Australia day!

Igår var det Australia Day och då firar man grundandet av det här landet. Eller invasionen av aboriginernas land snarare. Den vita rasens storslagenhet typ. Jag var hemma under dagen och vilade upp min stukade fot men sedan skrev en kille att han ville komma över och hänga lite. Han var vit sydafrikan och riktigt mumsig så jag kunde inte låta bli att tafsa lite på honom. Han ba: ”I thought we where just gonna hang”  och jag svarade: ”I can definately see something big hanging right over there” och sedan inleddes ett passionerat firande av Australia Day. Sedan kom mina nya buddisar Elin och Klara som var bland de stördaste jag träffat. Roliga och besatta av hip hop. Vi förfestade lite och sedan blev det en tur in till stan. Påväg hem i taxin hände något sinnessjukt. Vi pratade med varandra och helt plötsligt vänder sig chauffören om och skriker på hackig indisk engelska: ”Shut the fuck up If you dont speak english cup I know that you are talking about me” Vi pratade inte alls om honom och jag frågade vad han hette eftersom jag skulle kontakta hans chef. Då gömde han sitt ID-kort och vägrade säga sitt namn. Han bad snabbt om ursäkt också. Jag sa att det var okej om vi fick resan för halva priset. När vi kom fram började han tjafsa och ville ha mer betalt iallafall. Då gick vi bara ur bilen och vägrade betala. Exciting!
IMG_1834 10402483_10206144097230265_5026135744451283285_n IMG_1837

Haltat till en pizzeria

Idag hade jag nog inte ens lämnat mitt hem om det inte vore för att en tjej som heter Lisa skrev på Facebook att hon ville ta en fika. Jag sa att jag kunde tänka mig det om vi inte gick längre än typ 100 meter från där jag bor. Det blev en pizza och en god vattenmelon-juice istället men det var trevligt. Dock kunde vi inte få kranvatten för det påstod dom ej fanns på denna restaurang. Fick bli ett glas vatten hemma hos mig efteråt istället. När jag tog ut en dunk vatten från kylen såg Lisa helt chockerad ut och gav mig beröm som om jag uppfunnit något värt ett nobel-pris:
”Men gud vad smart att fylla på en dunk med vatten och ställa in i kylen, då har du ju alltid kallt vatten”
Ska umgås mer med henne. Älskar människor som får mig att känna mig smart. Händer inte varje dag. ;)
IMG_1813 IMG_1814 IMG_1815

Stukade foten…

Jag har antingen stukat eller brutit foten vilket inte känns så roligt. Var ute i Fredags då det blev ett besök på Peel Hotel som är ett lite roligt gayställe. Gick dit med min tyska kompis Melanie och träffade massa roliga människor. Hånglade med en skitsöt kille som inte var speciellt gammal men kunde sin sak ändå. Dock följde jag med en annan kille hem. På väg till honom så hoppade jag snett på foten så jag stukade/bröt den. Tur att jag var full så att det inte kändes lika mycket som dagen efter. När man varit hos ett one night stand och måste hoppa på ett ben hem så vet man ju att man haft en bra natt iallafall.. ;)

Nu får jag sitta på min balkong med min onda fot ett par dagar. :(
IMG_1809 IMG_1811

Comics Lounge med Clayton Fletcher!

Igår drog jag med några vänner för att kolla på Clayton Fletcher som skulle vara headliner på The Comics Lounge. Träffade honom första gången i Gävle där vi uppträdde tillsammans på en klubb som heter Gasta. Sedan kontaktade jag honom när jag åkte till New York och frågade om jag fick uppträda på hans klubb där. Han sa att han inte hade en aning om vad jag sa på scenen i Gävle men att han hörde att folk skrattade så han tog en chansning och gav mig chansen att köra på hans klubb. Det gick väldigt bra. För att använda hans ord, ”You killed it”. Så det var kul att få se honom igår och även hänga lite efteråt. Han påminde mig om att vi setts på tre kontinenter nu vilket lät lite mäktigt på ngt sätt. Haha!
Såg även min favorit Simon Taylor. Alltid lika snygg som fantastisk. :)

Clayton hade en polare med sig som precis som honom spelar poker och jag försökte manipulera honom till att ligga med mig men den bluffen synade han verkligen dessvärre. :/
IMG_1799 IMG_1801 IMG_1804 IMG_1806

