juli.

nu är lillebrors månad Här. Rätt månad. Går in i vecka 39 imorgon så han är ju färdig enligt allt. Sover så fruktansvärt dåligt. Jag får kramp i vaderna. Vaknar och skriker och fötterna blir stela och måste vinkla upp dem men jag kommer inte upp för magen så Martin vaknar i panik varje gång det händer. Sen mina händer som domnar av. Det gör så ont på nätterna. Och igår råkade jag sätta mig framför en spegel medans Martin provade skor. Jag lever i någon annans kropp, helt klart! BF DEN 15! När gissar ni?  

 

oHvI0T-zdTYvzvEhqBEWc16R3fCl9JngyFuQt3v2iqI

försöker inte längta.

Foto: Sandra Rogers

Har ni sett vilken bild på oss. Damians lycka är så sjukt STOR över att han ska bli storebror. Varje dag hittar han på melodier med text som handlar om att han älskar sin lillebror. Han pussar magen varje dag och när jag påminner honom om att det är så nära nu så blir han så glad att han inte vet vart han ska bli av. Min fina kille. Det här är en gåva till dig. För att du förtjänar det så sjukt mycket och detta blir din bästa vän för livet. Ibland undrar jag varför jag gör om detta när jag är så rädd. Men så tittar jag på dig min pojke och jag förstår varför.

Här är fotografens blogg och här är hennes hemsida. Det var några som frågade efter det. En så  himla trevlig och lätt person att jobba med. Jag ska även boka en nyföddfotografering hos henne som man gör ca 10 dagar efter att bebis har fötts. Ser fram emot det.

 

Vill tacka er som ställt så bra och intressanta frågor. Vi spelade in tidigare i veckan så på torsdag får ni se resultatet. Jag är inte så aktiv och det beror på dels att jag är ute och gör allt mellan himmel och jord från 8-17, som ett heltidsjobb. Allt från att träna, träffa kompis, gör ärenden, handlar mat, kollar i affärer. Och väl hemma så städar, tvättar eller så lagar jag mat. Jag är jävligt aktiv kan man säga. Nu går Damian på sommarlov också och jag vill verkligen hitta på en massa roligt med honom. Jag kanske inte kommer vara så trevlig eller påhittig efter jag fött. Jag hoppas ju att livet rullar på som vanligt och att lillebror blir en bit i vårt pussel. Men man vet ju aldrig. Annars har foglossningen släppt konstigt nog, nu när jag är tyngre än någonsin. Däremot så har min karpaltunnelsyndrom ökat och jag får gå upp flera gånger per natt och skaka mina händer så att blodflödet rullar igång. Jag gråter inte. Det gjorde jag med Damian. Lite tuffare är jag nog. 15 kilo kärlek. Jag längtar efter att denna resan snart ska vara över. Lovade mig själv att inte önska att förlossningen drar igång tidigare, då jag bara slösar energi och jag blev så sjukt bitter och förbannad där i slutet med Dami. Men man kan ju inte låta bliiiiiiiiii.

 

 

 

image

orakade ben.

Ni som har hängt med länge vet att jag ogillar hår på min kropp. Jag är jätteduktig med att förbli len inte bara på sommaren utan även vintern. Jag brukar inte tycka det är så jobbigt att dra med rakhyveln över benen varje gång jag duschar men nu när magen är i vägen har det blivit lite av ett projekt. Nu är det lite mer än 3 veckor sen jag var hos min vän Tove och fick en lyxig ansiktsbehandling och vaxning av ben. JAG HAR FORTFARANDE inte behövt röra mina ben och det är sååååå skönt att slippa mecka med det. Just nu har hon ett jättebra erbjudande på sin salong. Passa på att boka nu innan värmen slår till och man visar benen helatiiiin.

image

Gvfv v37

Här är veckans klipp från Gravid vecka för vecka. Hjälp mig nu och tipsa  vad m9 och jag kan prata om i nästa klipp. Måste ha en tydlig plan annars kommer han aldrig gå med på det. Vi kanske ska ha färdiga frågor till honom? Ställ frågor! Hoppas ni gillar. Älskar er.

9jzspmupNvQLg4vFOYke4GWYmm_bf33ZL449BsjnRnI,D73PBdaSfYvhb9Aabwqnm0x0QF2ccUX01nEJ9UJXkX0

ticktacktickatack.

