Introducerade melodifestivalen 2016!

Det var en oerhört bra stämning då vi introducerade melodifestivalen ikväll. Det är klart att en del vill veta lite mer om Sveriges största musiktävling. Det var intressant.

Ikväll sändes festivalen från Malmö vilket många kände till. Vet inte om det är på någon fotbollsarena tävlingen sänds i från?

När finalen sker i Stockholm vill vi åka dit. Hur ska jag förklara det, att det kanske inte går? Jag som avskyr schlager men ändå vill hänga med. Suck.

En bra kväll med mycket applåder, busvisslande och sång.

image

image

Klicka här: l Will Wait!

Jag höll stenhårt på Molly, David och Ida.  Hur gick det för dom?

Vilken skridsko-dag!

image

Vi hade tur med vädret (tänker på filmen) idag. Vi hade solsken och relativt varmt. Frank Dandy värmde  hjässan under hjälmen.

Alltså jag är riktigt imponerad. Ingen förutom jag som har spelat bandy hade åkt vilket jag absolut inte kan tro?

Vilka proffsåkare och vilken glädje detta sammanförde alla. Det var lite som innebandy nattcup och försvarsspelet. Ingen ger upp.

Det enda jobbiga var att vi fick skotta upp en liten isplan själv för det var inte plogat. Alla hjälptes åt för att kunna spela och åka.

Det var riktigt häftigt att få vara med och se förstsgångsåkarna. Ser framemot skidbacken nästa gång.

image

Det finns en möjlighet!

Det finns möjlighet att visa filmen Danish Girl under festivalen eller i början önskade jag ett datum men det finns lite håll vi måste se till att täppa. Hur kan jag garantera ett antal siffror som önskar sig se filmen?

Ibland får jag frågor som om jag vore en maskin, som om jag kunde ha svar på allt vilket jag långtifrån har.

Det är i allafall en bra början. Så nu håller vi dialog vid liv mellan snytning och febertopp.

Jag tänker popcorn, lite goodiebags och film innan start på själva Prideveckan?

image

Filmen: Baserad på den sanna historien om den danska, transsexuella kostnären Lili Elbes äktenskap med hustrun, Gerda. En historia om ett äktenskap där en av parterna vill göra en stor förändring, och om hur de båda handskas med det. 

Mitt sommarjobb….

….Ligger hemma och är fortfarande sjuk.  Feber och hosta from hell men så rastlös trots att jag har utfärdat en massa bra saker. Jag har börjat på mitt sommarjobb. Låter inte sommarjobb lite som att du ska plocka jordgubbar eller stå bakom glassdisken under sommarlovet?

Danish Girl

Jag försöker kolla upp om filmen Danish Girl kommer till Söderhamn eller om vi får möjlighet att visa den under festivalen. Nu när jag är sjuk blir allt så extra känsligt.

Danish Girl: (se intro)
Baserad på den sanna historien om den danska, transsexuella kostnären Lili Elbes äktenskap med hustrun, Gerda. En historia om ett äktenskap där en av parterna vill göra en stor förändring, och om hur de båda handskas med det. 

image

Att tillsammans inom länet skapa öppenhet!

Jag läste i hbt-handboken för företagare att nationalekonomiska forskare har undersökt hur en region kan locka till sig de människor som behövs för att skapa regional tillväxt. Viktigast för att skapa sådan regional attraktionskraft är god kvalitet på den fysiska miljön, som variation av varor och tjänster, estetisk och vacker omgivning och god offentlig service kombinerat med hög grad av tolerans, individuella uttryck och mångfald. I ett samhälle där tjänstemarknaden utgör en allt större del av ekonomin, är en dynamisk interaktion mellan medarbetare och kunder det kitt som gör att tillväxt kan skapas.

Vacker miljö, god och offentlig service samt individuella uttryck och mångfald är något som Pär Johanssons alla krogar står för. Idag blev det nämligen klart att Växbo Krog, Bergskrogen och Bollnäs Kulturkrog går in som huvudsponsorer för Söderhamn Pride 2016. Det krävs tålamod, styrka och acceptans samt uthållighet med att bygga upp det imperium Pär Johansson har gjort och fortfarande gör.

Att jobba med Pride på en mindre ort är svårt. Du får arbeta lite hårdare, förklara lite mera och hela tiden nästan tjata till dig hjälp där du förklarar vikten av en Pride år efter år, trots återkommande evenemang. Vi tar residensstadens – festival till landet för att göra våra mindre orter mer attraktiv och där mångfalden kan växa och bli större. Hur vi skapar en återväxt och en tilldragning för folk som har lämnat stan eller som tvekar på att flytta tillbaks eller känner att en faktiskt kan stanna här och satsa på vårt favorityrke på närliggande orter.

Att Pär Johansson som krögare och näringsidkare går in och stöttar Pride är oerhört betydelsefullt.  Det stärker vårt varumärke, det stärker Pär Johanssons förtroende till hans anställda och eventuella tilltänkt personal. Stöttar en Pride så bör en veta vad Pride står för och betyder vilket Pär vet och hade inget som helst tvivel över detta när jag hörde av mig.

Hur stärker detta en person som inte törs komma ut eller är rädd för att tala om vad hen och sambon har gjort på sin semester? Idag behöver det inte vara så att det är mannen som åker med frun till fjällen.

Jag kan inte svara för alla andra och jag säger inte att Pride är fulländat för att Växbo Krog, Bergskrogen och Bollnäs Kulturkrog är med och stöttar men det är en hjälp för dom som arbetar med Pär som ser att han som krögare står för mångfald och inkludering. Det stärker Söderhamns varumärke och arbetet vi vill uppnå genom att boka in flera föreläsare, artister och satsa för att synas och höras för våra besökande som ligger mellan 2000-3000 personer under lördagen.

Sen handlar det hela inte bara om att sponsra Pride eller får synas med sin logga på annons utan det handlar om att vi ska kunna få människor att slappna av, att kunna våga öppna sig på sin arbetsplats och vara den en är. Känner du att du vill komma hand i hand med din partner till underbara Växbo och avnjuta en närproducerad matbit utan att känna skam. Ja, då kan du göra det där. Precis lika mycket dom att du ska kunna checka in på ett ”straight friendly” hotell utomlands.

Vi öppnar upp en dörr för den koncern som vill ta emot vår hand och dom öppnar sin dörr till oss.  Att skapa öppenhet.

 

Du är vad du tänker – en hink full med salt!

Den som vill läsa glädje och skratt bör klicka vidare.

Jag har inte varit hungrig på hur länge som helst. Jag som älskar mat. Jag har ingen aptit eller känsla för smak. Den där gropen jag bör ta mig uppifrån sjunker och jag har tappat bort mig själv. Det sägs att du blir starkare för varje gång du bryter ihop?

Hur stark och när inträffar den styrkan? Känner mig totalt värdelös och jätteledsen. Inte ens pruttfilmer får mig att le.

image