Ett hopp förlänger livet

image

Idag fick jag äntligen kolla in Idells paradis. Vilket ställe. Ett helt paradis dit ingen hittar dig. Där du kan andas och bara tänka helt fritt och stitta och få inspiration från vågorna. Så fridfullt.

image

image

Det böjds på god mat. Lite pinsamt att jag inte ens köpte med mig något. Jag som är uppfostrad helt annorlunda.

image

image

Att få avnjuta maten vid havet är lyx. Att eventuellt nästa gång få äta nere vid bryggan är också lyx. Åh. Nu vill jag åka bort på eget eller besöka min egen primitiva stuga utanför Arbrå.

En bra starter!

image

Något som stör mig är min impuls samt att jag tröttnar. Jag är en bra starter men sen vill jag påbörja något nytt. Jag är en riktigt bra starter och jag vet precis hur det ska gå till samt se ut men avsluta får någon annan gärna göra för då har jag påbörjat något nytt.

Vad betyder sånt?

Att delta i Prideparaden!

image

(Söderhamn som första kommun i sverige hissade transflaggan 2014 -20/11)

I över 70 länder är det straff, böter och elände om du antyder, känner någon som är eller lever i hbtq – världen. Nu minns jag inte exakt men i över 5 länder är det även dödsstraff. Det är alltså ingen rättighet att få delta i en Prideparad.

I Sverige har vi kommit otroligt långt beroende på vad du menar och vem du frågar.

I Sverige har i dag över 13 städer en Pridefestival. För bara några årsedan var det Stockholm,  Malmö, Göteborg och Eskilstuna. Idag har du Skellefteå,  Norrköping,  Växjö,  Karlskrona,  Söderhamn, Uppsala, Lund, Hudiksvall och Jönköping för att nämna några.

Föreningar,  företag,  idrottsklubbar, krogar,  privatpersoner deltar,  anmäler sig och går i paraden med musik och rolig attributet.

Vad som stör mig är att en del måste ta styrelsebeslut för att delta i en parad. Vad är det att ta beslut om? Om deltagarna bör gå? Om föreningen står för allas lika värde eller vad?

Ska jag sitta i ett styrelsemöte om jag vill delta i Stockhom Prideparad där 50 000 glada människor deltar? Knappast.

Sen ska vara så tacksamt. Tacksam att en stöttar hbtq-personer i alla slags konstellationer?

Nä du. Jag hoppas folk går i paraden oavsett beslut från styrelse.

Jag får dra och peppa mig själv!

image

Det känns som om jag har haft en konstig helg men fråga mig inte varför. Jag känner mig förvirrad eller mer osäker på hur jag ska lägga upp min kost. Jag måste göra något radikalt för det här funkar inte längre.

För något år sedan sa jag att jag inte ska hamna i denna svacka som jag är på väg mot. Det är inte okej.

Jag försöker dra mig i nacken, peppa och låtsas som att jag har en promenadkompis som drar ut mig när jag orkar som minst.

Utsikten framåt kvällskvisten går inte av för hackor. Kämpa. Kämpa Majs.

image

Ett perfekt ägg!

image

Jag har väl aldrig tidigare lyckats med mitt ägg men idag. Hurra.

Hur kokar en ett ägg på bästa sätt? Alla har nog något eget om vad som är bäst? Jag fyller kastrullen med vatten och i med ägget. Sen glömmer jag bort ägget för nån minut och vips. Klart.

inns det många åsikter om. Alla ”vet precis” hur just deras ägg blir bäst, och bråk har uppstått om mindre saker. Ska man lägga ned det före eller efter att vattnet börjat koka? Hur länge ska det kokas? Ska det läggas i kallt vatten efteråt eller svalna av sig själv?

Det perfekta ägget är när gulan är varm och rinnig, insvept i äggvitan som är precis lagom fast. När äggvitan inte är varken slemliknande (vilket innebär att det inte är kokt) eller hård är den som silke och smälter i din mun, berättar Blumenthal för The Guardian.

Ägg på dig!

Jag förstår inte den här väntan?

Jag förstår inte hur folk kan sitta och gnälla över att ingenting händer eller att någon annan ska göra något. Vad hände med eget initiativ?

I stort nästan allt jag har gjort har handlat om eget bevåg inte att någon annan gör.

Det är lätt att sitta på sin stol och gnälla men gör något. Sträck på er och ta ett eget kliv.

Det är enklare sagt än gjort men nån gång blir det du som har banat vägen. Det kan vara för 1 person,  20 personer eller bara för dig själv.

Våga!

