Vi strävar efter ett hållbart Sverige där människor får bestämma mer själva!

Närodlad PolitikCenterpartiet väljer att gå in som huvudsponsor på Söderhamn Pride 5 års jubileum. Då frågorna är lika viktiga nu som för 5, 10, 20 år sedan.

Vi behöver alltid stå upp för varje individs rätt att vara unik och att all kärlek är unik. HBTQ frågorna är lika viktig nu som alltid!

Vi ser vad Söderhamn Pride under dessa år betytt för Söderhamn som kommun. Vi är öppnare, vi är mer tolerant. Vi vill att den resan skall fortsätta. Det mår individen bra av, det mår Söderhamns kommun bra av. Det är en win-win !

Att lägga en liten summa pengar för att stödja detta och för att kunna göra 5 års jubileet till något extra känns som en självklarhet.

Happy Pride

Magnus Svensson
Gruppledare (C) Söderhamn
Distriktsordförande (C) Gävleborg

Varför öppnade vi dörren när ni stänger igen den?

FintOm det inte hade varit krig och elände i världen så skulle vi aldrig ha öppnat vår dörr. Som vi sen stängde igen!

Jag skulle aldrig ha fått så mycket kärlek, värme och ny förmåga att förstå, se perspektiv på livet från nya tillvägagångssätt beroende på orsaksförhållanden. Jag skulle aldrig ha fått så många nya vänner och bekanta samt fyllt på mitt matfotograferande med kryddor jag aldrig tidigare har smakat.

Jag har inte alltid sett mitt jobb som arbete under olika situationer. Jag har sett mig mera som ett stöd, en närvaro och en röst. När ingen annan lyssnar eller förstår 24/7 gällande vissa frågor så har man ändå försökt ge ett snabbt svar även om svaren inte alltid är tillräckliga men jag vet ändå att det är betydelsefullt att vi har funnits där.

Jag har inte kunnat klara av att göra underverk, det har vi gjort tillsammans. Jag kan inte riktigt sätta fingret på något specifikt för vi har gjort så otroligt mycket beroende på vem du frågar. Det har varit dagar, kvällar och nätter en har gråtit på rummet. Inte för att det är synd om mig utan för situationen av frustration och tillvaron. Den har varit så fruktansvärd många gånger över att jag inte kan. Om vi bara kunde trycka på en knapp så skulle världen se helt annorlunda. Det är bara flummigt att tänka så, jag vet. Det är en önskedröm som jag delar med väldigt många.

Det finns så mycket att skriva. Det finns så många flera berättelser som borde komma upp till ytan. Det är inte tillräckligt, det är inte för mycket, utan det är snarare för lite. Se bara vad som händer med alla självmordsförsök, ungdomar orkar inte gå till skolan för det enda dom tänker på är sitt uppehållstillstånd.

Jag minns när eldsjälen Niklas Johansson (finalist årets eldsjäl) från Sandarne IF i våras åkte runt på Campus med en fotbollströja. Redan då var det en ungdom som hade fått utvisning och alla klubbkamrater skulle signera tröjan som ett minne. Det var då det blev verkligt för mig men jag hade ändå aldrig i min enfald att det skulle bli så här. Trodde du?

Varför öppnade vi dörren när ni stänger igen den? 

Vänsterpartiet Söderhamn dubblar!

Kvällens bästa avslut för idag!

– Vänsterpartiet Söderhamn väljer att mer än dubbla sitt ekonomiska stöd till Söderhamn Pride så här till 5-års jubileet och vi ser fram emot att återigen vara en del av en folkfest och ett folkbildande event som är både viktigt och nödvändigt. Söderhamn Pride har blivit en del av Söderhamns identitet och något som många av oss längtar till varje år. När dagarna är över och prideflaggorna halats så är det viktigt att vi kommer ihåg att ta med oss den kunskap och de insikter vi fått under resten av året i alla våra olika uppdrag och i vår vardag. Våra förväntningar på årets pride är stora och vi är övertygade om att vi kommer få härliga regnbågsdagar tillsammans!

Hallonsylt till kycklingen?

jo

Idag bjöd en ungdom oss på lunch. Vi åt kyckling, stekt potatis, ris och sallad på CFL. Jag orkade inte fråga köket om såserna var laktosfria så jag tog hallonsylt som förmodligen var till pannkakorna? Hur många pannkakor god man åt törs jag inte berätta men det var inte så farligt. Jag tycker att det är så himla fint att bli bjuden på mat, det händer definitivt inte ofta rent generellt men när det kommer till någon som vanligtvis inte har möjligheterna så berör det extra mycket trots att jag själv säger nej.

” Jag gör bara mitt jobb ”

itEn dag med fullfart. Jag gick av mitt pass 12.00 och sen dess har det varit möten och händelser jag aldrig ens kunnat drömma om, möjligtvis mardröm? Hur kunde det bli så här i Sverige? Hur kan en del vara så inhumana och känslokall med uttryck ”jag gör bara mitt jobb”. Det gör jag också men jag försöker ta mig tusan göra ännu mera än vad jag egentligen har befogenhet för och jag vet flera med mig. Det är inte många men vi finns. Tur är väl det? Det är förvisso redan kaos men varför skapa mer?

Stötta Söderhamns kvinnliga företagarförening!

