Att hänga ut en begravningsbyrå?

När restauranger får varningar om att det är smutsigt och eländigt i kök, bland hyllor, varor och livsmedelshantering samt för att inte tala om ismaskin. Då får krogarna nästan stänga. När
personal från kök och servering röker öppet i samma kläder som det serveras mat i eller möte med gäster, så är det knappt nån som reagerar längre? Vad hände med dessa regler och förordningar?  Hur trevligt är det med en rökluktande serveringspersonal. Det är lite som att någon skulle servera dig mat med bajs på byxorna. Ungefär lika snuskigt.

Då är det väldigt noga med att inte peka ut krogens namn vilket är på både gott och ont. Samtidigt kan de ge spekulationer på att det är just den krogen du sitter på när det själva verket är den krog som du minst anar? Vore det inte bra att få reda på vilket matställe det än gällde så slapp fler insjukna av dålig mat eller veta att personal brister i rutiner?

Är inte det en viktigare nyhet än att en vaktmästare på en begravningsbyrå har gjort ett fel? Det är något såklart ingen önskar sig. Vem sjutton vill det med flit? Jag hade däremot inte kontaktat tidningen men jag hade skrivit öppet, bloggat som tusan och kanske blivit kontaktad, jag hade nog gärna vilja att hela världen skulle veta vilket fel som har gjorts.

Jag har full förståelse för det. Det jag däremot inte förstår är varför det är så viktigt att hänga ut begravningsbyråns namn? Är det för att skända byrån som vet och förmodligen är hur ledsen som helst för det felande som inte ska inträffa. Det räcker med att en status bland tusen vänner vet vad som har hänt för att söka sympati men att en stor tidning skriver och hänger ut just namnet är för mig frågande.

Rätta mig gärna om jag har fel!

Make your time great!

image

Solen lyser riktigt friskt och hade det inte blåst skulle värmen ha varit lite behagligare.

Efter lite intensivt arbete så löste sig vårt ”lilla” problem. Kalle på Bilbolaget Söderhamn tog en avstickare från sin semester för att hjälpa till.

Jag tycker det är fruktansvärt bra värdskap. Ibland är du en stolt Söderhamnare, ibland mindre stolt. Vid sådana här tillfällen så glöms nästan allt det andra som pratar mer än skapar verkstad.

Son jag tidigare har skrivit så rekommenderar jag starkt Kalle och Bilbolaget Söderhamn men framförallt Kalle, han är en bra person där du som kund bemöts så som många gör efter en hbtq-certifiering. En bra säljare med gott bemötande oavsett han, hon hen så förstärker det intresset till sälj.

I morgon åker vi från Söderhamn och jag kommer att uppdatera om vår resa samt deltagande ner. Jag kommer också försöka lyfta upp lite små värdefulla meningar om vad det betyder för våra newcommers att få delta under paraden i Stockholm.

image

Jag som är en sucker för bra ljud och ljus älskar alla regnbågsfärger som lyser upp vår bil tog såklart bildminnen. Någon annan kanske hade fotograferat motorn?

image

image

image

image

image

image

Här var vi på SBS reklam där vi alltid får exemplarisk service och där ingenting är ett problem. Helt klart värt att lyfta upp.

image

image

image

image

Kalle Söderlund – Bilbolaget Söderhamn

Det är ett par som har följt vår resa med letande av bil då det hade skett dubbelbokning.

Vår kontaktperson var på semester men han hade fått nys om vårt ”problem” så han avbröt semestern och åkte in till sitt jobb. Hur värdefullt är inte det? Inte bara att vi får bilen sponsrad utan han vilket värde det är för att kunna få delta i en parad som i så många andra länder är kriminellt och dödsstraff.

Nu har Sverige kommit långt men fortfarande behövs Pride.

Tack: Åke Hellström, Carina Karlsson, Niclas Brodin, Anders Waller som har gjort vad ni har kunnat.

Vi alla som ska åka ner har kämpat i 12 timmar tills Kalle räddade oss.

Tack.

image

Oj vilken dag!

Det ska inte gå för smidigt i ett arbete?  Eftersom Pridearbetet tar en evig tid och det är mycket vi måste kämpa ännu hårdare för så var det så skönt att vi fick klartecken från Bilbolaget Söderhamn för 1 månad sen att Söderhamn Pride skulle få en bil sponsrad med tanke på exponeringen av marknadsföring vi skötte från morgon till kväll med tusentals klick och siffror.

