​Wenngarns Dryckerier lanserar India Pride Lager i regnbågens alla färger

I samband med Stockholm Pride lanserar Wenngarns Dryckerier en India Pride Lager. Framfusig frukt och kärleksfull beska, beskriver smaken på detta limited edition-öl som producerats i 1000 flaskor. Sex olika etiketter, en för varje färg i regnbågsflaggan, pryder ölet som kan avnjutas på Wenngarn strax utanför Sigtuna och i utvalda restauranger.

-Wenngarns Dryckerier är nystartat och vårt India Pride Lager är den sjunde ölsorten vi lanserar. Wenngarn är en öppen och inkluderande plats och därför känns det självklart att hylla Pride, säger Eric Thunander, ansvarig för Wenngarns Dryckerier.

Wenngarns Dryckerier ligger strax utanför Sigtuna. Produktionslinjen består av tre mikro-enheter, bryggeri, destilleri och musteri. Produktionen startade med musteriet under hösten 2014, bryggeriet öppnade 2015 och sedan maj 2016 är även destilleriet igång. Men det har bryggts öl och framställts brännvin på Wenngarn långt innan dess. Platsen Wenngarn har anor från 1100-talet och ett komplicerat och något udda förhållande till de alkoholhaltiga dryckerna. Under 1800-talet brändes det sprit i det gamla gårdsbränneriet men mellan 1916 och 1987 fungerade platsen som alkoholistanstalt.

-Vi har en unik historia och vi älskar att återberätta den genom våra drycker. Vi vill skapa smakrika och välbalanserade drycker och när man avnjuter en dryckesprodukt från Wenngarns Dryckerier ska man kunna känna både det gedigna hantverket bakom, och relatera till dryckens historia. Man ska helt enkelt bli nyfiken på vad man har i sin hand, fortsätter Eric.

Sedan mikrobryggeriet startade under hösten 2015 har man hunnit ta fram sju ölsorter, dessa är Nelson Saison, Bitter brown ale, Wenngarns pale ale, Wenngarn lager nr.1, Wenngarn lager nr.2 och Wenngarns humlearomatiska lättöl.

Wenngarns Dryckerier odlar eget humle och hållbarhet löper som en röd tråd genom hela produktionen. Det märks till exempel genom att dravet, en restprodukt från öltillverkningen, blir till knäckebröd i Wenngarns Bageri.

Jag kommer igen. Nyss!

Idag var det första dagen på oerhört länge jag kände mig så himla ledsen. Har egentligen ingen större anledning att vara det men så var känslan. 

Jag bryter inte ihop och jag kommer igen. Typ för flera timmar sen men visst är det konstigt? 
Jag blev så himla frustrerad på förmiddagen då hela den här byråkratiska världen formas efter papper, papper och papper till förbannelsen. Endast för en underskrift. Så sjukt idiotiskt ibland men också så bra. 

Ibland.

Jag påminde mig lite om en grej som hände i början på Juni. Någon skola hade avslutningstävlingar på stan. jag fick skriva autograf och ta en selfie. Jag gjorde ungdomarna ännu gladare och spexade till med ett roligt kort som jag senare fick höra vann.

Glädje.

Foto: Hamnaskolan 

Att skriva in sig på arbetsförmedlingen?

Har varit och cyklat fram och tillbaks, frågat och undrat. Ställer mig fortfarande frågande. Det här med arbetsförmedlingen?

Har precis hittat en praktikplats alt arbete men personen i fråga måste skriva in sig. När vi kommer till arbetsförmedlingen så säger dom att det inte går. Så länge alla ungdomar går i skolan så kan ingen skriva in sig.

Om man söker sommarjobb är det bara via privata företag som det funkar då eller jag förstår inte. 

Gör du?

Planering

I veckan har några bitar fallit på plats gällande 5 års jubileum nästa år. Mycket ska spikas i tid och inte nån månad eller ett par veckor innan. Det blir ohållbart för alla och framförallt jag som planerar. 

Idag är det torsdag och behagligt ute. Ska göra ett lite avvikande jobb på morgonen sen blir det lungt.

I morgon är det dags för beachfotboll och jag känner mig trygg för att genomgången blir bra idag. Det är en väldigt fin sak. Att kunna få känna sig trygg. Vi är ett team.

 Tack.

Så lite tid!

Det finns så mycket jag önskar hinna med och saken är den att det går men ibland orkar en inte dra i hela lasset själv. Vi får se vad som händer och snart är det höst. Under hösten kommer det att ske väldigt mycket så det blir spännande.