#backavicky

Vi läser om det dagligen, det har blivit vardagsmat i vårt samhälle och det fortsätter överallt. Vissa uppmärksammar näthatet andra inte. Det har blivit som en vardag hos folk där en längre inte bryr sig. Ska det behöva gå så långt?

Näthat, hot och trakasserier på nätet är ett brett samhällsproblem som vi måste ta på allvar och inte rycka på axlarna åt.
Det är viktigt att du polisanmäler även om du är osäker på om det som hänt är ett brott för det gör det enklare för polisen att utreda. Jag vet att det knappt händer något men är det så grovt att det handlar om ditt liv så gör en anmälan. Det kan hända att den person som utsätter dig utsätter även andra och därmed  kan din anmälan bidra till att flera brott klaras upp.

Just nu läser jag att chef Alexander Erwik har uppmärksammat  storbloggerskan Vicky Nicole Eriksson, som under dagarna har blivit dödshotad.

Skånetrafiken kör tåg i regnbågens färger

image

Skånetrafiken kör tåg i regnbågens färger!

Från den 5 juli kommer skåningarna att kunna se ett Öresundståg utöver det vanliga.Då kommer regnbågståget – ett Öresundståg folierat i Malmö Regnbågsfestivals och Köpenhamns Pridefestivals färger och logotyper.

Tåget kommer att rulla hela juli månad och under de två festivalerna; Regnbågsfestivalen i Malmö 3-9 augusti och Pridefestivalen i Köpenhamn 11-16 augusti. Därefter kommer tåget att vara synligt några veckor till.

– Med Skånetrafiken reser alla och det gör att kollektivtrafiken ska vara öppen och välkomnande för alla så långt det överhuvudtaget är möjligt, därför känns det bra att synas i det här sammanhanget, säger Linus Eriksson, trafikdirektör Skånetrafiken

Folieringen är ett samarbete mellan Skånetrafiken och Systemtext som nu ger möjlighet till ett första skånskt ”Pridetåg” i form av ett Öresundståg.

Söderhamn Pride – Stockholm Pride

image

image

I år åker RFSL Hälsingland /Söderhamn Pride ner och representerar kommun. Förra året blev det inget men första året så åkte vi ner ett helt gäng. (Se tidigare artikel: Söderhamn representerar Söderhamn vid Stockholm Pride)

image

image

image

image

image

image

Alla bilder kommer från fotograf: Göran Wagneklev

Tack till Bilbolaget Söderhamn,  Kjell Englund & Clean (Navid Kabiri) som gör det möjligt för styrelsen att representera Hälsingland och Söderhamn.

Lanthandeln Växbo

image

Eftersom jag hellre lägger ner pengar på något mättande så åkte vi från Ringa Gård till Lanthandeln Café och Keramik i Växbo. Här kan jag köpa en grillad toast med mozzarellaost och lufttorkad skinka och ett överdrag med hemlagad mandelpesto? Saknar dock lite sallad och dressing men det är gott. Resterande åt wienerbröd fylld med äppelmos samt nutella-glass som självklart är härlagad. Pricken över i:et på de flesta lanthandel Café är den laktosfria glassen i alla smaker beroende på dag.

image

image

Ringa Gård

image

Vi åkte ut mot Ringa Gård som äntligen har öppnat upp. Här sker det servering med kaffe, läsk, saft, bullar och glass. Tyvärr fanns det inget matigare då jag inte äter så mycket annat. Det fanns heller inget laktosfritt alternativ så vi åkte tyvärr men vi kommer självfallet tillbaks för det finns andra i sällskapet som älskar det som erbjöds. Hade dock förväntat mig att det serverades hemgjord glass. Det hade känts så rätt men Ringa Gård är ett fint ställe med mycket möjligheter.  Åk dit för bövelen. Det är vackert och gästvänligt.

image

image

image

image

image

image

Avslutade på Eat & Meet

image

Vi avslutade lördagskvällen på Eat & Meet efter gladparad på Pride Hudik. Jag ska nog inte gå en Prideparad med flippflopp flera gånger, jag har lite ont i fötterna men det kunde ha varit värre.

image

image

image

image

Efter att vi hade ätit så flyttade vi oss ut för det var fullt på Eat & Meet serveringen och på Wayne’s serverades endast dryck. Så vi avnjöt måltiden inne och flyttade senare ut för ett par kvällsdrinkar.

image

image

image

image

Kaffe när solen gick i skugga bakom stadsbiblioteket och när vi gick hem satt ungdomen kvar.

Pride Hudik parad 2015

image

Foto: Siv Karlsson

Här står vi innan paraden och pratar med Nina Burchardt som är årets invigningstalare.

image

Söderhamnare i väntan på glad parad.

image

Maria Hansson Nielsen,  Anna Idell, Fredic Lind, Tereza Vanova Benke,  Sandra Dewerud. Bakom ser ni skylten ”kärleken är fri” med Söderhamns Carina Karlsson med vänner.

image

Marching for those who can’t fick stor uppmärksamhet och vid olika intervjuer talade jag om vikten att delta för dom som inte kan och vilket värde det har att representera kommun i grannkommun med tanke på att vi vet att det ligger hårt arbete bakom allt. Samt att vi inte får låta arbetet tro att det bara behövs 1 gång om året utan det viktiga börjar efter Pride-”firande”.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Det var ett riktigt härligt avslut på paraden inne vid Möljen i värme, jubel och fantastiska uppträdande. Vi har att lära från Pride Hudik och dom från oss.

Se mer på: Helahälsingland.se