Wayne’s Coffee i Bollnäs

image

Wayne’s Coffee har öppnat upp i Bollnäs. Jag och finaste var där för ett litet premiärfik. Jag tycker verkligen om Bollnäs och vi har haft en jättefin dag. Kvalité.

Staden erbjuder storstadskänsla med stort engagemang för dekoration ute på gågatan, träderna och allt annat som pryder härligheterna.

Det är den lokala näringslivsprofilen Nisse BenAissa som är franchisetagare och ser nu till att Wayne’s ökar antalet i fina ”Norrland”.

Kaféet ligger i hörnet av Långgatan och Trädgårdsgatan och är byggt enligt Wayne’s Coffees nya inredningskoncept.

Här erbjuds gästerna både klassisk svensk fika och de senaste fikatrenderna från hela världen. Vi gottade oss med en hasselnöts-latte, laktosfri latte samt en vegansk chokladboll.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Jag är egentligen inte så mycket för bakverk från Wayne’s men kaffe finns och det är gott. Jag gillar alternativ och konkurrens på lika villkor. Keep up the good work.

Jul med Idol 2015!

Idag släpps albumet ”Jul med Idol” som innehåller 13 nyinspelade versioner av kända jullåtar!

Alla tolv medverkande från årets fantastiska säsong av programmet har valt sin absoluta julfavorit och gjort sin egen tolkning av den. Det är första gången någonsin som det har släppts en gemensam julskiva med samtliga Idoler, och här visar de alla vilka begåvade sångare de är. Tillsammans har de även spelat in klassikern ”Last Christmas”.

image

Se videon från inspelningen av ”Last Christmas” här!

Mycket har hänt sen Red ribbon night!

image

Vi närmar oss 1 december och World Aids Day. Jag tänker tillbaks på alla härliga tillställningar jag har jobbat med genom åren.

image

Det har varit alltifrån soppkväll i Kungsträdgården, gala och Red ribbon fest med Florfiller.

image

Jag minns när Drugorna i WAD-flickorna firade sin 2-åriga karriär med en egen show, för att uppmärksamma World Aids Day.

image

Från scenen presenterades”Floorfillers” programledare Malin Hallberg bland annat Andres Esteche, Mathias Holmgren, Ivan Valencia (Floorfiller), Mattias Enn och nya stjärnan Teddy.

Killen som nästan nådde melodifestivalen, Bimbo Boy, framförde ett bidrag under WAD (World Aids Day). Det var en jättefin fest med bubbel och mingelmat med självklart avslut på nattklubb med Dj Christer Broman.

Jag blir helt varm när jag tänker på allt vi har jobbat med.

image

Snart är det dags igen men i ett litet mindre format jag jobbar med i Söderhamn.

Wad girls var inbjudna men dom övar inför en stor festlighet så därav gruppen tackade nej.

image

Jag har ingen historia – Jag har ett liv!

image

Jag har sett på fantastisk dokumentärfilm på svtplay. Det handlar om Sam och berättelsen om hans liv. Det känns som att jag känner Sam med tanke på att hans finaste mamma Camilla har varit i Söderhamn och föreläst tre gånger i samband med Pride och Transgender day of Remembrance. Jag har gråtit, skrattat och känt kärlek och hopp. Jag grät när jag såg rummet, Sams rum.

Jag reflekterade över då Camilla berättade hur rädd hon har varit för att Sam ska hoppa och ta livet av sig. Jag fick återblickar från hennes föreläsningar till i nuet i samband med filmen. Det är så mycket passion och styrka till sina barn och sig själv Camilla visar.

Det här betyder så himla mycket. Hur Sam får leva sitt liv, på sitt sätt och sin väg. Det betyder så mycket att Camilla aldrig har vikt ett gram från Sam. Hon har stöttat och ”slagits” samt aldrig gett upp hoppet.

