Skärtorsdag?

Är det verkligen Skärtorsdag redan?
Den här veckan har varit blandad och är fortfarande . Några runt omkring mig mår sådär och jag känner att jag orkar inte bry mig för jag mår om jag får säga det själv ännu sämre. Folk pratar oftast om sina egna problem, i alla fall i min omgivning på flykt. Annars brukar folk glömma bort sig själv, lite som mig och inte alls prata om sitt eget. Som mig. Jag behöver inte prata men jag vill heller inte bli omkullvält.

Igår mådde jag nog som sämst eller det är nog rätt jämnt. Jag är en ensamvarg och att vara i flock en längre tid är jobbigt. Att behöva bestämma, ta hänsyn och tänka på vad den andra ska tänka. Jag blir galen. Om jag vill gå till höger låt mig göra det utan att få behöva förklara. Går jag och lägger mig 21.00 låt mig göra det.

Håller på att gå under. Har tappat lusten för nästan allt. Nästan. Bra skärtorsdag va?

Bruden, bruttan eller donnan. För det är så folk fortsätter att säga.  Jag kan inte förstå hur en del låter en fortsätta. I min värld hade jag korrigerat. Men det är i min värld.

Adjö!

Åre Winter Pride 2015

Åre Winter Pride 2015 känns lika stort som Euro Pride 2008 i Stockholm. Eller som när vi närvarade i Olso under Euro Pride och körde klubb. Åre har verkligen fått ihop ett ett imponerande paket som fyller alla funktioner. Det här är en Pride som får folk att åka över hela landet.

Åre Winter Pride kommer att arrangera skidåkning, företagsdag, After Ski, Invigning, skiers Yoga,  föreläsningar, aktiviteter, snuskbingo med RFSL Östersund, Gift er på Skutan, Ett pridetåg från i skidbacken, Wallmans-Show, Disco med Dj Pamela, StandUp med Sveriges största ståuppare, Regnbågsmässa och mycket annat.

Det här är en Pride som verkligen sätter touch och pricken över I;et och får mig samt förhoppningsvis andra aktörer tänka till på vilka roligheter vi kan göra i kombination med det viktiga. För vi får inte glömma bort varför vi har en Pride, samtidigt som vi kan glömma och ara ha roligt.

Bra jobbat!

http://www.arewinterpride.se/

Något jag tycker är riktig skrämmande!

Jag blir mörkrädd över hur personer åker land och rike runt och föreläser om olika betende men lever verkligen inte efter det själv. Det är klart. Sitter det ett tiotal och lyssnar på goda ordspråk och hur vi ska förändras så är det ju det folk hör och tar in. Det är jättebra.

Jag har lyssnat på 2-3 genom åren och egentligen vet jag ju ingenting om deras privatliv och inget jag har med att göra. Huvudsaken folk får hjälp på väg?  Däremot är det riktigt skrämmande hur människor kan göra så och har den makten men lever inte efter vad en lär ut.

Det är som att att jag skulle ta hutlöst betalt och prata om hur mycket jag avskyr choklad men i själva verket vräker jag i mig hemma där ingen ser. Lite som att klunka i sig sprit när ingen hör? Att äta onyttigt men tala om hälsan?

Det är skrämmande att folk föreläser om saker dom själva inte praktiserar.

När ingen ser!

Ännu en tisdag!

Idag har det varit en halvbra dag. Jag blir så ledsen på folk som sårar och medvetet fortsätter basunera sin okunskap. Det är ingen big deal för den som inte förstår men för mig. Jag har varit ledsen och gråtit och det värsta är att den som sårar inte har en aning. Nåja. Ny dag i morgon.

Varför förstärker vi de könsstereotyper som finns?

image

Jag är så glad att Tereza Vanova Benke är invald till RFSL Hälsingland styrelse. Jag känner verkligen att Tereza har den kraften. Hon är den absoluta förebilden för den yngre generationen ska minnas att det fanns en speciell äldre Tereza som tog steget, som vågade,  som stod upp för den som tror sig vara mindre ”normal” som inte faller in i normen.

Jag såg i morse att Tereza hade lagt upp en bild på facebook. Där ett klädesplagg återigen lyfter upp skillanden på hur pojkar och flickor bör klä sig.

Den gamle Majs hade tyckt samma sak som tidningen utger sig. Den konservativa Majs har svårt att tänka om trots mina egen problematik som yngre men ibland är det svårt att vilja våga förändra. Därför är det extra viktigt att Tereza lyfter upp detta offentligt. Det är ju oftast vi äldre som tittar i tidnigen och beställer till våra barn och bestämmer vad hen ska ha på sig.

Vuxna fyller leksakslådan med dockor eller lego, krigleksaker och bilar, Barbie eller He-Man gubbar. Julklappar och födelsedagar fylls med normalistiska presenter  (i all ära) men den kan även fördärva och skapa ett helvete för något son egentligen bör vara det finaste.

Varför finns det en flickavdelning och en pojkavdelning när man ska handla barnkläder? Varför förstärker vi de könsstereotyper som finns genom att bestämma att tjejer ska ha rosa kläder, killar blåa kläder, tjejer leka med dockor, killar med bilar osv. Jag säger inte att vi bör ta bort detta men det bör finnas flera komplement för att stärka konsumtionen.

Det kommer att ta tid att förändra ännu mer men tillsammans bör vi kämpa. Var och en måste dra sitt strå till stacken för att vi ska få en verklig förändring.

Vi måste påverka i vår vardag, i verkligheten, hos dig,  hos grannen och med din omgivning innan vi skriker på näringslivet. Den största förändringskraften finns hos dig.