En dag för alla!

image

Idag hade ”En dag för alla” arrangerat ett demonstrationståg med lokala politiker och människor med lokalanknytning från större organisationer samt regionalt och från riksdagen för att uppmärksamma Nadine 8 år som är utvisningshotad. Nadine är född på Hudiksvall sjukhus och uppväxt i Bergvik utanför Söderhamn. Det enda hon förstår är det svenska modersmålet.

Vi mötte Kristina Amparo på gågatan. En artist från Stockholm och aktuell efter sin medverkan i andra chansen i årets Melodifestival. Kristina Amparo med ljudtekniker åkte från Stockholm utan ett endaste krav på bensinpengar, frukt, dryck eller några andra krav vid ankomst. Helt kravlöst tog hon sig till Söderhamn för att visa sitt stöd till Nadime och Söderhamnare över att det här inte är ett okej beslut.

image

Åsa Lindestam, riksdagsledamot  (S) talade om sitt arbete för att stötta allas lika värde och hur hon från sin sida kan påverka regeringens samt lokala beslut. Åsa berättade också hur hon har och jobbar med lagar inom barnkonvertationen. Åsa Lindestam tackade även Anna Idell för att hon orkar och är glad att se hur Söderhamn förändras med eldsjälar som Anna Idell från Centrat (barnens matkasse,  Centrat, En dag för alla barn)

image

Magnus Svensson oppositionrådet (C) höll ett oerhört starkt tal och inte bara för Nadine utan även för alla andra i denna situation, där det inte finns starka personer som orkar kämpa. Det talet var även till för dom. Stort och starkt.

image

Stjärnskottet Evelina Jonsson från Ljusne med flera meriter på väggen med vinster från talangjakten och andra sångtävlingar hörde jag för första gången i dag då hon sjöng Sarah Dawn Finers Kärleksvisa. Jag skulle ljuga om det inte höll på att komma en tår. Mycket passande och fint.

image

Maria Lind vice ordförande  (S) tackade alla som befann sig på plats och vikten över hur viktigt det är att vi visar vårt stöd och att det är glädjande att se så många samlade. Maria liksom alla deltagande tackade Anna Idell som har orkat rodda ihop detta.

image

Sergio Manzanares från Sergios Magazine pratade om hur viktigt det är att delta bland solidaritetens-anda. Han bor i Gävle men är uppväxt i Söderhamn och han berättade att det fanns ingen tvekan om för honom att åka upp med sin familj för att stötta kampen för att Nadine 8 år ska få stanna.

image

Miljöpartist klev upp för att framföra sitt budskap om hur viktigt det var att kämpa.

image

image

Sen klev Kristina Amparo på scen och framförde 3 låtar som berörde och som verkligen satte sig efter alla tal. Hade vi suttit hemma och lyssnat och skruvat upp ljudet på låtarna då hade tårarna runnit. Orden,  sången och kampen på att vi ska vara den vi är och få bo där vi är född. Styrka.

image

Därefter hade Jonna Källström Böresson ordet från Vänsterpartiet och som vice ordförande i RFSL Hälsingland. Jonna har verkligen talets gåva utan att ens behöva googla för att prata om hur betydelsefullt det är att få vara den människa vi är. Jonna läste även upp hur reglerna ser ut på Migrationsverket hemsida och att vi ska gå efter det vi faktiskt bör vara,  human, solidaritet och medmänsklighet.

image

Magnus Ludvigsson  (FP) sa faktiskt något väldigt klokt. Magnus sa att egentligen står han inte där av politiska skäl utan av ren och skär medmänsklighet. Det tror jag vi alla gjorde en sådan här dag. Jag stod inte och lyssnade på alla tal av politiska intressen utan precis som Magnus Ludvigsson,  medmänsklighet.

image

Maria Hansson Nielsen  (KD) briljerade. Maria hade tidigare skrivit på sin facebook -sida att hob inte skulle vara politiskt korrekt. Det var Maria inte heller. Hon talade verkligen om vikten för Nadines 8 års räkning. Marias slutklamp gav applåder. ”Vissa tolkar lagen så som f.n läser bibeln”

image

Kommunalrådet himself Sven – Erik Lindestam var mäkta stolt över uppslutningen och hur vi kan påverka tillsammans och förhoppningsvis påverka att Nadine 8 år får stanna. Sven -Erik Lindestam pratade om att Nadine är lika mycket svensk som du och jag samt den som är född i Sverige och som råkar ha föräldrar som också är det.

image

Här stängdes min telefon av då jag skulle ta kort på fd kommunalråd i Söderhamn Eva Tjernström samt nuvarande regionschef Gävleborg. Eva Tjernström var imponerad över uppslutningen och avslutade sitt tal med att säga, det här är inte första  gången det händer i Söderhamn och att vi har lyckats förr. Vi ska vinna det här. Nadine ska stanna med oss.

Det var en bra och fin förmiddag. Många deltog i tåget samt på sidan. Dom som inte deltog eller var närvarande på stan hade en liten tanke för Nadine. Det tror jag alla har inför sådana här händelser.

Jag tycker det är tråkigt och pinsamt att moderaterna tackade nej även om vissa besluts har genomförst av moderaterna i dåvarande regeringen. Jag säger som några andra tänker. Det här är inte så mycket hur vi inom politiken arbetar utan det är av ren medmänsklighet oavsett partitillhörighet.

Tack till Johanna Kallio som ledde presentationerna från scen. Tack till alla deltagare och medverkande oavsett titel samt framförande.

