Ett dolt bidrag till ideella idrottsföreningar!

Jag läser om att Region Gävleborg kommer att ge 12 miljoner i dolt elitstöd till Brynäs IF (ursäkta svordomen) men vad betyder dolt? Dessutom finns det så otroligt många olika elitlag eller varför inte ideella idrottsföreningar som gladeligen skulle bli glad för bara ett par hundra tusen i dolt elitstöd.

Det finns människor som ägnar sin fritid helt ideelt för att integrera med människor, att satsa och visa samt sprida hopp om idrotten och drömmar. Det är lite som att spotta dom i ansiktet genom detta besked.

Varför inte ge ett dolt stöd till dom organisationer?  Förut var det fria resor till Sandarne (som ett exempel) dom som spelar i det fotbollslaget men det togs bort. Varför?

image

Helsingborgs första all-day restaurant, bar & café!

image

Den 15 september öppnar Nelly’s Food Etc. i det helt nya Radisson Blu Metropol Helsingborg.

”Med den nya restaurangen och baren Nelly’s Food Etc. skapas en skön tredje plats – mittemellan hemmet och jobbet – där man kan ta allt från en kopp kaffe till att spendera en hel kväll. Öppettider och utbud blir generöst, från tidig morgon till sen kväll”, säger Mikael Wennerström, General Manager på Radisson Blu Metropol.

Konceptet passar läget med närhet till Helsingborgs campus och är något som saknats i det levande och medvetna Helsingborg. Nelly’s Food Etc. kommer att ha ett cykliskt liv med en lugnare atmosfär på morgonen med människor som tar en kaffe vid sina laptops. Allteftersom dagen fortskrider så blir det mer aktivitet, sorlet tilltar och energin ökar – ”Where coffee turns into cocktails”.

Inspiration till bar och restaurang kommer från Nelly Krook, en filantrop som bl a donerade marken till Stadsparken till Helsingborgs stad på 1870-talet med villkoret att tre fjärdedelar av området skulle användas till ”promenad i plantering”. Restaurangen är en hommage till en av dåtidens moderna kvinnor och restaurangen ska kännas lika framåtsträvande och dynamisk.

Uppdaterade internationella klassiker:

Köksmästaren Kim Ydhage har komponerat en meny som blir något att längta efter. Den är inspirerad av Nelly’s resor runt om i världen och kommer att förändras löpande för att kännas fräsch och inspirerande.

”En blandning av uppdaterade internationella klassiker och nya rätter samt en generös dryckeslista med ett ambitiöst urval av viner och andra goda cocktails och drycker”, berätter han.

Köket i sig är toppmodernt med ett ”open kitchen” där man kan se kockarna jobba inför öppen ridå. Både sällskap och ensamätare har fått sina behov tillgodosedda med bra sittningar för olika behov. Ca 150 sittplatser fördelas mellan restaurang, bar samt en uteservering med ytterligare 60 platser på Carl Krooks Gata.

Nelly’s Food Etc. ligger i en helt ny byggnad med en avskalad och ruff arkitektur som för tankarna till de forna industrier som tidigare har legat i den här delen av Helsingborg. Materialen i huset består av mycket äkta material som betong, trä, läder, mässing, järn och koppar och huset har en karaktär av loft och storstad med höga tak och stora fönster.

Doos Architects står för inredningsdesign och Atmosfär by Attar står för konceptutveckling och grafisk identitet.

Best Western Hotell Hudiksvall med Pool!

image

Det är så soft att Best Western Hotell i  Hudiksvall har Pool. Varför åka 3-4 timmar bort med flyg när du kan unna dig ett dopp i poolen och slappa på hotellet med närhet till hav och shoppingcentrum i fina Hudiksvall där affärer och butiker är öppet 7 dagar i veckan. På vintern kanske hotellet kan tänka sig arrangera isbar eller Winter swimparty!

image

Bli en digital ambassadör!

Kom med och påverka!

Om alla som gillar Närodlad politik får med en person till blir vår röst dubbelt så stark. Om alla som röstar på Centerpartiet påverkar en kompis, kollega eller släkting att också göra det,  får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik.

Visst låter det ganska enkelt? Det är det. Så kom med oss idag och jobba för ett grönare och friare samhälle. På den här sidan finns olika verktyg och tips som du kan använda och sprida.

Enjoy!

www.centerpartiet.se/engagera-dig/

ICA fokuserar på julen!

image

Inför julen 2015 fokuserar ICA på ekologiskt, svenska råvaror och svenska smaker. Bland annat lanserar ICA en julskinka av frilandsgris och sill smaksatt med fänkål och akvavit.

Julsortimentet innehåller även många ekologiska varor där efterfrågan ökar ständigt. Förra året ökade försäljningen av ekologisk julskinka med 53 procent.

