOM GÖR ATT DE MÅR DÅLIGT! Det ÄR lätt att hamna där, det har jag själv fått erfara. Frågan är bara – hur länge vi ska tillåta oss själva att stanna där?

Otroligt många VÄLJER t ex att titta på tv, istället för att – om man inte kan koncentrera sig nog för att läsa, faktiskt kan hitta hur många inspirationsföredrag som helst på youtube - GRATIS, att lyssna på, för att byta fokus, få insikter som kan hjälpa en att tänka lite annorlunda och hitta nya vägar ut.

Jag upplever alltför ofta att folk faktiskt inte VILL förändra det som suger i deras liv, för de har inte lust att GÖRA arbetet själva, utan tycker att det är bättre, lättare och framförallt mindre jobbigt att skylla skulden på någon eller något utanför sig själva, så DE slipper ta ansvar!!! Om de bara visste vad dyrt det blir! Att lägga ansvaret för resultaten man får i sitt liv i någon annans händer.

Det påminner mig om ett Buddhacitat: Det handlar visserligen om ilska, men går att översättas till vad som helst. ”Att hålla fast vid ilska är som att dricka gift, men tro att det är någon annan som ska dö” Buddha

Översätter man detta till att handla om förändring kan det låta så här, ”Att hålla fast vid ett beteende som upprepat ger oönskade resultat, är som att hoppa bungyjump utan lina, men förvänta sig att det är någon annan som skall krascha” Lili Öst

Detta faktum att så få själva vill – på riktigt, ta tag i sitt liv och GÖRA en förändring är så sorligt, för jag ser ju vad dessa människor skulle kunna påverka i sina liv, och det dessutom rätt fort genom att själva kicka in, ta ansvar och GÖRA något annat än de hittills gjort. Vi är så förbaskat rädda för att

1) göra något nytt som vi inte är trygga med, som vi dessutom måste anstränga oss att göra

2) ta på oss ansvaret för våra egna resultat

Var befinner du dig, med handen på hjärtat? Skyller du på något, för att inte behöva ta tag i de saker där du hittills inte gillat resultaten du fått/får? Vad skyller du på för att inte GÖRA det som behövs göras för att du ska kunna få det som du vill ha det?? Vet du ens vad du vill ha, eller har du bara en väldigt bra koll på vad du INTE vill ha???!!

Du har allt att vinna på att sluta skylla på omständigheter eller andra för att inte ta tag i det som duinte är nöjd med och du har allt att vinna på att sluta sanktionera för dig själv att eftersom du har det så jobbigt, så är det fullt legitimt att inte behöva göra något själv, som kan förbättra din situation… Den enda som har allt att förlora på att sanktionera det beteendet är DU, eftersom det är DU som blir kvar i skiten – ingen annan!!! Det är du som ligger där i asfalten, för att du inte satte på dig din egen bungyjumpslina. Den enda som har ALLT att förlora på att inte kicka in i sitt eget liv och göra det som behövs för att ta sig från sitt oönskade läge – är DU.

Vi blir det vi tänker, vi får det vi fokuserar på och vi är ett resultat av den energi – eller brist på energivi lägger in i våra egna liv! SÅ, vad tänker DU göra åt de saker som hittills inte fungerar i ditt liv?! Tänker du fortsätta  skylla på yttre omständigheter och STANNA där, eller tänker du GÖRA något åt det som kan ta dig därifrån?? Det är ett val du behöver göra, och det är bara DU som kan göra det valet! Mitt råd till dig är om du vill ha ett liv som du är nöjd med, – Vänta inte för länge!

Lycka till!

With love/Lili

 

 

Woman in motion – ett nytt utvecklingskoncept för kvinnliga chefer

 

miniatyr Woman in motion framsida

Jag brukar inte så ofta göra reklam på bloggen, men idag gör jag det. Och jag är SÅ STOLT över det jag nu vill presentera för dig! För det vi presenterar är något helt nytt, – som kan förändra både liv, människor och ledarskap! Jag är fantastiskt glad! Och lite pirrig!

