Gymnastikuppvisning

I måndags hade Yaya en liten gymnastikuppvisning. Det var sista gången för terminen och eftersom föräldrarna annars inte får titta på så fick man denna gången se vad de lärt sig under terminen. Även föräldrarna skulle vara med men jag satt och tittade bara eftersom jag kände mig krasslig. Lite roande däremot att se papporna hänga i romerska ringarna upp och ner och visa magen typ :)
Yaya fick ju hoppa in i oktober, detta är en fortsättningsgrupp dessutom. Trots det så var det bara Yaya och en annan flicka som klarar av att gå ner i brygga. Är såååå stolt över henne, helt sjukt vig är hon också och når med fötterna på bakhuvudet. Snart blir det bakåtvolter för henne :)

photo(30)

Upplopp

Är det inte ironiskt att jag i fredags skrev på min blogg att vårt område är rätt lugnt och dagen efter hamnar det överst på alla nyheter med världens upplopp med bomber och stenkastning mot polis?
Sjukt obehaglig hela situationen, vi hörde smällar och såg rök från vårt fönster och massor med polisbussar men annars har vi inte sett något alls, det var lugnt ute redan dagen efter.
Men vet ni vad det trista är? Här ser ni min bästa vän Hebas mans lastbil brinna ner :(
Hebas man kom hit från kriget i Palestina, han har två jobb och ett eget företag och jobbar stenhårt och så får han sin lastbil uppeldad. Så himla trist!

645@70

 

Sjuk

Natal blev sjuk i fredags och han är fortfarande inte helt bra och så passade han på att smitta mig också så har knappt orkat med något den här veckan. Har bara rysligt ont i halsen typ men nu borde det börja vända snart. Har också fått reda på att en nära anhörig har en hjärntumör så har varit helt knäckt över det också. Är så läskigt att inte veta hur det kommer gå och så men vi håller tummarna och hoppas på det bästa.

Natal fick äta sushi i pyjamas HAHA, jag var på akuten med honom och så blev han hungrig. Nöden har ingen lag, eller? :)

photo(29)

När barnen blir stora…

För några dagar sedan slog det mig att när Yaya går ut trean i sommar så kommer även fritids försvinna med det. Ush jag får ont i magen av att tänka på vad som istället komma skall och tanken på att min flicka kommer behöva vara ensam ibland. Jag vet att det finns något Fritidsklubben men jag har ingen aning om hur det funkar och det verkar inte som att man kommer kunna ha lika bra koll på att ens barn är säkert och tryggt helt plötsligt. De börjar röra sig ute själva och såna saker, jag får typ panik. Vet att jag kanske är lite överbeskyddande deluxe men det är ju det finaste jag har mina barn. Att Yaya har vuxit upp har gått så snabbt, jag känner inte riktigt att jag hängt med kanske :(

Om jag ska erkänna är jag livrädd att släppa ut min dotter i samhället… Det blir ju inte bättre av att vi haft två mord här i området med bara några veckors mellanrum nyligen, dessutom verkar de orelaterade till varandra. Känns som det är skjutningar i Sverige var och varannan dag nu för tiden. Vi flyttade hit när Yaya var bebis och jag kan inte minnas att någon blivit mördad på gatan här innan dessa två mord, det hände en gång att en kille blev skjuten i benet för några år sedan men han förtjänade det så det räknas inte :) Annars har det alltid varit helt lugnt här.

Är det någon annan som känner igen sig i mina tankar?

926540_697227073717513_270596975_n

Myskväll med barnen

Vet inte riktigt vad som hände igår, har varit sååå trött den senaste tiden och så igår fick jag världens energi. Skrev nog uppåt 20 hela sidor i olika skolarbeten och nu är jag halvvägs genom terminen, satt uppe till tre på natten och skrev :)
Tvättade också en massa kläder, städade, tog med barnen till lekparken och kontaktade Yayas klasskompis mamma eftersom det varit massor med bråk och tjafs mellan tjejerna i klassen hela hösten. Var så nervös eftersom många föräldrar gärna har en tendens att bli upprörda eller säga att deras barn är perfekta men hon var väldigt vettig och jag var mycket nöjd med utgången, flickorna fick berätta båda två och be om ursäkt och förhoppningsvis blir det bättre nu.

