Midnattssol Mackmyra

image

image

image

image

image

Midnattssol från Mackmyra kommer att serveras på Kvarnen 18 mars.

Den 2 maj lanseras Mackmyras nya sommarwhisky, Midnattssol, i Systembolagets tillfälliga sortiment. Midnattssol är den andra utgåvan i en ny fristående serie som tar över efter den populära Mackmyra Special-serien.

Mackmyra Midnattssol är en ny whisky i begränsad utgåva att upptäcka både för whiskykännaren såväl som för nybörjare. Kombinationen av amerikansk och svensk ek, sherry och bourbonfat tillsammans med slutlagring på fat som innehållit svenskt vin gjort på björksav resulterar i en komplex whisky med en blommig, syrlig och fruktig smakbild.

Brut Champagne – Pure Love

image

Jag har så många driftiga vänner som producerar företagsamhet. John Valencia har tillsammans med sin sambo börjat skapa champagne imperium som jag tycker krögare bör ha ett gott öga till. Det skulle även vara passande på olika Pridefestivaler samt andra hbtq-event. Ja, inte bara från the pink money utan rent generellt.

Välkomstchampagnen som serverades på Café Opera vid Gladys Del Pilars jubileumsevent är unik såtillvida att det är premiär för världens första gayprofilerade champagne. Världspremiär alltså.

Att korka upp en flaska champagne sig- nalerar glamour, fest,vänskap och kärlek, champagne dricks alltid i positiva och glädjefyllda sammanhang och en av idéerna med en gayprofilerad champagne är att i någon mening skapa associationer till alla de glädjefyllda och positiva värden som omger champagne och den vänskap och kärlek som inte ser några mänskliga gränser.

Det här är, om än ett litet bidrag ytterligare, en puzzelbit i det mönster som vi alla måste hjälpas åt att bygga för allas förståelse och respekt för varandra oavsett läggning och kön.

Champagnen är en Cuvée Pure Love Premier Cru, brut (7g/liter*) brilliant. 12% vol, 75cl/flaska.

Druvor: 30% Pinot Noir, 40% Chardonnay, 30% Meunier. Hanplockade druvor för att bevara hög kvalitet.

Champagnen har en behaglig doft av chardonay med citrustoner. Smaken är friskt torr med inslag av gula äpplen, bröd och grapefrukt, livlig i gommen med bubblor som slår piruetter på tungan och en angenäm eftersmak.

Champagen Cuvée Pure Love vann guldmedalj i Concours Mondial i Bruxells 2013. Då enbart under namnet Trouillard Elexium. Den har vidare tagit hem guld, silver och bronsmedaljer och fått hedersomnämnanden under en följd av år.

Mackmyra whiskybyn

image

image

image

image

image

Bästa masterblender Angela från Mackmyra är med och sponsrar utställning ”Kärleken Är” med en flaska midnattssol som blev årets whisky-guldvinnare. Vi kommer att få smaka på denna härlighet 18 mars efter klockan 18.00 på Kvarnen I Hälsingland, Söderhamn.

Närlivs!

image

Den här kiosken har funnits i all oändlighet. När jag gick på stentägtskolan så gick många hit efter skolan och pekade på vilka karameller som vi ville ha och frågade hur mycket en var uppe i. Jag köpte min första isglass här för 50 öre, lite tefat, bröstsocker och min syster älskade mimosakulor.

När denna kiosk fanns drevs även Tempo och en storlivs vid Trädgårdsgatan. Idag finns det inte en endaste kiosk i närheten av stan eller stora E-center för att köpa ett paket mjölk, tidning eller lite godis?

Det kanske finns en anledning till just varför det ekar men denna kiosk som ligger perfekt i mitten och i närheten av villaområden och höghus borde väl ändå kunna ha nånslags kapacitet för plus minus noll till att börja med?

Bara undrar.

Ryktena går att kiosken säljs mellan 250 000-40 000 tusen men det är som sagt ett rykte.

image

Mångfaldens mångfald!

image

image

image

Idag har jag varit och kollat in Centrum för allas lika värde. Lokalen eller den gigantiska trevåningsbyggnaden som flyttar från gamla Ericssonlokaler till centrum.