Vi, – jag och min kollega Annika Rosén, skapare av salongen Ego Queen i Gamla stan som hon nu sålt för att hon och hennes man köpt en vingård i Italien.. (ja, du läste rätt! En del vågar verkligen hoppa rakt ut:-)

Vi har sjösatt ett unikt utvecklingskoncept för kvinnliga chefer – just idag. Ett koncept som vi jobbat med en längre tid och som nu äntligen fått sin efterlängtade start. Vi kallar konceptet ”Woman in motion” För det är precis vad det är. En rörelse framåt. På ett nytt sätt. För kvinnor. I alla fall till en början. Sen får vi se vart konceptet bär oss.

Vi vänder oss till starka kvinnor i ledarposition som vill komma framåt. Framåt – i en bättre energi. Kvinnor som är redo att leda sig själva och sina kollegor – på ett nytt, starkare och mer positivt sätt. - Till harmonisk framgång.

” En resa som börjar i ditt inre, och slutar på ett fyrstjärnigt hotel i Italien.”

Woman in motion är ett fantastiskt koncept där vi tittar både på personen men även på ledarrollen ur ett unikt perspektiv. Där vi jobbar tillsammans under sex månader och får på deltagarna ett par helt nya glasögon som ger dem ett helt nytt sätt att se världen och dess möjligheter.

Ett spännande arbete som inleds med en heldag den 16/4 i centrala Stockholm, med inledning av de kommande månaderna, föreläsningar och workshops. Förutom mig som ansvarar för utbildningsbiten och leder föreläsningar och workshops har vi med oss Marlene Gustawson som man känner igen från morgon- tv och bokdiskarna som en av våra gästföreläsare. Hon släppte sin egen bok Gröna juicer&smoothies vintern 2014 och den ännu färskare boken Gröna juicer & smoothie bowls som kom i början av 2015, som hon skrivit tillsammans med GI-gurun Ola Lauritzon. Efter ett par månaders individuellt arbete möts vi upp igen. Ytterligare en heldag där deltagarna förutom att jobba vidare med mig, även får möta vår andra gästföreläsare, – den executiva coachen tillika bestseller författaren Christina Skytt som kommer leda gruppen mot Power Goals och vässa våra deltagare ytterligare i sin ledarroll. Sen är det mer distansarbete fram till vi åker till Italien i september för 6 dagars workshop. En resa vi sent kommer glömma. Som del av ett utvecklingskoncept som inte liknar något annat!

I december knyter vi ihop säcken genom webbinarium där vi ger deltagarna kraftfulla verktyg att hålla sig på sin nya väg.

Som ansvarig på plats och för all fysisk rörelse har vi Annika, som dessutom kan ge livsinsikt med tarotkorten som verktyg. En gåva som gått i arv i generationer.

Är DU en kvinna som vill ta ditt liv och din ledarroll till en ny nivå? Då är Woman in motion definitivt ett helhetskoncept som du borde bli nyfiken på…  Maila mig på lili@liliost.se, berätta vem du är och vad du gör, så skickar jag mer ingående information.

With love/Lili

Ny månad, nya möjligheter!

Kära läsare! Har tagit ett par veckors semester från bloggandet men nu är jag tillbaka:-) Kanske har du märkt det, kanske inte…. Oavsett, – välkommen hit!

Aktuellt: Bor du i Stockholm och vill lära dig mer om hur du kan använda attraktionskraften för att förbättra ditt liv, har du möjlighet nu den 9/3. Det finns några platser kvar på min musikaliska föreläsningsworkshop på Coachhuset, Luntmakargatan 52. Läs mer/anmäl dig via länken. http://simplesignup.se/event/56491

Jobbar nu med den kommande boken och det är ett otroligt spännande arbete återigen. Jag älskade även att skriva min första bok, – Jag blir vad jag tänker. Denna blir lite annorlunda, men den handlar givetvis också om personlig utveckling och självinsikt!

