City lever upp 30/5

image

Dagen till ära flaggar Statt för allas lika värde och för dom som det betyder något för. Solen lyser och visst hoppas vi att det håller. Bör det regna så låt det droppa och att regnbågen får lysa.

image

Larssa från Arton.78 och Bilda riggar upp inför start 11.00. Det är en otrolig hjälp vi får. Här pratar vi om värdskap för alla och för att inte tala om ägarna bakom Tewes Konditori. Jag vill fortsätta arbeta under deras anda och tänk. Så mycket vilja, enerig och tillmötesgående. Stort.

image

Regnbågssmörgås från Trollharens fisk. Dessutom har det bakats regnbågsmuffins. Underbart värdskap även där.

image

Här skådar du allt du behöver inför kvällens middag eller till midsommar?

Kenny Solomons, Tess Merkel, Aperol @ Arton.78

image

Då har den stora schlagerfesten arrangerats på Arton.78 med många hitresta gäster och Hälsingebor. Det var grillning och dans hela natten och visst ser vi solen stråla?

image

Foto: Kia

Det är så sjukt glädjande att se alla fina bilder på instagram och Facebook. Någon nämnde Kikki Danielsson? Var hon på plats? Många överraskningar I såfall.

image

image

Ikväll drar vi på med den stora avslutningsfesten efter en heldag med aktiviteter och Prideparad.

Aperol och grill på Arton.78

image

Då är det dags för grill och dryck samt fest på Arton.78. En krog som gör allt och lite mer än vad du kan begära .

image

Här uppträder stora som små artister och djs från hela landet varje helg och även under den stora Pridefestivalen.

image

image

image

Det är kött och andra produkter från Hälsingeskogarna. En utav kockarna kommer från VäxboKrog gör ett gästspel här sporadiskt och när det behövs professionella styrkor eller rättare sagt en backup.

image

image

image

image

Pridefestivalen 26/5-31/5 pågår det fest, Bernhard från årets gayklubb Candy och Pamela från samma klubb och olika klubbar i Sverige. Kenny Solomons och Magnus Carlsson kommer även att stå på scen och uppträda under festivalen.

Aperol checkar in på Arton.78

image

Vi har byggt bar och det börjar likna Aperol bar på Arton.78 i Söderhamn. Dj Kenny Solomons och Tess anlände precis och har checkat in på hotellet som Prideflaggar året runt.  Ikväll är det grill, fest och dans.

image

image

image

Här håller vi på att bygga upp baren och som tur är kom Trä-ingenjören Johanna förbi och styrde upp.

image

image

Efter regn kommer sol och när regnet kombineras med solen så skapar vi regnbågen.

image

image

image

Här ser vi en kändisprofil för stan och snart i Sveriges största tidning som du löser korsord i framåt trekaffet.

image

Välj din grilldetalj med kyckling från Ockelbo och kött från Hälsingland samt fisk från hälsingevatten för 149:- inklusive vin/öl alt 129:- för alkoholfritt.

Natalie kom hem tack vare Statoil

image

Igår spelade dj Natalie på Arton.78. Hennes hemresa till hotellet var ett stort projekt. När Best Western Hotell SöderH samt assistent
ringde taxi åt Natalie för ankomst efter spelningen så möttes personal av att ingen rullstolsburen kan åka efter 21.00. Hon kunde rulla själv till hotellet.

Det var ett par som drog i detta Magnus Svensson  (c) ställde upp med hjälp utan att blinka men i samma veva hade Carina Karlskorna och Kjell fått sponsring från Statoil Söderhamn så Natalie kunde få komma till hotellet med sin rullstol.

Istället för 1000:- i framkörningsavgift fick Natalie sin resa sponsrad.

Tack för våra eldsjälar och fint värdskap från Statoil.

Dj Natalie på Arton.78 – 28/5

image

Natalie gör debut som Dj på Arton.78.  En kväll att minnas samt en start för Nathalie att få börja spela mer.

Hon dök upp framåt kvällskvisten och vi hann småprata lite.

Natalie har tokhyllats på Nyheter24 och tidningen Solo. Natalie är vilken tonåring som helst – den enda skillnaden är att hon har en cp-skada sedan födseln som gör att hon bland annat inte kan gå själv och prata tydligt.

Hon har skrivit på sin facebook sida att hennes dröm är att få spela musik och bli journalist. Hon har skrivit artiklar på Aftonbladet och spelar idag på Arton.78.

Jag tycker vi ska lyfta varandra oavsett vem och vad vi är.

Något som gjorde mig upprörd är att ingen taxi eller färdstjänst kör rullstolsburna efter 21.00. Inte i Söderhamn i alla fall. Så sitter du i rullstol bör du hålla dig hemma efter 21.00.

