Det är så varmt och skönt!

image

1 september och det är fortfarande så varmt och skönt. Idag kanske det var den sista fina höstdagen men dom tre senaste veckorna har varit alldeles gudomliga. Jag vill inte ha höst. Vill inte. Jag vill att det ska vara sommar året runt. Å andra sidan kanske det är dags för en höstgryta snart?

HBTQ-certifiera turistbyrån

image

Jag tycker det här skulle vara så bra för turistbyrån. Inte för att det saknas kompetens utan för att det skulle bli som ett diplom på att deras bemötande och service är bra. (Helahälsingland.se)

Turismen är jätteviktig för samhället och våra besökande men det är också lika viktigt för alla som bor kvar och vill turista runt samt vara sin egen ambassadör.

Ett hbtq-besök eller snarare ett stort hbtq-event kan generera ett hundratal tusen kronor i turistintäkter samt miljonvärde i marknadsföring. 

Vi människor vill vissa upp våra moderniteter för öppensinnat varumärke och flera företag runt om i Hälsingland,  Söderhamn påvisar detta engagemang på flera olika sätt.

Vi har exempelvis Arton.78,  Best Western Hotell SöderH och Tewes Konditori som visar sitt samarbete med Söderhamn Pride och RFSL Hälsingland på ett föredömligt sätt genom att vara kreativ för allas lika värde.

Idag finns det studier som visar att cis-personer hellre väljer företag som har en god attityd mot olika minoritetsgrupper och som går hand i hand med öppenhet, värderingar och likabehandling av alla gäster/turister.

Att ett företag inom näringslivet är trovärdigt hela vägen är Best Western Hotell SöderH,  Arton.78 och Tewes Konditori en bra flagga för.

För att inte tala om Broberg och Elia som är med och stöttar Pridearbetet för andra året i rad. Det stärker våra varumärken tillsammans och kan hjälpa personal, spelare och andra att känna hopp. När du ser att medpartners stöttar ett flertal gånger så finns det ambitioner och visioner där målsättningen är att vi ska bli en färgstarka kommun.

Beroende på vem du frågar så har vi inte kommit någon vart men arbetet är på gång och vi hinner inte vara överallt men tillsammans kan vi slänga ut våra krokar och prata om det.

Det räcker såklart inte att bara satsa på annonsering utan man måste utbilda personalen för att de inte omedvetet ska diskriminera eller genera gäster. Där hoppas jag såklart att det blir en certifiering på turistbyrån.

Jag tror på att det skulle kunna bredda och stärka vårt varumärke, Söderhamn ännu mer eller snarare bli starkare och tillsammans får vi en öppnare stad.

image

Jag har inte för mycket att göra. Det är andra som gör för lite!

Det är mycket bra som är på gång men jag har bara lust att strunta i allt och låtsas som om jag inte känner till något. Visst är det jäkligt ansvarsfullt att kunna glida med och vänta på när nästa leverans sker. Jag önskade jag hade en liten del av det samvetet men samtidigt inte. Jag är glad över att inte kategorisera in mig på slapphänt, oförmögen och glidare. Usch att denna energi bara växer över mig för studen. Jag har egentligen inget gott att skriva om vissa enskilda fall. Jag vill bara basunera ut helvets jävla skit gör något för bövlen och ta ett eget initiativ någon gång. Jag är så trött, trött, trött.

Det här med att bara strunta i allt. Det spelar egentligen ingen roll att fortsätta eller låta bli. Vad blir det för skillnad? Allt hänger som oftast på mig. Jag kan ta det som en bra fördel och ett gott betyg men gränsen är nådd.

Jag har inte för mycket att göra. Det är andra som gör för lite.

image

3 dagar kaffefestival på Södra Teatern !

image

Syster bjöd in oss på Kaffefestival som pågick under tre dagar. En bra festival med flera våningar med provning och doft. Tydligen är detta en succéfestival från förra året. I dagarna tre har det bjudit fullt fokus på kaffe från alla världens hörn och fair trade. Mosebacketerrassen strålade med solsken och sköna vindar. Jag har aldrig känt så mycket nyrostat på ett och samma ställe. Hade vi haft mera tid så skulle vi ha varit på fler provsmakningar, kaffeskola, föreläsningar, tävlingar och ätit mer mat och dryck (med kaffesmak såklart). Nu har vi något att se framemot tills nästa år eller kanske till våren?

image

image

image

image

image

Foto: Niklas Skur

image

Det här var en riktig höjdare dock var min favorit med smak av mango.

image

image

image

image

40 års fest!

image

Igår var vi på 40 års fest. Min fina, fina syster fyllde 40. Inte för att du kan tro det med tanke på att hon är lika barnslig som mig. Det går i arv. Det var så mysigt att få hjälpa till och fixa innan.

