Världens trevligaste på McD i Gävle

Efter vår lilla kvällsträff på Brasserie Absint så gick vi till McDonalds i centrala Gävle, bredvid Staduim för att köpa ett litet meal. I kassan kan vi ha mött den trevligaste personalen jag nånsin har stött på. Vi blev både glad vid beställning,  på sidan av vid väntan så som han bemötte andra oavsett hur otrevlig en del matgäster kan vara så var det ett leende och artighet som varken var överspelat eller falskt. Jag var så glad när jag gick utfrån snabbmatkedjan att jag ville vända och gå tillbaks och hylla honom. Killen i vit skjorta. Servicekillar som du växer inte på träd.

image

Brasserie Absint – Gefle

image

Vi gick till Brasserie Absint för att ta en drink med Anna Siekas och Marina. Jag beställde marinerad manchego och oliver. Fina ville bara ha en Guinness. Jag drack en mindre god alkoholfri strawberry daiquiri. Enligt min mening gör du definitivt inte så som jag beställde eller smakar så jag bad om att få en ny vilket blev lite bättre men nu vet jag att det inte blir någon beställning på strawberry daiquiri på Brasserie Absint i Gävle i alla fall.

image

image

Det mörka brödet var fantastiskt gott. Det godaste jag har ätit. Det var lite vört aktigt? En liten smak av jul?

image

image

image

Alla kan väl vara eniga att en strawberry daiquiri inte serveras så här!

image

Idag har vi fixat i stort sett hela dagen på Söderhielmska. Allt är inte klart utan men vi får vänta med resten tills i morgon. Jag skulle ha varit på matmässan ute vid Gasklockorna men det ser ut som att jag inte hinner tråkigt nog.

image

image

image

image

image

image

Det har dukats, möblerats och dukats om igen. Barpersonalen har testat på att göra drinkar och köket har allt på sitt klara. Jag tycker det är bra engagemang och det är definitivt inte brist på kreativiteten. Lite mer uppstyrning så blir allt komplett.

Clarion loves you – Gefle

image

Det känns alltid så komplett och proffsigt att kunna erbjuda närliggande och besökande gäster, turister och ortsbor något mera än bara fest.

Hur skönt är det inte att kunna koppla av, ta ett varmt bad, releaxa i baren och få en stor frukostbuffé uppdukad en morgon under samma helg det vankas fest i regnbågensfärger.

Det är såklart inte min uppgift att se till att folk ska kunna bo någonstans för att det vankas fest men det är service och en valmöjlighet.

Jag är glad över samarbetet med Clarion Hotell har börjat sättas i verk. Under möten, samtal och kommunicering så har allt varit lite mer än komplett. Det har nästan varit så att hotellets manager har varit tydligare än mig vilket är bra.

Jag vet att Clarion samarbetade med årets Stockholm Pridefestival men på vilket sätt vet jag inte. Jag tänkte bara att det var ett tillfälle för att fortsätta spinna vidare på samarbetet med nya öppningsvägar till nyskapande.

image

Redan vid ingången kan känslan på värme och färg skapas. Vid hotelldisken ligger det fjäder och boa, champagne och härliga maskeradmasker du kan se på Alcazar och andra härliga shower.

image

image

image

image

Jag har sett till att det senaste numret av tidningen Qx finns i receptionen denna helg.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Inför Gävle Pride 2/9-5/9 2016 kommer ni givetvis få se mera av regnbågensfärger men det är inte synligheten som är det viktiga utan bemötande och känslan på service.

Ambitionerna och visionerna är oändliga. Det enda som kan sätta stopp för fantasin är vi. Att Clarion erbjuder förmånliga priser under denna helg betyder såklart väldigt mycket. Det betyder också att Clarion stöttar vårt arbete vilket gör att vårt arbete underlättas.

Att ingå ett samarbete med Pride betyder att det värdegrunder vi har är kärlek för alla, öppenhet och acceptans till människan oavsett sexuell läggning,  könsidentitet, funktionsvariation och etnicitet mfl.

