Kämpa för privatisering för dom som kan!

Jag skulle förklara innebörden av privatisering i samband med att jag berättade att jag ska träffa en person som jag tror brinner lika mycket som mig angående ett par hjärtefrågor, tror jag.

I Söderhamns kommun finns inte en endaste privatägt äldreboende vilket gör att människor idag inte har nån möjlighet att välja.

Människor i en kommun ska själv kunna välja vart en vill bo när dom blir gamla. När den möjligheten inte finns så blir det dels kö på boende som finns och kvalitén på vården sjunker eftersom det är överbelastad.

Kan vi skapa fler möjligheter att skapa privatisering så skapar vi även möjlighet till arbete och den fria rätten att ha valmöjlighet vilket inte innebär att vi tar bort det kommunala för det ska absolut finnas kvar.

Så personen jag ska träffa känner jag verkligen är rätt för mig och för mina vänners framtid. Den förklaringen gav jag. Sen om det inte blir att jag aktivit väljer detta parti återstår att se.

Jag får dessuom mig berättad för att  mormödrar läggs in på boende nästan ”friska” och efter en tid försämras glädjen. Det kan förvisso ha med åldern att göra men givetvis spelar aktiviteterna som kan erbjudas en stor roll.

Vad görs då? Finns det resurser?  Finns det tid? Idag går undersköterskorna samt andra vårdare på knä för att hinna med. Dom gör sitt yttersta. En del hoppar till och med över fikapauser och lunch för att kunna ge extra försörjning till behövande.

Det är såklart på egen bekostnad och ingen tackar dom för det. Måhända att ett leende kommer från din mormor,  morfar,  farmor,  farfar eller en äldre bekant för att någon tar sig tid. För tid är det enda som finns för dom som sitter i en byggnad i väntan på döden.

Tiden som våra undersköterskor tar, den här lilla extra tiden har våra intagna ingen aning om att dom får som extra.

Jag säger inte att det blir mindre stress med privatisering men jag talar om öppna möjligheter till val.

Arbete
Färre kötider
Hemlagad mat
Flera aktiviteter

Låta boende få vara med och skapa, krydda maten och planera för dom som fortfarande kan och orkar.

Alla kommer inte ha samma möjlighet till allt. Det kommer alltid att vara så. Jag personligen ser mycket orättvisa,  jag kan känna missunnsamhet men för det betyder inte det att den som kan få möjligheten bör drabbas.

Ja till möjligheter!

Håll god ton inne på Sveriges riksdag

Jag sympatiserar med politiska partier som håller god ton efter den mån som är tillskriven på hur vi ska uppföra oss i en arbetsmiljö. Varken vänsterpartisten Rossana Dinamarcas utfall och talman Björn Söder gör väl inte direkt något större inflytande på mig men blir det inte lite lekstuga oavsett vem vi tilltalar? Vi har demokrati i vårt samhälle. Björn Söder och Rossana är lika mycket demokratiskt valda så för att föregå med gott exempel, håll gon ton!

Ja till förlängd alkoholservering?

Jag läser på Oliver Rosengrens (m) status om förlängd alkoholservering kan gå igenom i Växjö. Det är verkligen på tiden. Jag vet hur hårt Oliver har kämpat och motionerat.  Jag själv har sporadiskt bloggat om detta till Oliver och alla andras fördel som tycker likadant.

Lite senare idag kommer politikerna i Växjö besluta om krogarna i stan ska få servera alkohol till klockan tre på helgnätterna istället för till två som idag.

(M) ajs håller stenhårt båda tummarna för att detta ska gå igenom. En tidig julklapp!

Frk Sandberg

Finaste Frk, lärarinnan och vännen tant Sandberg kan ha gett mig den finaste presenten som värmde i hela kroppen. Vi har festat ihop, känt varandra,  pratat jättemycket i telefon, varit i Barcelona samtidigt och hon är en vän som under flera år har gått på alla fester och klubbar helt troget jag har arrangerat och jobbat på. Du finns alltid där på något sätt. Mjau!

Matportionerna är för små?

image

Jag tänker såklart att det är synd om människorna som delar på en mikrovågsugn på ca 140 personer och att matlådorna är för små. (HH)

Dra inte upp rasistkortet för en borde få agera och reagera.

Dom hemlösa på gatan skulle gladeligen köa för att ens kunna värma en koppkaffe om den möjligheten fanns. Dom hemlösa på gatan skulle gladeligen bli glad över att få 1 mål mat om dagen.

Det är klart att vi inte ska jämföra problem och vi ska givetvis också försöka göra det bästa av situationen men hundratals på gatan fryser nästan ihjäl och har knappt tak överhuvudet.  Vilken myndighet skickas klagomål till då för att få en röst hörd?

Det är dags att fler politiker tar tag i integrationafrågorna på en gång. Inte igår eller idag utan nu och sluta upp med detta daltande. Släng kappan efter vinden och sluta kamma hem populistiskt poäng utan ta tag i frågan ute på fält än att babbla.

Min födelsedag

image

Jag har fått god juice, baguette med ost och skinka, kaffe med laktosfri mjölk, marsipantårta (ja) men det är tanken som räknas och det är så fint. Dessutom fick jag chokladtryfflar för första gången och ett jättefint paket som jag inte alls hade förväntat mig. Jag hade faktiskt inte förväntat mig något så jag är glad.