Best Western Hotell Hudiksvall med Pool!

image

Det är så soft att Best Western Hotell i  Hudiksvall har Pool. Varför åka 3-4 timmar bort med flyg när du kan unna dig ett dopp i poolen och slappa på hotellet med närhet till hav och shoppingcentrum i fina Hudiksvall där affärer och butiker är öppet 7 dagar i veckan. På vintern kanske hotellet kan tänka sig arrangera isbar eller Winter swimparty!

image

Bli en digital ambassadör!

Kom med och påverka!

Om alla som gillar Närodlad politik får med en person till blir vår röst dubbelt så stark. Om alla som röstar på Centerpartiet påverkar en kompis, kollega eller släkting att också göra det,  får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik.

Visst låter det ganska enkelt? Det är det. Så kom med oss idag och jobba för ett grönare och friare samhälle. På den här sidan finns olika verktyg och tips som du kan använda och sprida.

Enjoy!

www.centerpartiet.se/engagera-dig/

ICA fokuserar på julen!

image

Inför julen 2015 fokuserar ICA på ekologiskt, svenska råvaror och svenska smaker. Bland annat lanserar ICA en julskinka av frilandsgris och sill smaksatt med fänkål och akvavit.

Julsortimentet innehåller även många ekologiska varor där efterfrågan ökar ständigt. Förra året ökade försäljningen av ekologisk julskinka med 53 procent.

Enligt ICAs kundpanel* svarar var fjärde att de lägger tio timmar eller mer på bakning och matlagning inför julen. I ICAs julsortiment finns därför flera nyheter som passar både den som vill laga julmaten från grunden och den som söker smarta genvägar.

En av årets främsta julnyheter är ICA Selection julskinka, en förkokt julskinka av frilandsgris från Solgården i Kristianstad. ICAs frilandsgris föds upp på ett så naturligt sätt som möjligt, med mycket halm, svenskodlat foder och möjlighet att gå ute året runt. Andra nyheter är MSC-märkt sill med fänkål och akvavit från västkusten och alkoholfri glögg smaksatt med superbäret lingon.

Efterfrågan på ekologiskt och svenskt ursprung ökar. Enligt ICAs kundpanel* äter 9 av 10 ett traditionellt julbord. Julskinka toppar listan över viktigaste inslagen på julbordet och svenskt ursprung är den viktigaste faktorn vid köp av julskinka. Även efterfrågan på ekologisk eller KRAV-märkt julskinka är stor. ICAs försäljning av ekologisk julskinka ökade med hela 53 procent förra året.

En exkluderad grupp i Hudiksvall!

Jag var in på H&M i Hudiksvall idag för jag tänkte köpa en present. Det är så härligt att kunna få ge bort något från höstsortimentet och trendsortimentet så här vid hösten då en vill känna sig fräsch då sommarbrännan fortfarande sitter kvar på kroppen.

Jag älskar Hudiksvall så hela stan dras naturligtvis inte över en kam. Jag gillar H&M också och de sortimentet som finns för mig och alla andra eller rättare sagt dom flesta som har upptill storlek 44. Där tog det stopp. I Hudiksvall åtminstone. Jag vet inte hur det ser ut på de andra HM butikerna.

Jag vet bara att det oftast finns två hyllor med sortiment för över st 44. Som om alla större människor vill se likadana ut?

Det känns som att H&M väljer att sänka utbudet för storvuxna och kapa bort dom människorna från samhället. Jag bryr mig egentligen inte men jag blir  provocerad. Det provocerar mig för jag skulle köpa ett paket, en överraskning,  en liten påse som kan förgylla ens tillvaro.

Att en av världens största klädkedja exkulderar en stor målgrupp för storvuxna känns ofräscht och exkluderande.

Jag har förmånen och privilegiet att känna många storvuxna som älskar bra och fin design som finns på H&M trots att det är inputtat till en liten skruff. Som att peta bort problem och obekvämligheter?

Varför finns det ens en avdelning för storvuxna med specialdesignade kläder när det endast gäller 2-3 plagg? Alla kläder bör finnas efter samma stil men i alla storlekar.

Jag vet att det här är ett stort problem lite här och där men på webben finns det fantastiska erbjudande och fina kläder för alla. Dock vill alla ha möjligheten att prova och få se hur fint det matchar. Behöver storvuxna inte testa sin outfit i lika stor bemärkelse som småväxta?

Jag tycker det känns diskriminerande och helt fel. Jag vet inte vad som känns värst? Att signaler hur en kroppsbild ska se ut eller om det känns som att H&M inte anser att storvuxna ska bära deras kläder?

Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst kring detta men jag blir bara så förundrad över att vi inte har kommit längre i modebranschen där vi ska slåss så mycket för alla i olika färger och situationer samt stötta viktiga organisationer men inte ha fokus på stora fina vackra storvuxna människor.

(Om jag har valt ordet storvuxna så är det inte illa menat för jag tycker ordet tjock inte faller in bra i sammanhanget eller mullig)

image

Vad kul att just du blivit kränkt?

Så fort någon känner sig kränkt av något slag så tar dom till det som en tror sig ligga närmast. Det är ett tecken på en svaghet. När någon tycker till eller har en åsikt så könar politiker folk. Inkompetenta politiker som tror sig att allt är fluff och rosa bomull,  som inte tar politiska frågor på allvar.

Det är så beklämmande att dessa pajasfasoner kan pågå under ett kommunfullmäktige.

Att först skrika efter Vargen men sen bete sig lika illa själv i ett videoinlägg. Det enda som saknas är nappen.

