Bilbolaget Söderhamn – På Prideparad 2015

image

Lördag 1 augusti åkte Söderhamn Pride ner för att representera Söderhamn Pride 2015. En del kanske tänker ”vad gör det för nytta”

Ett exempel är: En vän till mig söker jobb i Stockholm på ett speciellt företag. Det är en lång utbildning som krävs och av ca 8000 sökande kom 900 in på utbildningen, bland annat min vän. Under paradens gång i Stockholm så pratade vi lite och vips åkte hens företag förbi med stora banderoller och glada människor.

Ni kan förstå vad det kände i hens kropp? Från mig gick det rysningar och värme för min väns skull. Att ett företag symboliserar värdet för alla i en parad gör så mycket.

Att människor ser att Söderhamn Pride åker förbi sprider känsla över öppenhet och att vi har kommit långt. Att Söderhamn är lite öppnare hos många och att det finns folk som sprider hopp om att det blir bättre i den lilla ”arbetarstaden”

För mig hade det betytt jättemycket om jag hade sett den lilla deligationen glida förbi mitt öga om jag inte hade närvarat i Söderhamn på det sätt jag gör nu.

Någon skrev att ”jaha bara för att vi inte stöttar Pride så blir man utbuad”

Näe. Det där är inte sant. Ingen blir utbuad om företag inte har möjlighet att vara med och finansiera eller stötta. Utan det handlar snarare om acceptans och förståelse. Bara för att du inte har en Prideflagga utanför din butik så betyder inte det något illa. Det som sårar är orden och oförståelse över meningar som: ”vi stöttar så behöver ingen jävla Prideflagga” – ”jag tycker det börjar bli för mycket Pride” – ”har inte Söderhamn Pride fått sin uppmärksamhet” – ”Söderhamn Pride stöttar väl alla ändå” – ”jag accepterar alla så varför ska vi ha en Pride i stan”

Alla dessa ord kanske hamnar bland 1 på 5 eller 2 på 10. När en person säger något negativt så försvinner 9 bra och peppande ord. Varför?  Jo för vårt arbete handlar hela tiden om att folk ska förstå att hbtq-personer lever i diskriminering,  utanförskap och i hemlighet.

Jag får ångest när jag kommer till Söderhamn från Stockholm Pride. Varför? Är jag inte välkommen om jag känner så? För varje nej med stöttning för Pride i Söderhamn så blir det en backning. Det känns också hårdare att få ett nej från människor jag ser upp till och verkligen trott på att få stöd. Klart jag ibland tar det personligt.

Jag tar det också personligt när uppsatta politiker går ut vilt och brett att dom ska försöka göra allt i sin makt för att Söderhamn Pride ska få det stöd som är möjligt.

Att vi inte fick det stöd jag trodde angående deltagande för Stockholm Pride lägger jag ingen större värdering än så. Det enda jag kan tycka där är att folk borde se det ut ett större perspektiv om vi hyllar varandra för värdskap?

Ett värdskap att med små enkla medel visa upp Söderhamn under bästa tänkabara sändning live – in the real world och för nästan 1 miljon människor.

Av 33 kommuner så fanns det ett par Prideföreningar under paraden. Är inte det glädje så säg?

När Bilbolaget Söderhamn ställde upp för andra gången så betyder det mycket. Både som service och finhet med tanke på att vi talar gott om företaget,  andra hbtq-personer ser att här hat vi ett företag som står upp och stöttar väldigt öppet och stort.

Det är värdskap. Bilbolaget Söderhamn!

image

image

image

image

image

Här susar vi igenom med tusentals av människor till höger och vänster.

image

Vi hade en ordentligt och bra säkerhetsvakt som deltog under vår deligationen så alla kunde parada med längst vägen.

image

image

image

image

Stockholm Pride Parad – Välkommen till Nordens största kärleksmanifestation

image

Årets kanske viktigaste promenad är Nordens största kärleksmanifestation. Grönvall och Fux är bara några av de paradutropare som kommer att orientera oss mellan alla gågrupper, ekipage och budskap.

Idag manifesterar vi tillsammans för lika rättigheter, för oss själva och för alla de som inte kan, säger Sandra Ehne, ordförande Stockholm Pride.

Jag är stolt över att en halv miljon människor fyller Stockholms gator och står upp för vår rätt att vara oss själva, säger Sandra Ehne, ordförande Stockholm Pride

Så var det äntligen dags. Prideparaden är minst sagt en av Stockholm Prides höjdpunkter för många festivalbesökare och ett av sommarens mest uppskattade inslag på Stockholms gator. Sedan Europride 1998 har stolta festivalbesökare med vänner deltagit i det som nu är nordens största kärleksmanifestation. Med 195 anmälda ekipage, varav 71 fordon slår paraden i år rekord.

