Skriver på min nya bok

Att skriva är fantastiskt! Det tar tid, det kräver fokus, och det är helt fantastiskt!

Har suttit hela helgen på okänd ort (kände att jag var tvungen att rymma ifrån måsten, borden och logistik) och skrivit på min nya bok som kommer om några månader. En bok som handlar om att förändra det man inte gillar, förädla det man gillar och leda sig själv till framgång.

Jag ä-l-s-k-a-r- ju att skriva om att kvailitetshöja sitt liv och hjälpa mäniskor till insikt som du redan säkert har förstått, och att göra det i bokform är så roligt, för där kan man ju ta ut svängarna på ett helt annat sätt än i bloggen. Jag tycker om att göra mina förändringsprocesser noggrannt. Borra mig ned bland valda sanningar och belysa ofördelaktigt fokus. Oftast försöker vi förändra något genom att skumma lite på ytan, och så blir vi modställda när det inte blir en varken lyckad eller varaktig förändring. Handen på hjärtat, – hur intresserad är du av att SJÄLV utföra förändringarna du behöver göra om du har något som inte är som du vill i ditt liv??

Det här är en så intressant för att inte tala om A-V-G-Ö-R-A-N-D-E fråga att ställa sig själv, gällande allt faktiskt! Otroligt ofta, FÖR ofta faktiskt, stöter jag på personer som har en miljon anledningar varför de inte kan ta tag i det som suger i deras liv. Den vanligaste orsaken brukar vara att de inte orkar, eller inte har tid. – Jag mår så dåligt och har så mycket just nu att jag inte orkar ta tag i att förändra saker…. Vilket i själva verket betyder att de orkar och har tid att göra de saker som är en avgörande anledning till att de sitter där de sitter, men de har inte tid och ork, att göra ngt annat, som kommer ta lika lång tid, men ger ett annat resultat. Och framförallt som KOMMER TA DEM UR DET SKITLÄGE SOM GÖR ATT DE MÅR DÅLIGT! Det ÄR lätt att hamna där, det har jag själv fått erfara. Frågan är bara – hur länge vi ska tillåta oss själva att stanna där?

Otroligt många VÄLJER t ex att titta på tv, istället för att – om man inte kan koncentrera sig nog för att läsa, faktiskt kan hitta hur många inspirationsföredrag som helst på youtube - GRATIS, att lyssna på, för att byta fokus, få insikter som kan hjälpa en att tänka lite annorlunda och hitta nya vägar ut.

Jag upplever alltför ofta att folk faktiskt inte VILL förändra det som suger i deras liv, för de har inte lust att GÖRA arbetet själva, utan tycker att det är bättre, lättare och framförallt mindre jobbigt att skylla skulden på någon eller något utanför sig själva, så DE slipper ta ansvar!!! Om de bara visste vad dyrt det blir! Att lägga ansvaret för resultaten man får i sitt liv i någon annans händer.

Det påminner mig om ett Buddhacitat: Det handlar visserligen om ilska, men går att översättas till vad som helst. ”Att hålla fast vid ilska är som att dricka gift, men tro att det är någon annan som ska dö” Buddha

Översätter man detta till att handla om förändring kan det låta så här, ”Att hålla fast vid ett beteende som upprepat ger oönskade resultat, är som att hoppa bungyjump utan lina, men förvänta sig att det är någon annan som skall krascha” Lili Öst

Detta faktum att så få själva vill – på riktigt, ta tag i sitt liv och GÖRA en förändring är så sorligt, för jag ser ju vad dessa människor skulle kunna påverka i sina liv, och det dessutom rätt fort genom att själva kicka in, ta ansvar och GÖRA något annat än de hittills gjort. Vi är så förbaskat rädda för att

1) göra något nytt som vi inte är trygga med, som vi dessutom måste anstränga oss att göra

2) ta på oss ansvaret för våra egna resultat

Var befinner du dig, med handen på hjärtat? Skyller du på något, för att inte behöva ta tag i de saker där du hittills inte gillat resultaten du fått/får? Vad skyller du på för att inte GÖRA det som behövs göras för att du ska kunna få det som du vill ha det?? Vet du ens vad du vill ha, eller har du bara en väldigt bra koll på vad du INTE vill ha???!!

Du har allt att vinna på att sluta skylla på omständigheter eller andra för att inte ta tag i det som duinte är nöjd med och du har allt att vinna på att sluta sanktionera för dig själv att eftersom du har det så jobbigt, så är det fullt legitimt att inte behöva göra något själv, som kan förbättra din situation… Den enda som har allt att förlora på att sanktionera det beteendet är DU, eftersom det är DU som blir kvar i skiten – ingen annan!!! Det är du som ligger där i asfalten, för att du inte satte på dig din egen bungyjumpslina. Den enda som har ALLT att förlora på att inte kicka in i sitt eget liv och göra det som behövs för att ta sig från sitt oönskade läge – är DU.

Vi blir det vi tänker, vi får det vi fokuserar på och vi är ett resultat av den energi – eller brist på energivi lägger in i våra egna liv! SÅ, vad tänker DU göra åt de saker som hittills inte fungerar i ditt liv?! Tänker du fortsätta  skylla på yttre omständigheter och STANNA där, eller tänker du GÖRA något åt det som kan ta dig därifrån?? Det är ett val du behöver göra, och det är bara DU som kan göra det valet! Mitt råd till dig är om du vill ha ett liv som du är nöjd med, – Vänta inte för länge!

Lycka till!

With love/Lili

 

 

Woman in motion – ett nytt utvecklingskoncept för kvinnliga chefer

 

miniatyr Woman in motion framsida

Jag brukar inte så ofta göra reklam på bloggen, men idag gör jag det. Och jag är SÅ STOLT över det jag nu vill presentera för dig! För det vi presenterar är något helt nytt, – som kan förändra både liv, människor och ledarskap! Jag är fantastiskt glad! Och lite pirrig!