I mina ögon är det inte politik,  för mig handlar politik om så mycket mera än att hänga upp sig på kläder och äckliga komplimanger. Noll tilltro på politiker som kan sitta under en politiskdebatt och prata så högt om vad som måste bli bättre gällande hbtq kompetensen osv.

Dessa politiker kanske själv bör läsa informationsbladet och inte bara på första sidan som på en pekbok, innan en basunerar ut hur en själv vill bli bemött. Att det här ens förekommer på den nivån som på kommunfullmäktige i Hälsingland,  Söderhamn får mig att tappa all respekt. Eller just det ja. Det blev en video över en objektifiering samt en kommentar som togs bort.

Swing it magistern swing🎶

image

Vinnaren får bli kock för en dag i Mitt köks studio

Nu får hemmakockar möjliget att testa att vara TV-kock. Barilla fortsätter samarbetet med matprogrammet Mitt kök på TV4 Nyhetsmorgon och startar en tävling för att utse vem som är bäst i Sverige på att presentera och tillaga en pastarätt. Vinnaren får bli kock för en dag i Mitt köks studio. Tävlingen vänder sig till konsumenter som är intresserad av matlagning och gillar god mat.

I Sverige finns ett stort intresse för mat, matprogram på TV och kokböcker. Nu har en matintresserad person möjlighet att vinna en hel dag i Mitt köks studio och spela in ett eget Mitt kök-program samt synas i Expressens månadsmagasin Mitt kök. Programmet lanseras på www.mittkök.se

– Vi vill bjuda på matinspiration och började samarbeta med Mitt kök för att vi båda vänder oss till en målgrupp som har ett intresse för mat och matlagning. Nu startar vi en tävling där Sveriges hemmakockar får visa upp en bredd av pastarätter och inspirera andra i ett eget TV-program. För att utse vinnaren kommer vi utgå från inlevelse i presentation och passion för pastarätten, säger Åsa Hermansson, Nordic Marketing Manager på Barilla.

Tävlingen går ut på att spela in en kort film där man presenterar en pastarätt och publicerar den på www.mittkök.se Receptet ska också publiceras för att göra det möjligt för andra att tillaga maträtten. Receptet ska innehålla minst en produkt från Barilla och den tävlande ska motivera vad som är speciellt med rätten samt varför pastarätten bör upplevas. Juryn består av representanter från TV4, Barilla, Expressen och 2AM.

– Mitt kök är ett program på TV4 som sänds sex dagar i veckan i Nyhetsmorgon med målsättning att inspirera TV-tittarna med enkla och goda recept. I samarbete med Barilla har vi utvecklat en tävling som ger en matintresserad person möjlighet att själv testa hur det är att vara TV-kock. Vinnaren får uppleva hur det är att laga mat i en TV-studio och vi kommer ha ett fullt TV-team för inspelningen, säger Malin Rask, projektledare på TV4 Mitt kök.

Tävlingen kommuniceras i ett stort antal kanaler med fokus på det digitala och en trailer om tävlingen har producerat med matkreatören Lisa Lemke. Medievalet inkluderar Mitt köks hemsida och månadsmagasinet samt i butik. Tävlingen kommer även kommuniceras på Mitt Köks Facebook-sida och Instagram, och även på Barillas Facebook-sida.

Tävlingen pågår från vecka 36 till och med vecka 44. Programmet och artikeln kommer att lanseras i januari 2016.

Mens – the musical 18/9

Jag tittade på TV4 nyhetsmorgon och såg en liten snutt om Mens – The musical. Min första reaktion var som oftast. Herregud.

Men jag tror föreställningen kan vara bra. Nästan så att jag själv vilm boka in detta till stadsteatern i Hälsingland,  Söderhamn.

Den 18 september är det urpremiär för Mens – the musical på Unga Dramaten. Skriven och regisserad av Rebecka Cardoso.

Månadssjukan. Lingonveckan. Rödbetssoppan. Vad är egentligen grejen med mens? Är blodet orent? Kan killar få mens? Måste man, innan man går hem med någon, berätta att man har mens om man vill ligga? Och hur tusan får man ut en menskopp?

Mens – the musical är en gränslös musikalisk föreställning för alla som har, ska få eller har haft mens. Och för alla som önskar att de kunde få den. Skriven och regisserad av Rebecka Cardoso. Med nyskriven musik av Safoura Safavi.

– Det mest inspirerande med mens är alla historier jag fått höra när jag arbetat med föreställningen. Alla som har eller har haft mens har jättemycket att berätta, mensen hänger ihop med relationer, sexliv och inte minst inställningen till den egna kroppen. Jag vill att mens ska visas ur fler aspekter än de negativa, det är ett tabu som behöver brytas säger Rebecka Cardoso.

Välkommen in i den röda maktens universum! En värld mycket större än magont och läckande bindor. Träffa gamla greker, hungriga hajar och sjungande barnmorskor. Känn månens dragningskraft, låt dig hypnotiseras av den australiensiska regnbågsormen och lyssna till en duett om blod på chefens soffa. Se mensen med helt nya ögon.

Medverkande: Sofia Pekkari, Maia Hansson Bergqvist, Asta Kamma August, Mia Benson, Rakel Gajdusek Benér
Regi Cardoso Rebecka
Musik Safoura Safavi
Scenografi Jan Lundberg
Kostym Nina Sandström
Ljus Mira Svanberg
Mask Mimmi Lindell
Koreografi Jimmy Meurling

Urpremiär 18 september 2015, Unga Dramaten/Målarsalen