Våra pridevolontärer har ringt runt och blivit bemött med sån fruktansvärd okunskap. Magnus Svensson från Centerpartiet gjorde allt för att vi skulle kunna få Natalie till Best Western Hotell SöderH efter spelningen och han lyckades. Dock hade Carina Karlsson som är Pridevolontär ringt runt och Statoil Söderhamn hjälper till med att hyra ut vagn och allt gratis. Allt för Natalie bästa. Snacka om värdskap. Tack.

image

image

image

image

Arton.78 reser upp tält

image

Idag reste vi tältet utanför Arton.78 för filmvisning,  grill, Aperol, fest och musik. Vägen hit har inte varit smärttfri men nu är dagen D här och det är bara till att pynta inåt och utåt. I morgon kommer Kenny Solomons och spelar oss varm och på lördag kommer Dj Bernhard , Magnus Carlsson, Dj Pamela. Arton.78 öppnar upp tidigare och sen är det fest. Jag vet inte om det är rekordmånga som har bokat men nu har vi fått upp tält, uteserveringen och så har vi inomhus.

Vi möts på Arton.78.

image

image

image

Synsam Söderhamn goes Pride

image

Synsam har funnits sedan 1968 för att hjälpa alla i vårt land till ett bättre seende och utseende. Det det är riktigt härligt att se engagemanget utan att ens nån har varit där och pratat.

image

image

image

image

image

image

Jag tycker att dessa bilder säger allt. För bättre seende och utseende.

Idag består Synsam av drygt 170 butiker i Sverige och 450 i Norden. Synsam finns både för dig och dina ögon.

Färsk grädde i GB Gräddglass

image

GB Gräddglass har en lång svensk historia och har producerats sedan 40-talet. Sedan 1957 sker all produktion av GB Gräddglass på glassfabriken i Flen. Nu fördjupar GB Glace sitt hållbarhetsarbete och samarbetet med svenska gårdar med fokus på hållbart jordbruk. Från maj månad innehåller all GB Gräddglass i de 500 ml stora förpackningarna färsk grädde från svenska gårdar som uppfyller hårda krav kring hållbart jordbruk. Dessutom innehåller all GB Gräddglass 1,5 liter hållbart producerad färsk grädde

Johanna Westman är kokboksförfattare, programledare och receptkreatör och har en särskild förkärlek till naturliga, svenska smaker. Gräddglass ligger henne varmt om hjärtat och med utgångspunkt från GB Gräddglass Gammaldags Vanilj har hon skapat tre glassrecept med inspiration från den svenska naturen – skogen, ängarna och skärgården. Inspireras av Johannas recept där klassiska svenska smaker som blåbär, rabarber och jordgubb möter nyskapande ingredienser som viol, grankvistar och havtorn.

image

Prima Svenska Nubbar!

image

Prima Svenska Nubbar – en klassiker i ny sval kostym – Nytt sätt att servera snaps till midsommar med multifunktionellt snapstråg

Midsommar – tillika vår största snapshögtid – är snart här. Lagom till dess och sommarens alla snapstillfällen lanseras en limited edition av Prima Svenska Nubbar. De klassiska nubbarna kommer i en helt ny förpackning; ett snapstråg som fungerar som en kombinerad kylare och serveringsbricka för tillbehör.

Snart nalkas midsommar, en älskad svensk högtid. En sval nubbe är för många ett måste på midsommarbordet och en traditionsenlig smakförhöjare till sill, ost och färskpotatis. Det kan dock vara en utmaning att få till den optimala serveringstemperaturen. Är snapsen för varm, eller för den delen iskyld, så kommer den helt enkelt inte till sin rätt. För att avhjälpa detta problem lanseras nu Prima Svenska Nubbar i ett nytt innovativt snapstråg med bland annat O.P. Anderson, Skåne Akvavit och Hallands Fläder. I snapstråget ingår de tio klassiska Svenska Nubbarna, en istärningspåse och ett praktiskt lock som fungerar utmärkt som skärbräda eller serveringsbricka.

– Tråget är ett dekorativt inslag på midsommarbordet med sin retroinspirerade design i form av teakbrickan. Tråget är dessutom mycket funktionellt eftersom istärningspåsen och tråget gör det möjligt att blanda isbitar och flaskor så att snapsen kyls lagom mycket. Snapstråget är även en praktisk följeslagare till sommarens utflykter och picknickar då tråget utgör ett skyddande hölje och dess lock passar perfekt för att servera munsbitar på eller använda för att skära upp en bit ost eller ett knippe gräslök på, berättar Anna Möller, Senior Brand Manager på Altia.

Snapsarna som ingår i Prima Svenska Nubbar har sina anor från 1800- och tidigt 1900-tal och är ett urval av snapsar  med ursprung från olika landskap runt om i Sverige. Prima Svenska Nubbar har ett smakspann från friskt och fruktigt till kryddigt och kraftfullt och innehåller tio snapsar: O.P. Anderson, Skåne Akvavit, Gammal Norrlands Akvavit, Hallands Fläder, Herrgårds Aquavit, Läckö Slottsaquavit, Örtagårds Brännvin, Östgöta Sädes Brännvin, Rånäs Brännvin och Bäska Droppar.

image