Angående mitt inlägg om City

Angående mitt inlägg om Cityföreningen så har idag näringslivs-makten talat med några företagare i stan och till helgen eller under dagarna kommer det kännas att Pride är i stan för att få en levande tillväxt för Pride. Att det här ens måste tas i med andra makter än från dom du tror dig ser tillfälle för affärer är helt obegripligt. Tydligen så kommer informationen inte fram till olika beröda men glädjen idag då entreprenörerna för butikerna fick önskemål framlagda så blev det glädje och så vi vill att det bör vara. Heja er och heja City för dom som fått all information att det är Prideveckan. Det finns inget missförstånd bara 3-4 personer som försöker skapa läger ”vi” mot ”dom”

Jag säger tillsammans.

Prideinvigning & Aperol på Arton.78

image

Idag var det ett riktigt härligt mingel med invigning på Arton.78. Det var uppdukat med Aperol och alkoholfria drinkar till de första gästerna som anlände och hängde i baren för snacks.

Eva Tjernström,  Anna Idell,  Sara Oscarsson,  Mattias Benke, Magnus Ludvigsson,  Carina Karlsson,  Kia, Ulle från Hemsidadirekt.se,  Happypride.se,  Monica Törnell,  Ingrid Derksen, Maritha Norman (bögmamman) Karin Gustavsson,  Förbundsordförande RFSL Ulrika Westerlund,  Roger Mor, Jonna Källström Böresson, några sponsorer och Buck Angel för att nämna några var på plats för att höra tal samt lyssna och dansa till årets Pridelåt med Mattias Törnell och Jim Stefansson.

image

image

image

image

image

image

Ulrika Westerlund höll ett fint tal där pepp och depp lyftes fram. Ulrika är verkligen en förebild för så många fler än vad hon kan ana. Ulrika berättade att på lördag kommer Pride Moskva försöka på sig en parad. De senaste åren har slutat med kaos och straff så när vi går på lördag sänder vi en tanke till alla dom som vill ha möjlighet att gå i Moskva Pride.

Det var ett lyckat mingel med invigning. Arton.78 gör det här lilla extra som betyder så mycket. Att vi är inne på 3:e året för krogen säger allt och lite till.

image

image

image

image

Politikerdebatten från helahälsingland.se

image

På helahälsingland.se kan ni se politikerdebatten som tidigare sändes live. Äntligen togs lokala hbtq-frågor upp på en högnivå. Det kanske inte blev så mycket debatt men en diskussion som var relativt högt i tak. Redan första året imponerades jag av Isabell Hildén  (v) som talar tydligt och rakt med vad hon står för samt paritet. Där finns det inget som är oklart eller fjäskande för att försöka falla in i något naivt led.

Jag blev också imponerad av Marjo Myllykoski (m) som hade sin livedebut idag i samband med Pride. Jag höll med henne i allt om valfrihet och kunskap via nätet för alla samt inom kommun angående bättre kunskap gällande hbtq. Annica Norlin (c) var också mycket tydlig och klok. Det här stärktes Centerpartiet av som lokalparti i Söderhamn. Maria Hansson Nielsen briljerade (kd) märkligt nog. Maria sa till mig att jag alltid säger efteråt att det är det bästa som har sagts från hennes mun. Låt det vara sådå. Det är bra att ständigt komma med positivism än något annat.

Mycket bra att äldrepolitiken togs upp och där var Miljöpartiet ute och cyklade angånde valfrihet.

Inget stack egentligen ut förutom hbtq certifiering som FP fick igenom för 2 år sedan. Vad har hänt? Inget. Ska vi sitta där för 4:e året på rad 2016 och stampa och skylla på att certifieringen sitter fast mellan tjänstemän och andra berörda?

Lite som att det inte är så viktigt? Prioritering? Hallå skärpning!

Moderator Sara Oscarsson skulle ha varit moderator från första början. Vass,  kompetent, påläst och duktig på att moderera.

Alla på Centrat har verkligen hjälpt till för att få i ordning och bra uppstyrt. Tack.

image

image

image

image

Pridelunch på Eat & Meet

image

Idag fyllde vi våra magar med Pridelunch på Eat & Meet. Gott och behagligt för uteserveringen. Nu är det bara att ladda om och klockan 18.00 drar politikerdebatten igång. Livesänds även på helahälsingland.se.

image

Det här blev min andra portion. Inte för att jag var hungrig utan för att det var gott.

Aperol goes Arton.78

image

Arton.78 kommer att campa under Pridehelgen. Det är för alla er som vill få in festivalkänslan för Pride och andra festivaler i sommar. Tillsammans med Aperol erbjuds det fördrinkar i baren för den som känner sig manad med det lite bittra Aperol spritz.

Glöm mojito och Fanta-rosé,  det är Aperol spritz som gäller i baren.

image

Transflaggan och Pride över kommun

image

Då är det dags igen för flaggning. Söderhamn som första kommun i landet hissar transflaggan över hela Söderhamns City för att uppmärksamma Pride och transpersoner rättigheter. För att skapa uppmärksamhet,  diskussion och något vi tycker är viktigt. Det känns helt historiskt makalöst bra då kommun står bakom denna ställningstagande.

