En exkluderad grupp i Hudiksvall!

Jag var in på H&M i Hudiksvall idag för jag tänkte köpa en present. Det är så härligt att kunna få ge bort något från höstsortimentet och trendsortimentet så här vid hösten då en vill känna sig fräsch då sommarbrännan fortfarande sitter kvar på kroppen.

Jag älskar Hudiksvall så hela stan dras naturligtvis inte över en kam. Jag gillar H&M också och de sortimentet som finns för mig och alla andra eller rättare sagt dom flesta som har upptill storlek 44. Där tog det stopp. I Hudiksvall åtminstone. Jag vet inte hur det ser ut på de andra HM butikerna.

Jag vet bara att det oftast finns två hyllor med sortiment för över st 44. Som om alla större människor vill se likadana ut?

Det känns som att H&M väljer att sänka utbudet för storvuxna och kapa bort dom människorna från samhället. Jag bryr mig egentligen inte men jag blir  provocerad. Det provocerar mig för jag skulle köpa ett paket, en överraskning,  en liten påse som kan förgylla ens tillvaro.

Att en av världens största klädkedja exkulderar en stor målgrupp för storvuxna känns ofräscht och exkluderande.

Jag har förmånen och privilegiet att känna många storvuxna som älskar bra och fin design som finns på H&M trots att det är inputtat till en liten skruff. Som att peta bort problem och obekvämligheter?

Varför finns det ens en avdelning för storvuxna med specialdesignade kläder när det endast gäller 2-3 plagg? Alla kläder bör finnas efter samma stil men i alla storlekar.

Jag vet att det här är ett stort problem lite här och där men på webben finns det fantastiska erbjudande och fina kläder för alla. Dock vill alla ha möjligheten att prova och få se hur fint det matchar. Behöver storvuxna inte testa sin outfit i lika stor bemärkelse som småväxta?

Jag tycker det känns diskriminerande och helt fel. Jag vet inte vad som känns värst? Att signaler hur en kroppsbild ska se ut eller om det känns som att H&M inte anser att storvuxna ska bära deras kläder?

Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst kring detta men jag blir bara så förundrad över att vi inte har kommit längre i modebranschen där vi ska slåss så mycket för alla i olika färger och situationer samt stötta viktiga organisationer men inte ha fokus på stora fina vackra storvuxna människor.

(Om jag har valt ordet storvuxna så är det inte illa menat för jag tycker ordet tjock inte faller in bra i sammanhanget eller mullig)

image

Vad kul att just du blivit kränkt?

Så fort någon känner sig kränkt av något slag så tar dom till det som en tror sig ligga närmast. Det är ett tecken på en svaghet. När någon tycker till eller har en åsikt så könar politiker folk. Inkompetenta politiker som tror sig att allt är fluff och rosa bomull,  som inte tar politiska frågor på allvar.

Det är så beklämmande att dessa pajasfasoner kan pågå under ett kommunfullmäktige.

Att först skrika efter Vargen men sen bete sig lika illa själv i ett videoinlägg. Det enda som saknas är nappen.

I mina ögon är det inte politik,  för mig handlar politik om så mycket mera än att hänga upp sig på kläder och äckliga komplimanger. Noll tilltro på politiker som kan sitta under en politiskdebatt och prata så högt om vad som måste bli bättre gällande hbtq kompetensen osv.

Dessa politiker kanske själv bör läsa informationsbladet och inte bara på första sidan som på en pekbok, innan en basunerar ut hur en själv vill bli bemött. Att det här ens förekommer på den nivån som på kommunfullmäktige i Hälsingland,  Söderhamn får mig att tappa all respekt. Eller just det ja. Det blev en video över en objektifiering samt en kommentar som togs bort.

Swing it magistern swing🎶

image

Vinnaren får bli kock för en dag i Mitt köks studio

Nu får hemmakockar möjliget att testa att vara TV-kock. Barilla fortsätter samarbetet med matprogrammet Mitt kök på TV4 Nyhetsmorgon och startar en tävling för att utse vem som är bäst i Sverige på att presentera och tillaga en pastarätt. Vinnaren får bli kock för en dag i Mitt köks studio. Tävlingen vänder sig till konsumenter som är intresserad av matlagning och gillar god mat.