Idag var jag på Rosenlunds sjukhus för studiedag med skolan, älskar sånt :)
Sedan hämtade jag barnen och så köpte vi tacos och hade myskväll. Jag överraskade Natal med Bamse och tjuvstaden som vi legat nedbäddade i soffan och tittat på.

photo(28)

Odontarrupofobi och skolarbete

Idag har jag suttit och råpluggat non stop mellan kl 11 och fyra. Fick en hel veckas uppgifter gjorda under den tiden :) Är nästan klar med kursen Psykiatri 2 sen är det bara Rättspsykiatri och Samhällsbaserad psykiatri kvar innan jag är helt färdig. Min plan är att studera vidare på högskola inom några år, men först vill jag jobba lite.

I alla fall, skulle skriva ett arbete om fobi och valde Odontarrupofobi som jag själv lider av :) Superlätt att beskriva en person och situation när man kan ta allt från sig själv haha. Om ni undrar vad det där långa ordet betyder så är det fobi för tandborstar och att borsta tänderna. Det finns knappt någon information att tillgå om det så lite klurigt att skriva om. Min lärare kommer förmodligen bara ”Eh what?!”. Ska bli spännande att få det rättat sen. Skrev ju såklart inte att jag hade det…
Uppgift två handlade om akut psykos, en baggis eftersom jag sett det så ofta på mitt sommarvik. Uppgift tre var att hålla en föreläsning om Anorexia, även det är superenkelt då jag valde att dela med mig av egna erfarenheter. Vet inte om det är tur eller otur att man knappt behöver studera något utan redan har personlig erfarenhet. Väljer dock att se det positivt i det här fallet :) Nästa uppgift råkar handla om just min diagnos som jag typ har studerat som en besatt i flera år, läst all info som finns på internet både på svenska och engelska och köpt böcker av specialister på engelska inom ämnet. Allt jag skriver kommer typ av sig själv utan att jag behöver tänka så det blir lite nervöst att förklara varför det fattas så många källor till det jag skriver. Kan ju inte säga att jag själv är komplett rubbad i huvudet och därför vet haha.

Min dröm är att få jobba med enbart den diagnosen en dag, antingen behandling eller forskning. Det är ganska få som vill jobba med det så det kanske är en fördel. Plus att jag är helt passionerad i ämnet haha. Hade några sådana patienter på mitt sommarvik men tyvärr får man inte så fria tyglar som sommarvikarie. Men om man säger så, de fick heeeeelt fel behandling tyvärr. Det var väldigt påfrestande för mig att veta men inget kunna göra.

index

Svaren från frågestunden

Kan Yaya prata på somaliska eller bara svenska?
Yaya och Natal pratar engelska och svenska. Jag försöker pusha på både Fadel och Yayas pappa att prata mer av deras lokala språk med barnen men det verkar svårt :( Så tyvärr inte mycket somaliska för Yaya. Fadel pratar sju språk flytande! Skulle gärna vilja att Natal också kunde lära sig många språk men men…

Hur ser Yaya och Fadels relation ut? Har Fadel samma sorts relation till Yaya fast hon inte är hans biologiska dotter?
Jag skulle säga att de har en väldigt fin relation. Vi träffades ju när Yaya var ca 1,5 år och han blev kär i henne innan han blev kär i mig! Han har alltid sagt från början till alla att det är hans dotter och han gör ingen skillnad mellan barnen. Det liksom bara ÄR hans dotter :)

yaya-fadel_47182700

 

 

 

 

 
Vilka bloggar läser du? Brukar du läsa några bra skvaller/skönhetsbloggar som du kan tipsa om?
Förr i tiden följde jag många olika bloggar ganska slaviskt men tröttnade sedan på bloggvärlden ganska mycket. Just nu läser jag Kissies blogg för att hon uppdaterar så ofta, Svenska bloggare och ibland Fotballfrue för att hon tar så underbara bilder.

