Pridelunch på Eat & Meet

image

Idag fyllde vi våra magar med Pridelunch på Eat & Meet. Gott och behagligt för uteserveringen. Nu är det bara att ladda om och klockan 18.00 drar politikerdebatten igång. Livesänds även på helahälsingland.se.

image

Det här blev min andra portion. Inte för att jag var hungrig utan för att det var gott.

Aperol goes Arton.78

image

Arton.78 kommer att campa under Pridehelgen. Det är för alla er som vill få in festivalkänslan för Pride och andra festivaler i sommar. Tillsammans med Aperol erbjuds det fördrinkar i baren för den som känner sig manad med det lite bittra Aperol spritz.

Glöm mojito och Fanta-rosé,  det är Aperol spritz som gäller i baren.

image

Transflaggan och Pride över kommun

image

Då är det dags igen för flaggning. Söderhamn som första kommun i landet hissar transflaggan över hela Söderhamns City för att uppmärksamma Pride och transpersoner rättigheter. För att skapa uppmärksamhet,  diskussion och något vi tycker är viktigt. Det känns helt historiskt makalöst bra då kommun står bakom denna ställningstagande.

Fram till förra året tvångssteriliserades personer som ville korrigera sitt kön. Fram till 2009 betraktades transvetism som en sjukdom av Socialstyrelsen. Så det är viktigt för fortsättningen att vi uppmärksammar helheten.

Jag önskar såklart att det här inte behövdes men så länge vi behöver och orkar så lyfter jag hatten för alla som vill och kan vara vid vår sida.

Söderhamns kommun var först i Hälsingland med att ordna en Prideparad 2013. Först i Sverige att hissa transflaggan 20 november i regi med Kommunalrådet Sven-Erik Lindestam som tog ställning att kommun bör bli en allt mer öppen kommun och att det inte ska spela någon roll vem du blir kär i eller vilket kön du identifierar dig som.

Söderhamn gör mycket och kommunen står verkligen upp och stöttar. Att man verkligen tar det här tillfället i akt är ju fantastiskt.

image

image

Fritidsansvarig Niclas Brodin hissar flaggan för 3:e året på rad. Ni ska höra hur Niclas talar om för allas lika värde. Jag får tårar i ögonen. Niclas är verkligen genuint fin rakt igenom.

Årets Sthlm Pridelåt 2015

image

Nu är det klart att Mariettes nästa singel blir årets officiella Stockholm Pridelåt! Låten heter ”My Revolution” och släpps den 12 juni. Mariette kommer att uppträda i Pride Park i samband med Stockholm Pride som äger rum den 27 juli–1 augusti.

- ‘My Revolution’ handlar om att göra Revolution för sig själv; säg upp dig, gör slut, kom ut! Jag hoppas att låten kommer att peppa folk till att lita på sin magkänsla!, säger Mariette.

Och glädjen och engagemanget delas från Stockholm Prides sida.

- Vi är oerhört stolta och glada från festivalen och föreningens sida över att Mariette är med oss i år och gör årets låt. Att göra årets låt är traditionsenligt en ära, att få representera communityt och Stockholm Pride utåt, säger Stockholm Prides ordförande Sandra Ehne.

Med storslagna ”Don’t Stop Believing” i Melodifestivalen 2015 tog hon tittarna med storm. Mariette utsågs även 2010 till Årets Homo på Gaygalan i Stockholm.

- Vi hade inte kunnat vara mer stolta än att få göra 2015 års festival tillsammans med Mariette. Vi kommer inte göra slut med varandra, men väl med normer, fördomar och hat, avslutar Sandra Ehne.

Paradordningen 30/5

image

På lördag är det alltså dags för årets prideparad, här kommer ordningen för de ekipage som anmält sig i förväg. Har ni inte anmält ekipage? Oroa er inte, efter den andra bilen i tåget så är det fri placering för alla som vill gå i paraden!

1. Rfsl Hälsinglands styrelse
2. Ledarbil
3. Söderhamn Pride + Rfsl Hälsingland
4. Marching for those who can’t
5. Söderhamns kommun
6. Asyl och migranthälsan
7. Brobergs IF
8. Moheds IK
9. Tjejjouren Vulcana i Gävle
10. Söderhamns Unga
11. Stugsunds IK
12. Söderhamns FF
13. Lärarförbundet
14. Vision
15. Söderhamns IF
16. Svenska kyrkan ungdom
17. Söderhamnsortens Ryttarförening
18. Söderhamns Handikappidrottsklubb
19. Norrala IF
20. Vänsterpartiet
21. Ung Vänster
22. Miljöpartiet
23. Socialdemokraterna
24. SSU
25. Folkpartiet
26. Moderaterna
27. Kristdemokraterna
28. Centerpartiet

Bil 2

Fri placering för de som inte är föranmälda ekipage.

