Mason jars!

image

Dom här mason jars är perfekt för utflykt, picknick eller bara att ha hemma. Här är mason jars fylld med vatten, citron och citronmeliss. Passar bra för senare bruk i natur för dessert eller annan förtäring.

image

Lilla K

image

Idag besökte en del av Cornsfood restaurang Lilla K i Bollnäs. Denna stad lever verkligen upp kroglivet med utbud på bra mat. Det finns såklart pizzerior här också men inte i samma utsträckning som i andra kommuner?

image

image

image

Här finner du härliga bullar, kakor och andra bakverk som är fyllda med härliga sötsaker.

image

Bröd bakat på vassle och råg som serveras till dagens lunch. Soppan var tyvärr inte laktosfri. Jag är så sjukt bortskämd med min egen service. Vi serverar allt laktosfritt samt mjölfritt och glutenvänligt. På en del krogar förväntar jag mig inte mer än vad fasaden visar. Just saying.

image

image

image

image

Här äter du en kötträtt eller fisk samt vegetariskt,  soppa eller bara från grönsaksbordet.

image

image

Vatten,  bara rent vanligt vatten.

image

Öppettider på restaurang Lilla K i påsk!

Vilket skitställe !

Ni vet känslan då du verkligen känner avsky eller är riktigt irriterad över händelser eller reaktioner du inte har räknat med, den känslan.

Jag som länge har haft min blogg som dagbok har tappat fokus eller så har jag funnit något annat som är viktigare än att skriva argsinta dumdristiga ord.

Ibland vill jag bara basunera ut min besvikelse på goda människor som inte alls följer regelboken eller omskrivna regler. Hur dessa personer bara kan få bete sig och bli hyllad, för utåt är det gudsgåvor.

Inom den lilla viktiga skaran ljuder det annat i bjällran. Ganska sjukt men jag tror att det är ett ”normalt” beteende inom alla områden.

Jag tänker att nu jäklar ska jag verkligen vomera ut hur illa jag känner att det är men för vilket syfte och för vems poäng. För mig som bara är arg eller för folk som inte alls har den bilden?

Jag skriver ofta att ”för några år sedan”. För några år sedan hade jag inte ens funderat på mitt agerande. Jag hade nog inte ens insett vilket fel jag gjorde.

Idag funderar jag mer på vad är det som gör mig så arg eller irriterad. Är det mitt betende eller den andres? Och om det inte är mitt,  vad kan jag göra för att förbättra.

Genom att förstöra och skriva lögner som det blir i andras ögon är inte en lösning men att skriva hur jag kan vända på ett problem till något bra är en annan. En bättre framgång mot att tänka större, bli bättre och bli mer medveten om betende som för mig inte okej men för andra ”normalt”.

Jag tänker att det går att omförvandla. Jag gör det. Hur gör du?

Bollnäs kulturkrog

image

Idag besökte jag Bollnäs kulturkrog för lunch och det var överförväntan. När jag äter lunch har jag inte så mycket krav eller hur det ska vara men efter besöket på kulturkrogen så bleknar allting annat på både gott och ont.

image

Jag är som jag har skrivit tidigare imponerad över service och den goda maten som aldrig misslyckas i mina ögon. Vad är det Pär Johansson så bra som verkligen sätter pricken över i:et på allt?

image

image

Grönsaker från dom bästa lokala producenterna och nybakat från det härliga köket.

image

image

image

Det här härliga tunnbrödet går även att köpa nybakat på Växbo bageri under sommarhalvåret.

image

image

Karré, torsk och fläsk från närproduktion på lunchmenyn denna dag. Varje dag serveras 1 kötträtt, fiskrätt och veckans vegetariska.

image

Det stora salladsbordet lyser med smaker från VäxboKrog och det är makalöst. Jag försöker verkligen hitta något konstruktivt att gnälla på för något måste ju mellanmjölkens land gnälla över? Inte jag. Jag säger f.ck jante och Bollnäs kulturkrog är i särklas Sveriges bästa lunchrestaurang. Eller snarare alacarte lunch med högkvalitet och bra service.

Check.

Blev bjuden på lunch!

Idag blev jag bjuden på lunch. Rätt överraskande men ändå så fint. Glad och tacksam för uppskattning och glädje. Det kommer alla långt med. Speciellt när du minst anar det och där du inte förväntar dig. Självklart kommer jag tillbaks men inte för att jag blev bjuden utan för att maten och servicen är den bästa. Som alltid.

Artister i världsklass får hybris!

Det är så lustigt med artister som tror sig vara lite mer än någon annan, som inte har gjort ett endaste framtändande på väldig långtid men som ändå vill ut, har mage att tro att jag inte har koll på olika prisklasser. Jag må ”spela” dum både här och där men när en sen får helt andra siffror för artister i världsklass så tänker jag på det förstnämnda. Du blir inte känd. Inte hos mig men för några andra. Det är bra, hoppet är det sista…

Är det flum?

image

Något har hänt med mig dom senaste två åren. Ganska skrämmande egentligen med tanke på att borde ha hänt tidigare? Även om jag alltid har varit förstående,  ödmjuk, snäll, glad och lojal så har det blivit ännu större. Nästan flummigt? Jag avskyr inte lika mycket och dom jag tidigare kände nån slags avsky emot tycker jag mest synd om utan att visa men själva känslan inombords gör mig ledsen. Att dessa människor har sån makt att jag känner hat som jag har börjat omförvandla och tänka annorlunda.

Jag stod också förra veckan och tänkte på människor som pratar illa för ilviljans-skull och som aldrig vågar fronta den det berör. Hur människor kan prata så mycket strunt men ändå sitta i samma rum som en hel styrelse och bestämma över andras drömmar utan motivering eller förklaring.

Samtidigt händer det saker som drabbar ”oskyldiga” och för andra ”skyldiga” och några skrattar av missunnsamhet. Jag gör inte det. Jag tänker inte sänka mig till den nivå att önska någon annan lika som jag själv har fått stå ut med bara för hämnd.

Tidigare har jag varit hämndlysten och ledsen men något har dämpat mig genom dom två senaste åren. Jag tänker att funkade inte det så funkar väl någon annan sida? Blir det inte megasucce så får vi tänka om eller bryta gamla mönster samtidigt får jag tänka varför händer vissa saker och för vem. Vem bör jag göra glad och känna godhet?

Prestation?

Dags för onsdag!

image

Veckan har varit i mellantakt vilket är bra för mig men oerhört tråkigt mellan varven. Igår joggade jag i kombination med rask promenad. Det gick sådär och det börjar bli tråkigt att promenera själv. Vill gå till havet med picknick och vända.