Vinnaren får bli kock för en dag i Mitt köks studio

Nu får hemmakockar möjliget att testa att vara TV-kock. Barilla fortsätter samarbetet med matprogrammet Mitt kök på TV4 Nyhetsmorgon och startar en tävling för att utse vem som är bäst i Sverige på att presentera och tillaga en pastarätt. Vinnaren får bli kock för en dag i Mitt köks studio. Tävlingen vänder sig till konsumenter som är intresserad av matlagning och gillar god mat.

I Sverige finns ett stort intresse för mat, matprogram på TV och kokböcker. Nu har en matintresserad person möjlighet att vinna en hel dag i Mitt köks studio och spela in ett eget Mitt kök-program samt synas i Expressens månadsmagasin Mitt kök. Programmet lanseras på www.mittkök.se

– Vi vill bjuda på matinspiration och började samarbeta med Mitt kök för att vi båda vänder oss till en målgrupp som har ett intresse för mat och matlagning. Nu startar vi en tävling där Sveriges hemmakockar får visa upp en bredd av pastarätter och inspirera andra i ett eget TV-program. För att utse vinnaren kommer vi utgå från inlevelse i presentation och passion för pastarätten, säger Åsa Hermansson, Nordic Marketing Manager på Barilla.

Tävlingen går ut på att spela in en kort film där man presenterar en pastarätt och publicerar den på www.mittkök.se Receptet ska också publiceras för att göra det möjligt för andra att tillaga maträtten. Receptet ska innehålla minst en produkt från Barilla och den tävlande ska motivera vad som är speciellt med rätten samt varför pastarätten bör upplevas. Juryn består av representanter från TV4, Barilla, Expressen och 2AM.

– Mitt kök är ett program på TV4 som sänds sex dagar i veckan i Nyhetsmorgon med målsättning att inspirera TV-tittarna med enkla och goda recept. I samarbete med Barilla har vi utvecklat en tävling som ger en matintresserad person möjlighet att själv testa hur det är att vara TV-kock. Vinnaren får uppleva hur det är att laga mat i en TV-studio och vi kommer ha ett fullt TV-team för inspelningen, säger Malin Rask, projektledare på TV4 Mitt kök.

Tävlingen kommuniceras i ett stort antal kanaler med fokus på det digitala och en trailer om tävlingen har producerat med matkreatören Lisa Lemke. Medievalet inkluderar Mitt köks hemsida och månadsmagasinet samt i butik. Tävlingen kommer även kommuniceras på Mitt Köks Facebook-sida och Instagram, och även på Barillas Facebook-sida.

Tävlingen pågår från vecka 36 till och med vecka 44. Programmet och artikeln kommer att lanseras i januari 2016.

Mens – the musical 18/9

Jag tittade på TV4 nyhetsmorgon och såg en liten snutt om Mens – The musical. Min första reaktion var som oftast. Herregud.

Men jag tror föreställningen kan vara bra. Nästan så att jag själv vilm boka in detta till stadsteatern i Hälsingland,  Söderhamn.

Den 18 september är det urpremiär för Mens – the musical på Unga Dramaten. Skriven och regisserad av Rebecka Cardoso.

Månadssjukan. Lingonveckan. Rödbetssoppan. Vad är egentligen grejen med mens? Är blodet orent? Kan killar få mens? Måste man, innan man går hem med någon, berätta att man har mens om man vill ligga? Och hur tusan får man ut en menskopp?

Mens – the musical är en gränslös musikalisk föreställning för alla som har, ska få eller har haft mens. Och för alla som önskar att de kunde få den. Skriven och regisserad av Rebecka Cardoso. Med nyskriven musik av Safoura Safavi.

– Det mest inspirerande med mens är alla historier jag fått höra när jag arbetat med föreställningen. Alla som har eller har haft mens har jättemycket att berätta, mensen hänger ihop med relationer, sexliv och inte minst inställningen till den egna kroppen. Jag vill att mens ska visas ur fler aspekter än de negativa, det är ett tabu som behöver brytas säger Rebecka Cardoso.

Välkommen in i den röda maktens universum! En värld mycket större än magont och läckande bindor. Träffa gamla greker, hungriga hajar och sjungande barnmorskor. Känn månens dragningskraft, låt dig hypnotiseras av den australiensiska regnbågsormen och lyssna till en duett om blod på chefens soffa. Se mensen med helt nya ögon.

