Söderhamn Pride – Stockholm Pride

image

image

I år åker RFSL Hälsingland /Söderhamn Pride ner och representerar kommun. Förra året blev det inget men första året så åkte vi ner ett helt gäng. (Se tidigare artikel: Söderhamn representerar Söderhamn vid Stockholm Pride)

image

image

image

image

image

image

Alla bilder kommer från fotograf: Göran Wagneklev

Tack till Bilbolaget Söderhamn,  Kjell Englund & Clean (Navid Kabiri) som gör det möjligt för styrelsen att representera Hälsingland och Söderhamn.

Lanthandeln Växbo

image

Eftersom jag hellre lägger ner pengar på något mättande så åkte vi från Ringa Gård till Lanthandeln Café och Keramik i Växbo. Här kan jag köpa en grillad toast med mozzarellaost och lufttorkad skinka och ett överdrag med hemlagad mandelpesto? Saknar dock lite sallad och dressing men det är gott. Resterande åt wienerbröd fylld med äppelmos samt nutella-glass som självklart är härlagad. Pricken över i:et på de flesta lanthandel Café är den laktosfria glassen i alla smaker beroende på dag.

image

image

Ringa Gård

image

Vi åkte ut mot Ringa Gård som äntligen har öppnat upp. Här sker det servering med kaffe, läsk, saft, bullar och glass. Tyvärr fanns det inget matigare då jag inte äter så mycket annat. Det fanns heller inget laktosfritt alternativ så vi åkte tyvärr men vi kommer självfallet tillbaks för det finns andra i sällskapet som älskar det som erbjöds. Hade dock förväntat mig att det serverades hemgjord glass. Det hade känts så rätt men Ringa Gård är ett fint ställe med mycket möjligheter.  Åk dit för bövelen. Det är vackert och gästvänligt.

image

image

image

image

image

image

Avslutade på Eat & Meet

image

Vi avslutade lördagskvällen på Eat & Meet efter gladparad på Pride Hudik. Jag ska nog inte gå en Prideparad med flippflopp flera gånger, jag har lite ont i fötterna men det kunde ha varit värre.

image

image

image

image

Efter att vi hade ätit så flyttade vi oss ut för det var fullt på Eat & Meet serveringen och på Wayne’s serverades endast dryck. Så vi avnjöt måltiden inne och flyttade senare ut för ett par kvällsdrinkar.

image

image

image

image

Kaffe när solen gick i skugga bakom stadsbiblioteket och när vi gick hem satt ungdomen kvar.

Pride Hudik parad 2015

image

Foto: Siv Karlsson

Här står vi innan paraden och pratar med Nina Burchardt som är årets invigningstalare.

image

Söderhamnare i väntan på glad parad.

image

Maria Hansson Nielsen,  Anna Idell, Fredic Lind, Tereza Vanova Benke,  Sandra Dewerud. Bakom ser ni skylten ”kärleken är fri” med Söderhamns Carina Karlsson med vänner.

image

Marching for those who can’t fick stor uppmärksamhet och vid olika intervjuer talade jag om vikten att delta för dom som inte kan och vilket värde det har att representera kommun i grannkommun med tanke på att vi vet att det ligger hårt arbete bakom allt. Samt att vi inte får låta arbetet tro att det bara behövs 1 gång om året utan det viktiga börjar efter Pride-”firande”.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Det var ett riktigt härligt avslut på paraden inne vid Möljen i värme, jubel och fantastiska uppträdande. Vi har att lära från Pride Hudik och dom från oss.

Se mer på: Helahälsingland.se

På plats i Hudik på Pride!

image

På plats utanför Kulturens hus i Hudiksvall där det har skett föreläsningar hela dagen med viktiga budskap som matades ut. Det såldes dricka,  kaffe och enklare smörgåsar för den som ville mättas för en stund.

image

Regionstyrelsens ordförande Eva Tjernström åkte med för att delta och representera ett viktigt budskap för allas färger och tillhörighet.

image

image

Anna Idell från Centrat för allas lika värde kändes given för ett deltagande. Fredric Lind styrelseledamot i RFSL Hälsingland fick äntligen ett tillfälle att delta efter flera terminer av plugg uppe i Skellefteå.

image

Vi sålder flaggor och annat fint från Happypride.se.

image

image

image

Vi åt alla en gemensam lunch på india/sushi.

image

Foto: Carina Karlsson

Jocke L’Estrade in action. Du är helt underbar galen.

Marching for those who can’t – Pride Hudik

image

I prideparader runt om i världen brukar en sektion alltid finnas med, Marching for those who can’t. De påminner om alla dem som inte kan fira Pride.

Under första Pride i Söderhamn 2013 bidrog Söderhamn som första kommun i Sverige att trycka upp en banderoll för dom som inte kan gå.

Det är ingen partysektion eller en sektion du bör hoppa av glädje och ha kul.

Pride har även en allvarliga sida. Det är inte bara roligt eller enkelt som många tror. I många länder förhindras människor att fira Pride.

Genom att gå med i sektionen visar du din solidaritet med HBT personer som inte kan fira Pride eller tala öppet om mänskliga rättigheter för HBTQ – personer.

Välkommen att gå med Marching for those who can’t och RFSL Hälsingland /Söderhamn Pride.