Gävleborg Pride för flyktingar i Medelhavet!

image

Ingen har vid det här laget missat hur situationen för flyktingar vid Medelhavet ser ut. Därför väljer Gävleborg Pride att idag skänka 25kr av de 50kr vi tar i entré ikväll till Röda Korset & deras arbete i Syrien.

Självklart kan du donera mer pengar om du önskar.

Varmt välkomna!

För att läsa mer: www.redcross.se

Frukost på Clarion Gefle

image

Det är något speciellt med hotellfrukost och Clarion Hotel erbjuder nog en av de bättre frukostbufféerna jag har besökt.

Det kändes både nyttigt och fräscht. Det kan förvisso ha att göra med att jag tänker mer på vad jag äter?

Förr i tiden så lassade jag på allt jag såg och nu tar jag verkligen inte mera än vad jag mäktar med.

Utbudet på Clarion i Gävle är bra och stort. Här finns nybakat bröd, färsk frukt, en variation av pålägg och flera smaker av fil och yoghurt, laktos- och glutenfria alternativ.

Det bästa med att kunna avnjuta en tidig frukost är att du får maximal tid för resten av dagen.

image

image

image

image

image

image

image

Jag vaknade tidigt!

I morse vaknade jag tidigt av att solen lyste in mot hotellrummet. Det var behagligt men alldeles för tidigt så jag surfade runt på nätet och läste om allt elände som sker i världen. Vad kan jag säga? Det går att säga så mycket men samtidigt blir det tyst. Reflektion!

Världens trevligaste på McD i Gävle

Efter vår lilla kvällsträff på Brasserie Absint så gick vi till McDonalds i centrala Gävle, bredvid Staduim för att köpa ett litet meal. I kassan kan vi ha mött den trevligaste personalen jag nånsin har stött på. Vi blev både glad vid beställning,  på sidan av vid väntan så som han bemötte andra oavsett hur otrevlig en del matgäster kan vara så var det ett leende och artighet som varken var överspelat eller falskt. Jag var så glad när jag gick utfrån snabbmatkedjan att jag ville vända och gå tillbaks och hylla honom. Killen i vit skjorta. Servicekillar som du växer inte på träd.

image

Brasserie Absint – Gefle

image

Vi gick till Brasserie Absint för att ta en drink med Anna Siekas och Marina. Jag beställde marinerad manchego och oliver. Fina ville bara ha en Guinness. Jag drack en mindre god alkoholfri strawberry daiquiri. Enligt min mening gör du definitivt inte så som jag beställde eller smakar så jag bad om att få en ny vilket blev lite bättre men nu vet jag att det inte blir någon beställning på strawberry daiquiri på Brasserie Absint i Gävle i alla fall.

image

image

Det mörka brödet var fantastiskt gott. Det godaste jag har ätit. Det var lite vört aktigt? En liten smak av jul?

image

image

image

Alla kan väl vara eniga att en strawberry daiquiri inte serveras så här!

image

Idag har vi fixat i stort sett hela dagen på Söderhielmska. Allt är inte klart utan men vi får vänta med resten tills i morgon. Jag skulle ha varit på matmässan ute vid Gasklockorna men det ser ut som att jag inte hinner tråkigt nog.

image

image

image

image

image

image

Det har dukats, möblerats och dukats om igen. Barpersonalen har testat på att göra drinkar och köket har allt på sitt klara. Jag tycker det är bra engagemang och det är definitivt inte brist på kreativiteten. Lite mer uppstyrning så blir allt komplett.

Clarion loves you – Gefle

image

Det känns alltid så komplett och proffsigt att kunna erbjuda närliggande och besökande gäster, turister och ortsbor något mera än bara fest.

Hur skönt är det inte att kunna koppla av, ta ett varmt bad, releaxa i baren och få en stor frukostbuffé uppdukad en morgon under samma helg det vankas fest i regnbågensfärger.

Det är såklart inte min uppgift att se till att folk ska kunna bo någonstans för att det vankas fest men det är service och en valmöjlighet.

Jag är glad över samarbetet med Clarion Hotell har börjat sättas i verk. Under möten, samtal och kommunicering så har allt varit lite mer än komplett. Det har nästan varit så att hotellets manager har varit tydligare än mig vilket är bra.

Jag vet att Clarion samarbetade med årets Stockholm Pridefestival men på vilket sätt vet jag inte. Jag tänkte bara att det var ett tillfälle för att fortsätta spinna vidare på samarbetet med nya öppningsvägar till nyskapande.

image

Redan vid ingången kan känslan på värme och färg skapas. Vid hotelldisken ligger det fjäder och boa, champagne och härliga maskeradmasker du kan se på Alcazar och andra härliga shower.

image

image

image

image

Jag har sett till att det senaste numret av tidningen Qx finns i receptionen denna helg.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Inför Gävle Pride 2/9-5/9 2016 kommer ni givetvis få se mera av regnbågensfärger men det är inte synligheten som är det viktiga utan bemötande och känslan på service.

Ambitionerna och visionerna är oändliga. Det enda som kan sätta stopp för fantasin är vi. Att Clarion erbjuder förmånliga priser under denna helg betyder såklart väldigt mycket. Det betyder också att Clarion stöttar vårt arbete vilket gör att vårt arbete underlättas.

Att ingå ett samarbete med Pride betyder att det värdegrunder vi har är kärlek för alla, öppenhet och acceptans till människan oavsett sexuell läggning,  könsidentitet, funktionsvariation och etnicitet mfl.

Har ni inte möjlighet att komma till festen på Söderhielmska av olika anledningar och bara vill koppla av för en natt så ta er till Clarion. Här kan ni känna er fri.

image

Checka in på Clarion helgen 4/9-5/9 2015. UPPGE KOD: PRIDE (800:- inkl frukostbuffé)
BOKA RUM: cl.winn.gavle@choice.se (maila din bokning eller ring: +46 (0)26 66 54 00)