Därför gillar du inte koriander?

Villa KJag blev serverad en jättegod maträtt på Villa Källhagen tills jag kände smak på koriander. Varför förstör ens celebra kockar olika anrättningar just med koriander? Kryddan kommer inte in i något kök jag arbetar på och skulle det mot mina odds göra det så kan jag tyvärr inte så för om maten är god eller inte. Känns det rättvist?

http://mittkok.expressen.se/artikel/fakta-om-att-avsky-koriander/

SÖDRA ONE LOVE IPA

Södra

Har testat en ljus Ekologisk IPA med mjuk beska och fruktiga humletoner. Ölet kommer från Södra Maltfabriken i Stockholm som startades 2011 och ägs och drivs av grundarna Niklas Hjelm och Magnus Mårdberg. Trevligt och roligt med nya produkter på svenskmark.

Stockholm Pride | Maria Hansson| Pride House

mariaI år kommer RFSL Hälsingland/Söderhamn Pride arrangera en programpunkt på Pride House. Vi vet dock inte vilken dag eller datum och tid men håll utkik på Prides hemsida, RFSL Hälsingland och Söderhamn Pride- facebooksida.

Maria Hansson kommer att ge en fantastisk men också gripande föreläsning om hennes liv från förr till nu och vad som har kostat längst vägen och faktiskt fortfarande gör. Jag har hört Maria föreläsa i Bollnäs, Edsbyn och hemma i Söderhamn samt under specifika  arrangemang och det gör jag med glädje. Det är en lärdom, gripande och faktiskt väldigt roligt. Maria kan få en föreläsning att kännas så kort vilket är bra eftersom jag inte tycker om att sitta still.

Hoppas dagen och tidpunkten snart kommer ut så vi hinner marknadsföra det.

Biljetter till Stockholm Pride | Köp redan idag | Ticketmaster.se

Vuxenbiljettvv1vuvuu

Med festivalbiljetten får du obegränsad access till de två stora festivalområdena under Stockholm Pride 2017: Pride Park och Pride House. Biljetten gäller som inträde under festivalens alla dagar, biljetten bytes mot ett personligt entréband. Håll utkik på vår hemsida för att få veta vad som kommer att hända under festivalveckan. Tänk på att du kan komma att behöva visa giltig legitimation för att styrka din ålder vid byte av biljetten mot ett entréband. Vuxenbiljetten gäller för dig som är född 1990 eller tidigare och varken är student eller pensionär

>> Köp din biljett här!

 

Ta chansen att vara med om sommarens största äventyr!

Nu sitter jag här och har en liten bloggstund. Hur mår ni? Jag mår bra.
Ni vet väl att ni kan anmäla er som volontär till Stockholm Pride. Jag rekommenderar er varmt att ta tillfället i akt. Ni som har varit vid min sida under Söderhamn, Bollnäs och Edsbyn samt alla fester och regnbågmässor runtom i landet vet hur kul det är när alla är samlade och vi bygger uppe en festival tillsammans. Ingen är ensam.

Stockholm Pride

I Stockholm Pride arbetar alla från styrelse till festivalledning och volontärer ideellt. Det innebär att ingen får någon ekonomisk ersättning. Däremot kommer vi se till att du som arbetar som volontär får något att äta och dricka under dina pass och annat som du behöver för att kunna utföra ditt uppdrag.

Som festivalvolontär bidrar du med det som just du är bra på och tycker är roligt. Under festivalen arbetar runt sexhundra volontärer med olika uppdrag och det finns alldeles säkert något som passar just dig. >> Välkommen med din ansökan här!

Absolut Extrakt finns att beställa på Systembolaget från och med 25 september 2017

Absolut Extrakt finns att beställa på Systembolaget från och med 25 september 2017Absolut hämtar inspiration från sitt svenska arv och lanserar nu Absolut Extrakt – en djärv och utsökt spritdryck med varm kryddig smak av grön kardemumma och andra hemliga ingredienser. Förutom den unika smakprofilen är Absolut Extrakt en högkvalitativ, välbalanserad dryck som varken är för söt eller har för stark eftersmak. Alkoholhalten är 35 procent (vol) och Absolut Extrakt avnjuts bäst som kyld snaps eller shot.

Inspirationen är hämtad från den långa tradition som finns i Sverige av att krydda alkohol med olika kryddor, växter och örter. Kryddsprit dracks tidigt såsom just snaps, en tradition som hör nära samman med våra svenska traditioner, helgdagar och fester.