Apropå självinsikt, – Idag hade jag tänkt att ställa lite frågor som jag vill inspirera dig att reflektera över.

Dina drömmar, – vilken kraft har de i ditt liv? Är de en dröm= Något som du bara fantiserar om men inte har för ambition att nå, eller är de något du VERKLIGEN VILL?

OM de är ngt du verkligen vill, - hur gör du för att nå dem? Har du gjort upp en actionplan? Har du en tidsram? Har du återkommande reflektioner och fokus på dem, följer upp ditt handlande, reflekterar över vad som kan vara nästa steg, – eller är du som de flesta, fokuserar en kvart och tappar sen styrfart och fokus… Dessa parametrar är avgörande viktiga om du vill någonting.

Men vad som är ÄN viktigare, är ditt känslomässiga fokus! Dina förväntningar. Dina övertygelser om att du kommer nå det du vill, eftersom det är det du fokuserar på. Att du härbärgerar känslan av att du redan nått dit du vill i din vibrationella verklighet och nu med 100% tillit inväntar och förväntar dig att det även kommer visa sig i din fysiska verklighet!

Ju klarare du är över vad du vill ha i livet, – ju mer positivt, riktat fokus du ger det du vill bjuda in, – ju lättare kommer du ha att ta dig dit. Vi gör ofta vägen fram onödigt svår genom att hålla på och hatta hit och dit utan någon riktig styrning. Eller så tror vi att vi kan sakna oss, eller avsky oss fram i mål. Vad jag menar med det är att många har fokus på avsaknaden av, eller fokus på det man vill komma från, snarare än viljan att med glädje bejaka in och tillföra sig det man önskar.

Lika – attraherar – lika. Du kommer aldrig nå dit du vill genom att fokusera på det du inte vill! Eller kraftlöst drömma om något annat som du inte är villig att ge ett positivt, riktat och handlingskraftigt fokus.

Så, vad har dina drömmar hittills haft för kraft i ditt liv, och vilket fokus ska du ge dina viktigaste drömmar framåt??

With Love/Lili

VET du eller GÖR du?

Många gånger så agerar vi som om det skulle räcka med att veta hur vi ska göra för att få önskat resultat, istället för att GÖRA det vi vet att vi borde göra som leder till det resultat vi vill ha. Jag är själv där och nosar emellanåt. Oerhört korkat, vågar jag säga, eftersom jag räknar in mig själv i gänget och därmed inte anklagar någon annan. Handen på hjärtat. – Allt det du vet, om kost, sömn, träning, framgång etc. VET du vad du behöver göra för att få de resultat du vill ha, eller GÖR du det du vet (som krävs) för att få de resutat du vill ha? Om du oftare VET än GÖR, och är missnöjd med resultatet vill jag ställa en oerhört irriterande fråga:

Varför GÖR du inte det som krävs för att få de resultat du VILL ha? Väntar du på att det ska hända av sig själv? Eller att ngn annan ska göra jobbet åt dig? Är det bättre att ständigt vara frustrerad över det faktum att du är en bit ifrån/långt ifrån det du egentligen vill ha, – än att ta dig själv i kragen och GÖRA det som krävs?

Om du behöver göra en förändring för att ditt liv ska börja gå åt rätt håll, och kanske det är en stor förändring som krävs och det känns alldeles för jobbigt för att kavla upp ärmarna och sätta igång ett omfattande förändringsarbete, när du är helt dränerad av att leva i frustration över ditt nuläge. – Börja då med att välja EN sak. Tänk igenom hur den funkar nu, hur du skull vilja att den funkade och tänk ut ETT steg i rätt riktning, så har du redan satt igång energierna i den riktning du vill att de ska gå. Tänk om du skulle göra EN genomtänkt aktiv sak om dagen som leder dig i rätt riktning, tar det inte lång stund innan du är en bra bit på väg mot ditt mål.

Ofta tycker folk att det är så mycket som behövs tas tag i och att det måste bli så stort och svårt, att de inte ens börjar. Utan fortsätter leva i sina oönskade resultat. Känner du igen dig? Känns det bra i magen när du läser detta och känner igen dig? Förmodligen inte gissar jag!