Du har ju konverterat till islam, hur tycker du att det har påverkat ditt vardagliga liv? Finns det till exempel saker du aktivt avstår ifrån att göra idag, som du skulle gjort om du inte konverterat? Eller tvärtom, saker du gör som du inte skulle gjort som konvertit?
Oj, det var tio år sedan och jag levde ganska muslimskt ändå i några år innan jag konverterade så egentligen kan jag knappt komma ihåg vad skillnaden är. Men när jag är med svenskar så känns det ibland tydligare att man är olik dem. Jag dricker inte alkohol, äter inte fläsk, håller avstånd från andra män, läser koranen och använder mig av muslimska uttryck såsom ”Bismillah” ”Inshallah” ”Alhamdulillah” och gör shahada i min vardag. Jag vill inte påstå att jag är praktiserande på något sätt, däremot är jag troende.

Jag känner igen mig mycket i dig. Jag tror att vi har gått igenom flera liknande svårigheter. Vad är dina bästa livsråd?
Jag vet inte om jag har något specifikt livsråd men jag vill påminna alla som mår dåligt och på väg att ge upp att man aldrig vet vart livet kommer leda en. Det här är inget som jag bloggat om förut men månaden innan Fadel och jag blev tillsammans så var jag på vippen att ge upp allt för att uttrycka det milt. Jag kunde inte ta mig ur sängen på veckor och hade någon slags akut krisreaktion, det var hemskt men bara några veckor senare så hade allt vänt och jag var lyckligare än någonsin. Ibland känns allt meningslöst och att man saknar framtid men livet kan förändras otroligt mycket på så kort tid! Ja, till exempel så var mitt liv kaotiskt förut och jag mådde mycket dåligt, med min mans hjälp så har jag fått ordning på mitt liv. Mitt råd är att omge sig med stabila människor som får en att må bra och att växa. Mår man dåligt dras man lätt till andra kaotiska personer och det behöver man bryta för att ta sig ur det.

Hur ska man gå tillväga för att få bra hjälp från vuxenpsyk?
Jag tror att mycket handlar om tur! Har man inte tur och inte får träffa rätt person får man kanske försöka byta så man till slut kan komma till rätt person. Jag har haft kontakt med så många inom psykiatrin, mer än tio olika som alla varit värdelösa. Jag fick själv googla fram min diagnos och själv hitta vilken behandling som fungerade bäst för min problematik innan jag kunde få hjälp. Så självhjälp är något jag tror man ska försöka ägna sig åt också, köpa böcker om personlig utveckling eller psykiska problem som man själv eller personer i ens närhet som gjort en illa lider av. Tyvärr idag funkar inte vården och man får nog själv tyvärr ofta googla sig till vad man lider av både fysiskt och psykiskt. När man väl vet är det lättare att kräva en utredning. För två eller tre år sedan när jag upptäckte min diagnos och sökte till psykiatrin igen för att få börja DBT fick jag en samtalskontakt hos en mentalskötare, hon heter Carmen och är min behandlingsansvarig. Jag har nog aldrig mött en så empatisk och fin människa som henne, det var hon som inspirerade mig att själv studera till mentalskötare! En riktigt fin människa är hon :)