Foto: Sandra Rogers 

Nu börjar jag glida in i den där jättejobbiga bubblan man befinner sig i de sista veckorna. Nu vill jag bara att tiden ska gå och när den inte går blir jag trött, arg, bitter, ledsen, frustrerad. Ja, allt det där på samma gång. Känner mig så en stor vaggandes boll och har ont överallt. Samtidigt får jag sån enorm ångest över att:

1. Sommaren är här och jag njuter inte av den då jag bara vill att tiden ska gå
2. Förlossningen hallå! Om tiden går så innebär det att jag på riktigt måste FÖRLÖSA mitt barn. Tror fortfarande jag kommer att slippa. Att någon annan kommer att göra det för mig medans jag tar en kaffe i cafeterian.
3. Detta är vår sista tid ensamma med Damian. Vi tre som familj. Vi kommer aldrig mer vara tre. Åh min stora pojke. Kommer du att sakna mig?
4. Martin och jag borde njuta av vår ensamtid. Luncha, äta glass, ta sovmorgon. Snart kommer någon som bestämmer över all vår vakna tid och vi kommers eventuellt glida ifrån varandra.
5. Hur kommer vår framtid bli? Nu vänds livet upp och ner. Hatar ju förändringar.

Osv osv. Så det är liksom paradoxalt. Jag vill att tiden ska gå samtidigt som jag vill att den ska stå still. När Damian låg i magen cirkulerade samma tankar i slutet, fast då var de mer en egoistisk känsla av att jag ville ha Martin för mig själv. Att jag ville att det skulle vara vi TVÅ.
Kaos huve.

 

Sov gott.

gravidfotografering

här är jag.

 

Foto:  sandrarogers.se

 

Ja jag vet. Jag har varit jättedålig. Dels pågrund av Martins hemkomst. På kvällarna då jag brukar blogga ligger han och pillar i mitt hår eller håller om mig och det är så himla tradigt att dra fram datorn då. Sen har vi planerat en överraskningsfest för honom som den sista veckan tog all vaken tid. Det var hans vänner som skötte det mesta, så sjukt tacksam för det, men det är ändå utmattande att hålla en sådan stor hemlighet för någon i ens närhet. Men det var så otroligt lyckat att det var värd all stress i världen. Så himla lycklig och tacksam över att Martin har så fina grabbar som älskar honom så mycket. Han var så chockad när jag drog för skynket och där stod alla hans vänner och sjöng JAMÅHANLEVA. Hans ögon höll på att ploppa ut och jag är säker på att han ville gråta. Men det gjorde han inte. Så jag gjorde det. HAHA. Som vanligt.

Idag är dagen då han fyller år så vi kom in med presenter på morgonen och sjöng för honom. Vi tog en lunch i stan. Kan ni fatta att Martin aldrig varit i Kungshallen? Han ba, fan vilket bra ställe, massa restauranger på samma plats. Och nu på kvällen är han och tränar sitt fotbollslag och jag går igenom min mejl.

 

I fredes fotades magen och vi tillsammans som familj. Jag blev så otroligt nöjd med bilderna och är så glad att jag äntligen hittade en duktig fotograf som jag kände mig trygg med. Som ni vet har jag ju känt mig så ful under min graviditet. Det spelar ingen roll vad ni eller alla andra säger. Det är inget jag har VALT att känna utan det bara är så. Med Damian kände jag mig vackrast i hela världen och nu har jag fått känna på hur det känns att inte känna sig så vacker. Nyttig erfarenhet. I vilket fall så var jag rädd att jag skulle titta på bilderna och känna NEJ NEJ NEJ men jag blev glatt överraskad och faktiskt lite påmind om min skönhet. Det kändes som att fotografen lyssnade och tog fram det bästa ur mig. Båda mina grabbar var samarbetsvilliga, Damian var så himla duktig. Jag är så glad att vi gjorde det. Vilka underbara bilder vi har nu.
Jag ska ladda upp lite fler blider om ni vill se.

 

 

 

 

image

han är hemma nu.

Har levt i en dröm de senaste dagarna. Första natten vi sov ihop med Damian i mitten så trodde jag inte att det var sant. Min stora pojke är hemma och Damians daddy är hemma och vi är en familj. Jag är inte ensamstående längre. De senaste månaden har varit så sjukt påfrestande, det kändes som att han aldrig skulle komma hem. MamaDrama kanske men det var svårare att lämna landet än vad vi trodde. Men nu. ÄNTLIGEN.

image

min babyshower.

Vill så gärna vara en normal bloggare och kunna lägga upp femtioelva bilder. Men DET GÅR INTE. Min babyshower var i helgen. Min lillasyster höll i trådarna och det blev såååå lyckat. Det fanns tre stationer för olika pyssel och det bjöds på god mat och en massa godsaker. Tack snälla lillasyster för detta och ALLT du gör för min skull. Och tack till alla vänner och familj som kom <3