Vi, – jag och min kollega Annika Rosén, skapare av salongen Ego Queen i Gamla stan som hon nu sålt för att hon och hennes man köpt en vingård i Italien.. (ja, du läste rätt! En del vågar verkligen hoppa rakt ut:-)

Vi har sjösatt ett unikt utvecklingskoncept för kvinnliga chefer – just idag. Ett koncept som vi jobbat med en längre tid och som nu äntligen fått sin efterlängtade start. Vi kallar konceptet ”Woman in motion” För det är precis vad det är. En rörelse framåt. På ett nytt sätt. För kvinnor. I alla fall till en början. Sen får vi se vart konceptet bär oss.

Vi vänder oss till starka kvinnor i ledarposition som vill komma framåt. Framåt – i en bättre energi. Kvinnor som är redo att leda sig själva och sina kollegor – på ett nytt, starkare och mer positivt sätt. - Till harmonisk framgång.

” En resa som börjar i ditt inre, och slutar på ett fyrstjärnigt hotel i Italien.”

Woman in motion är ett fantastiskt koncept där vi tittar både på personen men även på ledarrollen ur ett unikt perspektiv. Där vi jobbar tillsammans under sex månader och får på deltagarna ett par helt nya glasögon som ger dem ett helt nytt sätt att se världen och dess möjligheter.

Ett spännande arbete som inleds med en heldag den 16/4 i centrala Stockholm, med inledning av de kommande månaderna, föreläsningar och workshops. Förutom mig som ansvarar för utbildningsbiten och leder föreläsningar och workshops har vi med oss Marlene Gustawson som man känner igen från morgon- tv och bokdiskarna som en av våra gästföreläsare. Hon släppte sin egen bok Gröna juicer&smoothies vintern 2014 och den ännu färskare boken Gröna juicer & smoothie bowls som kom i början av 2015, som hon skrivit tillsammans med GI-gurun Ola Lauritzon. Efter ett par månaders individuellt arbete möts vi upp igen. Ytterligare en heldag där deltagarna förutom att jobba vidare med mig, även får möta vår andra gästföreläsare, – den executiva coachen tillika bestseller författaren Christina Skytt som kommer leda gruppen mot Power Goals och vässa våra deltagare ytterligare i sin ledarroll. Sen är det mer distansarbete fram till vi åker till Italien i september för 6 dagars workshop. En resa vi sent kommer glömma. Som del av ett utvecklingskoncept som inte liknar något annat!

I december knyter vi ihop säcken genom webbinarium där vi ger deltagarna kraftfulla verktyg att hålla sig på sin nya väg.

Som ansvarig på plats och för all fysisk rörelse har vi Annika, som dessutom kan ge livsinsikt med tarotkorten som verktyg. En gåva som gått i arv i generationer.

Är DU en kvinna som vill ta ditt liv och din ledarroll till en ny nivå? Då är Woman in motion definitivt ett helhetskoncept som du borde bli nyfiken på…  Maila mig på lili@liliost.se, berätta vem du är och vad du gör, så skickar jag mer ingående information.

With love/Lili

Ny månad, nya möjligheter!

Kära läsare! Har tagit ett par veckors semester från bloggandet men nu är jag tillbaka:-) Kanske har du märkt det, kanske inte…. Oavsett, – välkommen hit!

Aktuellt: Bor du i Stockholm och vill lära dig mer om hur du kan använda attraktionskraften för att förbättra ditt liv, har du möjlighet nu den 9/3. Det finns några platser kvar på min musikaliska föreläsningsworkshop på Coachhuset, Luntmakargatan 52. Läs mer/anmäl dig via länken. http://simplesignup.se/event/56491

Jobbar nu med den kommande boken och det är ett otroligt spännande arbete återigen. Jag älskade även att skriva min första bok, – Jag blir vad jag tänker. Denna blir lite annorlunda, men den handlar givetvis också om personlig utveckling och självinsikt!

Apropå självinsikt, – Idag hade jag tänkt att ställa lite frågor som jag vill inspirera dig att reflektera över.

Dina drömmar, – vilken kraft har de i ditt liv? Är de en dröm= Något som du bara fantiserar om men inte har för ambition att nå, eller är de något du VERKLIGEN VILL?

OM de är ngt du verkligen vill, - hur gör du för att nå dem? Har du gjort upp en actionplan? Har du en tidsram? Har du återkommande reflektioner och fokus på dem, följer upp ditt handlande, reflekterar över vad som kan vara nästa steg, – eller är du som de flesta, fokuserar en kvart och tappar sen styrfart och fokus… Dessa parametrar är avgörande viktiga om du vill någonting.

Men vad som är ÄN viktigare, är ditt känslomässiga fokus! Dina förväntningar. Dina övertygelser om att du kommer nå det du vill, eftersom det är det du fokuserar på. Att du härbärgerar känslan av att du redan nått dit du vill i din vibrationella verklighet och nu med 100% tillit inväntar och förväntar dig att det även kommer visa sig i din fysiska verklighet!

Ju klarare du är över vad du vill ha i livet, – ju mer positivt, riktat fokus du ger det du vill bjuda in, – ju lättare kommer du ha att ta dig dit. Vi gör ofta vägen fram onödigt svår genom att hålla på och hatta hit och dit utan någon riktig styrning. Eller så tror vi att vi kan sakna oss, eller avsky oss fram i mål. Vad jag menar med det är att många har fokus på avsaknaden av, eller fokus på det man vill komma från, snarare än viljan att med glädje bejaka in och tillföra sig det man önskar.

Lika – attraherar – lika. Du kommer aldrig nå dit du vill genom att fokusera på det du inte vill! Eller kraftlöst drömma om något annat som du inte är villig att ge ett positivt, riktat och handlingskraftigt fokus.

Så, vad har dina drömmar hittills haft för kraft i ditt liv, och vilket fokus ska du ge dina viktigaste drömmar framåt??

With Love/Lili

VET du eller GÖR du?