Hur ser din och Yayas pappas relation ut nu?
Idag har vi en väldigt fin relation. Jag tänker ibland att Yayas pappa är en på miljonen, det är väldigt få som klarar av att förändras så som han har gjort. Jag är stolt över vilken fin pappa han är till Yaya idag och han gör ett toppenjobb! Det var 10 år sedan vi gifte oss och vi har vuxit upp tillsammans får man väl säga så vi är som syskon, vi kan prata om allt med varandra och samarbetar väldigt bra när det kommer till Yaya. Självklart håller jag inte med honom till 100% inom allt när det kommer till barnuppfostran men så är det nog alltid :)

Fick du någon hjälp av ex familjerätten i början? Eller har du något annat tips?
Jag fick ingen hjälp överhuvudtaget från samhället i början, istället försökte de sätta käppar i hjulet hela tiden och det gör mig väldigt upprörd än idag att det får gå till så. Våra samarbetssamtal fick avbrytas direkt i familjerätten då det spårade ur direkt och det blev förhandlingar i tingsrätten i några år istället innan allt löste sig. Jag har nog inte så mycket tips mer än att man ska se till att ha en bra advokat vilket jag inte hade från början och att med tiden kan det lugna ner sig och man kan kanske samarbeta igen. Jag krävde tex att han skulle gå på behandling för sin aggression och det gjorde han, finns det sådana problem med våld är det nog viktigt att personen tar tag i det.

Har Natal blivit omskuren än? Om inte, när tänkte ni göra det? Har själv en son o jag o min man är muslimer, vi är osäkra på när det e bäst att få det gjort.
Natal blev omskuren under hans första månad, minns inte exakt hur många veckor han var men bokade tid direkt när vi kom hem från sjukhuset då det kan vara väntetid och en omskärelse under lokalbedövning endast får ske när barnet är under två månader gammal, annars gäller narkos. För mig var det viktigt att undvika narkos då det är en risk i sig med narkos. Jag var orolig för hur det skulle gå och att det skulle vara hemskt men det var över på några minuter och jag var med hela tiden. Efteråt hade han aldrig ont och inga komplikationer. Vi var hos Läkarhuset Odenplan. Gör man den inte inom två månader så måste man vänta tills barnet är över två år och då sker det vid narkos som sagt. Det bästa enligt mig är att göra det inom barnets första två månader.

Hej! Jag har en fråga jag undrar om du kan visa mer skor inredning kläder och sånt?
Absolut! Ibland känns det som att det bara är jag som är helt besatt av sånt och att mina läsare tycker det är trist men kul att veta att det finns några som uppskattar sånt också :) Ska tänka på det.

Heter du Veronica eller har jag bara fått för mig det typ mellanamn eller nåt?
Haha, har fått flera frågor om mellannamn den senaste tiden :O  Jag har inget mellannamn :)

Är du fortfarande modell i så fall visa arbeten du gör :)
Just nu har jag en paus eftersom jag har fel på sköldkörteln och gått upp i vikt. När jag fått ordning på den kommer jag nog fortsätta modella om jag får jobb så klart :)

Undrar hur du gjorde med ekonomin när du var så ung när du fick barn? :) Alltså hur du fick pengar till kläder, mat, osv :)
När jag först blev gravid med Yaya sade läkarna att eftersom jag var minderårig skulle jag inte kunna få föräldrapenning och att socialen skulle ta barnet då jag inte skulle kunna försörja det och att jag därför skulle göra abort. Jag lyssnade inte på det örat och det visade sig att de ljög mig rakt upp i ansiktet! Jag fick ca 4000 kr i månaden i föräldrapenning med Yaya och runt 1000 kr i barnbidrag, jag bodde med Yayas pappa så vi klarade oss bra på det då han också hade inkomst. Efter mammaledigheten fick jag försörjningsstöd i någon månad innan jag fick jobb och jobbade sedan. Under graviditeten var det dock riktigt svårt, vi hade inte råd med mat och en gång fick jag äta en halv låda (den var stor!) med dadlar för jag var så hungrig. Ush vad jag fick ont i magen HAHA! Jag rekommenderar ingen att äta så många dadlar! :)

