En hälsosam matmånad!

image

I natt var det första gången på länge jag sov utan att vakna mitt i natten och jag vakande för första gången på länge 1 timme senare än vanligt.

Hur skönt?

Jättebra och behövligt. Allt det här har hänt sen jag la om min kost. Jag vet ju med det själv. Jag både sover och mår bättre med bra kost. Inget konstigt alls.

Mitt mål är att klara plankan i 4 minuter vilket jag idag tror är omöjligt. Jag kommer dock varva med finska stolen med vikter. Mitt mål denna månad är såklart inte plankan. Jag vill heller inte se ut som en planka men jag behöver en jämnare kost och få ett bättre flås vilket jag har tappat.

Jag vill också bli gladare, att inte köpa större och störe storlek på skjortorna men jag saknar fortfarande glöden. Om nån vecka kanske jag skriver annorlunda.

Pepp!

Natalie Chanise Ahlgren vill inspirera!

Då är Kenny Solomons,  Magnus Carlsson,  dj Bernhard  (Candy) dj Pamela (candy/moxy) Camilla Gisslow,  Nino Ramsby,  Drillpojken, Lars Gårdfeldt, Ivy Road, Ronja Malm, Buck Angel,  Saga Becker, Jeanette Larsson (Sisu) plus många fler inbokad för Söderhamn Pride 2015.

Inom kort presenterar vi årets Söderhamn Pridelåt och eventuell dans med Bumbyfeet. Det sistnämnda är lite oklart så jag borde inte skriva om det.

En utav våra större presentationerna är Natalie Chanise Ahlgren. Jag såg nämligen en delning på Facebook och hajade till.

Natalie Eriksson Ahlgren, som tidigare skrivit för Nyheter24 debatt, tokhyllas för sitt inlägg på tidningens SOLOS Facebooksida. I inlägget skriver hon om att hon är som vilken tonåring som helst – den enda skillnaden är att hon har en cp-skada sedan födseln som gör att hon bland annat inte kan gå själv och prata tydligt.

Natalie vill inspirera och peppa andra i liknande situation samt våga visa att ingenting är omöjligt.

Det jag tycker är mest imponerande är hur Natalie brinner för HBTQ-FRÅGOR. Inte att hon brinner för just inkluderingen utan att hon orkar kämpa för annat när hon har det tillräckligt själv. I mina ögon är det gigantiskt med tanke på att det finns individer som bara ser sig själv och sina problem eller bara ägnar sin tid åt gnäll. Dessutom önskar sig Natalie Chanise Ahlgren att bli journalist och DJ. Att ha drömmar, mål och ambitioner här i livet är viktigt. Jag vet inte om det är rätt eller fel men jag gör en liknelse på Nic Vujicic och Nathalie – ”Love living life”

Natalie skrev tidigare på sin blogg:
”Den politiska frågan som jag brinner mest för är jämnställdhet mellan de olika könen men även HBTQ-personer. Även om jag är hetro så har jag jämt inspirerats av folk med olika läggningar, speciellt de som är öppna med det.

Jag tror att HBTQ-personer har det svårare än oss med handikapp om man pratar fördomar, speciellt för unga killar. När någon skriver ”CP” på skoltoan menar de oftast inte handikappet men om någon skriver ”BÖG” så menar de ju bög eller ja, homosexuell.

Dock har jag tänkt på en grej, jag ser sällan ordet ”flata” eller orden för homosexuella tjejer klottrat. Jag tror det beror på att tjejer är närgångna är normalt, man kanske kollar lite extra om de kanske kysser varandra mitt på stan men annars är det inget konstigt, jag tror vi alla har pussat vår tjejkompis på någon fest. Men om killar bara kramar varandra lite längre stannar man upp, även jag av ren nyfikenhet.

Jag tycker speciellt att skolorna ska ta sitt ansvar att ta upp såna här frågor oftare än på en lektion i sexualkunskap var tredje år. Nej, vi behöver vara mer öppna om vår och andras sexualiteter. Det är precis samma sak med handikapp, folk vet inte och bildar sin egen uppfattning.

Vi måste få mer information om saker och ting och jag tycker att HBTQ-personer borde få mer hjälp att komma ut och slippa behöva bära en sån stor hemlighet.”