Centrat för allas lika värde bedrivs med bidrag från olika organisationer, kommun, företag, privata aktörer och ideellt arbete. Här finner du mångfaldens mångfald  med syfte skapa förutsättningar för ett jämställt samhälle för allas lika värde.

Cenrats huvudsakliga inriktning är att finnas, stötta och utbilda med att ha samtal, informera  och erbjuda utbildningar samt seminarier för att nå ut till allmänheten och näringslivet eller samhället rent generellt.

Centrat har ett gedigt gäng bakom sig med syfte att medverka/påverka till en positiv samhällsförändring med stödjande verksamhet för föräldrar, anhöriga, ungdomar, hbtq-personer,  asylsökande,  hbtq -asylsökande och andra med mål att sätta individen i fokus. Alla skall respekteras oavsett kön, sexualitet,  politiskt åsikt eller härkomst.

Det är oerhört viktigt vi alla värnar om ett gott samarbete med andra föreningar och aktörer i samhället för att stärka den positiva lagandan för länet. Den ena dagen efter den andra är ej sig lik.

Det är också viktigt att veta att Centrat samt alla som aktivt arbetar och befinner sig  samman med verksamheten är emot all typ av diskriminering och ser till alla människors lika värde. Centrat är en partipolitisk och religiöst obunden organisation som verka för människan.

Jag som aktivt är med och arbetar sporadiskt med gänget bakom detta gigantiska arbete har mellan varven fått skapa mig en positivare samhällsförändring där jag uppskattar dagen på ett helt annat sätt än vad jag gjorde igår.

En del människor dividerar om den ekonomiska biten, som om det vore det enda viktiga när du bedriver det största arbetet ideelt.

Självklart ligger struktur, balans och effektivitet med i arbetet för att nå resultat. Det är en ständig process med att möten och personer ska synkas ihop.

Att arbeta med människors attityder och förändringsbeteende är inte en dans på rosor. Det sker missförstånd,  frustration,  missunnsamhet och illvilja från olika berörda. Det finns i alla arbeten för att ”vi får inte lyckas eller glädjas”

Idag behöver vi alla mat på bordet,  tak över huvudet och räkningar bör betalas även från dom som arbetar mestadels ideelt och dygnet runt. Det kanske många glömmer bort? Skulle det vara så att någon har jobbat till sig en tia extra,  stäm mig.

Centrum för allas lika värde är mer tillgängligt än många andra organisationer för allmänheten och för varandra där en är hjälpsamma, flexibla och stödjande.

Centrat erbjuder så mycket mera under ett och samma tak istället för att vi ska forsla runt människor över hela kommun kors och tvärs. Centrat är lite som ett sjukhus som stärker och lagar det trasiga inombords. Du behöver bara hamna i rätt rum hos de rätta personerna.

Finner du inte din ”akuttid” med råd och stöd så hjälper någon dig att knyta kontakter med rätt insats.

Att det här Cenrat bedrivs från Hälsingland,  Söderhamn är unikt och privilegierade. Det är det här stället du saknade som yngre.

Jag hoppas fler aktörer tittar in och framförallt inte är rädd för att fråga hur detta är möjligt och framförallt möta människor som gör det möjligt för den individ som behöver detta tillhål.

Ett starkt 1, 4 miljoner resultat!

Efter ett starkt 2014, med ett resultat om 1,4 miljoner kronor, satsar Stockholm Pride nu inför 2015 års festival. Den ideella föreningen Stockholm Pride gör varje år Sveriges största återkommande evenemang, i helgen genomförde föreningen sitt årsmöte.

Med ett starkt resultat i ryggen, och stort fokus på strategi och stabilitet, har föreningen rekryterat 2014 års festivalchef Christian Gerdes även för 2015 och valt Sandra Ehne som ordförande för ytterligare ett år.