I Sverige finns ett stort intresse för mat, matprogram på TV och kokböcker. Nu har en matintresserad person möjlighet att vinna en hel dag i Mitt köks studio och spela in ett eget Mitt kök-program samt synas i Expressens månadsmagasin Mitt kök. Programmet lanseras på www.mittkök.se

– Vi vill bjuda på matinspiration och började samarbeta med Mitt kök för att vi båda vänder oss till en målgrupp som har ett intresse för mat och matlagning. Nu startar vi en tävling där Sveriges hemmakockar får visa upp en bredd av pastarätter och inspirera andra i ett eget TV-program. För att utse vinnaren kommer vi utgå från inlevelse i presentation och passion för pastarätten, säger Åsa Hermansson, Nordic Marketing Manager på Barilla.

Tävlingen går ut på att spela in en kort film där man presenterar en pastarätt och publicerar den på www.mittkök.se Receptet ska också publiceras för att göra det möjligt för andra att tillaga maträtten. Receptet ska innehålla minst en produkt från Barilla och den tävlande ska motivera vad som är speciellt med rätten samt varför pastarätten bör upplevas. Juryn består av representanter från TV4, Barilla, Expressen och 2AM.

– Mitt kök är ett program på TV4 som sänds sex dagar i veckan i Nyhetsmorgon med målsättning att inspirera TV-tittarna med enkla och goda recept. I samarbete med Barilla har vi utvecklat en tävling som ger en matintresserad person möjlighet att själv testa hur det är att vara TV-kock. Vinnaren får uppleva hur det är att laga mat i en TV-studio och vi kommer ha ett fullt TV-team för inspelningen, säger Malin Rask, projektledare på TV4 Mitt kök.

Tävlingen kommuniceras i ett stort antal kanaler med fokus på det digitala och en trailer om tävlingen har producerat med matkreatören Lisa Lemke. Medievalet inkluderar Mitt köks hemsida och månadsmagasinet samt i butik. Tävlingen kommer även kommuniceras på Mitt Köks Facebook-sida och Instagram, och även på Barillas Facebook-sida.

Tävlingen pågår från vecka 36 till och med vecka 44. Programmet och artikeln kommer att lanseras i januari 2016.

Mens – the musical 18/9

Jag tittade på TV4 nyhetsmorgon och såg en liten snutt om Mens – The musical. Min första reaktion var som oftast. Herregud.

Men jag tror föreställningen kan vara bra. Nästan så att jag själv vilm boka in detta till stadsteatern i Hälsingland,  Söderhamn.

Den 18 september är det urpremiär för Mens – the musical på Unga Dramaten. Skriven och regisserad av Rebecka Cardoso.

Månadssjukan. Lingonveckan. Rödbetssoppan. Vad är egentligen grejen med mens? Är blodet orent? Kan killar få mens? Måste man, innan man går hem med någon, berätta att man har mens om man vill ligga? Och hur tusan får man ut en menskopp?

Mens – the musical är en gränslös musikalisk föreställning för alla som har, ska få eller har haft mens. Och för alla som önskar att de kunde få den. Skriven och regisserad av Rebecka Cardoso. Med nyskriven musik av Safoura Safavi.

– Det mest inspirerande med mens är alla historier jag fått höra när jag arbetat med föreställningen. Alla som har eller har haft mens har jättemycket att berätta, mensen hänger ihop med relationer, sexliv och inte minst inställningen till den egna kroppen. Jag vill att mens ska visas ur fler aspekter än de negativa, det är ett tabu som behöver brytas säger Rebecka Cardoso.

Välkommen in i den röda maktens universum! En värld mycket större än magont och läckande bindor. Träffa gamla greker, hungriga hajar och sjungande barnmorskor. Känn månens dragningskraft, låt dig hypnotiseras av den australiensiska regnbågsormen och lyssna till en duett om blod på chefens soffa. Se mensen med helt nya ögon.