Vi startar 15.00 men det går att picknicka i strykjärnsparken innan.

Det måste bero på mig – Cityföreningen

Jag vet inte om det beror på mig men det känns såklart att inte få Cityföreningen med sig på Pridetåget.

I stort sett allt jag jobbar för går företagsandan först. Jag gläds över alla entreprenörer och företagare som är med på tåget.

Utan att ens ha varit på möte eller bett om något särskilt så dundrar Eat & Meet och Tewes Konditori upp med festligheter och det är så bra och behövligt.

Alla som inte är med på Pridetågets-tänk är självfallet inte mindre dåliga företagare. Absolut inte. Stan bör leva och vi lyfter upp staden med stora som små arrangemang.

När jag läste en artikel om att en duktig projektledare vill lyfta City så tog det inte långtid att jag mailade och presenterade Pride. Vår volontärledare hade då mailat tidigare om vad vi kan tänkas göra eller rättare sagt vad butikerna kan tänka på för att göra det här lilla extra.

Att vi skulle få nej till en ekonomisk finansiering hade jag listat ut men svaret visste jag däremot kan en svälja stoltheten och försöka se framåt utan att folk ska bli goda vänner.

I alla andra städer stora som små känns det verkligen att City bjuder till. Inget kostsamt, inget tidspressat.

I morse kom mailat över något vi från eventsidan tidigt lobbade för.

”Fick tyvärr inget gehör från styrelsen ang det här m skyltning. Tror dock inte de egentligen tyckte det var en dålig idé utan mer att de inte tyckte de hade tid att ta tag i det.”

Jag köper att tiden inte räcker, jag köper att det inte tyckte det var en dålig idé men jag köper inte resten.

Aperol goes Arton.78

image

Arton.78 kommer att campa under Pridehelgen. Det är för alla er som vill få festivalkänslan för Pride och andra festivaler i sommar. Tillsammans med Aperol finns det erbjudande på Aperoldrinkar i baren för den som känner sig manad med det lite bittra Aperol spritz.

Det kommer att finnas grill, sallad, härliga hamburgare från grillen med produkter från Hälsingland. Jag är glad över det här samarbetet som sker för 3:e året på rad.  Det känns som en perfekt kombination att koppla ihop Söderhamn Pride och Arton.78. Krogen som har varit i framkant på Transgenderday,  World Aids Day och levererat Hälsinglands enda och största gayvänliga klubb sporadiskt.

Det har mottagits väl och gäster har uppskattat samarbetet. Jag tycker det känns bra att vi förstärker samarbetet med Centralhotellet och restaurangen för Pridedagarna.

För den som har RFSL Hälsingland kort erbjuds specialpriser med 20% på mat och logi samt reduceratpris under olika temakvällar som RFSL Hälsingland /Söderhamn Pride arrangerar.

Under Pridedagarna presenteras Mattias Törnell, Jim Stefansson som sjunger årets Pridelåt, Dj Bernhard från årets gayklubb Candy enligt Qx-läsare, Dj Pamela, Dj Kenny Solomons, artisten  Magnus Carlsson och Dj Nathalie Chanise Ahlgren.

Glöm mojito och Fanta-rosé, det är Aperol spritz som gäller i baren under torsdag, fredag och lördag.

Söderhamn  Pride pågår mellan 27 maj – 31 maj.

image

Politikerdebatt 18.00 (PrideHouse)

image

Idag inviger vi Söderhamn Pride!

X-trafikbussarna flaggar för fullt och vid 10.00 kommer ingen mindre än  kultur- och  fritidsansvarig Niclas Brodin hissa alla kommunens Pride och transflaggor för 3:e året på rad.

Vi finns på Stadsbiblioteket från klockan 10.00 varje dag för information.

18:00 Politikerdebatt på Pridehouse.
Moderator är Sara Oscarsson.
Debatten Livesänds på Helahalsingland.se

20:00 Invigning på Arton.78
Ulrika Westerlund, Förbundsordförande RFSL, håller invigningstal och release för årets Söderhamn Pridelåt.

Happy Pride!

Arizona Chemical officell pridesponsor

image

Ute på Arizona Chemical som är en utav våra största sponsorer och hämtar upp lite prylar. Det fanns ingen tvekan om Arizona Chemicals medverkan för allas lika värde på mångfald, acceptans samt integration oavsett läggning, könsidentitet, etnicitet, könstillhörighet  och funktionsvariationer.