Många gånger så agerar vi som om det skulle räcka med att veta hur vi ska göra för att få önskat resultat, istället för att GÖRA det vi vet att vi borde göra som leder till det resultat vi vill ha. Jag är själv där och nosar emellanåt. Oerhört korkat, vågar jag säga, eftersom jag räknar in mig själv i gänget och därmed inte anklagar någon annan. Handen på hjärtat. – Allt det du vet, om kost, sömn, träning, framgång etc. VET du vad du behöver göra för att få de resultat du vill ha, eller GÖR du det du vet (som krävs) för att få de resutat du vill ha? Om du oftare VET än GÖR, och är missnöjd med resultatet vill jag ställa en oerhört irriterande fråga:

Varför GÖR du inte det som krävs för att få de resultat du VILL ha? Väntar du på att det ska hända av sig själv? Eller att ngn annan ska göra jobbet åt dig? Är det bättre att ständigt vara frustrerad över det faktum att du är en bit ifrån/långt ifrån det du egentligen vill ha, – än att ta dig själv i kragen och GÖRA det som krävs?

Om du behöver göra en förändring för att ditt liv ska börja gå åt rätt håll, och kanske det är en stor förändring som krävs och det känns alldeles för jobbigt för att kavla upp ärmarna och sätta igång ett omfattande förändringsarbete, när du är helt dränerad av att leva i frustration över ditt nuläge. – Börja då med att välja EN sak. Tänk igenom hur den funkar nu, hur du skull vilja att den funkade och tänk ut ETT steg i rätt riktning, så har du redan satt igång energierna i den riktning du vill att de ska gå. Tänk om du skulle göra EN genomtänkt aktiv sak om dagen som leder dig i rätt riktning, tar det inte lång stund innan du är en bra bit på väg mot ditt mål.

Ofta tycker folk att det är så mycket som behövs tas tag i och att det måste bli så stort och svårt, att de inte ens börjar. Utan fortsätter leva i sina oönskade resultat. Känner du igen dig? Känns det bra i magen när du läser detta och känner igen dig? Förmodligen inte gissar jag!

Men det som känns bra i magen, är när man gör aktiva steg, även små myrsteg i rätt riktning. När man tar sina drömmar på allvar. När man förändrar tanken från att ha en dröm, – till att ha ett mål, då händer det en massa saker, både I oss själva, men också RUNT oss själva, - sett ur ett energiperspektiv.

Om du känner igen dig, – Vad väntar du på? Ge mig EN bra anledning varför du inte ska göra det som krävs för att ditt liv ska lyfta till en ny nivå! Säg att du står vid ett smörgåsbord, med massa underbara rätter. Tar du för dig av det som du tycker är det godaste du vet, fast du behöver sträcka dig för att nå det – eller tar du det som står närmast dig för att du inte orkar anstränga dig? Hoppas du förstår parallellen jag just gjorde! Go 4 it!

With love/Lili

Läs mer om mig på www.liliost.se

Följ mig på instagram @inspirationskonsulten

Prenumerera på mitt månatliga nyhetsbrevAnmäl dig här

Jag som skriver heter Lili Öst - jobbar som föreläsare, inspirationskonsult och mental - PT. Jag leder förändrings- och insiktsprocesser både för företag och privatpersoner ur ett – för många outforskat perspektiv. Gör på ett helt nytt sätt folk medvetna – ur ett energiperspektiv – om vikten av att ha sina tanke- och känslomönster under kontroll. Genom min egen unika metodik AHA-metoden, kombinerar jag klassisk beteendevetenskap med den viktiga och avgörande kunskapen om attraktionslagen, vilket ger en helt ny omfattande förståelse för hur vi alla kan skapa framgång i våra liv, relationer och företagLäs mer på www.liliost.se 

2015´s bästa present! Till dig själv och till någon som du vill ge nyckeln till ett bättre liv.

bokomslag med text

Boken JAG BLIR VAD JAG TÄNKER ger dig verktygen till att på riktigt kunna förändra det du vill förändra i ditt liv. Den ger dig kraft och inspiration att bli en riktig framgångsletare! Och får dig framförallt att upptäcka dina regerande tanke- och känslomönster och skapar förståelse om både varför det som fungerar och inte fungerar i ditt liv – gör det … Ovärderlig kunskap för att kunna ta kommando över ditt eget liv … och ta dig från ogillat till gillat läge!

Beställ den genom Soderpalm 

Digitalt smakprov

Vi får den verklighet vi regisserar
. Att jag blir vad jag tänker, är en sanning alla tillämpar men få inser. Vi får den verklighet vi regisserar, vi når de gränser av vår förmåga vi själva sätter. Lili tar med oss i en spännande resa i insiktens värld, där vi på ett enkelt sätt får möjligheten att göra uppföljningen av vår livs film till en publiksuccé, kassako och framgångssaga.
 Marko Latva-Nevala, cert. Mental trainer master

Den här boken kommer jag alltid att ha nytta och glädje av!! Efter att ha läst Lilis blogg ett tag så förstod jag ungefär vad boken skulle ge mig. Men den gav ändå mer.
 Jag har fått en massa nya verktyg så nu är det bara att göra jobbet. Och med ett nytt sätt att tänka så vet jag att jag kommer att nå mina drömmar och mål.
 Tack Lili! Nu jädrar! Anette Svanelind

 

Hur har du det med medmänskligheten?