Men det som känns bra i magen, är när man gör aktiva steg, även små myrsteg i rätt riktning. När man tar sina drömmar på allvar. När man förändrar tanken från att ha en dröm, – till att ha ett mål, då händer det en massa saker, både I oss själva, men också RUNT oss själva, - sett ur ett energiperspektiv.

Om du känner igen dig, – Vad väntar du på? Ge mig EN bra anledning varför du inte ska göra det som krävs för att ditt liv ska lyfta till en ny nivå! Säg att du står vid ett smörgåsbord, med massa underbara rätter. Tar du för dig av det som du tycker är det godaste du vet, fast du behöver sträcka dig för att nå det – eller tar du det som står närmast dig för att du inte orkar anstränga dig? Hoppas du förstår parallellen jag just gjorde! Go 4 it!

With love/Lili

Läs mer om mig på www.liliost.se

Följ mig på instagram @inspirationskonsulten

Prenumerera på mitt månatliga nyhetsbrevAnmäl dig här

Jag som skriver heter Lili Öst - jobbar som föreläsare, inspirationskonsult och mental - PT. Jag leder förändrings- och insiktsprocesser både för företag och privatpersoner ur ett – för många outforskat perspektiv. Gör på ett helt nytt sätt folk medvetna – ur ett energiperspektiv – om vikten av att ha sina tanke- och känslomönster under kontroll. Genom min egen unika metodik AHA-metoden, kombinerar jag klassisk beteendevetenskap med den viktiga och avgörande kunskapen om attraktionslagen, vilket ger en helt ny omfattande förståelse för hur vi alla kan skapa framgång i våra liv, relationer och företagLäs mer på www.liliost.se 

2015´s bästa present! Till dig själv och till någon som du vill ge nyckeln till ett bättre liv.

bokomslag med text

Boken JAG BLIR VAD JAG TÄNKER ger dig verktygen till att på riktigt kunna förändra det du vill förändra i ditt liv. Den ger dig kraft och inspiration att bli en riktig framgångsletare! Och får dig framförallt att upptäcka dina regerande tanke- och känslomönster och skapar förståelse om både varför det som fungerar och inte fungerar i ditt liv – gör det … Ovärderlig kunskap för att kunna ta kommando över ditt eget liv … och ta dig från ogillat till gillat läge!

Beställ den genom Soderpalm 

Digitalt smakprov

Vi får den verklighet vi regisserar
. Att jag blir vad jag tänker, är en sanning alla tillämpar men få inser. Vi får den verklighet vi regisserar, vi når de gränser av vår förmåga vi själva sätter. Lili tar med oss i en spännande resa i insiktens värld, där vi på ett enkelt sätt får möjligheten att göra uppföljningen av vår livs film till en publiksuccé, kassako och framgångssaga.
 Marko Latva-Nevala, cert. Mental trainer master

Den här boken kommer jag alltid att ha nytta och glädje av!! Efter att ha läst Lilis blogg ett tag så förstod jag ungefär vad boken skulle ge mig. Men den gav ändå mer.
 Jag har fått en massa nya verktyg så nu är det bara att göra jobbet. Och med ett nytt sätt att tänka så vet jag att jag kommer att nå mina drömmar och mål.
 Tack Lili! Nu jädrar! Anette Svanelind

 

Hur har du det med medmänskligheten?

