dagen och annat. 

Alltså har det varit FULL FART hela dagen. Igår var det nästan likadant men värre idag. Lämnade Dami på dagis 10.00 (FETT SENT) lämna alltid sent när det är min tur för jag kommer inte hemifrån. Sen tog jag en powerwalk till gymmet och tränade fort som faaaan i en halvtimme innan jag powerwalkade till nagelsalongen för att göra mina naglar. Min lillsyrra brukar ju hänga med och passa DJ men nu panikbokade jag för att jag inte orkade gå runt med fula naglar. DJ sov i vagnen så jag tänkte perfekt. I värsta fall sätter jag han i knät. Vad händer? Han vaknar så fort vi kommer in. Jag sätter honom i knät varpå killen framför mig som ska göra naglar säger på japanska/kinesiska till en annan personal att ta mitt barn. Så den personen fick alltså gå runt i salongen med mitt barn medans jag gjorde mina naglar. SÅ JÄVLA OBLYGT AV MIG. Djulian vart ju fett nöjd han älskar ju att bli buren och speciellt att man vaggar samtidigt. Först tänkte jag skämmas men sen orkade jag inte. Fick naglarna gjorda. Fråga om jag skulle betala extra men det behövdes inte. Skäms lite nu. Men bara lite. 

  
Fan vilken ful bild men ville verkligen visa att jag är redo för julen nu. Vart missnöjd med formen men kändes inte riktigt som att jag kunde ställa några krav. 

Efter detta powerwalkade jag hem fixade frukost och lunch till grabbarna innan min lillasyster kom och plockade mig så åkte vi hem till min vän Rubie där hennes syster också var. Vi hade en supermysig kväll. Vi alla visade brösten för varandra. Vi gav säkert Rubies son 2 år ett trauma för livet? Vi satt och åt och så kom vi in på bröst och sen åkte tröjorna upp. Hoppas han glömmer det alternativt förtränger det. Jag ser ju jätterolig ut nu. När Damin var tre månader fick jag ju en sån grov mjölkstockning att vänster bröst LA Av. Så resterande månader ammade jag bara från höger bröst. Med Djulian har samma bröst varit svagare. Gjort ondare och haft mindre mjölk. Och nu har det alltså lagt av. Så jag har ett mjölkbröst och ett vanligt. Yesssssssssss. 

  
Jag har typ Sveriges fulaste hållning. Min kropp tror forfarande jag är gravid. jag typ lägger min tyngt på mina höfter. Kniper ihop skinkorna och fram med bäckenet  och magen. Så står jag när jag typ är avslappnad. Fint va. 

Jag har sån galen vardagsångest så det smäller om det just nu. Vaknar och går och lägger mig med den. Kryper i hela kroppen. Jag vet att jag behöver vara hemma och vila och sova när Djulian sover osv. Spädbarnstiden tar ju knäcken av mig. Den plus ångest gör mig så sjukt trött och jag ligger ju redan så mycket minus på sömnkontot. Men jag jämför helgen som var på hemmaplan med dessa två dagar på vift så mår jag bättre av att vara igång. Hemma krälar jag i ångest liksom. Men jag blir även trött på att flänga runt. Aja. 

  

hej måndag. 

Myser i soffan under en filt. Tittar på Batchelor på TV4 play. Lilleman sover och jag passar på att vila. Såhär tänker man ju att mammaledigheten ska vara. När Man går där och längtar. Ligga under en filt med sin bebis och göra lite knipövningar och sova lite och så. Jo tjena. 

Snart ska jag upp och möta en vän och ta en lunch eller fika. Hoppasssssssss på träning ikväll. 

  
Tack till dig ”fotbollsfrun” för din fina kommentar. Har läst den så många gånger. Du läste mellan mina rader och du gav mig en själslig kram när jag behövde den som mest. <3 tack för att du tog dig tiden att ge mig styrka och värme. 

inget pk inlägg.

Alltså har så många gånger velat skriva om detta men raderat varje ord för det låter så himla fel. Tänker på det nu när jag ligger och tittar på lille DJ när han sover. Hungrig är jag också men det får jag göra nåt åt imorgon. Jag har några gånger tänkt på att mina barn kanske kommer att förlora den här black&proud tänket då jag som ”vit” (gyllenbrun vill jag säga/grå på vintern) mamma inte kan förmedla detta till dem. Jag vill så gärna att mina pojkar ska växa upp med självsäkerthet. Känna sig stolta över sitt ursprung. Inte minst över sin vackra hudfärg. Jag vill att de hör hemma i sin hudfärg. Uttrycker jag mig rätt nu? Antagligen inte. 