AKTUELLT: SKAPA ETT FANTASTISKT 2015! Den 11/2 har jag en musikalisk föreläsning/workshop i Stockholm mellan 17.30 – 20.15 för dig som vill lära dig mer om attraktionslagen, få koll på dina egna tanke- och känslomönster och förstå hur de hänger tätt ihop med dina resultat du hitills fått. Önskade såväl som oönskade! Ett fåtal platser kvar. Läs mer/anmäl dig via länken. 

http://simplesignup.se/event/55670-aha-nu-fattar-jag-varfoer-jag-drar-till-mig-samma-sak-om-och-om-igen

Kära läsare. Idag tänkte jag beröra ämnet empati och medmänsklighet. Härom dagen delade jag ett inlägg på fb, där en vän till mig, engelsmannen David, var förtvivlad över en händelse som han inte kunde smälta riktigt, utan skrev av sig på fb, för att väcka reflektion. Det gjorde han verkligen rätt i! Det han skrev var följande:

”After I left my kids at school I went shopping at the local ”Köpcentrum” here in Ekerö. As I came into the parking lot I saw a man laying on his side away from me in the road in obvious distress. I stopped the car and rushed over to him to see if I could help. It turns out that he had just suffered spasms and cramps to his spine and had suddenly collapsed where he stood. A young man in his 30′s who had just dropped his kids off at ”Dagis”. A well dressed young man, a normal human being going about his normal routine. While we waited for the ambulance I suddenly realised that there had been two cars ahead of me that had driven around him to find parking where he lay and one person who had walked by before I got to him. WHERE DO WE LIVE!? We do not live in a 3rd world country where it is common place to see bodies at the side of the road that are the result of starvation and disease. THIS IS SWEDEN! One of the most developed countries in the world. Have we lost our humanity? Are we too busy for each other? Do you carry the attitude of ”It’s not my problem” with you? This could have been you or me, maybe we have suffered a heart attack or a seizure, wouldn’t you like to have someone try and help you? I want to be human, to have compassion, to be able to consider myself a useful member of the human race that cares about my fellow man. What about you!?”

Det är verkligen skrämmande! Vi har blivit avtrubbade på något sätt. Rädda att ta ansvar både för oss själva och för vår nästa. Det är precis som David skriver, – Tänk om det var DU som låg där! Skulle du vilja ligga där och dö för att folk inte ville ”blanda sig i?” Eller vill du vara en person som låter ngn ligga och dö, för att du inte villl ”blanda dig i”? Jag vet att JAG inte vill vara en sån person i alla fall. Men den tanken kräver att man även agerar på sin intention, inte bara känner så… BIG difference!

I helgen var det en kvinna som la upp på vår lokala köp&säljsite på fb och frågade om det fanns ngn som kunde skänka ett par vinterstövlar som hon kunde ge till en kvinna som satt och tiggde på hennes väg till jobbet. Hon mötte henne varje morgon och hade vid ett flertal gånger köpt mat till henne. I fredags hade kvinnan visat att hon inte hade några vinterskor. Initiativtagerskan slängde ut en förfrågan på fb och fick svar bl a från mig som skänkte två jackor och ett par stövlar. Det kändes så bra att veta att kläderna skulle komma väl till pass, direkt levererade till en som verkligen behövde.

Inspirerad av fb-kvinnans initiativ reagerade jag annorlunda idag när jag var på väg hem efter ett morgonmöte. Jag stannade till vid vår lokala matbutik för att handla lite lunch när jag såg en man sitta utanför affären, i snögloppet. En tiggare. Ja, fruktansvärt irriterande med alla tiggare kanske ngn tycker.. Men ännu mer fruktansvärt är det ATT det finns folk som kommit dithän i livet att de ser det som en enda lösning tänker jag. Ngt vaknade i mig. Jag gick inte ur, utan startade bilen igen, åkte hem, bryggde kaffe, bredde mackor och hämtade två ordentliga filtar, sen åkte jag tillbaka till affären för att handla lunch. Hans ögon glittrade när jag leende kom fram med mina saker. Jag gav honom inte pengar, men jag gav honom värme, ngt att äta, omtanke och jag visade att jag SÅG honom. Det kändes oerhört bra i magen. När jag kom tillbaka ut från affären satt han och mumsade på en av mackorna och drack varmt kaffe, med filtarna tätt omkring sig. Han vinkade till mig och ropade tack.

Det var inte kostsamt, inte jobbigt eller svårt, men jag var tvungen att ta ett aktivt beslut att GÖRA det jag gjorde, för en helt okänd person. Det hade lätt kunnat stanna som en vänlig tanke. En empatisk tanke. Men jag beslutade mig från att gå från tanke till handling. Det är ofta där det spricker för många. ATT jag gjorde det, det gagnade både honom och mig. Han fick se en strimma av medmänsklighet. Och jag, jag fick se samma strimma i mig själv. Och det gör mig glad!

Den här veckan vill jag utmana dig. Jag vill utmana dig att fundera över DIN aktiva medmänsklighet. Ställ dig frågan -  är jag en vänlig, empatisk person som TÄNKER snälla saker om andra, eller är jag en som dessutom GÖR de sakerna jag tänker att jag skulle vilja/eller borde. Ditt val där, gör en ENORM skillnad på resultatet.

With love/Lili

 

Hej januari – vart tog du vägen??

Hej alla glada:-)

Jag har lyst med min frånvaro ett par veckor för min agenda har varit mer än proppfull, och dessvärre var det bloggandet som fick stryka på foten:-( Hoppas dock att ni klarat er någorlunda utan mina glada tilrop. Förmodligen tippar jag:-)

Det nya året drog igång med buller och bång och mycket är i uppstartsfas parallellt. Ett personligt utvecklingsprogram för kvinnliga chefer ser snart dagens ljus. Woman in motion. Det kommer bli ett otroligt spännande projekt som kommer pågå i 6 månader, innehålla föreläsningar, workshops, eget utvecklingsarbete, grupparbeten och slutligen kommer det hela landa i 6 dagars workshop, föreläsningar, reflektion, rekreation och diverse andra skojjigheter på en vingård i La Madonna i Italien. Dessvärre är vingården under totalrenovering, så första resan kommer vi förmodligen förlägga nära vingården på ett fantastiskt pensionat. Vill du veta mer om detta, – maila mig på lili@liliost.se

Den 11/2 har jag en öppen föreläsning/workshop i Stockholm för dig som vill lära dig mer ingående om attraktionslagen och förstå hur våra tankar och känslor interagerar med denna universella naturlag varje vaken sekund, för att kunna styra upp ditt liv och sätta fart mot dina önskade resultat. Klicka på länken och läs mer: http://simplesignup.se/event/55670

Nåväl, nu har jag tagit de saker som är på uppstart. Nu är jag nyfiken på, – hur har du planerat att DITT 2015 ska bli? Har du satt några konkreta mål? Reflekterat över vad som hände förra året. Önskat såväl som oönskat. Hur VILL du ha det, och HUR har du planerat att komma dit? HAR DU planerat?