Imperial Comedy

Alltså hur jävla mycket otur kan man ha? Gick till Imperial Comedy igen igår för att försöka få en open mic-spot men trots att det är helt slumpmässigt (man vet detta eftersom man ser när de lottar) lyckades jag förlora denna gång också. :/  Det är VÄLDIGT mycket klubbar som är fullbokade nu eftersom det är Melbourne Comedy Festival snart. Har ändå lyckats få ett gigg till på Barkly Comedy där jag var förra veckan. Så några roliga gigg har jag iallafall att se fram emot.
Kollade på föreställningen och några av tjejerna som uppträdde fick mig att bryta ihop av skratt.   Jag har en teori om att stand up-världen här i Melbourne är betydligt grabbigare och att de tjejer som uppträder har fått kämpa hårdare och därmed blir tuffare och roligare än komikerna hemma i sverige. Rookie-tjejerna här är BETYDLIGT roligare än någon känd kvinnlig komiker i Sverige. Just sayin.
IMG_1793 IMG_1794

Melbourne Pride, bokad för radio-intervju, fest fest fest

Nu har det hänt massa roliga saker. Igår var det inledningen av Melbournes Pride som kallas för ”Midsumma” och det var sjukt roligt. Samma glada pirriga känsla infann sig som när man går till den svenska motsvarigheten på sommaren. Lyssnade på musik, drack vin och tittade på galna människor.

Mötte en man som var trevlig och hans vän äger en ganska stor radiokanal och han ville ha mitt telefonnummer för att göra en intervju med mig. Får väl se om han ringer men hur roligt vore inte det?  Radiostjärna i Melbourne.

Efter häng i parken åkte jag, Melanie och Anna till Vineyard och sedan blev det en stökig kväll på olika klubbar. På Circus var det extremt bra drag och det var någon smygbög som bad om mitt nummer men han har inte hört av sig ännu så misstänker att han inte kommer göra det.

Imorgon ska jag på en date med en kille som jag träffades i Fredags. Minns inte hur han såg ut men dög han på fyllan i Fredags så duger han nog till en date imorgon.

Now it has happened a lot of fun things. Yesterday was the beginning of Melbourne’s Pride called ”Midsumma” and it was crazy fun. The same exciting, happy feeling appeared like when you go to the Swedish equivalent in summer. Listened to music, drank wine and watched the crazy people.

Met a man who was pleasant and his friend owns a pretty big radio station and he wanted my phonenumber to do an interview with me. We will see if he calls but how fun would not that be? Radio Star in Melbourne.

After hanging in the park, I went with Melanie and Anna to Vineyard and then it became a messy night at different clubs. At Circus it was an extremely good night  and it was some in the closet gay guy who asked for my number but he has not called yet so I suspect that he will not do it.

Tomorrow I’m going on a date with a guy I met last Friday. Do not remember what he looked like, but he was good enough when I was drunk last Friday so he’s probably good enough for a date tomorrow.
IMG_1754 IMG_1765 IMG_1767

Greyhound och Peel Hotel

Åkte till Stella igår som hade besök av en trevlig kompis vid namn Felix. Vi förfestade på deras hostel som kanske inte var det fräschaste jag besökt. Vi drog på Greyhound som jag trodde var ett litet ställe men det visade sig vara stort och det kryllade av snygga bögar överallt. Måste blivit full för jag stod och dansade och det brukar inte ske speciellt ofta. Bytte nummer med någon kille och hånglade med en norrmans innan vi drog vidare till Peel Hotel som är lite ökänt för det är där man hamnar när kvällen på riktigt spårar ur. Jag fick i något euforiskt ögonblick för mig att jag var kär i en kille och han sa att jag troligtvis inte skulle känna likadant imorgon och han hade helt rätt för mina känslor har faktiskt svalnat en hel del. ;)

Sjukaste jag sett var ett gäng utanför klubben när den stängde som skulle gå på bastu-klubben Wet @ wellington som ligger precis bredvid. Problemet var bara att de hade en tjejkompis med sig och på sånna klubbar är såklart bara killar tillåtna. Så vad de gjorde var att de klädde ut tjejen i kill-kläder. En snubbe tog på sig alla hennes kläder och så fick hon klä sig i hans paltor för att kunna smugglas in. Hann faktiskt inte se om de lyckades men det såg helt sjukt ut.

Went to Stella yesterday who had a visit from a nice friend named Felix. We drank a little at their hostel which was perhaps not the freshest I have visited. We went to the Greyhound which I thought was a small place but it turned out to be great and it was full of good looking gay men everywhere. Must have been drunk because I stood and danced and it usually does not happen very often. Exchanged numbers with some guy and made out with a norwegian before we moved on to Peel Hotel which is a bit notorious cuz it’s where you end up when the evening really gets out of hand. I got into some euphoric moment and thought I was in love with a guy and he said I probably would not feel the same tomorrow and he was right cuz my feelings have actually cooled down a lot. ;)

I saw something a bit funny outside the club. Some people wanted to go to the sauna club Wet @ wellington which is right next door. The only problem was that they had a girl with them and at thoose clubs is of course only guys allowed. So what they did was they dressed the girl in boy clothes. Some guy took on all her clothes and she got dressed in his rags to be smuggled into the sauna. Could not actually see if they succeeded but it looked absolutely sick.
IMG_1746IMG_1744

Spanat på pool-killen hela dagen.