AKTUELLT: SKAPA ETT FANTASTISKT 2015! Den 11/2 har jag en musikalisk föreläsning/workshop i Stockholm mellan 17.30 – 20.15 för dig som vill lära dig mer om attraktionslagen, få koll på dina egna tanke- och känslomönster och förstå hur de hänger tätt ihop med dina resultat du hitills fått. Önskade såväl som oönskade! Ett fåtal platser kvar. Läs mer/anmäl dig via länken. 

http://simplesignup.se/event/55670-aha-nu-fattar-jag-varfoer-jag-drar-till-mig-samma-sak-om-och-om-igen

Kära läsare. Idag tänkte jag beröra ämnet empati och medmänsklighet. Härom dagen delade jag ett inlägg på fb, där en vän till mig, engelsmannen David, var förtvivlad över en händelse som han inte kunde smälta riktigt, utan skrev av sig på fb, för att väcka reflektion. Det gjorde han verkligen rätt i! Det han skrev var följande:

”After I left my kids at school I went shopping at the local ”Köpcentrum” here in Ekerö. As I came into the parking lot I saw a man laying on his side away from me in the road in obvious distress. I stopped the car and rushed over to him to see if I could help. It turns out that he had just suffered spasms and cramps to his spine and had suddenly collapsed where he stood. A young man in his 30′s who had just dropped his kids off at ”Dagis”. A well dressed young man, a normal human being going about his normal routine. While we waited for the ambulance I suddenly realised that there had been two cars ahead of me that had driven around him to find parking where he lay and one person who had walked by before I got to him. WHERE DO WE LIVE!? We do not live in a 3rd world country where it is common place to see bodies at the side of the road that are the result of starvation and disease. THIS IS SWEDEN! One of the most developed countries in the world. Have we lost our humanity? Are we too busy for each other? Do you carry the attitude of ”It’s not my problem” with you? This could have been you or me, maybe we have suffered a heart attack or a seizure, wouldn’t you like to have someone try and help you? I want to be human, to have compassion, to be able to consider myself a useful member of the human race that cares about my fellow man. What about you!?”

Det är verkligen skrämmande! Vi har blivit avtrubbade på något sätt. Rädda att ta ansvar både för oss själva och för vår nästa. Det är precis som David skriver, – Tänk om det var DU som låg där! Skulle du vilja ligga där och dö för att folk inte ville ”blanda sig i?” Eller vill du vara en person som låter ngn ligga och dö, för att du inte villl ”blanda dig i”? Jag vet att JAG inte vill vara en sån person i alla fall. Men den tanken kräver att man även agerar på sin intention, inte bara känner så… BIG difference!

I helgen var det en kvinna som la upp på vår lokala köp&säljsite på fb och frågade om det fanns ngn som kunde skänka ett par vinterstövlar som hon kunde ge till en kvinna som satt och tiggde på hennes väg till jobbet. Hon mötte henne varje morgon och hade vid ett flertal gånger köpt mat till henne. I fredags hade kvinnan visat att hon inte hade några vinterskor. Initiativtagerskan slängde ut en förfrågan på fb och fick svar bl a från mig som skänkte två jackor och ett par stövlar. Det kändes så bra att veta att kläderna skulle komma väl till pass, direkt levererade till en som verkligen behövde.

Inspirerad av fb-kvinnans initiativ reagerade jag annorlunda idag när jag var på väg hem efter ett morgonmöte. Jag stannade till vid vår lokala matbutik för att handla lite lunch när jag såg en man sitta utanför affären, i snögloppet. En tiggare. Ja, fruktansvärt irriterande med alla tiggare kanske ngn tycker.. Men ännu mer fruktansvärt är det ATT det finns folk som kommit dithän i livet att de ser det som en enda lösning tänker jag. Ngt vaknade i mig. Jag gick inte ur, utan startade bilen igen, åkte hem, bryggde kaffe, bredde mackor och hämtade två ordentliga filtar, sen åkte jag tillbaka till affären för att handla lunch. Hans ögon glittrade när jag leende kom fram med mina saker. Jag gav honom inte pengar, men jag gav honom värme, ngt att äta, omtanke och jag visade att jag SÅG honom. Det kändes oerhört bra i magen. När jag kom tillbaka ut från affären satt han och mumsade på en av mackorna och drack varmt kaffe, med filtarna tätt omkring sig. Han vinkade till mig och ropade tack.

