Håll god ton inne på Sveriges riksdag

Jag sympatiserar med politiska partier som håller god ton efter den mån som är tillskriven på hur vi ska uppföra oss i en arbetsmiljö. Varken vänsterpartisten Rossana Dinamarcas utfall och talman Björn Söder gör väl inte direkt något större inflytande på mig men blir det inte lite lekstuga oavsett vem vi tilltalar? Vi har demokrati i vårt samhälle. Björn Söder och Rossana är lika mycket demokratiskt valda så för att föregå med gott exempel, håll gon ton!

Ja till förlängd alkoholservering?

Jag läser på Oliver Rosengrens (m) status om förlängd alkoholservering kan gå igenom i Växjö. Det är verkligen på tiden. Jag vet hur hårt Oliver har kämpat och motionerat.  Jag själv har sporadiskt bloggat om detta till Oliver och alla andras fördel som tycker likadant.

Lite senare idag kommer politikerna i Växjö besluta om krogarna i stan ska få servera alkohol till klockan tre på helgnätterna istället för till två som idag.

(M) ajs håller stenhårt båda tummarna för att detta ska gå igenom. En tidig julklapp!

Frk Sandberg

Finaste Frk, lärarinnan och vännen tant Sandberg kan ha gett mig den finaste presenten som värmde i hela kroppen. Vi har festat ihop, känt varandra,  pratat jättemycket i telefon, varit i Barcelona samtidigt och hon är en vän som under flera år har gått på alla fester och klubbar helt troget jag har arrangerat och jobbat på. Du finns alltid där på något sätt. Mjau!

Matportionerna är för små?

image

Jag tänker såklart att det är synd om människorna som delar på en mikrovågsugn på ca 140 personer och att matlådorna är för små. (HH)

Dra inte upp rasistkortet för en borde få agera och reagera.

Dom hemlösa på gatan skulle gladeligen köa för att ens kunna värma en koppkaffe om den möjligheten fanns. Dom hemlösa på gatan skulle gladeligen bli glad över att få 1 mål mat om dagen.

Det är klart att vi inte ska jämföra problem och vi ska givetvis också försöka göra det bästa av situationen men hundratals på gatan fryser nästan ihjäl och har knappt tak överhuvudet.  Vilken myndighet skickas klagomål till då för att få en röst hörd?

Det är dags att fler politiker tar tag i integrationafrågorna på en gång. Inte igår eller idag utan nu och sluta upp med detta daltande. Släng kappan efter vinden och sluta kamma hem populistiskt poäng utan ta tag i frågan ute på fält än att babbla.

Min födelsedag

image

Jag har fått god juice, baguette med ost och skinka, kaffe med laktosfri mjölk, marsipantårta (ja) men det är tanken som räknas och det är så fint. Dessutom fick jag chokladtryfflar för första gången och ett jättefint paket som jag inte alls hade förväntat mig. Jag hade faktiskt inte förväntat mig något så jag är glad.

Frukost

Jag kom ju på  mig själv att jag inte ens har ätit frukost eller lunch. Jag satt och tänkte tillbaks då jag brukar få frukost på säng med paket. Jag hade det bra i hela 6 år, riktigt bortskämd. Äntligen kunde jag skapa traditioner och något som jag tyckte om. Någon som såg hela mig. Många brukar avsky sina tider tillbaks men jag älskade det. Något som gör mig ledsen idag. Att sakna något så fint och bra men nya vägar är på ingång, så varför gå i gamla mönster. Att vara glad för det som fanns och skapa nytt är också glädje?

Idag på stan var det ytterligare en person som kallade mig för lilla gumman, varför? Ska jag tilltala människor i fraser som inte är passande. Damen, donnan, bruttan eller what ever. Det sårar och jag blir mördad inombords trots att jag skrattar.

Jag ska börja tilltala folk utefter hur folk ser ut så får en se hur kul det är? Å andra sidan skulle jag aldrig göra det.

Jag slutar automatiskt umgås i omgivningar som inte kan respektera eller där folk gör det till en grej.

Tjock, smal, ful, fet, ofärgat hår, för mycket smink, konstiga kläder? Hur många tilltalar människor i sådana befattningar?