Vilken härlig picknick i solen

Idag blev det en sväng till Drottningholm och Ekeby Slott med matsäck i solen. Jag hade dragit ihop en enklare sallad på gurka, manche, tomat, majs, fetaost, mango och ägg  som serverades med bröd och laktosfri dressing på chili. Jag hann servera på ett fat sen drog lådan i backen  så jag fick lösa problemet och trycka in det som fanns på tallriken i två bröd i stället. Gott.

Vi strävar efter ett hållbart Sverige där människor får bestämma mer själva!

Närodlad PolitikCenterpartiet väljer att gå in som huvudsponsor på Söderhamn Pride 5 års jubileum. Då frågorna är lika viktiga nu som för 5, 10, 20 år sedan.

Vi behöver alltid stå upp för varje individs rätt att vara unik och att all kärlek är unik. HBTQ frågorna är lika viktig nu som alltid!

Vi ser vad Söderhamn Pride under dessa år betytt för Söderhamn som kommun. Vi är öppnare, vi är mer tolerant. Vi vill att den resan skall fortsätta. Det mår individen bra av, det mår Söderhamns kommun bra av. Det är en win-win !

Att lägga en liten summa pengar för att stödja detta och för att kunna göra 5 års jubileet till något extra känns som en självklarhet.

Happy Pride

Magnus Svensson
Gruppledare (C) Söderhamn
Distriktsordförande (C) Gävleborg

Varför öppnade vi dörren när ni stänger igen den?

FintOm det inte hade varit krig och elände i världen så skulle vi aldrig ha öppnat vår dörr. Som vi sen stängde igen!

Jag skulle aldrig ha fått så mycket kärlek, värme och ny förmåga att förstå, se perspektiv på livet från nya tillvägagångssätt beroende på orsaksförhållanden. Jag skulle aldrig ha fått så många nya vänner och bekanta samt fyllt på mitt matfotograferande med kryddor jag aldrig tidigare har smakat.

Jag har inte alltid sett mitt jobb som arbete under olika situationer. Jag har sett mig mera som ett stöd, en närvaro och en röst. När ingen annan lyssnar eller förstår 24/7 gällande vissa frågor så har man ändå försökt ge ett snabbt svar även om svaren inte alltid är tillräckliga men jag vet ändå att det är betydelsefullt att vi har funnits där.

Jag har inte kunnat klara av att göra underverk, det har vi gjort tillsammans. Jag kan inte riktigt sätta fingret på något specifikt för vi har gjort så otroligt mycket beroende på vem du frågar. Det har varit dagar, kvällar och nätter en har gråtit på rummet. Inte för att det är synd om mig utan för situationen av frustration och tillvaron. Den har varit så fruktansvärd många gånger över att jag inte kan. Om vi bara kunde trycka på en knapp så skulle världen se helt annorlunda. Det är bara flummigt att tänka så, jag vet. Det är en önskedröm som jag delar med väldigt många.

Det finns så mycket att skriva. Det finns så många flera berättelser som borde komma upp till ytan. Det är inte tillräckligt, det är inte för mycket, utan det är snarare för lite. Se bara vad som händer med alla självmordsförsök, ungdomar orkar inte gå till skolan för det enda dom tänker på är sitt uppehållstillstånd.

Jag minns när eldsjälen Niklas Johansson (finalist årets eldsjäl) från Sandarne IF i våras åkte runt på Campus med en fotbollströja. Redan då var det en ungdom som hade fått utvisning och alla klubbkamrater skulle signera tröjan som ett minne. Det var då det blev verkligt för mig men jag hade ändå aldrig i min enfald att det skulle bli så här. Trodde du?

Varför öppnade vi dörren när ni stänger igen den? 

Vänsterpartiet Söderhamn dubblar!

Kvällens bästa avslut för idag!

– Vänsterpartiet Söderhamn väljer att mer än dubbla sitt ekonomiska stöd till Söderhamn Pride så här till 5-års jubileet och vi ser fram emot att återigen vara en del av en folkfest och ett folkbildande event som är både viktigt och nödvändigt. Söderhamn Pride har blivit en del av Söderhamns identitet och något som många av oss längtar till varje år. När dagarna är över och prideflaggorna halats så är det viktigt att vi kommer ihåg att ta med oss den kunskap och de insikter vi fått under resten av året i alla våra olika uppdrag och i vår vardag. Våra förväntningar på årets pride är stora och vi är övertygade om att vi kommer få härliga regnbågsdagar tillsammans!

Hallonsylt till kycklingen?

jo

Idag bjöd en ungdom oss på lunch. Vi åt kyckling, stekt potatis, ris och sallad på CFL. Jag orkade inte fråga köket om såserna var laktosfria så jag tog hallonsylt som förmodligen var till pannkakorna? Hur många pannkakor god man åt törs jag inte berätta men det var inte så farligt. Jag tycker att det är så himla fint att bli bjuden på mat, det händer definitivt inte ofta rent generellt men när det kommer till någon som vanligtvis inte har möjligheterna så berör det extra mycket trots att jag själv säger nej.

” Jag gör bara mitt jobb ”

itEn dag med fullfart. Jag gick av mitt pass 12.00 och sen dess har det varit möten och händelser jag aldrig ens kunnat drömma om, möjligtvis mardröm? Hur kunde det bli så här i Sverige? Hur kan en del vara så inhumana och känslokall med uttryck ”jag gör bara mitt jobb”. Det gör jag också men jag försöker ta mig tusan göra ännu mera än vad jag egentligen har befogenhet för och jag vet flera med mig. Det är inte många men vi finns. Tur är väl det? Det är förvisso redan kaos men varför skapa mer?