Det var inte kostsamt, inte jobbigt eller svårt, men jag var tvungen att ta ett aktivt beslut att GÖRA det jag gjorde, för en helt okänd person. Det hade lätt kunnat stanna som en vänlig tanke. En empatisk tanke. Men jag beslutade mig från att gå från tanke till handling. Det är ofta där det spricker för många. ATT jag gjorde det, det gagnade både honom och mig. Han fick se en strimma av medmänsklighet. Och jag, jag fick se samma strimma i mig själv. Och det gör mig glad!

Den här veckan vill jag utmana dig. Jag vill utmana dig att fundera över DIN aktiva medmänsklighet. Ställ dig frågan -  är jag en vänlig, empatisk person som TÄNKER snälla saker om andra, eller är jag en som dessutom GÖR de sakerna jag tänker att jag skulle vilja/eller borde. Ditt val där, gör en ENORM skillnad på resultatet.

With love/Lili

 

Hej januari – vart tog du vägen??

Hej alla glada:-)

Jag har lyst med min frånvaro ett par veckor för min agenda har varit mer än proppfull, och dessvärre var det bloggandet som fick stryka på foten:-( Hoppas dock att ni klarat er någorlunda utan mina glada tilrop. Förmodligen tippar jag:-)

Det nya året drog igång med buller och bång och mycket är i uppstartsfas parallellt. Ett personligt utvecklingsprogram för kvinnliga chefer ser snart dagens ljus. Woman in motion. Det kommer bli ett otroligt spännande projekt som kommer pågå i 6 månader, innehålla föreläsningar, workshops, eget utvecklingsarbete, grupparbeten och slutligen kommer det hela landa i 6 dagars workshop, föreläsningar, reflektion, rekreation och diverse andra skojjigheter på en vingård i La Madonna i Italien. Dessvärre är vingården under totalrenovering, så första resan kommer vi förmodligen förlägga nära vingården på ett fantastiskt pensionat. Vill du veta mer om detta, – maila mig på lili@liliost.se

Den 11/2 har jag en öppen föreläsning/workshop i Stockholm för dig som vill lära dig mer ingående om attraktionslagen och förstå hur våra tankar och känslor interagerar med denna universella naturlag varje vaken sekund, för att kunna styra upp ditt liv och sätta fart mot dina önskade resultat. Klicka på länken och läs mer: http://simplesignup.se/event/55670

Nåväl, nu har jag tagit de saker som är på uppstart. Nu är jag nyfiken på, – hur har du planerat att DITT 2015 ska bli? Har du satt några konkreta mål? Reflekterat över vad som hände förra året. Önskat såväl som oönskat. Hur VILL du ha det, och HUR har du planerat att komma dit? HAR DU planerat?

Många gånger pratar vi bara om det, men vi GÖR inte det förhandjobb som faktiskt krävs för att ”sätta” det på riktigt!

Jag vill dra ett exempel för dig idag. Visserligen handlar det om pengar för det är en amerikansk studie – men den säger rätt mycket ändå, – värt att ta till sig!

1979 genomförde Harvard Business School en studie i målsättning. Man frågade samtliga studenter i avgångsklassen på MBA-programmet en enkel fråga: ”Har du satt tydliga, nedskrivna mål för din framtid, och har du planerat hur du ska uppnå dem?”
Studien visade på ett resultat som håller i sig än idag. Endast 3% av alla studenter svarade att de hade tydliga, nedskrivna mål och planer. 13% sade att de hade mål, men att de inte var nedskrivna. Hela 84% saknade helt och hållet uttalade mål för sin framtid.

Tio år senare, 1989 gjordes en uppföljning på samma avgångsklass för att se hur det hade gått för dem. Resultatet var häpnadsväckande och talar sitt tydliga språk. De 13% som hade mål, men som inte hade dem nedskrivna tjänade i snitt dubbelt så mycket som de 84% som helt saknade mål. Hur hade det då gått för de 3% som hade tydliga, nedskrivna mål? Jo, de tjänade i snitt tio gånger mer än de resterande 97% tillsammans!

En liten studie att ha åtanke om du vill ”vässa” ditt år!

With love/Lili