Anna Maria Olsson Edholm (Hårcenter) Gustav Bergwaahl (Wella) Mats Edholm (Eat & Meet, Hårcenter, Waynes Cofffe) Madeleine Lithander (The Winery Hotel, MADY) Jenny Olsson (Hårcenter)

Anna Maria Olsson Edholm (Hårcenter) Gustav Bergwaahl (Wella) Mats Edholm (Eat & Meet, Hårcenter, Waynes Cofffe) Madeleine Lithander (The Winery Hotel, MADY) Jenny Olsson (Hårcenter)

Idag läste jag att Anna Maria Olsson Edholm är ny ordförande för kvinnligt företagande i Söderhamn. Alltså, det kan ta mig sjutton inte bli bättre. Anna Maria är en driftig företagsledare och var med och grundade stans bästa hårsalong, Hårcenter frisör och shop som har utvecklats till en enorm kapacitet som bidrar tillväxt, konkurrenskraft på lika villkor och förnyelse i  svenskt näringsliv genom att skapa arbetstillfällen, praktikplatser samt möjligheter att nå sina drömmar med kam och sax i handen.

Söderhamns kvinnliga företagande med drivna och driftiga entreprenörer kan göra affärer med varandra, utbyta erfarenheter och marknadsföra sina företag. Passa på att ta del och hjälp och tillsammans kan ni finna inspiration och glädje genom att lyfta upp stan och allt som händer utanför.

Tjejer och kvinnor rent generellt är inte så bra på att ta kredd, säga till sig själv att ”jag är så bra” eller till varandra. Det här var riktigt bra.  Söderhamns city och orter utanför som Norrala med Ida Frid, Kungsgården, Trönö och Ljusne börjar få en ny anda om vi kan se allt som börjar att hända. Genom SM-veckan var det mycket som förändrades, alla hjälptes åt och gjorde något bra och den andan sitter fortfarande kvar. Håll till godo.

Bor du i Hälsingland och vill gynna Söderhamn, är företagare och inte bli medlem, bli idag eller fundera nån sekund, flyttar du till Söderhamn så tveka inte att gå in som medlem.

Bli medlem Här: http://www.skff.se/formularsida.html

Att visa respekt för tiden!

ClockHäromdagen var det en ungdom som sa till mig att det var 3e gången jag tittade på min telefon. Och det var första gången han såg att jag tittade på mobilen när jag jobbade. Det är inte riktigt sant men det är självklart att jag fokuserar på arbetet före min telefon. Herregud. Något annat skulle vara otänkbart. Jag vill själv ha full fokus så varför inte begära det jag själv önskar? Jag lägger stor vikt över andras beteenden och tar det med mig vid andra tillfällen. Hur gör du själv? Ägna din tid åt det du tycker är värt och visa respekt över tid och träff. Jag går exempelvis inte och träffar någon som bara sitter med sin mobil. Varför skulle det ens vara trevligt? Nu är det dags för lunch.

Pridearbetet är som ett tivoli….

C1….Pridearbetet är som stort nöjesfält med skräckblandadförtjusning. Jag avskyr skräckhuset eller vad det nu heter? Jag har varit in där 1 gång och då drog jag sönder någons skjorta och grät. Då gick jag i årskurs nio.

Det har varit några tuffa dagar men det är i kombination med mitt ordinarie arbete. Ungdomarna ska flytta och ingen tänker på barnets behov i centrum och det ska informeras och det ska bollas som om det vore ett roluettspel. Ungdomar planerar flykt från Sverige och jag har sett hur ungdomar packar och sorterar vad som kan vara rimligt att få plats i en stor ryggsäck. I samband med detta ska arbetet för en Pridevecka knytas ihop.

Jag har delegerat ut men som många kan känna, känner jag, det går fortare att göra det själv än att förklara. Tiden räcker inte till. Vi jobbar 13.00-12.15 eller 11.00-23.00 eller 12-22 beroende på vilken dag det är och ibland jag är så uttömd på kraft att det knappt finns något kvar men det finns. Jag är kvar och jag skulle inte göra något halvdant. Jag blir trött men jag kommer lika fort tillbaks och ser sällan något problem. Vi löser dom.

Nu när Magnus Svensson från Centerpartiet hörde av sig blev jag glad. Alla positiva besked ger hopp och ännu mer kraft vilket också innebär att jag ibland kanske sätter en standard som är over the top? Det är bara ett femårsjubileum i år.

Det har tagit på kraften för att en måste ge så mycket utav sig själv och det blir många gånger personligt. Jag tar själv fram min personliga resa och jag nästan tömmer mig själv på en del möten. Samtidigt gömmer jag mig fortfarande. Det är nu på slutet jag har nämnt att jag jobbar med Pride för ungdomarna när dom har sett och googlat på nätet och sett i tidningen. Ungdomarna är smartare än mig. Jag har även dolt RFSL-loggan på jackan med svart tjep. Förutom nu på slutet. Du kan ju bära en Pridelogga utan att vara något speciellt. Att Prideflaggorna hänger vid Tempo Vågbro har varit en hjälp för mig vilket har inneburit samtal på flera olika vis.

Så en blandning mellan förlust på tombolahjulet och en fartfylld känsla från Eclipse som är en av världens högsta slänggungor är det härligt att få lyfta upp Centerpartiet som huvudsponsor till Söderhamn Pride. Vi är två likheter i olikheter som lyfter integrationspolitiken och HBTQ-frågorna.

Pride är inte bara en fest utan också en tid för reflektion, vi får aldrig ta mänskliga rättigheter för givna.

Pride är inte bara en fest utan också en tid för reflektion, vi får aldrig ta mänskliga rättigheter för givna.