Bilbolaget Söderhamn – Pride

image

När du bör förnya dig och din färd på vägen? Bilbolaget sponsrade Söderhamn Pride med den nya Renault Espace i samband med vår festival för skjutsa, lämna och hämta deltagare som var bokade.

Nu kommer Bilbolaget Söderhamn, SBS reklam, Kjell Englund och Cleans Navid Kabiri se till att vi kan ta oss till Stockholm Pride och styrelsen representerar RFSL Hälsingland och Söderhamn Pride. Det är ett bra tillfälle att marknadsföra Söderhamn och i rätt forum för att folk ska se att vi finns, att vi ständigt är aktiv och att vi har kommit långtfram i utvecklingen för alla.

Det finns många Söderhamnare i Stockholm som tidigare aldrig mer skulle sätta sin fot i Söderhamn eller ens tänka tanken på att komma tillbaks. Nu kan vi visa ett bra värdskap för stan och att möjligheterna är oändlig. Söderhamn har trots allt levererat 3 Pridefestivaler med 2000, 2500 och 3000 deltagare.

Det blir bättre och ju mer du kan profilera din kommun på bästa tänkbara sätt så ökar takten till mångfald.

image

image

Stop talk and do something?

Jag är ganska trött på luftslott och en massa snack. Det tror jag alla blir trött utav periodvis. Jag möter oftast folk som pratar om sig själv i all oändlighet. Precis som det inte fanns något annat i hela universum. Ganska så skrämmande men det kommer också något positivt? Jag är en bra lyssnare helt enkelt.

När människor pratar, pratar och pratar men aldrig levererar tillbaks vad gör en då? Sätter på munkavel på parten eller öronproppar på sig själv?

image

Du har inte barn va?

Ni vet att har en inte biologiska barn själv så bör jag inte få uttrycka mig, för jag har ju ingen aning? Jag har ju själv inte varit barn och fått stå ut själv med vad som bör ingå i normen, vad en norm är och hur en bör passa in i normen?

En facebook-vän har skrivit att hon tycker Pride går överstyr. Det kan jag också delvis tycka speciellt om en liten stad kommer att arrangera två pridefestivaler i nån slags liknande befattning. Pride förlorar sin charm och spelar ut sin betydelsefulla roll.

image

Sen kommer vi till denna kommentar. Om ett barn vill klä sig i kjol, låt honom göra det. Ingen skulle ens kritisera om en liten tjej drog på sig en hatt och kostym? Men att klä sin kjol på dagis är helflängt?

Ja, den som vill tycka det är flängt har inte förstått innebörden med att barn måste hitta sin egen väg och få höra vad vi vuxna tycker.

Den sistnämnda meningen ovan får jag inte tycka något till om för jag har inte egna barn.

Jag har varit barn. Jag har levt i en riktig norm, tvingas ha på mig olika kläder för att det är så det bör vara? Bestämmer vem? Vem ger oss rätten att tala om hur våra barn bör gå klädda för att passa in?

Blir ett barn retad, fånga upp tiden och tala om att det inte är något fel på ditt barn. Det hade jag gjort som förälder och det tycker jag är ett förälders ansvar men vad vet jag? Jag är barnlös.

Har någon vuxen problem med att ditt barn går i klänning då kanske det inte är rätt arbetsplats för hen att jobba om en inte kan tänka på barnets bästa? Men vad vet jag?  Jag är barnlös.

Har du som förälder problem med att ditt barn byter kläder. Ja, då är det du som har problem. Men vad vet jag?  Jag är barnlös.

Jag hoppas och vet att det finns föräldrar som stöttar sitt barn in i elden och tar fighten. Inte för ens förälders bästa utan för barnet/barnen. Men vad vet jag? Jag är barnlös.

Rabarbersaft på G

image

Så fort cafét på Centrat blir klart så kommer vi givetvis sälja hemlagad rabarbersaft, marmelad och annat för säsong och datum på utgångstid samt ingredienser. Sedan kommer vi att sälja matiga smörgåsar, kanske några kalla sallader, paj och någon godbit. Ambitionerna är många och visioner är något som berikar oss.

Jag har precis kokat 1,5 l till Roger i morgon för han älskar min rabarbersaft.

image

Kyckling och grönsaker från Ica Alen

image

Nu när jag har kammat hem ett vuxenpoäng med Ica Kundkort så är det klart att jag handlar allt på Ica. Mitt mål är att få kamma hem så många värdecheckar som möjligt. Blir det dock värdecheck på blöjor eller något så avbryter jag mitt ”medlemskap”.

Jag bara längtar tills första värdechecken kommer på 25 poäng?

image

image

image

image

Jag bjöd på nygrillad kyckling, sötpotatis, morrötter och rödlök ugnsrostad i ugn som serverades med laktosfri tzatziki och vitlöksbröd.

Att åka med på ett bananskal!

image

Jag går och tänker på hur enkelt det måste vara att få åka med på ett bananskal. Jag skulle själv aldrig förmå mig att sätta mig i en sådan situation där en hela tiden förlitar sig på att andra fixar. Ibland önskade jag att jag bara kunde sitta med armarna i kors och flyta med men det är något jag aldrig skulle ha samvete eller ens känna mig bekväm i. Jag är less, förbannad eller kanske mest besviken för hur jag än vrider på det hela så är det något som inte går fram.

Fail!

NU KAN DU FÅ UPPTRÄDA I PRIDE PARK på stora scenen lördag den 1 augusti!

image

”One Voice Of Stockholm Pride 2015″
Navid Kabiri i samarbete med Stockholm Pride och QX söker nu Sveriges nästa sångtalang!

One Voice Of Stockholm Pride är en musiktävling som ger personer med sångtalang en möjlighet att få bli Sveriges nästa stjärna.

Skicka in en video, som är max en minut lång, där du sjunger en låt i valfri genre. En utvald jury kommer därefter att välja ut tio finalister som får sina videos publicerade på qx.se och därefter påbörjas en offentlig omröstning där tre finalister utses.

De tre som får flest röster kommer att få ett personligt utlåtande av juryn och en vinnare utses.

Vinnaren kommer att få uppträda på stora scenen i Pride Park
lördagen den 1 aug 2015.

Skicka ditt bidrag till onevoiceofstockholmpride@gmail.com senast tisdagen den 17 juli. Skicka även med namn, ort, telefonnummer, ålder och en bild på dig själv.

De tio finalisterna kommer att publiceras på qx.se tisdagen den 21 juli.
Röstningen avslutas tisdagen den 28 juli.

Juryn består av
Jenny (Velvet) Pettersson (Artist)
Sean Kelly (Artist och sångpedagog)
Linda Bengtzing (Artist)

Lycka till!

Inte utan min hårspray?

image

Helt plötsligt så har hårsprayet en stor betydelse i mitt liv? Från att aldrig ha brytt sig eller åtminstone inte på ca 15 år så kommer ett hårspray eller saltvattensprayet betyda en del? Jag vet dock inte varför jag får små vita ”klumpar” i håret, ser nästan ut som mjäll. Jag sprayar håret och använder saltvattensprayet när det är torrt och gnussar in för att forma? Jag kanske har för mycket hårspray? Har jag inte det så lägger sig frisyren inte som jag vill ha. Kan kanske vara för att jag har för tjockt hår?

image