För mig är det viktigare att de känner koppling till sina afrikanska rötter än sina Latinamerika. Det känns viktigare. Är för trött för att förklara och utveckla men man måste vara invandrare för att förstå. 

Det är just nu så aktuellt med just att dessa ramar måste suddas bort. Att det finns inget vi och dem. Att vi är ett enat folk. Fast vi som vet vi vet. Jag vet att Damian inte tänker speciellt mycket på sin och andras hudfärger. Men jag vet att han gör det ibland. Att hans blick söker sig till mörkhyade människor. Sedan liten bebis har han dragits till dem. Han kan se sig själv i ett annat mörkhyat barn. Jag minns första gången jag såg en flicka som såg ut som mig. Vi tittade på varandra direkt. Hon kom från Colombia. Jag från Chile. Det var nästan magiskt det ögonblicket. 

Mamma varför är inte du svart? Som mig och daddy. 

Den frågan har jag fått ett antal gånger. Och jag förklarar att jag kommer från Chile att vi har en annan hudfärg. 

Är du ledsen för att du inte är svart? Vill du också vara svart som daddy o jag? 

Jag säger här att jag tycker jag oxå är fin men jag skulle gärna vilja ha hans hudfärg. Jag skulle gärna se ut som dig älskling. Att vara svart är det finaste som finns. Fast alla är fina. 

Och jag ser att han blir så mallig. Så stolt. Han är såååå jäkla stolt över att vara svart. Det är en väldigt snäll kille jag uppfostrar. Han gör inte en fluga förnär. Alla får alltid vara med när han bestämmer. Men jag vet att inte alla barn är så. Och den dagen han inte får vara med. Vill jag inte han ska ens överväga att det beror på hans hudfärg. 

Som liten kände jag mig alltid hedrad när de svenska barnen ville leka med mig. Hålla min bruna hand. När flickor viskade bakom min rygg trodde jag direkt det berodde på att jag var smutsig. Kanske äcklig. Svart hår. Inte ren och vit. 

Mamma du kan önska dig det som present om du vill. Eller be till Gud så blir du svartare. 

Jag vet att när han ser ett annat svart barn så känner han samhörighet i att de är ”speciella” de är lite coolare lite finare lite snyggare. Så ser han på sin stora förebild sin idol sin daddy. Och Dami önskar faktiskt att hans hudfärg blir lika mörk som daddyyyy när han blir stor. Då blir jag så stolt. 

Jag ser hellre till att han växer upp i tron om att alla vill se ut som honom. Det kommer ge honom ett självförtroende av stål.Han behöver det. För med tiden kommer han märka hur kallt och rått det är där ute ändå. 

  

måndag tack.

Det har varit en ganska seg och lite halvjobbigt helg. Jag har känt mig sådär som när man ska bli sjuk. Svag illamående och dålig aptit. Nej inte gravid. 

Vi har hängt bara här hemma. Vi fyra. Martin och jag. Och våra barn. Helt sjukt. Asså när man stannar upp och liksom ser det så. Vi två liksom. Jag trodde vi hade en liten fling liksom och sen sitter vi här i soffan med våra barn. Jag känner att vi är så jävla unga. Som att vi borde vara med i programmet unga föräldrar. Fast så unga är vi inte. 

  
Denna lilla sover så himla dåligt på natten. Jag vill inte klaga för han sover och somnar hela tiden om. Inga vakna perioder. Men efter 3 så vaknar han upp till 15 gånger. Inatt ville jag dra av mig det lilla hår jag har kvar. 

  
 Min extremt godhjärtade vän Sanna kom förbi med denna som Djuli provade och älskade. TACK min fina vän.

  
Jag vet att vi kommer tänka tillbaka på dessa dagar och sakna dem. Jag vet att vi är lyckliga men kanske inte fullt ut. Dessa ständiga svarta moln som cirkulerar runt oss. Vi gör allt för att slå bort dessa moln, ersätta de med tacksamhet och kärlek. Vi accepterar att de finns och ignorerar istället. Jag tycker vi lyckas ganska bra. Vi skrattar gosar och det är ju vi 4. Men att inte få göra det fullt ut känns så orättvist. Dessa dagar kommer aldrig tillbaka. Och jag vet att vi kommer minnas tillbaka och någonstans i hjärtat kommer det att hugga till. Längtar efter lugn och ro. Tiden står still fast ändå går den fort men långsamt fort. Långsamt.

