Nya skönhetsfavoriter kategori: Skönhetstips

Shoppade lite smink igår Har några nya favoriter...

Bobbi Browns foundation stick, jag köpte i den ljusaste tonen för att highlighta ansiktet med, typ under ögonen och pannan osv. Det går även att köpa en mörkare nyans för att göra contouring med så blir det en perfekt combo. Jag köpte dock bara den ljusa eftersom jag köpte en annan produkt till contouring.

Anastasias contour kit, det säljs svindyrt på eBay eftersom det blev slutsålt direkt men jag hittade på Åhléns i Skanstull igår Var snabbt att plocka på mig den för att testa och jag älskar den!

 

En annan ny favorit jag har är Brow wiz från Anastasia. Enda nackdelen är att den tar slut snabbt, annars är den grym! Jag är redan inne på min andra penna i färgen Caramel. Man behöver inte vässa den och därför har man alltid en skarp penna

 

Hur söt är inte den här förpackningen från YSL? Det är en limited edition rouge som såldes under en kort tid, tror inte ens den såldes i Sverige? Den finns i alla YouTube beauty gurus sminkväska och jag har spanat in den länge. Beställde till slut hem den från eBay för ett tag sedan. 800 kr fattigare men sååå mycket lyckligare Haha.

Skapad:
22 juli 2014, 15:49
Läst:
8789 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av Lorena innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.

Cykeltur kategori: Yaya&Natal

I kväll hade jag lovat att ta med Yaya ut på en cykeltur, bara hon och jag. Vi var ute nästan en timme och cyklade, mysigt med lite egentid utan sin lillebror.
Yaya har fått en så ny och fin cykel från sin pappa

Skapad:
21 juli 2014, 23:44
Läst:
9270 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av Lorena innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.

Playa del Tanto kategori: Yaya&Natal

Har jobbat hela helgen så idag fick jag äntligen en ledig dag! Såg igår att det skulle bli 27 grader så började genast planera in att gå till stranden. Vid tvåtiden på natten fick jag sms av Mona helt random om vi ville gå och bada med dem imorgon i Tanto så vi hängde på dem.
De har precis öppnat stranden för någon vecka sedan, de har lagt ny sand och några palmer haha.. Det var suuuupermycket folk där =/
Annars har barnen lekt och badat och haft så kul hela dagen

Skapad:
21 juli 2014, 23:41
Läst:
9267 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av Lorena innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.

Im in love... kategori: Shopping

Jag är helt kär i den här topen från Gina! Måste vara bland mitt bästa fynd för i år haha Inte ofta man hittar kläder som är exakt ens egna stil så när jag väl gör det blir jag alltid på bra humör

Skapad:
17 juli 2014, 15:23
Läst:
14729 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (5)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av Lorena innan de syns på sidan.

 • Lorena (K)
  2014-07-22, 00:02

  Haha ok ska tänka på det Jag väger typ 10 kg för mycket än vad jag känner mig bekväm i just nu så vad jag äter är nog inget jag ska inspirera andra att ta efter om man säger så Men jag har köpt en kostplan och en träningsguide och när jag börjar med den kommer jag lägga ut resultat och vad jag äter osv Kommer börja med den snart, först måste jag föräta mig på godis lite till

 • Namn
  2014-07-20, 16:36

  Gäst

  mer bilder på dig! vad brukar du äta på en dag kan du inte börja skriva om vad du äter och lägga upp recept och så på sånt du brukar äta både middag och frukost skulle va bra

 • Namn
  2014-07-20, 16:32

  Gäst

  Skriv en kommentar

 • Lorena (K)
  2014-07-20, 12:07

  Åh grattis!! Vad roligt Man kan absolut ta hand om barnet själv efteråt, annars finns ju sköterskor där som kan hjälpa till också. Ibland kan det ju uppstå komplikationer och så, men normalt ska det gå bra att ta hand om barnet själv efter ett snitt. Det är olika regler beroende på RS-virus och hur vanligt det är för tillfället, ibland har de besöksförbud på BB men ofta går det bra att ens barn kommer och hälsa på. De får tyvärr inte sova över på sjukhuset vad jag vet Jag minns inte exakt hur många dagar jag stannade kvar där, jag fick stanna lite extra pga komplikationer men man brukar kunna åka hem inom 1-3 dagar efter ett snitt. Jag är supernöjd med SÖS! Yaya föddes ju på Danderyd och mina erfarenheter på SÖS var sååååå mycket bättre! Danderyd var kanske renare och kändes lyxigare men själva vården och personalen var bättre på SÖS och det är ju det viktigaste. De kommer ta väl hand om dig! Vet inte vem du är hehe bor du i mitt hus eller så? Du får hälsa nästa gång du ser mig Kram och lycka till!

