Älgfärsbullar & Bache Gabrielsen, fine cognac

image

Idag har jag lagat älgfärsbullar som ska serveras till julafton.

image

Om jag får säga det själv så kan det ha varit dom godaste jag har gjort. Skulle passa bra även till gräddsås, potatis och gelé.

image

Jag kanske rullar flera vi får se. Jag gjorde även en saffransgratäng och Janssons frestelse.

image

Till det drack jag inte vin utan det fick bli ett litet smakprov på Bache Gabrielsen, fine cognac.

Ensam på Julafton?

image

Vad händer på julafton?

Många kör ju öppet hus på dagtid men det är oftast på kvällarna ångesten slår in för en del, inte alla. Så om centrat har möjlighet att ha öppet på kvällen på självaste julafton så har vi det.

RFSL Hälsingland har även kvar lite godbitar från resterande evenemang som vi skänker till dom som kommer att vara på plats.

Det viktiga i det här är inte vad vi bjuder på utan att vi kan vara tillgängliga för en mötesplats för alla. Att vi kan samarbeta så nära med Anna idells verksamhet bevisar bara på gemenskap.

Det viktiga i detta är också att vem som helst får dyka upp och jag tror många kan känna samma sak utan att må dåligt.

Känner hen sig ensam så ska en inte göra det för platsen är för alla. Vi kommer att öppna upp 15.00 och stänger när folk känner att det är dags för att gå vidare.

Platsen kommer att fyllas med värme och förstående personer som tycker julen är jobbig av flera olika anledningar.

Jag är stolt över att vi kan bredda våra evenemang samt tillställningar för den som det berör.

Nino Ramsby kommer även att spela akustiskt och Nyman’s krog sponsrar med lite godsaker.

Stirr på Coolstuff

image

Idag kom denna automatiska såsvisp fram väldigt lägligt då jag bakade julgodis.

Ställ din nya köksvän i pannan så står den där och rör i tre olika reglerbara hastigheter. Ingenting blir bränt, ingen blir stressad och du kan stå där och hacka sallad i godan ro.

Finns på coolstuff.se

Exotisk green på Eat & Meet

image

Igår blev det premiär på Exotisk green på restaurang Eat & Meet i Hälsingland, Söderhamn.

image

Det beställdes även in Mojito och daiquiri.

image

Jag ville ha en 4 baeliys men den var slut så det blev likör 43, kaluha med laktosfri mjölk.

image

Lynchberg lemonad.

image

Pinot Noir!

image

Och Budweiser. Allt sällskap för hela kvällen var trevlig, informativ och behaglig. Dags för frukost!

Idag blev jag medlem i SPI

image

Idag träffade jag Roland Laurin som är ordförande i SPI i Söderhamm.  Sveriges pensionärs Intresseparti är ett självständigt,  demokratiskt och riksomfattande parti,  vars främsta uppgift är att tillvarata pensionärers, blivande pensionärernas och funktionshindrades intresse i de politiska församlingar.

Partiet arbetar tvärpolitiskt och driver sakpolitik till nytta för samhälle i dess helhet, värnar om individens frihet,  verkar för ökad social trygghet och högre livskvalitet för alla.

Jag har alltid brunnit för äldrepolitik oavsett synligt eller osynligt intresse. Under dagarna eller under några år har jag funderat över SPI och vad dom gör. Idag vet jag. Jag ska själv bli äldre och vi kan alla vara eniga om att vi åldras.

Idag röstar vi för vår framtid,  hur det kommer att se ut om fyra år, mera funderar vi inte så mycket över.

Många funderar över äldreomsorgen,  vården och hur det kommer att bli. Det är högbelastning och köerna växer. Undersköterskor går på knä men dom flesta gör sitt jobb till över 190%.

När man blir äldre kan det vara skönt att få stöd och hjälp med vardagliga sysslor som hör livet till. Att få god och vällagad mat, att få hjälp med att komma ut och njuta av omgivningen kan vara små saker som gör livet extra gott på ålderns höst eller under vårens glada färger.

Det är fint om en kommun har möjlighet att erbjuda permanenta boende med olika inriktningar, eller korttidsboende för vård och omsorg under begränsade perioder inom det privata och kommunala där vi arbetar utifrån att varje människa är unik och att varje människa har rätt att fatta sina egna beslut om hur hen vill leva sitt liv. Att möta en människa med respekt innebär att varje enskilt tillfälle är unikt.

Idag är det inte meningen att vi ska insjukna mer utan när kroppens funktioner sviktar blir det ännu viktigare för individens identitet och självbild att aktiveras.

Kan en inte baka sina favoritkakor kanske vi kan berätta för någon annan som gör. Har någon nån gång älskat att pyssla i trädgården kanske det kan vara med och sätta sin prägel på den gemensamma utemiljön. Små ting sätter guldkant på vardagen.

Det här området kan jag mest av allt om men är långtifrån fullärd. Vill du skapa din kommande framtid med mig?

Bli medlem i SPI Söderhamn!

Starkt ekonomiskt resultat för Stockholm Pride

Stockholm Pride 2014 ägde rum 28 juli till 2 augusti.  2014 års festival hade 14500 unika besökare i Pride Park, en rekordlång parad med 153 anmälda ekipage och bjöd på nya satsningar som Pride Ung och Kinkykvarteret. I januari väntas bokslutet för 2014 års festival, men vi kan redan nu kommentera resultatet och börja blicka framåt.  2015 års festival äger rum  27 juli till 1 augusti 2015.

- Vi har tagit hem en större del av underskottet från 2013 års festival, säger Christian Gerdes, festivalchef för 2014 års festival.

- Vi går in i planeringen av 2015 års festival med ett väsentligt bättre ekonomiskt läge än vad vi hade för ett år sedan. Det här  stärker förutsättningarna för Stockholm Prides framtid, fortsätter Christian Gerdes.

- Med goda ekonomiska förutsättningar i ryggen vill vi bjuda in dig som vill vara med och arbeta med Stockholm Pride. Kom med och gör 2015 års festival med oss, exempelvis som volontär eller sponsor, säger Sandra Ehne, ordförande för föreningen Stockholm Pride.