Fram till förra året tvångssteriliserades personer som ville korrigera sitt kön. Fram till 2009 betraktades transvetism som en sjukdom av Socialstyrelsen. Så det är viktigt för fortsättningen att vi uppmärksammar helheten.

Jag önskar såklart att det här inte behövdes men så länge vi behöver och orkar så lyfter jag hatten för alla som vill och kan vara vid vår sida.

Söderhamns kommun var först i Hälsingland med att ordna en Prideparad 2013. Först i Sverige att hissa transflaggan 20 november i regi med Kommunalrådet Sven-Erik Lindestam som tog ställning att kommun bör bli en allt mer öppen kommun och att det inte ska spela någon roll vem du blir kär i eller vilket kön du identifierar dig som.

Söderhamn gör mycket och kommunen står verkligen upp och stöttar. Att man verkligen tar det här tillfället i akt är ju fantastiskt.

image

image

Fritidsansvarig Niclas Brodin hissar flaggan för 3:e året på rad. Ni ska höra hur Niclas talar om för allas lika värde. Jag får tårar i ögonen. Niclas är verkligen genuint fin rakt igenom.

Årets Sthlm Pridelåt 2015

image

Nu är det klart att Mariettes nästa singel blir årets officiella Stockholm Pridelåt! Låten heter ”My Revolution” och släpps den 12 juni. Mariette kommer att uppträda i Pride Park i samband med Stockholm Pride som äger rum den 27 juli–1 augusti.

- ‘My Revolution’ handlar om att göra Revolution för sig själv; säg upp dig, gör slut, kom ut! Jag hoppas att låten kommer att peppa folk till att lita på sin magkänsla!, säger Mariette.

Och glädjen och engagemanget delas från Stockholm Prides sida.

- Vi är oerhört stolta och glada från festivalen och föreningens sida över att Mariette är med oss i år och gör årets låt. Att göra årets låt är traditionsenligt en ära, att få representera communityt och Stockholm Pride utåt, säger Stockholm Prides ordförande Sandra Ehne.

Med storslagna ”Don’t Stop Believing” i Melodifestivalen 2015 tog hon tittarna med storm. Mariette utsågs även 2010 till Årets Homo på Gaygalan i Stockholm.

- Vi hade inte kunnat vara mer stolta än att få göra 2015 års festival tillsammans med Mariette. Vi kommer inte göra slut med varandra, men väl med normer, fördomar och hat, avslutar Sandra Ehne.

Paradordningen 30/5

image

På lördag är det alltså dags för årets prideparad, här kommer ordningen för de ekipage som anmält sig i förväg. Har ni inte anmält ekipage? Oroa er inte, efter den andra bilen i tåget så är det fri placering för alla som vill gå i paraden!

1. Rfsl Hälsinglands styrelse
2. Ledarbil
3. Söderhamn Pride + Rfsl Hälsingland
4. Marching for those who can’t
5. Söderhamns kommun
6. Asyl och migranthälsan
7. Brobergs IF
8. Moheds IK
9. Tjejjouren Vulcana i Gävle
10. Söderhamns Unga
11. Stugsunds IK
12. Söderhamns FF
13. Lärarförbundet
14. Vision
15. Söderhamns IF
16. Svenska kyrkan ungdom
17. Söderhamnsortens Ryttarförening
18. Söderhamns Handikappidrottsklubb
19. Norrala IF
20. Vänsterpartiet
21. Ung Vänster
22. Miljöpartiet
23. Socialdemokraterna
24. SSU
25. Folkpartiet
26. Moderaterna
27. Kristdemokraterna
28. Centerpartiet

Bil 2

Fri placering för de som inte är föranmälda ekipage.

Vi startar 15.00 men det går att picknicka i strykjärnsparken innan.

Det måste bero på mig – Cityföreningen

Jag vet inte om det beror på mig men det känns såklart att inte få Cityföreningen med sig på Pridetåget.

I stort sett allt jag jobbar för går företagsandan först. Jag gläds över alla entreprenörer och företagare som är med på tåget.

Utan att ens ha varit på möte eller bett om något särskilt så dundrar Eat & Meet och Tewes Konditori upp med festligheter och det är så bra och behövligt.

Alla som inte är med på Pridetågets-tänk är självfallet inte mindre dåliga företagare. Absolut inte. Stan bör leva och vi lyfter upp staden med stora som små arrangemang.

När jag läste en artikel om att en duktig projektledare vill lyfta City så tog det inte långtid att jag mailade och presenterade Pride. Vår volontärledare hade då mailat tidigare om vad vi kan tänkas göra eller rättare sagt vad butikerna kan tänka på för att göra det här lilla extra.

Att vi skulle få nej till en ekonomisk finansiering hade jag listat ut men svaret visste jag däremot kan en svälja stoltheten och försöka se framåt utan att folk ska bli goda vänner.

I alla andra städer stora som små känns det verkligen att City bjuder till. Inget kostsamt, inget tidspressat.

I morse kom mailat över något vi från eventsidan tidigt lobbade för.

”Fick tyvärr inget gehör från styrelsen ang det här m skyltning. Tror dock inte de egentligen tyckte det var en dålig idé utan mer att de inte tyckte de hade tid att ta tag i det.”

Jag köper att tiden inte räcker, jag köper att det inte tyckte det var en dålig idé men jag köper inte resten.