Har ni inte möjlighet att komma till festen på Söderhielmska av olika anledningar och bara vill koppla av för en natt så ta er till Clarion. Här kan ni känna er fri.

image

Checka in på Clarion helgen 4/9-5/9 2015. UPPGE KOD: PRIDE (800:- inkl frukostbuffé)
BOKA RUM: cl.winn.gavle@choice.se (maila din bokning eller ring: +46 (0)26 66 54 00)

Quiet zone

När en sitter i tystavdelning helt ofrivilligt då är det jobbigt för Majs. Jag har jättemånga och viktiga saker jag vill prata om högt. Jag vill skratta,  lyssna på något roligt klipp utan hörlurar  (för jag har inga) och prata med grannen mittemot som sover. Jag vill väcka henom.

image

Gävlefest 5/9

Snart är det dags för fest på Söderhielmska. Häromdagen skrev GD.se om förfesten. Arbetarbladet skrev förra veckan som jag glömde dela med mig till er.

Det är så härligt med allt upplyft en kan få i media för större evenemang som flera är delaktiga med att jobba hårt för.

Jag tycker också att det är en bra service att kunna erbjuda gäster/kunder ett alternativ på hotellboende när det sker specifika event.
—-
Checka in på Clarion oavsett om du bor i stan eller turistar och bli lite bortskämd.

UPPGE KOD: PRIDE (800:- inkl frukostbuffé)
BOKA RUM: cl.winn.gavle@choice.se (maila din bokning eller ring: +46 (0)26 66 54 00)

image

Krisande bönder tvingas vänta på jordbruksstöd – på grund av it-system: ”Helt oacceptabelt”

Hur skulle en jul för många utan finansiering se ut?

Företag uttagna till kontroll för jordbruksstöden kommer inte att få pengar i år. Dessutom försenas utbetalningen till samtliga företag och det blir inga pengar alls innan jul.

Anledningen uppges vara problem med it-systemet hos Jordbruksverket.

– Det är helt vansinnigt att lantbruksföretagare ska behöva vänta på sina utbetalningar mitt under brinnande kris. Våra mjölkbönder går på knäna och behöver EU-ersättningarna så fort det bara går för att överleva, säger Centerpartiets Kristina Yngwe, vice ordförande i miljö- och jordbruksutskottet.

– Det är ju otänkbart att Försäkringskassan skulle gå ut och säga att barnbidraget blir några månader försenade på grund av ett nytt IT-system, men våra lantbrukare förväntas bara gilla läget. Helt oacceptabelt, säger Kristina Yngwe.

– Jag förutsätter att regeringen är beredda att skjuta till de resurser som behövs för att få allt på plats och uppdrar åt Jordbruksverket att se över möjligheten att betala ut delar av ersättningarna för de kontrollerade företagen detta år, säger Kristina Yngwe.
image

Allwin i Hälsingland?

Allwin hjälper livsmedelsindustrin att minska matsvinnet.

Jag tycker Allwin är ett perfekt koncept som jag önskade fanns i Hälsingland eller Gävleborgs län.

Jag har varit i kontakt med Simon från Allwin tidigare för mindre förfrågningar men tyvärr blev resultatet inte så som jag önskade.

”Vi är endast verksamma i Göteborg så vi kan tyvärr inte vara behjälpliga.”

Men jag ger inte upp. Ge aldrig upp. Alla nej ger mig bara mer enerig åtminstone på sådant jag själv tycker är jätteviktig. Mat.

Allwin samarbetar med ett flertal affärer runtom där Allwin finns. Affärerna får ihop till matkassar till de som står ensamma och försöker få vardagen att fungera, sjukskrivna, utförsäkrade, arbetssökande, lång tids sjuka, ensamstående föräldrar med små inkomster, kroniskt sjuka med stora omkostnader och små inkomster. Varje vecka finns det många som behöver en tillfällig hjälp med en kasse mat.

Affärer som samarbetar med Allwin anlitas för att den osålda maten/matsvinnet/mat som blir över i butik dagligen hämtas och distribueras ut till medmänniskor som är i behov av mat under kortare eller längre tid. Allwin kör ut till samarbetskyrkor där besökare får ta del av förtäring varje vecka. Allwin ser till att människor får mat i magen flera gånger i veckan. Det är verkligen att göra skillnad i människors liv.

Jag hoppas något liknande kan startas i Gävleborgs län och jag är mera än gärna med för att ge feedback i rätt riktning. Det går. Inget är omöjligt.

image

Det är vinet som avgör såsen!

image

Du bör aldrig använda ett vin till matlagning som du inte skulle vilja hälla upp i ett glas och dricka enligt min mening. Du vill att såsen ska vara lika god som vinet.

Jag testade precis på två olika sorter och den första blev mycket bättre. Undra hur rödvinssåsen smakar på mitt favoritvin,  Amarone Tommasi?

image

image