Många gånger pratar vi bara om det, men vi GÖR inte det förhandjobb som faktiskt krävs för att ”sätta” det på riktigt!

Jag vill dra ett exempel för dig idag. Visserligen handlar det om pengar för det är en amerikansk studie – men den säger rätt mycket ändå, – värt att ta till sig!

1979 genomförde Harvard Business School en studie i målsättning. Man frågade samtliga studenter i avgångsklassen på MBA-programmet en enkel fråga: ”Har du satt tydliga, nedskrivna mål för din framtid, och har du planerat hur du ska uppnå dem?”
Studien visade på ett resultat som håller i sig än idag. Endast 3% av alla studenter svarade att de hade tydliga, nedskrivna mål och planer. 13% sade att de hade mål, men att de inte var nedskrivna. Hela 84% saknade helt och hållet uttalade mål för sin framtid.

Tio år senare, 1989 gjordes en uppföljning på samma avgångsklass för att se hur det hade gått för dem. Resultatet var häpnadsväckande och talar sitt tydliga språk. De 13% som hade mål, men som inte hade dem nedskrivna tjänade i snitt dubbelt så mycket som de 84% som helt saknade mål. Hur hade det då gått för de 3% som hade tydliga, nedskrivna mål? Jo, de tjänade i snitt tio gånger mer än de resterande 97% tillsammans!

En liten studie att ha åtanke om du vill ”vässa” ditt år!

With love/Lili

 

Hej alla nya möjligheter:-)

ÄNTLIGEN! Ett nytt år. Nya möjligheter. Startskottet har gått för ett helt nytt och fräscht lopp. Har du tänkt att medverka i loppet, eller tänker du stå som publik? OM du tänker medverka, – med vilken energi och beslutsamhet går du in? Hur mycket tänker du anstränga dig för att lyckas bättre än något annat lopp du medverkat i tidigare. Än alla de nya åren som föregått detta nya år?

Många tänker i slutet av det föregående året och en bit in i det nya, att NU ska det bli ändring av! NU ska jag ta tag i ditten och datten. NU ska det och det bli bättre än någonsin…. och så fortsätter man ändå att göra precis som man gjort innan, eller nästan precis som man gjort innan. Och innan man vet ordet av, så har man glömt alla de vilda planer på förädling av sitt liv som man hade runt årsskiftet och så går man ett år till i det ogillade… Känner du igen dig? Ska 2015 hamna i samma resultat - eller - ska det verkligen BLI året, då du på allvar tar tag i de saker som inte funkat hittills i ditt liv?

Jag själv har några saker som jag definitivt ska skruva på 2015. HANDLA på ett helt nytt sätt än jag handlat innan gällande dessa saker, för att byta oönskade resultat – mot önskade. Våga gå rejält utanför komfortzonen i handling och tanke – inte bara skruva lite, för att på riktigt nå de resultat jag vill nå. Kanske jag kan inspirera dig att göra samma sak?

Förra blogginlägget gav jag dig verktyg för att summera det gångna året och för att ta ut en ny riktning 2015. Har du inte gjort övningen än, kan det vara god tid nu för att ta ut den riktning du VILL att livet ska röra sig. Låt inte livet bara ”hända dig” 2015. SKAPA det liv du VILL ha istället! Ge dig själv chansen att uppleva det bästa året i ditt liv hittills. Make it happen!

With Love/Lili

Läs mer om mig på www.liliost.se

Följ mig på instagram @inspirationskonsulten

Prenumerera på mitt månatliga nyhetsbrevAnmäl dig här

Jag som skriver heter Lili Öst - jobbar som föreläsare, inspirationskonsult och mental - PT. Jag leder förändrings- och insiktsprocesser både för företag och privatpersoner ur ett – för många outforskat perspektiv. Gör på ett helt nytt sätt folk medvetna – ur ett energiperspektiv – om vikten av att ha sina tanke- och känslomönster under kontroll. Genom min egen unika metodik AHA-metoden, kombinerar jag klassisk beteendevetenskap med den viktiga och avgörande kunskapen om attraktionslagen, vilket ger en helt ny omfattande förståelse för hur vi alla kan skapa framgång i våra liv, relationer och företagLäs mer på www.liliost.se 

2015´s bästa present! Till dig själv och till någon som du vill ge nyckeln till ett bättre liv.

bokomslag med text

Boken JAG BLIR VAD JAG TÄNKER ger dig verktygen till att på riktigt kunna förändra det du vill förändra i ditt liv. Den ger dig kraft och inspiration att bli en riktig framgångsletare! Och får dig framförallt att upptäcka dina regerande tanke- och känslomönster och skapar förståelse om både varför det som fungerar och inte fungerar i ditt liv – gör det … Ovärderlig kunskap för att kunna ta kommando över ditt eget liv … och ta dig från ogillat till gillat läge!

Beställ den genom Soderpalm 

Digitalt smakprov

Vi får den verklighet vi regisserar
. Att jag blir vad jag tänker, är en sanning alla tillämpar men få inser. Vi får den verklighet vi regisserar, vi når de gränser av vår förmåga vi själva sätter. Lili tar med oss i en spännande resa i insiktens värld, där vi på ett enkelt sätt får möjligheten att göra uppföljningen av vår livs film till en publiksuccé, kassako och framgångssaga.
 Marko Latva-Nevala, cert. Mental trainer master

Den här boken kommer jag alltid att ha nytta och glädje av!! Efter att ha läst Lilis blogg ett tag så förstod jag ungefär vad boken skulle ge mig. Men den gav ändå mer.
 Jag har fått en massa nya verktyg så nu är det bara att göra jobbet. Och med ett nytt sätt att tänka så vet jag att jag kommer att nå mina drömmar och mål.
 Tack Lili! Nu jädrar! Anette Svanelind

 

Vad vill du skapa för 2015?

