Det är det viktigaste när du gör något!

Jag har delmål varje vecka på jobbet med olika utmaningar. Under Majmånad har jag ett delmål med mig själv. Att ha ett delmål betyder inte att jag slutar att vara tråkig och inte unnar mig något men jag kan bortse från den största boven för min kropp, alkoholintag. Jag kan gå ut och ha roligt utan alkohol. Jag är både trevligare och roligare så om jag blir så där manisk som jag kan bli när jag går in för något så kan jag fortsätta in mot Juni men det får bli en annan historia.

Nu har jag vägt mig. 58 kilo. Mitt mål är 55. 85 eller 95 cm runt midjan/magen. Jag vet att det låter konstigt men jag har redan en smal midja och det är inte där problemet sitter utan det är runt min ballong till magen. Där är det 95 cm. Jag vill åtminstone ha 70cm.

Delmål: 55 kilo och 70 cm på 30 dagar. Det klarar jag utan någon superträning. Jag behöver inte dricka drinkar varannan helg eller mitt i veckan.

Den enda press jag har är mitt samvete och även om jag inte skulle klara det så kommer jag ändå må bra.

Jag gör det för mig själv och ingen annan. Det är det viktigaste när du gör något. Gör det för dig själv.

image

Från toppen till botten!

Jag har inte sett någon speciell från mina ögon på väldigt länge. Jag är varken intresserad eller mottaglig men i helgen så var jag nästan i himlen. Så snygg, så satans snygg att hela världen stannade upp. Sen när jag får reda på vilken ideologi samt vad som delas frekvent på nätet på hens-sida så försvinner allt. Jag kan lika gärna försvinna in i mitt skal och återgå till det det lugna och harmoniska.

image

När SM-VECKAN slog rekordpublik!

image

Vilket engagemang och vilken journalistik över den magiska sporthändelsen är underbar att läsa. Det känns som en déjavu och jag är på plats. Åter är 1951…

”SM-veckan i Söderhamn blev en hejdundrande succé med uppskattade banor och rekordpublik.

SM-veckan gav Söderhamn strålande PR. 59 tidningar, 83 journalister och 28 fotografer bevakade tävlingarna som vid sidan om fick staden att vibrera. Inte mindre än 29 360 betalande åskådare följde tävlingarna som gav ett rekordnetto på 75 000 kronor.

Mora-Nisse Karlsson kom sågs och segrade på två distanser av tre i sitt näst sista SM. Skidhistoria så det bara sjunger om det, alltså.

Oförglömliga ögonblick. Dramatiska upplösningar och en skidfest av sällan skådat slag. Så skildrade media SM-veckan i Söderhamn 10-18
februari 1951. Start och mål var förlagt till flygflottiljen F 15, med banor
som gick genom Hällmyra-terrängen. Skidlöparna rundade faktiskt Skidstugan!

Upplevelserna kom slag i slag. Herrarnas tremil bjöd på en knallsensation när Skellefteå
SK:s Sten Bergqvist besegrade Mora-Nisse. Och stafetten, med Hammerdal som segrare med startnummer 13 den 13 februari, är en av tidernas största klassiker i SM. Favoriterna i IFK Umeå och IFK Mora fick vika ner sig mot de jämtländska hjältarna Herman Pettersson, Melker Risberg och Göran Thor. En fin present till 30-årsjubilerande Hammerdals IF.

Men det var inte självklart att Söderhamn skulle få arrangera SM-tävlingarna. Trägen vann.
Det sades att så länge SIF hade ett tjugofemöres frimärke i kassan så skulle skid-SM sökas. 1948 förlorade man kampen mot Kiruna och 1950 mot Örnsköldsvik, men 1951 års tävlingar fick man efter stor dramatik.

Omröstningen slutade 6-5 mot Umeå.
SM-veckan invigdes den 10 februari. Först med samling i Ulrika Eleonora kyrka där landshövdingen Elon Andersson högtidstalade. Talet följdes av kyrkokörens sång och musik av F 8:as musikkår. Den officiella invigningen var förlagd till Rådhustorget. När tornklockan klämtade 18,30 vändes åtskilliga blickar upp mot Västa Stadsberget varifrån 50-talet fackelklädda F 15 värnpliktiga kom åkande på skidor och ställde upp
framför Rådhuset. Överste Gösta Seth invigningstalade och förklarade SM-veckan 1951, eller Vinterspelen som det kallades då, för invigda. Folkskolläraren Alex Hedman läste i prologen.

Efter sång och musik avslutades invigningen med ett ståtligt fyrverkeri. Den tända Kungakronan i Kungsbacken kunde beskådas av massorna.
SM-veckan fick en kalasstart. Trots dåligt väder snurrade vändkorsens räkneverk fram 10 200 betalande. Nytt rekord för en SM-tävling i längd. Det blev 22 200 kronor i entréavgifter!

Barnen betalade 1 kr, vuxna 2 kr och för de 1000 läktarbiljetterna tog arrangörerna 3 kronor. Mora-Nisse fick revansch för den snöpliga förlusten på
tremilen och vann 15 km.Nils Eriksson, Ljusdals IF, bäst av hälsingarna som sjua, blott 50 sekunder från segern. Märta Norberg, Vårby IK vann damloppet över 10 km före Sonja Edström, Luleå, även kallad ”Det lilla trollet från norr”. Greta Nilsson, Bollnäs, finfin fyra. Ångermanländska Vårby vann damstafetten, 3×7 km, genom Berta Hallqvist, Anna Strandberg och Märta Norberg. IF Thor tog silvret och Selångers SK bronset.

SM-tävlingarna i Söderhamn avslutades söndagen den 18:e februari med herrans femmil. 7 660 åskådare såg Mora- Nisse vinna i ovädret före Arthur Herrdin, Lillhärdal. 4000 åskådare kom till prisutdelningen på Rådhustorget där SM-veckan avslutades i tätt snöfall.

Tävlingsledaren Nisse Stenberg stoltserade glatt med Svenska Skidförbundets legendariska hedersordförande Sixtus Jansson. Förbundets vice ordförande Eugen Granberg tackade arrangörerna för en flott genomförd SM-vecka varpå den vita SM-flaggan på Oscarsborg firades ner.

Prissamlingen under SM beräknades vara värd närmare 30 000 kronor. 200 dyrgripar fanns att tävla om. Bland annat en frack till ett pris av 425 kronor!

SM-revyn ”Staka På” gick för fulla hus. Redan första dagen sågs den av 1500 personer. Lapp på luckan även under extraföreställningarna.” (Källa: Google)

Vilken fantastisk Valborg!

Det är så här du firar en bra Valborg i godan ro. På eftermiddagen ringde jag till jobbet mest för att sprida lite glädje och kolla om vi skulle fira Valborg ihop. Snabbt som bara den hade vi bokat in en helkväll med alla ungdomar ute på Stenö havsbad.

Carina som jag hängde med på Ringa Gård fanns tillgänglig som vän och hjälpande hand med skjuts ut. Det var inte bara någon ideell god gärning utan för att hon även ville.

Bilarna fylldes och t/r åkte ungdomarna ut med oss till havet, brasan med mat och dricka. Det var mycket skratt och härliga tongångar. Jag svängde in på Lidl för att köpa lite extra gott eftersom det är lördag, valborg och en fantastisk dag med fantastiska människor.

Det var så himla underbart att se hur vi tog bilder, tittade ut mot havet, hoppade på stenar och fotograferade lite till.

Havet är frihet, friska luften är frihet och att vi gör dessa saker ihop skapar genuina minnen.

image

image

image