Lite träning så här en fredag!

image

Det finns ju egentligen ingen dag du inte kan träna på? Idag var en sån dag jag hade kunna träna hela dagen. Framåt kvällskvisten drog jag ut och småjoggade vilket gick sådär. Jag promenerar hellre en extra kilometer än spring.

image

Någon skojade lite halvt med mig om att jag har blivit tjock vilket stämmer. Jag kanske inte är tjock men för mitt eget mående och min självkänsla så bör jag gå ner 4-5 kilo.

image

Det är ju enklare sagt än gjort men jag ska inte blogga om min kommande träning utan det får ta tid fast rätt snabbt. 2 kilo på denna månad bör jag väl klara?

Chakana Estate Selection Malbec (nr 6664)

image

Har ni testat? Jag hämtade ut en flaska från Ica supermarket Alen eller rättare sagt svensk kassaservice.

Chakana Estate Selection Malbec (nr 6664) rött vin , Fruktigt & Smakrikt.

Årgång 2013
Alkoholhalt 15,0 %
   
Serveras vid cirka 18°C till rätter av lamm-, nöt- eller viltkött.

Smak
Mycket fruktig smak med fatkaraktär, inslag av björnbär, svarta vinbär, rosmarin, viol och choklad.

image

Mycket fruktig, nyanserad doft med fatkaraktär, inslag av björnbär, svarta vinbär, pepparmynta och choklad.

Det kostar inget med bra engagemang!

image

Hur firar vi våra traditionella dagar och sprider dom på bästa tänkbara sätt? Det vi tycker är traditionellt kanske en annan inte håller med men igår ville Roger en utav våra Newcomers från RFSL Hälsingland och Centrat för allas lika värde se och få ta del av vårt Valborgsfirande.

RFSL Hälsingland har sitt näste på Centrat som erbjuder en mötesplats och ett nätverk för den som har flytt förföljelse på grund av sexuell orientering, könsidentitet eller könsuttryck.

Lokalen är till för alla och lokalen upplåter rum/kontor och samlingsplats till den som är asylsökande, för dig som fått asyl eller som flyttat hit genom anknytning eller bor på orten av andra orsaker.

När jag frågade Roger igår så nämnde han att de enda gånger dom eldar en brasa är på nyårsafton annars är det straff på eldning. Lite som här. Du får inte elda hur som helst eller när som helst.

Som tur är har våra Newcomers en bra omgivning och har en stor samhörighet till Centrat,  Idell,  Jonna, Jocke och många andra.

I helgen spelar en utav dom fotbollsmatch i Stugsund med Stugsund i division 4 för dig som vill göra något spontant.

Tänk dig själv att du flyr till ett land där du inte känner till något förutom glädje att du får vara fri för ett tag tills du eventuellt får dina fyra siffror men du vet inte vad som kan erbjudas.

Många av våra Newcomers går hem till sitt rum och sitter där och väntar,  väntar och väntar. Det är en sådan stor glädje att vi har Centrat som alla med olika utanförskap kan besöka och få ro eller känna sig delaktig i samhället.

Vad gör vi? Vad kan du göra?
När du känner att du vill göra något speciellt för nån (exempelvis för våra Newcomers) sök upp någon från Centrat så kan vi förmedla vidare.

Du kanske vill ägna nån timme, hel eller halvdag åt att visa någon runt, fixa picknick, låta dig öppna dörren till din stuga eller någon annan aktivitet som sprider känslan och inkludering.

Allt behöver inte kosta pengar. Jag kan garantera er att all tid som kan ägnas utanför fyra väggar är uppskattat.

Igår när jag och Yohanna tog med Roger till Sandarne och IP i Söderhamn för korvätning, uppträdande och braständning så var Roger otroligt glad. Trots kyla och isiga vindar då visade vi en del av Valborgsfirande.

Under Söderhamn Pride kommer alla våra Newcomers givetvis gå in gratis på de tillställningar som kostar samt även vara till hjälp i den mån dom orkar och kan.

Det finns så många olika sätt att engagera sig på. Har du idéer på sociala aktiviteter? Vill du vara med och ordna en stödfest, hjälpa till att samla in pengar och kläder? Vill du fungera som lots och hjälpa till med vardagslivet? Kanske finns det möjlighet för er att bjuda in till svensk midsommar, en tripp till någon stad utanför Söderhamn, samla ihop ett gäng och dela på kostnaden för bio eller ett besök på restaurang? Tveka inte att kontakta någon på Centrat eller RFSL Hälsingland.

image

Hektiska dagar

Nu tror jag det börjar lugna ner sig lite? Vi har haft fullt upp med arbete, bokningar, klartecken och tålmodigväntan. Saknar Gotland. Ser att en kan resa dit från 195:- men sen då? Hotellboende eller hus är lika dyrt som att dra utomlands och då väljer jag det sistnämnda oavsett hur fin Gotland är.