Kära läsare. Jag vill börja med att tacka dig för att du läser min blogg. Jag hoppas att den hjälper dig att skapa klarhet och under året hjälpt dig att få inspiration till att skapa DITT bästa liv! Detta är den sista bloggen 2014 och jag vill ge dig bra reflektionsverktyg att ta med dig in i 2015, för att bli inspirerad att verkligen göra ditt 2015 till ditt hittills bästa år!

Så, idag tänkte jag prata lite om vikten att aktivt reflektera över ditt nuläge, över ditt önskade läge, om de skiljer sig markant och vad som kan vara ETT första steg i rätt riktning. Många gånger har vi mer fokus på det vi vill komma ifrån, på det oönskade läget än på det vi vill bjuda in mer av och det önskade läget. Detta ställer duktigt till det för oss – rent energimässigt! Eftersom lagen om attraktion fungerar så att lika – attraherar – lika, KAN det inte gagna dig – någonsin – att ha fokus på det du inte vill ha, för det handlar enkom om energi. VAD du lägger ditt fokus på och vad då också växer. Vill du ha mer av något, kan du inte ha ditt tanke- och känslofokus inställt på att hela tiden bekräfta bristen på detsamma. Vill du ha bort något, kan du inte ha hela din uppmärksamhet på att avsky/reta dig på/fasa över det du vill ha bort. För precis som i det första exemplet fungerar det så att det du lägger ditt fokus på – växer.

Ditt arbete med start – varför inte redan i julhelgen bör vara om du vill skapa en positiv förändring; Scanna av ditt nuläge.

Vad är du nöjd och glad över att du har i ditt liv. Vad funkar väl. Vad har varit riktigt bra 2014. Vilka fantastiska, positiva saker har hänt 2014. Vad har du redan som du gärna vill bjuda in mer av? Numrera varje sak.

Vad har inte funkat 2014? Vad har varit mindre bra – dåligt – katastrof? Har det hänt ngt riktigt negativt? Vad vill du absolut inte ha med dig som upprepning 2015? Numrera varje sak.

Nu har du två listor.

Börja med neggolistan. Ta en sak i taget. Börja med punkt 1. Titta på vad du skrivit. Det står uppenbarligen för ngt oönskat. Dela nu in nästa fas i två spalter.

Till vänster: Vad du VILL ha istället. Vad är ditt önskade läge? Tänk efter ordentligt, skriv ned. (Många har alltför stort fokus på det de inte vill ha, vilket gör att lika många fastnar där och glömmer att tänka igenom vad de VILL ha, vilket gör att de bara bekräftar det ogillade läget) Därför är denna punk AVGÖRANDE viktig i procesen!

Till höger: Vad kan vara ett första steg i rätt riktning. Kanske du kommer på flera steg när du väl tänker på detta ur ett möjlighets perspektiv. Skriv då ned allt du kommer på.

Beta av hela neggolistan på samma sätt. Nu har du istället för ett ogillat läge som du kräks på, plötsligt en visionslista med konkreta förslag till åtgärder som kommer leda dig in i en ny energi och nya resultat.

Titta nu på din positiva lista. Kan du komma på ännu fler saker du gillar i ditt liv? Små såväl som stora. Ta nu sak för sak igen. Vad behöver du göra för att få ÄNNU mer av det som du faktiskt gillar, av det som redan är bra, som redan fungerar? Hur kan du boosta detta ytterligare. Många gånger kan man komma långt med att bara bekräfta detta bra – ännu mer. Att istället för att ta det för givet, njuta av det, förstora det i sin positiva känsla, tugga tugummit två gånger som jag brukar säga. Njut av det – och bekräfta tankemässigt/verbalt/känslomässigt att du njuter av det.

Vad vill du bjuda in mer av? Bejaka detta. Men gör det ur ett positivt perspektiv. Känslan av att detta älskar jag så det vill jag gärna ha mer av i mitt liv. ABSOLUT inte känslan av – ooooh, detta vill jag så otroooligt gärna ha och jag saknar det sååå/ men jag haaaar inte det…. Jag hoppas du förstår skillnaden på känsla i magen gällande dessa två tankesätten. Den är nämligen avgörande för ditt resultat!

Behöver du stöd i ditt positiva förädlingsarbete av ditt liv 2015 kan jag, som vanligt:-) rekommendera dig att köpa min bok, – Jag blir vad jag tänker. Full av insiktsgörare, verktyg och övningar. Beställ den på www.soderpalm.se

Eller anlita mig som mental pt IRL/eller via telefon.

Hur du än väljer, GÖR det! Gör ett aktivt val. Låt inte bara 2015 bli vad det blir. Ta tag i det och skapa vad du VILL ha istället! Du är SÅ värd det!

Gott nytt år!

