glädje & sorg.

I helgen förlovade sig en av mina vänner sig. Min vän Yass och hennes Simon. Senaste gången vi pratade så nämnde hon att hon så gärna ville ha fingerwaves i håret osv. Så jag pluggade till hårstylist på Google och även make up artist. På lördagen kom hon hem till mig och så fick JAG göra henne fin. Alltså jag BA yass jag e duktig på hår o smink. Hon BA okeeeey. Verkligen en chansning från hennes sida men det blev så bra. Hon va så glad och nöjd och jag var så lycklig. Älskar att göra människor jag tycker om glada. Går typ igång på det. Kollade på youtube och fick fan till de jävla fingerwavesen. Så glad över min väns förlovning och att Jag fick vara en del av den <3 

  

 
Idag har varit en seg måndag. Mycket att fixa med här hemma men ingen riktig tid då mister Djuli vägrar somna om vi inte är ute i bilen eller vagnen. Han vägrar komma till ro utan blir extremt övertrött och nu är det inte bara så vid läggning utan även på dagarna. Men jag klagar inte. Det är bara att hålla ut. Förr eller senare faller väl saker på plats. Tycker bara så synd om honom då han verkligen är så trött. (Å jag mä) 

  
Min lilla gullis. Älskar när han håller sina piroger till fötter så här. Dessa tavlor målade Dami och jag en dag innan DJ kom. Minns att jag ville så gärna att det skulle bli FINT och Damian målade bara utanför och jag fick hålla mig från att FLIPPA. Var gravid och tålamodet låg på minus.

  
Idag hamnade jag på ett instagramkonto där en liten kille på blott ett År i onsdags fått en cancerdiagnos. Jag kollade på det där flödet där man ser andras konto. Jag såg en liten pojke på en sjukhussäng och en Chanel väska på en bild brevid. Mitt undermedvetna ville att jag skulle trycka på Chanel väskan för att jag vet hur jag blir. Men jag tittade in hos pojken ändå och blev så sjukt ångestladdad. Mitt hjärta blöder och jag är nu så insatt och ledsen att det känns som att denna pojke är någon väldigt nära mig. Jag ska be för honom varje natt. Jag har så svårt att förhålla mig till allt hemskt och elände. Jag vill känna tacksamhet över mitt men jag blir bara mörkrädd och får sån galen ångest över allt hemskt som kan hända. Den här jävla cancern alltså.

mot håravfall. 

  
Nu har dessa fått flytta in till mig. Haha alltså jag orkar inte folk som uttrycker sig så här. Dom hära har jag köpt säger jag. Mot flintskalligheten. Tabletterna fattar jag hur jag ska ta. Men oljan? Har någon använt den? 

Första advent.

Hej. Här sitter jag med en övertrött bebis. Han somnade 21.30 för natten trodde jag men det var tydligen bara en powernap så han kunde ladda sina krafter och hålla på tills midnatt. 

  
Första advent idag. Vi var på Rusta idag en sväng på förmiddagen. maj gad. Det var så packat med folk. Är det för att det var söndag? Eller första advent? Hade tänkt gå med mamma till mall of Skandia idag men fet hoppade det. Flydde i panik hemåt. 

Min mamma har varit här över helgen. Så idag bakade hon o dami lussebullar. Jag drack glögg och lite rödtjut. Sjukt sugen på vin hela tiden. Ser systemet och det vattnas i munnen. Känner mig som en alko. 

Jag känner för att hoppa över julen. Har ingen lust med varken gran eller tomte eller nåt. Förra året bestämde vi att inga julklappar till varandra utan bara till barnen. Det är en enorm lättnad. En december utan beslutsångest. Och pengarångest. Men känner ändå inte för att pynta och greja. Det gör mig ändå lite ledsen. Att jag är så anti. Lusten borde finnas då jag har barn. Men jag är bara låg och trött. God jul liksom.

   
 
Vi klädde ändå granen idag. Martin insisterade. Allt skulle upp. Jag är tacksam över att Martin är hemma och kan dela denna tid och jul med oss. Förra året var vi ensamma. Dami o jag. Och en 7 veckors Djulian i magen. Bättre tider nu? Nja. Men vi är iallafall tillsammans.

fin i håret.