 • Namn
  2014-07-19, 22:06

  Gäst

  Hej Lorena ! Jag skall göra ett planerat kejsarsnitt nu på tisdag på sös och jag läst att du gjort det där tidigare så tänkte fråga dig lite frågor hoppas det går bra ! Det första var lite om efteråt ,tex klarar man att ta hand om sitt barn själv eller behöver man hjälp från sin man ? jag hade tänkt att min man ska vara med tills på kvällen men sen åka hem till vår dotter , kommer det funka eller är det bäst om han är kvar där ? eller får man ta ditt syskon efteråt ? o hur många dar stannade du där ? o på det stora hela är du nöjd med sös ? kram din granne isabella

Jobb jobb jobb...

I förra veckan blev det väldigt stressat på jobbet, vi hade plötsligt hela fyra vak samtidigt! Det betyder att fyra patienter behöver en personal var för att de tex inte ska skada sig själva och då blir man inte många kvar på avdelningen. Fick jobba över flera timmar en dag för att täcka upp och allt var väldigt stressigt. Utöver det har vi några som kan bli våldsamma ibland så det måste man också ha beredskap för.

Har varit ledig nu lördag, söndag, måndag och tisdag så har fått en välbehövd vila med mina små smultron här hemma
Nu är de hos Fadels kusin några dagar eftersom han jobbar natt och inte hinner hem tills jag börjar på morgonen. Första gången jag sov själv inatt på en evighet, utan barn eller man så det blev inte många timmars sömn.


Tänkte berätta lite om vad vi gör på jobbet. Jag jobbar alltså på en sluten avdelning för långtidssjuka men även akut sjuka patienter som kommer in ibland. Det betyder att vi har väldigt sjuka patienter tyvärr Det rör sig om alla möjliga slags diagnoser så ingen är den andra lik.
I början av passet får vi rapport, då berättar sjuksköterskorna om natten/dagen som varit och om nya patienter och om saker man ska tänka på.
Vi blir tilldelade patienter som vi kommer att vara kontaktperson åt under dagen, dessa ska vi hjälpa med allt de kan tänkas behöva, vara ett stöd för, ringa samtal, följa med på läkarsamtal, möten, provtagningar osv, uppmuntra patienten att städa sitt rum med mera och så ska man se varje patient en gång i timmen minst.

Varje dag har någon extra aktiviteter, tex åka och dela ut medicin till öppenvårdspatienter, gå på promenad med patienter, ta hand om köket och så sköta arbetsträning med en patient som får stå i vår lilla kiosk osv

Tre personer per arbetspass har hand om att släppa in och ut folk, då måste man ha koll på att inte släppa ut patienter som inte får ha permission tex, inte alltid lätt alla gånger. Vissa som kommer in måste genomsökas och en del behöver drogtestas så då gör vi det. Man känner sig nästan som en fängelsevakt haha...
Två gånger i veckan har vi behandlingskonferens, då går vi igenom patienterna och vad för slags behandling de skulle behöva och liknande.

Vi ska hålla koll på journalerna för att veta var patienterna står och dokumentera vad som händer under arbetspasset. Vårt jobb är att hålla koll på hur patienterna mår och observera dem, sedan vidarebefordras den informationen till läkarna.
Vi ska sitta tillgängliga i korridoren för att skapa ett lugn och se till att inga incidenter inträffar, det händer att en del blir våldsamma och jag har kollegor som blivit slagna ganska ordentligt så det gäller att vara försiktig men vi måste alltså gripa in när saker händer.

Självmordsförsök är vår vardag, detta sker flera gånger i veckan och kan hända mitt framför oss när man minst anar. Personer som är suicidala har ibland vak, då ska vi alltid se patienten dygnet runt oavsett vad den gör, är patienten på toaletten måste vi vara där, när de ska duscha, sova osv. Trots det händer det tyvärr att en del försöker skada sig under vak, det kan vara ganska chockerande.

Vi svarar i telefonerna, det blir en hel del underliga samtal så om ni någon gång ringer psyket och det låter som personen på andra änden rynkar på näsan i början av samtalet så kan ni kanske komma ihåg att vi får alla möjliga konstiga samtal.

Säkerheten är enorm, alla dörrar och fönster ska kontrolleras flera gånger om dagen att de är låsta, papperskorgarna har papperspåsar istället för plast, vi är försiktiga med vem vi lånar ut rakhyvel till, knivar i köket ska ligga inlåsta och diverse saker som kan användas runt halsen får aldrig ligga framme, saker man aldrig kunde föreställa sig innan man satt sin fot där.

Det finns många som säger att personer inom psykiatrin är arbetsskygga personer som inte behöver jobba så värst mycket, oj om de bara visste.
Inte nog med allt vi måste ha koll på, man blir helt slut i huvudet mentalt efter en arbetsdag. Att alltid vara på sin vakt, alla intressanta saker man får höra och den tragik som finns i våra patienters liv. Man bygger upp relationer med patienterna, engagerar sig i deras liv...

Men jag älskar det! Det är precis det här jag vill jobba med, att hjälpa och stötta folk som har det svårt, att inge en gnutta hopp i någons annars så svarta vardag. Att få någon att le suddar ut all misär man får se, i alla fall för mig.
Så, det var en liten inblick i vad en mentalskötare kan ägna sina arbetspass åt.