Jag blir mäkta imponerad. Att någon som har sin egen kamp även orkar kämpa för hbtq-rättigheter är stort.

Många pratar om integration !

Det är många människor som pratar om integration och den stora öppenheten men väldigt få agerar eller brukar det själv. Jag har under ett par veckor, kanske ett par månader för att vara exakt känt mig reducerad eller obekväm. Det har blivit så att vid specifika uppdrag har jag kollat på andra lösningar som gör att vissa saker skulle exkluderas men jag skulle själv personligen känna mig inkluderad.

Det svårast är att få ett 50-tal under samma tak att arbeta mot samma acceptans och förståelse där en önskar att alla kände sig hemma. När jag längre inte gör det så är det fel. Inte fel på andra eller olika lokaler utan jag får helt enkelt tänka större fast det är jobbigt och drygt. För det är inte jag som ska behöva gå undan, det är inte jag som ska känna att dom här ”skämt-orden” många mår dåligt av att höra i skolan, på gatan eller få läsa som klotter på skolväggarna.

Nu är det som så här att vi alla människors känsloliv har sina toppar och dalar, så är livet rent generellt. Ibland känner du att inget kan stoppa dig. Andra dagar är det helt hopplöst – och oftast befinner man sig någonstans däremellan. Så är livet.  Ingenting har bättre effekt och smittar mer än att få positiv energi när allt annat suger. Samma sak tvärtom – negativa surskallar i ditt liv smittar dig med negativat tankar och pessimism.

Jag får fundera lite över mina tidigare framgångar ställda mot det jag känner just nu. Det är lätt att glömma allt bra en har gjort tidigare när saker känns tungt och din kropp uppmanas att inte ta över den där negativa attityden vissa individer kan ha. Dom kommer inte att försvinna men arbetet framöver kanske kan få nån att tänka på sitt beteende lite annorlunda än nu.

Samtidigt ska inte behöva känna så här under en fristad som jag ser det. Ingen som har gråtit sig hem från skolan önskar sig dessa händelser samtidigt får en svälja och tänka att det går över. Det är inte mig det är fel på utan kommunikationen, att förklara. Men hur mycket orkar du förklara, hur mycket orkar du ta debatten gång på gång, antagligen en massa. Jag hade bara önskat att om det vore så här, så inte just där, där jag vill vara.

The end
Its gets better….

Länsstyrelsen stolt partner till Pride i Växjö

image

Vad roligt att läsa att Länsstyrelsen är stolt partner till Växjö Pride som idag inleds. Det kommer att bli en hel vecka i sprakande färger under temat frihet, kunskap och kärlek.

– Det är viktigt att ta ställning för ett inkluderande samhälle och Växjö Pride erbjuder ökad kunskap i dessa frågor samtidigt som var och en får anledning att reflektera över sina egna fördomar, säger landshövding Kristina Alsér som invigningstalar i eftermiddag.

Prideflaggan är hissad på Residensets tak och länsvapnet har fått en mer färgglad skrud lagom till veckan. Symboliska handlingar som är nog så viktiga, men bakom dessa döljer sig ett långsiktigt arbete för förändring:

– För att åstadkomma förändring på riktigt måste var och en börja med sig själv, med målet om att allas lika rättigheter och möjligheter ska genomsyra samtliga verksamheter vid Länsstyrelsen, menar Kasia Musial, funktionsledare social hållbarhet och fortsätter:

– Ett socialt hållbart samhälle innebär att grundläggande mänskliga rättigheter respekteras och att inga grupper missgynnas strukturellt. Det är ett av Länsstyrelsens kärnuppdrag.

Den 7 maj arrangerar länsstyrelsen föreläsningar på PM & Vänner, öppna för allmänheten.

Dags för frukost!

Det här med att jag har varit vaken sen 05.00? Varför gick jag inte ut på en lång PW? Under 2 veckors tid har jag funderat varför mina morgonpromenader inte fungerar som det brukar. Jag som ofta säger att det bara är att masa sig iväg.

Jag blir så ledsen att glöden inte finns där. Det är ju bara jag själv som kan förändra och jag vill må bra i min kropp och själ. Ingen kan få ett lugn om det inte smälter in. Jag är ju den som brukar peppa mig själv, låta mig peppas men vad har hänt?