Igår var jag på Hårlek och fräschare upp min sombre som blivit en ombre. Gjorde ju en soldusch där också. Så nu både  vaxar jag mig, gör håret och blir brun där. Man kan göra fransar där också men då skulle jag ju behöva göra en adressändring dit. Solduschen vart så fräsch och kostar bara 200 kr mer vill jag fan inte betala för nåt som går bort så snabbt. Tror knappt det går att hitta billigare. 

  
Gjorde slingor upptill och la en nyansering. 
  

 
Denna bild stämmer verkligen inte på mig. Tycker att jag väldigt snygg i min cape och schamponerat hår. 

  
Eller hur?

  
Resultatet! Fint visst. 

Trivs så bra i ljust hår. Spelar ingen roll vad andra säger. Trivs bäst i ljust. Punkt.

dagen och annat. 

Alltså har det varit FULL FART hela dagen. Igår var det nästan likadant men värre idag. Lämnade Dami på dagis 10.00 (FETT SENT) lämna alltid sent när det är min tur för jag kommer inte hemifrån. Sen tog jag en powerwalk till gymmet och tränade fort som faaaan i en halvtimme innan jag powerwalkade till nagelsalongen för att göra mina naglar. Min lillsyrra brukar ju hänga med och passa DJ men nu panikbokade jag för att jag inte orkade gå runt med fula naglar. DJ sov i vagnen så jag tänkte perfekt. I värsta fall sätter jag han i knät. Vad händer? Han vaknar så fort vi kommer in. Jag sätter honom i knät varpå killen framför mig som ska göra naglar säger på japanska/kinesiska till en annan personal att ta mitt barn. Så den personen fick alltså gå runt i salongen med mitt barn medans jag gjorde mina naglar. SÅ JÄVLA OBLYGT AV MIG. Djulian vart ju fett nöjd han älskar ju att bli buren och speciellt att man vaggar samtidigt. Först tänkte jag skämmas men sen orkade jag inte. Fick naglarna gjorda. Fråga om jag skulle betala extra men det behövdes inte. Skäms lite nu. Men bara lite. 

  
Fan vilken ful bild men ville verkligen visa att jag är redo för julen nu. Vart missnöjd med formen men kändes inte riktigt som att jag kunde ställa några krav. 

Efter detta powerwalkade jag hem fixade frukost och lunch till grabbarna innan min lillasyster kom och plockade mig så åkte vi hem till min vän Rubie där hennes syster också var. Vi hade en supermysig kväll. Vi alla visade brösten för varandra. Vi gav säkert Rubies son 2 år ett trauma för livet? Vi satt och åt och så kom vi in på bröst och sen åkte tröjorna upp. Hoppas han glömmer det alternativt förtränger det. Jag ser ju jätterolig ut nu. När Damin var tre månader fick jag ju en sån grov mjölkstockning att vänster bröst LA Av. Så resterande månader ammade jag bara från höger bröst. Med Djulian har samma bröst varit svagare. Gjort ondare och haft mindre mjölk. Och nu har det alltså lagt av. Så jag har ett mjölkbröst och ett vanligt. Yesssssssssss. 

  
Jag har typ Sveriges fulaste hållning. Min kropp tror forfarande jag är gravid. jag typ lägger min tyngt på mina höfter. Kniper ihop skinkorna och fram med bäckenet  och magen. Så står jag när jag typ är avslappnad. Fint va. 

Jag har sån galen vardagsångest så det smäller om det just nu. Vaknar och går och lägger mig med den. Kryper i hela kroppen. Jag vet att jag behöver vara hemma och vila och sova när Djulian sover osv. Spädbarnstiden tar ju knäcken av mig. Den plus ångest gör mig så sjukt trött och jag ligger ju redan så mycket minus på sömnkontot. Men jag jämför helgen som var på hemmaplan med dessa två dagar på vift så mår jag bättre av att vara igång. Hemma krälar jag i ångest liksom. Men jag blir även trött på att flänga runt. Aja. 

  

hej måndag. 