Det har inte varit enkelt för någon. Dagarna går framåt i hopp, förtvivlan och frustation när du inte möts av förståelse där du hela tiden måste bevisa, styrka din personlighet med vad du är och vill vara.

Inte en dag har Camilla gett upp fast hon kanske har känt sig maktlös. Att känna att du inte vill somna, för att du inte vill att en ny dag ska komma. Den känslan. Jag. Vet. Sam.

Du är en rockstar. Du har ingen historia, du har ett liv.

image

Se dokumentärfilmen: En vanlig fucking människa (Se den för min skull – så vet du)

Lite julpynt!

image

Idag fortsatte vi och julpynta på jobbet. Jag har inte varit med på det tidigare. Det enda som saknades var glögg och pepparkakor.

Eftersom vi inte har satt in granen så hämtade jag ut den största blomman vi har och dekorerade.

I början hängde nästan allt runtom mig vilket skapade skratt. Det var så fint att se hur vi involverades, hur vi skrattade och hade det fint.

Några började nynna på julsång och jag hakade på. Kvällen gick så fort att jag knappt hann sitta ner men fint blev det.

Det som saknas är polkagris-käppar. Ett måste.

image

image

Läkarmissionen gåvoshop

image

Jag har fått ett fint mail från Läkarmisionen där jag fick bekräftelse att mina inlägg har gett resultat och skapar skillnad.

Ett exempel är att 167 kvinnor har fått föda barn på sjukhus istället för hemma i hyddan) bara en sådan sak får mig att vilja skriva mer.

Jag är heller inte intresserad av att ta emot gåvor eller annat liknande för jag skriver för det viktiga och vad det kan ge, inte vad jag kan få.

– Läkarmissionens gåvoshop kan du köpa en gris till en ensamstående mamma i Nicaragua, en brunn till Sydsudan så att flickorna slipper gå flera kilometer för att hämta vatten, en förlossning till en fattig kvinna i DR Kongo eller stöd till föräldralösa spädbarn i Tanzania så att de får kärlek och omsorg i väntan på en egen familj. Vi har otroligt vackra bilder så inläggen brukar kunna bli jättefina.

Här kan du läsa mer om våra julklappsförslag.

Söderhamn 1/12

image

Hiv idag är inte som igår!

Den 1 december uppmärksammas World Aids Day över hela världen.
___

Vi bjuder in föreläsaren Jon Gjønnes, som är projektledare för hiv och hälsa på RFSL-förbundet.

Vi ser framemot ett spännande och viktigt upplägg:

– Vad är hiv?

– ‘Hiv igår och idag’ – 80-talets hysteri/dagens effektiva behandling.

– Hur arbetar RFSL med hiv-prevention?
___

World Aids Day äger rum varje år den 1 december. UNAIDS är FN:s organ för aidsfrågor och instiftade dagen för mer än 20 år sedan, för att lyfta och uppmärksamma hiv och aids.

World Aids Day är en bra dag för alla som vill minnas, hedra och uppmärksamma människor som är drabbade av hiv.
___

Ungdomsmottagningen Söderhamn kommer att finnas på Stadsbiblioteket mellan 11.00-16.00 för er som vill få information, fråga, få svar och stöd inför framtiden och nuet.

< http://www.umo.se/Ungdomsmottagningar/Ungdomsmottagningen-Soderhamn/

Ungdomsmottagningen Söderhamn
Plats: Stadsbiblioteket
Tid: 11.00-16.00

Föreläsare: Jon Gjønnes (RFSL)
Plats: Stadsbiblioteket
Tid: 18.00

___

Efteråt och för den som önskar så går vi till Arton.78 där restaurang & bar är öppet för mat och dryck.

___

Söderhamn Pride och RFSL Hälsingland i samarbete Hiv/STI-grupp Gävleborg

image

Omgiven av idioter

Häromdagen var jag på en liten utbildning och blev rekommenderad boken ”omgiven av idioter” det är den första boken som passar mig. Jag tycker ju verkligen att jag är omgiven men ordet idiot kanske inte är rätt bemärkelse och funderingen kan vara ömsesidig beroende på vem du frågar.

