Ringa Gård

image

Vi åkte ut mot Ringa Gård som äntligen har öppnat upp. Här sker det servering med kaffe, läsk, saft, bullar och glass. Tyvärr fanns det inget matigare då jag inte äter så mycket annat. Det fanns heller inget laktosfritt alternativ så vi åkte tyvärr men vi kommer självfallet tillbaks för det finns andra i sällskapet som älskar det som erbjöds. Hade dock förväntat mig att det serverades hemgjord glass. Det hade känts så rätt men Ringa Gård är ett fint ställe med mycket möjligheter.  Åk dit för bövelen. Det är vackert och gästvänligt.

image

image

image

image

image

image

Avslutade på Eat & Meet

image

Vi avslutade lördagskvällen på Eat & Meet efter gladparad på Pride Hudik. Jag ska nog inte gå en Prideparad med flippflopp flera gånger, jag har lite ont i fötterna men det kunde ha varit värre.

image

image

image

image

Efter att vi hade ätit så flyttade vi oss ut för det var fullt på Eat & Meet serveringen och på Wayne’s serverades endast dryck. Så vi avnjöt måltiden inne och flyttade senare ut för ett par kvällsdrinkar.

image

image

image

image

Kaffe när solen gick i skugga bakom stadsbiblioteket och när vi gick hem satt ungdomen kvar.

Pride Hudik parad 2015

image

Foto: Siv Karlsson

Här står vi innan paraden och pratar med Nina Burchardt som är årets invigningstalare.

image

Söderhamnare i väntan på glad parad.

image

Maria Hansson Nielsen,  Anna Idell, Fredic Lind, Tereza Vanova Benke,  Sandra Dewerud. Bakom ser ni skylten ”kärleken är fri” med Söderhamns Carina Karlsson med vänner.

image

Marching for those who can’t fick stor uppmärksamhet och vid olika intervjuer talade jag om vikten att delta för dom som inte kan och vilket värde det har att representera kommun i grannkommun med tanke på att vi vet att det ligger hårt arbete bakom allt. Samt att vi inte får låta arbetet tro att det bara behövs 1 gång om året utan det viktiga börjar efter Pride-”firande”.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Det var ett riktigt härligt avslut på paraden inne vid Möljen i värme, jubel och fantastiska uppträdande. Vi har att lära från Pride Hudik och dom från oss.

Se mer på: Helahälsingland.se

På plats i Hudik på Pride!

image

På plats utanför Kulturens hus i Hudiksvall där det har skett föreläsningar hela dagen med viktiga budskap som matades ut. Det såldes dricka,  kaffe och enklare smörgåsar för den som ville mättas för en stund.

image

Regionstyrelsens ordförande Eva Tjernström åkte med för att delta och representera ett viktigt budskap för allas färger och tillhörighet.

image

image

Anna Idell från Centrat för allas lika värde kändes given för ett deltagande. Fredric Lind styrelseledamot i RFSL Hälsingland fick äntligen ett tillfälle att delta efter flera terminer av plugg uppe i Skellefteå.

image

Vi sålder flaggor och annat fint från Happypride.se.

image

image

image

Vi åt alla en gemensam lunch på india/sushi.

image

Foto: Carina Karlsson

Jocke L’Estrade in action. Du är helt underbar galen.

Marching for those who can’t – Pride Hudik

image

I prideparader runt om i världen brukar en sektion alltid finnas med, Marching for those who can’t. De påminner om alla dem som inte kan fira Pride.

Under första Pride i Söderhamn 2013 bidrog Söderhamn som första kommun i Sverige att trycka upp en banderoll för dom som inte kan gå.

Det är ingen partysektion eller en sektion du bör hoppa av glädje och ha kul.

Pride har även en allvarliga sida. Det är inte bara roligt eller enkelt som många tror. I många länder förhindras människor att fira Pride.

Genom att gå med i sektionen visar du din solidaritet med HBT personer som inte kan fira Pride eller tala öppet om mänskliga rättigheter för HBTQ – personer.

Välkommen att gå med Marching for those who can’t och RFSL Hälsingland /Söderhamn Pride.

