STJÄRNSPÄCKAT PÅ MEGA ESC PARTY 2015!

image

Då är det dags för årets mega eurovisionparty. Dj Kenny Solomons som kommer till Söderhamn 29/5 för både föreläsning och spelning spelar naturligtvis på Sveriges största Schlagerparty som bla Dj Bernhard styr över. Bernhard kommer tillsammans med Dj Pamela och Magnus Carlsson lördag 30/5 till Arton.78. Om det blir andra överraskningar återstår att se.

Efter ESC-finalen nu på lördag vill ingen sitta kvar hemma i soffan; alla vill ut på stan och fira Måns seger (eller dränka sina sorger i en fontän).

I NORRA LATINS storslaget vackra foajé bjuder Bernhard (Candy) och Rille Hante (Stockholm Pride) in till MEGA ESC PARTY 2015. Där kan man göra både och. Vi kan tom se själva omröstningen på storbildsskärm, så skynda ner till Norra Bantorget i Stockholm medan den alltid så trista mellanakten pågår.

Strax efter kl 01:00 leder radio- & ESC-stjärnan KIM KÄRNFALK den stora SCHLAGERSHOWEN (om vi tjatar kanske hon putsar av sin Eurovisionlåt?). Vår egen MARIETTE sjunger sin megahit och Melodifestivalsveteranerna Gregor & Terran från STORSCHLAGET (Måndag hela Vickan) bjuder på både eurovisionvinnare och mello-hits. DINAH NAH som tidigare under dagen gigat i både Gbg och på Jönköping Pride stressar upp till Norra Bantorget för att få köra årets dansgolvsrökare för oss. Schlagerikonen LINDA BENGTZING drar av ett par av sina 379 fantastiska Melodifestivalslåtar.

Sedan höjs stämningen ytterligare då Superstar dj’s KENNY SOLOMONS och MAKKAN jockar glada låtar alla känner på deras två dansgolv. Ingen lär sitta still.

Sist Bernhard och Rille jobbade ihop vann de priset för Årets Roligaste Kväll åt Stockholm Pride, på QX Gaygala. Nu är det dags att göra om succén…

När: lördag 23 maj 2015, kl 23:00–05:00
Var: Norra Latin, Drottninggatan 71B
Ålder: 18+
Förköpsbiljetter: Restaurang Torget & Secret Garden i Gamla Stan. 150 kr (ink garderob).
Entré i dörren: 220 kr (ink garderob)

https://www.facebook.com/events/832021756885099/

(Har du frågor på detta kan du ringa eller messa Rille på 0708 – 10 76 88. Eller maila richard.hante@egmont.se eller facebooka Richard Rille Hante…)

https://www.facebook.com/events/832021756885099/

https://www.facebook.com/events/832021756885099/

Söderhamns friskola blir kvar!

Då har jag verkligen fått nytändning på vad som är viktigt och politiken börjar bli intressant igen. Jag tycker det är mycket som har tappat fokus och på fel anledningar rent generellt. Jag är inte för smutskastning eller vad andra partier säger och gör. Jag vill hitta det väsentliga.

Tidigare om åren och fortfarande så ligger äldrepolitiken högst upp på prioritetlistan.

Jag tycker det är alldeles bedrövligt att vi ska behöva kämpa oss till bra och matnyttiga alternativ för barnets bästa och framförallt för framtiden.

Jag fick i alla fall bra information från Magnus Svensson (C) att föräldramötet på Söderhamns friskola ikväll var väldigt positivt.

Skolan blir kvar.
- rektor klart
- nästan 100% klart med lärare till hösten
- en styrelse är utsedd att jobba med bildande av föräldrakooperativ
- handlingar till skolinspektionen om övertagande är påbörjat

Det var ett fantastiskt möte på många sätt. Framförallt via allt engagemang och viljan till att drifta skolan vidare

Så till alla föräldrar som funderar vart ert barn skall gå till hösten – ett tips är Söderhamns friskola säger, Magnus Svensson  (C) som har en stor och ledande roll för framtiden och ger yngre ett hopp på mänskligheten och där föräldrar med barn bör kunna ha rätt att välja själv.

Att våga chansa!

Jag är rätt försiktigt och tillbakadragen i många avseenden tyvärr. Många tror att jag gillar att synas för att jag blev lite av en frontfigur i samband med Hälsinglands första Pride.