Sluta aldrig att kämpa för det ni tror på.

Frukostdags snart?

Tänk att jag alltid går och väntar till en rimlig frukost-tid på lördagsmorgon nu när jag inte förbereder buffé på jobbet. Varför kan en inte bara äta nu och sen är det klart? Då blir det tidig lunch, tidig middag och godnatt?

Fredag mot lördag

Nu är det äntligen lördag och som jag har längtat?  Lördag är min ätardag vilket menas att jag äter något onyttigt. Hela veckan har gått bra. Jag har ätit lunch med måtta och håller fortfarande frukost och middag lite mer minimalistiskt. Det har gått trögt men det börjar ta sig. Nä. Jag är inte tjock men kan inte folk sköta sin egen hälsa innan kommentarer hur andra ska sköta sig?

Fredagskvällen har varit skön. Hemma, ätit omelett, druckit äppelvatten och tittat på Skvalan och någon sjukhus -serie. Nu är det dags att sova för i morgon ska jag upp tidigt eller som vanligt rättare sagt.

Att bli uppmärksammad!

image

Att bli uppmärksammad för det en skriver, gör och uppmärksammar är så himla stort och betydelsefullt för mig vilket gör att Cornsfood givetvis återkommer flera gånger om. Det här är uppskattning på det jag älskar och är bra på. Det är dessutom ett inlägg som har fått mest spridning av alla inlägg. Tack!

Mason jars!

image

Dom här mason jars är perfekt för utflykt, picknick eller bara att ha hemma. Här är mason jars fylld med vatten, citron och citronmeliss. Passar bra för senare bruk i natur för dessert eller annan förtäring.

image

Lilla K

image

Idag besökte en del av Cornsfood restaurang Lilla K i Bollnäs. Denna stad lever verkligen upp kroglivet med utbud på bra mat. Det finns såklart pizzerior här också men inte i samma utsträckning som i andra kommuner?

image

image

image

Här finner du härliga bullar, kakor och andra bakverk som är fyllda med härliga sötsaker.

image

Bröd bakat på vassle och råg som serveras till dagens lunch. Soppan var tyvärr inte laktosfri. Jag är så sjukt bortskämd med min egen service. Vi serverar allt laktosfritt samt mjölfritt och glutenvänligt. På en del krogar förväntar jag mig inte mer än vad fasaden visar. Just saying.

image

image

image

image

Här äter du en kötträtt eller fisk samt vegetariskt,  soppa eller bara från grönsaksbordet.

image

image

Vatten,  bara rent vanligt vatten.

image

Öppettider på restaurang Lilla K i påsk!

Vilket skitställe !

Ni vet känslan då du verkligen känner avsky eller är riktigt irriterad över händelser eller reaktioner du inte har räknat med, den känslan.

Jag som länge har haft min blogg som dagbok har tappat fokus eller så har jag funnit något annat som är viktigare än att skriva argsinta dumdristiga ord.

Ibland vill jag bara basunera ut min besvikelse på goda människor som inte alls följer regelboken eller omskrivna regler. Hur dessa personer bara kan få bete sig och bli hyllad, för utåt är det gudsgåvor.

Inom den lilla viktiga skaran ljuder det annat i bjällran. Ganska sjukt men jag tror att det är ett ”normalt” beteende inom alla områden.

Jag tänker att nu jäklar ska jag verkligen vomera ut hur illa jag känner att det är men för vilket syfte och för vems poäng. För mig som bara är arg eller för folk som inte alls har den bilden?

Jag skriver ofta att ”för några år sedan”. För några år sedan hade jag inte ens funderat på mitt agerande. Jag hade nog inte ens insett vilket fel jag gjorde.

Idag funderar jag mer på vad är det som gör mig så arg eller irriterad. Är det mitt betende eller den andres? Och om det inte är mitt,  vad kan jag göra för att förbättra.

Genom att förstöra och skriva lögner som det blir i andras ögon är inte en lösning men att skriva hur jag kan vända på ett problem till något bra är en annan. En bättre framgång mot att tänka större, bli bättre och bli mer medveten om betende som för mig inte okej men för andra ”normalt”.

Jag tänker att det går att omförvandla. Jag gör det. Hur gör du?

Bollnäs kulturkrog

image

Idag besökte jag Bollnäs kulturkrog för lunch och det var överförväntan. När jag äter lunch har jag inte så mycket krav eller hur det ska vara men efter besöket på kulturkrogen så bleknar allting annat på både gott och ont.

image

Jag är som jag har skrivit tidigare imponerad över service och den goda maten som aldrig misslyckas i mina ögon. Vad är det Pär Johansson så bra som verkligen sätter pricken över i:et på allt?

image

image

Grönsaker från dom bästa lokala producenterna och nybakat från det härliga köket.

image

image

image

Det här härliga tunnbrödet går även att köpa nybakat på Växbo bageri under sommarhalvåret.

image

image

Karré, torsk och fläsk från närproduktion på lunchmenyn denna dag. Varje dag serveras 1 kötträtt, fiskrätt och veckans vegetariska.

image

Det stora salladsbordet lyser med smaker från VäxboKrog och det är makalöst. Jag försöker verkligen hitta något konstruktivt att gnälla på för något måste ju mellanmjölkens land gnälla över? Inte jag. Jag säger f.ck jante och Bollnäs kulturkrog är i särklas Sveriges bästa lunchrestaurang. Eller snarare alacarte lunch med högkvalitet och bra service.

Check.