För 1 år sedan – Pride Hudik

image

Exakt ett år sedan deltog vi på första Pride Hudik med 1000 deltagare i paraden. I år är det dags igen för RFSL Hälsingland att gästa kommun. I år kan vi till och med representera Söderhamn Pride samt under banderoll Marching for those who can’t.

image

image

image

image

image

Ta med vatten och se till att magen får in sig något gott så ni inte svimmar av värmeslag och utmattning.

Fotograf: Göran Wagneklev

Ett riktigt giftermål?

Jag blev arg då jag läste om att MUF Västernorrland och SSU Västernorrland att deras respektive ordföranden – Ida Skogström och Lisa Lööf – ska gifta sig under Pridefestivalen i Sundsvall. Det är inte partnerskapet som gör mig arg utan mer att det är en symbolisk grej för att få uppmärksamhet. Som om samkönade par gifter sig bara för att få uppmärksamhet?

Dock fick jag reda på att paret inte är ett riktigt par och detta görs med all välvilja för att dom vill kunna arbeta med respektive ungdomsförbund samtidig som de ser det som en möjlighet att hylla samkönade äktenskap.

Jag tycker det är en vidrig handling. Det förminskar både giftermålet i sig samtidigt som det används för att få uppmärksamhet. Vet ni hur länge vi har kämpat för samkönade äktenskap? Snacka om att utnyttja detta till ett kommersiellt jippo. Skriv ett avtal mellan varandra istället för att visa att ni stöttar samma rättighet.

Klicka här för hela storyn

image

image

Pride Hudik har börjat – Hela city färgas!

image

Idag startade Pride Hudik för andra året i rad och Svensktoppen nästa från Sveriges radio invigde Pride i city med solsken och grymt bra musik.

Hela city glänste i regnbågsfärger och det kändes så fint när vi gled in mot stan.

RFSL Hälsingland och Söderhamn Pride åkte upp för att sälja Prideflaggor och andra festligheter.

image

image

image

image

Vi stod ett tag vid scen men efter nån timme rörde vi oss mot gågatan och flaggade upp med det vi hade.

image

Företagare sprang efter oss för att hinna med och köpa till sitt stånd. Det var så härligt och glädjande att få vara med om detta värdskap för stan och hur glada dom är för att få tillfälle att äntligen få sätta upp en flagga vid försäljning eller vid sitt café samt annat deltagande och inte bara under Pride. Det där sistnämnda berör mest. För det är just vad det handlar om. Ett arbete flera andra dagar om året och inte bara två.

image

image

image

image

image

Vi sålde grymt bra och jag sålde till och med mina egna Pridehängslen. Nu är det bara för mig att köpa nya via happypride.se som vi är återförsäljare åt.

Nu har vi ca 10 flaggor kvar tills i morgon att sälja men väldigt många transflaggor. Många ville ha pridefärger och det är kunden som bestämmer och vi säljer det folket vill ha!

På Pride Hudik vid Möljen

image

På Pride Hudik och säljer regnbågssaker till Glada Hudik människor. Passa på att köp hem en vimpel till paraden.

– Prideflagga 60x90cm á 60kr
– Prideflagga 90x150cm á 100kr
– Vita/Svarta strumpor á 50kr
– Regnbågsflaggor, cocktailpinne á 30kr
– Björnflaggor, cocktailpinne á 30kr
– Happy Prideflaggor,  cocktailpinne á 20kr
– Silikonarmband, Transfärger á 40kr
– Silikonarmband, Regnbågsfärger á 40kr
– Regnbågsfluga á 120kr
– Regnbågsflaggor till bil á100kr
– Bagageband, Regnbågsfärger á 120kr
– iPadväska á 300kr
– Regnbågsparaply á 200kr
– Kristallarmband, Transfärger/Bifärger/Regnbågsfärger á 150kr
– Regnbågsstickers á 30kr
– Regnbågsflagga på pinne, 40cm á 60kr
– Transflagga på pinne, 40cm á 60kr
– Regnbågsflagga på pinne, 14cm á 40kr
– Transflagga på pinne, 14cm á 40kr
– Regnbågsflagga på pinne, 30cm á 50kr
– Regnbågsarmband, kors á 100kr
– Regnbågsarmband, bast á 25kr
– Regnbågsarmband, flätade á 25kr
– Blomsterhalsband á 30kr
– Happy Pride – påse, stor á 30kr
– Happy Pride – påse, liten med handtag á 20kr

image

image