Det kändes lite som att en människa med lite annorlunda bakgrund bör fronta. Jag avskyr det. Tycker inte alls om. Jag blir jätteglad när mina medarbetare tar intervjuerna. Mitt arbete blir inte bättre för att mitt nylle syns i tidningen.

Jag jobbar bäst undercover. Jag har inget behov med att berätta allt jag gör och har ett finger med men vad gör en inte för mänskligheten.

Idag har det hänt oerhört mycket som jag gläds med att få berätta inom kort. Jag är inte den som basunerar ut något förrän jag vet att mycket är på banan.

Däremot så lönar sig hårt arbete, gråt, frustration och ilska väldigt mycket i längden. I samma veva som den energin har skapats så är det förbaskat roligt då dörrarna öppnas på glänt och du behöver inte smörja spjället så hårt för folk vet idag vikten av viktiga arbeten.

I samma veva som jag jobbar på sidan av Anna Idell och i väntan på jobb som är lite av min dröm så vågade jag chansa på ett annat.

Jag sökte något som jag själv tvivlar på att få men som jag skulle ha varit i behov med som yngre.

Om det inte skulle gå vägen har dörrarna öppnats och vägen mot det mål jag tidigare har haft har fått ett uppsving.

Nej till friskola?

Jag har inte orkat engagera mig politiskt eller haft en åsikt men nu tappade jag tålamodet då jag läste om att Söderhamn har tackat nej till Lust & Lära,  en friskola.

Jag tycker det är bedrövligt att våra barn inte ska kunna få ta sig rätten att få välja skola när det gäller ens saker som har stor betydelse för ens egen framtid. Det bör väl ändå vara grundläggande?

Har vi det fria valet så möjliggör det för varje individ att hitta sin egen undervisningsform som passar han, hon eller hen.

Likväl som ett privat äldreboende. Att varje enskild individ bör ha rätt att välja efter den möjligheten som ges och kan passa med vård och omsorg av hög kvalitet till den som behöver det, som att möta utvecklingen med allt mer friska och självständiga äldre.

En dag för alla barn 6:e Juni!

Den 6:e juni kör Anna Idell ”En dag för alla barn” för 3e året på rad i Söderhamn. Ett koncept som är uppskattat från företag såväl föreningsliv men framförallt barnen vars föräldrar som äntligen kan göra något ihop.

Exakt samma koncept kommer att köras i Trönö. Jag tycker det är superbra att flera engagerar sig. Det är lite med vad en vill när en arbetar med uppmärksammade bra saker.

När det gäller att ta en annans liknande namn och koncept uppkommer frågan om ansvar för varumärkesintrång som kan föreligga kan jag tycka.

I stora vida världen kanske det funkar att kopiera andras koncept som har tagit månader att bygga upp. Det är fint att andra tar efter och skapar en trend men trender i all ära?

Varför sätta exakt samma koncept på samma dag? Varför inte välja datumet veckan efter så det blir större spridning samt locka större rulljans. Att få flera att åka ut kontra åka in.

Det är lite som att Trönö skulle ha en egen Pride exakt samma datum som Söderhamm.  Det får inte bli vi mot dom. Är vi på den nivån så har vi tappat fokus. Det är inte ens smakbart. Det är mer aptitlöst.

Jag är verkligen för konkurrens på lika villkor men här känns det lite som ett statement som jag inte riktigt kan sätta fingret på.

Det känns lite som sjörövare mot pirater!

Hemleverans behövs även på landsbygden

Något jag saknar är hemleverans, att slippa gå i affären och trängas eller stå i kö. Det var så himla skönt med mataffären.se då jag bodde i Stockholm. Det sparar tid, enerig och det är så himla smidigt. Varför skulle hemleverans inte fungera på mindre städer där det dessutom kryllar av fler barnfamiljer? Tänk att sitta och klicka i mjölk, frukt, bröd, kött, fisk och lördagsgodis i lugn och ro. Vilken tid du sparar med att inte behöva dra med barnen till bilen och allt som har med påklädning att göra. Du sparar bensin vilket resulterar till mer miljövänligt. För att inte tala om leverans till sommarstugan vid en viss tidpunkt och dag? Åh!

