Åre Winter Pride 2015

Åre Winter Pride 2015 känns lika stort som Euro Pride 2008 i Stockholm. Eller som när vi närvarade i Olso under Euro Pride och körde klubb. Åre har verkligen fått ihop ett ett imponerande paket som fyller alla funktioner. Det här är en Pride som får folk att åka över hela landet.

Åre Winter Pride kommer att arrangera skidåkning, företagsdag, After Ski, Invigning, skiers Yoga,  föreläsningar, aktiviteter, snuskbingo med RFSL Östersund, Gift er på Skutan, Ett pridetåg från i skidbacken, Wallmans-Show, Disco med Dj Pamela, StandUp med Sveriges största ståuppare, Regnbågsmässa och mycket annat.

Det här är en Pride som verkligen sätter touch och pricken över I;et och får mig samt förhoppningsvis andra aktörer tänka till på vilka roligheter vi kan göra i kombination med det viktiga. För vi får inte glömma bort varför vi har en Pride, samtidigt som vi kan glömma och ara ha roligt.

Bra jobbat!

http://www.arewinterpride.se/

Något jag tycker är riktig skrämmande!

Jag blir mörkrädd över hur personer åker land och rike runt och föreläser om olika betende men lever verkligen inte efter det själv. Det är klart. Sitter det ett tiotal och lyssnar på goda ordspråk och hur vi ska förändras så är det ju det folk hör och tar in. Det är jättebra.

Jag har lyssnat på 2-3 genom åren och egentligen vet jag ju ingenting om deras privatliv och inget jag har med att göra. Huvudsaken folk får hjälp på väg?  Däremot är det riktigt skrämmande hur människor kan göra så och har den makten men lever inte efter vad en lär ut.

Det är som att att jag skulle ta hutlöst betalt och prata om hur mycket jag avskyr choklad men i själva verket vräker jag i mig hemma där ingen ser. Lite som att klunka i sig sprit när ingen hör? Att äta onyttigt men tala om hälsan?

Det är skrämmande att folk föreläser om saker dom själva inte praktiserar.

När ingen ser!

Ännu en tisdag!

Idag har det varit en halvbra dag. Jag blir så ledsen på folk som sårar och medvetet fortsätter basunera sin okunskap. Det är ingen big deal för den som inte förstår men för mig. Jag har varit ledsen och gråtit och det värsta är att den som sårar inte har en aning. Nåja. Ny dag i morgon.

Varför förstärker vi de könsstereotyper som finns?

image

Jag är så glad att Tereza Vanova Benke är invald till RFSL Hälsingland styrelse. Jag känner verkligen att Tereza har den kraften. Hon är den absoluta förebilden för den yngre generationen ska minnas att det fanns en speciell äldre Tereza som tog steget, som vågade,  som stod upp för den som tror sig vara mindre ”normal” som inte faller in i normen.

Jag såg i morse att Tereza hade lagt upp en bild på facebook. Där ett klädesplagg återigen lyfter upp skillanden på hur pojkar och flickor bör klä sig.

Den gamle Majs hade tyckt samma sak som tidningen utger sig. Den konservativa Majs har svårt att tänka om trots mina egen problematik som yngre men ibland är det svårt att vilja våga förändra. Därför är det extra viktigt att Tereza lyfter upp detta offentligt. Det är ju oftast vi äldre som tittar i tidnigen och beställer till våra barn och bestämmer vad hen ska ha på sig.

Vuxna fyller leksakslådan med dockor eller lego, krigleksaker och bilar, Barbie eller He-Man gubbar. Julklappar och födelsedagar fylls med normalistiska presenter  (i all ära) men den kan även fördärva och skapa ett helvete för något son egentligen bör vara det finaste.