  

konsten att gråta. 

Igår var inte en bra dag. Icke. Grät hela morgonen över allt. Mest över Djulian och hans sovvanor som torterar mig. Sen såg jag ett klipp på Facebook som handlade om en muslimsk man som ställt sig på Drottninggatan med en skylt där det stod ”jag är muslim inte terrorist litar du på mig jag litar på dig”. Alltså så fort jag såg klippet, utan att trycka på det, så började jag gråta. Tryckte på klippet- grät. Delade det med mina vänner – grät. Alltså en svensk man BA gick fram till honom och sa TJENA och kramade. Alltså får en klump i halsen nu igen. När han sa TJENA då bara sprutade tårarna. Kan inte förklara, men det var så vackert. Ordet tjena och så kramen. Sen visade jag det för Martin – grät bakom en kudde. Martin sa ”ja det var fint men…” Så tittade han lite oroligt på mig. Sen såg jag att samma sak gjordes i PARIS. Nä då orkade jag inte mer. Har fortfarande inte orkar kolla. 

  

Dami fick ta hem en vän från förskolan igår. För det första höll jag på att få en panikattack när klockan var 16 och det var sååå mörkt. Alltså seriöst bröstet blev tung och andningen långsam. Typ hur ska vi klara detta? Men så blev jag så glad att hans förskola håller barnen inne när det e så mörkt och jävligt ute. Hade inte klarat se hur de stod i mörkret och väntade på mig. Hemma blev det makaroner och köttbullar på beställning. De fick mjölk i finglas och de tyckte det var lite kungligt. Djulian var så himla missnöjd och gråtig så jag höll en föreställning för barnen med honom. Jag sjöng opera (för att överrösta DJ)och så dansade jag runt och gjorde mig rolig. Hade teater och tävlingar och allt möjligt. Båda barnen skrattade så mycket. Damis blick BA glittrade när han tittade på mig. Så skönt att dami inte skäms för mig. ÄN!!!! 

  

 Här är vi och min röda gråtnäsa. Får alltid röd näsa när jag gråter. Snyggt va.  
Sen grät jag innan jag somnade för att jag inte kom iväg till gymmet. Martin BA zzzzzzzz. Och sen somnade jag på soffan som en pundamorsa . Med kläder och smink utsmetat av alla tårar. 

Nu är det ny dag. Fredag. Inte för att det spelar någon roll. Djuli sover lite brevid mig. Dami myser här. Alltså det är ändå fantastiskt. Att jag har TVÅ nu. 

  

andra sidan. 

Ligger med Djulian som precis har somnat. Ger honom 10 000 pussar som förlåt för alla gånger jag har känt att jag inte orkar mer idag. Det är det här bärandet som knäcker mig. Det i kombi med lite sömn. Det känns som att jag gått in i väggen men jag gick igenom väggen liksom. Jag fortsatte gå på andra sidan. Känner mig fortfarande bakis? Skakig och illamående och konstig. Antingen håller jag på att bli sjuk eller så mår man så här på andra sidan väggen. Är ändå sjuuuukt tacksam för min bebis. Måste säga det efter varje gång jag säger att det är jobbigt. Får dåligt samvete annars.   

 Idag mötte jag en barndomsvän Karla som jag tycker mycket om. Vi har aldrig möjlighet att umgås så jag passade på att hänga med henne till Min frisör på Hårlek där hon hade tid. Medans DJ sov och hon satt i stolen hann jag: 

– göra en brasse vax (gjorde ej ont) 

– vaxade ben. (Gjorde lite ont)

– åt en nygjord empanada från affären brevid. 

– fick en välbehövlig klippning. Mina toppar var kaoz.

– drack En kaffe. 

– snackade en massa skit. 

– bokade en tid för att fixa till min egen hårfärg. Den 25.

  
Djulian provande att sitta i en sån här. Han blev SÅ glad. 

  
Dagens DJ. 4,5 mån. 9 kilo kärlek. 

  
Hej Dami. Jag älskar dig. 

snart 02.00. 