Myser i soffan under en filt. Tittar på Batchelor på TV4 play. Lilleman sover och jag passar på att vila. Såhär tänker man ju att mammaledigheten ska vara. När Man går där och längtar. Ligga under en filt med sin bebis och göra lite knipövningar och sova lite och så. Jo tjena. 

Snart ska jag upp och möta en vän och ta en lunch eller fika. Hoppasssssssss på träning ikväll. 

  
Tack till dig ”fotbollsfrun” för din fina kommentar. Har läst den så många gånger. Du läste mellan mina rader och du gav mig en själslig kram när jag behövde den som mest. <3 tack för att du tog dig tiden att ge mig styrka och värme. 

inget pk inlägg.

Alltså har så många gånger velat skriva om detta men raderat varje ord för det låter så himla fel. Tänker på det nu när jag ligger och tittar på lille DJ när han sover. Hungrig är jag också men det får jag göra nåt åt imorgon. Jag har några gånger tänkt på att mina barn kanske kommer att förlora den här black&proud tänket då jag som ”vit” (gyllenbrun vill jag säga/grå på vintern) mamma inte kan förmedla detta till dem. Jag vill så gärna att mina pojkar ska växa upp med självsäkerthet. Känna sig stolta över sitt ursprung. Inte minst över sin vackra hudfärg. Jag vill att de hör hemma i sin hudfärg. Uttrycker jag mig rätt nu? Antagligen inte. 

För mig är det viktigare att de känner koppling till sina afrikanska rötter än sina Latinamerika. Det känns viktigare. Är för trött för att förklara och utveckla men man måste vara invandrare för att förstå. 

Det är just nu så aktuellt med just att dessa ramar måste suddas bort. Att det finns inget vi och dem. Att vi är ett enat folk. Fast vi som vet vi vet. Jag vet att Damian inte tänker speciellt mycket på sin och andras hudfärger. Men jag vet att han gör det ibland. Att hans blick söker sig till mörkhyade människor. Sedan liten bebis har han dragits till dem. Han kan se sig själv i ett annat mörkhyat barn. Jag minns första gången jag såg en flicka som såg ut som mig. Vi tittade på varandra direkt. Hon kom från Colombia. Jag från Chile. Det var nästan magiskt det ögonblicket. 

Mamma varför är inte du svart? Som mig och daddy. 

Den frågan har jag fått ett antal gånger. Och jag förklarar att jag kommer från Chile att vi har en annan hudfärg. 

Är du ledsen för att du inte är svart? Vill du också vara svart som daddy o jag? 

Jag säger här att jag tycker jag oxå är fin men jag skulle gärna vilja ha hans hudfärg. Jag skulle gärna se ut som dig älskling. Att vara svart är det finaste som finns. Fast alla är fina. 

Och jag ser att han blir så mallig. Så stolt. Han är såååå jäkla stolt över att vara svart. Det är en väldigt snäll kille jag uppfostrar. Han gör inte en fluga förnär. Alla får alltid vara med när han bestämmer. Men jag vet att inte alla barn är så. Och den dagen han inte får vara med. Vill jag inte han ska ens överväga att det beror på hans hudfärg. 

Som liten kände jag mig alltid hedrad när de svenska barnen ville leka med mig. Hålla min bruna hand. När flickor viskade bakom min rygg trodde jag direkt det berodde på att jag var smutsig. Kanske äcklig. Svart hår. Inte ren och vit. 

Mamma du kan önska dig det som present om du vill. Eller be till Gud så blir du svartare. 

Jag vet att när han ser ett annat svart barn så känner han samhörighet i att de är ”speciella” de är lite coolare lite finare lite snyggare. Så ser han på sin stora förebild sin idol sin daddy. Och Dami önskar faktiskt att hans hudfärg blir lika mörk som daddyyyy när han blir stor. Då blir jag så stolt. 

Jag ser hellre till att han växer upp i tron om att alla vill se ut som honom. Det kommer ge honom ett självförtroende av stål.Han behöver det. För med tiden kommer han märka hur kallt och rått det är där ute ändå. 

  

måndag tack.

Det har varit en ganska seg och lite halvjobbigt helg. Jag har känt mig sådär som när man ska bli sjuk. Svag illamående och dålig aptit. Nej inte gravid. 