Medverkande: Sofia Pekkari, Maia Hansson Bergqvist, Asta Kamma August, Mia Benson, Rakel Gajdusek Benér
Regi Cardoso Rebecka
Musik Safoura Safavi
Scenografi Jan Lundberg
Kostym Nina Sandström
Ljus Mira Svanberg
Mask Mimmi Lindell
Koreografi Jimmy Meurling

Urpremiär 18 september 2015, Unga Dramaten/Målarsalen

Någon har vunnit 10 miljoner!

image

Foto: All over

Någon lyckligt lottad person har vunnit 10 miljoner i Hälsingland, Söderhamn. En snackis många pratar om då vinnaren inte har dykt upp. Jag hade nog inte vilja frontat med vinsten så hela världen kunde se vem som satt inne med tio miljoner.

Vad hade jag gjort för vinstpengarna?
Jag hade köpt upp en krog eller en franchise och jobbat själv och förhoppningsvis kunnat anställa en massa personal.

Det är så varmt och skönt!

image

1 september och det är fortfarande så varmt och skönt. Idag kanske det var den sista fina höstdagen men dom tre senaste veckorna har varit alldeles gudomliga. Jag vill inte ha höst. Vill inte. Jag vill att det ska vara sommar året runt. Å andra sidan kanske det är dags för en höstgryta snart?

HBTQ-certifiera turistbyrån

image

Jag tycker det här skulle vara så bra för turistbyrån. Inte för att det saknas kompetens utan för att det skulle bli som ett diplom på att deras bemötande och service är bra. (Helahälsingland.se)

Turismen är jätteviktig för samhället och våra besökande men det är också lika viktigt för alla som bor kvar och vill turista runt samt vara sin egen ambassadör.

Ett hbtq-besök eller snarare ett stort hbtq-event kan generera ett hundratal tusen kronor i turistintäkter samt miljonvärde i marknadsföring. 

Vi människor vill vissa upp våra moderniteter för öppensinnat varumärke och flera företag runt om i Hälsingland,  Söderhamn påvisar detta engagemang på flera olika sätt.

Vi har exempelvis Arton.78,  Best Western Hotell SöderH och Tewes Konditori som visar sitt samarbete med Söderhamn Pride och RFSL Hälsingland på ett föredömligt sätt genom att vara kreativ för allas lika värde.

Idag finns det studier som visar att cis-personer hellre väljer företag som har en god attityd mot olika minoritetsgrupper och som går hand i hand med öppenhet, värderingar och likabehandling av alla gäster/turister.

Att ett företag inom näringslivet är trovärdigt hela vägen är Best Western Hotell SöderH,  Arton.78 och Tewes Konditori en bra flagga för.

För att inte tala om Broberg och Elia som är med och stöttar Pridearbetet för andra året i rad. Det stärker våra varumärken tillsammans och kan hjälpa personal, spelare och andra att känna hopp. När du ser att medpartners stöttar ett flertal gånger så finns det ambitioner och visioner där målsättningen är att vi ska bli en färgstarka kommun.

Beroende på vem du frågar så har vi inte kommit någon vart men arbetet är på gång och vi hinner inte vara överallt men tillsammans kan vi slänga ut våra krokar och prata om det.

Det räcker såklart inte att bara satsa på annonsering utan man måste utbilda personalen för att de inte omedvetet ska diskriminera eller genera gäster. Där hoppas jag såklart att det blir en certifiering på turistbyrån.

Jag tror på att det skulle kunna bredda och stärka vårt varumärke, Söderhamn ännu mer eller snarare bli starkare och tillsammans får vi en öppnare stad.

image

Jag har inte för mycket att göra. Det är andra som gör för lite!

Det är mycket bra som är på gång men jag har bara lust att strunta i allt och låtsas som om jag inte känner till något. Visst är det jäkligt ansvarsfullt att kunna glida med och vänta på när nästa leverans sker. Jag önskade jag hade en liten del av det samvetet men samtidigt inte. Jag är glad över att inte kategorisera in mig på slapphänt, oförmögen och glidare. Usch att denna energi bara växer över mig för studen. Jag har egentligen inget gott att skriva om vissa enskilda fall. Jag vill bara basunera ut helvets jävla skit gör något för bövlen och ta ett eget initiativ någon gång. Jag är så trött, trött, trött.

Det här med att bara strunta i allt. Det spelar egentligen ingen roll att fortsätta eller låta bli. Vad blir det för skillnad? Allt hänger som oftast på mig. Jag kan ta det som en bra fördel och ett gott betyg men gränsen är nådd.

Jag har inte för mycket att göra. Det är andra som gör för lite.

image