With love/Lili


JAG BLIR VAD JAG TÄNKER, boken som kan förändra, förbättra och förädla ditt liv. Beställ den på Soderpalm publishing Digitalt smakprov

Läs mer om mig på www.liliost.se

Följ mig på instagram @inspirationskonsulten

Prenumerera på mitt månatliga nyhetsbrevAnmäl dig här

Jag som skriver den här bloggen heter Lili Öst - jobbar som inspirationsföreläsare, inspirationskonsult och som MENTAL – PT. Jag inspirerar till självmedvetenhet, insikt och förändring ur ett – för många nytt perspektiv. Jag jobbar utifrån min egen metodik som jag kallar för AHA-metoden, genom vilken jag hjälper företag och privatpersoner att förstå – ur denna unika insikts- och perspektivkombination, varför vissa saker fungerar med lätthet och andra ofta, eller till och med alltid krånglar. Gör folk medvetna om vikten av att ha sina tanke- och känslomönster under kontroll, bli medvetna om vad de mest fokuserar på och förstå vikten av att välja den energi man sänder ut. Ger parallellt med coachning enligt de mer vanliga beteendevetenskapliga diciplinerna som KBT och NLP, den viktiga och avgörande kunskapen om Attraktionslagen. AHA-metoden ger mina klienter avgörande insikter om hur de hittills antingen jobbat spontant rätt med denna universella naturlag, eller på grund av okunnigheten om den, - mot den, (och då också mot sig själv) genom att titta på resultaten de hittills fått. Får du/ni inte önskade resultat inom ett eller flera områden, – Läs mer på www.liliost.se Där kan du också komma i kontakt med mig om du vill boka mig för uppdrag.

 

 

Dax att reflektera över din aktiva medmänsklighet?

Igår var jag för tredje året med som volontär i YES groups arrangerade Basket Brigade. Ett initiativ som från början kom från NLP gurun Tony Robbins. Jag och min man var ute och levererade mat till 40 familjer som har tuffa utmaningar i livet och totalt lyckades Yesgroup leverera mat till 200 familjer runt om i Stockholm. Helt fantastiskt! Vill du vara med som volontär nästa jul, eller vara sponsor för dessa julkassar vi delar ut, kontakta Ingela Janlert på Yes group. Kassarna kostar 450:-/st och man kan bidra både som privatperson och som företag. Även om det är tufft känslomässigt att åka runt och träffa många människor som är i ett utmanat ställe i livet med allt vad det kan innebära, så är det en helt fantastisk varm känsla man får att på riktigt känna att även om jag inte kan göra allt – så kan jag göra något. Och sen faktiskt GÖRA detta något. Att ta sig an volontär arbete är något ALLA kan göra. Och även om man har ont om tid, så nog kan man skapa en lucka för att hjälpa till.

Ibland är det faktiskt bra att ta sig en funderare över, vad gör jag AKTIVT för att hjälpa mina medmänniskor varje år? Självklart finns vi ofta där för familj och vänner, vilket man absolut inte ska räkna bort, för det är en otroligt viktig sak. Men hur engagerad är du i okända människor som inte kanske har varken vänner eller familj. Vad tror du att DU skulle kunna skapa för skillnad i världen om du bestämde dig för att göra en volontär handling om året. Eller kanske en var sjätte månad. Och alla började tänka som du. Tänk vad mycket hjälp det plötsigt skulle finnas för de som kanske inte har den mentala och känslomässiga styrka som krävs för att hålla sig på lyckans – framgångens – och harmonins väg i livet.

Blir du nyfiken på vad det finns du skulle kunna hjälpa till med, gå in på www.volontarbyran.org där du kan få en massa uppslag. Att vara volontär behöver inte handla om att man behöver åka till krigshärjade länder, utan det kan t ex vara att agera tolk för någon hemlös som inte kan tala svenska, vara värdfamilj för att bjuda hem ensamma pensionärer på fika/vara chafför till detsamma (läs mer om det på www.aldrekontakt.se) och mycket mer. Tänk efter. Vad kan DU bidra med 2015 som kan göra en skillnad. Kanske inte så märkbart i världen, men kanske avgörande i en enskild människas liv. Och alla dessa små viktiga initiativ,  de blir tillsammans något som märks. Både humanitärt såväl som kollektivt energimässigt.

With love/Lili


JAG BLIR VAD JAG TÄNKER, boken som kan förändra, förbättra och förädla ditt liv. Beställ den på Soderpalm publishing Digitalt smakprov

Läs mer om mig på www.liliost.se

Följ mig på instagram @inspirationskonsulten

Prenumerera på mitt månatliga nyhetsbrevAnmäl dig här

Jag som skriver den här bloggen heter Lili Öst - jobbar som inspirationsföreläsare, inspirationskonsult och som MENTAL – PT. Jag inspirerar till självmedvetenhet, insikt och förändring ur ett – för många nytt perspektiv. Jag jobbar utifrån min egen metodik som jag kallar för AHA-metoden, genom vilken jag hjälper företag och privatpersoner att förstå – ur denna unika insikts- och perspektivkombination, varför vissa saker fungerar med lätthet och andra ofta, eller till och med alltid krånglar. Gör folk medvetna om vikten av att ha sina tanke- och känslomönster under kontroll, bli medvetna om vad de mest fokuserar på och förstå vikten av att välja den energi man sänder ut. Ger parallellt med coachning enligt de mer vanliga beteendevetenskapliga diciplinerna som KBT och NLP, den viktiga och avgörande kunskapen om Attraktionslagen. AHA-metoden ger mina klienter avgörande insikter om hur de hittills antingen jobbat spontant rätt med denna universella naturlag, eller på grund av okunnigheten om den, - mot den, (och då också mot sig själv) genom att titta på resultaten de hittills fått. Får du/ni inte önskade resultat inom ett eller flera områden, – Läs mer på www.liliost.se Där kan du också komma i kontakt med mig om du vill boka mig för uppdrag.

 

The grid

The grid?? Jag pratade med en av mina klienter förra veckan och lovade att jag skulle skriva om the grid i bloggen denna veckan, för hon tyckte det blev lättare att förstå/jobba med LOA när man såg det ur detta perspektivet. Detta är ett sätt att försöka förklara hur LOA och vår energi fungerar på ett väldigt basic sätt.

Så, The grid. Vad är det?? När man lyssnar på Ester Hicks som är en av mina många inspiratörer, så förklarar hon på ett väldigt enkelt och lättfattligt sätt, hur lagen om attraktion fungerar. Ur ett energiperspektiv. Du som läst min blogg ett tag vet att jag skriver om personlig utveckling genom LOA perspektivet vilket ger en fantastisk insikt om vårt bästa verktyg för att skapa vårt bästa liv.

