New in

Köpte denna fina jumpsuit på Gina till sommaren. Älskar chiffong och pastell och ljusa färger. Är helt besatt av olika nyanser av nude och letar ständigt efter nya fina nudenyanser på nagellack haha man kan liksom inte ha för många.

69625338801_m

LCHF

Nu har jag ätit enligt LCHF i tre dagar och redan gått ner 1,7 kg! Jag vet att det mesta är vätska eftersom man tappar mycket vätska när man äter lite kolhydrater men det känns ändå som att det är på god väg. Man blir mer motiverad när det händer något på vågen, i somras åt jag ju inga kolhydrater på en månad utan att tappa ett kg, det var väldigt ledsamt faktiskt :(
Är helt inställd på att klara det här och tappa minst 10 eller kanske 15 kg. Efter det kommer jag nog äta nyttig kost men med långsamma kolhydrater.
En nackdel som jag får utan kolhydrater är att jag blir helt hyper, igår på jobbet ville jag inte ta rast för jag kunde ändå inte komma till ro och var inte hungrig, jag tappar ganska mycket hungerkänslor i ketos. Sover knappt heller eftersom jag blir så hyper haha men jag gillar det ibland också eftersom man får mer gjort. Det är ett speciellt humör jag får när jag blir hyper, jag kallar det ”Wiiiehumör” hahah för jag går runt och känner så och är helt upprymd. Folk tycker nog det är lite störigt när man är så glad men det kan inte hjälpas ;)

IMG_8336

Grattis Hubby!

Igår fyllde min hubby 33 år, helt sjukt att första gången vi träffades var han 25 år hur snabbt tiden har gått! Minns det fortfarande som igår när vi träffades första gången, han höll upp dörrarna för mig i tunnelbanan så att jag skulle hinna med tåget. Det ledde in på en vänskap som blev till kärlek med äktenskap och barn :) Det måste ju verkligen vara ödet att våra vägar korsades eftersom vi båda föddes på varsin sida av jordklotet. Åh så glad jag är att jag har min fina man
Och hans underbara familj, jag saknar dem så. Jag har verkligen haft tur som har kommit in i en så underbar familj :)

Bilden är från förra veckan i Kungsträdgården, underbara körsbärsblommor.11169029_10152761491990887_141076674_n

Jobbhelg

Gick intro på natten i fredags så det var min första natt på jobbet. Tolv timmar varav hälften fanns inget att göra eftersom alla patienter sov. Jobbet var typ att hålla sig vaken hehe. Har en del nätter inbokat nu men det känns bra. Jobbade även kväll igår, det här var min tredje jobbhelg i rad blir lite mycket sånt som timmis tyvärr. Men jag älskar verkligen mitt jobb och är så tacksam att jag kan få jobba med något som jag brinner för och är så passionerad över.

Fick hem en ny namnskylt från vårdväskan.se i fredags, älskar att sätta lite färg i vården :)

11192664_1630160873887702_1799844142_n

Levaxin

Jag var faktiskt hos läkaren för kanske ett par veckor sedan då mitt Levaxin jag fått tag på illegal väg började att ta slut ;) Haha nej men en vän köpte det till mig i Ghana och tog med sig, man behöver inte recept där men det är tydligen inte tillåtet att göra så.

Jag tog med ett brev där det stod att mina hormonvärden tydde på hypotyreos från en annan läkare, ljög och sa att jag fått Levaxin utskrivet av en läkare utomlands och tog med den tomma förpackningen för att visa. Han ville ta prover för att se hur mina hormoner låg och efter att ha ätit 50 microgram i två månader låg jag på 1,4 i TSH så det fanns all marginal att höja dosen enligt min åsikt. Dock ringde läkaren några dagar senare och ville halvera dosen för han inte fattar att det är bra att ligga lågt när man äter Levaxin. Han skrev ut 300 tabletter och istället brassade jag på ordentligt och dubblade dosen :) Jag är hopplös HAHA!

Nu mår jag ännu bättre och känner faktiskt att jag kan gå ner i vikt om jag skulle försöka. Jag började med LCHF igår och förhoppningsvis kommer jag att känna mig som mig själv till sommaren igen och få tillbaka min gamla kropp :)

b0000935_97559660

Lite nytt till Yaya

Var och shoppade lite kläder åt Yaya, hittade en klänning på H&Ms vuxenavdelning i storlek 34 som passade henne perfekt! Helt sjukt hur små storlekarna kan vara ibland, har köpt en del kläder från vuxenavdelningen till henne den senaste tiden.
Hon fick lite annat också, bland annat den här tröjan, jag älskar färgen till hennes hudfärg :)

11173541_10152750704745887_821652310_n

Håååår

Yaya har ju haft väldigt svårt att få sitt hår att växa och alltid drömt om ett långt prinsessvall men nu börjar det äntligen ge resultat av alla oljor jag använder! :)
Hennes hår har blivit jättelångt känns det som.
Folk brukade alltid fråga varför jag klipper henne kort hela tiden men det var så att hennes hår inte växte, jag klippte det inte kort =/ Jag tror att det beror på att hennes afrohår kräver mycket mer omvårdnad än vad jag hade en aning om och det behöver väldigt mycket fukt. Så om ert hår inte växer mer rekommenderar jag att smörja in längderna med olja dagligen, vi har olika oljor. Arganolja, kokosolja och olivolja är mina favoriter. Jag tycker bäst om att ha ren olja och inte massa kemikalier i och typ 5% olja som vissa håroljor har.

11119727_10152747682010887_1107185464_n

Aj…

För några dagar sedan hade Fadel precis kommit hem från jobbet och utförde sin bön i vardagsrummet när jag skulle gå och lägga mig i sängen och vänta på honom. Precis då snubblade jag på några bordsben jag förvarade vid sängen av någon klantig anledning och föll handlöst rakt in i mitt sängbords vassa kant. Jag kan inte sluta tänka på om Fadel inte varit hemma och det var huvudet jag slog mig i, det hade verkligen kunnat sluta illa.
Saken är den att det är omöjligt för mig att få blåmärken, jag har fått hårda knytnävsslag av män tex och det lämnar inte det minsta märke på min kropp. Mina vener är typ sjukt sega, det är svårt att ta blodprover också på mig pga det men den här gången fick jag ett ordentligt märke på armen. Det är faktiskt det största blåmärket någonsin och jag blev så sjukt chockad när det hände, jag hade verkligen ingen kontroll, hann inte ta emot mig det minsta och rakt in i vassa kanten med min tunga kropp.
Nej, jag ska nog vara mer försiktig med var jag placerar saker och hålla golven fria så det inte händer igen. Eller kanske dags att göra en fallriskbedömning på mig HAHA ;)

961520_10152747676205887_658029915_n

Trött

Har jobbat långhelg i helgen och såg fram emot att få njuta lite av solen idag men blev inringd att jobba imorse så lika bra att åka in till jobbet. Dock har Yaya sin träning på måndagar så det blev till att ta med hennes träningskläder till jobbet och åka direkt med barnen till hennes träning när jag slutat. Hon tränar i Fridhemsplan så det är liksom fel sida av stan för oss, men allt för min prinsessa! :)
Vi tog en glass i solen först och njöt av vårvärmen och efter träningen blev det sushi för hela familjen :)

HAHA minen Natal gör är när han smakade på ingefära! ;)

11160523_10152747681760887_285109555_n