Tre små rätter av rådjur – Svensk Jakt

image

Mitt andra frilansjobb med Svensk Jakt där mat står i fokus såklart. Det är svårt att välja ut dom bästa matbilderna då detta är min passion. Jag skulle kunna fotografera ihjäl mig på mat i olika konstellationer.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Det bästa med att åka ut på matfotografering är att jag ibland får smaka. Det får mig att fotografera helheten, smaken, doften och omgivningen. (Se recept här)

Nu börjar EuroGames Stockholm 2015

image

Nu börjar EuroGames Stockholm 2015
Imorgon, den 5 augusti, går startskottet för EuroGames Stockholm 2015 – ett av världens största HBTQ-sportevenemang. Över 5000 idrottsutövare från 71 nationer samlas i Stockholm för att tävla i 27 olika sporter. EuroGames Stockholm 2015 pågår till 8 augusti.

– Idrotten ligger inte lika långt fram som samhället i övrigt när det kommer till HBTQ-frågor. Vi hoppas kunna förbättra och ändra på det genom de här tävlingarna, säger Jakob Jansson, Ordförande för EuroGames Stockholm 2015.

EuroGames Stockholm 2015 inleds i Kungsträdgården, kl 12.00 den 5 augusti, med ett öppet event där besökare under dagen erbjuds att prova på idrotter som rullstolsbasket, löpning och boxning.

Invigningsceremonin börjar klockan 19.00 med en flaggparad och leds av TV4-profilen Anna Brolin. Öppningstalare är tidigare landslagssimmaren och numera regerande världsmästaren i proffsboxning Mikaela Destiny Laurén.

Under kvällen kommer även folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister Gabriel Wikström (S) och Folkpartiets Birgitta Ohlsson att hålla tal. Invigningen innehåller även musikalisk underhållning från Rickard Söderberg, Marlene, Julia Vero, Nino Ramsby, Kakan Hermansson, Gaykören och dragshowgruppen Diamond Dogs.

För deltagarna inleds tävlandet på onsdag (simning) och pågår fram till lördag den 8 augusti då finalen i EM i samkönad dans avgörs på Stockholmsmässan och världens första HBTQ Ultra Marathonet går av stapeln på Djurgården. Kända svenska deltagare är Kajsa Bergqvist och Maria Strandlund Tomsvik (tennis), Mattias Sunneborn (friidrott) och Matilda Ekholm (bordtennis). Även Stockholm Snipers handbollslag, som har fått utnämningen HBTQ-landslaget av Svenska handbollsförbundet, kommer att tävla. Tävlingarna arrangeras på 19 olika idrottsarenor, däribland Stockholms Stadion, Eriksdalshallen och Kungliga Tennishallen.

Utöver idrotten innehåller EuroGames Stockholm 2015 en politisk och en kulturell del. Det politiska programmet halls dagligen på Kulturhuset (torsdag – lördag) och innehåller 16 programpunkter i form av tal, föreläsningar och panelsamtal. Bland annat intervjuas den öppet homosexuella proffsboxaren Orlando Cruz.

Det kulturella programmet innehåller både konst och film vars syfte är att lyfta HBTQ- och jämställdhetsfrågor. I programmet ingår, bland annat, en utställning av Lars Lerin, Kakan Hermansson och Nino Ramsby på Sven-Harrys Konstmuseum.

Tävlingarna avslutas på lördag kväll, den 8 augusti, med en avslutningsgala som hålls vid Marcusplatsen i Sickla där samtliga vinnare under EuroGames Stockholm 2015 kommer att hyllas. Festiligheterna startar vid 19.00.

Det sportsliga och politiska programmet är gratis för besökare (förutom Pink Flamingo och EM i samkönad dans lördagen den 8 augusti där biljetter löses i entrén) och öppet för alla. Även invignings- och avslutningsceremonin är gratis och öppen för alla.

EUROGAMES STOCKHOLM 2015 I SIFFROR:

EuroGames Stockholm är den 15:e upplagan av EuroGames.
Antal deltagare: 5.000
Antal deltagande lag: 165
Antal deltagande nationer: 71
Antal volontärer och anställda: 400
Antal sporter: 27 olika sporter
Antal arenor: 19 arenor

TOPP 10 DELTAGANDE NATIONER I EUROGAMES STOCKHOLM 2015

1. Tyskland
2. Storbritannien
3. USA
4. Sverige
5. Frankrike
6. Nederländerna
7. Danmark
8. Ryssland
9. Spanien
10. Schweiz

10000 tyska bögar – SLM på Stockholm Pride 2015

image

Rubriken är så rolig tycker jag. Det refererar oftast till Hassan. Men hur fina är inte SLM sektionen? Fina kanske inte är rätt ordval? Tuffa och snygg? SLM är en driftig organisation och har sitt näste vid Wollmaryx-gatan. Där har grabbarna slitit sen dag 1 med renoveringen och extreme makeover ett par gånger,  LASH (nuvarande Wish) huserar på samma place med gedigna och omtalade temafester endast för dom som är medlem.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Heja bästa Silkessjöö. En bra och duktig förebild.

image

Happy, schlapp, schlapp!