Har du någon gång försökt resonera med din partner och ingenting gick som du tänkt dig? Eller i förvirring lämnat ett möte med känslan att du inte begrep dig på de övriga i rummet? Och värst av allt: vissa verkar aldrig förstå vad du säger – hur tydlig du än är. Visst är det ett mysterium?

Välkommen till en rad uppfriskande aha-upplevelser – möjligen även en eller annan åh nej-upplevelse – och med lite flyt är det inte du som är idioten. Efter att ha läst den här boken kommer du att förstå vad din omgivning egentligen vill säga dig. Jag garanterar att du radikalt kommer att minska mängden idioter i din omgivning, hälsar Thomas Erikson.

Omgiven av idioter beskriver konkret och underhållande en av världens mest spridda metoder för att sortera olikheterna inom mänsklig kommunikation. Via den vetenskapliga bakgrunden, genom vardagens möten, ger den ett konkret hjälpmedel att förstå de viktigaste skillnaderna mellan olika kommunikations stilar. Den visar på en av de vanligaste orsakerna till konflikter i vardagen – dålig kommunikation. Och den ger dig som läsare svaret på frågan: vad gör jag åt det? Efter att ha läst boken kommer ingenting att se ut som förr.

Thomas Erikson är beteendevetare, coach, föreläsare, ledarskapstränare och författare. Han driver en konsultverksamhet med fokus på att förändra beteenden inom olika typer av organisationer, och coachar ett antal chefer varje år inom det svenska näringslivet.”

Jag som börjar få ont i magen inför vissa dagar mot jobbet bör läsa denna bok snarast för det kan ju hända att det vänder? Jag vänder dock mina problem rätt snabbt och försöker anpassa mig efter individen men frågan är hur mycket jag hela tiden måste ändra och vara den andre till lags? Nä. Idag blir det att kolla in bokhandeln.

Vällagrad fjällko-ost från Östra Arådalens fäbod

image

Cornsfood har skrivit om en mycket god fjällko-ost från Östra Arådalen fäbod. Osten är tillverkad med mycket kärlek och omsorg. Det är en smakrik delikatess ost som passar till allt om du frågar mig. Jag tärnar gärna upp ett par bitar tillsammans med mitt favoritvin Amarone Tommasi och botaniserar mig i tankens värld.

Hälsa, närhet, värme och välbefinnande för korna är extremt viktigt. Korna får extremt mycket kärlek där korna har fri tillgång till både utevistelse i en stor skog där de väljer själva var de vill vara och göra.

När du köper fjällko-ost från Arådalens fäbod så får du inte bara en exklusiv smakupplevelse, du tar också ställning för småskaligt mathantverk som bygger på en sund djursyn. Samtidigt får du en naturlig produkt helt utan några onaturliga livsmedel.

Perfekt julklapp eller till lite mingel. Beställ och läs mera här: Vagabonde.com

Se mera på Cornsfood

image

Hiv idag är inte som igår!

image

Då är det dags för ännu ett evenemang i samarbete med Söderhamn Pride och  Hiv/STI-grupp Gävleborg.

Den 1 december uppmärksammas World Aids Day över hela världen. Vi har bjudet in föreläsaren Jon Gjønnes, som är projektledare för hiv och hälsa på RFSL-förbundet.

Jon kommer att prata om vad är hiv,  om ‘Hiv igår och idag’ – 80-talets hysteri/dagens effektiva behandling samt hur RFSL idag arbetar med hiv-prevention?

World Aids Day äger rum varje år den 1 december. UNAIDS är FN:s organ för aidsfrågor och instiftade dagen för mer än 20 år sedan, för att lyfta och uppmärksamma hiv och aids.

World Aids Day är en bra dag för alla som vill minnas, hedra och uppmärksamma människor.

Efteråt besöker vi Arton.78 för en matbit eller dryck.

image