Paradutroparna har de senaste åren spelat en central roll under paradvägen och är i år stationerade vid Mariatorget, där Josefin Johansson och Emma Knyckare introducerar ekipagen och analyserar ekipagens olika budskap. Vid Hamngatan står Rickard Söderberg och Nanne Grönvall och vid Stureplan har vi Tasso Stafilidis och Robert Fux.

Paraden går av stapeln vid Mariatorget på Hornsgatan den 1 augusti kl. 13:00. Beroende på gruppens placering kan det ta ca. 2 ½ timme innan start. Incheckning för anmälda fordon sker korsningen Ringvägen/Hornsgatan kl. 9:00 – 11:00. Incheckning för anmälda gågrupper sker korsningen Torkel Knutssongatan/Hornsgatan på T-banesidan kl. 10:00 – 12:00. Närmaste T-bana är Mariatorget, uppgång Torkel Knutssongatan. Alla måste vara på plats och startklara kl. 12:00.

För er som vill ha en bra åskådarplats, tänk på att vara ute i god tid. Tänk på att det kan vara mycket folk där paradutroparna är stationerade. Om du föredrar en lugnare åskådarplats välj till exempel Sturegatan. För möjlighet till god sikt, undvik gärna Slussen och Kungsträdgården där det ofta är många åskådare.

Tillgänglighetsplatser (ytor för rullstolar) finns vid Slottsbacken, Skeppsbron och vid Kungsträdgården, Hamngatan.

Tips för den som tänker gå i paraden är bra skor samt vatten och solskydd om det är soligt ute, alternativ paraply om det är risk för regn.

För komplett lista över deltagare, se

Paradordningen finns här

För att kunna följa paraden i realtid samt rösta på ditt favoritekipage

Stockholm Pride bjuder upp till The Last Dance

image

Förra året fick han hela festivalen att dansa – Navid Kabiri är tillbaka med ett nytt program för lördagens avslutningsfest, The Last Dance i Pride Park (Östermalms IP). Med världsartister som Robin S och hemliga DJs dansar vi in sommarnatten.

Kvällen kommer även att bjuda på många överraskningar och spektakulära inslag så som Rupauls Drag Race och specialframtagen show från Wallmans. Meltzer och Berg lotsar oss igenom kvällen.

”Förra året var lördagens sena scenshow någonting nytt som vi inte viste hur publiken skulle ta emot. Men eftersom det blev en dundersuccé så kör vi samma typ av fest i år igen. Jag har haft mycket mer tid på mig att planera i år och därför kommer showen bli ännu större.” säger Navid Kabiri

Några av Sveriges största artister kommer att bjuda på någonting helt unikt för Stockholm Prides festivalbesökare och vi kan stolt meddela att Rupaul´s Drag Race kommer tillbaka. Vi kommer att dansa oss igenom kvällen med världsartister som Robin S med sin superhitt ”Show me love” och hemliga världs-DJs. Tillsammans med Jenny ”Velvet” Pettersson och koreograf Christoffer Bergström har Navid Kabiri skapat en show utöver det vanliga.

Wallmans kommer under kvällen att bjuda på ett exklusivt och färgsprakande uppträdande som är speciellt framtaget för Stockholm Pride och som endast kan ses vid detta tillfälle. En kväll med fräck show och attityd utan några skyddsnät utlovas.

”För oss på Wallmans har HBTQ-frågor alltid varit mycket viktiga. Inom resturang- och nöjesbranschen har vi legat bland de första i Sverige när det gäller synen på dessa frågor. Man kan aldrig ta något för givet när det kommer till alla människors lika rättigheter och det känns som ett viktigt statement för oss på Wallmans att vi är en viktig del av Stockholm Pride 2015.” säger Annette Ståhl, platschef på Wallmans Stockholm.

Kvällen inleds med en salsatävlig i Pride Park på Östermalms IP kl. 16:30. Flygande reportrar i Pride Park är Christine Meltzer och Carina Berg med gäster. 19:00 kickar scenen igång. (Källa: Stockholmpride.org)

Navid Kabiri från Clean sponsrar även Söderhamn Pride 2015.

Oppositionsledaren Anna Kinberg Batra frågades ut i Pride House

image

Oppositionsledaren Anna Kinberg Batra frågades ut i Pride House.

”Viktigt att transfrågorna tas upp” inledde Moderaternas nya partiledare Anna Kinberg Batra utfrågningen av RFSL och RFSL Ungdom inför en stor publik i Hörsalen på Kulturhuset Stadsteatern. Kinberg Batra gjorde tydligt att hon tycker ”det är rätt att vi tagit bort kravet på sterilisering av transpersoner”, men ville ändå inte lova något angående skadestånd för de personer som blivit tvångssteriliserade.

Samtalet berörde även vitt skilda ämnen som migrationsfrågor, värdgraviditet och informationsplikten avseende HIV-positiva i smittskyddslagen.