Folkpartiet på Stockholm Pride 2015

image

Det är för intet du får rysningar när du ser detta deltagande. Inför kommande valår så tycker jag folkpartiet rent generellt runt om i landet ska pusha för allt FP har åstadkommit tillsammans och inte med vem som helst i spetsen. Ta vara på det och låt det aldrig tystna.

image

Folkpartiet har sedan länge stått upp för hbt-personers rättigheter. Barbro Westerholm, numera folkpartistisk riksdagsledamot, såg som generaldirektör på Socialstyrelsen 1979 till att homosexualitet inte längre betraktades som en sjukdom. Folkpartiet var avgörande för partnerskapslagen som röstades igenom 1994. Hbt-personer har sedan 2003 rätt att adoptera barn och lesbiska kvinnor fick år 2005 möjlighet att bli föräldrar genom insemination. Och Folkpartiet har i Alliansregeringen drivit på ytterligare ändringar för att skapa lika rättigheter för alla, oavsett sexuell läggning eller könsidentitet. Diskrimineringslagstiftningen och grundlagsskyddet har stärkts för hbt-personer. Äktenskapsbalken har blivit könsneutral. Steriliseringskravet vid ändrad könstillhörighet har avskaffats. Satsningar har gjorts för att bekämpa våld i samkönade relationer och ytterligare insatser görs för att bekämpa hatbrott.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image
Tereza Vanova Benke (FP) från Söderhamm deltog för första gången i paraden i Stockholm.

image

image

image

Barbro Westerholm bjöds in och höll historiskt tal i samband med Transgenderday of Remembrance 2014 i Söderhamn på Stadsteatern. Annika Persson tidigare folkpartist i Söderhamn skickade in en motion om hbtq-certifiering i Söderhamn 2013 i samband med Hälsinglands första Pride som nu har resulterat i att kommun hbtq-certifierar Info på kommun, näringslivsenheten samt ytterligare 1 verksamhet jag ännu ej fått svar på.

Kärleken är fri!

God morgen med START

image

Titta, visst är det nästan liknande? Vi måste äta upp START- flingorna som köptes i sommar annars blir det gammalt för nästa vistelse.

image

image

Jag plockade hallon igår. Det kändes så fint att kunna få dekorera med naturens goda socker.

Sista svängarna till Växbo Bageri

image

Det känns alltid så extra med besöken på Växbo. Det här lilla extra omhändertaget du inte räknar med att få. Det är det som gör att jag återvänder.

image

På Växbo Bageri bakas allt och lite till för servering, fika och köpebröd. Här används kravmärkta spannmål från Hälsingland, blandar alla degar för hand och gräddar sedan i den stora vedeldade stenugnen.

image

image

image

Jag verkligen älskar när du får en rejäl pajbit, tillagad från grunden och du blir mätt. Du kan köpa paj ute på city för samma summa men bli serverad torrt och liten bit för en bäbis och en klyfta tomat. Det är just därför jag aldrig beställer paj ute förutom på Växbo Bageri. Här får du verkligen valuta för valörerna och lite extra.

BRASSTACK OCH HGSTRØM PRESENTERAR – MAT & MALT

image

Mat och Malt är ett gastronomiskt samarbete mellan Brasstack Brewing Company och frilansade kocken Jesper Hagström.

Under två dagar i augusti kommer det serveras hantverksöl från mikrobryggeriet Brasstack Brewing Company och förstklassig  lokalproducerad, streetfood på Bygdegården Vargen.

Det kommer att finnas mat och dryck i en ny miljö som vi aldrig tidigare har skådat i Söderhamn.

Underbart med nya tillskott och i samband med Friidrotts-SM 2015.

Båthamnen i Hudiksvall – Turist

image

Havet är blåare på andra sidan? Skulle jag bo i Hudiksvall kanske jag inte alls skulle uppskatta allt som verkligen finns här på samma sätt som ”turist”. Hudiksvall imponerar mest över den fina gästhamnen och husen runtom. Vore jag rik skulle jag ägna tid och tid och tid över en liten skärgårdskrog alldeles intill gästhamnen. Det skulle dukas upp med stora puffkuddar, palmer,  soffor, soffbord och uttag för det elektroniska.

image

image

image

image

Ett minilivs här under högsäsong?

image

image

Här byggs det fint kontor över Hudiksvall.

image

image

image

Längst denna väg ser jag en massa krogar och barer med hälsingeflaggor istället för europeiskalandsflaggor. Glada och trevliga värdskapsentreprenörer som vill låta dig frestas med korv, ost,  bröd och hembrygggt i olika konstellationer.

image

image

image

image

image

image

image

Ja, jag förstår att du på ett smidigt sätt kan åka in och tanka,  stanna upp en stund, besöka Turistbyrån för att få verbal information vart kosan styr nästkommande timme. Havet kanske inte är blåare i Hudiksvall men det är en stad i framkant som lockar många möjligheter till upplevelser.

Rose Alliance är din röst när du inte orkar!

image

Fina Rose Alliance på Prideparad. Direkt vid ankomst träffade jag på Pye Jakobsson, en legend och förebild som slåss och står upp för sina.
Alliance finns som stöttning och är sexarbetares röster som inte orkar vata hörda och ställa sig upp vid obekväma diskussioner som många andra ser ner på.

Organisationen anordnar workshops, deltar i och anordnar diverse arrangemang, har öppet hus och erbjuder oss ”vanligt” döda lyssna på kompetenta och och duktiga föreläsare med expertis inom exempelvis skadereduktion och sexarbete eller trafficking och migration.

image

image

image

image

Rose Alliance är din röst när du inte orkar.

Hudiksvalls båthamn!

image

Hudiksvall har verkligen tagit vara på båthamnen.

image

Sitter du vid Sigges så känns det lite som utomlands och att någon annan har tänkt till. Att ta till vara ytan och få människor att ta sig ut och känn doften av frihet för en stund?

image

image

image

Jag kan bara tänka känslan som båtturist när du sakta glider in mot båtkajen, båtbryggorna, servering, glass och rätt nära till ett stort sjukhus. Ah. Där har vi det. Hudiksvall har ett sjukhus, båthamn, turistbyrå och en bra scen mitt i härligheten året om. Där har vi det. Frågor?