Du känner säkert igen mitt namn eftersom jag brukar kommentera här ganska ofta eftersom jag känner din släkt och älskar din blogg :D
Frågan var självklart menad på ett bra sätt, inte kritiskt!!:) Kram<3
Nej det är ingen fara! :) Tack för att du gillar min blogg! Javisst, min mamma tycker du är supergullig! Kram

Kan du lägga upp bilder på dig själv minst en gång varje dag skulle va mycket roligare
och skulle va kul om du kunde lägga upp på bloggen dina glamourbilder även dom på Scandalbeauties.
Ska tänka på det. Just nu känner jag mig dock inte så fin eftersom jag har problem med min sköldkörtel och symptom orsakade av det men när jag känner mig bättre ska jag tänka på det. Kan lägga upp lite modellbilder då och då :)

Tips till badrummet

De flesta vill väl ha ett väldoftande badrum… Jag köpte i många år olika doftgrejer i matbutiken och det doftade gott i kanske en vecka och sedan fick man köpa nytt.
För något år sedan testade jag att köpa doftpinnar på Zara home att ha i badrummet. Det doftade så ljuvligt och doften höll i sig i flera månader. Var dörren öppen doftade det i övriga lägenheten också så det är ganska stark doft men det tycker jag passar bra i ett badrum.
Min favorit är White Jasmine.

lkm,'

Presenttips till tweens

Den här månaden fyller min prinsessa nio år :)
Det är verkligen en svår period att aktivera sina barn under och framförallt att köpa present. De är för stora för leksaker och för små för traditionella tonårssaker.
Jag har funderat lite och kommit fram till några presentförslag till tweens som jag tänkte dela med mig av här i bloggen lagom till julhandeln.

Smartphone/iPhone
Böcker, en speciell bokserie som är väldigt populär bland tweens just nu heter ”Dagbok för alla mina fans”, de finns massor med olika böcker i den serien och de är lättlästa men ligger ändå på 200+ sidor samt att böckerna innehåller bilder.
Smycken, örhängen, halsband eller andra accessoarer.
Presentkort till en favoritaffär.
Presentkort på bio eller konsertbiljetter.
Resa till något mysigt ställe eller Disney land i Paris.
Skridskor eller skidor/snowboard.
Lego friends.
Pysselkit från tex Panduro.
Nintendo Wii eller spel till Wii, bra för att barnet får vara fysiskt aktiv. Just dance är populära spel.
Top Model designblock där barnet kan designa kläder själv.
Secret garden av Johanna Basford, en superfin målarbok! Har beställt en till Yaya från eBay.
Obeez fotspa.
Lektioner inom någon sport, tex är barnet intresserad av dans, danslektioner, eller simhopp, judo, basket osv.

SecretGardenpic 61pgQleyf8L._SL1101_ dagbok-for-alla-mina-fans-rodrick-regerar

Kaos i regeringen

Just nu är det ju kaos inne på Rosenbad och som de flesta säkert känner till som läst min blogg länge så jobbar ju min man på Regeringskansliet. När han fick det jobbet för flera år sedan var jag typ överlycklig och helt nyfiken på allt men Fadel brukar typ aldrig berätta något, förutom att Anders Borg är typ trevligast men inte så spännande jaja…
Han ringde mig nyss och han fick en kund så han la ner telefonen och då var jag tvungen att tjuvlyssna lite hihi, det lät typ ”Jävla SD alltså!”. Jag är jätteintresserad av politik och hur det kommer bli just nu.
Så himla stolt över min man som fått träffa Obama och alla andra presidenter han har serverat. Han kom liksom till Sverige och kunde inte ett ord svenska och idag pratar han jättefint, jag blir helt imponerad över hur hårt han jobbar.

Han mmsade den här bilden för ett tag sedan när han var på jobbet. Gillar hur statsministern håller om hans midja hahaha :)

photo(27)