Vi har hängt bara här hemma. Vi fyra. Martin och jag. Och våra barn. Helt sjukt. Asså när man stannar upp och liksom ser det så. Vi två liksom. Jag trodde vi hade en liten fling liksom och sen sitter vi här i soffan med våra barn. Jag känner att vi är så jävla unga. Som att vi borde vara med i programmet unga föräldrar. Fast så unga är vi inte. 

  
Denna lilla sover så himla dåligt på natten. Jag vill inte klaga för han sover och somnar hela tiden om. Inga vakna perioder. Men efter 3 så vaknar han upp till 15 gånger. Inatt ville jag dra av mig det lilla hår jag har kvar. 

  
 Min extremt godhjärtade vän Sanna kom förbi med denna som Djuli provade och älskade. TACK min fina vän.

  
Jag vet att vi kommer tänka tillbaka på dessa dagar och sakna dem. Jag vet att vi är lyckliga men kanske inte fullt ut. Dessa ständiga svarta moln som cirkulerar runt oss. Vi gör allt för att slå bort dessa moln, ersätta de med tacksamhet och kärlek. Vi accepterar att de finns och ignorerar istället. Jag tycker vi lyckas ganska bra. Vi skrattar gosar och det är ju vi 4. Men att inte få göra det fullt ut känns så orättvist. Dessa dagar kommer aldrig tillbaka. Och jag vet att vi kommer minnas tillbaka och någonstans i hjärtat kommer det att hugga till. Längtar efter lugn och ro. Tiden står still fast ändå går den fort men långsamt fort. Långsamt.

  

konsten att gråta. 

Igår var inte en bra dag. Icke. Grät hela morgonen över allt. Mest över Djulian och hans sovvanor som torterar mig. Sen såg jag ett klipp på Facebook som handlade om en muslimsk man som ställt sig på Drottninggatan med en skylt där det stod ”jag är muslim inte terrorist litar du på mig jag litar på dig”. Alltså så fort jag såg klippet, utan att trycka på det, så började jag gråta. Tryckte på klippet- grät. Delade det med mina vänner – grät. Alltså en svensk man BA gick fram till honom och sa TJENA och kramade. Alltså får en klump i halsen nu igen. När han sa TJENA då bara sprutade tårarna. Kan inte förklara, men det var så vackert. Ordet tjena och så kramen. Sen visade jag det för Martin – grät bakom en kudde. Martin sa ”ja det var fint men…” Så tittade han lite oroligt på mig. Sen såg jag att samma sak gjordes i PARIS. Nä då orkade jag inte mer. Har fortfarande inte orkar kolla. 

  

Dami fick ta hem en vän från förskolan igår. För det första höll jag på att få en panikattack när klockan var 16 och det var sååå mörkt. Alltså seriöst bröstet blev tung och andningen långsam. Typ hur ska vi klara detta? Men så blev jag så glad att hans förskola håller barnen inne när det e så mörkt och jävligt ute. Hade inte klarat se hur de stod i mörkret och väntade på mig. Hemma blev det makaroner och köttbullar på beställning. De fick mjölk i finglas och de tyckte det var lite kungligt. Djulian var så himla missnöjd och gråtig så jag höll en föreställning för barnen med honom. Jag sjöng opera (för att överrösta DJ)och så dansade jag runt och gjorde mig rolig. Hade teater och tävlingar och allt möjligt. Båda barnen skrattade så mycket. Damis blick BA glittrade när han tittade på mig. Så skönt att dami inte skäms för mig. ÄN!!!! 

  

 Här är vi och min röda gråtnäsa. Får alltid röd näsa när jag gråter. Snyggt va.  
Sen grät jag innan jag somnade för att jag inte kom iväg till gymmet. Martin BA zzzzzzzz. Och sen somnade jag på soffan som en pundamorsa . Med kläder och smink utsmetat av alla tårar. 

Nu är det ny dag. Fredag. Inte för att det spelar någon roll. Djuli sover lite brevid mig. Dami myser här. Alltså det är ändå fantastiskt. Att jag har TVÅ nu.