image

Här fixas det för fullt i pyjamas. Det är då en vill bli fotograferad.

image

image

image

image

image

Det fixas,  kyler ner dryck, lagar till lite mingel och det möbleras.

image

image

image

Ordning och reda vid grillning ifall något skulle hända. Martin är bäst.

image

Vi hade lite mingel innan alla kom för att skåla in dagen. Det var Grönstedts champagne som vi avnjöt tillsammans med 3 goda ostar.

image

image

Gästerna börjar komma.

image

Pick one shoes?

image

Överraskningsdags där ingen vet vad som ska hända.

image

I köket händer det i alla fall lite saker.

image

På plats stod ingen mindre än dragshowgruppen The Wad Girls. Den fantastiska gruppen som jag har jobbat med i flera år över hela Sverige. Vi har till och med åkt över Östersjön ett par gånger. En dragshowgrupp jag starkt rekommenderar ni bokar för fest, kalas, mingel, middag, företagsevent och u name it. (Se mera på wadgirls.se)

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Här hölls det ett litet tal och sen sjöng vi alla för världens bästa syster. Sen blev  kvällen sen eller tidig. Det beror på vem ni frågar. Det var en bra dag och fin uppslutning. Tack för inbjudan.

Drogtester på skolan alt narkotikahundar!

Det är en viktig debatt eller diskussion som pågår just nu på helahälsingland.se.

Det är över 21 personer som har mist sitt liv alldeles för tidigt på grund av droger.

Några pratar om statistik och för mig känna det som att sopa problematiken under mattan och för att försöka bevara Söderhamns varumärke på något sätt genom att vi inte har några problem så länge vi går efter statistik över att det inte förekommer så särskilt mycket drogförsäljning?

Jag har en liten tanke på att vi eventuellt skulle föreslå frivilliga drogtester på skolarna. Tanken är att både arbeta förebyggande mot droger och att hjälpa ungdomar som hamnat på fel väg. Det skulle kunna vara ett slags verktyg i kampen mot drogerna.

Alternativ är också att sätta in fler ungdomssamordnare på skolan som ser och pratar med ungdomar i farozonen och bara finna till hands.

Vi måste bli bättre på att arbeta mot droger. Jag tror att alla struntar fullkomligt i statistik för världen har förlorat alldeles för många.

Det är jättekänsligt med drogtester och det är aldrig ens sitt eget barn som testar eller säljer. Skolorna bör så klart ha riktlinjer för hur testerna ska kunna genomföras. Pratar vi verklighet på riktigt så varför inte vänja sig vid tanken att dessutom inte omöjligt att narkotikahundar ibland rör sig i skolkorridorerna eller mera på stan.

På skolorna finns det lättillgängligt och ungdomarna kommer och går. Jag tror inte att ungdomar vågar ta hem drogerna så valet på möjlighet att ha detta i skolan är en lösning.

Kan vi upptäcka i tid och att narkotika upptäcks bland eleverna så är en drogtest på skolan ett alternativ så länge eleven och elevens vårdnadshavare ger sitt godkännande.

Däremot är dom flesta trött på prat och människor i kostym som bara pratar och pratar men sällan gör något. Dags att vakna även om det är alldeles för sent för många men en förhoppning på att rädda fler liv desto tidigare är bra och viktigt.

Smak av Gävleborg 4/9-5/9

image

Inför nästa helg har jag fått en inbjudan med hur mycket inspiration som helst för hela regionen i regi med Best Production.

Hela länets livsmedelsbransch kommer att finnas på plats för att diskutera med besökande på vad vi kan göra bättre och vad som är bra.

När både större och mindre företag, besöksnäringen, det offentliga, handeln och konsumenterna slås ihop så bjuder vi alla på det bästa smakerna från alla världar på hur vi kan utveckla produktion av mat och dryck.

Jag som är för gårdsförsäljning av öl/vin och cider har bubblande idéer på hur vi kan gå ihop och få det i verk.

MatVärden arrangerar pop-up föreläsningarna under de tre mässdagarna och MatVärden står också som utställare med de mobila charkuteriet och mejeriet.

Alla besökande kommer att få en inblick i länets historiska mat- och måltidsarv, slowfood, provsmakning
och jämförelser av smak & kvalitet. Jag ser framemot att äntligen få skåda och eventuellt få en smutt med dryck Tevsjö Destilleri, Svensk sprit, tillverkad i Järvsö där Jonas Larsson berättar om deras resa från kvarn till destilleri.

Det här är bara en bråkdelav det som kommer att presenteras och finnas för öga och smak.

image