Varför finns det en flickavdelning och en pojkavdelning när man ska handla barnkläder? Varför förstärker vi de könsstereotyper som finns genom att bestämma att tjejer ska ha rosa kläder, killar blåa kläder, tjejer leka med dockor, killar med bilar osv. Jag säger inte att vi bör ta bort detta men det bör finnas flera komplement för att stärka konsumtionen.

Det kommer att ta tid att förändra ännu mer men tillsammans bör vi kämpa. Var och en måste dra sitt strå till stacken för att vi ska få en verklig förändring.

Vi måste påverka i vår vardag, i verkligheten, hos dig,  hos grannen och med din omgivning innan vi skriker på näringslivet. Den största förändringskraften finns hos dig.

Antikrundan till Stenegård

image

Det här är helt fantastiskt. Cornsfood på Facebook var först med nyheten. Det här är bara ett måste att besöka oavsett om Antikrundan kommer dit. Vackra, fina Stenegård låt det alltid få bevaras som det är.

- ” I sommar, den 24 augusti, kommer till Antikrundan till Stenegård i Järvsö, Ljusdals kommun.

Järvsö är en av sex platser som får besök av ett av Sveriges mest populära program.

-Vi är oerhört glada att få besöka Järvsö. Vi kan helt ärligt säga att vi blev kära i Stenegård! En så oerhört vacker plats! Nu hoppas vi bara på fint väder och massor av besökare med fina föremål, säger Pernilla Månsson Colt, producent för programmet sedan 2008.

Sveriges Television populära program Antikrundan med sina 1,6 miljoner tittare spelas in för 27:e året i rad nu i sommar, och Stenegård i Järvsö i Ljusdals kommun är alltså en av de platser som valts ut.

- Det betyder väldigt mycket att Antikrundan kommer till Stenegård. Det kommer inte bara uppmärksamma Stenegård utan hela det unika
kulturarv som finns i vår kommun. Det stärker naturligtvis vår attraktionskraft och bidrar till att göra en redan stark besöksnäring ännu starkare, säger kommunalrådet Lars Molin (M).”

Hurra för Järvsö och Stenegård!

Nästa 5 timmar funktionell träning!

image

Anna Idell som är grundare av Centrat för allas lika värde ligger hemma och är sjuk vilket gjorde att ett gäng ställde upp och flyttade oerhört mycket kartonger med kläder och andra saker folk dagligen skänker. Centrat har fått ett nytt hem nere på Källgatan. Jag hade tänkt stanna hemma ikväll just för att vädret sög och jag var rätt trött men är Anna sjuk så är det två händer samt två fötter mindre.

image

När någon öppnar en ny dörr så stängs en annan igen. En rullar ut allt gammalt och tar in nya saker. Det gjorde vi idag. Vi flyttade nygamla saker tillsammans.

image

image

Centrat handlar mycket om gemenskap över gränserna och samarbete. Vi var inte många idag men vi var starka och glada som en hel skolklass.

image

I början av berg känns slutet långtborta men bakon horisonten lyser det och vi såg solen eller ett hopp på att berget minskade.

image

Det finns ett citat uppskrivet på glasrutan som stärker ens kraft när en känner sig svag. Den påminde mig om att äventyret väntar för varje gång jag gick förbi med 1-2 lågor mellan mina armar.

image

Jag som älskar katter kände även kraft med glädje när jag såg det fina huset utanför porten där vi lyfte in. Ni vet den här viktiga punkten du kan fokusera på för att få mer energi. Den punkten fann jag med katthuset och citatet. Jag tror också att jag talar för alla att vi hade kul. Det var mycket skratt.

image

image

Dessa klädsäckar täcker alla kartonger därbak och nu känns det rätt stort att vi fixade detta inom rimliga timmar så här en söndag med regn. Efteråt joggade jag från flytten för att kompensera alla småsteg det blev med lådorna och alla säckar.

Tack Sara Oscarsson, Jocke, Roger, Roland, Sandor och hans goda vän för den fina insatsen vi hjälptes åt för Anna, oss själva och för Centrat.