- Det känns fantastiskt att ladda om för sommarens festival, med ett starkt resultat och ett publikrekord i ryggen. Nu har vi möjlighet att vässa och bredda festivalen ytterligare för att vi ska nå ännu fler, säger Sandra Ehne, omvald ordförande för Stockholm Pride, och fortsätter:

- Tillsammans fyller vi gatorna, manifesterar, firar och debatterar för en öppnare värld. Det vi gör är oerhört viktigt och jag är både stolt, glad och peppad att gå in ett nytt år tillsammans med den nya styrelsen.

-Besökarna kommer känna igen mycket från 2014 års festival nu i sommar, vi kommer att fortsätta satsa på samarbetet med hbtq-communityaktörer och utveckla satsningar som Pride Ung*. Vi planerar för ytterligare ett år på Östermalms IP. Vi ser fram emot en stark festival och fortsatt ekonomisk stabilitet, säger Christian Gerdes, festivalchef för Stockholm Pride

Stockholm Pride antog en verksamhetsplan med målsättningar för 2015-2017, med en tydlig agenda om att vara öppen och tillgänglig för alla hbtq-personer och vara en ännu starkare kraft i hela Stockholm.

Styrelsen 2015 består av:
Sandra Ehne, Ordförande – Omval
Sanna Tenggren, kassör – Nyval
Britta Dahlroth, ledamot – Nyval
Christian Valtersson – Vald sedan tidigare
Freddy Grip, ledamot – Nyval
Lars Vaste Andersson – Vald sedan tidigare
Maria Gustafsson – Nyval
Mattias Kristoffersson – Omval
Victor Harju, Ledamot – Vald sedan tidigare

*Pride Ung är en avgiftsfri och alkoholfri del av Stockholm Prides verksamhet som riktar sig till HBTQ-personer i åldern 13-29 år.

Löwengrip Care & Color!

image

Det går bara helt enklet att gilla Isabella Löwengrip som tar fram en unik tvål för MTR Express. Spännande!

SJ-utmanaren MTR Express satsar på kvalitet genom hela tågreseupplevelsen, i allt från nytillverkade tåg med den senaste tekniken till restauranglagad mat och kvalitetskaffe. Doft är även en viktig del i hela upplevelsen vilket har lett till samarbetet med Löwengrip Care & Color.

MTR Express ingår ett samarbete med Löwengrip Care & Color för att förse kunderna ombord med en riktigt bra tvålprodukt som även kommer att sprida en behaglig doft (luxury voyage) till resten av omgivningen.

- Tanken är att ge en lyxig känsla för ens doftsinne, och med denna specialkomponerade fräscha doft vill vi förgylla tågresan med MTR Express, säger Isabella Löwengrip, kreativ chef för Löwengrip Care & Color.

Löwengrip Care & Color (LCC) är ett skönhetsvarumärke framtaget av entreprenören och bloggerskan Isabella Löwengrip, även kallad Blondinbella. LCC omfattar både hudvård, hårvård och doft med produkter bestående av lugnande ingredienser som balanserar i en mobil och hektisk vardag.

- Vi satsar fullt ut på kvalitet och omtanke i allt vi gör för att våra resenärer ska trivas ombord. En viktig detalj är att vi har rena och fräscha toaletter som städas under resans gång. Att sedan kunna samarbeta med Isabella och LCC som tagit fram en skräddarsydd modern doft åt oss känns fantastiskt! Dofter är en underskattad del av upplevelsen som bygger varumärket starkare, säger Jan Tallroth, Marknads- och försäljningschef på MTR Express. Vi är dessutom den enda operatören med nytågsdoft, precis som man uppskattar nya bilar för nybilskänslan.

Tvålen på toaletterna ombord är speciellt framtagen för MTR Express med en unik doft av cederträ, jasmin och citrus för att ge en fräsch men ändå lyxig känsla. Tvålen är LCC ´s första unisexprodukt och innehåller en hög koncentration av parfymolja som gör att doften håller längre. På sikt kommer produkter från Löwengrip Care & Color eventuellt att erbjudas till försäljning för resenärerna ombord.