Och jag kan inte sova. Nu sover för Djulian för En gång skull och i sin egen säng. Jag kan alltså rulla åt höger och vänster. Men sover ändå inte. DET HAR VARIT SÅ JÄVLA MYCKET. Men jag skäms nästan för att erkänna det på grund av allt som händer i världen. Jag skäms för att be till Gud om hjälp med något då allt i min värld är ett skämt jämfört med vad andra går igenom. Gud hör du mig ens? Känns som att du är så upptagen just nu. Är du ledsen? För hur vi människor förstör varandra och vår värld? 

Jag är uppvuxen i en kyrka och har hört sedan barnsben att den sista tiden snart är här. Profetiorna slår in en efter en. Ett folk ska komma som är bara ute efter att förstöra och döda. Ingen går säker längre. Jag ligger i min säng och våndas. Ångest över den värld mina barn ska växa upp i. 

 
    
 
Har också ångest över hur mycket Rebecca Stella har förändrat. Speciellt hennes näsa. 

Livet förändras hela tiden. Jag hoppas det gör det till det bättre. Det är sån jäkla hets hela tiden. Speciellt på Facebook. Vi och dem. Man ska inte visa sin solidaritet för Frankrike för då utesluter man någon annan. Man ska visa sitt stöd hit och dit. Sen kritiseras stödet. Jag blir helt matt. Orkar inte ens engagera mig. Vilket inte heller känns bra. Vill inte vara en sån som inte har har koll på vad som händer i världen. Är ju för hunnan journalist. Men nyhetsflödet gör mig mörkrädd. Har det alltid varit så här mörkt? Visst är det mörka tider just nu? Eller är det för att jag ammar. 

Min vän yass BA: vi går mot ljusare tider. Alltså årstider. Tror hon syftar på våren? Hon verkar ha missat att vi ska gå igenom en kall VINTER först. Skrek det i hennes öra. 

Det sägs att denna vintern kommer bli den kallaste på 100 år. Kommer ej klara mig i år. 

  
Så här mycket hår tappade jag idag i duschen. Menar min skalle allvar?

  
Köpte den här mysiga filten till min lillasyster idag på Rusta 99 riksdaler haha hatar när folk säger så. Mamma brukar säga PESOS typ den kostade BA 150 pesos Yani kronor. Man BA vi bor icke i Chile mor  lilla. 

Nä va fan. Asså jag tänker vi ska leva livet ännu mer fullt ut mer än någonsin. Vi vet inte vad som händer. Ta hand om varandra säg jag älskar dig köp dom där skorna ta det där sms-lånet använd ditt röda läppstift. Vi har inte rådish att spara på något. 

  
Djuli & Dami. Er Mamma var en rockstjärna med adhd och hon var lite biopolär och sånt. Men hon var alltid snygg. Och hon älskade er så in i helvete. Om jag skulle försvinna vill jag att alla mina räkningar går till min lillasyster. <3

den där tisdagen.

Igår grät Djulian hysteriskt i en timme innan vi båda totalt däckade i sängen. Fick hålla mig från att få ett psykbryt och skrika VAAAAAAAD?Påminde mig själv av att gråta är hans enda sätt att kommunicera när något inte är bra. Men det gäller att hålla huvet kallt. Räknade precis ut att han var vaken i nästan 6 timmar. Han skrek som att han hade ont någonstans men det kanske var övertrötthet. Idag är jag helt förstörd. Vi sov så himla dåligt också.  Imorse drömde jag att någon kom in i rummet och sa jag kan passa honom sov vidare du. Men det var bara en dröm. 

  
Ska försöka komma iväg en sväng till Ikea. Rusta. Och nåt annat kanske. 

gone.

Igår rymde jag hemifrån. Har känt mig kvävd och nästan lite på bristningsgränsen. Djulian växer och ger mig en massa små söta leenden som kompenserar mycket av slitet men jag känner mig TRÖTT. Han har ett par UNDERBARA timmar mellan 21 och midnatt då han är så missnöjd, övertrött och har så svårt att komma till ro. När vi väl somnar är vi helt slut båda två. 

Rymde iallafall hem till min kompis Yassi och blev serverad en massa gott och frukost i morse. Det var sååå mysigt att få hänga och snacka en massa skit. Det var tårar och skratt långt in på småtimmarna. yass tyckte att det var såå mysigt med Djulian i sängen. Hennes modersklocka BA TICK TACK TICK TACK hela natten. 

Idag känner jag mig typ bakis?

Känner mig lite olycklig. Allt som händer i världen. Känner mig mörkrädd typ. Har typ lite overklighetskänslor. Kanske bara trött. 
Fresten har ni smakat den proteinpuddingen Caramell? LORD GÖR DET.