En shot är den moderna varianten av snaps. Att ta en shot har liksom snapsen blivit en tradition och en ritual, en upplevelse som ofta delas med vänner. Absolut Extrakt är framtagen för just detta. En bra shot får inte vara för söt men heller inte ha för stark eftersmak. Absolut Extrakt är det svenska svaret på en välbalanserad och smakfull shot men som även kan mixas som long drink, både varm och kall och gifter sig särskilt bra med äppeljuice.

Anna Malmhake, VD för The Absolut Company säger: ”Det är med glädje vi lanserar Absolut Extrakt, en ny shot med utsökt smak och hög kvalitet. När vi nu går in i shots- kategorin var det en självklarhet att söka inspiration i våra svenska rötter och utveckla en modern tolkning av den traditionella snapsen. Vi hoppas att Absolut Extrakt blir en del av många glada stunder.” Flaskans design är en hyllning till Absoluts världsberömda originalflaska som i sin tur inspirerats av gamla medicinflaskor. Precis som all vodka från Absolut, produceras Absolut Extrakt i skånska Åhus.

Rescued Fruits

rescued_lycklig_1

Vi älskar när råvaror och matprodukter räddas, där vi tar hand om ingredienserna till det bästa tänkbara. Det här vore väl något för ditt Café, krogverksamhet eller något annan trevlig miljö.

Om Rescued Fruits

30% av all fruktsom odlas slängs. Det är sjukt! Rescued räddar frukt som annars skulle gå till spillo för att den inte passar in i jättarnas massproduktion.

I en ny liten fabrik i Helsingborg utvecklar och producerar Rescued fantastisk juice av frukt och grönt som annars skulle slängas. Vår övergripande målsättning och mission är att uthålligt få bort allt svinn av frukt och grönsaker.

www.rescued.se
@rescuedfruit

 

Tallbergs Förlag storsatsar på HBTQ-frågor med RFSL

Alice

Att vara Alice kommer bli författaren Marcus Tallbergs tredje bok. Boken, som är beräknad att komma ut för försäljning den 16 augusti 2017, handlar om Alice som bor i Stockholm. Hon är en vanlig tjej med helt vanliga drömmar. Förutom att alla andra har kallat henne Oliver sen den dag hon föddes.

Hon träffar Ursula Undress, en av de lokala Drag Queens som finns i staden, som tar Alice under sina vingar. Ursulas riktiga namn är Vincent, en genderfluid prinsessa, och tillsammans försöker dem få deras drömmar att gå i uppfyllelse. Kampen som Alice kämpar är riktig och när hon vaknar upp på sjukhuset vet hon att allting kommer att förändras.

– Vi alla behöver förebilder. Bögar och lesbiska har för få. Transpersoner nästan inga. Det är som om dem inte existerar. Till exempel, en vit man ser vita män på affischer, i affärer, på TV osv. De existerar för att de är representerade i media. Men om du inte blir representerad, existerar du aldrig. Och om du inte har några förebilder är det väldigt svårt att bygga en identitet, förklarar Marcus om varför han ville skriva Att vara Alice.

Inför boken intervjuade Marcus ett tiotal olika personer som alla identifierar sig olika: genderfluid, icke-binär, transperson, Drag Queen osv.

– Majoriteten av Sveriges befolkning höjer nog på ögonbrynen när de ser såna benämningar och det är just därför som den här boken behövs. Den vänder sig till alla, oavsett vilket fack de vill sätta sig själva i. Jag vill visa att det är inte bara etiketter som formar en person. Det låter cheesy, men det är insidan som räknas och ska betyda något, säger Marcus.

Vem vänder sig boken till?

– Alla. Gamla som unga. Nu är väl vår fokus på målgruppen unga vuxna och 12-15 år just för Att vara Alice. Det hindrar inte pensionärer från att läsa boken, eller föräldrar. Alla behöver läsa boken och förstå vilken inre kamp som pågår i allas liv. Jag satt och pratade med en god vän till mig och det är ofta jag får frågan på vad som är skillnad mellan Drag och trans. Det är enorma skillnader. Det är som att jämföra bananer med äpplen. Om den nivån är bland majoriteten, ja, då vänder sig den här boken till alla.

”…om du inte blir representerad, existerar du aldrig.”