Medverkande: Sofia Pekkari, Maia Hansson Bergqvist, Asta Kamma August, Mia Benson, Rakel Gajdusek Benér
Regi Cardoso Rebecka
Musik Safoura Safavi
Scenografi Jan Lundberg
Kostym Nina Sandström
Ljus Mira Svanberg
Mask Mimmi Lindell
Koreografi Jimmy Meurling

Urpremiär 18 september 2015, Unga Dramaten/Målarsalen

Någon har vunnit 10 miljoner!

image

Foto: All over

Någon lyckligt lottad person har vunnit 10 miljoner i Hälsingland, Söderhamn. En snackis många pratar om då vinnaren inte har dykt upp. Jag hade nog inte vilja frontat med vinsten så hela världen kunde se vem som satt inne med tio miljoner.

Vad hade jag gjort för vinstpengarna?
Jag hade köpt upp en krog eller en franchise och jobbat själv och förhoppningsvis kunnat anställa en massa personal.

Det är så varmt och skönt!

image

1 september och det är fortfarande så varmt och skönt. Idag kanske det var den sista fina höstdagen men dom tre senaste veckorna har varit alldeles gudomliga. Jag vill inte ha höst. Vill inte. Jag vill att det ska vara sommar året runt. Å andra sidan kanske det är dags för en höstgryta snart?

HBTQ-certifiera turistbyrån

image

Jag tycker det här skulle vara så bra för turistbyrån. Inte för att det saknas kompetens utan för att det skulle bli som ett diplom på att deras bemötande och service är bra. (Helahälsingland.se)

Turismen är jätteviktig för samhället och våra besökande men det är också lika viktigt för alla som bor kvar och vill turista runt samt vara sin egen ambassadör.

Ett hbtq-besök eller snarare ett stort hbtq-event kan generera ett hundratal tusen kronor i turistintäkter samt miljonvärde i marknadsföring. 

Vi människor vill vissa upp våra moderniteter för öppensinnat varumärke och flera företag runt om i Hälsingland,  Söderhamn påvisar detta engagemang på flera olika sätt.

Vi har exempelvis Arton.78,  Best Western Hotell SöderH och Tewes Konditori som visar sitt samarbete med Söderhamn Pride och RFSL Hälsingland på ett föredömligt sätt genom att vara kreativ för allas lika värde.

Idag finns det studier som visar att cis-personer hellre väljer företag som har en god attityd mot olika minoritetsgrupper och som går hand i hand med öppenhet, värderingar och likabehandling av alla gäster/turister.

Att ett företag inom näringslivet är trovärdigt hela vägen är Best Western Hotell SöderH,  Arton.78 och Tewes Konditori en bra flagga för.

För att inte tala om Broberg och Elia som är med och stöttar Pridearbetet för andra året i rad. Det stärker våra varumärken tillsammans och kan hjälpa personal, spelare och andra att känna hopp. När du ser att medpartners stöttar ett flertal gånger så finns det ambitioner och visioner där målsättningen är att vi ska bli en färgstarka kommun.

Beroende på vem du frågar så har vi inte kommit någon vart men arbetet är på gång och vi hinner inte vara överallt men tillsammans kan vi slänga ut våra krokar och prata om det.

Det räcker såklart inte att bara satsa på annonsering utan man måste utbilda personalen för att de inte omedvetet ska diskriminera eller genera gäster. Där hoppas jag såklart att det blir en certifiering på turistbyrån.

Jag tror på att det skulle kunna bredda och stärka vårt varumärke, Söderhamn ännu mer eller snarare bli starkare och tillsammans får vi en öppnare stad.

image

Jag har inte för mycket att göra. Det är andra som gör för lite!

Det är mycket bra som är på gång men jag har bara lust att strunta i allt och låtsas som om jag inte känner till något. Visst är det jäkligt ansvarsfullt att kunna glida med och vänta på när nästa leverans sker. Jag önskade jag hade en liten del av det samvetet men samtidigt inte. Jag är glad över att inte kategorisera in mig på slapphänt, oförmögen och glidare. Usch att denna energi bara växer över mig för studen. Jag har egentligen inget gott att skriva om vissa enskilda fall. Jag vill bara basunera ut helvets jävla skit gör något för bövlen och ta ett eget initiativ någon gång. Jag är så trött, trött, trött.

Det här med att bara strunta i allt. Det spelar egentligen ingen roll att fortsätta eller låta bli. Vad blir det för skillnad? Allt hänger som oftast på mig. Jag kan ta det som en bra fördel och ett gott betyg men gränsen är nådd.

