Arton.78 reser upp tält

image

Idag reste vi tältet utanför Arton.78 för filmvisning,  grill, Aperol, fest och musik. Vägen hit har inte varit smärttfri men nu är dagen D här och det är bara till att pynta inåt och utåt. I morgon kommer Kenny Solomons och spelar oss varm och på lördag kommer Dj Bernhard , Magnus Carlsson, Dj Pamela. Arton.78 öppnar upp tidigare och sen är det fest. Jag vet inte om det är rekordmånga som har bokat men nu har vi fått upp tält, uteserveringen och så har vi inomhus.

Vi möts på Arton.78.

image

image

image

Synsam Söderhamn goes Pride

image

Synsam har funnits sedan 1968 för att hjälpa alla i vårt land till ett bättre seende och utseende. Det det är riktigt härligt att se engagemanget utan att ens nån har varit där och pratat.

image

image

image

image

image

image

Jag tycker att dessa bilder säger allt. För bättre seende och utseende.

Idag består Synsam av drygt 170 butiker i Sverige och 450 i Norden. Synsam finns både för dig och dina ögon.

Färsk grädde i GB Gräddglass

image

GB Gräddglass har en lång svensk historia och har producerats sedan 40-talet. Sedan 1957 sker all produktion av GB Gräddglass på glassfabriken i Flen. Nu fördjupar GB Glace sitt hållbarhetsarbete och samarbetet med svenska gårdar med fokus på hållbart jordbruk. Från maj månad innehåller all GB Gräddglass i de 500 ml stora förpackningarna färsk grädde från svenska gårdar som uppfyller hårda krav kring hållbart jordbruk. Dessutom innehåller all GB Gräddglass 1,5 liter hållbart producerad färsk grädde

Johanna Westman är kokboksförfattare, programledare och receptkreatör och har en särskild förkärlek till naturliga, svenska smaker. Gräddglass ligger henne varmt om hjärtat och med utgångspunkt från GB Gräddglass Gammaldags Vanilj har hon skapat tre glassrecept med inspiration från den svenska naturen – skogen, ängarna och skärgården. Inspireras av Johannas recept där klassiska svenska smaker som blåbär, rabarber och jordgubb möter nyskapande ingredienser som viol, grankvistar och havtorn.

image

Prima Svenska Nubbar!

image

Prima Svenska Nubbar – en klassiker i ny sval kostym – Nytt sätt att servera snaps till midsommar med multifunktionellt snapstråg

Midsommar – tillika vår största snapshögtid – är snart här. Lagom till dess och sommarens alla snapstillfällen lanseras en limited edition av Prima Svenska Nubbar. De klassiska nubbarna kommer i en helt ny förpackning; ett snapstråg som fungerar som en kombinerad kylare och serveringsbricka för tillbehör.

Snart nalkas midsommar, en älskad svensk högtid. En sval nubbe är för många ett måste på midsommarbordet och en traditionsenlig smakförhöjare till sill, ost och färskpotatis. Det kan dock vara en utmaning att få till den optimala serveringstemperaturen. Är snapsen för varm, eller för den delen iskyld, så kommer den helt enkelt inte till sin rätt. För att avhjälpa detta problem lanseras nu Prima Svenska Nubbar i ett nytt innovativt snapstråg med bland annat O.P. Anderson, Skåne Akvavit och Hallands Fläder. I snapstråget ingår de tio klassiska Svenska Nubbarna, en istärningspåse och ett praktiskt lock som fungerar utmärkt som skärbräda eller serveringsbricka.

– Tråget är ett dekorativt inslag på midsommarbordet med sin retroinspirerade design i form av teakbrickan. Tråget är dessutom mycket funktionellt eftersom istärningspåsen och tråget gör det möjligt att blanda isbitar och flaskor så att snapsen kyls lagom mycket. Snapstråget är även en praktisk följeslagare till sommarens utflykter och picknickar då tråget utgör ett skyddande hölje och dess lock passar perfekt för att servera munsbitar på eller använda för att skära upp en bit ost eller ett knippe gräslök på, berättar Anna Möller, Senior Brand Manager på Altia.