Eskilstuna kommun satsar stort på HBTQ-arbetet

22-23 maj är det dags för årets Springpride-festival i Eskilstuna. Efter 8 år av medverkan på Springpride ska Eskilstuna kommun nu satsa stort på ett mer strategiskt arbete med HBTQ-frågor.

Jag tycker det här är så glädjande att läsa efter alla år som Johan Bergquist  (M) har slitit och byggt upp tillsammans med stark styrka bakom sig. Jag som fick vara med från början och pressbevaka samt arrangera transdagen ser Eskilstuna som en stark förebild som har orkat hålla ut.

Satsningen innebär bland annat att Eskilstuna kommun tar fram en policy och en handlingsplan för HBTQ-arbetet.

– Framöver ska det tydligt märkas att Eskilstuna kommun är till för alla. Alla som vänder sig till kommunens verksamheter ska få ett respektfullt bemötande. Det handlar om människovärde och det är viktigt att markera alla människors lika värde oaktat kön, sexuell läggning, könsuttryck och könsidentitet, sägerAnnelie Klavins Nyström (M), kommunalråd och ansvarig för HBTQ-frågor i Kommunstyrelsen.

Målet för Eskilstuna kommun är att klättra i rankingen som RSFL och Sveriges kommuner och landsting utför av HBTQ-vänliga kommuner. – I den senaste rapporten som gjordes 2014 låg vi på plats 30 av totalt 138 kommuner som svarat på undersökningen. Målet med ett strategiskt arbete är att placera oss på topp tio, säger Karin Gagner, jämställdhetsstrateg.

Tillsammans med Landstinget Sörmland, Mälardalens högskola och Polisen håller Eskilstuna kommun tre öppna föreläsningar fredag 22 maj i Stadshuset.

(Söderhamn kommer på 22a plats men det ska bli spännade att se rapporten för 2015)

WHO

image

Söndag, den 17 maj 2015, var det 25 år sedan den internationella världshälsoorganisationen WHO fattade beslutet att inte längre klassa homosexualitet som en sjukdom. Sedan 2004 uppmärksammas denna dag världen över under namnet IDAHOT, eller Internationella dagen mot homofobi och transfobi.

Arbetet för lika rättigheter för sexuella minoriteter har gjort framsteg, men homofobi, bifobi och transfobi är fortfarande utbrett i många delar av världen. Vi har ett gemensamt ansvar för att fortsätta bekämpa sociala normer som diskriminerar sexuella minoriteter och strukturer i samhället som förhindrar alla människors lika deltagande.

Det var inte megafullt på stan men RFSL Hälsingland uppmärksammade och spred engagemang vidare till någon och samtidigt visade att i vår aktiva förening vill vi vara med att förändra och våga bana vägen för dig och dina. Tillsammans!

Georges Dubeouf Morgon

image

Dags för lite tips på vin som passar bra i sommar!

Beaujolais- Village är ett idealisk sällskaps -och måltidsvin i sommar. Den serveras med fördel lätt kyld (12-15 grader) i sällskap med vit fisk, fläsk, kyckling och charkuterier. Vinet har en harmonisk karaktär och är mjuk och lätt i smaken med inslag av b.la jordgubb och vinbär och med en frisk syra. Ett vin framställt med omsorg som ska drickas under lättsamma och trevliga stunder!

Georges Dubeouf Morgon är en elegant och smakrik Beaujolais med aromer av hallon och körsbär. Vinet är läskande med fräscha smaker av bär och frisk syra, utan antydan till stävhet. Den serveras sval och gör sig utmärkt tillsammans med sallader, ljust kött och rådjur. Georges Dubeouf Morgon lagras utan några problem upp till 6 år om årgången tillåter och är ett mycket intressant vin som rör sig spännande i sin karaktär under lagringstiden.

Beaujolais-Villages
Ursprung: Frankrike, Beaujolais
Druvor/Råvaror: Gamay 100%
Årgång: 2012
Pris: 79 kr
Systembolagsnummer: 5003
Alkoholhalt: 12.5%

Morgon
Ursprung: Frankrike, Beaujolais
Druvor/Råvaror: Gamay 100%
Årgång: 2012
Pris: 95 kr
Systembolagsnummer: 5106
Alkoholhalt: 13%