I tisdag fick vi klartecken på att allt var i sin helhet eftersom vi bara gjorde en snabb uppdatering.

I morse fick vi reda på att bilen är dubbelbokad så här står vi utan bil med betald startavgift i Stockholm Pride paraden, dekaler och 7 förväntasfulla personer som ska representera Söderhamn Pride på lördag.

Vi har jagat minibuss över hela stan, Bollnäs, Hudiksvall och Gävle.

Anders Waller på Ica frågade utan att vi inte ens visste Norrala IF som tyvärr är på match under paraddagen annars hade vi fått låna.

Friidrotts-SM bilen hade varit ett ypperligt tillfälle för marknadsvärdet. Att åka igenom en stor del av Sverige och synas från Söderhamn, Gävle, Uppsala och Stockholm mot parad där ca 500 000 kommer att heja fram alla sektioner. Dom var först intresserad men sen fick vi ett nej. Går det inte så går det inte. Tråkigt för oss bara.

Lönns Buss skulle ha lånat ut om inte deras bussar var upptagna.

Sven-Erik Lindestam hade ingen möjlighet att hjälpa oss.

Nu återstår ett samtal från Niclas Brodin som gör allt vad han kan trots att han har semester bland fisk och fjäll. Det tycker jag är storaktigt samt värdefullt.

I morgon fortsätter jakten på minibuss. Tack alla som har gjort något utan vår vetskap. Det betyder så mycket.

Är det så att vi inte får tag i en minibuss så åker 5 personer ner och 2 av dom är newcommers vilket är lovat. Jag håller alltid mitt ord och lämnar såklart min plats.

Tack!

image

Pride come out and Dance!

image

Jag gick igenom lite skivor och inser att jag förmodligen är ensam om detta? Alla spelar via spotify eller andra listor på nätet. Jag själv är väl inte uppdaterad med det nyaste men å andra sidan blir det jubel när det härliga eurodisco spelas på dansgolvet. Eller?

Vilken dag i solen och skugga!

image

Jag behöver verkligen flera sådana här dagar. Jag vaknade, somnade om, drack kaff, läste hbt -handboken för företagare,  drack vatten, åt lunch och kände att inget drar i mig idag. Samvetet över alla måsten och krav hänger såklart över mig som en skugga men förmiddagen är nästan komplett.

image

Prideflaggan på Allsång på Skansen

image

Om det är någon gång jag ser framemot Allsång på skansen så är det under Prideveckan. Oavsett vilka artister som uppträder så är der vackert. Det  Prideflaggas för fullt under bästa sändningstid. Jag ryser över att få se denna viktiga symbol för HBTQ-personer. Det låter fjantigt för den som inte bryr sig men vikten över denna symbol är värdefull.

image

image

image

HBTQ-certifieringen är igång!

Då fick jag information om vilka verksamheter i Söderhamns Kommun som kommer att HBTQ-certifieras. Jag är oerhört glad för informationen och val av verksamhet. Efter ett samtal med förvaltningschef Tomas Nordgren så har detta arbete varit igång sen en tid tillbaka och i november kommer informationsavdelningen, och näringslivsenheten samt 1  verksamhet som ännu inte är klart HBTQ-certifieras av RFSL.

I november drar 3 verksamheter igång. Ett riktigt bra val av verksamheter där människor möter människor och där vi kan arbeta större över att det inte bara är människor som kommer till den attraktiva staden som nu kan färgas på ett ännu mer förstående perspektiv som genererar starkare dragningskraft  för företagare.

Jag tror att näringslivsenheten och information kommer att skapa en bredare acceptans på förståelse även om många redan är oerhört tillmötesgående men en hbtq-certifiering visar stor öppenhet.

Vi vill ju locka till oss turister och bli attraktivare som kommun. Att näringslivsenheten hbtq-certifieras betyder mycket för gayturism och där vi konsumenter/aktörer kanske kan lockas på ett annat sätt med dom starkare företagen som finns runtom som ser mervärdet i att stötta HBTQ community. Nu kan vi förklara och arbete bättre på ett helt annat sätt än tidigare? Det är bara se på Attendos utbildning med hbtq-certifiering. Under det år som certifieringen pågick avslöjades många oreflekterade tankar och även fördomar som dom inte trodde sig ha.