Snapsarna som ingår i Prima Svenska Nubbar har sina anor från 1800- och tidigt 1900-tal och är ett urval av snapsar  med ursprung från olika landskap runt om i Sverige. Prima Svenska Nubbar har ett smakspann från friskt och fruktigt till kryddigt och kraftfullt och innehåller tio snapsar: O.P. Anderson, Skåne Akvavit, Gammal Norrlands Akvavit, Hallands Fläder, Herrgårds Aquavit, Läckö Slottsaquavit, Örtagårds Brännvin, Östgöta Sädes Brännvin, Rånäs Brännvin och Bäska Droppar.

image

Angående mitt inlägg om City

Angående mitt inlägg om Cityföreningen så har idag näringslivs-makten talat med några företagare i stan och till helgen eller under dagarna kommer det kännas att Pride är i stan för att få en levande tillväxt för Pride. Att det här ens måste tas i med andra makter än från dom du tror dig ser tillfälle för affärer är helt obegripligt. Tydligen så kommer informationen inte fram till olika beröda men glädjen idag då entreprenörerna för butikerna fick önskemål framlagda så blev det glädje och så vi vill att det bör vara. Heja er och heja City för dom som fått all information att det är Prideveckan. Det finns inget missförstånd bara 3-4 personer som försöker skapa läger ”vi” mot ”dom”

Jag säger tillsammans.

Prideinvigning & Aperol på Arton.78

image

Idag var det ett riktigt härligt mingel med invigning på Arton.78. Det var uppdukat med Aperol och alkoholfria drinkar till de första gästerna som anlände och hängde i baren för snacks.

Eva Tjernström,  Anna Idell,  Sara Oscarsson,  Mattias Benke, Magnus Ludvigsson,  Carina Karlsson,  Kia, Ulle från Hemsidadirekt.se,  Happypride.se,  Monica Törnell,  Ingrid Derksen, Maritha Norman (bögmamman) Karin Gustavsson,  Förbundsordförande RFSL Ulrika Westerlund,  Roger Mor, Jonna Källström Böresson, några sponsorer och Buck Angel för att nämna några var på plats för att höra tal samt lyssna och dansa till årets Pridelåt med Mattias Törnell och Jim Stefansson.

image

image

image

image

image

image

Ulrika Westerlund höll ett fint tal där pepp och depp lyftes fram. Ulrika är verkligen en förebild för så många fler än vad hon kan ana. Ulrika berättade att på lördag kommer Pride Moskva försöka på sig en parad. De senaste åren har slutat med kaos och straff så när vi går på lördag sänder vi en tanke till alla dom som vill ha möjlighet att gå i Moskva Pride.

Det var ett lyckat mingel med invigning. Arton.78 gör det här lilla extra som betyder så mycket. Att vi är inne på 3:e året för krogen säger allt och lite till.

image

image

image

image

Politikerdebatten från helahälsingland.se

image

På helahälsingland.se kan ni se politikerdebatten som tidigare sändes live. Äntligen togs lokala hbtq-frågor upp på en högnivå. Det kanske inte blev så mycket debatt men en diskussion som var relativt högt i tak. Redan första året imponerades jag av Isabell Hildén  (v) som talar tydligt och rakt med vad hon står för samt paritet. Där finns det inget som är oklart eller fjäskande för att försöka falla in i något naivt led.

Jag blev också imponerad av Marjo Myllykoski (m) som hade sin livedebut idag i samband med Pride. Jag höll med henne i allt om valfrihet och kunskap via nätet för alla samt inom kommun angående bättre kunskap gällande hbtq. Annica Norlin (c) var också mycket tydlig och klok. Det här stärktes Centerpartiet av som lokalparti i Söderhamn. Maria Hansson Nielsen briljerade (kd) märkligt nog. Maria sa till mig att jag alltid säger efteråt att det är det bästa som har sagts från hennes mun. Låt det vara sådå. Det är bra att ständigt komma med positivism än något annat.

Mycket bra att äldrepolitiken togs upp och där var Miljöpartiet ute och cyklade angånde valfrihet.

Inget stack egentligen ut förutom hbtq certifiering som FP fick igenom för 2 år sedan. Vad har hänt? Inget. Ska vi sitta där för 4:e året på rad 2016 och stampa och skylla på att certifieringen sitter fast mellan tjänstemän och andra berörda?

Lite som att det inte är så viktigt? Prioritering? Hallå skärpning!

Moderator Sara Oscarsson skulle ha varit moderator från första början. Vass,  kompetent, påläst och duktig på att moderera.

Alla på Centrat har verkligen hjälpt till för att få i ordning och bra uppstyrt. Tack.

image

image

image

image

Pridelunch på Eat & Meet

image

Idag fyllde vi våra magar med Pridelunch på Eat & Meet. Gott och behagligt för uteserveringen. Nu är det bara att ladda om och klockan 18.00 drar politikerdebatten igång. Livesänds även på helahälsingland.se.

image

Det här blev min andra portion. Inte för att jag var hungrig utan för att det var gott.

Aperol goes Arton.78

image

Arton.78 kommer att campa under Pridehelgen. Det är för alla er som vill få in festivalkänslan för Pride och andra festivaler i sommar. Tillsammans med Aperol erbjuds det fördrinkar i baren för den som känner sig manad med det lite bittra Aperol spritz.

Glöm mojito och Fanta-rosé,  det är Aperol spritz som gäller i baren.

image