Skapad:
17 juli 2014, 01:00
Läst:
15271 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (5)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av Lorena innan de syns på sidan.

 • Lorena (K)
  2014-07-20, 12:13

  Tack alla!
  Anonym, vad kul! Det beror nog på hur du är som person men som jag skrivit i texten så finns det personer som kan bli våldsamma och man får se människor som mår väldigt dåligt och när de skadar sig själva. Klarar du av det så är det inget problem att jobba på sluten avdelning. Jag jobbar dock med de allra sjukaste patienterna så det kan hända att på en "vanlig" avdelning är det lugnare... Jag tycker i alla fall att det känns tryggt, vi har alltid vårt larm på oss och händer något så springer ALLA för att hjälpa till. Du kan ju alltid göra praktik och se hur du känner, skulle du vara rädd så kan man alltid sluta. Inom psykiatrin är cheferna så klart vana vid att yrket kanske inte är för alla och de är ofta väldigt stöttande och förstår om man är rädd och inte vill vara kvar. Jag trivs superbra och skulle i alla fall rekommendera det om du älskar att hjälpa andra Kram och lycka till!

 • sara
  2014-07-19, 10:22

  Gäst

  jätteintressant att få höra! vilket jobb du gör!

 • Namn
  2014-07-17, 23:13

  Gäst

  Hej fina! Ja ska läsa psykkatri en trrmin i undersköterska utbilsningen. Undrar nu om d är läskigt att jobba inom psykiatrin? D har alltid varit min dröm men nu när d närmar sig börjar ja bli osäker då blir d nog inte sluten avd men ngt liknande... tacksam fö svar, Tack!! Forts kämpa m allt du gör

 • Josephine
  2014-07-17, 19:42

  Gäst

  Kul att du berättade så ingående, jätte intressant! :-)

 • Namn
  2014-07-17, 10:43

  Gäst

  Du är nog så himla duktig och framförallt stark som orkar jobba med så tunga saker! Duktiga du!!

Chanel WOC

Bloggade för ett tag sedan om en väska jag tittat lite extra på på eBay från Chanel men jag har börjat ändra mig mer och mer till en lite mindre väska. Wallet on chain, perfekt när man ska ut om kvällen eller vill vara extra fin om dagen och det finns ganska mycket utrymme i den trots att den ser så liten ut.
Om jag har tur och de finns inne så kanske en sån godsak får följa med mig hem från New York

Frågan är bara, vilken färg?

Skapad:
17 juli 2014, 00:26
Läst:
15318 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av Lorena innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.

Date night... Typ.

I förra veckan gick vi ut hela familjen med Amira och åt middag på Nyfiken gul. Vi har aldrig varit där förut och det blev lite tokigt, Fadel fastar (jag fastar inte pga migrän) så han fick sitta och typ titta på haha...
Wooow vilken god lammfilé de hade där! Man får grilla maten själv och jag som är gift med en kock har höga krav på mat och blir ofta besviken på restauranger men den här hade verkligen supergod mat

Skapad:
17 juli 2014, 00:20
Läst:
15311 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (3)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av Lorena innan de syns på sidan.

Mammalyx

Massage av sex små och stora händer

Skapad:
8 juli 2014, 11:02
Läst:
27597 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (5)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av Lorena innan de syns på sidan.

 • Lorena (K)
  2014-07-16, 23:54

  Jennifer, jag vet att det är otroligt svårt att föreställa sig för en utomstående och verkar helt sjukt säkert. Men sanningen är den att det finns inget att ångra. Jag hade en svår uppväxt, blev sjuk och det satte sina spår, både i min själ och på min kropp. Det är superpinsamt att visa mina ben för folk jag inte känner, men jag kan ju liksom inte hjälpa att jag är sjuk
  Malin, ja det får man väl säga att de gör De brukar inte direkt prata så mycket med varandra men de är trevliga och hälsar och sådär
  Anonym, oj du får gärna fråga under ett inlägg med en specifik frisyr om du vill veta. Rent generellt brukar jag använda några saker, antingen plattång, värmespolar, 2.5 cm locktång, vågtång eller den där varma fönborsten från Björn Axen, minns inte vad den heter. Har största storleken på den. Brukar kolla tutorials på YouTube så kolla där för inspo
  Anonym, tack! Ska försöka bli bättre!!

 • Namn
  2014-07-15, 20:45

  Gäst

  Saknar dina uppdateringar

 • Namn
  2014-07-13, 14:19

  Gäst

  berätta hur du brukar styla ditt hår,om du tex använder fön eller plattång och hur du använder det ditt hår ser så fint ut

 • Malin
  2014-07-10, 22:58

  Gäst

  Hej!
  en fråga bara
  kommer dina barns pappor överens med varann

 • Jennifer mombele
  2014-07-08, 20:52

  Gäst

  Ångrar du ärren?