Enligt ICAs kundpanel* svarar var fjärde att de lägger tio timmar eller mer på bakning och matlagning inför julen. I ICAs julsortiment finns därför flera nyheter som passar både den som vill laga julmaten från grunden och den som söker smarta genvägar.

En av årets främsta julnyheter är ICA Selection julskinka, en förkokt julskinka av frilandsgris från Solgården i Kristianstad. ICAs frilandsgris föds upp på ett så naturligt sätt som möjligt, med mycket halm, svenskodlat foder och möjlighet att gå ute året runt. Andra nyheter är MSC-märkt sill med fänkål och akvavit från västkusten och alkoholfri glögg smaksatt med superbäret lingon.

Efterfrågan på ekologiskt och svenskt ursprung ökar. Enligt ICAs kundpanel* äter 9 av 10 ett traditionellt julbord. Julskinka toppar listan över viktigaste inslagen på julbordet och svenskt ursprung är den viktigaste faktorn vid köp av julskinka. Även efterfrågan på ekologisk eller KRAV-märkt julskinka är stor. ICAs försäljning av ekologisk julskinka ökade med hela 53 procent förra året.

En exkluderad grupp i Hudiksvall!

Jag var in på H&M i Hudiksvall idag för jag tänkte köpa en present. Det är så härligt att kunna få ge bort något från höstsortimentet och trendsortimentet så här vid hösten då en vill känna sig fräsch då sommarbrännan fortfarande sitter kvar på kroppen.

Jag älskar Hudiksvall så hela stan dras naturligtvis inte över en kam. Jag gillar H&M också och de sortimentet som finns för mig och alla andra eller rättare sagt dom flesta som har upptill storlek 44. Där tog det stopp. I Hudiksvall åtminstone. Jag vet inte hur det ser ut på de andra HM butikerna.

Jag vet bara att det oftast finns två hyllor med sortiment för över st 44. Som om alla större människor vill se likadana ut?

Det känns som att H&M väljer att sänka utbudet för storvuxna och kapa bort dom människorna från samhället. Jag bryr mig egentligen inte men jag blir  provocerad. Det provocerar mig för jag skulle köpa ett paket, en överraskning,  en liten påse som kan förgylla ens tillvaro.

Att en av världens största klädkedja exkulderar en stor målgrupp för storvuxna känns ofräscht och exkluderande.

Jag har förmånen och privilegiet att känna många storvuxna som älskar bra och fin design som finns på H&M trots att det är inputtat till en liten skruff. Som att peta bort problem och obekvämligheter?

Varför finns det ens en avdelning för storvuxna med specialdesignade kläder när det endast gäller 2-3 plagg? Alla kläder bör finnas efter samma stil men i alla storlekar.

Jag vet att det här är ett stort problem lite här och där men på webben finns det fantastiska erbjudande och fina kläder för alla. Dock vill alla ha möjligheten att prova och få se hur fint det matchar. Behöver storvuxna inte testa sin outfit i lika stor bemärkelse som småväxta?

Jag tycker det känns diskriminerande och helt fel. Jag vet inte vad som känns värst? Att signaler hur en kroppsbild ska se ut eller om det känns som att H&M inte anser att storvuxna ska bära deras kläder?

Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst kring detta men jag blir bara så förundrad över att vi inte har kommit längre i modebranschen där vi ska slåss så mycket för alla i olika färger och situationer samt stötta viktiga organisationer men inte ha fokus på stora fina vackra storvuxna människor.

(Om jag har valt ordet storvuxna så är det inte illa menat för jag tycker ordet tjock inte faller in bra i sammanhanget eller mullig)

image

Vad kul att just du blivit kränkt?

Så fort någon känner sig kränkt av något slag så tar dom till det som en tror sig ligga närmast. Det är ett tecken på en svaghet. När någon tycker till eller har en åsikt så könar politiker folk. Inkompetenta politiker som tror sig att allt är fluff och rosa bomull,  som inte tar politiska frågor på allvar.

Det är så beklämmande att dessa pajasfasoner kan pågå under ett kommunfullmäktige.

Att först skrika efter Vargen men sen bete sig lika illa själv i ett videoinlägg. Det enda som saknas är nappen.

I mina ögon är det inte politik,  för mig handlar politik om så mycket mera än att hänga upp sig på kläder och äckliga komplimanger. Noll tilltro på politiker som kan sitta under en politiskdebatt och prata så högt om vad som måste bli bättre gällande hbtq kompetensen osv.

Dessa politiker kanske själv bör läsa informationsbladet och inte bara på första sidan som på en pekbok, innan en basunerar ut hur en själv vill bli bemött. Att det här ens förekommer på den nivån som på kommunfullmäktige i Hälsingland,  Söderhamn får mig att tappa all respekt. Eller just det ja. Det blev en video över en objektifiering samt en kommentar som togs bort.

Swing it magistern swing🎶

image