Det är så lustigt!

Förr i tiden tog kvinnan hand om hemmet, kanske minst 4-5 barn, lagade mat, städade,  tvättade och såg till att barnen hade det bra.

Idag finns det mammor som dessutom har ett heltidsjobb och klarar av allt,  hinner allt och samtidigt vara glad. Hur enormt är inte det?

Sen kommer vi till en del arbetslösa som inte hinner med ett finger eller ens göra något konkret för att stressen sätts in. Nu talar jag inte om jobbiga nedsättningar av diverse anledningar utan fullt friska människor som en får jaga eller som suckar om jag frågar efter råd.

”Jag kanske inte hinner?” Nähe? Jag har jobb,  ett x-antal projekt samt andra kringarbeten som inte har något behov att vifta med.

Det går att vara bra utan synlighet och åstadkomma sysselsättningar med
olika mål. Ingen klarar av allt men vad är det som är så stressigt att inte ha något på agendan?

Nåja. Jag älskar friheten över att jag bara kan slänga mig på soffan i eftermiddag och bara andas.

Känner jag mig själv så kommer något arbete säkert inträffa.

Sockerkaka

image

Igår till Sveriges Mästerkock åt jag en god sockerkaka. Jag som har svårt för socker och sötsaker klarar ändå av denna galanta kaka. Det enda som saknades eller något som rättare sagt kunde ha varit en ingrediens till är, jordgubbssaft eller drottningsaft från förr. Lite sådär som farmor och farfar hade hemma ur glasflaska. Det saknades inte men det skulle ha varit nostalgi.

Restaurang Arton.78

image

Arton.78 lever upp till det klassiska köket med säsongsbetonad matlagning som omsorgsfullt förstärker de högklassiga råvarornas naturliga smaker från närproducerade gårdar.

image

Ingen krog runt om i Hälsingland förutom Växbo Krog lever upp till kombinationen med smaker och upplägg.

image

Förvisso har väl inte  tidigare upplägg varit ”wow” men nu tror jag vinden har vänt från mitt öga som både mättades och vattnas. Nu är jag uppläggsfacist men vi är ju inte heller på Noma i Köpenhamn.

På Arton.78 erbjuds du mat från grunden. Här slår kocken sina egna såser,  cuttar och hackar samt levererar ala minut. Det är så långtifrån matvarufabrik eller halvfabrikat.

Gillar!

Torsdag!

Idag orkade jag knappt kliva upp. Inte på grund av mående utan jag har ont i fötterna. Det har varit långa dagar men ändå kort. Kort men intensivt kan kännas långt om en har ont.

Idag är det första dagen som är mötetsfritt. Så skönt. Ska försöka komma hem i tid utan några måsten eller förpliktelser. Inget krav eller samvete att jag missar något. Det. Är. Så. Skönt.

Saga Becker har förändrat allt!

Saga Becker blev måndag 26 januari historisk.

- ”Den här kvällen kanske för många handlar om film. Men för mig personligen och för många andra handlar det om något som är så jävla större. Det vi har åstadkommit det här året är så jävla stort. Det har påverkat så många människor. Vi har förändrat människors liv. Det kan inget pris i världen toppa,  sade Saga Becker i sitt tacktal. ”

Jag kan bara instämma. Saga Becker förändrade väldigt mycket. När Petra Mede läste upp de nominerade så hade jag förinställt en text på RFSL Hälsingland och när namnet lästes upp så publicerades det ett stort grattis.

Det kändes i fingrarna att Saga skulle vinna och hon vann.  Årets bästa kvinnliga skådespelerska!

Det är bara inom en viss bransch?

Det känns som om det bara är inom en viss bransch folk får bete sig hur som helst,  för att det funkar så, för att folk ställer upp. Jag sitter och lägger ner tid samt förslag och annat som ingår och sen visar sig det något annat.

Jag känner mig så jä..a dum som tror gott om människan. När lär vi oss själv att vi inte ska vara så naiv eller dum? Om han/hon ställer en fråga så svarar vi väl ärligt. Vi kan inte utgå från att människan är dum i huvudet? Då skulle inget funka?

(Och ja. Jag skriver han/hon när han/hon inte definierar sig som något annat. Den som inte definierar sig som hen ska heller inte bli definierad som det)

Sluta fråga mig om råd om inget är bestämt. Sluta be om hjälp för att sen sno koncept och idéer. Det är taktlöst, oerhört dumt och fruktansvärt dåligt. Världen är inte så stor som det beteendet visar sig vara. Det slår oftast väldigt hårt tillbaks. Idioter!