Jag saknar nog en promenadkompis eller någon som skickar ett sms att nu är det dags, upp och hoppa. Hur mycket jag än inte skulle ha ork så är det motiveringen från andra eller mig själv som gör det starkare.

Nu sitter jag här. Väntar på att frukosttiden ska bli någorlunda ”normal” så jag får det avklarat i alla  fall.

Ett hopp förlänger livet

image

Idag fick jag äntligen kolla in Idells paradis. Vilket ställe. Ett helt paradis dit ingen hittar dig. Där du kan andas och bara tänka helt fritt och stitta och få inspiration från vågorna. Så fridfullt.

image

image

Det böjds på god mat. Lite pinsamt att jag inte ens köpte med mig något. Jag som är uppfostrad helt annorlunda.

image

image

Att få avnjuta maten vid havet är lyx. Att eventuellt nästa gång få äta nere vid bryggan är också lyx. Åh. Nu vill jag åka bort på eget eller besöka min egen primitiva stuga utanför Arbrå.

En bra starter!

image

Något som stör mig är min impuls samt att jag tröttnar. Jag är en bra starter men sen vill jag påbörja något nytt. Jag är en riktigt bra starter och jag vet precis hur det ska gå till samt se ut men avsluta får någon annan gärna göra för då har jag påbörjat något nytt.

Vad betyder sånt?

Att delta i Prideparaden!

image

(Söderhamn som första kommun i sverige hissade transflaggan 2014 -20/11)

I över 70 länder är det straff, böter och elände om du antyder, känner någon som är eller lever i hbtq – världen. Nu minns jag inte exakt men i över 5 länder är det även dödsstraff. Det är alltså ingen rättighet att få delta i en Prideparad.

I Sverige har vi kommit otroligt långt beroende på vad du menar och vem du frågar.

I Sverige har i dag över 13 städer en Pridefestival. För bara några årsedan var det Stockholm,  Malmö, Göteborg och Eskilstuna. Idag har du Skellefteå,  Norrköping,  Växjö,  Karlskrona,  Söderhamn, Uppsala, Lund, Hudiksvall och Jönköping för att nämna några.

Föreningar,  företag,  idrottsklubbar, krogar,  privatpersoner deltar,  anmäler sig och går i paraden med musik och rolig attributet.

Vad som stör mig är att en del måste ta styrelsebeslut för att delta i en parad. Vad är det att ta beslut om? Om deltagarna bör gå? Om föreningen står för allas lika värde eller vad?

Ska jag sitta i ett styrelsemöte om jag vill delta i Stockhom Prideparad där 50 000 glada människor deltar? Knappast.

Sen ska vara så tacksamt. Tacksam att en stöttar hbtq-personer i alla slags konstellationer?

Nä du. Jag hoppas folk går i paraden oavsett beslut från styrelse.

Jag får dra och peppa mig själv!

image

Det känns som om jag har haft en konstig helg men fråga mig inte varför. Jag känner mig förvirrad eller mer osäker på hur jag ska lägga upp min kost. Jag måste göra något radikalt för det här funkar inte längre.

För något år sedan sa jag att jag inte ska hamna i denna svacka som jag är på väg mot. Det är inte okej.

Jag försöker dra mig i nacken, peppa och låtsas som att jag har en promenadkompis som drar ut mig när jag orkar som minst.

Utsikten framåt kvällskvisten går inte av för hackor. Kämpa. Kämpa Majs.

image

Ett perfekt ägg!

image

Jag har väl aldrig tidigare lyckats med mitt ägg men idag. Hurra.

Hur kokar en ett ägg på bästa sätt? Alla har nog något eget om vad som är bäst? Jag fyller kastrullen med vatten och i med ägget. Sen glömmer jag bort ägget för nån minut och vips. Klart.

inns det många åsikter om. Alla ”vet precis” hur just deras ägg blir bäst, och bråk har uppstått om mindre saker. Ska man lägga ned det före eller efter att vattnet börjat koka? Hur länge ska det kokas? Ska det läggas i kallt vatten efteråt eller svalna av sig själv?

Det perfekta ägget är när gulan är varm och rinnig, insvept i äggvitan som är precis lagom fast. När äggvitan inte är varken slemliknande (vilket innebär att det inte är kokt) eller hård är den som silke och smälter i din mun, berättar Blumenthal för The Guardian.

Ägg på dig!