Jag har inte för mycket att göra. Det är andra som gör för lite.

image

3 dagar kaffefestival på Södra Teatern !

image

Syster bjöd in oss på Kaffefestival som pågick under tre dagar. En bra festival med flera våningar med provning och doft. Tydligen är detta en succéfestival från förra året. I dagarna tre har det bjudit fullt fokus på kaffe från alla världens hörn och fair trade. Mosebacketerrassen strålade med solsken och sköna vindar. Jag har aldrig känt så mycket nyrostat på ett och samma ställe. Hade vi haft mera tid så skulle vi ha varit på fler provsmakningar, kaffeskola, föreläsningar, tävlingar och ätit mer mat och dryck (med kaffesmak såklart). Nu har vi något att se framemot tills nästa år eller kanske till våren?

image

image

image

image

image

Foto: Niklas Skur

image

Det här var en riktig höjdare dock var min favorit med smak av mango.

image

image

image

image

40 års fest!

image

Igår var vi på 40 års fest. Min fina, fina syster fyllde 40. Inte för att du kan tro det med tanke på att hon är lika barnslig som mig. Det går i arv. Det var så mysigt att få hjälpa till och fixa innan.

image

Här fixas det för fullt i pyjamas. Det är då en vill bli fotograferad.

image

image

image

image

image

Det fixas,  kyler ner dryck, lagar till lite mingel och det möbleras.

image

image

image

Ordning och reda vid grillning ifall något skulle hända. Martin är bäst.

image

Vi hade lite mingel innan alla kom för att skåla in dagen. Det var Grönstedts champagne som vi avnjöt tillsammans med 3 goda ostar.

image

image

Gästerna börjar komma.

image

Pick one shoes?

image

Överraskningsdags där ingen vet vad som ska hända.

image

I köket händer det i alla fall lite saker.

image

På plats stod ingen mindre än dragshowgruppen The Wad Girls. Den fantastiska gruppen som jag har jobbat med i flera år över hela Sverige. Vi har till och med åkt över Östersjön ett par gånger. En dragshowgrupp jag starkt rekommenderar ni bokar för fest, kalas, mingel, middag, företagsevent och u name it. (Se mera på wadgirls.se)

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Här hölls det ett litet tal och sen sjöng vi alla för världens bästa syster. Sen blev  kvällen sen eller tidig. Det beror på vem ni frågar. Det var en bra dag och fin uppslutning. Tack för inbjudan.

Drogtester på skolan alt narkotikahundar!

Det är en viktig debatt eller diskussion som pågår just nu på helahälsingland.se.

Det är över 21 personer som har mist sitt liv alldeles för tidigt på grund av droger.

Några pratar om statistik och för mig känna det som att sopa problematiken under mattan och för att försöka bevara Söderhamns varumärke på något sätt genom att vi inte har några problem så länge vi går efter statistik över att det inte förekommer så särskilt mycket drogförsäljning?

Jag har en liten tanke på att vi eventuellt skulle föreslå frivilliga drogtester på skolarna. Tanken är att både arbeta förebyggande mot droger och att hjälpa ungdomar som hamnat på fel väg. Det skulle kunna vara ett slags verktyg i kampen mot drogerna.

Alternativ är också att sätta in fler ungdomssamordnare på skolan som ser och pratar med ungdomar i farozonen och bara finna till hands.

Vi måste bli bättre på att arbeta mot droger. Jag tror att alla struntar fullkomligt i statistik för världen har förlorat alldeles för många.

Det är jättekänsligt med drogtester och det är aldrig ens sitt eget barn som testar eller säljer. Skolorna bör så klart ha riktlinjer för hur testerna ska kunna genomföras. Pratar vi verklighet på riktigt så varför inte vänja sig vid tanken att dessutom inte omöjligt att narkotikahundar ibland rör sig i skolkorridorerna eller mera på stan.

På skolorna finns det lättillgängligt och ungdomarna kommer och går. Jag tror inte att ungdomar vågar ta hem drogerna så valet på möjlighet att ha detta i skolan är en lösning.

Kan vi upptäcka i tid och att narkotika upptäcks bland eleverna så är en drogtest på skolan ett alternativ så länge eleven och elevens vårdnadshavare ger sitt godkännande.

Däremot är dom flesta trött på prat och människor i kostym som bara pratar och pratar men sällan gör något. Dags att vakna även om det är alldeles för sent för många men en förhoppning på att rädda fler liv desto tidigare är bra och viktigt.