Så, följ med mig nu: Allt skapas två gånger. Först i en vibrationell verklighet. Sen, efter tillräckligt mycket bejakande fokus – i vår fysiska verklighet. Allt du någonsin drömt om, tänkt på, önskat dig, fasat över, varit rädd för etc skapas – så fort du tänkt tanken V-I-B-R-A-T-I-O-N-E-L-L-T och hamnar i The grid – ”gridden”. Om du tänker dig själv och din fysiska verklighet i en ring i mitten och så ritar du en ring utanför den. Den yttre ringen är gridden. I den hamnar alltså alla dina tanke-raketer. Men för att få dem att manifesteras – alltså BLI något som du ser bevis för i din fysiska verklighet, så måste du ha tillräckligt mycket ”rätt” fokus, tillräckligt länge sammanhängande för att kunna dra över det till din inre ring, dvs Din verklighet. Om du tänker dig att när det ligger i ”Gridden” så sitter det förankrat där med en kraftig gummisnodd. Om du fokuserar tillräckligt på det för att få det att komma över kanten in i din fysiska verklighet, men inte tillräckligt mycket kraft, då- så fort du tappar fokus, så smackar den tillbaka in i ”Gridden” för gummibandet fortfarande inte ”smält” tillräckligt för att bli slappt och släppa motståndet.

Det kan t ex vara ngt du hett efterlängtat och jobbat på att manifestera som ÄNTLIGEN tar sig över kanten. Du njuter av att det kommit in i din fysiska verklighet. Njuter av att ha det i ditt liv. Tilliten och de positiva känslorna, övertygelsen, den positiva förvissningen att det ÄR DITT gör att gummisnodden tunnas ut och blir slapp och verkningslös. Så det stannar hos dig och du njuter och det blir en positiv rundgång som håller det kvar i den inre ringen. Men så plötsligt börjar du tvivla. Du kanske börjar bli rädd för att detta fantastiska ska tas ifrån dig. Du börjar förvänta dig fel saker. Oroa dig. Bete dig som om det kommer tas ifrån dig. Med tvivlet och oron växer kraften tillbaka i gummisnodden och till slut har den vitaliserat all sin kraft och drar det tillbaka över kanten in i ”gridden” och ut ur din fysiska verklighet.

Känner du igen det?

Så, även om allt skapas först vibrationellt,  så är det inte allt som blir manifesterat i din fysiska verklighet för du kan bara dra in det över linjen om du är tillräckligt fokuserad på det du vill dra in – eller absolut INTE vill dra in! För om du har kraftigt fokus på det du INTE vill ha, det du är rädd för etc så blir du en kraftfull magnet för att dra in DET över kanten. Varken universum, ditt undermedvetna eller ”Gridden” vet vad du EGENTLIGEN VILL, de registrerar bara vad du fokuserar på som hetast!

Kodorden är TVIVEL – och – ÖVERTYGELSE. Det du fokuserar på med övertygelse – drar du in och håller kvar. Det du fokuserar på med tvivel, dras tillbaka in i gridden. Det du inte fokuserar på alls, stannar kvar i gridden – så länge du inte fokuserar på det. De är rätt enkelt om man ser det på detta sättet. Tycker i alla fall jag:-)

Så hur kan du nu använda detta för att dra till dig dina önskade resultat? Jo, tänk igenom vad du VILL ha, fundera på HUR DU FOKUSERAT, TÄNKT OCH KÄNT gällande  detta hittills. Har du haft ett positivt, tillitsfullt, övertygat fokus på att det redan FINNS där i din vibrationella verklighet och därför MÅSTE även bli synligt i din fysiska verklighet om/när du har rätt fokus. Eftersom attraktionslagen inte har några undantag, utan alltid fungerar på samma sätt. Eller har du önskat det hett – men ur ett brist, tvivel och saknadsperspektiv vilket inte är det perspektiv som ”smälter” gummibandet – utan vitaliserar det åt fel håll. Detta är avgörande för oss alla att bli medvetna om. När man tänker på livet och våra resultat ur det här perspektivet, blir det oftast flera saker som direkt blir solklara varför de är som de är. Hoppas det kan hjälpa DIG till att komma till klarhet och till bukt med ngt som jagat dig alltför länge.

Lycka till! With Love/Lili

the grid

JAG BLIR VAD JAG TÄNKER, boken som kan förändra, förbättra och förädla ditt liv. Beställ den på Soderpalm publishing Digitalt smakprov

Läs mer om mig på www.liliost.se

Följ mig på instagram @inspirationskonsulten

Prenumerera på mitt månatliga nyhetsbrevAnmäl dig här

Jag som skriver den här bloggen heter Lili Öst - jobbar som inspirationsföreläsare, inspirationskonsult och som MENTAL – PT. Jag inspirerar till självmedvetenhet, insikt och förändring ur ett – för många nytt perspektiv. Jag jobbar utifrån min egen metodik som jag kallar för AHA-metoden, genom vilken jag hjälper företag och privatpersoner att förstå – ur denna unika insikts- och perspektivkombination, varför vissa saker fungerar med lätthet och andra ofta, eller till och med alltid krånglar. Gör folk medvetna om vikten av att ha sina tanke- och känslomönster under kontroll, bli medvetna om vad de mest fokuserar på och förstå vikten av att välja den energi man sänder ut. Ger parallellt med coachning enligt de mer vanliga beteendevetenskapliga diciplinerna som KBT och NLP, den viktiga och avgörande kunskapen om Attraktionslagen. AHA-metoden ger mina klienter avgörande insikter om hur de hittills antingen jobbat spontant rätt med denna universella naturlag, eller på grund av okunnigheten om den, - mot den, (och då också mot sig själv) genom att titta på resultaten de hittills fått. Får du/ni inte önskade resultat inom ett eller flera områden, – Läs mer på www.liliost.se Där kan du också komma i kontakt med mig om du vill boka mig för uppdrag.