Har legat nere vid poolen och njutit idag. Delvis njutit av solen och att plaska i det iskalla uppfriskande vattnet men njutit desto mer av att det kom två killar som rengjorde poolen. De var tatuerade och sexiga och när de helt manligt började att små-boxas på varandra trodde jag att det var en inledning till en vuxenfilm fast i liveversion.

Have been down at the pool and enjoyed myself today. Partly enjoying the sun and splashing in the icy refreshing water but enjoyed more the guys who cleaned the pool. They were tattooed and sexy and when they began to box each other like straight guys tend to do(?) I thought it was a prelude to an adult film but the live version. ;) 
IMG_1735 IMG_1736

Komedi och Wednesday night Market

Igår mötte jag upp Anna och drog på den mycket omtalade Queen Victoria Market. På Onsdagar har de en kvällsmarknad som folk har hajpat sönder så vi kom dit med högt ställda förväntningar. Men blev såklart grymt besvikna. Visst det var mysigt med coverband, massa matstånd där man kunde handla mat och öl och sådär men det kändes som att det lika gärna kunde vara hemma i min by i Norrland. Bara rökt renkorv som saknades kändes det som. Vi bestämde oss för turkiskt och åt Gözleme det var riktigt gott.

Efter hänget på QVM blev det ett besök till Imperial Comedy för att skriva upp sig för att kanske få uppträda. De har en nummer-generator som slumpvis väljer ut vilka som får uppträda men jag fick inte köra denna gång heller. Skit-tråkigt för jag ville verkligen gå upp igen eftersom det gick så bra sist jag körde. Killen som har klubben jag uppträdde på i Tisdags frågade faktiskt hur mycket material jag har och om det är lika skratt-säkert som det jag körde. Jag vill inte hoppas för mycket men det låter ju som att han kanske vill att jag kör lite längre nästa gång? Vågar man till och med hoppas på att man får avsluta en halvlek? Haha nu har jag väl jinxat sönder detta och kommer troligtvis aldrig mer få ett gigg.

Efteråt hamnade vi på lite olika ställen och hamnade till slut hos en härlig man som typ hade ett zoo hemma. Mysigt. Vaknade upp i handklovar. Say no more.

Yesterday I met up with Anna and visited the famous Queen Victoria Market. On Wednesdays they have a night market that people have hyped so we got there with high expectations. But was obviously very disappointed. Sure it was cozy with cover bands, mass food stalls where you could buy food and beer and stuff but it felt like it could just as easily be at home in my village in Norrland. Only smoked reindeer sausage was missing. We decided for Turkish food and ate Gözleme it was really good.

After QVM we paid a visit to the Imperial Comedy to sign up for an open mic. They have a code generator that randomly selects which ones may go on stage but I did not win this time either. Sad because I really wanted to go up again because it went so well last time I performed. The guy who has the club I appeared on the last Tuesday actually asked how much material I have and if it is as solid as last time. I do not hope for much but it sounds like maybe he wants me to gig a little bit longer next time? Dare we even hope that I will finish a bracket? Haha now I have probably jinxed this and will probably never get a gig EVER. 

It was after party at Crab Lab and then Qlique where it derailed totally. Me and Anna ended up with a man who had dogs, cats, lizards, snakes and turtles at home. Really felt like i was with Steve Irwin (Crocodile Hunter) type.
IMG_1715 IMG_1704 IMG_1706 IMG_1731

Giggade på Barkly Hotel igår.

Igår var det dags för mitt första gigg som bokad komiker. Säger inte att människor betalat 300 för biljetterna men det är ändå lite annorlunda att man vet att man ska uppträda 10 minuter än att man hoppas på att KANSKE få uppträda 5 minuter när man kommer ner till lokalen.

Jag pratade lite med de andra komikerna och några var sjukt söta. En från Canada och så en härlig amerikan som jag inte blev klok på riktigt. Han var någon New York-komiker som tydligen levde på stand up men han hade ganska arrogant attityd. Han skämtade mycket om hur snygg och framgångsrik han var. Inte så charmigt dessvärre. :/

När jag klev upp på scenen var jag så sjukt nervös. För det första är jag typ alltid det och för det andra så är det ändå liiite mer utmanande att göra det på engelska. Men jag måste säga att jag gjorde riktigt bra ifrån mig. Ska jag vara mindre blygsam var det många som kom fram och sa att jag var bäst av alla på hela kvällen.

Efteråt tog jag en öl och åkte hem.
IMG_1697 IMG_1701