Kinberg Batra presenterade också en nyhet, då hon nu menade att transpersoner ska ingå i hetslagstiftningen, något som Moderaterna motsatte sig tydligt så sent som i valrörelsen. Därmed kom två partier med nya besked, då justitieminister Morgan Johansson (S) även han tidigare under dagen i ett annat seminarium i Pride House ställt sig bakom att bredda hetslagstiftningen för att inkludera även transpersoner.

Under fredagen gästades Pride House av en lång rad tunga politiker, förutom moderatledaren Anna Kinberg Batra bland annat biståndsminister Isabella Lövin (MP), utbildningsminister Gustav Fridolin (MP), riksdagsledamot Birgitta Ohlsson (FP) och justitieminister Morgan Johansson (S). Med utfrågningen av Anna Kinberg Batra i Pride House så är årets Pride House avslutat och festivalen avrundas nu i Pride Park och med lördagens Pride Parad.

Källa: rfsl.se

Det är inte likt mig!

Jag borde inte blogga. Jag har blivit så arg på allt. Det är varken likt mig eller sunt men jag är så trött på alla snuttefiltar och lösa jävla ljug samt allt som ska vara ett spel för galleriet. Trött på att vara politiskt korrekt, trött på andra som är så äckligt PK när dom i själva verket inte ens menar det.

Sen när Majs nu har börjat ställa krav och talar om att jag ska försöka lägga saker på bra energier. Då är jag helt plötsligt otrevlig och sur. För att jag sätter ner foten. Vet ni vad? Jag är så trött på ljug, luftslott och saker som jag är lovad, lovad och lovad.

Att hänga ut en begravningsbyrå?

När restauranger får varningar om att det är smutsigt och eländigt i kök, bland hyllor, varor och livsmedelshantering samt för att inte tala om ismaskin. Då får krogarna nästan stänga. När
personal från kök och servering röker öppet i samma kläder som det serveras mat i eller möte med gäster, så är det knappt nån som reagerar längre? Vad hände med dessa regler och förordningar?  Hur trevligt är det med en rökluktande serveringspersonal. Det är lite som att någon skulle servera dig mat med bajs på byxorna. Ungefär lika snuskigt.

Då är det väldigt noga med att inte peka ut krogens namn vilket är på både gott och ont. Samtidigt kan de ge spekulationer på att det är just den krogen du sitter på när det själva verket är den krog som du minst anar? Vore det inte bra att få reda på vilket matställe det än gällde så slapp fler insjukna av dålig mat eller veta att personal brister i rutiner?

Är inte det en viktigare nyhet än att en vaktmästare på en begravningsbyrå har gjort ett fel? Det är något såklart ingen önskar sig. Vem sjutton vill det med flit? Jag hade däremot inte kontaktat tidningen men jag hade skrivit öppet, bloggat som tusan och kanske blivit kontaktad, jag hade nog gärna vilja att hela världen skulle veta vilket fel som har gjorts.

Jag har full förståelse för det. Det jag däremot inte förstår är varför det är så viktigt att hänga ut begravningsbyråns namn? Är det för att skända byrån som vet och förmodligen är hur ledsen som helst för det felande som inte ska inträffa. Det räcker med att en status bland tusen vänner vet vad som har hänt för att söka sympati men att en stor tidning skriver och hänger ut just namnet är för mig frågande.

Rätta mig gärna om jag har fel!

Make your time great!

image

Solen lyser riktigt friskt och hade det inte blåst skulle värmen ha varit lite behagligare.

Efter lite intensivt arbete så löste sig vårt ”lilla” problem. Kalle på Bilbolaget Söderhamn tog en avstickare från sin semester för att hjälpa till.

Jag tycker det är fruktansvärt bra värdskap. Ibland är du en stolt Söderhamnare, ibland mindre stolt. Vid sådana här tillfällen så glöms nästan allt det andra som pratar mer än skapar verkstad.

Son jag tidigare har skrivit så rekommenderar jag starkt Kalle och Bilbolaget Söderhamn men framförallt Kalle, han är en bra person där du som kund bemöts så som många gör efter en hbtq-certifiering. En bra säljare med gott bemötande oavsett han, hon hen så förstärker det intresset till sälj.

I morgon åker vi från Söderhamn och jag kommer att uppdatera om vår resa samt deltagande ner. Jag kommer också försöka lyfta upp lite små värdefulla meningar om vad det betyder för våra newcommers att få delta under paraden i Stockholm.

image

Jag som är en sucker för bra ljud och ljus älskar alla regnbågsfärger som lyser upp vår bil tog såklart bildminnen. Någon annan kanske hade fotograferat motorn?

image

image

image

image

image

image

Här var vi på SBS reklam där vi alltid får exemplarisk service och där ingenting är ett problem. Helt klart värt att lyfta upp.

image

image

image

image